PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορά νέου αυτοκινήτου Diesel - help :)

kapamaru1
26-02-15, 13:16
Καλημέρα σας παίδες!!!!!
Βρήκα μια δουλειά στο Μαρκόπουλο και κλαίω μέσα μου που βάζω χιλιόμετρα στο Z κ σκέφτηκα να πάρω ένα diesel. Έχω κάνει έρευνα αγοράς κ έχω καταλήξει στα εξής:

Toyota Yaris - 1.4D Active Plus - 16.930 ευρώ - 4.6/3.3 εντός/εκτός - 0 τέλη
Opel Corsa - 1.3D Ecoflex color edition - 16.000 - 3,7/3 - 0 τέλη
VW Polo - 1.4TDI Comfortline - 16.560 - 4/3.1 - 0 τέλη

Γενικά Japan ή German κοιτάω και γύρω στα 16.000. Όχι κάτι τρομερά μικρό όπως Aygo ή VW Up γι αυτό σας ρωτάω για τα συγκεκριμένα μοντέλα που τα θεωρώ best seller.
Θα χρησιμοποιηθεί και χαρτί απόσυρσης στην αγορά οπότε θα πέσουν λίγο οι τιμές.

Έχει κανείς σας αυτά τα αυτοκίνητα να μου πει αν είναι βολικά στην οδήγηση? βγάζουν προβλήματα? Γενικά να τους χαλάει κάτι?

Ευχαριστώ :thumbsup:

tsaltinho
26-02-15, 13:27
Φιλε μου ανοιξα κι εγω θεμα με opel corsa diesel.
Ηθελα να δου πω για το polo να προσεχεις γιατι εχει γινει μεγαλο θεμα με το οτι σβηνουν εν κινηση οταν πεσουν στα 12-10 χιλιομετρα......!

Ptboul
26-02-15, 13:33
Από εμένα μόνο γιάρις, αν κ προσωπικά θα πήγαινα σε μίκρα μπιτζίνα._

kapamaru1
26-02-15, 13:34
ποοοο πο ευτυχώς υπάρχει το forum να τα ρωτάμε αυτά. Χαλάει κάτι συγκεκριμένο δηλαδή? Θεωρητικά μέχρι τα 10-12 δεν είναι ακόμα στην εγγύηση για να σου φτιάξουν αυτό που χάλασε??

Όσο μου αρέσουν ρε γαμώτο αυτά τα polakia τόσο μου λένε όλοι να μη τα πάρω :th_Laie_67-1:
και για FSI μου λέγανε διάφορα παλιά, ότι καίνε λάδια μου λένε άλλοι τα GTI...ένα καλό δε θα βγάλουν για να αγοράσω?? :(

kapamaru1
26-02-15, 13:35
Από εμένα μόνο γιάρις, αν κ προσωπικά θα πήγαινα σε μίκρα μπιτζίνα._

Είναι εγγύηση ρε φιλαράκο τα japan. honda και toyota δε παθαίνουν τίποτα. Αυτό σκέφτομαι κ εγώ........

tsaltinho
26-02-15, 13:38
ποοοο πο ευτυχώς υπάρχει το forum να τα ρωτάμε αυτά. Χαλάει κάτι συγκεκριμένο δηλαδή? Θεωρητικά μέχρι τα 10-12 δεν είναι ακόμα στην εγγύηση για να σου φτιάξουν αυτό που χάλασε??

Όσο μου αρέσουν ρε γαμώτο αυτά τα polakia τόσο μου λένε όλοι να μη τα πάρω :th_Laie_67-1:
και για FSI μου λέγανε διάφορα παλιά, ότι καίνε λάδια μου λένε άλλοι τα GTI...ένα καλό δε θα βγάλουν για να αγοράσω?? :(

Μαλλον δεν καταλαβες. Το polo εχει auto start stop. Ο κινητηρας ειναι ρυθμιζμενος να σβηνει οταν πεσει η ταχυτητα στα 10 χλμ/ωρα. Που σημαινει οτι αν μπαινεις σε ενα στενο στην καλλιθεα με 10 χιλιομετρα σου σβηνει το αυτοκινητο και κινδυνευεις να πεσεις στα παρκαρισμενα.....!
Μπες autotriti και διαβασε!!!

kapamaru1
26-02-15, 13:39
Μαλλον δεν καταλαβες. Το polo εχει auto start stop. Ο κινητηρας ειναι ρυθμιζμενος να σβηνει οταν πεσει η ταχυτητα στα 10 χλμ/ωρα. Που σημαινει οτι αν μπαινεις σε ενα στενο στην καλλιθεα με 10 χιλιομετρα σου σβηνει το αυτοκινητο και κινδυνευεις να πεσεις στα παρκαρισμενα.....!

ααααα καλά σορυ αρχηγέ το έχω κάψει. Άλλο νόμιζα εγώ. Φρικάρει ο κινητήρας μετά τα 10.000 χιλιόμετρα :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Ζητώ συγχώρεση :cheers:

Dermatis
26-02-15, 14:17
:thumbsdown:Απο δευτερα θα παραλαβουμε στην οικογενεια το νεο Opel Corsa αλλα με τον 1000αρη τουρμπο και τα 115 αλογα!

Αν και εχω μια πρωτη αποψη λογω του test drive θα περιμενω να το οδηγησω πιο ανετα και ελευθερα πλεον σαν δικο μας για να πω εντυπωσεις!

Το μονο αρνητικο προς το παρον για μενα ειναι το ηλεκτρικο τιμονι που ειναι εξαιρετικα ελαφρυ ( σκληραινει βεβαια στα χιλιομετρα) και νομιζω πως δεν δινει τις πληροφοριες που θα επρεπε απο το δρομο! Αλλα γυναικα θα το οδηγει οποτε ενθουσιαστηκε ......:thumbsdown::th_Laie_67-1:
Βεβαια μπορει να το χω συγκριτικα με το 46αρι .....αλλα δεν νομιζω!
Παντως στο test drive που πηρα το 1000 αρι με τα 90 αλογα μου εκανε εντυπωση πως εχει πολλη ωραια ροπη .....να φανταστεις με διαφορετικες σχεσεις στο κιβωτιο ( 6αρι) δεν βλεπεις διαφορα στο τραβηγμα η στον ηχο, στις ιδιες στροφες ανεβαζε πολυ ωραια απο 3η μεχρι 5η πχ!

Αυτα για αρχη και παντα για τον 1000 βενζινα!

Harisp
26-02-15, 14:44
Το Polo θα βγει καινούργιο του χρόνου, οπότε θα πρότεινα να το αποφύγεις, γιατί γρήγορα θα χάσεις αξία στο αυτοκίνητο σου.
Το corsa καλό φαίνεται αν και δεν γνωρίζω πολλά για το νέο μοντέλο.
Εγώ στα χρήματα που κοιτάς θα έβλεπα και του υβριδικό yaris...
Αλλά και το 1.4d καλό είναι.

Για μένα corsa ή yaris υβριδικό...

ntinos
26-02-15, 14:54
Ειχα το προηγουμενο corsa, με τον 1,3 diesel.

To μοναδικο μου "παραπονο" ηταν οτι πολυ συχνα το αυτοκινητο εκανε "αναγεννηση" στο φιλτρο μικροσωματιδιων (dpf regeneration). Στις αρχες καθε περιπου 1000, ισως και παραπανω χιλιομετρα, αργοτερα, πολυ πιο συχνα, καθε περιπου 400 - 600.
Κατα την διαδικασια αυτη, δουλευε σε παραπανω στροφες, εκαιγε 70 - 100% παραπανω καυσιμο, ενω με βαση τις οδηγιες του κατασκευαστη πρεπει να μην σβησεις τον κινητηρα εως οτου να ολοκληρωθει η διαδικασια αυτη. Καθολου πρακτικο στην πραξη...
Η διαρκεια της ηταν αν θυμαμαι καλα, απο 15-25 λεπτα περιπου.

Καμποσες χιλιαδες χλμ αργοτερα, "ανακαλυψα" πετρελαιο εντος του καρτερ.
Ο λογος ηταν λογω του dpf regeneration. Στο συνεργειο της οπελ, ηταν καθυσηχαστικοι, αλλα η λογικη του να ανακατευονται λαδια με πετρελαια μου ελεγε οτι καπως θα επεηρεαζει αρνητικα τις ιδιοτητες του λαδιου.

Το πουλησα, και πηρα ενα κλιο πετρελαιο, 11.000 χιλιομετρα τωρα, δεν εχει κανει τετοια διαδικασια. Ειναι καλυτερο απο εκεινο το κορσα στα παντα, εκτος της ποιοτητας υλικων και συναρμολογισης.

ntinos
26-02-15, 14:58
Ιαπωνικο ντηζελ δεν θα αγοραζα ποτε (εκτος απο το αν ειχε ευρωπαικο κινητηρα. Πχ το quasqai που εχει της renault :D )

Ptboul
26-02-15, 15:44
και όμως Ντίνο ο D-4D δεν έχει αντίπαλο σε επιδόσεις στην κατηγορία ενώ δεν έχω διαβάσει κάτι για προβλήματα.

Αυτό που μου τι σπάει στο γιάρις είναι οι εξωφρενικές τιμές (πχ μοντέλα του 2002, 2004, δεκαετίας δηλ. κ βάλε με 6 ψήφια km, πωλούνται προς 5 και 6 χιλιάρικα! )

Dimzan
26-02-15, 15:49
και όμως Ντίνο ο D-4D δεν έχει αντίπαλο σε επιδόσεις στην κατηγορία ενώ δεν έχω διαβάσει κάτι για προβλήματα.

Αυτό που μου τι σπάει στο γιάρις είναι οι εξωφρενικές τιμές (πχ μοντέλα του 2002, 2004, δεκαετίας δηλ. κ βάλε με 6 ψήφια km, πωλούνται προς 5 και 6 χιλιάρικα! )

μα για αυτο κρατανε τιμη, επειδη δε βγαζουν προβληματα. Προσωπικα θεωρω κι εγω οτι ειναι κακη επιλογη να δωσει καποιος τοσα λεφτα για 10-12 χρονων αμαξι.

Παντως diesel για χρηση εντος πολης δυσκολα θα αγοραζα. Ισως να προτιμουσα καποιο υβριδικο, η καποιο οικονομικο βενζινης. Δεν εχει ωριμασει η τεχνολογια που μας πουλανε ωστε να ειναι οικονομικα, αποδοτικα και αξιοπιστα συγχρονως στις μικρες διαδρομες της πολης. Δεν ειναι για σταματα ξεκινα το diesel οσο κι αν θελουν να το πλασαρουν σ αυτη την κατηγορια.

Για μενα αξιζει να παρει καποιος diesel αν κανει 20.000χλμ το χρονο και πανω και κυριως σε διαδρομες εκτος πολης.

ntinos
26-02-15, 16:00
μα για αυτο κρατανε τιμη, επειδη δε βγαζουν προβληματα. Προσωπικα θεωρω κι εγω οτι ειναι κακη επιλογη να δωσει καποιος τοσα λεφτα για 10-12 χρονων αμαξι.

Παντως diesel για χρηση εντος πολης δυσκολα θα αγοραζα. Ισως να προτιμουσα καποιο υβριδικο, η καποιο οικονομικο βενζινης. Δεν εχει ωριμασει η τεχνολογια που μας πουλανε ωστε να ειναι οικονομικα, αποδοτικα και αξιοπιστα συγχρονως στις μικρες διαδρομες της πολης. Δεν ειναι για σταματα ξεκινα το diesel οσο κι αν θελουν να το πλασαρουν σ αυτη την κατηγορια.

Για μενα αξιζει να παρει καποιος diesel αν κανει 20.000χλμ το χρονο και πανω και κυριως σε διαδρομες εκτος πολης.

... και δεδομενου και της αμφιβολου ποιοτητας καυσιμου που κυκλοφορει...

kapamaru1
26-02-15, 16:47

Μπήκα κ το διάβασα αυτό που λες. Φαίνεται σοβαρό. Και δε το λένε 1-2 άτομα. Το λένε όλοι. Μάλλον διαγράφω απ τη λίστα μου το Polaki. Μη σκοτωθούμε στην τελική :(

Andreas1971
27-02-15, 11:09
Yaris είχα και τις τρεις γενιές με leasing σε βενζίνη. Με εξαίρεση στο ένα, που μου κόλησε το γκάζι και προς στιγμή νόμιζα ότι είχε cruise control δεν έβγαλαν κάποιο θέμα. Το πετρελαιοκίνητο το έχω οδηγήσει και παρ' ολο που ο κινητήρας του είναι 8βάλβιδος το πάει καλά. Κατα τα άλλα το εσωτερικό με καλύτερα πλαστικά απο τα παλαιότερα και αδιάφορο σχεδιασμό, καλά φρένα, οδική συμπεριφορά που δεν εμπνέει αλλά και δεν θα σε προβληματίσει και τιμόνι που τουλάχιστον στα παλαιότερα το μόνο πλεονέκτημα του ήταν ότι έκοβε πολύ με αποτέλεσμα ευκολες αναστροφές στην πόλη. Στα συν και το εξάρι κιβώτιο. Στα 17000 που ζητάνε νομίζω είναι υπερτιμημένο, (με τα ίδια χρήματα πας και σε μεγαλύτερη κατηγορία) απλά πατάνε στην ευκολία μεταπώλησης και το καλό after sales (πραγματικά πολύ καλή αντιπροσωπεία). Για Corsa εαν σου βγεί φθηνότερο απο το Yaris δες το καλύτερα, ο κινητήρας είναι της Fiat και έχει φορεθεί απο Fiat-Alfa Romeo- Opel - Suzuki χωρίς να έχει ακουστεί κάποιο πρόβλημα ενώ η Opel το φοράει και στο μεγαλύτερο Astra.
Εναλλακτικά δες και σε 208 νομίζω θα σου βγεί αρκετά φθηνότερα. Απο ηλεκτρονικά δεν ξέρω τι λένε αλλά απο κινητήρα δεν νομίζω να έχουν θέμα, άλλωστε Nissan-Mercedes-Ford-Volvo γαλλικά μοτέρ έχουν στα diesel.
Πάντως στην θέση σου εαν δεν ήθελα να καταξοδευτώ για να κάνω οικονομία είδα και μια διαφήμιση π.χ. της Suzuki με 9-10000 ευρώ για καινούριο βενζίνη selerio νομίζω το λένε ή δες κάτι άλλο παρόμοιο. Διαφορά 7000 ευρώ δεν τη λές και λίγη.

Ptboul
27-02-15, 12:07
και μην ξεχνάμε, Νισσανάρα pullsar 1.5D,

♦5άστερο στην ασφάλεια,
♦χώροι τεράστιοι στην καμπίνα και 385lt πορτμπαγκάζ,
♦3,6lt/100km, από 15.950 στην απλή έκδοση και 20Κ στην μεσαία έκδοση (που έχει τα πάντα)

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/02/tb_688x500_597854_fd1fc23c2c4d35a815688e-1.jpg?v=1

mark e92
27-02-15, 15:58
Το Yaris D4D το έχει φίλος μου , έχει κάνει 70000 χλμ χωρίς κιχ .
Το μόνο πρόβλημα που έχουν γενικά τα diesel είναι οτι δεν κάνουν για μικρές διαδρομές λόγω Dpf .
Γιατι δεν κοιτάς κάτι σε βενζίνα ?

tsaltinho
27-02-15, 16:39
Το μόνο πρόβλημα που έχουν γενικά τα diesel είναι οτι δεν κάνουν για μικρές διαδρομές λόγω Dpf .

Πως εννουνται οι κοντινες διαδρομες.
Λιγοτερο απο 50 χιλιομετρα τη μερα???

ntinos
27-02-15, 17:08

Αυτο πιστευω ειναι ειτε μυθος, ειτε κατι που ισχυε πολυ παλια.

Αλλα πολυ παλια δεν υπηρχε dpf. Οποτε, μενω στο μυθος thumb

mark e92
27-02-15, 17:44
https://www.opel-club.gr/vbulletin/showthread.php?14413-%D3%EF%E2%E1%F1%FC-%F0%F1%FC%E2%EB%E7%EC%E1-%EC%E5-%F4%EF-%F6%DF%EB%F4%F1%EF-%EC%E9%EA%F1%EF%F3%F9%EC%E1%F4%E9%E4%DF%F9%ED/page22

ART1
27-02-15, 18:45
yaris με κλειστα ματια.αλλο κραμα μηχανης με μεταλλο που αντεχει τρελες θερμοκρασιες και γενικα οτι εχει να κανει με αυτα τα κυβικα για μενα η toyota ειναι κορυφη.λαδια νερο καυσιμο και φυγαμε για πολλα χλμ και μοτερ σκυλι

mark e92
27-02-15, 20:53
https://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=53132

kapamaru1
28-02-15, 00:11

Την φοβάμαι λίγο την βενζίνα. Για να φτάσω κατανάλωση του diesel πιστεύω πως πρέπει να πάω σε κάτι πολύ μικρό στυλ Aygo ή κάποιο ανάλογο 1000αρι-1100 και με κάτι τέτοιο δε πας εύκολα ταξίδι αν χρειαστεί, ενώ το Yaris παράδειγμα σε πάει κομπλέ.
0 Τέλη κυκλοφορίας είναι κ αυτό ένα μεγάλο +.

Στην σκέψη είμαι ακόμα φίλε. Κάποιος πιο πριν πρότεινε κ υβριδικό οπότε χαζεύω κ κανένα Jazz αλλά βγαίνει ακριβό. Γενικά οικονομία είναι στο μυαλό μου για απόσταση Άλιμος - Μαρκόπουλο αλλά να πηγαίνει κ κανένα ταξίδι (γι αυτο δε συζητάω για smart κλπ).

Βλέπω το μωρό το Ζ να βάζει χιλιόμετρα κ θέλω να πεθάνω :th_Laie_67-1:

kapamaru1
28-02-15, 00:50
https://www.opel-club.gr/vbulletin/showthread.php?14413-%D3%EF%E2%E1%F1%FC-%F0%F1%FC%E2%EB%E7%EC%E1-%EC%E5-%F4%EF-%F6%DF%EB%F4%F1%EF-%EC%E9%EA%F1%EF%F3%F9%EC%E1%F4%E9%E4%DF%F9%ED/page22

Τα διάβασα όλα αυτά κ το κοίταξα κ σε άλλα φορουμς. Στα opel το πρόβλημα απ ότι καταλαβαίνω είναι πως δεν παίρνουν χαμπάρι πότε αρχίζει να καθαρίζει. Οπότε απλά θα σβήνουν τη μηχανή κ θα δημιουργούν πρόβλημα. Παράδειγμα, άλλος με Clio λέει πως έχει λαμπάκι κ του λέει πότε γίνεται κ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα.

Όλα τα turbo diesel έχουν αυτό το dpf? γιατί δεν έχω βρει κανένα πόστ για Yaris :S :S

mark e92
28-02-15, 10:14
Την φοβάμαι λίγο την βενζίνα. Για να φτάσω κατανάλωση του diesel πιστεύω πως πρέπει να πάω σε κάτι πολύ μικρό στυλ Aygo ή κάποιο ανάλογο 1000αρι-1100 και με κάτι τέτοιο δε πας εύκολα ταξίδι αν χρειαστεί, ενώ το Yaris παράδειγμα σε πάει κομπλέ.
0 Τέλη κυκλοφορίας είναι κ αυτό ένα μεγάλο +.

Στην σκέψη είμαι ακόμα φίλε. Κάποιος πιο πριν πρότεινε κ υβριδικό οπότε χαζεύω κ κανένα Jazz αλλά βγαίνει ακριβό. Γενικά οικονομία είναι στο μυαλό μου για απόσταση Άλιμος - Μαρκόπουλο αλλά να πηγαίνει κ κανένα ταξίδι (γι αυτο δε συζητάω για smart κλπ).

Βλέπω το μωρό το Ζ να βάζει χιλιόμετρα κ θέλω να πεθάνω :th_Laie_67-1:

Αν δεν έχεις θέμα με βενζίνη στο Ζ πιες του το αίμα να το ευχαριστηθεις...

Andreas1971
28-02-15, 11:58
Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά πιστεύω ότι μια μικρή αλλαγή στον συντελεστή των ρύπων θα την κάνουν, γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα σε λίγο δεν θα εισπράτουν τίποτε. Πχ. δίλιτρο diesel 150 ευρώ τέλη. Bmw 320 2009 μοντέλο, 660 ευρώ/316 265 ευρώ. Και πολλά άλλα που δεν πληρώνουν τίποτε.
Σε λύση υβριδικού δεν θα πήγαινα. Πολυπλοκότητα, πιο υψηλή τιμή,δεν ξέρεις τι γίνεται με τις μπαταρίες μετά απο χρόνια, και τουλάχιστον σε κατανάλωση ώφελος, μόνο σε συνθήκες βαριάς πόλης, γιατί στον ανοιχτό δρόμο δεν έχεις κέρδος αντίθετα σέρνεις και το βάρος των μπαταριών.
Dpf πλέον έχουν όλα τα euro5 και εμείς στην Αττική μόνο τέτοια μπορούμε να αγοράσουμε. Εαν κάνεις κάποια χιλιόμετρα π.χ στην Αττική οδό και το ψιλοπλακώσεις δεν έχει πρόβλημα. Προσοχή θέλει εαν κάνει την αναγέννηση να μην το σβήσεις. Πάντως υπάρχουν πολλοί που το έχουν ξηλώσει, ενώ εαν αρχίσει και βουλώνει το πας σε κάποιους που κάνουν καθαρισμό, και γλιτώνεις την αντικατάσταση που στοιχίζει αρκετά. Θυμάμαι πάντως με τα πρώτα καταλυτικά το κόστος του καταλύτη, και τώρα βάζεις και με 200 ευρώ, φαντάζομαι κάπως έτσι θα είναι και για το Dpf σε λίγα χρόνια.
Το Yaris γενικά είναι ασφαλής επιλογή, γι΄αυτό που είναι προορισμένο να κάνει. (μικρό αυτοκίνητο πόλης,εύκολο στο παρκάρισμα,αξιόπιστο, 6ετής εγγύηση, ενω δεν θα πεί όχι σε κοντινά ταξιδάκια) δεν ξεχωρίζει σε κάτι ιδιαίτερα αλλά σαν σύνολο είναι καλό, μόνο του μειονέκτημα για εμένα η τιμή του.

mark e92
28-02-15, 14:45
Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά πιστεύω ότι μια μικρή αλλαγή στον συντελεστή των ρύπων θα την κάνουν, γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα σε λίγο δεν θα εισπράτουν τίποτε. Πχ. δίλιτρο diesel 150 ευρώ τέλη. Bmw 320 2009 μοντέλο, 660 ευρώ/316 265 ευρώ. Και πολλά άλλα που δεν πληρώνουν τίποτε.
Σε λύση υβριδικού δεν θα πήγαινα. Πολυπλοκότητα, πιο υψηλή τιμή,δεν ξέρεις τι γίνεται με τις μπαταρίες μετά απο χρόνια, και τουλάχιστον σε κατανάλωση ώφελος, μόνο σε συνθήκες βαριάς πόλης, γιατί στον ανοιχτό δρόμο δεν έχεις κέρδος αντίθετα σέρνεις και το βάρος των μπαταριών.
Dpf πλέον έχουν όλα τα euro5 και εμείς στην Αττική μόνο τέτοια μπορούμε να αγοράσουμε. Εαν κάνεις κάποια χιλιόμετρα π.χ στην Αττική οδό και το ψιλοπλακώσεις δεν έχει πρόβλημα. Προσοχή θέλει εαν κάνει την αναγέννηση να μην το σβήσεις. Πάντως υπάρχουν πολλοί που το έχουν ξηλώσει, ενώ εαν αρχίσει και βουλώνει το πας σε κάποιους που κάνουν καθαρισμό, και γλιτώνεις την αντικατάσταση που στοιχίζει αρκετά. Θυμάμαι πάντως με τα πρώτα καταλυτικά το κόστος του καταλύτη, και τώρα βάζεις και με 200 ευρώ, φαντάζομαι κάπως έτσι θα είναι και για το Dpf σε λίγα χρόνια.
Το Yaris γενικά είναι ασφαλής επιλογή, γι΄αυτό που είναι προορισμένο να κάνει. (μικρό αυτοκίνητο πόλης,εύκολο στο παρκάρισμα,αξιόπιστο, 6ετής εγγύηση, ενω δεν θα πεί όχι σε κοντινά ταξιδάκια) δεν ξεχωρίζει σε κάτι ιδιαίτερα αλλά σαν σύνολο είναι καλό, μόνο του μειονέκτημα για εμένα η τιμή του.

Να τους δώσεις συγχαρητήρια :thumbsdown:
Δεν σκέφτονται ουτε τους εαυτούς τους ούτε τα παιδιά τους , Μπράβο τους !!!

Ειναι που είναι καρκινογόνο , βγάζουν και το Dpf ...

mitsos_chania
28-02-15, 16:32
Ειχα το προηγουμενο corsa, με τον 1,3 diesel.

To μοναδικο μου "παραπονο" ηταν οτι πολυ συχνα το αυτοκινητο εκανε "αναγεννηση" στο φιλτρο μικροσωματιδιων (dpf regeneration). Στις αρχες καθε περιπου 1000, ισως και παραπανω χιλιομετρα, αργοτερα, πολυ πιο συχνα, καθε περιπου 400 - 600.
Κατα την διαδικασια αυτη, δουλευε σε παραπανω στροφες, εκαιγε 70 - 100% παραπανω καυσιμο, ενω με βαση τις οδηγιες του κατασκευαστη πρεπει να μην σβησεις τον κινητηρα εως οτου να ολοκληρωθει η διαδικασια αυτη. Καθολου πρακτικο στην πραξη...
Η διαρκεια της ηταν αν θυμαμαι καλα, απο 15-25 λεπτα περιπου.

Καμποσες χιλιαδες χλμ αργοτερα, "ανακαλυψα" πετρελαιο εντος του καρτερ.
Ο λογος ηταν λογω του dpf regeneration. Στο συνεργειο της οπελ, ηταν καθυσηχαστικοι, αλλα η λογικη του να ανακατευονται λαδια με πετρελαια μου ελεγε οτι καπως θα επεηρεαζει αρνητικα τις ιδιοτητες του λαδιου.

Το πουλησα, και πηρα ενα κλιο πετρελαιο, 11.000 χιλιομετρα τωρα, δεν εχει κανει τετοια διαδικασια. Ειναι καλυτερο απο εκεινο το κορσα στα παντα, εκτος της ποιοτητας υλικων και συναρμολογισης.
Ντινο καθε ποτε σου εκανε αναγεννηση το φιλτρο και απο τα ποσα χλμ περιπου;Αναβε κανενα λαμπακι;
Εμενα δεν εχει πεσει στη αντιληψη μου να ρχει κανει ακομα

Andreas1971
28-02-15, 17:03
Αν δείς γενικά με τα diesel σε μικρά κυβικά 1300-1400 πολλοί τα πήραν για οικονομία και βρέθηκαν με 90 ολάκερα άλογα και πολλοί απο αυτούς σε μεγάλο σχετικά αμάξωμα οπότε μόλις τα συνήθισαν άρχισαν τα πειράματα για να ανεβάσουν την δύναμη (εύκολο στα ντίζελ) με προγράμματα. Άλλοι την αναβάθμιση με πρόγραμμα την συνδύασαν με αφαίρεση του φίλτρου και άλλοι μπορεί να είχαν προβλήματα οπότε το αφαίρεσαν και αυτοί για να τα αποφύγουν. (για το yaris που λέμε το ίδιο μοτέρ το βάζει η Toyota σε Corolla-Auris).
Απο εκεί και πέρα τι να πείς ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Lefterisk
28-02-15, 17:31
σε γενικες γραμμες παντως, τον ιταλο κ τον γαλλο δεν τον φτανει κανενας οταν μιλαμε για μικρα μοτερ diesel. κ αν δεν θες να παρεις το FixItAgainTony (FIAT) για πολλους λογους, τοτε δες σε γαλλο.
η οπελ φοραει κινητηρα fiat οταν μιλαμε για πετρελαιο. ο ιαπωνας με το πετρελαιο ειναι πολυ προσφατη μοδα βασικα (δεν ειναι τυχαιο που ασχολουνται με τα υβριδικα τοσα χρονια). να πω επισης οτι παλια ταξι τογιοτα φορουσαν πετρελαιο ρενω κινητηρες.
εγω προσωπικα, αν ηταν να παρω μικρο πετρελαιο, θα πηγαινα σε γαλλο ειτε ρενω ειτε πεζω-σιτροεν. οι dCi της ρενω ειναι πααααρα πολλα χρονια στην πιατσα κ σκυλια. κ προσδιδουν καλυτερες επιδοσεις οταν συγκρινονται με τους υπολοιπους.
παντως τα diesel θελουν δρομο οχι αστικη μετακινηση γιατι βουλωνει το dpf ευκολα κ μετα τρεχεις.

sheriff
28-02-15, 21:15
Τι γνωμη εχετε για το ford fiesta diesel 1,4 και 1,6?

kapamaru1
01-03-15, 01:11
σε γενικες γραμμες παντως, τον ιταλο κ τον γαλλο δεν τον φτανει κανενας οταν μιλαμε για μικρα μοτερ diesel. κ αν δεν θες να παρεις το FixItAgainTony (FIAT) για πολλους λογους, τοτε δες σε γαλλο.
η οπελ φοραει κινητηρα fiat οταν μιλαμε για πετρελαιο. ο ιαπωνας με το πετρελαιο ειναι πολυ προσφατη μοδα βασικα (δεν ειναι τυχαιο που ασχολουνται με τα υβριδικα τοσα χρονια). να πω επισης οτι παλια ταξι τογιοτα φορουσαν πετρελαιο ρενω κινητηρες.
εγω προσωπικα, αν ηταν να παρω μικρο πετρελαιο, θα πηγαινα σε γαλλο ειτε ρενω ειτε πεζω-σιτροεν. οι dCi της ρενω ειναι πααααρα πολλα χρονια στην πιατσα κ σκυλια. κ προσδιδουν καλυτερες επιδοσεις οταν συγκρινονται με τους υπολοιπους.
παντως τα diesel θελουν δρομο οχι αστικη μετακινηση γιατι βουλωνει το dpf ευκολα κ μετα τρεχεις.

Ισχύει αυτό που λες, όμως επειδή δεν έχει κανένας φίλος μ, ούτε έχω μπει σε ντίσελ, ξέρεις αν έχουν κάποιο λαμπάκι που σου λέει πότε γίνεται η αναγέννηση?? Γιατί αν σε προειδοποιεί, δεν είναι κάτι τραγικό να βγω Κηφισό ή παραλιακή. Έχω ακούσει 10 λεπτά θέλει με 100χλμ.

Παράδειγμα στα opel δεν έχει καμία ένδειξη απ ότι διαβάζω στα φόρουμς. Οι πιο πολλοί το μπουκώνουν κ το χαλάνε γιατί σβήνουν το αμάξι όταν γίνεται η αναγέννηση.

Αν κ νομίζω πως η διαδικασία "κανονικά" θα πρέπει να γίνεται κ μέσα στην πόλη με λίγα χιλιόμετρα. Απλά νομίζω πως δε γίνεται τόσο καλά όσο σε ανοιχτό δρόμο κ τρεχάλα.

Lefterisk
02-03-15, 22:22
δεν γνωριζω αν υπαρχει τετοια ενδειξη στο καντραν. δλδ ενδειξη που να σου λεει βγες σε ανοιχτο δρομο με αρκετα χλμ να καψει το dpf τις κατακαθισεις. γνωριζω οτι οταν πια μπουκωσει σου βγαινει μια σχετικη ενδειξη κ πας σε αντιπροσωπια ωστε να κανεις μια τεχνητη κατασταση εκει κ να το ξεμπουκωσουν αλλα δυστυχως ολα εχουν δειξει οτι δεν ειναι το ιδιο με την κανονικη που πρεπει να κανεις σε ανοιχτο δρομο. ετσι καταληγει μετα απο καιρο αυτο κ αφου το εχεις ξεμπουκωσει 3-4 τεχνητα σε εξουσιοδοτημενο-εξειδικευμενο να αχρηστευτει.
νομιζω η διαδικασια θελει λιγο περισστοερο χρονο απο αυτον που αναφερεις.

ntinos
02-03-15, 22:39
Υπαρχει ενδειξη που αναβει οταν εχει φτασει στο αμην. Δηλαδη οταν πρεπει να κανει παση θυσια μια πληρη αναγεννηση

doctore
02-03-15, 22:49
Τι γνωμη εχετε για το ford fiesta diesel 1,4 και 1,6?

Αρνητική

sheriff
02-03-15, 22:50
Αρνητική

Ωχ γιατι?πηραμε ενα και ετοιμαζομαστε για αλλα δυο!για πες!

doctore
02-03-15, 23:23
Ωχ γιατι?πηραμε ενα και ετοιμαζομαστε για αλλα δυο!για πες!

Τι να πω ? :original:
Για ντιζελ να εχω θετική γνώμη ?
κετάνια διυλιστηρίων κάτω από τις προδιαγραφές, νοθεία, βιοντιζελ, φίλτρα, κάπνα πίσω.
Και όλα καλά να πάνε τα ένζυμα δουλεύουν μέσα στο ντεπόζιτο.

Prevezanos
03-03-15, 13:44
Καλημέρα σας παίδες!!!!!
Βρήκα μια δουλειά στο Μαρκόπουλο και κλαίω μέσα μου που βάζω χιλιόμετρα στο Z κ σκέφτηκα να πάρω ένα diesel. Έχω κάνει έρευνα αγοράς κ έχω καταλήξει στα εξής:

Toyota Yaris - 1.4D Active Plus - 16.930 ευρώ - 4.6/3.3 εντός/εκτός - 0 τέλη
Opel Corsa - 1.3D Ecoflex color edition - 16.000 - 3,7/3 - 0 τέλη
VW Polo - 1.4TDI Comfortline - 16.560 - 4/3.1 - 0 τέλη

Γενικά Japan ή German κοιτάω και γύρω στα 16.000. Όχι κάτι τρομερά μικρό όπως Aygo ή VW Up γι αυτό σας ρωτάω για τα συγκεκριμένα μοντέλα που τα θεωρώ best seller.
Θα χρησιμοποιηθεί και χαρτί απόσυρσης στην αγορά οπότε θα πέσουν λίγο οι τιμές.

Έχει κανείς σας αυτά τα αυτοκίνητα να μου πει αν είναι βολικά στην οδήγηση? βγάζουν προβλήματα? Γενικά να τους χαλάει κάτι?

Ευχαριστώ :thumbsup:

Αγαπητέ μου και γω έτσι ξεκίνησα και τελικά πέρισυ το Μάιο αγόρασα το Renault Clio IV, 1.5dci 95hp Dynamic ήτοι full Extra.
Το αμάξωμα είναι μία κλάση πάνω από όλα τα μικρά διότι είναι το μόνο με μήκος πάνω από 4μ. Στο δρόμο είναι τρένο(και σε βρεγμένο).
Ο κινητήρας είναι ένας από τους καλύτερους και πιο πολυφορεμένους κινητήρες στο κόσμο(Nissan και πρόσφατα τον αγόρασε η Mercedes για το Α και Β Class), έχει χωρητικότητα 1461κκ και 0 τέλη κυκλοφορίας και καίει όσο τα 1300αρια. Συντήρηση κάθε 30.000km και λάδια κάθε 15.000km. Μόνο το ότι έχει ιμάντα εκκεντροφόρων θεωρώ ως μειονέκτημα.
Φοράει από την μάνα του Continental και αν απενεργοποιήσεις το Eco τότε τραβάει αβέρτα σε όλο το σε φάσμα των στροφών. Υπάρχει και η έκδοση 75hp με τον ίδιο κυβισμό αλλά δεν το συνιστώ λόγω έλλειψης δύναμης στην εθνική.
Η γυναίκα μου το έχει ξεπατώσει και μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα θέμα.
Σε σχέση με τα άλλα μικρά το συνιστώ ανεπιφύλακτα.(έχει και στάνταρ NAVI πολύ καλό)
Υ.Γ.:Το δε Polo 1.4, επειδή το ξέρω, δεν πάει καθόλου. Το Polo 1.6TDI έχει ικανοποιητική δύναμη.

strof
03-03-15, 13:52
- D4D 1,4 ---> καιει πολλα λαδια. Ολα οσα κατασκευαστηκαν Τουρκια. Η θεση της TOYOTA μεχρι 1l/1000 χλμ ειναι φυσιολογικο.
1,4 tdi του group ---> αδυναμο μη γραμμικο μοτερ.
1,6 tdi group ---->. Πολυ καλο μοτερ με λαθος κιβωτια.
1,3 group fiat ---> πολλα (και αλυτα) θεματα με το φιλτρο.
1,5 renault ---> εξαιρετικο στα 110 ps, οριακο στα 90. Θεματα με την λειτουργια του s/s. Το απενεργοποιεις και τελος.

Για μενα τα καλυτερα μικρα dieselομοτερ αυτη τη στιγμη:
1. Το 1.6 της honda.
2. 1,6 bmw
3. 1,5 renault
Βρες τα σε μια καροτσα που σε βολευει και τελος.

strof
03-03-15, 16:03
Ξεχασα και το εξαιρετικο vfm hyundai i30. Οπωσδηποτε να το δεις πριν αποφασισεις.

kapamaru1
03-03-15, 19:39
Γι αυτό το γουστάρω το φόρουμ με εσάς. Ξεκίνησα άσχετος με μια λίστα αυτοκινήτων κ με βοηθήσατε όλοι απίστευτα πολύ.

Ξεχασα και το εξαιρετικο vfm hyundai i30. Οπωσδηποτε να το δεις πριν αποφασισεις.

Το ι30 το έχω δει φίλε strof κ είναι καταπληκτικό. Αυτό κ το Ceed είναι τρομερά. Φεύγει όμως κοντά στα 18 σύμφωνα με το 4τροχοί που κοιτάω έτσι στα γρήγορα. Ενώ θέλω κάτι στα 16, άντε με το ζόρι με απόσυρση να γίνει 15. Αλλιώς θα κοίταγα κ bmw :thumbsup:

Αγαπητέ μου και γω έτσι ξεκίνησα και τελικά πέρισυ το Μάιο αγόρασα το Renault Clio IV, 1.5dci 95hp Dynamic ήτοι full Extra.
Το αμάξωμα είναι μία κλάση πάνω από όλα τα μικρά διότι είναι το μόνο με μήκος πάνω από 4μ. Στο δρόμο είναι τρένο(και σε βρεγμένο).
Ο κινητήρας είναι ένας από τους καλύτερους και πιο πολυφορεμένους κινητήρες στο κόσμο(Nissan και πρόσφατα τον αγόρασε η Mercedes για το Α και Β Class), έχει χωρητικότητα 1461κκ και 0 τέλη κυκλοφορίας και καίει όσο τα 1300αρια. Συντήρηση κάθε 30.000km και λάδια κάθε 15.000km. Μόνο το ότι έχει ιμάντα εκκεντροφόρων θεωρώ ως μειονέκτημα.
Φοράει από την μάνα του Continental και αν απενεργοποιήσεις το Eco τότε τραβάει αβέρτα σε όλο το σε φάσμα των στροφών. Υπάρχει και η έκδοση 75hp με τον ίδιο κυβισμό αλλά δεν το συνιστώ λόγω έλλειψης δύναμης στην εθνική.
Η γυναίκα μου το έχει ξεπατώσει και μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα θέμα.
Σε σχέση με τα άλλα μικρά το συνιστώ ανεπιφύλακτα.(έχει και στάνταρ NAVI πολύ καλό)

Με βοήθησες πολύ με τις πληροφορίες. Ντίζελ με βενζίνη έρχονται τα πάνω κάτω στις μάρκες. Δε τα είχα σε υπόληψη τα renault αλλά όντως οι dci είναι εξαιρετικοί.

Πάντως μου φαίνεται η μάχη θα κριθεί στα σημεία :th_Laie_67-1:
Yaris VS Clio είστε όλοι εδώ μέσα. :warriorsmiley:

Prevezanos
03-03-15, 20:03
Δε τα είχα σε υπόληψη τα renault αλλά όντως οι dci είναι εξαιρετικοί.

Πάντως μου φαίνεται η μάχη θα κριθεί στα σημεία :th_Laie_67-1:
Yaris VS Clio είστε όλοι εδώ μέσα. :warriorsmiley:

Και γω δεν τα θεωρούσα κάτι το ιδιαίτερο, αλλά φίλε μου είναι μία κλάση πάνω από τα Peugeot και τα Citroen και ειδικά το Clio IV μαζί με το Capture ξεφεύγουν από τα άλλα μοντέλα της μάρκας.

Πριν αποφασίσεις κάνε μία χάρη στον εαυτό σου και κάνε ένα testdrive στο Clio αλλά στο 1.5dci με τα 95hp(πιστεύω το Yaris θα το έχεις οδηγήσει)

Μετά το testdrive δεν νομίζω ότι θα έχεις δίλημμα.

Από την δική μου έρευνα πέρισυ το Μαιο που τα οδήγησα σχεδόν όλα κατέληξα:

Αν το κριτήριο είναι μόνο η κατανάλωση τότε καρφί i10.

Αν από την άλλη θες και οδηγική απόλαυση και κατανάλωση τότε καρφί Suzuki Swift 1.3diesel.

Αν όμως θες και οδηγική απόλαυση και χώρους και κατανάλωση τότε το Clio IV είναι μονόδρομος.

Ένα τελευταίο θα αναφέρω, το Clio στο βρεγμένο "πετάει" και στρίβει...

mark e92
04-03-15, 17:02
Σε όποιο και αν καταλήξεις να ρίξεις μια ματιά για ετοιμοπαραδοτα που υπάρχουν και παίζουν σε καλύτερες τιμές.

stratos mak
04-03-15, 17:35
Εγω σαν παλιος που ειχα opel ολα μια χαρα και οικονομιακα και σε service τωρα εκ πειρας το corsakiειναι πολυ καλο το εχει ενας θειος μου στο χωριο και εχει βρει την υγεια του ο ανθρωπος

merbeind
04-03-15, 17:43
Κοίταξε σε αντιπροσωπεία για i30.
Τα 18 που λες είναι πολλά και είναι μια κατηγορία πάνω σε διαςταςεις σε σχέση με αυτά που λες.

I_MNL
04-03-15, 19:54
Εγω σαν παλιος που ειχα opel ολα μια χαρα και οικονομιακα και σε service τωρα εκ πειρας το corsakiειναι πολυ καλο το

+1

Είχα Opel Corsa 1.4 Si Joy του 1994
Καταπληκτικό και γρήγορο αυτοκίνητο για τα δεδομένα του. Το είχα τελικιάσει στα 180 και κάτι ψιλά thumb

kplc16
07-03-15, 13:32
Ο 1500αρης της ρενο και το i30 εχουν θέματα με τα dpf?Γνωρίζει καποιος το κόστος αντικατάστασης;

Απο τα χέρια μου κάποτε περασε ενα 2λιτρο πετρελαιο πεζό αλλά δεν ειχε τετοιο φίλτρο. Ειχε 2 κυλινδρακια βαλβίδες που βουλώναν.Κοστος αντικαταστασης 110 ευρω έκαστο.Δε παρατηρησα ποτε να κάνει κάποια διαδικασία αυτοκαθαρισμου. Παρακαλώ τα φώτα σας κι ευχαριστω εκ των προτέρων.

merbeind
07-03-15, 14:38
Το i30 με 60000 χλμ ποτέ κανένα πρόβλημα. Χρήση κυρίως εντός πόλης.
Το αμάξι στην μεσαία έκδοση βγήκε περίπου 16000 ευρώ και δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.
Αυτό που μου έχει κάνει εντυπώση είναι ότι είναι τελείως αθόρυβο για diesel.

kplc16
07-03-15, 15:34
Το i30 με 60000 χλμ ποτέ κανένα πρόβλημα. Χρήση κυρίως εντός πόλης.
Το αμάξι στην μεσαία έκδοση βγήκε περίπου 16000 ευρώ και δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.
Αυτό που μου έχει κάνει εντυπώση είναι ότι είναι τελείως αθόρυβο για diesel.

1400 ή 1600;

σαζμαν 5αρι;

κατανάλωση;

merbeind
07-03-15, 16:06
Diesel είναι 1400 με 95 άλογα 6αρι κιβώτιο.
Κατανάλωση πραγματική στο 6,5.

Dimzan
07-03-15, 16:44
Diesel είναι 1400 με 95 άλογα 6αρι κιβώτιο.
Κατανάλωση πραγματική στο 6,5.

με τετοια καταναλωση δεν αξιζει το diesel. Καλυτερα καποιο βενζινης που ξερουν να τα δουλευουν και οι μαστορες γιατι αμα παθει κατι to diesel και δεν το βρισκουν τοτε κλαφτα χαραλαμπε.

Οταν ενα συγχρονο οχημα με βενζινη καιει 7 εντος πολης τοτε το αντιστοιχο diesel πρεπει να καιει 5. Αλλιως δε θα γινουν ποτε αποσβεση τα εξτρα χρηματα για τηνα γορα του diesel. Ασε που στην Ελλαδα μυριστηκαν οι εμποροοι οτι ολοι αγοραζουν diesel και εχουν ανεβασει τις τιμες αδικαιολογητα

mrclouzo
07-03-15, 17:13
Μέσα σε πόλη και κίνηση τα μόνα βενζινοκίνητα που πέφτουν σχετικά εύκολα κάτω από 7 είναι τα 1000αρια-1200αρια. Στην κατηγορία του i30 δε νομίζω ότι υπάρχει βενζινοκίνητο που μπορεί να πέσει εύκολα κάτω από τα 7 χωρίς αυγό στο δεξί πόδι (μιλάμε για πόλη πάντα). Επίσης το 6.5 που λέει ο φίλος φαντάζομαι ότι το πετυχαίνει χωρίς προσπάθεια και με σβέλτους ρυθμούς. Γιατί αλλιώς το diesel πέφτει εύκολα κάτω από 6. Οπότε σίγουρα υπάρχει όφελος και από την στιγμή που η διαφορά στην τιμή μεταξύ diesel-βενζίνης πολλές φορές είναι μικρή ή έλάχιστη με τις προσφορές που κάνουν όλοι για τα diesel, η απόσβεση γίνεται γρήγορα.

merbeind
07-03-15, 19:44
Ναι με γρήγορη οδήγηση το 6,5 και τονίζω το πραγματική κατανάλωση.
Επίσης ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει την μεγαλύτερη ροπή στην κατηγορία του και εννοείται 5 χρόνια εγγύηση.
Αμάξι που κάνει 30000χλμ τον χρόνο λίγο δύσκολο να μην κάνει απόσβεση ως diesel. Για μέσα πόλη χρησιμοποιώ επίσης ένα smart diesel και αυτό ναι έχει 5λιτρα κατανάλωση. Το 6,5 δεν το βρίσκω παράλογο.

Να σου πω την αλήθεια μεταξύ Renault και i30 είμασταν και εμείς αλλά επειδή Λάρισα αυτές τις δυο εταιρείες τις έχει ο ίδιος έγινε απευθείας σύγκριση μεταξύ των δυο αυτοκινήτων και το i30 κέρδισε κυρίως λόγω χωρών.
Άλλο ένα θετικό ότι δεν έχει καθόλου τριγμούς στο εσωτερικό του σε βαθμό που μου κάνει εντύπωση.
Πριν αποφασίσεις οτιδήποτε θα σου πρότεινα να τα οδηγήσεις κιόλας.

Αςχετο αλλά το smart έχει θέμα με το φίλτρο PDF και το check engine είναι σχεδόν μονίμως ανοιχτό. Όχι ότι κάνει κάτι απλά με εκνευρίζει να βλέπω το κίτρινο λαμπάκι που όποτε θυμάται ανάβει και σβήνει.
Το i30 όπως προείπα δεν έχει βγάλει το παραμικρό.

kapamaru1
23-03-15, 12:18
Παίδες να σας ρωτήσω κάτι τελευταίο? Επειδή δεν έχω πάρει ποτέ αμάξι απο αντιπροσωπεία εξηγήστε μου λίγο το εξής:

Τι διαφορά υπάρχει κ που είναι η "παγίδα" μεταξύ αυτοκινήτων που πουλάει η αντιπροσωπεία απο άλλους? Δηλαδή παράδειγμα πως πάω στη Toyota να πάρω ένα Yaris ας πούμε 17.000. Γιατί υπάρχουν στο car.gr Yaris με 16.000 καινούργια κ σε άλλους (εκτός απο τη Toyota) και με 0 χιλιόμετρα? Εάν τα δίνουν πιο φτηνά κ δεν υπάρχει παγίδα γιατί να τα πάρεις από αντιπροσωπεία????

I_MNL
23-03-15, 17:48
Αςχετο αλλά το smart έχει θέμα με το φίλτρο PDF και το check engine είναι σχεδόν μονίμως ανοιχτό. Όχι ότι κάνει κάτι απλά με εκνευρίζει να βλέπω το κίτρινο λαμπάκι που όποτε θυμάται ανάβει και σβήνει.

Γιαυτό για αμάξι πόλης που κινείται μόνο στην πόλη προτιμότερο είναι το βενζινοκίνητο. Το δικό σου καλά θα είναι να το τρέχεις 1 φορά τη βδομάδα με 110-120χλμ/ώρα για να καθαρίσει το φίλτρο. Αλλιώς θα χρειαστείς καινούριο DPF πιο νωρίς από το αναμενόμενο

BILLYS
23-03-15, 19:57
Παίδες να σας ρωτήσω κάτι τελευταίο? Επειδή δεν έχω πάρει ποτέ αμάξι απο αντιπροσωπεία εξηγήστε μου λίγο το εξής:

Τι διαφορά υπάρχει κ που είναι η "παγίδα" μεταξύ αυτοκινήτων που πουλάει η αντιπροσωπεία απο άλλους? Δηλαδή παράδειγμα πως πάω στη Toyota να πάρω ένα Yaris ας πούμε 17.000. Γιατί υπάρχουν στο car.gr Yaris με 16.000 καινούργια κ σε άλλους (εκτός απο τη Toyota) και με 0 χιλιόμετρα? Εάν τα δίνουν πιο φτηνά κ δεν υπάρχει παγίδα γιατί να τα πάρεις από αντιπροσωπεία????Πρόκειται για αυτοκίνητα στα οποία η ταξινόμηση έχει γίνει πριν από 6-7 μήνες π.χ με 0 χλμ.και τα δίνει προς πώληση η κεντρική αντιπροσωπεία σε dealers που συνεργάζεταιthumb