Επιστροφή στο Forum : Αγορα opel corsa e diesel
Μετα απο μεγαλη ερευνα αγορας, ειμαι πολυ κοντα στο να προχωρησω στην αγορα ενος corsa diesel αυτοματου για τη γυναικα μου! Η τιμη στη μεσαια εκδοση με εξτρα συναγερμο, πρκτρονικ, φωτα μερας led, κοκκινο χρωμα και πακετο comfort ( κλιματισμος, αισθητηρες βροχης και φωτων) ειναι 16.500. Εχει κανεις καμια εμπειρια απο τον diesel κινητηρα της opel?
Τα αυτοκινητα τα οποια ειδα μεχρι στιγμης ειναι τα εξης:
- citroen c3
- pegeuot 208
- renault clio
- vw polo.
Ola 5θυρα, diesel και αυτοματα.
περιμενω τις γνωμες, αποψεις σας!!
Εχει τον ιδιο κινητηρα με αυτον που φορουσε το προηγουμενο ? (1300cc, 95 αλογα "ecoflex")
έχω 2 corsa d ένα με 1.3 και 1.7 και τα 2 λειτουργούν άψογα και το 1ο έχει στην πλάτη του 175000 και δεν έχει ζητήσει τίποτα πέρα από τα βασικά αναλώσιμα και έχει καλή δύναμη και κυρίως οικονομία
Ξέρω ότι το προηγούμενο corsa diesel είχε τεράστια προβλήματα από dpf(καπνοπαγίδες)...
Δεν ξέρω αν έχουν λυθεί αυτά πλέον.
Το 500ράκι της Fiat το αποκλείεις ??
Ξέρω ότι το προηγούμενο corsa diesel είχε τεράστια προβλήματα από dpf(καπνοπαγίδες)...
Δεν ξέρω αν έχουν λυθεί αυτά πλέον.
Εγραψα κατι σχετικο στο παράλληλο νημα thumb
Το 500ράκι της Fiat το αποκλείεις ??
Πηγα, ειδα το 500L, αλλα πολλα λεφτα τα 19.500 που μου ζητουσαν, ενω το μπατζετ μου ειναι κοντα στα 16000, με ζορι 17.000.
Και την ποιοτητα θα την χαρακτηριζα χειροτερη και απο το κλιο!!!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
26-02-15, 15:02
Θα πρότεινα το kia ceed.με 7 χρόνια εγγύηση του δίνω ενα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού...
Εγραψα κατι σχετικο στο παράλληλο νημα thumb
Το ειδα και το διαβασα! Αυτο ισχυει για ολσ τα opel corsa? Γιατι απο γνωστο μου, δε αναφερθηκε κανενα θεμα!!!
Τι να σου πω, δεν ξερω.
Το δικο μου παντως δουλευε κατα 80% σε ανοιχτο δρομο (ξεκαπνιζε δλδ), και παρολα αυτα....
Αν καποιο ειναι στο σταματα ξεκινα, φανταζομαι θα ειναι χειροτερα.
Μηπως ο γνωστος σου δεν το ειχε αντιληφθει ?
Θα πρότεινα το kia ceed.με 7 χρόνια εγγύηση του δίνω ενα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού...
αν θυμαμαι καλα, το αυτοματο βγαινει στο 1.6 μονο με υπερβολικη καταναλωση και τιμη 20κ +. Ασε που η καταναλωση ειναι 7 λιτρα στην καλυτερη..
Αν θυμαμαι καλα και η οπελ δινει την εξοπραγματικη εγγυηση των 6 χρονων.....( για ευρωπαικη αυτοκινητοβιομηχανια)!!!
Τι να σου πω, δεν ξερω.
Το δικο μου παντως δουλευε κατα 80% σε ανοιχτο δρομο (ξεκαπνιζε δλδ), και παρολα αυτα....
Θα τον ενημερωσω και θα δω....!
Πηγα, ειδα το 500L, αλλα πολλα λεφτα τα 19.500 που μου ζητουσαν, ενω το μπατζετ μου ειναι κοντα στα 16000, με ζορι 17.000.
Και την ποιοτητα θα την χαρακτηριζα χειροτερη και απο το κλιο!!!Ψάξτο σε αντιπροσωπείες γιατί φίλος πήρε κούτα με ταξινόμηση 7ος του 14 με 14.500 ευρώthumb
Ψάξτο σε αντιπροσωπείες γιατί φίλος πήρε κούτα με ταξινόμηση 7ος του 14 με 14.500 ευρώthumb
Το 500 η το 500L.
Πολυ λιγα τα 14.500....!
Μπες Car.gr και τσέκαρε.
Kάνε και παζάρι για μετρητοίς :original:
Καλησπέρα. Δε θέλω να βγω εκτός θέματος. Αλλά θα βγω χθες ημουν στο συνεργείο με το ντατσουν. Τρια παιδια που δουλεουν εκεί κραζαν για τα φίλτρα μικροσωματιδίων και γενικότερα για τα καινουργια ντιζελ μικρού κυβισμου. Τι ακριβώς συμβαινει; Μεχρι τωρα πίστευα ότι προβλήματα μπορεί να εχει μονο το start-stop. Σκεφτόμουν να πάρω ένα i30 πετρέλαιο 1400 χωρις start stop ετος 2010-2012.Καμια γνώμη;
Καλησπέρα. Δε θέλω να βγω εκτός θέματος. Αλλά θα βγω χθες ημουν στο συνεργείο με το ντατσουν. Τρια παιδια που δουλεουν εκεί κραζαν για τα φίλτρα μικροσωματιδίων και γενικότερα για τα καινουργια ντιζελ μικρού κυβισμου. Τι ακριβώς συμβαινει; Μεχρι τωρα πίστευα ότι προβλήματα μπορεί να εχει μονο το start-stop. Σκεφτόμουν να πάρω ένα i30 πετρέλαιο 1400 χωρις start stop ετος 2010-2012.Καμια γνώμη;
Ηθελα να ποστάρω στο νημα αγορα νέου αυτοκινητου. Μπορει να βηθησει καποιος μοντ να γινει μεταφορα της ερωτησης μου στο σωστό νημα; Ευχαριστω.
Τι να σου πω, δεν ξερω.
Καλησπέρα!!! Φίλε μου έχω και εγώ ένα Opel corca d cdti diesel και μου ανάβει στο καντράν το κλειδί και μου απενεργοποιεί την τουρμπίνα.. Δεν ξέρω τι να κάνω έχω ακούσει τα πάντα μήπως ξέρεις να με κατευθύνεις??
καλημερα στην παρεα.
αυτο που λετε με το dpf ειναι καθαρα θεμα οδηγου.
αν π.χ σου αναψει ο αυτοματος καθαρισμος και εσυ εισαι σταματημενος η το σβησεις το αμαξι μια δυο φορες παει το φιλτρο.
οταν αναβει η κιτρινη ενδειξη για τον αυτοκαθαρισμο το αυτοκινητο πρεπει για καποια λεπτα να δουλευει με 2.000rpm και πανω για να καθαρισει.
εγω το εχω το corsa to 1.3 απο το 2010 και μου εχει αναψει 7 φορες το λαμπακι και εχει 180.000 χιλιομετρα.σε εγνατια καλο θα ηταν να δουλευει κοντα στις 2.500rpm που τα μικρα πετρελαια εχουν περιπου 130.
επιισης αν το αμαξι δουλευει συνεχεια κατω απο 2.000rpm λογικο να βουλωνει το φιλτρο και να βγαινει αχρηστο.ειναι καποιες λεπτομεριες που πρεπει να ξερει καποιος που θελει μικρο πετρελαιο.δεν λεμε να δουλευει 4.000+ αλλα το φυσιολογικο ειναι 2.500-3000.
σωστη συντηρηση και σωστη συμπεριφορα θελουν και δεν παθαινουν τιποτα.
Prevezanos
28-03-15, 19:02
Δες αν θέλεις την άποψή μου σε προηγούμενο παρόμοιο θέμα.
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=528991&postcount=39
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=529025&postcount=42
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=529028&postcount=43
Ναι δεν λεω οτι τα αλλα δεν ειναι καλα.απλα το εχω 5 χρονια με τοσα χιλιομετρα κ μου φαινεται περιεργο που λενε τα παιδια πιο πανω οτι εχουν θεματα.