Επιστροφή στο Forum : bmw e46 μετατροπη σε 2.2cc
steliosbmw
23-02-15, 13:04
λοιπον αλανια καλημερα σκεφτομαι για μετατροπη απο e46 1800cc valvetronic 4πορτο... σε 2200cc (η μετατροπη ειναι απο καμπριο) θελω να μου δωσετε πληροφοριες και τις γνωμες σας αν ταιριαζει πανω στο δικο μου... και αν καποιος το φοραει αυτο το μοτερ να μου πει αν εχει καποιο προβλημα η οτιδηποτε γνωριζετε αλλο....ευχαριστω εκ των προτερων
Σίγουρα μπαίνει...Απλά πρέπει να ψάξεις το θέμα του δηλώματος, γιατί τα πράγματα έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια... https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=23654
savvas bmwdakias
23-02-15, 13:35
Με βαση το 25% του υπερκυβισμου αν θελει να το δηλωσει δεν υπαρχει προβλημα. Απο κει και περα το μοτερ μπαινει δεν εχει σχεση αμα ειναι απο cabrio. Δε μου λες φιλε το μοτερ απο θεσσαλονικη το βρηκες 500 ευρω?
δεν ειναι μονο το 25% του κυβισμου, ειναι και 25% της ιπποδυναμης.
δεν μπορει να το δηλωσει.
Vassilis ///M
23-02-15, 19:53
Απο κει και περα το μοτερ μπαινει δεν εχει σχεση αμα ειναι απο cabrio. Δε μου λες φιλε το μοτερ απο θεσσαλονικη το βρηκες 500 ευρω?
Tο συγκεκριμένο μοτέρ από 2.2 και από Θεσσαλονίκη και με 500 ευρώ έχει γύρω στα 280.000 χλμ...
Εγώ σαν κομπλεξικός δεν το κοιτάζω καν...
savvas bmwdakias
23-02-15, 22:44
Tο συγκεκριμένο μοτέρ από 2.2 και από Θεσσαλονίκη και με 500 ευρώ έχει γύρω στα 280.000 χλμ...
Εγώ σαν κομπλεξικός δεν το κοιτάζω καν...
Εμενα μου ειπε ο τυπος οτι εχει 180000χλμ αν ειναι αυτο.
Vassilis ///M
24-02-15, 16:33
Εμενα μου ειπε ο τυπος οτι εχει 180000χλμ αν ειναι αυτο.
Εντάξει στο 100αρικο θα τα χαλάσουμε τώρα????
Και πάλι η άποψη μου αυτή είναι...
Με τη σκέψη από το πάνω κεφάλι δε σε συμφέρει με τη καμία...
Το 1.6άρι έχει μεγαλύτερη εμπορική αξία απο το 2.2. Πούλα το και πάρε 6κύλινδρο.
Απ την άλλη τζάμπα τα λέμε, του κεφαλιού σου θα κάνεις οπότε ξεκίνα, ότι κάναμε όλοι μας...
Πληροφοριακά είναι εντελώς άλλο αυτοκίνητο και για να κάνεις σωστή δουλειά πρέπει να αλλάξεις σχεδόν τα πάντα.
Σκέψου το καλά..
Sent from my iPhone using Tapatalk
steliosbmw
24-02-15, 21:29
την μετατροπη λεω να την κανω αδηλωτη.......
την μετατροπη λεω να την κανω αδηλωτη.......
ουτε ΚΤΕΟ δεν θα μπορεις να το περασεις....
χωρις ΚΤΕΟ δεν μπορεις να το μεταβιβασεις....
χωρις ΚΤΕΟ δεν μπορεις ουτε να το ασφαλισεις...
αν σε πιασουν, πας για φοροδιαφυγη (κακουργημα)
steliosbmw
24-02-15, 21:39
κτεο δινω κατι παραπανω και περασα
θεμα ιπποδυναμης στο δηλωμα δε παιζει κι αν παιζει ξεπερνιεται με το σωστο διαικπεραιωτη. Θεμα κυβισμου εως 25% επιτρεπεται.
Δεν αξιζει να κανεις μετατροπη. Παρε ετοιμο και πουλα το δικο σου. Για τα χλμ θα σου πω οτι σε 46αρι μη το ψαχνεις.
Οποιος νοιαζεται για χλμ δε θα πρεπει να κοιταει 46αρι.
παιδια, ενημερωθειτε γιατι οι ποινες ειναι μεγαλες.... το 25% ισχυει και για κυβισμο και για ιπποδυναμη....
Μπορει να δηλωθει ΜΟΝΟ με χαρτι εγκρισης απο την BMW Hellas, που ομως ΔΕΝ το δινει για κανενα λογο και για κανενα αυτοκινητο.
ΔΕΝ μπορεις να περασεις ΚΤΕΟ με τετοια μετατροπη γιατι πλεον τα ΚΤΕΟ εχουν καμερες και καταγραφουν τα παντα..... και θα χασουν την αδεια τους.
Με τον κωδικο του μοτερ, ξερουν και την ιπποδυναμη, και ΚΑΝΕΝΑ εξακιλυνδρο δεν ειναι κατω απο 25% διαφορα απο τα τετρακυλινδρα....
διαβαστε τι εχουμε γραψει εδω μεσα τοσους μηνες και βρειτε και τις νομοθεσιες που εχουμε ανεβασει....
διαβαστε και για τα αυτοκινητα που ανακαλει για νεο ελεγχο το υπουργειο σε ολη την Ελλαδα........ και οι καμπανες ειναι τρελες
ΑΝ γινει στραβη και σε πιασουν, πας για φοροδιαφυγη...
ΑΝ τρακαρεις, ΔΕΝ ισχυει η ασφαλεια, και πας για απατη ΚΑΙ φοροδιαφυγη ΚΑΙ πληρωνεις και τα παντα εσυ γιατι θεωρειτε ανασφαλιστο οχημα....
steliosbmw
24-02-15, 23:03
θα το σκεφτω καλυτερα
katsaraios
24-02-15, 23:31
ουτε ΚΤΕΟ δεν θα μπορεις να το περασεις....
χωρις ΚΤΕΟ δεν μπορεις να το μεταβιβασεις....
χωρις ΚΤΕΟ δεν μπορεις ουτε να το ασφαλισεις...
αν σε πιασουν, πας για φοροδιαφυγη (κακουργημα)
Ελα μωρε τωρα δινεις βαση σε καθε παπα@@α που γραφει ο εκαστος να τσιμπησουμε...
Αστο μια χαρα τα εξηγησες ,ασε να κανει αδηλωτη αν εχει αντερα και να μας το γραφει δημοσια...
katsaraios
24-02-15, 23:51
, και ΚΑΝΕΝΑ εξακιλυνδρο δεν ειναι κατω απο 25% διαφορα απο τα τετρακυλινδρα....
....
Να λεμε ομως και τα λαθη
1895 χ 25% = 2368 ...οποτε ανετα γινεται 2.2...
savvas bmwdakias
25-02-15, 00:12
παιδια, ενημερωθειτε γιατι οι ποινες ειναι μεγαλες.... το 25% ισχυει και για κυβισμο και για ιπποδυναμη....
Μπορει να δηλωθει ΜΟΝΟ με χαρτι εγκρισης απο την BMW Hellas, που ομως ΔΕΝ το δινει για κανενα λογο και για κανενα αυτοκινητο.
ΔΕΝ μπορεις να περασεις ΚΤΕΟ με τετοια μετατροπη γιατι πλεον τα ΚΤΕΟ εχουν καμερες και καταγραφουν τα παντα..... και θα χασουν την αδεια τους.
Με τον κωδικο του μοτερ, ξερουν και την ιπποδυναμη, και ΚΑΝΕΝΑ εξακιλυνδρο δεν ειναι κατω απο 25% διαφορα απο τα τετρακυλινδρα....
διαβαστε τι εχουμε γραψει εδω μεσα τοσους μηνες και βρειτε και τις νομοθεσιες που εχουμε ανεβασει....
διαβαστε και για τα αυτοκινητα που ανακαλει για νεο ελεγχο το υπουργειο σε ολη την Ελλαδα........ και οι καμπανες ειναι τρελες
ΑΝ γινει στραβη και σε πιασουν, πας για φοροδιαφυγη...
ΑΝ τρακαρεις, ΔΕΝ ισχυει η ασφαλεια, και πας για απατη ΚΑΙ φοροδιαφυγη ΚΑΙ πληρωνεις και τα παντα εσυ γιατι θεωρειτε ανασφαλιστο οχημα....
Εγω παντως δεν εχω ακουσει-δει κανεναν να τον καλουν για ελεγχο. Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οτι δεν υπαρχει ελεγκτικος μηχανισμος για τετοιου ειδους πραγματα. Καθημερινα βλεπω αγγελιες οπους απροκαληπτα ιδιοκτητες πουλανε τα αυτοκινητα τους λεγοντας οτι ειναι αδηλωτες μετατροπες. Εγω θα σου κανω μια ερωτηση, Αν εχεις ενα 320 2000cc και το εχεις κανει 330 3000cc και εχεις χτυπησει νουμερα ποιος μπορει να το καταλαβει? Μπορουν να το δουν στο ΚΤΕΟ? Οπως ολοι ξερουμε ειναι ακριβως το ιδιο μοτερ εξωτερικα. Απο κει και περα ο καθενας κανει οτι νομιζει και αναλαμβανει τις ευθυνες του, χωρις να κρινω αν ειναι σωστο η λαθος. Επισης ξερω περιπτωση οπου το αμαξι ηταν ακαταχωρητο στα μητρωα της εφοριας, ενω ειχε κανονινα νομιμες πινακιδες και αδεια κυκλοφοριας και δεν πληρωνε επι 15 χρονια τελη κυκλοφοριας, βγαλε ακρη.
Stunt Mike
25-02-15, 01:19
Ειμαι περιεργος να δω,για ποσα χρονια θα διαβαζω τις ιδιες απαντησεις και τις κραυγες αγωνιας των εκαστοτε χρηστων του φορουμ,καθε φορα που καποιος αναφερεται στο ''φλεγον'' θεμα: ''μετατροπη με αλλαγη κινητηρα''
:popcorn: :popcorn: :warriorsmiley:
Στην Ελλάδα δύσκολο το βλέπω να σε τσιμπήσουν κατά τύχη.
Φίλος μου έχει από το 2002 υποκυβισμενο στα χαρτιά και κυκλοφορεί κανονικά. Και Κτεο περνάει.
:popcorn::popcorn::popcorn:
ΔημήτρηςΜ3
25-02-15, 11:21
Σε λίγο καιρό θα λες για μετατροπη και
Θα σε μπαναρουν σε ολα τα φόρουμ !
:) :) :) χουμορ χουμορ
Εγω παντως δεν εχω ακουσει-δει κανεναν να τον καλουν για ελεγχο. Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι οτι δεν υπαρχει ελεγκτικος μηχανισμος για τετοιου ειδους πραγματα. Καθημερινα βλεπω αγγελιες οπους απροκαληπτα ιδιοκτητες πουλανε τα αυτοκινητα τους λεγοντας οτι ειναι αδηλωτες μετατροπες. Εγω θα σου κανω μια ερωτηση, Αν εχεις ενα 320 2000cc και το εχεις κανει 330 3000cc και εχεις χτυπησει νουμερα ποιος μπορει να το καταλαβει? Μπορουν να το δουν στο ΚΤΕΟ? Οπως ολοι ξερουμε ειναι ακριβως το ιδιο μοτερ εξωτερικα. Απο κει και περα ο καθενας κανει οτι νομιζει και αναλαμβανει τις ευθυνες του, χωρις να κρινω αν ειναι σωστο η λαθος. Επισης ξερω περιπτωση οπου το αμαξι ηταν ακαταχωρητο στα μητρωα της εφοριας, ενω ειχε κανονινα νομιμες πινακιδες και αδεια κυκλοφοριας και δεν πληρωνε επι 15 χρονια τελη κυκλοφοριας, βγαλε ακρη.
έλα μόλις έμαθες ότι κάλεσαν εμένα.
δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. απλώς θα σου πω ότι μου έκαναν έρωτα.
7 μήνες χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς άδεια.
έλα μόλις έμαθες ότι κάλεσαν εμένα.
δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. απλώς θα σου πω ότι μου έκαναν έρωτα.
7 μήνες χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς άδεια.
Για πες τι ερωτα σου εκανα; γκουχου γκουχου ποινες και προστιμο εννοω.
dark knight
25-02-15, 12:32
:thumbsup:
Για πες τι ερωτα σου εκανα; γκουχου γκουχου ποινες και προστιμο εννοω.
δεν εχουν σημασία αυτά από τη στιγμή που δεν έμεινα έγκυος :whistle:
πέρασα μεγάλη ταλαιπωρία κυρίως ψυχική.
το στοιχείο είναι ότι δεν με σταμάτησαν στο δρόμο, με κάλεσαν στο υπουργείο.
Ελπιζω να καταλαβαινεις πως αυτα τα παραπανω ισουνται με πολλα χρονια φυλακη και οτι ιδιως το δευτερο οχι μονο δεν εχει τιποτα το νομιμο, αλλα ειναι οφθαλμοφανεστατη πλαστογραφια και δεν γινεται να πληρωνει κανονικα τελη κυκλοφοριας ουτε και να εχει νομιμες πινακιδες.......
Οποιος ξερει εστω τα στοιχειωδη, αυτα δεν μπορει να τα πιστεψει ουτε ως παραμυθι....
Δεν μπορει να ΜΗΝ ειναι στο μητρωο της αφοριας και παρολα αυτα να του εκδιδουν τελη κυκλοφοριας......
Νομιμες πινακιδες χωρις να ειναι στα μητρωα (τι, δεν εχει εκτελωνιστει ποτε ?) απλα δεν γινεται... ΑΡΑ και αδεια και πινακιδες, ή ειναι πλαστες ή εχει γινει μαϊμουδια μεσα απο το υπουργειο, οποτε φυλακα και για τους δυο....
Αυτοκινητα για επανελεγχο εχουν κληθει πολλα και θα κληθουν κι αλλα. Μεχρι στις εφημεριδες εχει γραφτει, μεχρι και εδω μεσα εχει γραφτει πριν καιρο.
Και για να σου απαντησω στα νουμερα, ΝΑΙ ακομα και στο ΚΤΕΟ μπορουν να το καταλαβουν ευκολα.
Πριν μερικα χρονια πως νομιζεις οτι μπουζουριασαν γνωστο τροπετατζη της Αθηνας ????
Και μεσα σε ολα αυτα, προσπερνας το θεμα των κυρωσεων σε περιπτωση ατυχηματος που σας περιεγραψα πιο πανω.
Το οτι δεν υπαρχει σωστο πλαισιο ελεγχου στην Ελλαδα και οτι το πλαισιο για να δηλωσεις νομιμα μια τετοια μετατροπη ειναι ακομα χειροτερο, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν νομοι με κυρωσεις σε περιπτωση που γινει η στραβη.
Αν αντι να αναλυουμε την κουτοπονηρια μας, ασχολουμασταν ολοι λιγο παραπανω να παμε να αλλαξουμε την νομοθεσια (που παλευω μονος με γνωριμιες τοσους μηνες) για να μπορουμε να τα δηλωσουμε νομιμα και να κανουμε και το κεφι μας και να παιρνει και το κρατος οτι πρεπει να παρει, δεν θα χρειαζοταν να κανουμε αυτη την συζητηση....
Στην Ελλάδα δύσκολο το βλέπω να σε τσιμπήσουν κατά τύχη.
Φίλος μου έχει από το 2002 υποκυβισμενο στα χαρτιά και κυκλοφορεί κανονικά. Και Κτεο περνάει.
εμενα σε ελεγχο στο δρομο με τσιμπησαν, 13 μηνες στο υπογειο το αυτοκινητο
για καλη μου τυχη, δεν ειχαν περασει οι 30 μερες για το δηλωμα και δεν ειχα κυρωσεις....
αλλα δεν μπορω να το δηλωσω
Να λεμε ομως και τα λαθη
1895 χ 25% = 2368 ...οποτε ανετα γινεται 2.2...
ναι αλλα δεν ειναι μεσα στο 25% η ιπποδυναμη
savvas bmwdakias
25-02-15, 14:17
Ελπιζω να καταλαβαινεις πως αυτα τα παραπανω ισουνται με πολλα χρονια φυλακη και οτι ιδιως το δευτερο οχι μονο δεν εχει τιποτα το νομιμο, αλλα ειναι οφθαλμοφανεστατη πλαστογραφια και δεν γινεται να πληρωνει κανονικα τελη κυκλοφοριας ουτε και να εχει νομιμες πινακιδες.......
Οποιος ξερει εστω τα στοιχειωδη, αυτα δεν μπορει να τα πιστεψει ουτε ως παραμυθι....
Δεν μπορει να ΜΗΝ ειναι στο μητρωο της αφοριας και παρολα αυτα να του εκδιδουν τελη κυκλοφοριας......
Νομιμες πινακιδες χωρις να ειναι στα μητρωα (τι, δεν εχει εκτελωνιστει ποτε ?) απλα δεν γινεται... ΑΡΑ και αδεια και πινακιδες, ή ειναι πλαστες ή εχει γινει μαϊμουδια μεσα απο το υπουργειο, οποτε φυλακα και για τους δυο....
Αυτοκινητα για επανελεγχο εχουν κληθει πολλα και θα κληθουν κι αλλα. Μεχρι στις εφημεριδες εχει γραφτει, μεχρι και εδω μεσα εχει γραφτει πριν καιρο.
Και για να σου απαντησω στα νουμερα, ΝΑΙ ακομα και στο ΚΤΕΟ μπορουν να το καταλαβουν ευκολα.
Πριν μερικα χρονια πως νομιζεις οτι μπουζουριασαν γνωστο τροπετατζη της Αθηνας ????
Και μεσα σε ολα αυτα, προσπερνας το θεμα των κυρωσεων σε περιπτωση ατυχηματος που σας περιεγραψα πιο πανω.
Το οτι δεν υπαρχει σωστο πλαισιο ελεγχου στην Ελλαδα και οτι το πλαισιο για να δηλωσεις νομιμα μια τετοια μετατροπη ειναι ακομα χειροτερο, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν νομοι με κυρωσεις σε περιπτωση που γινει η στραβη.
Αν αντι να αναλυουμε την κουτοπονηρια μας, ασχολουμασταν ολοι λιγο παραπανω να παμε να αλλαξουμε την νομοθεσια (που παλευω μονος με γνωριμιες τοσους μηνες) για να μπορουμε να τα δηλωσουμε νομιμα και να κανουμε και το κεφι μας και να παιρνει και το κρατος οτι πρεπει να παρει, δεν θα χρειαζοταν να κανουμε αυτη την συζητηση....
Το αυτοκινητο ηταν κανονικα με κρατικες πινακιδες και αδεια και δεν ειχε πληρωσει ΠΟΤΕ τελη κυκλοφοριας ουτε ειχε τεκμηριο. Και ομως ΕΓΙΝΕ μη με ρωτας πως. Οταν τον τσακωσανε μετα απο 15 χρονια τα πληρωσε ολα κανονικα με διπλα τα τελη. Αυτος βεβαια επεσε σε εναν αστυνομικο ο οποιος ασχοληθηκε με το θεμα , αλλιως θα συνεχιζε κανονικα. Υπαρχουν πολλα κενα μεσα στα υπουργεια συγκοινωνιων κυριως, ατιμωρισια καθως δεν υπαρχει πειθαρχικος ελεγχος. Να ξεκαθαρισω πως δεν ειμαι υπερ της παρανομιας και συμφωνω μαζι σου πως θα πρεπει να αλλαξει το φορολογικο συστημα στην Ελλαδα οσον αφορα τα τελη κυκλοφοριας.
εμενα σε ελεγχο στο δρομο με τσιμπησαν, 13 μηνες στο υπογειο το αυτοκινητο
για καλη μου τυχη, δεν ειχαν περασει οι 30 μερες για το δηλωμα και δεν ειχα κυρωσεις....
αλλα δεν μπορω να το δηλωσω
Εσύ ήσουν τυχερός.
Νομίζω ότι παίζει ρόλο και τι φοράει δηλαδή εσύ από 316 έγινες Μ σωστά; Αυτός που ξέρω ήταν 2,0 και έγινε 1,8 οπτικά η διαφορά είναι πολύ μικρή πρέπει να είναι πολύ ψαγμενος ο άλλος για να το καταλάβει.
Το αυτοκινητο ηταν κανονικα με κρατικες πινακιδες και αδεια και δεν ειχε πληρωσει ΠΟΤΕ τελη κυκλοφοριας ουτε ειχε τεκμηριο. Και ομως ΕΓΙΝΕ μη με ρωτας πως. Οταν τον τσακωσανε μετα απο 15 χρονια τα πληρωσε ολα κανονικα με διπλα τα τελη. Αυτος βεβαια επεσε σε εναν αστυνομικο ο οποιος ασχοληθηκε με το θεμα , αλλιως θα συνεχιζε κανονικα. Υπαρχουν πολλα κενα μεσα στα υπουργεια συγκοινωνιων κυριως, ατιμωρισια καθως δεν υπαρχει πειθαρχικος ελεγχος. Να ξεκαθαρισω πως δεν ειμαι υπερ της παρανομιας και συμφωνω μαζι σου πως θα πρεπει να αλλαξει το φορολογικο συστημα στην Ελλαδα οσον αφορα τα τελη κυκλοφοριας.
Αρα, τον τσιμπησαν.... και ενα ενα που παει για ΚΤΕΟ θα το τσιμπανε πλεον.
Και εγινε φυσικα με καποιον υπαλληλο του υπουργειου που τους εδωσε μια αγραφη αδεια και την τυπωσαν μονοι τους.... πινακιδες θα εφτιαξαν στο μοναστηρακι.... (βλεπε Λιαπης).
Αληθεια, αφου τα πληρωσε, το αυτοκινητο τι απεγινε ? το ξαναεκανε μαμα ή καταφερε να το δηλωσει ?
Εγω δεν αναφερθηκα σε αλλαγη φορολογικου ή τελων, αναφερθηκα σε αλλαγη του νομου για την αλλαγη κινητηρων...
Εσύ ήσουν τυχερός.
Νομίζω ότι παίζει ρόλο και τι φοράει δηλαδή εσύ από 316 έγινες Μ σωστά; Αυτός που ξέρω ήταν 2,0 και έγινε 1,8 οπτικά η διαφορά είναι πολύ μικρή πρέπει να είναι πολύ ψαγμενος ο άλλος για να το καταλάβει.
Δεν παιζει κανενα ρολο πλεον, ουτε απο 316 σε 318is δεν μπορεις να κανεις γιατι ειναι πανω απο 25% σε ιπποδυναμη και στα ΚΤΕΟ πλεον θα φωτογραφιζεται ο αριθμος κινητηρα οπως και ολη η διαδικασια ελεγχου.
Ακομα και απο 1800 σε διλιτρο, φαινεται οτι το ενα ειναι τετρακυλινδρο και το αλλο εξακυλινδρο.
savvas bmwdakias
25-02-15, 19:50
Αρα, τον τσιμπησαν.... και ενα ενα που παει για ΚΤΕΟ θα το τσιμπανε πλεον.
Και εγινε φυσικα με καποιον υπαλληλο του υπουργειου που τους εδωσε μια αγραφη αδεια και την τυπωσαν μονοι τους.... πινακιδες θα εφτιαξαν στο μοναστηρακι.... (βλεπε Λιαπης).
Αληθεια, αφου τα πληρωσε, το αυτοκινητο τι απεγινε ? το ξαναεκανε μαμα ή καταφερε να το δηλωσει ?
Εγω δεν αναφερθηκα σε αλλαγη φορολογικου ή τελων, αναφερθηκα σε αλλαγη του νομου για την αλλαγη κινητηρων...
Το μαμησαμε το θεμα, τελος παντων το αυτοκινητο δεν ηταν μετατροπη ηταν εισαγωγη απο Γερμανια γνησιο το οποιο ηταν ακαταχωρητο. Τελος παντων μεγαλη ιστορια που ειναι ασχετη τωρα. Για την δηλωση των κινητηρων με συγχωρεις αλλο καταλαβα.
Καλημέρα και καλή χρονιά. Εγώ δηλαδή που έχω το δίλιτρο το 318ci με τον Ν42Β20 καλύπτομαι νομικά να το μετατρέψω σε 2.2 με τον Μ54; ξέρετε αν φτάνει να αλλάξω κινητήρα ή πρέπει να αλλάξω και σασμάν; ευχαριστώ