Επιστροφή στο Forum : ΑΝΤΟΧΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Ε90 325
Καλημέρα σε όλους.
Μπορεί να μου πει κάποιος πόσο καιρό του άντεξε η μπαταρία ?
330Ci STEPTRONIC
10-02-15, 09:41
σε 330 ε46 μου κρατησε 12 χρονια η γνησια thumb......και οι επομενες πεταμα σε 1,5χρονο:thumbsdown:
Εμένα κράτησε από το 2006 μέχρι το 2013 σε Ε90. (και ήταν πολύ μικρή η μαμά μπαταρία, τώρα έχω βάλει Exide)
Οπότε , μετά από 10 χρόνια πάμε πάλι για εργοστασιακή.
Thanks παίδεςthumb
Ποσο εχει δηλαδή μια oem bmw μπαταρια;
Πολλά ε; 2πλάσια τιμή από αυτή που έβαλα εγώ.
Ποσο εχει δηλαδή μια oem bmw μπαταρια;
Εξαρτάται...
Αν έχεις την απλή περίπου 140-150 η μεγάλη στο μήκος μπαταρία.
Αν έχεις AGM(σε αμάξια που έχουν start-stop και διάφορα άλλα τέτοια κόλπα), δηλαδή φοράς την μαύρη μπαταρία, τότε κάνει 350 ευρώ περίπου.
Εμένα η απλή κράτησε 8 χρόνια ακριβώς και την άλλαξα προχτές.
Θα κρατούσε περισσότερο αλλά πολλές φορές το αμάξι δεν παίρνει μπροστά για 7-10 ημέρες, έκανε και τα χιόνια, οπότε έδειχνε να ζορίζεται.
Τώρα με την νέα μπαταρία παίρνει κατευθείαν και το ρελαντί είναι ένα κλικ πιο ήσυχο.
Γενικά πάντως οι γνήσιες μπαταρίες κρατάνε αρκετά.
Εξαρτάται...
Αν έχεις την απλή περίπου 140-150 η μεγάλη στο μήκος μπαταρία.
Αν έχεις AGM(σε αμάξια που έχουν start-stop και διάφορα άλλα τέτοια κόλπα), δηλαδή φοράς την μαύρη μπαταρία, τότε κάνει 350 ευρώ περίπου.
Εμένα η απλή κράτησε 8 χρόνια ακριβώς και την άλλαξα προχτές.
Θα κρατούσε περισσότερο αλλά πολλές φορές το αμάξι δεν παίρνει μπροστά για 7-10 ημέρες, έκανε και τα χιόνια, οπότε έδειχνε να ζορίζεται.
Τώρα με την νέα μπαταρία παίρνει κατευθείαν και το ρελαντί είναι ένα κλικ πιο ήσυχο.
Γενικά πάντως οι γνήσιες μπαταρίες κρατάνε αρκετά.
Το Ζ δεν εχει start/stop, αλλα νομίζω οτι ειναι μαύρη...:facepalm:
Σε λίγο κλείνει 7ετία η δικιά μου, AGM 90A 900Ah.......βέβαια, διατηρείται σε φόρμα με συντηρητή μπαταρίας σε τακτά χρονικά διαστήματα....
Όσα για την καινούργια γνήσια BMW, το κόστος είναι 335¤......
Αλλάχτηκε χθες και η μπαταρία με original part BMW , παραγωγής 12ος 2014, στα 140 ευρώ.
Μπορεί να είναι και η ιδέα μου αλλά με απλό πάτημα start engine άρπαξε αμέσωςthumb
Αλλάχτηκε χθες και η μπαταρία με original part BMW , παραγωγής 12ος 2014, στα 140 ευρώ.
Μπορεί να είναι και η ιδέα μου αλλά με απλό πάτημα start engine άρπαξε αμέσωςthumb
Ήταν AGM τύπου;
Ναι:original:
Και πως και είναι τόσο φτηνή; ; Εδώ γιατί ζητάνε 335¤ ;;
Δώσε part number να την ελέγξω. ...
AGM εννοείς κλειστού τύπου να υποθέσω........
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων είναι αυτή που δίνει η BMW αλλά έχει αλλάξει ο κωδικός.
ΔημήτρηςΜ3
11-02-15, 11:03
Λογικα η απλή ειναι !
AGM εννοείς κλειστού τύπου να υποθέσω........
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων είναι αυτή που δίνει η BMW αλλά έχει αλλάξει ο κωδικός.
Όχι, οι AGM είναι τύπου Start Stop ......πόσα A & Ahήταν αυτή που έβαλες;
Θα τσεκάρω και θα σου πω:original:
Oι καινούργιες με gel είναι πανάκριβες στην bmw,αν θυμάμαι καλά όταν είχα ρωτήσει μ είπαν από 270 και πάνω αναλόγος τα Α.
AGM ειναι μπαταριες GEL βαθειας αποφορτισης.
Αντεχουν μεγαλυτερο ποσοστο αποφορτισης απο οτι οι απλες και περισσοτερες επαναφορτισεις.
διατηρείται σε φόρμα με συντηρητή μπαταρίας σε τακτά χρονικά διαστήματα....
Βγάζει η BMW συντηρητή ή έχεις πάρει από το ελεύθερο εμπόριο?
Εγώ έχω πάρει έναν CTEK Multi XS 5.0 (https://www.tacklebox.co.uk/batteries-and-chargers/chargers/ctek-multi-xs-5.0-battery-charger.html) από Ebay, πριν από 4 έτη....
Spiros335i
26-02-15, 02:05
Εχει και η bmw συντηρητη
https://www.salesafter.eu/product_info.php?info=p1438_genuine-bmw-battery-charger-5-0-a.html thumb
Εχει και η bmw συντηρητη
https://www.salesafter.eu/product_info.php?info=p1438_genuine-bmw-battery-charger-5-0-a.html thumb
Ευχαριστώ πολύ!!