Επιστροφή στο Forum : Αντλια Ε36 Μ40
Μια βοηθεια βρε παιδια.
Καθε 2-3 χρονια αλλαζω αντλια βανζινης. Εχω δοκιμασει απο bosch μεχρι κινεζικες. Τι διατανο, τοσο ευκολα χαλανε; Μονο την οριτζιναλ δεν εχω δοκιμασει ακομα. Μηπως θα επρεπε; Καμια συμβουλη-ιδεα;
1) να ξανασκεφτεις το βενζιναδικο σου. απο ενα συγκεκριμενο βαζεις?
2) μετατροπες άλλες εχει το αυτοκινητο?
1) να ξανασκεφτεις το βενζιναδικο σου. απο ενα συγκεκριμενο βαζεις?
2) μετατροπες άλλες εχει το αυτοκινητο?
Εχω 2 βενζιναδικα που βαζω. Οποιο τυχει απο τα 2.
Οχι. Καμια μετατροπη.
Μήπως αφήνεις συχνά να μπει στην ρεζέρβα;
μαλλον οδηγεις συνεχεια με αδειο το ρεζερβουαρ
Με ρεζερβα, δεν το δουλευω. Εχει τυχει κανα-δυο φορες βεβαια.Αλλα η αληθεια ειναι οτι, το αφηνω μεχρι κατω απο 20 λιτρα και μετα βαζω. Ειναι δυνατον να φταιει αυτο;Δλδ να το δουλευω απο την μεση και πανω;
Οχι απαραίτητα από την μέση και πάνω. Η τρομπα βρίσκεται μέσα στο ντεπόζιτο, βυθισμένη στην βενζινη. Όταν δουλεύουμε το αυτοκίνητο παρατεταμένα σε χαμηλή στάθμη εως και μέσα στην ρεζέρβα, η τρόμπα θερμαίνεται και καίγεται μια που δεν έχει γύρω της βενζίνη να την κρυώνει...
Πριν βάλεις μπρος τον κινητήρα, περιμένεις 2-3 δευτερόλεπτα στην δεύτερη σκάλα ώστε να πρεσαρει βενζίνη στο κύκλωμα;
Φίλτρο βενζίνης έχεις αλλάξει..? Αν έχει πιάσει μάκα ζορίζεται η τρόμπα.
Panos 316T
01-02-15, 10:31
Αν βαζεις ιμιτασιον πολυ πιθανον.
τσεκαρε και τον ρυθμιστη πιεσης.
Οχι απαραίτητα από την μέση και πάνω. Η τρομπα βρίσκεται μέσα στο ντεπόζιτο, βυθισμένη στην βενζινη. Όταν δουλεύουμε το αυτοκίνητο παρατεταμένα σε χαμηλή στάθμη εως και μέσα στην ρεζέρβα, η τρόμπα θερμαίνεται και καίγεται μια που δεν έχει γύρω της βενζίνη να την κρυώνει...
Πριν βάλεις μπρος τον κινητήρα, περιμένεις 2-3 δευτερόλεπτα στην δεύτερη σκάλα ώστε να πρεσαρει βενζίνη στο κύκλωμα;
Ναι. Παντα περιμενω στη 2η σκαλα. Κανει τσεκ, να σβησουν λαμπακια και μετα βαζω μπρος.
Φίλτρο βενζίνης έχεις αλλάξει..? Αν έχει πιάσει μάκα ζορίζεται η τρόμπα.
Φιλτρο αλλαζω καθε 20-22000 χλμ. η μια φορα το χρονο. Οτι ερθει πρωτα.
Αν βαζεις ιμιτασιον πολυ πιθανον.
τσεκαρε και τον ρυθμιστη πιεσης.
Βαζω ημιτα γιατι αμα ειναι να χαλανε καθε 2 χρονια να μην κλαιω λεφτα.
Παρεπιπτοντως, τι μαρκα ειναι η οριτζιναλ;
Ο ρυθμιστης πιεσης που ειναι; Εχει το Μ40 ρυθμιστη πιεσης;
Αλλάζεις ολόκληρο το σετ ή μόνο το μοτέρ?
Ρωτάω γιατί έχουν φοβερή διαφορά στην τιμή. 60-80 έχει το μοτέρ bosch και 250+ ολόκληρη γνήσια.
Επίσης βάζεις ίδιων απαιτήσεων παροχής?
Πόσες έχεις αλλάξει? Δεν δικαιολογείται να τα φτύνουν στα 3 χρόνια (~40-50k km).
Exei πανω στη μπεκιερα αλλα δεν φταιει αυτος, οι κινεζιες φταινε, βαλε μια VDO 'η τη γνησια και αλλαξε επειγοντως κι ένα καλο φιλτρο όχι μαπα .
Kostas Maras
01-02-15, 20:14
Μάλλον το ρεζερβουάρ εχει πολυ βρωμιά......
Kai να συμπληρωσω γιατι εχει τυχει να κανεις ένα ελεγχο στο σωληνα εξαερισμου μεσα από το φιλτρο ενεργου ανθρακα μηπως στραγγαλιζει την αντλια γιατι δεν εξαερωνει το τεποζιτο !!!
Kai να συμπληρωσω γιατι εχει τυχει να κανεις ένα ελεγχο στο σωληνα εξαερισμου μεσα από το φιλτρο ενεργου ανθρακα μηπως στραγγαλιζει την αντλια γιατι δεν εξαερωνει το τεποζιτο !!!
Αυτο παιζει και να ειναι, γιατι οταν το φουλαρω, μυριζει εντονα βενζινη μεσα στην καμπινα. Τουλαχιστον μεχρι να κατεβει στα 60 λιτρα.
Μηπως χαλαει ο ρελες και σου "αλλαζουν" αντλια?
Μηπως χαλαει ο ρελες και σου "αλλαζουν" αντλια?
Οσες φορες εχω αλλαξει αντλια ειμαι μπροστα, και ολες τις φορες εφερνε ρευμα πισω στην φυσα. Με το που αλλαζαμε αντλια, δουλευε αμεσως.
To αμαξι είναι σιγουρα Ε36 ;
Σορυ κιολας, αλλα λεω....
To αμαξι είναι σιγουρα Ε36 ;
Σορυ κιολας, αλλα λεω....
Ξερω 'γω αδερφε... Το bmwinfo με το VIN του, για Ε36 το βγαζει.
Λες να ειναι Ε30 και να εχει κριση ταυτοτητας; Κατι θες να πεις, αλλα σε χανω...
Θα σου πω και εγώ κάτι που μπορεί και να βοηθήσει! Ο πατέρας μου έχει ένα Ε30 και τον είχε αφήσει επανειλημμένος η αντλία! Η αντλία όμως με εξωτερική παροχή ρεύματος δούλευε κανονικά! Το πήγε να δουν το στο computer τι είναι και δεν έβγαζε τίποτα! Τελικά πήραν τηλέφωνο την bmw και του είπαν να αλλάξει έναν αισθητήρα κοντά στα 70 ευρώ πήγε με εργατικά!
Αυτο παιζει και να ειναι, γιατι οταν το φουλαρω, μυριζει εντονα βενζινη μεσα στην καμπινα. Τουλαχιστον μεχρι να κατεβει στα 60 λιτρα.
Φίλε μου αυτό πιστεύω είναι διότι είχα πάθει ακριβώς το ίδιο στο 34άρι που είχα (και είναι πάνω κάτω αμάξια ίδιας φιλοσοφίας), δηλ. μύριζε ανεξήγητα και μετά από λίγο καιρό χάλασε και η τρόμπα. Την είχα αλλάξει σε εξουσιοδοτημένο σε μία τρομακτική τιμή και έκτοτε τέλος.
Φίλε μου αυτό πιστεύω είναι διότι είχα πάθει ακριβώς το ίδιο στο 34άρι που είχα (και είναι πάνω κάτω αμάξια ίδιας φιλοσοφίας), δηλ. μύριζε ανεξήγητα και μετά από λίγο καιρό χάλασε και η τρόμπα. Την είχα αλλάξει σε εξουσιοδοτημένο σε μία τρομακτική τιμή και έκτοτε τέλος.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/02/1s5-1.png
Μαλιστα. Αλλαζω αυτο δλδ. Και που σκατα ειναι; Οπως το δειχνει, καπου μπροστα απο το τεποζιτο...
Αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν ασχολήθηκα καθόλου.
Το φίλτρο αυτό βρίσκεται στο χώρο της μηχανής, ανάμεσα στο μοτέρ και στο ψυγείο στην δεξιά πλευρά όπως βλέπεις την μηχανή, πίσω από το φιλτροκουτι..