PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξεκλείδωμα πόρτας με "νεκρή" μπαταρία

Lambros46
23-01-15, 21:25
Εδώ και κάποιες μέρες είχε στματήσει να μου λειτουργεί ο τηλεχειρισμός και έτσι ξεκλείδωνα την πόρτα χειροκίνητα. Νόμιζα ότι η μπαταρία του κλειδιού είχε το πρόβλημα αλλά δεν...Σήμερα που πήγα να ξεκλειδώσω χειροκίνητα το αμάξι δεν ξεκλείδωνε.Το μόνο που ξεκλείδωνε είναι το πορτ μπαγκαζ το οποίο και μου ήταν άχρηστο μιας και δεν έχω ανακλινόμενες πίσω θέσεις.

Αφού άναψα ενα τσιγάρο,άρχισα να σκέφτομαι ποιό τζάμι απ'όλα θα σπάσω :hystericalbs1: .Κατέληξα στου οδηγού μιας και η μεμβράνη του έχει κάτι γδαρσιματάκια και είπα επί τη ευκαιρία να την αλλάξω :hystericalbs1:

Αφού τέλειωσα το τσιγάρο λέω να δώσω στο τζάμι μια δεύτερη ευκαιρία και να ανέβω να googlάρω μέχρι να καταφέρω να μιλήσω και με τον Ηλία (wheelman). Καθώς googlαρα με πήρε και ο Ηλίας.Αφού συζητήσαμε 2-3 τρομακτικά πράγματα που διαβάσαμε στο νετ, καταλήξαμε να επιχειρήσω το ενα. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή φοβόμουν ότι θα σπάσω το κλειδί αλλά ήταν ο πιο εύκολος-αποδεκτός τρόπος.

Αυτό που βρήκαμε στο νετ το αναφέρουν ως emergency unlocking (κάπως έτσι).

Ανεβάζω μια βοηθητική φωτό που βρήκα

Η διαδικασία:
1)Βάζουμε το κλειδί στην κλειδαριά
2)Τραβάμε το χερούλι της πόρτας και το κρατάμε ανοιγμένο
3)Ξεκλειδώνουμε την πόρτα αντίστροφα από τη φορά του ρολογιού
4)Δεν σταματάμε στις -90μοίρες,αλλά συνεχίζουμε με λίγη δύναμη λίγο ακόμα μέχρι σχεδόν τις -110(ίσως και λίγο παραπάνω) μοίρες.

Κατά πάσα πιθανότητα το ξεκλειδώσατε :thumbsup:

Πάλι καλά γλύτωσα το παράθυρο :hystericalbs1::hystericalbs1: και αύριο πάω να αλλάξω μπαταρία!

ghost-rider
23-01-15, 21:32
Μπροστα εχεις μπαταρια?

wheelman
23-01-15, 21:39
τετρακυλινδροι γαρ...

Lambros46
23-01-15, 22:24
Μπροστα εχεις μπαταρια?

Ναι thumb

katsaraios
23-01-15, 23:23
τετρακυλινδροι γαρ...

????????

ghost-rider
23-01-15, 23:53
Ναι thumb

Πίκρα! Αν ήταν πίσω έδινες ρεύμα κ καθαριζες.
Όμως θυμάμαι ρε συ στο δικό μου που του είχα βγάλει μπαταρία κάποια στιγμή δούλευε κανονικά η κλειδαριά.
Απλά είχα χάσει το κεντρικό κ έπρεπε να αφήνω ενα κλικ κάτω τα παράθυρα γιατι δεν τα κατέβαζε λιγάκιόπως κάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες με το που ανοίγεις.
Δε θυμάμαι όμως μέχρι που γύριζα το κλειδί.
Αλλά σίγουρα δεν έκανα κάτι έξτρα με το πόμολο.

wheelman
24-01-15, 00:17
????????

Στα 4 κυλινδρα sedan η μπαταριά έμπαινε μπροστά.

isou
24-01-15, 01:54
Ηλία στο δικό μου είναι πίσω.

Βασιλης
24-01-15, 08:58
Αν δεν πετυχαινε..

Σηκωνουμε το αυτοκινητο..

Βαζουμε τακο κατω απο τον τροχο...

Βαζουμε τακους μπρος πισω, στους πισω τροχους.

Αν εχουμε ταχυτητα μεσα..
Σηκωνουμε το αυτοκινητο,με τον γρυλο και απο το πισω μερος.Τοσο ωστε να μην πατα ο πισω τροχος.Αυτο αν εχουμε διαφορικο περιορισμενης ολισθησης η ελευθερο.Αν εχουμε 100% μπολοκε ειναι ανουσιο,,βαζουμε μονο τακους..((Σε περιπτωση που μιζαρει να μην φυγει..Δυσκολο γιατι εχουμε χειροφρενο και λογικα θα σβησει,,αλλα ποτε δεν ξερεις))

Δινουμε ρευμα στην μιζα,βαζοντας.
Το θετικο στο χοντρο καλωδιο της μιζας ((((προσοχη να μην ακουμπησουμε παραλληλα το ψιλο καλωδιο,γιατι θα μιζαρει...))..

Το αρνητικο καλωδιο στον κορμο του κινητηρα η στο πλαισιο,σε γυμνο σημειο..

Βγαινουμε απο κατω και μετα βαζουμε τα καλωδια στην εξωτερικη μπαταρια..

Με αυτον τον τροπο εχουμε κανονικα ρευμα..

katsaraios
24-01-15, 09:01
Στα 4 κυλινδρα sedan η μπαταριά έμπαινε μπροστά.

Στο προηγουμενο μου ηταν πισω φιλοςthumb

gerry
24-01-15, 11:11
καλημέρα.γιατι η μπαταρια είναι σε αλλα μπροστα και σε αλλα πισω? εμενα είναι πισω

Lambros46
24-01-15, 11:26
Αν δεν πετυχαινε..

Σηκωνουμε το αυτοκινητο..

Βαζουμε τακο κατω απο τον τροχο...

Βαζουμε τακους μπρος πισω, στους πισω τροχους.

Αν εχουμε ταχυτητα μεσα..
Σηκωνουμε το αυτοκινητο,με τον γρυλο και απο το πισω μερος.Τοσο ωστε να μην πατα ο πισω τροχος.Αυτο αν εχουμε διαφορικο περιορισμενης ολισθησης η ελευθερο.Αν εχουμε 100% μπολοκε ειναι ανουσιο,,βαζουμε μονο τακους..((Σε περιπτωση που μιζαρει να μην φυγει..Δυσκολο γιατι εχουμε χειροφρενο και λογικα θα σβησει,,αλλα ποτε δεν ξερεις))

Δινουμε ρευμα στην μιζα,βαζοντας.
Το θετικο στο χοντρο καλωδιο της μιζας ((((προσοχη να μην ακουμπησουμε παραλληλα το ψιλο καλωδιο,γιατι θα μιζαρει...))..

Το αρνητικο καλωδιο στον κορμο του κινητηρα η στο πλαισιο,σε γυμνο σημειο..

Βγαινουμε απο κατω και μετα βαζουμε τα καλωδια στην εξωτερικη μπαταρια..

Με αυτον τον τροπο εχουμε κανονικα ρευμα..

Αυτός είναι ο ένας τρόπος που ήθελα να αποφύγω :hystericalbs1::hystericalbs1: .Το είδα και στο ιντερνετ και δεν ξέρω ποιός θα μου το έκανε :hystericalbs1:

savvas bmwdakias
24-01-15, 11:54
Εγω παντως ρε παιδια αν δεν εχει μπαταρια το κλειδωνω και ξεκλειδωνω κανονικα με το κλειδι και την πορτα του οδηγου και το πορτ μπαγαζ.