PDA

Επιστροφή στο Forum : ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΙΜΟΝΙΟΥ

gak
03-01-15, 01:45
ΠΑΙΔΕΣ ΕΧΩ ΜΙΑ 316 ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ 2007..ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣ..ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ.ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ 2 ΦΟΡΕΣ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ;ΠΑΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΛΩΝΑΣ;

Lefterisk
06-01-15, 03:16
Ειναι σχετικα γνωστο φαινομενο με τις κλειδαριες στα ε9χ. Υπαρχου και βιντεος με ολη τη διαδικασια αφαιρεσης της κλειδαριας απο την κολωνα.

Kostase46
06-01-15, 10:39
ΠΑΙΔΕΣ ΕΧΩ ΜΙΑ 316 ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ 2007..ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣ..ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ.ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ 2 ΦΟΡΕΣ.ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ;ΠΑΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΛΩΝΑΣ;

Πας για αλλαγή κολωνας τιμονιου αν σ ενδιαφέρει έχω δυο παραγωγής του 2011.

VasilisG85
22-11-15, 13:28
Καλησπέρα παιδιά, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.
Γυρνάω το κλειδί στη μίζα, βάζω μπροστά και το τιμόνι παραμένει κλειδωμένο. BMW e36 μοντέλο 96.
Έχει κανείς καμιά ιδέα του τι μπορεί να φταίει?
Ευχαριστώ..

dklitiro
22-11-15, 17:25
Καλησπέρα παιδιά, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.
Γυρνάω το κλειδί στη μίζα, βάζω μπροστά και το τιμόνι παραμένει κλειδωμένο. BMW e36 μοντέλο 96.
Έχει κανείς καμιά ιδέα του τι μπορεί να φταίει?
Ευχαριστώ..

Καλησπέρα! Τα 'παιξε η κλειδαριά σου δυστυχώς... Κάτι πρέπει να έσπασε στο δοντάκι που κλειδώνει την κολώνα του τιμονιού και γυρνώντας το κλειδί δεν μαζεύει μέσα..

VasilisG85
22-11-15, 17:31
Σκέφτομαι να το βγάλω και να δω αν μπορώ να το διορθώσω. ειδα στο ιντερνετ σχετικά βίντεο. Υπάρχει περίπτωση να γίνει ή πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθεί? Στην τελική σκέφτομαι να αφαιρέσω τελείως το ελατήριο που έχει μέσα και να μην κλειδώνει καθόλου..

dklitiro
22-11-15, 17:40
Κάποια στιγμή είχα πάθει την ίδια ακριβώς ζημια. Έλυσα τον μηχανισμό κλειδώματος, που στην ουσία είναι η βάση της κλειδαριας, και αφαίρεσα το δοντάκι που κλειδώνει την κολώνα. Όλη η δυσκολία ήταν στο να αφαιρεσω κλειδαριά και μηχανισμό πάνω απο την κολώνα γιατί είναι βιδωμένη με βίδες ασφαλείας χωρίς κεφάλι..

BILL007
22-11-15, 20:46
Κάποια στιγμή είχα πάθει την ίδια ακριβώς ζημια. Έλυσα τον μηχανισμό κλειδώματος, που στην ουσία είναι η βάση της κλειδαριας, και αφαίρεσα το δοντάκι που κλειδώνει την κολώνα. Όλη η δυσκολία ήταν στο να αφαιρεσω κλειδαριά και μηχανισμό πάνω απο την κολώνα γιατί είναι βιδωμένη με βίδες ασφαλείας χωρίς κεφάλι..

Tώρα όμως το τιμόνι δεν κλειδώνει καθόλου? :think:

dklitiro
22-11-15, 21:01
Ναι, μέχρι να το φτιάξω (Σάββατο είχα πάθει τη ζημιά) δεν κλείδωνε... Μεταξύ μας, αν φτάσει κάποιος να καθίσει στη θέση του οδηγού, το κλειδωμένο τιμόνι θα τον σταματήσει; (φτου φτου, μακριά από εμάς)

VasilisG85
22-11-15, 21:48
εκανα μια προεργασία και τις ειδα αυτες τις βιδες που λες...
καλύτερα να μην κλειδωνει απο το να ειναι συνεχεια κλειδωμένο..
απ οτι εψαξα λιγο γυρω στα 150 ευρω μεταχειρισμενο παει αυτο το μαραφέτι...
υπαρχει περιπτωση να φτιαχτει ή πρέπει να αφαιρεθει τελείως το δοντακι που κλειδωνει?

ΔημήτρηςΜ3
22-11-15, 21:53
Εμενα το ειχε παθει απο τα χερούλι πόρτας οδηγού
Εχεις comfort eccess ?

ΔημήτρηςΜ3
22-11-15, 21:54
Ναι, μέχρι να το φτιάξω (Σάββατο είχα πάθει τη ζημιά) δεν κλείδωνε... Μεταξύ μας, αν φτάσει κάποιος να καθίσει στη θέση του οδηγού, το κλειδωμένο τιμόνι θα τον σταματήσει; (φτου φτου, μακριά από εμάς)

Υπάρχει λύσει αν κλειδώσει πισω στο χώρο μπαταρίας εχει 2-3 εγκεφαλακια
Βγαζεις τις φυσες και λειτουργεί ξανα το αμαξι με σφάλμα Βεββαια !

dklitiro
22-11-15, 22:24
Υπάρχει λύσει αν κλειδώσει πισω στο χώρο μπαταρίας εχει 2-3 εγκεφαλακια
Βγαζεις τις φυσες και λειτουργεί ξανα το αμαξι με σφάλμα Βεββαια !

Κάπου μπερδευτήκαμε! Ο VasilisG85 αναφέρθηκε για πρόβλημα σε E36 και εγώ του απάντησα για αυτό...

ΔημήτρηςΜ3
22-11-15, 22:26
Κάπου μπερδευτήκαμε! Ο VasilisG85 αναφέρθηκε για πρόβλημα σε E36 και εγώ του απάντησα για αυτό...

Χαχαχα ναι σε τα διάβασα ολα !
Εγω λεω για το e9x

dklitiro
22-11-15, 22:29
εκανα μια προεργασία και τις ειδα αυτες τις βιδες που λες...
καλύτερα να μην κλειδωνει απο το να ειναι συνεχεια κλειδωμένο..
απ οτι εψαξα λιγο γυρω στα 150 ευρω μεταχειρισμενο παει αυτο το μαραφέτι...
υπαρχει περιπτωση να φτιαχτει ή πρέπει να αφαιρεθει τελείως το δοντακι που κλειδωνει?

Στο δικό μου, απ'οτι θυμαμαι, είχε σπάσει κάτι που δεν μπορούσα να επισκευασω οποτε το είχα μονταρει χωρίς να κλειδώνει και αργότερα αντικατέστησα όλο το μηχανισμό..

dklitiro
22-11-15, 22:30
Χαχαχα ναι σε τα διάβασα ολα !
Εγω λεω για το e9x

Χαχα το κατάλαβα!.. :thumbsup:

VasilisG85
23-11-15, 21:05
Με παίδεψε όλη τη μέρα σήμερα, δεν μπόρεσα να την ξεβιδώσω ακόμα...
Θα προσπαθήσω αύριο πάλι..

33879

dklitiro
23-11-15, 22:11
Πως προσπαθεις να τις ξεβιδωσεις;

VasilisG85
23-11-15, 23:09
σφυρί και κατσαβίδι...

VasilisG85
24-11-15, 21:45
Έκλαψα λίγο αλλά τελικά το κατάφερα....
Και να η αιτία του κακού...