Επιστροφή στο Forum : Αγορά μικρού αυτοκινήτου.
Akis 330Ci
02-11-14, 18:51
Καλησπερα σε ολους!!
Ελπιζω να ειστε ολοι καλα, εχουμε καιρο να τα πουμε.
Λοιπον στο θεμα μου,
Θελω να με βοηθησετε, να μου πειτε τι ξερετε για το audi a2 1.4i βενζινη. Σκεφτομαι να αγορασω ενα τετοιο για αυτοκινητακι πολης στην οικογενεια. Εχει κανεις εμπειρια με το συγκεκριμενο; Τι βλαβες βγαζει; Τι να προσεξω κατα την αγορα;
:thanks:
Konstantinos E60
02-11-14, 18:54
Να μην το αγοράσεις. Εχεις πολύ καλύτερες επιλογές.
Akis 330Ci
02-11-14, 19:25
Να μην το αγοράσεις. Εχεις πολύ καλύτερες επιλογές.
Ναι αλλα για ποιο λογο; Μπορεις να αιτιολογησεις την απαντηση σου;
Οι καλυτερες επιλογες στα 1400cc 2003+ χρονολογια με 3500-4000euro ποιες ειναι;; Μου κινησε την προσοχη το a2 λογω χωρων.
Leonidas_E39
02-11-14, 19:31
Πάρε ενα άλφα κλας καλυτερα!!!!
Akis 330Ci
02-11-14, 19:33
Πάρε ενα άλφα κλας καλυτερα!!!!
Βασικα μου κανει εντυπωση πως το πλαισιο του a2 ειναι απο αλουμινιο και ζυγιζει 900 κιλα! Σε συνδιασμο με τον 1.4 πρεπει να καιει πολυ λιγο.
Leonidas_E39
02-11-14, 19:35
Εχουμε στην οικογένεια Α160 του 2003 (αυτοματο)και είναι αρκετά οικονομικό γύρω στα 7 με 7,5 λίτρα μικτό κυκλο έχει και στα ταξίδια πέφτει στα 6 λίτρα απο χώρους απλετους και αρκετά καλη οδική συμπεριφορα
Akis 330Ci
02-11-14, 19:37
Εχουμε στην οικογένεια Α160 του 2003 (αυτοματο)και είναι αρκετά οικονομικό γύρω στα 7 με 7,5 λίτρα μικτό κυκλο έχει και στα ταξίδια πέφτει στα 6 λίτρα απο χώρους απλετους και αρκετά καλη οδική συμπεριφορα
Το a160 ειναι 1600cc εε; Τι θα ελεγες για το a140 που ειναι 1400cc??
Leonidas_E39
02-11-14, 19:39
Μια χαρά είναι και αυτό το έχει φίλος απλα είναι λίγο ποιο αργό, ανταλλακτικά βρίσκεις παντού και παμφθηνα προσπάθησε να βρεις φεισλιφτ οπου τα καθίσματα του βγαίνουν όλα μέχρι και του συνοδηγού...
Δεν ξερω για το Α2 απο άποψη αξιοπιστίας , αλλα εμένα μου αρεσε πολυ σαν concept .
Αν έβγαινε σημερα , σιγουρα θα πουλούσε . Το χαμηλό βάρος κ η οικονομία , εκείνη την περίοδο δε μας αφορούσαν λογω φτηνής βενζίνης !
Akis 330Ci
02-11-14, 19:49
Μια χαρά είναι και αυτό το έχει φίλος απλα είναι λίγο ποιο αργό, ανταλλακτικά βρίσκεις παντού και παμφθηνα προσπάθησε να βρεις φεισλιφτ οπου τα καθίσματα του βγαίνουν όλα μέχρι και του συνοδηγού...
Ειλικρινα σου μιλαω mercedes a140 και audi a2 εχω στο μυαλο. Προτιμαω βεβαια το audi λογω εμφανισης αλλα εαν ειναι πιο αξιοπιστο το mercedes θα δω για αυτο.
Konstantinos E60
02-11-14, 21:24
Ναι αλλα για ποιο λογο; Μπορεις να αιτιολογησεις την απαντηση σου;
Οι καλυτερες επιλογες στα 1400cc 2003+ χρονολογια με 3500-4000euro ποιες ειναι;; Μου κινησε την προσοχη το a2 λογω χωρων.
Αρκετα προβλήματα τα Audi αυτών των ετων (πέρασα από το Audi club και κάηκα), σπάνιο μοντέλο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δύσκολο και στην μεταπώληση.
Αν ήθελα κατι για την πόλη θα κοιτούσα κατι σε σχιστομάτικο.
Leonidas_E39
02-11-14, 21:27
Αν καταληξεις σε Α class το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι η ηλεκτρικη αντλια του τιμονιου . Το τσεκαρεις πανευκολα βαζοντας μπροστα το αμαξι στριβεις κατευθειαν το τιμονι το οποιο πρεπει να ειναι κατευθειαν ελαφρυ αν εχει καθυστερηση και αργησει να δουλεψει παει να πει οτι η ηλεκτρικη αντλια το εχει πει το ποιημα κοστος κανα 150αρι επισκευη και καινουργια παιζει στο 700αρι αν θυμαμαι καλα.
σημερα σε ταξιδι 440 κμ yaris με 220.000 κμ εαν δεν εχουν γυριστει απο το μαντρα 4.6 μεση καταναλωση....βενζινη
αν αντεχεις αυτο το εσωτερικο που εχει...
Καλύτερα ιάπωνας...ποιός είπε ότι το αστέρι έχει φτηνά αναλώσιμα;;;
Σε φίλο με 140 του έβγαλε πρόβλημα το αυτόματο σαζμαν 2000 ε...
Μην ξεχνάτε το Α ήταν αυτό που δεν πέρναγε το σλάλομ.
Καλύτερα ιάπωνας...ποιός είπε ότι το αστέρι έχει φτηνά αναλώσιμα;;;
Σε φίλο με 140 του έβγαλε πρόβλημα το αυτόματο σαζμαν 2000 ε...
Μην ξεχνάτε το Α ήταν αυτό που δεν πέρναγε το σλάλομ.
Στην αρχή, μετά του κοτσαρανε το esp και ήρθε στα ίσια του:th_Laie_67-1:Έκτοτε, συνεχίζουν να το οδηγούν (συνήθως) ντεκαπαζατες κυρίες και να προκαλούν βαθουλωματα, μικρογδαρσιματα και μεγαλογδαρσιματα ενίοτε, σε ατυχείς κατόχους άλλων ΙΧ....
Ειχα 2 a class στο παρελθον(a140 και a160) Ειναι αληθεια οτι καινε λιγο και με αμορτισερ sachs touring πατανε καλα για μπροστοκινητα.
Στα +τους οτι ολα εχουν esp και κλιματισμο.
θετικο οτι γινονται .... φορτηγακια με την αφαιρεση των καθισματων, επισης ειναι αθορυβα με 140χλμ στην εθνικη και αρκετα οικονομικα σε βενζινες.
Στα μειον τους οτι πολλα εχουν κακοποιηθει στο εσωτερικο τους απο τσαπατσουληδες ιδιοκτητες γυναικες αντρες.
Επισης αν του βαλεις υγραεριο χρειαζεται πολυ καλο εγκαταστατη (πχ qgas)
Θετικο επισης η ισχυρη τους δομη σε πιθανη συγκρουση, το τιμονι που απομακρυνεται απο τον οδηγο σε τετοια περιπτωση.
Δεν ειναι εξαιρετικα αξιοπιστα και πιθανες βλαβες μπορει να στοιχισουν, επισης δεν λειπουν τριγμοι απο το εσωτερικο τους.
Τα παραπανω βεβαια αφορουν καλομεταχειρισμενο αυτοκινητο.
Αν το αγορασεις θα διαπιστωσεις οτι πολλες φορες θα κανεις ταξιδι με το αυτοκινητο της γυναικας σου επειδη απλα ειναι τοσο καλο.
(Αν αγορασεις αυτο με την τεραστια ηλιοροφη δεν θα το μετανιωσεις σε ομορφες διαδρομες)
Γενικα ειναι ενα πολυ καλο αυτοκινητο, ασφαλες οικονομικο και αθπρυβο σε ταξιδι.
Υγ1. Συγχωρεστε με αν το κειμενο ειναι λιγο χυμα, γραφω απο κινητο
Υγ2. Αν ηταν το προηγουμενο a class πισωκινητο θα το προτιμουσα χαλαρα απο τη σειρα 1 που ειχα.... (αυτο νομιζω λεει πολλα)
Καίει αρκετά για 140αρι ... ο γνωστός μου μετά την ζημιά με το αυτόματο το έδωσε και πήρε ένα Polo 1,4 το οποίο απότι μου είπε καίει τα μισά ...
Απο την οροφή του την γυάλινη δεν προλάβαινε τον χειμώνα τα νερά ...
Καίει αρκετά για 140αρι ... ο γνωστός μου μετά την ζημιά με το αυτόματο το έδωσε και πήρε ένα Polo 1,4 το οποίο απότι μου είπε καίει τα μισά ...
Απο την οροφή του την γυάλινη δεν προλάβαινε τον χειμώνα τα νερά ...
Σωστος ο Μαρκος!
Το παλιο αυτοματο κιβωτιο επιβαρυνει την καταναλωση οπως ειναι φυσικο.
Επιπλεον παιζει μεγαλο ρολο το θεμα της συντηρησης και της γενικοτερης καταστασης του οχηματος και στην καταναλωση και στην οροφη.
Αυτο που ειχα με την μεγαλη οροφη που ανοιγει δεν εβαζε σταγονα, μια παιδικη φιλη μου με την μεγαλη οροφη παλι και αυτης της βαζει σταγονα.
(Βεβαια ουτε στο mx5 μου μπαινει σταγονα ουτε στην παλια οροφη αφου της εκανα συντηρηση ουτε στην καινουργια που την εγκατεστησα εγω....)
Αν ειναι καλοσυντηρημενο παντως μια χαρα χαμηλη καταναλωση εχει!
2 ειχα εγω, 1 μια φιλη μου,,αλλο ενα ενας ξαδερφος μου ... κανενας δεν παραπονιεται για καταναλωση..... αντιθετα ενα πολακι 2004 μιας αλλης φιλης ηταν συνεχεια με λαμπακι κινητηρα και της ελεγαν ειναι απο τη βενζινη!
οπως το εγραψε ο κωνσταντινος σχετικα με το Α2
"σπάνιο μοντέλο με ότι αυτό συνεπάγεται"
εγω για εντος πολης θα πηγαινα σε γαλλο κ μαλιστα ρενω μιας κ μεσα στην πολη θες ανεση. ο γαλλος παντα ηταν επιτυχης στα μικρα αυτοκινητα κ οποιος πει οτι τα γαλλικα εχουν θεματα ας ξανασκεφτει αν πανε πισω τα γερμανικα..εχουν περασει 6 γαλλικα απο τα χερια μας κ ποτε χωρις το παραμικρο θεμα. αλλιως κοιτας σε φιεστακι ή κινεζο.
κ οπως λεμε το αμαξι ειναι λαχειο.
ghost-rider
03-11-14, 18:55
Προσωπικα στην κατηγορια θα κοιτουσα yaris η swift.
Αν τες πα καταληξεις σε vag ο 1,4 ειναι πολυ καλο μοτερακι κ θα σε εκπληξει με την καταναλωση του.
Ο αδερφος πηρε ενα πολακι εξυπηρετησης πελατων με τετοιο μοτερ.
Το πηρε με λαμπα κ εβαλε 20 ευρω.
Εκανε 200χλμ κ οταν το εδωσε πισω δεν ειχε προλαβει να αναψει η λαμπα.
Δεν καιει τπτ.
Απο αξιοπιστια τα vag ειναι στον ιδιο παρονομαστη με τα bmw στα μηχανικα και αρκετα πιο ανθεκτικα σε οτι εχει να κανει με αναρτηση(ψαλιδια μπαλακια σινεμπλοκ κρεμαγιερα κλπ αντεχουν αισθητα πιο πολυ).
Τα ιαπωνικα παιζουν σε αλλο επιπεδο στο θεμα αντοχης κ αξιοπιστιας.
Και μπορει να εχουν πιο ακριβα αναλωσιμα απο τη μια... Αλλα δε θα χρειαστει να τα αλλαξεις απο την αλλη...
savvas bmwdakias
03-11-14, 20:36
Αν τυχει και παρεις mercedes μονο το facelift και μονο χειροκινητο αν βρεις και την εκδοση long μιλαμε για χωρους ετσι.
dark knight
03-11-14, 20:40
παντως το Α2 δειχνει εξαιρετικο <φρεσκο> ακομα και σημερα.
παντως το Α2 δειχνει εξαιρετικο <φρεσκο> ακομα και σημερα.
Aφου σου αρέσει , δεν χτυπάς ένα ...
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5547009/thumb
dark knight
03-11-14, 20:55
Aφου σου αρέσει , δεν χτυπάς ένα ...
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5547009/thumb
μαλλον εχει διαγραφει
μαλλον εχει διαγραφει
Οχι έγω έκανα μ@@@@
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5547009/
Akis 330Ci
04-11-14, 00:15
Βρε γ@μωτο το A140 και το A2 εχουν ολα οσα ψαχνω ( 1.4 , χωρους, γερμανικο, 2002+ μοντελο, κοντα στα 4000euro) αλλα το ενα ειναι σαν ορθιος τσιμεντολιθος, ενω το Α2 οπως και να το κανουμε ειναι κουκλι και νεανικο. Παντως για το audi δεν εχω ακουσει θεματα αξιοπιστιας κινητηρα, ουτε για το mercedes βεβαια. Δεν θελω να παρω κατι και να ειμαι με το χερι στη τσεπη ολη την ωρα.
Στα προηγουμενα ποστ αναφερθηκαν και τα πεζο. Ξερετε ποσο καιει ενα 1.4 206 ή 207 ?? σαν διλιτρο..! Τα εχω οδηγησει και τα 2 και επαθα τη πλακα μου..:shok:
Για να μην είσαι με το χέρι συνέχεια στη τσέπη κοίτα το yaris 1ης γενιάς. Το 1,0 που έχουμε καίει συνέχεια μέσα σε πόλη και με καθόλου ελαφρύ πόδι max 6,5-6,8. Από ζημιές δεν βγάζει πραγματικά τίποτα.
Το καταλαβαίνω ότι μπορεί να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς σε θέματα εμφάνισης (εμένα μου αρέσει πολύ πάντως το 1ο και το οποίο έχουμε-άρα δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός).
Πραγματικά πάντως αυτό το αμάξι είναι ικανό να σε νευριάσει με το ότι δεν ζητάει τίποτα.Εμείς το πήραμε καινούριο,τώρα έχει 307 χιλιάδες km και το μόνο που του έχουμε αλλάξει πέρα από σερβις είναι μια τρόμπα νερού(120ευρώ) και ενα AFM που του άλλαξα τη προηγούμενη βδομάδα (105 ευρώ)
Επειδη μαλλον με 4000ευρω ουτε a class ουτε a2 της προκοπης παιρνεις (μαλλον θα θελουν μαζεματα και αλλα εξοδα... ) Παρε ενα φτηνο γιαπωνεζικο μικρου κυβισμου και με το χιλιαρικο που θα περισσεψει βαλτου υγραεριο για να κανεις 300χλμ στην πολη με 15ευρω...
Akis 330Ci
04-11-14, 14:44
Οριστε και τι ελεγε το AUTO TRITI ΤΟ 2005 για το Α2.
Μεταχειρισμένο Audi A2 1,4 του 2000
Tο μικρομεσαίο μοντέλο της Audi που κυκλοφόρησε το 2000, αποτελεί επιλογή για συνειδητοποιημένους αγοραστές.
Υψηλή εφαρμοσμένη τεχνολογία, ποιότητα κατασκευής, εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και σύγχρονη αισθητική χαρακτηρίζουν το A2 της Audi, που ως μεταχειρισμένο είναι σαφώς πιο προσιτό
Όταν στις αρχές του καλοκαιριού του 2000 εμφανίστηκε το Αudi Α2 στους ελληνικούς δρόμους, προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα λόγω της αισθητικής του. Βέβαια το A2 δεν διέφερε μόνο λόγω σχεδίασης αλλά και λόγω εφαρμοσμένης τεχνολογίας αλλά και τιμής. Το μικρομεσαίο αυτοκίνητο της Audi θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μοντέλο που λανσαρίστηκε μέσα στο 2005 αφού σε κανένα τομέα δεν υστερεί από τα τελευταία μοντέλα της κατηγορίας. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η κατασκευή του αμαξώματος από αλουμίνιο, κάτι όμως που επιβάρυνε την τιμή αγοράς του. Σχεδιαστικά το μοντέλο του 2000 ακολουθεί το δρόμο της επιβλητικότητας και του κύρους συνδυασμένα με σωστές δόσεις πολυμορφικότητας, επιλογές που ακόμα και σήμερα παραμένουν επίκαιρες και γοητευτικές. Στο εσωτερικό ο σχεδιασμός είναι πιστός στις λιτές φόρμες της Audi, γαρνιρισμένος με υλικά κατασκευής κορυφαίας ποιότητας και εργονομία που δεν επιδέχεται αρνητικής κριτικής όπως άλλωστε και το επίπεδο συναρμολόγησης. Στον τομέα των διαθέσιμων χώρων το αυτοκίνητο θα ικανοποιήσει τις ανάγκες τεσσάρων ενηλίκων καθώς στο πίσω κάθισμα η φιλοξενία και τρίτου επιβάτη είναι πρακτικά δύσκολη λόγω του περιορισμένου πλάτους. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ επαρκεί για τη μεταφορά αποσκευών 4 ατόμων με όγκο 390 λίτρων. Στο δρόμο αποδεικνύεται ασφαλές κάτω από όλες τις περιστάσεις. Στις ευθείες δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της σταθερότητας ενώ σε διαδρομές με στροφές η σφικτή ρύθμιση της ανάρτησης δεν επιτρέπει την εμφάνιση κλίσεων στο αμάξωμα, κοστίζοντας όμως ελαφρώς σε επίπεδο άνεσης επιβατών. Πολύ καλή είναι η αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης ενώ τα φρένα είναι δυνατά και ανθεκτικά ακόμα και μετά από σκληρή χρήση.
Το πέρασμα του χρόνου
Η αξιοπιστία είναι ένα από τα βασικά γνωρίσματα του A2 που δεν έχει να φοβηθεί ούτε τη σκουριά καθώς το 88,3% του αμαξώματος είναι από αλουμίνιο. Ελαττώματα έχουν εμφανίσει οι ηλεκτρικοί μηχανισμοί των παραθύρων ενώ σε όσα διαθέτουν ηλιοροφή θα πρέπει να προσεχθούν τόσο ο μηχανισμός, όσο και η στεγανότητά της.
Συν & πλην
(+): Χώροι για 4 άτομα, οδική συμπεριφορά, ελαφρύ αμάξωμα, μικρή κατανάλωση.
(-): Αεροδυναμικοί θόρυβοι, άνεση ανάρτησης, μικρό ρεζερβουάρ (34 λτ.), τιμή.
Συχνότερα προβλήματα
• Ελαττωματικοί μηχανισμοί ηλεκτρικών παραθύρων
• Μηχανισμός ηλιοροφής
• Στεγανότητα ηλιοροφής
κατασκευή του αμαξώματος από αλουμίνιο = ακριβα φαναρτζοανταλλακτικα & μη διαθεσιμοτητα σε ιμιτασιον ?
Akis 330Ci
04-11-14, 14:52
κατασκευή του αμαξώματος από αλουμίνιο = ακριβα φαναρτζοανταλλακτικα & μη διαθεσιμοτητα σε ιμιτασιον ?
Λες εε; Χμμμ. Ενα δικιο το εχεις
:think::think:
Αυτός είναι ενας σημαντικός λόγος (ίσως ο σημαντικότερος) για τον οποίο δεν "περπάτησε" το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και τελικά σταμάτησε η παραγωγή του.
Αλουμίνιο είναι πολλά...δεν λέει κάτι αυτό.
Η παραγωγή σταμάτησε γιατί ήταν ασύμφορο.
Premium μαρκα/αυτοκινητο= premium τιμες σε ανταλλακτικα/service και στην περιπτωση του α2 και σε επισκευες λογω αλουμινιου.
Αυτος ειναι ο κυριοτερος λογος της απαξιωσης στις τιμες των μεταχειρισμενων: η ακριβη συντηρηση, ανταλλακτικα, επισκευες....
Αυτος ειναι ο λογος που πανακριβα αυτοκινητα μετα απο μια δεκαετια τεινουν να πουλιουνται οσο αυτοκινητα πολης.
Αυτο γινοταν στο εξωτερικο απο παλια (γι αυτο και η μαζικη εισαγωγη μτχ απο γερμανια κλπ) όμως εγινε αποτομα τα τελευταια χρονια και στην ελλαδα.
Βρε γ@μωτο το A140 και το A2 εχουν ολα οσα ψαχνω ( 1.4 , χωρους, γερμανικο, 2002+ μοντελο, κοντα στα 4000euro) αλλα το ενα ειναι σαν ορθιος τσιμεντολιθος, ενω το Α2 οπως και να το κανουμε ειναι κουκλι και νεανικο. Παντως για το audi δεν εχω ακουσει θεματα αξιοπιστιας κινητηρα, ουτε για το mercedes βεβαια. Δεν θελω να παρω κατι και να ειμαι με το χερι στη τσεπη ολη την ωρα.
Στα προηγουμενα ποστ αναφερθηκαν και τα πεζο. Ξερετε ποσο καιει ενα 1.4 206 ή 207 ?? σαν διλιτρο..! Τα εχω οδηγησει και τα 2 και επαθα τη πλακα μου..:shok:
Kάτω από 8 στην πόλη με μέτρια προς αρκετή κίνηση. Με λίγη, ίσως και ελάχιστα κάτω από 7. Το 206 λόγω βάρους καίει ακόμα λιγότερο.
Στις ίδιες συνθήκες ένα δίλιτρο σαν την 320 Ε90 καίει 10-11 λίτρα που εκτοξεύονται όταν μιλάμε για αυξημένη κίνηση.
Κάτοχος και των 2 αυτοκινήτων εδώ και 7 χρόνια.
Και προφανώς, ένα 207 1400αρι του 207 με το πολύ 5.000 ευρώ είναι σε όλα ανώτερο ενός Α2 10ετίας με τα ίδια χρήματα.
Akis 330Ci
09-11-14, 17:18
Πριν επανερθω στο θεμα να παρακαλεσω καποιον mod να αλλαξει το τιτλο σε 'αγορα μικρού αυτοκινήτου' .
Ευχαριστω πολυ, και συνεχιζω:
Ειχα μια συζητηση με φιλους και ο ενας μου ελεγε για το fiat punto 2004 sporting 1.4 16v 95hp 6ταχυτο και ο αλλος για peugeot 206 1.4 . Και τα 2 αυτα τα βρισκω απο 2500ευρω μεχρι περιπου 4000(που διαθετω)
Το punto μου αρεσει σαν ιδεα και ειδικα το sporting ειναι σχετικα ομορφο. Απο αξιοπιστια ομως;
Το 206 το εχει η θεια μου και δεν μπορω να πω οτι ειναι και τερας αξιοπιστιας. Εχει 150.000 και κανει σαν ντιζελ, το κοντερ δε λειτουργει και εχει θεματακια.
Εαν εξαντλησω ολα τα 'περιθωρια' με τα ευρωπαικα αυτοκινητα που μου αρεσουν, τοτε θα παω για yaris του '01 αναγκαστικα.
θα επιλεγατε καποιο απο τα 2 παραπανω;
Βοηθηστε αδερφια γιατι δεν γνωριζω!:thumbsup:
Πριν επανερθω στο θεμα να παρακαλεσω καποιον mod να αλλαξει το τιτλο σε 'αγορα μικρού αυτοκινήτου' .
Ειχα μια συζητηση με φιλους και ο ενας μου ελεγε για το fiat punto 2004 sporting 1.4 16v 95hp 6ταχυτο και ο αλλος για peugeot 206 1.4 . Και τα 2 αυτα τα βρισκω απο 2500ευρω μεχρι περιπου 4000(που διαθετω)
Το punto μου αρεσει σαν ιδεα και ειδικα το sporting ειναι σχετικα ομορφο. Απο αξιοπιστια ομως;
Το 206 το εχει η θεια μου και δεν μπορω να πω οτι ειναι και τερας αξιοπιστιας. Εχει 150.000 και κανει σαν ντιζελ, το κοντερ δε λειτουργει και εχει θεματακια.
Εαν εξαντλησω ολα τα 'περιθωρια' με τα ευρωπαικα αυτοκινητα που μου αρεσουν, τοτε θα παω για yaris του '01 αναγκαστικα.
Done, :original:
Για την κατανάλωση του πεζώ 206 1400κε (75 hp) που αναφέρθηκε παραπάνω, καίει όσο και το ε46 κουπέ με τον N40, καρατσεκαρισμένο εδώ και 7 χρόνια συνεχώς.
Akis 330Ci
09-11-14, 17:34
Done, :original:
Για την κατανάλωση του πεζώ 206 1400κε (75 hp) που αναφέρθηκε παραπάνω, καίει όσο και το ε46 κουπέ με τον N40, καρατσεκαρισμένο εδώ και 7 χρόνια συνεχώς.
:shok:
Αυτο εχω προσεξει και εγω, και αυτο μου λενε οι περισσοτεροι κατοχοι. Και πιστευω πως και με τον 1.1 κινητηρα θα ζοριζεται πολυ για να κινησει το αμαξωμα και επομενως παλι θα καιει..
330Ci STEPTRONIC
09-11-14, 18:33
Λοιπον περσυ τετοια εποχη εψαχνα και εγω ενα μικρο για να καταθεσω πινακιδες στο 330...
Κατελυξα να παρω το grande punto 2008 μοντελο 1,4 και 77ps και εχω μετρημενη μικτη καταναλωση 6,4 λιτρα (ευτυχος που δεν πηρα το 1200 λογο τελων) γιατι και το 1,4 ψιλοζοριζετε....
μετα απο 15000 χλμ που του εκανα 100.000 τωρα δεν ειδα προβλημα και βλαβη πουθενα...
εχω σκοπο να το κρατησω μεχρι τελος του χρονου το ειχα παρει 4500 και το δινω 4200 για να ξανα παρω πινακιδες στο 330
παντος σαν επιλογη εμεινα γενικα ευχαριστημενοςthumb
Akis 330Ci
09-11-14, 19:03
Λοιπον περσυ τετοια εποχη εψαχνα και εγω ενα μικρο για να καταθεσω πινακιδες στο 330...
Κατελυξα να παρω το grande punto 2008 μοντελο 1,4 και 77ps και εχω μετρημενη μικτη καταναλωση 6,4 λιτρα (ευτυχος που δεν πηρα το 1200 λογο τελων) γιατι και το 1,4 ψιλοζοριζετε....
μετα απο 15000 χλμ που του εκανα 100.000 τωρα δεν ειδα προβλημα και βλαβη πουθενα...
εχω σκοπο να το κρατησω μεχρι τελος του χρονου το ειχα παρει 4500 και το δινω 4200 για να ξανα παρω πινακιδες στο 330
παντος σαν επιλογη εμεινα γενικα ευχαριστημενοςthumb
Θυμαμαι που το πουλαγες το 330 αλλα δυστυχως εκτος οτι τετοια αυτοκινητα δυσκολα πωλουνται , στο περνουν για ενα κομματι ψωμι. Μπραβο παντως που θα το κυκλοφορησεις ξανα!
Στο θεμα μας,Ξερω και γω πως το grande punto ειναι καλυτερο απο τον προκατοχο punto του '05 με τα μεγαλα φαναρια, συζηταγα με τον γειτονα που εχει το grande και ενα yaris και μου λεει μην κοιτας τιποτα αλλο παρε yaris να βρεις την υγεια σου απο θεμα αξιοπιστιας και οικονομιας.
330Ci STEPTRONIC
09-11-14, 19:16
Δεν μπορω να εκφερω γνωμη για κατι που δεν εχω καβαλησει εγω προσωπικα...
αλλα...
στη δουλια μου εχω επαγγελματικα ενα fiati ducato 2004 και ενα Τουτα hilux 2009 ευχαριστημενος εμεινα με το fiat ...
το hilux το πουλησα περσυ..δεν ημουν ευχαριστημενος..ας μην αναλυσω τους λογους...και το αντικατεστησα με Νavara
αυτο που μπορω να σου πω ειναι πως ολοι μου ελεγαν παρε toyota, οπως και εκανα και το χρησοπλωρωσα πιο ακριβο απο ολα..υπερεκτημημενα κατ εμε..
αλλο τα παλια τoyota αλλο τα νεα ...
προσωπικα θεωρω υπερεκτιμημενα και ακριβα τα yaris γνωμη μου πανταthumb
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα ...
Θέλω την γνώμη σας για ένα μικρό επαγγελματικό (Diesel) πχ Ford Fiesta , Opel Corsa κλπ μέχρι 6000 με ΦΠΑ .
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια .
Akis 330Ci
08-12-14, 17:48
Καλησπερα!
:mpaks:
Με αλλο budget ξεκινησα και σκεφτομουν μικρομεσαια κατηγορια και τελικα εριξα το budget πιο κατω απο τη μεση ,πηγα στη κατηγορια των μινι και αγορασα την προηγουμενη εβδομαδα ενα nissan micra 1.0 16v k11 του 2001 διπορτο με a/c απο πρωτο χερι με 160.000 χλμ. Ειμαι εντυπωσιασμενος απο την οικονομια του. Ανταλλακτικα αν χρειαστουν παμφθηνα. Το εχω λατρεψει. :original:
Bazil Van Sinner
08-12-14, 17:50
Πολύ καλή επιλογή για οικονομία,πόσο το πήρες?
Akis 330Ci
08-12-14, 17:52
Πολύ καλή επιλογή για οικονομία,πόσο το πήρες?
Ευχαριστω! Το πηρα 1600ευρω!:original:
Καλησπερα!
:mpaks:
Με αλλο budget ξεκινησα και σκεφτομουν μικρομεσαια κατηγορια και τελικα εριξα το budget πιο κατω απο τη μεση ,πηγα στη κατηγορια των μινι και αγορασα την προηγουμενη εβδομαδα ενα nissan micra 1.0 16v k11 του 2001 διπορτο με a/c απο πρωτο χερι με 160.000 χλμ. Ειμαι εντυπωσιασμενος απο την οικονομια του. Ανταλλακτικα αν χρειαστουν παμφθηνα. Το εχω λατρεψει. :original:
δεν εβλεπες κανενα aygo 1.0 :whistle::whistle::whistle:
Akis 330Ci
08-12-14, 17:56
δεν εβλεπες κανενα aygo 1.0 :whistle::whistle::whistle:
Το πηρα 1600γιουρο. Το aygo ξεκιναει απο 4500..
Το πηρα 1600γιουρο. Το aygo ξεκιναει απο 4500..
μετα ειδα το ποστ! thumb