PDA

Επιστροφή στο Forum : Petlas ελαστικά

menios
30-09-14, 20:46
Καλησπέρα παιδιά ένας μηχανικός που ξέρω ( όχι ο μηχανικός μου) πάνω σε μια κουβέντα περί ελαστικών που έγινε ανέφερε μια μάρκα ελαστικών τουρκικής προέλευσης εν΄ονόματι "Petlas" ισχυριζόμενος πως είναι εξίσου καλή με τις αντίστοιχες που γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς(continental,pirelli,goodyear κτλπ) απλά σαφώς μη διαφημιζόμενη και μιας και μένα μου ήταν παντελώς άγνωστη είπα να ρωτήσω και εδώ πέρα αν κάποιος από εσάς ξέρει κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ :)

JimE36
30-09-14, 22:55
Καλησπερα φιλε μου.Εβαλα τετραδα καινουργια στο δικο μου τον Μαιο που μας περασε και δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι τωρα.Το καλοκαιρι που το δοκιμασα σε στροφες (BMW E36 318is ,bilstein κιτρινα με HR ελατηρια,με αρκετα καλο οδοστρομα και ζεστο λογο καλοκαιριου) εμεινα παρα πολυ ικανοποιημενος, για τα λεφτα τους παντα.Το αμαξι εμπαινε τρενο χωρις να αισθανθω να φευγει ο κωλος ή η μουρη.Επισης και στο βρεγμενο δεν ειχα κανενα προβλημα.Τωρα απο εκει και περα παιζει ρολο πως οδηγας αλλα και ποιες ειναι οι απαιτησεις σου απο ενα ελαστικο.Σιγουρα δεν συγκρινονται με τις μαρκες που ανεφερες αλλα σιγουρα δεν συγκρινονται και οι τιμες τους.Πληροφοριακα θα σου πω ποσο κοστισε σε εμενα για να καταλαβεις: 2 χ 225/45/17 150 ευρω και 2 χ 245/40/17 170 ευρω.Και ηταν και ''φρεσκα'' με DOT φεβρουαριος του 2014.
Εγω πιστευω πως ειναι ενα τιμιο ελαστικο για να κανεις την δουλεια σου πρωτα απο ολα.

I_MNL
01-10-14, 00:19
μια μάρκα ελαστικών τουρκικής προέλευσης

Γνώμη περί της ποιότητας του ελαστικόύ δεν μπορώ να εκφέρω. Μπορεί να είναι καλό, ποιος ξέρει.
Όμως γιατί ένας Ελληνας να πάρει τούρκικο προϊόν?!?!? Λίγη εθνική υπερηφάνεια δεν βλάπτει. Φαντάζομαι υπάρχουν πολλά καλά φτηνά ελαστικά από αλλού!!!

JiMk86
01-10-14, 01:09
Εγώ την αγαπάω τη ζωή μου...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bazil Van Sinner
01-10-14, 04:41
Όμως γιατί ένας Ελληνας να πάρει τούρκικο προϊόν?!?!? Λίγη εθνική υπερηφάνεια δεν βλάπτει.
:facepalm:

playmaker
01-10-14, 10:49
Καλυτερα να παρω απο το λιμάνι που βαράνε τα Καράβια παρά απο τους οθωμανους

Cobalt
01-10-14, 10:53
πέραν απο τη χώρα ''καταγωγής'' θεωρώ οτι σε μια δαπάνη που γίνεται κάθε 4-5 (μην πω και παραπάνω σε μερικούς) χρόνια οι διαφορές είναι μη υπολογίσιμες και μάλιστα σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια τη δική μας και της οικογένειάς μας... αλλά ΚΑΙ των γύρω μας!

μπορούμε να κάνουμε οικονομία απο αλλού, ΟΧΙ στα ελαστικά...

JiMk86
01-10-14, 11:00
Εναλακτικά βάζεις επώνυμα φορεμένα 2 μηνο στα μισα λεφτά δηλαδή όσο έχουν τα φθηνα καινούργια...

Sent from my iPhone using Tapatalk

zaharias
01-10-14, 11:15
Μια χαρα λαστιχα ειναι.. Μαλακά ειναι, ωραιο πελμα εχουν, ζεσταινονται σχετικα γρηγορα και για τα λεφτα τους ειναι μια πολυ καλη επιλογη, θεωρω..
Δεν εχω αποψη για την αντοχη τους στο χρονο, διοτι τα εδωσα σχετικα γρηγορα γιατι ηθελα να δοκιμασω τα Conti 5..
Το μονο μειον που εχουν ειναι οτι βγαζουν λιγο θορυβο.. αλλα δεν πιστευω οτι ειναι κατι τρελο, μια χαρα ειναι..

anton
01-10-14, 11:20
καλα δεν μπορεις να βρεις την ετικετα τι γραφει? Αυτη ειναι απόλυτα ακριβης και αξιοπιστη για την τριβη κυλισης, το κρατημα στο βρεγμενο, και το θορυβο. Τωρα μετα σου μενει η αντοχή στην χρήση που την δείχνουν άλλα νούμερα. Αυτα υποχρεωτικα αναφερονται στην ΕΟΚ.
Στην Τουρκιά αγοράζουν τα Ελληνικά προϊόντα; Μας αγαπάνε βεβαια, μεχρι να δωσει την εντολή ο Χότζας
Τα νεα ελαστικα στην Αμερικη που πουλουνται και στην ΕΟΚ έχουνε εγγυηση για 5 χρόνια και 140.000 χιλμ, αυτά πόση εγγυηση εχουν;

fanisk
01-10-14, 11:33
Ο,τι πληρωνεις, παιρνεις.

ghost-rider
01-10-14, 11:40
Παιδες, εσεις που εχετε κατι με τους Τουρκους και τα προιοντα τους...
Γιατι εχετε ψωνισει Γερμανικα αυτοκινητα?

gant
01-10-14, 11:56
Γνώμη περί της ποιότητας του ελαστικόύ δεν μπορώ να εκφέρω. Μπορεί να είναι καλό, ποιος ξέρει.
Όμως γιατί ένας Ελληνας να πάρει τούρκικο προϊόν?!?!? Λίγη εθνική υπερηφάνεια δεν βλάπτει. Φαντάζομαι υπάρχουν πολλά καλά φτηνά ελαστικά από αλλού!!!

:shok::shok::shok::shok::shok:::shok::shok::

Koyotte
01-10-14, 11:58
Παιδες, εσεις που εχετε κατι με τους Τουρκους και τα προιοντα τους...
Γιατι εχετε ψωνισει Γερμανικα αυτοκινητα?

Γιατί οι Γερμανοί είναι φιιιιιιλοι μας! (powered by Artemis Matsas)

Christos 330
01-10-14, 12:21
Μενιο πες μου λιγο τι διαστασεις φορας ; ; ;

katsaraios
01-10-14, 12:35
Κεμπαπ κανουν στη Τουρκια ;
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Πολυ σωστα ειναι αυτο περι σχεση τιμης-ποιοτητας για αυτο υπαρχουν τα φτηνα και τα ακριβα...
Για καποιον που θελει οικονομια στην αγορα μια χαρα ειναι ,αλλα σε βαθος χρονου και χρησης δεν ξερουμε αν συμφερουν....

Παω να πιω ελληνικο καφε :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

JimE36
01-10-14, 13:16
Για να βοηθησω τον φιλο μας,γιατι ξεφυγε το θεμα,σε βαθος χρονου δεν γνωριζω πως θα συμπεριφερθουν αλλα 4 μηνες και 5000 χιλ. περιπου που εχω κανει καλα τα πανε.
Επισης για τους φιλους που κραζουν επειδη ειναι τουρκικα θα το ξαναπω.Εγω κοιταω την τσεπη μου και δεν με ενδιαφερει αν προερχεται ενα προιον απο τουρκια ή απο οποιοδηποτε αλλο κρατος με το οποιο ειχε ή και εχει υπαρξει εχθρος της Ελλαδας.Επισης το 90% των αγορων μου ειναι απο το ιντερνετ γιατι στην Ελλαδα πεφτει τρελο κλεψιμο σχεδον σε ολα.Αν εξαιτιας μιας αγορας απο τουρκια πιστευεις οτι δεν εχω εθνικη υπερηφανια, μαλλον θα πρεπει να πουλησεις και εσυ οτι πραγμα εχεις και ειναι κατασκευασμενο ή προερχεται απο γερμανια,αγγλια και οποιαδηποτε αλλη χωρα ''εχθρου'' και να ερθεις να δουλεψεις στην Ελλαδα με 500 ευρω βασικο και μετα παρε λαστιχα με 700 ευρω καποιας επωνυμης και ''φιλικης'' πανω απο ολα χωρας....
Πιστεψε με, μια χαρα ειναι η εθνικη υπερηφανια μου με αυτη την αγορα γιατι και καινουργια λαστιχα εβαλα και μου περισεψαν και λεφτα να πληρωσω τα χαρατσια και τους φορους.Αλλα ξεχασα, πανω απο ολα εθνικη υπερηφανια.... :thumbsdown:

menios
01-10-14, 13:17
Οι διαστάσεις μου είναι 225/45 σε 17αρες ζάντες Christos 330 και το μοντέλο συγκεκριμένα είναι 325 με τα 192 άλογα. Εγώ πραγματικά πρώτη φορά τα ακούω τα ελαστικά, αλλά εφόσον εδώ υπάρχει τέτοια παρέα με σίγουρα περισσότερες γνώσεις από μένα είπα να ρωτήσω :D . Όσο για την χώρα προέλευσης τους αν είναι δυνατόν μέχρι και το βρακί που φοράμε που λέει ο λόγος ελληνικό δεν είναι ρε παιδιά, οπότε ας μην αναλωθούμε σε κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ και πάλι.

Bazil Van Sinner
01-10-14, 13:23
Λάστιχο που βγάζει 140.000 χιλιόμετρα?????

Εδώ αμάξι δεν βγάζει τόσα.

Ντάξει ,πηγαίνεται τώρα ανοίξτε όλοι τα ντουλάπια σας
και πετάξτε τα τούρκικα τάπερ που κουβαλάτε φαί απο την μαμά,
το ποτήρι που κουβαλάτε την Ιταλική εσπρεσάρα σας το πρωί,
τις κάλτσες σας.........
τα μαχαιροπήρουνα που ειναι απο την Κινα(αδέρφια μας),
τα λεμόνια που είναι απο την αργεντινή,
τις οδοντόκρεμες που έρχονται απο την νότιο αφρική,
το σκωτζέζικο ουίσκι σας ,την ολλανδική μπύρα........

......μπορώ να γράφω μέχρι αύριο!!!!

Επίσης άν βρεθείτε στην Τουρκία ή ακόμη και στην Ευρώπη,
και χρειαστείτε βοήθεια και ο μόνος που μπορεί να την
δώσει είναι Τούρκος ή Σκοπιανός ή δεν ξερωγωτί ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ.

Το εμπόριο και τα προιόντα που διακινούνται είναι παγκόσμια πολύ πρίν
την ιδέα της παγκοσμιοποίησης.Θεωρώ τα σχόλια άστοχα.

Φιλικά :original:

mark e92
01-10-14, 13:43
Είναι πολύ καλά αλλά δεν έχουν και τεράστια διαφορα τιμής.
Εγώ είχα ρωτήσει για 225/40/18 και η διαφορά ήταν 15ε το ένα.

Koyotte
01-10-14, 14:41
Είναι πολύ καλά αλλά δεν έχουν και τεράστια διαφορα τιμής.
Εγώ είχα ρωτήσει για 225/40/18 και η διαφορά ήταν 15ε το ένα.

Σε σχέση με ποια μάρκα;

Βασιλης
01-10-14, 15:04
Πουλα το ωραιο σου γερμανικο αμαξακι και παρε ζασταβα.
Και οι γερμανοι μας της πεσανε εξαλου.Και οι βουλγαροι μαζι με τους γερμανους ηταν.Και οι ιταλοι μαζι με τους αλβανους μας πολεμησαν.Για το επος του 40 λεω.
Δεν δειχνουμε ετσι την εθνικη μας περιφανεια.

zaharias
01-10-14, 15:59
Παιδια.. ξεφυγαμε..
Μεινετε στο θεμα..

Nino
01-10-14, 16:10
καλα την τριχα τροιχια...
Η mari noel ειπε κατι και αν εγω το αντιληφθηκα σωστα ειναι οτι γιατι να ενισχυει καποιος τον ΟΑΕΔ της τουρκιας και οχι τον δικο μας με την αγορα ενος ισαξιου και ισοτιμου προιοντος.
Ολα τα αλλα τωρα ειναι για να δημιουργουνται αντιπαραθεσεις χωρις ουσιαστικο λογο ή και με αναξιο αντικειμενο.

υγ.μην μπερδευεστε με τα γερμανικα αμαξια κλπ η Γερμανια ειναι στην Ευρωπαικη ενωση.

Christos 330
01-10-14, 16:22
Οι διαστάσεις μου είναι 225/45 σε 17αρες ζάντες Christos 330 και το μοντέλο συγκεκριμένα είναι 325 με τα 192 άλογα. Εγώ πραγματικά πρώτη φορά τα ακούω τα ελαστικά, αλλά εφόσον εδώ υπάρχει τέτοια παρέα με σίγουρα περισσότερες γνώσεις από μένα είπα να ρωτήσω :D . Όσο για την χώρα προέλευσης τους αν είναι δυνατόν μέχρι και το βρακί που φοράμε που λέει ο λόγος ελληνικό δεν είναι ρε παιδιά, οπότε ας μην αναλωθούμε σε κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ και πάλι.

Λόγο τις εργασίας μου τα τελευταία χρονια στον χώρο του ελαστικού και επηδει εχω δοκιμάσει όλες τις μάρκες επώνυμες και μη μεσα σε αυτές και τα petlas σε συμβουλεύω πως στην αρχη ολα τα ελαστικά ειναι καλα μετα τις 15 χιλιάδες χλμ ( στα 60 χλμ) τα αλλάζουμε κανονικά έχουν διαφορά θέματα που για εμένα τα εχω βάλει στην άκρη ...
Με τα ίδια λεφτά που έχουν σήμερα τα petlas μπορεις να βάλεις τα barum bravuris 3 group continental και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και φυσικα δεν θα ειναι με μονή κατεύθυνση που ειναι τα petlas αλλα ασύμμετρα !!!

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

menios
01-10-14, 17:11
Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Εγώ ρώτησα την γνώμη σας έτσι απλά αν εχετε πληροφορίες οχι οτι ενδιαφερομαι να τα βαλω ουτε με γνωμονα την χαμηλοτερη τιμη τους. απλα τι γνωριζετε για την συγκεκριμενη μαρκα που εγω πρωτη φορα εμαθα.

katsaraios
01-10-14, 17:49
Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Εγώ ρώτησα την γνώμη σας έτσι απλά αν εχετε πληροφορίες οχι οτι ενδιαφερομαι να τα βαλω ουτε με γνωμονα την χαμηλοτερη τιμη τους. απλα τι γνωριζετε για την συγκεκριμενη μαρκα που εγω πρωτη φορα εμαθα.

Πιστευω σε καλυψε και πολλους απο εμας ο ασφαλως πιο ειδικος σε θεματα ελαστικων Χρηστος.
Προσωπικα θα εβαζα τα BARUM αφου διαπιστωνει οτι βγαζουν περισσοτερα χλμ.

dark knight
01-10-14, 18:38
Τα matador ειναι της continental? σε tyre reviews το ειχα διαβασει.

Christos 330
01-10-14, 18:40
Τα matador ειναι της continental? σε tyre reviews το ειχα διαβασει.

Ειναι ως 4η μαρκα η matador στο group !!!!

2η η uniroyal 3η η Barum . . .

HULK
01-10-14, 22:20
https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/

mark e92
06-10-14, 15:47
Σε σχέση με ποια μάρκα;

Οταν κοίταγα για 185/55/15
https://www.e-elastika.gr/p.Elastika-Petlas-185-55-15-VELOX-SPORT-PT711-TL-82V-Elastika-gia-epivatika.897535.html

https://www.e-elastika.gr/p.Elastika-Continental-185-55-15-ContiPremiumContact-2-82H-Elastika-gia-epivatika.976962.html

https://www.e-elastika.gr/p.Elastika-Bridgestone-185-55-15-EP150-ECOPIA-82H-Elastika-gia-epivatika.976964.html

Δεν είχαν μεγάλη διαφορά .

GTZ
06-10-14, 16:35
Τσιγκουνιά στα λάστιχα ποτέ...
Πάντα επώνυμα προϊόντα στα θέματα ελαστικών...
Πας με 180-220 στην εθνική και φοράς Πέτλας...νιώθεις την ίδια σιγουριά συγκριτικά με ενα αντίστοιχο Μισελέν?Εγω πάντως δεν θα ένοιωθα άνετα με το τουρκικό ή π.χ. με ενα αμιγώς κινεζικό προϊόν σε τέτοιες συνθήκες.Το επιπλέον άλλωςτε κόστος στην τριετία που αλλάζει κανεις ελαστικά ειναι χαμηλό
Αν πάλι οδηγάς Νισαν Βανετ ή Σιτροέν Πόνυ και το έχεις μόνο για χωράφια και χωματόδρομους,βάλε Πέτλας...

Lefterisk
06-10-14, 20:00
Τσιγκουνιά στα λάστιχα ποτέ...
Πάντα επώνυμα προϊόντα στα θέματα ελαστικών...
Πας με 180-220 στην εθνική και φοράς Πέτλας...νιώθεις την ίδια σιγουριά συγκριτικά με ενα αντίστοιχο Μισελέν?Εγω πάντως δεν θα ένοιωθα άνετα με το τουρκικό ή π.χ. με ενα αμιγώς κινεζικό προϊόν σε τέτοιες συνθήκες.Το επιπλέον άλλωςτε κόστος στην τριετία που αλλάζει κανεις ελαστικά ειναι χαμηλό
Αν πάλι οδηγάς Νισαν Βανετ ή Σιτροέν Πόνυ και το έχεις μόνο για χωράφια και χωματόδρομους,βάλε Πέτλας...

ή αν δεν "πας με 180-220 στην εθνική"

mark e92
06-10-14, 20:14
ή αν δεν "πας με 180-220 στην εθνική"

Eχω φίλο που πάει με τόσα και έχει Petlas χωρίς κανένα πρόβλημα .

I_MNL
06-10-14, 22:34
Η mari noel ειπε κατι και αν εγω το αντιληφθηκα σωστα ειναι οτι γιατι να ενισχυει καποιος τον ΟΑΕΔ της τουρκιας και οχι τον δικο μας με την αγορα ενος ισαξιου και ισοτιμου προιοντος.

Ακριβώς έτσι ήταν.

Και στην ερώτησή σου φίλε Μένιο

απλα τι γνωριζετε για την συγκεκριμενη μαρκα που εγω πρωτη φορα εμαθα.

δες εδώ

https://www.petlas.com/en/

GTZ
07-10-14, 11:09
Αναμφίβολα η Τουρκικη αυτή εταιρία ελαστικών είναι ανερχόμενη.
Προσωπικά,έχω μια μικρή εμπειρία απο ένα ενοικιαζόμενο 8θέσιο Φίατ που ενοικίασα στη Λέρο φέτος.Φορούσε Petlas και απο τα λίγα χλμ που έκανα δεν διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα.Το μόνο που μου έκανε εντύπωση (και γιαυτο κοίταξα και τη μάρκα) ήταν οτι στρίγγλιζαν με το παραμικρό στις στροφές ή στην εκκίνηση στον ανήφορο.Κατα τα άλλα,κρίνοντας και απο τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου οχήματος δεν είχα κάποιο πρόβλημα.Πιστεύω οτι,ότι πληρώνει παίρνει κανείς στα θέματα των ελαστικών και για το συγκεκριμένο ενοικιαζόμενο τα Petlas ήταν μια χαρά.
Πάντως στα 30 χρόνια που έχω δίπλωμα και αυτοκίνητο στην κατοχή μου,δεν έβαλα ποτέ κάτι άλλο απο Michelin,Bridgestone,Continental,Goodyear.
Μια φορά έβαλα Uniroyal και το μετάνοιωσα...
Petlas δεν θα έβαζα ποτέ σε μια BMW.Δεν μπορεί να οδηγάς ένα αμάξι που ειναι σπορ ακόμη και στην πιο οικογενειακή του έκδοση και να φοράς ελαστικό φθηνής κατηγορίας απο έναν κατασκευαστή αμφίβολης τεχνογνωσίας...
Aπο την άλλη βρεθήκαμε σε μια οικονομική κρίση με BMW και προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία απο παντού...
Θεμιτό σε κάποιους,αλλά στα λάστιχα οικονομία?

mark e92
07-10-14, 16:55
Το "κακό" είναι ότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή, ρώτησα για 225/40/18 και έχουν 40 ε ...αξίζει το ρίσκο;

menios
07-10-14, 18:16
Ο λόγος που έθεσα το ερώτημα είναι κυρίως για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις διότι μου έκανε εντύπωση που πρώτη φορά άκουγα την μάρκα. Εγώ είμαι πεπεισμένος σε λίγο καιρό να βάλω τα "Goodyear eagle f1 asy 2" εκτός απροόπτου. Απλά τα έμαθα για πρώτη φορά και ήλπιζα σε παραπάνω πληροφόρηση από εσάς τους πιο έμπειρους προς τέρψη της περιέργειας μου και όπως φαίνεται σωστά έπραξα :)

zaharias
07-10-14, 18:36
Δεν εχω αποψη για συμπεριφορα στο βρεγμενο..
Παντως τα λαστιχα ηταν πολυ μαλακά..
Επισης, θυμαμαι το γιατρο (Yamastura) με το RX7 εκεινο το 2ημερο στις Σερρες που τα φορουσε σε 18αρες Keskin μπροστα και τους ειχε πιει το αιμα (και του RX7!!) και τα Petlas ειχαν βγει παλικαρια..!! Ειχα παει και το κουβεντιαζαμε και βλεπαμε τα λαστιχα παρεα!!

Christos 330
08-10-14, 13:36
Ζαχαριά που να δεις κατι landsai που έχουν 200 ευρώ τα 18 άρια (τιμή προσφοράς ) σε τι έχουν αντέξει ...
Αλλα ο θόρυβος δεν αντέχεται που βγάζουν ...

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk