Επιστροφή στο Forum : παρακρατηση κυριοτητας απο ιδιωτη??
Εδω και λιγο καιρο εχω βαλει ενα οχημα για πωληση.
Υπαρχει ενδιαφερον...και κανα 2 μου εχουν προτινει να το αγορασουν με καποια προκαταβολη 5-6χιλ και τα υπολοιπα σε γραμματια-δοσεις.
Με δεδομενο πως εγω ειμαι ιδιωτης και δεν εχω πλεον σχεση με μαντραδες...κατα ποσο διασφαλιζομαι σε τετοια περιπτωση και αν ειναι εφικτη η παρακρατηση κυριοτητας?
Ειναι εφικτη και γινεται Λευτερη .. Θειος μου θυμαμαι ειχε παρει με γραμματια απο ιδιωτη παλια αμαξι και του ειχε κανει παρακρατηση κυριοτητας το εγραφε στην αδεια...
E36-Hartge
03-09-14, 15:31
Κι εγώ είχα αγοράσει απο ιδιώτη και είχα παρακράτηση μέχρι να του το εξοφλήσω...ανα πάσα στιγμή μπορούσε να το πάρει πίσω αν στράβωνε κάτι απο μεριάς μου.
Κι εγώ είχα αγοράσει απο ιδιώτη και είχα παρακράτηση μέχρι να του το εξοφλήσω...ανα πάσα στιγμή μπορούσε να το πάρει πίσω αν στράβωνε κάτι απο μεριάς μου.
Σωστά αυτά αλλά αν το κάνει σούπα τι κάνεις?
Παλιά έπαιζε να πάρει δάνειο απο Τράπεζα και να σε εξοφλήσει , οπότε χρωστάει στην Τράπεζα για ψάξτο λίγο .
E36-Hartge
03-09-14, 16:02
Του είχα δώσει το 90% του ποσού του αυτοκινήτου οπότε δεν νομίζω να ειχε θέμα.
Γενικότερα όμως είναι ενα πρόβλημα αυτό.
Να προσέξεις τι άτομο είναι αυτό που θες να το δώσεις και φυσικά με παρακράτηση, τις εποχές που ζούμε υπάρχουν πολλά λαμόγια που μπορούν να σου πάρουν το αμάξι με μια μικρή προκαταβολή και μετά να μην ξαναπάρεις ευρώ.
Ρισκο βλεπω τετοιες εποχες για "δανεικα"!!!
και λεω "δανεικα",γιατι αν δεν παρεις τα λεφτα στο χερι,με την παρακαρατηση δεν εξασφαλιζεις και τιποτε ουσιαστικο, εκτος του οτι να παρεις πισω το οχημα και αυτος να χασει οτι εδωσε.....
.....αλλα αμα επιστραφει καπως ετσι:
https://www.wreckedexotics.com/images/13/352x264_t12172.jpg
τι θα κανεις???
Bazil Van Sinner
03-09-14, 18:19
Πέρυσι είδα μπροστα στα μάτια μου
ένα ομορφόπαιδο,σκούρο μελάχροινό
με μούσια,να μπαίνει σε καφέ γνωστού μου
και να φεύγει με ένα 964 cabrio που είχε,(ο γνωστός μου)
Περνάνε οι μέρες και το κροτάλισμα του boxer
δέν τον άκουγα.Τον πετυχαίνω τον μάγκα έδω
και τον ρωτάω τί έγινε το αμάξι?
Μου απαντάει πώς το δωσε για βόλτα και δέν ξαναγύρισε.....
Μ'επιασαν τα διαόλια μου μα τον θεό!
Πώς,τι και γιατί τρώω το παραμύθι που
μου λέει και φεύγοντας του δίνω υπόσχεση
να κάνω ότι μπορώ.
Ο Βλάξ(απάλευτο είδος) νόμισε πώς με παραμύθιασε,
έλα μου ντε που το πείτα πατριωτικά και πείρα σε
όλη την Ελλάδα τηλέφωνα.....μετά απο κανα δυό
μέρες,το βρήκα το αμάξι,που?????
Στα χέρια του νόμιμου ιδιοκτήτη του ήταν το πόρκυ,
πιστολιασμένος ήταν ο άνθρωπος και ήρθε και το πήρε
πίσω.Μετά απο κανα δίμηνο το αμάξι ήρθε πάλι έδω,εξοφλήθηκε.
Γνωμή μου,μήν μπλέκεις με τέτοιες ιστορίες.
330Ci STEPTRONIC
03-09-14, 18:41
μην το δωσεις ουτε στον "κολητο σου" αυτες τις εποχές με αυτό τον τρόπο ....
3 χρονια κοντά πουλάω το 330 ..εχουν δει πολλα τα μάτια μου...
και σωστος να ειναι αυτος που θα το πάρει αν του "τυχει" τιποτα εσυ θα τρεχεις...φιλικα
νομιζω πως εχω παρει την αποφαση μου.
ετσι και αλλιως δεν με καιει να το δωσω.. αν βρεθει καποιος με τα μετρητα καλως. Αν οχι...θα μπει στο γκαραζ , περιμενοντας την επανοδο του.
νομιζω πως εχω παρει την αποφαση μου.
ετσι και αλλιως δεν με καιει να το δωσω.. αν βρεθει καποιος με τα μετρητα καλως. Αν οχι...θα μπει στο γκαραζ , περιμενοντας την επανοδο του.
Μπορείς αν έχεις γνωστό μαντρα να αναλάβει αυτός τον διακανονισμό.
Αλλιώς μόνο μετρητά.
μετρητα και τπτ αλλο.μην μπλεκεις με δανεικα με δανεια με γραμματια.ειδικα τα γραμματια δεν σε καλυπτουν σε κατι ειναι απλα σαν ενα προσυμφωνο που εκδιδεται απο τον αγοραστη και περιεχει την υποσχεση του να σε σε πληρωσει ενα ταδε ποσο την ταδε ημερομηνια.μετρητο και παλι μετρητο
Bazil Van Sinner
03-09-14, 20:09
Μπορείς αν έχεις γνωστό μαντρα να αναλάβει αυτός τον διακανονισμό.
Αλλιώς μόνο μετρητά.
Να σου πω 2-3 που την εχουν κάνει με ελαφρά?
Είναι απλό,άν δέν καίγεσαι
και άν έχεις τετοια σχέση όπως ο paganis
και πολλά άλλα αρρωστάκια έδω μέσα
το κρατάς.
Προχτές κάπου το είδα γραμμένο στα αγγλικά πώς,
ένα bmw σου δημιουργεί την επιθυμία να αποκτήσεις κι άλλο thumb
Αμα δεν καιγεσαι για λεφτα (που δεν νομιζω), εστω και τη προκαταβολη, ΜΟΝΟ μετρητα. Με τοσα λαμογια τριγυρω δεν ειναι να μπλεκεις Λευτερη!
Money talks, bullshit walks...
thumb
Bazil Van Sinner
06-09-14, 08:32
Money talks, bullshit walks...
thumb
https://www.youtube.com/watch?v=zqhKR1wfwRE
thumb
με ξαναπηραν τηλ καποιοι απο τους τυπους , που λεγανε για γραμματια και τους το απεκλεισα.
παντως αυτην την εποχη εχουν βγει στην πωληση αρκετα ζ3 facelift...και μαλιστα αλλα 2 στο δικο μου χρωμα, πραγμα σπανιο.
ένα bmw σου δημιουργεί την επιθυμία να αποκτήσεις κι άλλο thumb
Μετα το δευτερο που ειναι στο γκαραζ μου δημιουργει την επιθυμια να παρω και τριτο.. :whistle: :whistle:
με ξαναπηραν τηλ καποιοι απο τους τυπους , που λεγανε για γραμματια και τους το απεκλεισα.
παντως αυτην την εποχη εχουν βγει στην πωληση αρκετα ζ3 facelift...και μαλιστα αλλα 2 στο δικο μου χρωμα, πραγμα σπανιο.
Προφανώς είναι οι ίδιοι που πέρναν και μένα και τους απέκλεισα απο την αρχή ένας είναι από Χαλκίδα αν θυμάμαι καλά,μακριά Λευτέρη αν θέλουν γραμμάτια και ευκολύνσεις ας πανε σε μαντρά έχει κανα δυό καλά Facelift σε μαντράδες αυτή την στιγμή στο car γιατί δε πάνε εκεί;Καποιος λόγος θα υπάρχει προφανώς...Υπάρχουν αρκετά προς πώληση κάποια πρέπει να είναι αγγελία και 2 3 χρόνια που μπαίνουν βγαίνουν και ξανα μπαίνουν...Μόνο όσα τα δίνουν σε εξευτελιστικες τιμές πουλιούντε.
Μετα το δευτερο που ειναι στο γκαραζ μου δημιουργει την επιθυμια να παρω και τριτο.. :whistle: :whistle:
εχω και εγω ενα 2ο στο γκαραζ...αλλα καμια επιθυμια για 3ο..εκτος και δωσω το πρωτο και καποια στιγμη παρω ενα z3m coupe.
Εγώ με την παρακράτηση την "πάτησα" ανάποδα.. Αγόρασα το σκούτερ κάποτε σε ένα νησί που ζούσα από έναν παππού. Επειδή δεν είχα όλο το ποσό και για να τον διασφαλίσω, του πρότεινα να κάνουμε παρακράτηση μέχρι να τον εξοφλήσω. Σε 2-3 μήνες τον εξόφλησα αλλά αμέλησα να άρω την παρακράτηση. Έφυγα από το νησί, πέρασαν τα χρόνια και πέρσι θυμήθηκα να κάνω την άρση. Ρωτάω που είναι ο παππούς για να μου κάνει την υπεύθυνη δήλωση, έχει ταξιδέψει χωρίς επιστροφή... Παιδιά δεν έχει, άντε να εξηγήσω τώρα στην γιαγιά τί και πως. Κάπως έτσι θα έχω το σκούτερ του παππού στην κατοχή μου για πάντα!!
Τελικα πως γινεται η διαδικασια ;
Τελικα πως γινεται η διαδικασια ;
Πρωτα απ' ολα ξεκινας μ'αυτο:
https://kgiannakidis.files.wordpress.com/2014/04/easter.jpg
τα υπολοιπα ειναι τυπικα.......
Πρωτα απ' ολα ξεκινας μ'αυτο:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/09/easter-1.jpg
τα υπολοιπα ειναι τυπικα.......
Εντάξει υπαρχει ρίσκο , αλλα καθε μέρα στις δουλειές μας ρισκαρουμε επειδη πιστωνουμε .
Δίνουμε το εμπόρευμα , και αν δεν εξοφληθεί με μετρητά , τότε μέχρι να λήξει η επιταγή, το γραμματείο κλπ , προσευχόμαστε κ δεν εχουμε κ παρακράτηση .
Τη διαδικασια να μάθουμε κ απο εκει κ πέρα ο καθενας ας ξερει φυσικα οτι ρισκάρει .
Στις δουλειες μας Βαγγελη, ειναι σχεδον μονοδρομος αυτο το ρισκο,αλλα στην περιπτωση της κινητης περιουσιας μας, δεν ειναι.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Η μεταβίβαση γίνεται όπως ακριβώς γίνεται σε κανονικές περιπτώσεις, απλά σε αυτή την περίπτωση ο πωλητής δηλώνει προφορικά στον υπάλληλο του συγκοινωνιών που κάνει την μεταβίβαση ότι επιθυμεί την παρακράτηση. Βγαίνει άδεια η οποία αναγράφει την παρακράτηση. Δεν μεταβιβάζεται μέχρι την άρση της και τελειώνει όταν ο αγοραστής πάει στο συγκοινωνιών με υπεύθυνη δήλωση του πωλητή στην οποία αναγράφεται ότι θέλει να άρει την παρακράτηση. Εκδίδεται καινούργια άδεια και τέλος.
Εγώ με την παρακράτηση την "πάτησα" ανάποδα.. Αγόρασα το σκούτερ κάποτε σε ένα νησί που ζούσα από έναν παππού. Επειδή δεν είχα όλο το ποσό και για να τον διασφαλίσω, του πρότεινα να κάνουμε παρακράτηση μέχρι να τον εξοφλήσω. Σε 2-3 μήνες τον εξόφλησα αλλά αμέλησα να άρω την παρακράτηση. Έφυγα από το νησί, πέρασαν τα χρόνια και πέρσι θυμήθηκα να κάνω την άρση. Ρωτάω που είναι ο παππούς για να μου κάνει την υπεύθυνη δήλωση, έχει ταξιδέψει χωρίς επιστροφή... Παιδιά δεν έχει, άντε να εξηγήσω τώρα στην γιαγιά τί και πως. Κάπως έτσι θα έχω το σκούτερ του παππού στην κατοχή μου για πάντα!!
Δεν είσαι ο μόνος ... διαμέρισμα αγοράζουν και δεν πάνε να κάνουν αρση στο Υποθηκοφυλακείο ...