Επιστροφή στο Forum : M3 E46 Evolve Alpha-N Tune (Dyno Results)
steliosm46
30-08-14, 20:40
Καλησπέρα Παίδες. Ανοίγω ένα καινουργιο θρεντακι στο οποιο θα ηθελα να ποσταρω αποτελεσμα απο δυναμομετρο οσο αναφορα την βελτιωση και τον προγραμματισμο Ecu.
Πριν λιγο καιρο τοποθετησα την Carbon εισαγωγη και απευθυνθηκα στην Evolve που οπως ολοι ξερουμε για την εταιρια και τα προγραμματα της και την συνεπεια της.
Ο Προγραμματισμος οπως ξερουμε ειναι Alpha-N για την τοποθετηση της Εισαγωγης εφοσον καταργειται ο maf sensor.
Εδω λοιπον σημερα επισυναπτω την δυναμομετρηση που εκανα σημερα για να δω τα αποτελεσματα απο αυτο που πληρωσα. Αλλα επισυναπτω και την stock δυναμομετρηση για να δειτε τις διαφορες.
Τα αποτελεσματα θελω να πω πως δεν ειναι οπως τα περιμενα αλλα τα νουμερα ειναι χειροτερα και απο stock.
Ανοιγω λοιπον αυτο το θρεντακι για να υπαρχει μια εικονα γενικοτερα, χωρις προς θεου να προσβαλω κανενα, ουτε την εταιρια, αλλα καλα ειναι να ξερουμε τι γινεται και να μιλαμε παντα με νουμερα και αποτελεσματα
οπως αλλωστε κανουν αρκετα μελη του φορουμ με σκοπο να ενημερωνεται ο καθε ενδιαφερομενος και να παιρνει οσο το δυνατον μια σωστη γνωμη.
Εχω στειλει ηδη e-mail με τα αποτελεσματα της σημερινης μου δυναμομετρησης στην εταιρια και αναμενω απαντηση της για να δω τι θα μου πουν.
Εχω καταληξει χωρις να ειμαι απολυτος οτι κακα τα ψεματα εαν το αυτοκινητο δεν ρυθμιστει πανω στο δυναμομετρο αλλα και στον δρομο, με ολες τις παραμετρους και τις συνθηκες τις καθε χωρες οπως π.χ (θερμοκρασια περιβαλλοντος κλπ) δεν μπορει καποιος απο αποσταση να πετυχει την βελτιση αποδοση αλλα και ασφαλεια σε αυτο που κανει. Χωρις ομως να ειναι απολυτο φυσικα αυτο ετσι.
Ειχα τις αμφιβολλιες μου απ την αρχη οταν εκανα τον προγραμματισμο διοτι δεν ειχα δει το αποτελεσμα που περιμενα. Το ειχα επισυμανει στη εταιρια απλα δεν ηθελα να πω περισσοτερα εως οτου μιλησουν τα νουμερα.
Δειτε παρακατω την δυναμομετρηση οταν το αυτοκινητο ηταν stock και δειτε και την μετα. Η διαφορα ειναι λιγο χαοτικη θα ελεγα.
να μην ξεχασω. και οι 2 δυναμομετρησεις εγιναν στο ιδιο δυναμομετρο φυσικα και υπαρχει ενα σωστο μετρο συγκρισης.
Η τορινη καμπυλη εχει κατι κρεμασματα αναμεσα στις 3000-3.500 rpm και 7000-7.500 rpm . Ειναι αρκετα φτωχο εκει το μιγμα.
Εχω καταληξει κατα καποιο ποσοστο το τι θα κανω, αλλα ακομη θα περιμενω και την απαντηση της Evolve και να καταληξω απο εκει και μετα.
stay tune..thumb
Stock Dyno Day M3 E46
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/08/StockDynoDayPapas272011_zps46dc072b-1.jpg (https://s1285.photobucket.com/user/steliosm46/media/StockDynoDayPapas2-7-2011_zps46dc072b.jpg.html)
Airbox - Evolve Alpha-N Tune Dyno Day
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/08/AirBoxEvolveDynoDayPapas3082014_zps461ed-1.jpg (https://s1285.photobucket.com/user/steliosm46/media/AirBoxEvolveDynoDayPapas30-8-2014_zps461ed5e8.jpg.html)
Bazil Van Sinner
30-08-14, 20:43
ΟΗΗhhh my !
καλό ξέμπλεγμα :popcorn:
Εχω καταληξει χωρις να ειμαι απολυτος οτι κακα τα ψεματα εαν το αυτοκινητο δεν ρυθμιστει πανω στο δυναμομετρο αλλα και στον δρομο, με ολες τις παραμετρους και τις συνθηκες τις καθε χωρες οπως π.χ (θερμοκρασια περιβαλλοντος κλπ) δεν μπορει καποιος απο αποσταση να πετυχει την βελτιση αποδοση αλλα και ασφαλεια σε αυτο που κανει. Χωρις ομως να ειναι απολυτο φυσικα αυτο ετσι.
Ξεχασες τα πιο σημαντικα απο ολα οταν ρυθμιζουν ενα κινητηρα...
ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ.
Η ρυθμιση πρεπει να γινεται παντα σε δυναμονετρο με ελεγχομενες συνθηκες περιβαλλοντος και στον δρομο μετα ενας ελεγχος σε πραγματικες συνθηκες για τις ρεπριζ και τις αλλαγες στην επιταχυνση.
Ρυθμιση με φορτιο ή full throttle δεν μπορεις να κανεις σωστα στο δρομο, ρυθμιση επιταχυνσης με λιγο γκαζι ή αποκριση γκαζιου, δεν μπορεις να κανεις σωστα στο δυναμομετρο.
Και σε δυναμομετρο χωρις φρενα, δεν μπορεις να κανεις τιποτα απο τα παραπανω.............
Παλιότερα συμμετείχαν στο χώρο άτομα (όπως NICK_M3) με "απόλυτες" και χρυσοπληρωμένες γνώσεις περί βελτίωσης Μ3Ε46 αλλά τώρα άντε βρές τους...
Πάντως το Μ3 του Monsta (αργότερα το πήρε ο vagmag) με καβούκα και AlphaN πετούσε !
Δεν είχε "επέμβαση" evolve αλλά του το είχε φτιάξει έλληνα μηχανικός στον Άγιο Στέφανο νομίζω (όχι ο Τσούτρας) και πήγαινε αέρα, καμία σχέση με stock M3.
Αστο Βαγγελη..και αυτο δεν δουλευε καλα! Ο εταιρος Βαγγελης παιδευτηκε αρκετα οπως και ο τωρινος του ιδιοκτητης, τον οποιο τον ξερουμε..το αμαξι μπερδευε χαμηλα και δεν δουλευε σωστα..ακομα δεν εχουν βρει λυση..
Μπράβο σου Στέλιο που τοσο ακομπλεξαριστα δημοσιεύσεις νούμερα, λίγοι το κάνουν ειδικα οταν μια βελτίωση αποδεικνύεται επιδείνωση. Για αλλα μια φορά αποδεικνύεται πως το συγκεκριμένο μοντέλο ειναι στα καλύτερα του οταν ειναι stock και πως το καλύτερο προγραμμα ειναι το μαμα της BMW που δεν καταλαβαίνει πολλα πολλα ούτε απο υψόμετρο ούτε απο κλιματολογικές συνθήκες ούτε απο τίποτα.
Οι καμπύλες σου stock ειναι ίδιες με αυτές που είχα βγάλει στο δικο μου, φαινεται ειναι χαρακτηριστικές για ολα τα σωστά Μ3. Και το χαρακτηριστικό τους ειναι πως το μοτερ ανεβάζει άλογα ως τον κοφτη στις 8200 κατι rpm και δεν κανει την κοιλιά στην ισχύ που κάνουν κάποια Μ3 πάνω σπο τις 7500rpm. Με το προγραμμα του evolve οντως η κοιλιά ειναι μεγάλη. Ειναι σίγουρος πως αφήσεις για αρκετά km το προγραμμα να κανει adaptation και μετα το μετρησες, ετσι;;
Προσωπικά ήμουν πολυ ψημένος για evolve (οχι alpha N μονο προγραμμα), αλλα εγκατέλειψα την ιδεα οταν κατα την ομαδική δυναμομετρηση ειδα πως το μ3 του Βασίλη doctore που ειχε evolve έβγαλε μόλις 5 ps παραπάνω απο το stock δικο μου ενω ο evolve υπόσχεται 14 με 20 άλογα πάνω.
steliosm46
30-08-14, 21:23
Ξεχασες τα πιο σημαντικα απο ολα οταν ρυθμιζουν ενα κινητηρα...
ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ.
Η ρυθμιση πρεπει να γινεται παντα σε δυναμονετρο με ελεγχομενες συνθηκες περιβαλλοντος και στον δρομο μετα ενας ελεγχος σε πραγματικες συνθηκες για τις ρεπριζ και τις αλλαγες στην επιταχυνση.
Ρυθμιση με φορτιο ή full throttle δεν μπορεις να κανεις σωστα στο δρομο, ρυθμιση επιταχυνσης με λιγο γκαζι ή αποκριση γκαζιου, δεν μπορεις να κανεις σωστα στο δυναμομετρο.
Και σε δυναμομετρο χωρις φρενα, δεν μπορεις να κανεις τιποτα απο τα παραπανω.............
Σαφως και ειναι παρα πολλες παραμετροι. Ειπα ενα σαν παραδειγμα για να μην τα αναφερω ολα. Γιαυτο εγραψα κλπ.
Παλιότερα συμμετείχαν στο χώρο άτομα (όπως NICK_M3) με "απόλυτες" και χρυσοπληρωμένες γνώσεις περί βελτίωσης Μ3Ε46 αλλά τώρα άντε βρές τους...
Πάντως το Μ3 του Monsta (αργότερα το πήρε ο vagmag) με καβούκα και AlphaN πετούσε !
Δεν είχε "επέμβαση" evolve αλλά του το είχε φτιάξει έλληνα μηχανικός στον Άγιο Στέφανο νομίζω (όχι ο Τσούτρας) και πήγαινε αέρα, καμία σχέση με stock M3.
Ξερω ρε συ, το γνωριζω αυτο που λες, εγω απλως βαζω τα δικα μου αποτελεσματα εδω ετσι για την κουβεντα, για να υπαρχει μια εικονα ενημερωτικη καθαρα.
Του Vagmag τελευταια πριν το πουλησει το παιδι αγορασε προγραμμα απο evolve και το περασε διοτι ειχε προβληματα λειτουργικης φυσεως.
οπως βυθισματα στο ρελαντι στο διαγνωστικο εβγαζε βλαβη που αφορουσε κατι με τον maf και ισως και αλλα να μην αναρερω, τα εχει αναφερει το παιδι αλλωστε. Και διορθωθηκαν αυτα με το evolve. μετα απο οτι ξερω το πουλησε.
Εδω τωρα μιλαμε για αποτελεσματα και νουμερα. Εγω δεν εχω τετοια προβληματα ουτε βυθισματα ουτε check κλπ. Ειχα στην αρχη με το πρωτο αρχειο καποια μπερδεματα απλως μου στειλαν αλλο διορθωμενο και ειχε στρωσει απο τετοιας φυσης θεματα.
Σωστα, αν και με την evolve ειχαν αρκετα ''παρε-δωσε'' απο αρχεια και χαρτες εως οτου καταληξουν και ο Βαγγελης και ο Κωστας( ο τωρινος ιδιοκτητης)..στα τελευταια κατι εγινε, βρηκαν την χρυση τομη και το αμαξι δουλευε καλα.
steliosm46
30-08-14, 21:41
Μπράβο σου Στέλιο που τοσο ακομπλεξαριστα δημοσιεύσεις νούμερα, λίγοι το κάνουν ειδικα οταν μια βελτίωση αποδεικνύεται επιδείνωση. Για αλλα μια φορά αποδεικνύεται πως το συγκεκριμένο μοντέλο ειναι στα καλύτερα του οταν ειναι stock και πως το καλύτερο προγραμμα ειναι το μαμα της BMW που δεν καταλαβαίνει πολλα πολλα ούτε απο υψόμετρο ούτε απο κλιματολογικές συνθήκες ούτε απο τίποτα.
Οι καμπύλες σου stock ειναι ίδιες με αυτές που είχα βγάλει στο δικο μου, φαινεται ειναι χαρακτηριστικές για ολα τα σωστά Μ3. Και το χαρακτηριστικό τους ειναι πως το μοτερ ανεβάζει άλογα ως τον κοφτη στις 8200 κατι rpm και δεν κανει την κοιλιά στην ισχύ που κάνουν κάποια Μ3 πάνω σπο τις 7500rpm. Με το προγραμμα του evolve οντως η κοιλιά ειναι μεγάλη. Ειναι σίγουρος πως αφήσεις για αρκετά km το προγραμμα να κανει adaptation και μετα το μετρησες, ετσι;;
Προσωπικά ήμουν πολυ ψημένος για evolve (οχι alpha N μονο προγραμμα), αλλα εγκατέλειψα την ιδεα οταν κατα την ομαδική δυναμομετρηση ειδα πως το μ3 του Βασίλη doctore που ειχε evolve έβγαλε μόλις 5 ps παραπάνω απο το stock δικο μου ενω ο evolve υπόσχεται 14 με 20 άλογα πάνω.
Νασο, ναι ρε συ, κανενα κοπλεξαρισμα, εγω το βλεπω σαν μια βελτιωση που μοιραζονται φιλοι μεταξυ τους. το βλεπω οπως ανοιγει καποιος ενα θρεντ για παραδειγμα με την καινουργια αναρτηση που εβαλε.
και μοιραζεται τις εντυπωσεις, ειτε ειναι καλες ειτες κακες με τους φιλους του οι συμφορουμιτες.
Δεν αμφισβιτω τις γνωσεις κανενός. ουτε φυσικά λεω σε κανενα να μην απευθυνθει στην evolve για την βελτιωση του ετσι. Η evolve ειναι καλη εταιρια. δεν σημαινει κατι.
Εξαλλου μπορει να διορθωθει αυτο στο μελλον.
Απλως ποσταρω αποτελεσματα. Ο καθενας κρινει φυσικά και πρατει τι ειναι καλυτερο γιαυτον.
Οπως ειπες το stock προγραμμα ειναι το καλυτερο, ειναι μελετημενο σωστα και δεν καταλαβαινει και πολλά.
Ναι φυσικά και εκανε adaptation. εχει περιπου 2 μηνες που εχει γινει η τοποθετηση και ο προγραμματισμος.thumb
στελιο μπραβο για το ωραιο thread....
μια ερωτηση και απο μενα...στο δρομο ποιο set up σου φαινεται καλυτερο????ειναι ποιο ροπατο το αμαξι με το evolve??ποιες διαφορες επισημαινεις στα "μισογκαζα"??καταναλωση???δωσε μας τα φωτα σου
Panos 316T
30-08-14, 22:31
εγω θα σταθω σε δυο σημεια:
πρωτον : στο μ3 το καλυτερο μπαξιμο ειναι η συντηρηση
δευτερον: προγραμμα μονο δυναμομετρο και μετα δρομο για τις τελευταιες πινελιες
ειμαι σιγουρος οτι θα στο διορθωσουν το προγραμμα αλλα θα παιδευτεις λιγακι.
απορια: η εταιρεια ειναι οντως τοπ και εχει κανει απειρα προγραμματα αρα αποκλιση λαθους μικρη.μηπως κατι δεν λειτουργει σωστα στο δικο σου με αποτελεσμα αυτο που βλεπουμε;
και κατι τελευταιο: τις επιμερους τιμες στις πριν και μετα οσον αφορα θερμοκρασιες εξωτερικες, εισαγωγης κλπ τσεκαρες;
Σε μια ομαδική δυναμομέτρηση μελών του φόρουμ που είχε γίνει, του doctore αν θυμάμαι καλά, μόνο με evolve πάνω του είχε βγεί 1ο η 2ο.
Αν το δεί, μπορεί να γράψει ο ίδιος.
steliosm46
30-08-14, 22:56
στελιο μπραβο για το ωραιο thread....
μια ερωτηση και απο μενα...στο δρομο ποιο set up σου φαινεται καλυτερο????ειναι ποιο ροπατο το αμαξι με το evolve??ποιες διαφορες επισημαινεις στα "μισογκαζα"??καταναλωση???δωσε μας τα φωτα σου
Νικο ελ ολιγης θα σου πω οτι δεν ειδα την διαφορα που περιμενα. δεν παει ουτε πολυ χειροτερα ουτε καλυτερα οπως θα επρεπε το λογικο απο μια τετιοιυ ειδους βελτιωση.
Επισης θα σου πω οτι υπαρχει μια διαφορα την ημερα ας πουμε που εχει 30 βαθμους τωρα το καλοκαιρι με το βραδυ που εχει 20-21 για παραδειγμα.
Αυτο ομως συμβαινει και με το stock προγραμμα.Οποτε οχι κατι διαφορετικο οπως συμπεριφερεται κανονικα ενα μαμα αυτοκινητο.
Απο καταναλωση ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα με stock δεν ειδα διαφορα προς το χειροτερο ας πουμε.
Αυτα ομως ειναι τα δεδομενα μεχρι στιγμης και ολα αυτα μπορει να αποτελουν παρελθον γιατι πιθανον θα αλλαξουν αν διορθωθει ετσι οπως πρεπει.
steliosm46
30-08-14, 23:04
εγω θα σταθω σε δυο σημεια:
πρωτον : στο μ3 το καλυτερο μπαξιμο ειναι η συντηρηση
δευτερον: προγραμμα μονο δυναμομετρο και μετα δρομο για τις τελευταιες πινελιες
ειμαι σιγουρος οτι θα στο διορθωσουν το προγραμμα αλλα θα παιδευτεις λιγακι.
απορια: η εταιρεια ειναι οντως τοπ και εχει κανει απειρα προγραμματα αρα αποκλιση λαθους μικρη.μηπως κατι δεν λειτουργει σωστα στο δικο σου με αποτελεσμα αυτο που βλεπουμε;
και κατι τελευταιο: τις επιμερους τιμες στις πριν και μετα οσον αφορα θερμοκρασιες εξωτερικες, εισαγωγης κλπ τσεκαρες;
Πανο σωστη η αποψη σου. Η συντηρηση εγω ειμαι της αποψης πρεπει να γινεται οπως και εχει. Για οποιοδηποτε οχημα.
Σωστο μπαξιμο στο Μ3 ειναι και πολλα αλλα οπως ειναι για παραδειγμα ενα κοντο διαφορικο 3.91, ή μια καλη αναρτηση, τα φρενα οποσδηποτε.thumb
Οσο αναφορα τα υπολοιπα που με ρωτας.
Ολα εχουν τοποθετηθει με βαση τις οδηγιες της Evolve οποτε τι να σου πω.
Διαγνωστικο δεν βγαζει καμια βλαβη, ουτε κατι αλλο.
Προγραμμα στο δυναμομετρο ειναι σαφως ποιο σωστη δουλεια γιατι το καθε αυτοκινητο ειναι διαφορετικο τελικά.
Και η Evolve αυτα που ειναι εκει αγγλία οι πελατες αν προσεξεις τα ρυθμιζουν πανω στο δυναμομετρο.
Τωρα με τους υπολοιπους πελατες οπως ειμαστε εμεις. Απο Ελλαδα, Αμερικη κλπ κλπ. Δουλευουν με αυτο τον τροπο. (Καλωδιο-Μπριζομα-Φορτωμα Προγραμμα- Αποστολη-Προγραμματισμος χωρις να ειναι το αμαξι μπροστα-Αποστολη Πισω φορτωμα ξανα)
Οποτε ειναι λογικο να υπαρχουν τετιοιυ ειδους θεματα.
Οσο αναφορα θερμοκρασιες εισαγωγης κλπ. τα ειδε ολα ο προγραμματιστης εκει στο δυναμομετρο αλλα δεν θυμαμαι να σου πω τωρα. Ειναι πραγματα τα οποια τα ειδε αυτος, ειδε βασικα οτι σε καποια σημεια στεγνωνει και ειδα σε πρωτη φαση τι γινεται.
Αυτα.thumb
Vasilis M3
31-08-14, 08:36
Μπράβο Στέλιο!!!Τουλάχιστον για εμένα το αμάξι σου είναι απο τα τοπ (και δεν πιστεύω μόνο για εμένα thumb )
Θα την βρείς την άκρη φιλαράκι :original:
Πάρε και μερικά βιντεάκια με ένα Μ3 by Evovle που χαζεύω και τρελένομαι...λευκό,τούμπανο και ΑΡΡΩΣΤΟ!!!Όπως ακριβώς το θέλω :thumbsup:
https://www.youtube.com/watch?v=tznkXWE3730"]https://www.youtube.com/watch?v=tznkXWE3730
https://www.youtube.com/watch?v=ozigXJdGi4E"]https://www.youtube.com/watch?v=ozigXJdGi4E
https://www.youtube.com/watch?v=4u8MluUVv-s"]https://www.youtube.com/watch?v=4u8MluUVv-s
Στέλιο γιατί δεν βάζεις μόνος σου το πρόγραμμα του CSL όπως έχουν κάνει πολλοί από Αμερική, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα από το δικό μου CSL ?
Εκεί τα αποτελέσματα είναι θετικά.
Μάλιστα o Evolve δεν έχει χαρεί καθόλου επειδή οι χομπίστες έχουν ξεκλειδώσει το πρόγραμμα του M3 E46, απλού και CSL.
Άν θέλεις βοήθεια μου λες και σε βοηθώ από email.
Στέλιο δείχνει όντως να κομπιαζει καπου.
Περιμένω την απάντηση της evolve ...
Στο δικό μου το προγραμμα βοήθησε να λυθούν λειτουργικά προβλήματα που ειχε το αυτοκινητο , οπως ασταθες ρελαντί , μέχρι κ σβήσιμο του κινητήρα στο ρελαντί καποιες φορές , καθώς κ μπέρδεμα του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιου μέχρι τις 2500-3000 στροφές.
Δεν ξερω αν έδωσε άλογα πραγματικά . Το αισθανόμουν δυνατό , αλλα οπως ξανά έγραψα μπορει να ηταν η ψευδαίσθηση που έδινε η αλλαγη στην απόκριση του γκαζιου που εγινε στον προγραμματισμό.
Ηταν πλέον λέιτουργικο , γραμμικό με δύναμη μέχρι τον κόφτη οποτε έμεινα ευχαρηστιμενος . Δεν έψαξα ομως για άλογα .
Ο επόμενος ιδιοκτήτης σε πολυ σύντομο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε πάλι παρόμοια προβλήματα λειτουργίας κ επικοινώνησε με evolve .
Επαναλαμβάνω οτι τα προβλήματα ειναι καθαρά λειτουργίας του αυτοκινητου κ οχι δύναμης. Το προγραμμα ενω βοήθησε ισως τελικα να μην τα έλυσε.
Στέλιο ελπίζω να βρεθούν τα χαμένα άλογα κ να χαρείς το όχημα σου .
Αέρα στην εισαγωγή στελιο από που στελνεις και από πόσα σημεία τραβαει?
steliosm46
31-08-14, 15:05
Στέλιο γιατί δεν βάζεις μόνος σου το πρόγραμμα του CSL όπως έχουν κάνει πολλοί από Αμερική, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα από το δικό μου CSL ?
Εκεί τα αποτελέσματα είναι θετικά.
Μάλιστα o Evolve δεν έχει χαρεί καθόλου επειδή οι χομπίστες έχουν ξεκλειδώσει το πρόγραμμα του M3 E46, απλού και CSL.
Άν θέλεις βοήθεια μου λες και σε βοηθώ από email.
Και δουλευει σωστά Άλεξ? θελω να πω το CSL εχει και αλλους εκκεντροφορους και νομιζω και βαλβιδες σωστά? δηλαδη ειναι δοκιμασμενο σε φιλο σου με απλο Μ3 με εισαγωγη?
Τι αποτελεσματα ειχε στο δυναμομετρο?
Οσο αφορα αυτο που λες για το οτι δεν εχει χαρει καθολου, την ιδια κουβεντα ειχα χθες με καποιον ο οποιος εκανε ενα Mini Cooper R56 το οποιο εκει που δεν μπορουσε ο evolve να κανει καποιες ρυθμισεις και ειχε παιδευτει αρκετά, τελικα το ανελαβε αυτος που ειχα την κουβεντα μαζι του, κατοπιν εντολης του ιδιοκτητη και το καταφερε να δουλεψει σωστα και ασφαλη το αυτοκινητο και μαλιστα πηρε και λιγη υποδυναμμη παραπανω. Μου εδειξε χαρτια με δυναμομετρα και αλλα στοιχεια.
Σου στελνω π.μ για να μου πεις λεπτομερειες.thumb
Θωμά αέρα παίρνει και απο πανω και απο κατω απ την τρυπα του προφυλακτηρα CSL οπως ακριβως και το CSL. το CSL εχει 2 αεραγωγους απο κατω φυσικά ο ένας ειναι να παιρνει αερα οταν το κλαπε ειναι κλειστο.
Εγω έχω ένα και μεγάλο! εχω βάλει αεραγωγό φ100 o οποιος παιρνει κατευθειαν τον κρυο αερα απο μπροστα την τρυπα και παει κατευθειαν μεσα στην εισαγωγη.
Σου απάντησα και στο πμ αλλά όλες οι πληροφορίες εδώ https://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=423771
για το πως προγραμματίζεις μόνος σου Μ3 Ε46.
Έχω μιλήσει αρκετά με 2 από αυτούς που έχουν ασχοληθεί στο πρότζεκτ αυτό και λέω ότι ο evolve έχει θυμώσει πολύ.
Δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά είχαν αναλύσει και το evolve το πρόγραμμα και οι διαφορές του ήταν μικρές, και αυτός ήταν ακόμη ένας άλλος λόγος σύγκρουσης.
Εμένα δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που έχασες άλογα.
Με εισαγωγή και πρόγραμμα CSL θα πάρεις λίγα άλογα (άντε να είναι 5-10) αλλά η απόκριση που θα έχεις στο γκάζι θα είναι τελείως διαφορετική.
Ξέρω πολλά CSL που βάλανε πρόγραμμα και τα άλογά τους γίνανε γαϊδουράκια, δηλαδή χάσανε.
Μάλιστα ενός φίλου με καταλύτες, εξάτμιση και πρόγραμμα γνωστού αγγλικού οίκου (ξέχασα το όνομα) τον περνούσα πολύ άνετα. Το έκανε εργοστασιακό...
Τέλος, όσα CSL έχουν φορέσει πρόγραμμα, κάψανε ΟΛΑ φλάτζα.
Γιατί φυσικά η BMW δεν ήξερε τι πρόγραμμα να βάλει στο CSL, έπρεπε να έρθει ο βελτιωτής να τσιμπήσει λίγο τις βενζίνες και το αβάνς :hystericalbs1:
Edit: evolve φορούσε ο φίλος εδώ στην φώτο το αυτοκίνητό του https://www.evolveautomotive.com/m-power_45/e46-m3-csl_652/
390 άλογα ήταν υποτίθεται :whistle:
Λογικό δεν ειναι ο κατασκευαστής (BMW πχ) να βγάλει μεν την καλυτερη δυνατή απόδοση αλλα με την καλη αξιοπιστία κ οτι ο βελτίωσης θα προσπαθήσει να δώσει το κατι παραπάνω αλλα πιθανόν καποιο απο τα επι μέρους τμήματα να μην αντέξει την επιπλέον πίεση;
Γενιά κ εγω είμαι πολυ επιφυλακτικος αν μπορει καποιος κ σε ποιο βαθμό , να βελτιώσει ενα ατμοσφαιρικό ήδη πιεσμένο μοτέρ-προγραμμα . Ισως κ ένας βελτίωσης να πάτησε επάνω στο προγραμμα του csl...
Στα Subaru κάποτε ειχε προγραμμα μονο η prodrive κ η ecutec. Οταν ο εγκέφαλος ξεκλειδωθηκε ( στη διαδικασια βοήθησε κ ενα παιδί απο θεσσαλονικη) , τότε ολα άλλαξαν , αντιγραφές της ίδιας της prodrive με τις δικλείδες ασφάλειες που ειχε ( θερμοκρασίες εξωτερικές , θερμοκρασίες αέρα , λαδιού και πολλα ) χρησιμοποιήθηκαν , οικειοποιήθηκαν άλλοι βελτιώσεις κ καθενας μόνος για να πουσαρει ακομα πιο πολυ.
Είχαμε κ θέμα στο scooby.gr , "ecu φτιαξτο μόνος σου" που του μετονομασαμε σε "ecu σπαστο μόνοςσου " χαχαχα . Προσοχή λοιπόν.
Σιγουρα η καθε prodrive κ ecutec δυσαρεστηθηκαν που έχασαν μέρος των κερδών κ του μονοπωλίου αλλα δε νομιζω οτι θυμωσαν.
Πατημα με αμαξι που ξερεις πως πας, Πριν και Μετα!
Το καλυτερο δυναμομετρο ever εδω και πολλα χρονια!
Μή βαράτε γι αυτό που θα γράψω αλλά η αλήθεια να λέγεται...
Αυτό το thread χρειάζεται και Nick_M3 και... Evangelos !!!
H αλήθεια να λέγεται (και να γράφεται).
Λογικό δεν ειναι ο κατασκευαστής (BMW πχ) να βγάλει μεν την καλυτερη δυνατή απόδοση...
Μην ξεχνάμε οτι ο κατασκευαστής έχει σοβαρούς περιορισμούς αναφορικά με κατανάλωση, ρύπους και θόρυβο.
Δεν είμαι ειδικός στα Μ ούτε έχω τις γνώσεις για το θέμα αλλά είμαι πεπιεσμένος οτι και στην BMW έχουν έτοιμο πρόγραμμα για αρκετά (και αξιόπιστα) περισσότερα άλογα αλλά με άλλη εξαγωγή, άλλη κατανάλωση και περισσότερους ρύπους. Λάθος είμαι;
Μή βαράτε γι αυτό που θα γράψω αλλά η αλήθεια να λέγεται...
Αυτό το thread χρειάζεται και Nick_M3 και... Evangelos !!!
H αλήθεια να λέγεται (και να γράφεται).
και chief !
Sorry Χρυστόφορε, δώσε info και "φώς".
Προσωπικά οδήγησα τα αμαξι του βαγγελη μετά το φλασαρισμα από ιβολβ. Το αμάξι δεν είχε καμμια επαφή με στοκ Μ3. Το αν αυτή τη στιγμή έχει θέμα, δεν ξέρω αν είναι από αυτό το φλασαρισμα, η από το πρόγραμμα που φορούσε όλα αυτά τα χρονια πριν της ιβολβ.
Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί και πως έχει γίνει αυτό στο αμαξι του Στέλιου, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει κάποια ανάλογη απάντηση επί του θέματος από την εταιρεία.
Όσων αφορά το θέμα που λίγο διάβασα από το αμερικάνικο, δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και πως θα μπορούσε κάποιος ανίδεος σαν και μένα η σαν τον στελιο (υποθετω) και πολλούς άλλους (ξαναυποθετω) να μπορέσει να προγραμματισει με επιτυχία.
Πέραν όλων πάντως, θεωρώ ότι όλα αυτά που χρεώνουν όλες αυτές οι εταιρείες, είναι υπερβολικά παλλα για αυτό που προσφέρουν, αλλά και ως αντίκρισμα έναντι της δουλειάς που έχουν να κάνουν. Επίσης ένα άλλο κομμάτι στο οποίο θέλω να σταθώ, είναι το θέμα του αρ εντ ντι. Θα έπρεπε να ντρέπονται όταν αναφέρονται σε εξέλιξη για κάτι το οποίο απλά έχει κοπιαριστει και απλώς έχουν γίνει κάποιες απλές μετατροπές.
Κατά γενική ομολογία, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ίσως η καλύτερη σε ότι αφορά θέμα τουνινγκ στον συγκεκριμένο κινητήρα. Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι ότι δεν είναι οι θεοί και πως αυτό που κάνουν το έκανε η πεμβε πριν 11 χρόνια από μόνη της. Η κόπια δεν είναι εξέλιξη. Εξέλιξη θα έλεγα κάποια κιτ τύπου ess - hpf - active κτλ κτλ που ξεκινάνε κάτι από την αρχή. Το να πάρω μια εισαγωγή της πεμβε για να την πάω στου γείτονα μου το workshop που ασχολειτε με πολυεστερικα για να μου την κοπιάζει, σορυ αλλά δεν λέγεται εξελιξη...
Anyway ας δούμε τι θα απαντήσει και ο Άγγλος.
Υγ. Στέλιο, σου χρωστάω το ποτενσιομετρα, τώρα το θυμήθηκα. Πρέπει να το τακτοποιησουμε φιλε...
Και κάτι τελευταίο. Ο πρώτος λόγος για να βάλω εισαγωγή στο αμαξι μου θα ήταν ο θόρυβος και όχι τα 10 αφαντα επιπλέον άλογα. Το Μ3 έτσι και αλλιώς, έχει ακριβώς όσο γκάζι χρειάζεται για να κάνει τα παντα...
Όσων αφορά το θέμα που λίγο διάβασα από το αμερικάνικο, δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και πως θα μπορούσε κάποιος ανίδεος σαν και μένα η σαν τον στελιο (υποθετω) και πολλούς άλλους (ξαναυποθετω) να μπορέσει να προγραμματισει με επιτυχία.
.
Και ομως σε αλλες μάρκες αυτοκινήτων που δόθηκε η επιλογη να προγραμματίσουν μόνοι τους , έγιναν πολλα τραγελαφικα , μιας και όντως ειμαστε ανίδεοι .
Εγώ ξέρω πάντως, ότι για να μάθεις να παίζεις με τα νερά θα πρέπει να βραχεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις στεγνός. Τώρα στη συγκεκριμένη περίπτωση τι σημαίνει βρεξιμο???ε δε νομίζω να θέλει και εξηγηση...
και chief !
Sorry Χρυστόφορε, δώσε info και "φώς".
Ο κατασκευαστης φτιαχνει ενα προγραμα που να κανει το αμαξι να δουλευει με τη βενζινη της Ελλαδας και την βενζινη της Αγγλιας. Με τις καιρικες θερμοκρασιες της Σαουδικης Αραβιας και παραλληλα με αυτες της Νορβηγιας.
Η BMW φτιαχνει μια χαρτογραφιση που να ειναι το αυτοκινητο αποδωτικό και ασφαλές σε διαφορετικές συνθηκες.
Με τα δεδομενα αυτα πιστευω οτι το αμαξι με προγραμα απο καποιο γνωστη, μπορει να παρει καποια αλογα.
Το θεμα ειναι αν η αποδωση σε σχεση με την τιμη (ή και το ρισκο) αξιζει.
Το θεωρω καπως επιφοβο να εφτιαχνα προγραμμα απο ενα Αγγλο ή ενα Νορβηγο για παραδειγμα.
Εκτος αυτου ολες αυτες οι εταιρίες, παιρνουν τα δεδομενα απο την OBD με σκοπό να τα κοιταξουν, να τα διαμορφωσουν και να τα στειλουν πισω με τις βελτειωσεις που θελουν, πεφτουν πολλες φορες εξω αφου τα δεδομενα απ την OBD δεν ειναι και οτι πιο σωστό.
Οταν ειχα το Μ3 Ε46 ειχα προγραμμα απ τον Σαλια και το αμαξι ηταν καπως πιο γρηγορο απο στοκ σε ευθεια. Ισως και το πιο πιθανον, λογο ανεβασμενου κοφτη.
Δεν μου παρουσιασε ποτε καποιο προβλημα.
Για αλογα μην περιμενουμε και πολλα. Θα ελεγα στον Στελιο να το βαλει στο δυναμομετρο μετα απο 1-2 μηνες.
Φιλος μου ειδε σε δικό του δυναμομετρο 20 αλογα πανω την ημερα που εφτιαχνε προγραμμα στο δυναμομετρο και μετα απο δυο μηνες στο ιδιο δυναμομετρο ηταν και 10 αλογα κατω απο τα αρχικα/εργοστασιακά του .
Ο λογος ειναι γιατι καποιες παραμετροι που αλλαζουν καποιοι κυριως απειροι βελτιωτες, να γυριζουν στα εργοστασιακα δεδομενα με αποτελεσμα το αμαξι να μην δουλευει σωστα.
O Alexk εγραψε οτι ΟΛΑ τα CSL που ειχαν προγραμμα, εκαψαν φλατζα.
Το πιο πιθανόν ειναι να εχει δικιο.
Οταν εκαψα εγω φλατζα, και αφου εφτιαξα το αμαξι, το εβαλα σε καυσαναλυτη και πηραμε μετρησεις. Ακολουθως περασαμε ξανα το εργοστασιακο προγραμμα στο αυτοκινητο και το ξαναβαλαμε στο καυσαναλυτη.
Τα δεδομενα ηταν πολυ διαφορετικά και το πιο πιθανόν το αμαξι μου να ειχε καποιο προγραμμα και να μην το γνωριζα. Ισως να ειναι και αυτος ο λογος που εκαψε φλατζα.
Πιστευω οτι αντι για προγραμμα, υπαρχουν αλλοι τροποι να γινει ενα Μ3 πιο γρηγορο.
Λιγη διαιτα, ενα 3.91 διαφορικό και ενα σετ καταλυτες ειναι η καλυτερη βελτιωση. Τα υπολοιπα ειναι περιττά
Αν γινόταν με το εργοστασιακό προγραμμα να μεταφερουμε τον κόφτη εστω και 150-200 στροφες, θα ηταν οτι πρεπει.
Stunt Mike
31-08-14, 21:53
Κι εγω θα συμφωνησω με το Χριστοφορο...Το Μ3 ειναι ηδη αρκετα βελτιωμενο απο το εργοστασιο και safe σχετικα σε ολες τις συνθηκες.Το να πειραματιζεσαι μ'ενα τετοιο μοτερ για να περασεις τον φιλο σου 2 καροτσες,προσωπικα το θεωρω αστειο και ασκοπο..Εξαλλου τ'αμαξι δεν ειναι κοντραδικο και κακως χρησιμοποιειται ως τετοιο.Κι αν καποιος το βρισκει αργο,ας βαλει κομπρεσορα ή τουρμπο για να δει οντως διαφορες μεγαλες.Και το μοτερ αυτο πραγματικα βγαζει πολλη δυναμη σε τετοιες εφαρμογες....
Προσωπικα τα 5-10-20 αλογα κερδος σε μια μετατροπη,τα θεωρω ''της Κυριακης χαρα και της Δευτερας λυπη''!! :)
steliosm46
31-08-14, 22:23
Δεν ειπε κανένας οτι ειναι κοντραδικο ουτε γινεται η συγκεκριμενη βελτιωση για να περασω τον φιλο μου 2 καροτσες.
Προσωπικα εγω εκανα την συγκεκριμενη βελτιωση λογο του ηχου κατα κυριο λογο. Γιατι μαρεση ο ηχος της εισαγωγης του Μ3.
Δεν επιδιωκω να βγαλω 15 αλογα, ουτε φαμφαρες που ακουμε απο καπιους που βαζουνε μια σκουπα και περνουνε 20 αλογα.
Ο σκοπος ειναι να κρατηθει η εργοστασιακη δυναμη του αυτοκινητου με το ιδιαιτερο θορυβο της μοναδικης εισαγωγης του Μ3.
Τωρα απο εκει μετα ο καθενας εχει την γνωμη του και ειναι σεβαστη.
Προσωπικα ξερω τι αυτοκινητο ειναι το Μ3 Ε46 και ποια ειναι η ευχαστιστηση που σου προσφερει.
>Σχεδον 2000 ευρω ή παραπανω εαν δεν κανω λαθος για να παρεις μονο
ηχητικο αποτελεσμα το θεωρω αδικια.
Βγαλε την ηχομονωση φιλε με το μηχανοστασιο. Αυτα.
steliosm46
01-09-14, 13:52
Βγαλε την ηχομονωση φιλε με το μηχανοστασιο. Αυτα.
Ειδες! δεν το ειχα σκεφτει αυτο! πρεπει να ειναι καλη βελτιωση ε? φανταζομαι εσυ το εχεις κανει σωστα?
Εγω φιλε απλα ξερω ποσο ακουγεται η εισαγωγη στο εσωτερικο του mx5 mk2.5 1.8 που αγορασα και δεν εχει και τοση ηχομονωση.... ....
(Προσωπικη μου αποψη και αν θες πετα την στα σκουπιδια: μην αφησεις να ακουμπησει κανενας τα ξερα του για να "βελτιωσει" το διαμαντι που εχεις... κανενας δεν το γνωριζει καλυτερα απο αυτους που το "επεξεργαστηκαν") :)
steliosm46
01-09-14, 14:22
>Σχεδον 2000 ευρω ή παραπανω εαν δεν κανω λαθος για να παρεις μονο
ηχητικο αποτελεσμα το θεωρω αδικια.
Ανδρεα δεν ειναι μονο ηχητικο το αποτελεσμα. παιρνεις και δυναμη.
Απλως αυτη τη στιγμη η συγκεκριμενη δυναμομετρηση που εβαλα την εβαλα σαν ενα παραδειγμα. μην κοιτας που εδειξε λιγοτερο. Η επομενη μπορει να ειναι τελειως διαφορετικη.
Δεν προλαβα να απαντησω, ο χριστοφορος ειπε πριν κανε δυναμομετρηση μετα απο 2 μηνες. Δεν το ειπε τυχαια. απλως ποσταρω εδω καποια πραγματα για να δουμε διαφορες.
Την συγκεκριμενη μερα ηταν και ζεστή με 31 βαθμους. που οσο να'ναι ειναι τελειως διαφορετικά οσο και αερα να στελνει το blower. Δεν σημειωσα και την θερμοκρασια της εισαγωγης, θελει να το δω αυτο ποσο ηταν για να εχω μια εικονα.
Η stock δυναμομετρηση που εκανα ηταν και φεβρουαριο με τελειως διαφορετικες συνθηκες. 10 βαθμους κατω τουλαχιστον θερμ περιβαλλοντος. Οποτε και η θερμ εισαγωγης θα ηταν πολυ λιγοτερη απο αυτην που ειχα προχθες..
Οποτε δεν ειναι απολυτα τα αποτελεσματα αυτα.
Μην τα δενεται κομπο. Βαλτε το αυτοκινητο σας τωρα που ειναι καλοκαιρι και με θερμ εισαγωγης 15 βαθμους πανω τουλαχιστον να δεις τι αποτελεσματα θα εχει.
Ειπες 2000+ ευρω. ναι . δεν εισαι λαθος σε αυτο που λες. Το Μ3 Ε46 δεν ειναι γρουπ βαγ που με 500 ευρω κανεις ενα προγραμματακι κονσερβα και παιρνεις 40 αλογα.
ειναι ενα αυτοκινητο ιδιαιτερο. καθε βελτιωση του κοστιζει..
η supersprirt η εξατμιση δεν ειναι ηχητικο αποτελεσμα? ναι αλλα ειναι τρελο ηχητικο αποτελεσμα! ποσο κοστιζει ξερεις? πιστευω ξερεις. μονο το τελικο καζανακι να παρεις κοστιζει κοντα στο 1,5 χιλιαρικο.
δεν το συζητω για ολοσομη αν πεις να το συνδιασεις. και παιρνεις λιγα αλογακια με συνδιασμο και ποιο ελευθερους καταλυτες που και αυτοι αν πεις να τους βαλεις ξεφευγεις στην τιμη.
Οποτε λεμε οτι καθε βελτιωση στο συγκεκριμενο μοντελο εχει και κοστος.
Γεια σας παιδιά,
Σκέφτηκα να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου σχετικά με το evolve
Είμαι ο ιδιοκτήτης του m3 που είχε παλιά ο vagmag, για όσους το γνωρίζουν ξέρουν τη φοράει κ για όσους δεν το ξέρουν το αμάξι έχει evolve Alpha-N προγραμα με carbon ιntake κ τα υπόλοιπα μαμά
Πρέπει να πω ότι πριν καταλήξω να αγοράσω το συγκεκριμένο m3 είχα δοκιμάσει μερικά αλλά m3 και έβλεπα μια διάφορα στην οδήγηση από τα stock μ με του Βαγγέλη το αμάξι. Όχι μόνο στον ήχο που ειναι καταπληκτικός αλλά και μια διάφορα στην απόκριση του γκάζιου, ανταποκρίνεται πολλοί πιο γρήγορα.
Με την evolve είχα μια τέλεια επικοινωνία και με βοηθεισαν πολύ τα παιδιά στην Αγγλία, παρόλο που είχαμε κάποιες διαφωνίες βγάλαμε μια ακρι. Το αμάξι κάποια στιγμή άρχισε να μπερδεύει κ να ρεταρι κ όλοι νομίζαμε ότι ήταν το προγραμμα, ενώ είχε καψι φλαντζα αναμεταξι τον 2 κ 3 κύλινδρο. Και αυτό το πρόβλημα δείχνει να ειναι γνωστό στα m3 e46 που έχουν κάνει πάνω απο 110 000 χλμ, φορά αν το προγραμα κ η εισαγωγή επεξαι κάποιο ρόλο δεν ξέρω, αλλά κ στοκ m3 to έχουν πάθη αρκετά πολλά απο ότι έχω ακούσει κ έχω διαβάσει.
Παντός κ για δικιά μου απορία όταν βγει το αμάξι απο τον καζακο θα το πάω για διναμομετρηση κ θα σας ποσταρο τα αποτελέσματα έτσι για να τα συγκρίνουμε. thumbthumb
ΔημήτρηςΜ3
01-09-14, 16:37
Αρε καζακο έχεις μαζέψει όλα τα Μ3 τις βόρειας Ελλάδας ..
Το σιγουρο ειναι οτι με Alpha-N θα βγαλει αλογα του Στελιου. Αυτο δε χωραει αμφισβήτησης. Θα παρει περιπου 15-20 αλογα μοτερ. Ισως και παραπάνω αν εχει και καταλυτες.
Οτι εχει γινει καποιο λαθος με το πρόγραμμα απ την Evolve ειναι φανερό.
Ομως θα το φτιαξουν και θα βγαλει αλογα.
Οι επιφυλάξεις που έχω ειναι επειδη ειναι Αγγλος βελτειωτης και τα προγράμματα του εχουν να κανουν ισως με καλυτερη ποιότητα βενζινης και διαφορετικές θερμοκρασίες και αυτα ισως να έχουν να κανουν με την αξιοπιστία.
Δεν ξερω αν ειμαι λαθος, ομως ενα ειναι το σιγουρο. Οτι το αμαξι θα γίνει πιο γρηγορο.
Panos 316T
01-09-14, 17:13
εγω πιστευω στις διαφορετικες συνθηκες που μετρηθηκε το αυτοκινητο.
οπως επισης αν το πηγε στο δυναμομετρο κρυο ή ζεστο, πριν ή μετα.
διορθωσεις σιγουρα θα γινουν αλλα οχι με θεαματικα αποτελεσματα θεωρω.
Στελιο ειμαι σίγουρος πως η evolve θα λυσει το προβλημα και θα απολαυσεις oλα τα benefits της εισαγωγης μαζι με το προγραμμα!! υπομονη ....
απορια: αν καποιος παει στην bmw αντιπροσωπεια και ζητησει να βαλει εισαγωγη carbon like csl μαζι με το προγραμμα csl μπορει η αντιπροσωπεια να αναλαβει τετοιο project? (ανεξαρτητα απο το κοστος το οποιο θεωρω απαγορευτικο) .... το εχει κανει κανεις ?
ΔημήτρηςΜ3
01-09-14, 18:50
Το σίγουρο ειναι οτι εχει διαφορετική ecu το απλο Μ3
Με το csl !!! Τωρα αν κάποιος τα σκάσει θεωρώ οτι θα το κάνουν !
Γεια σας παιδιά,
Σκέφτηκα να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου σχετικά με το evolve
Είμαι ο ιδιοκτήτης του m3 που είχε παλιά ο vagmag, για όσους το γνωρίζουν ξέρουν τη φοράει κ για όσους δεν το ξέρουν το αμάξι έχει evolve Alpha-N προγραμα με carbon ιntake κ τα υπόλοιπα μαμά
Πρέπει να πω ότι πριν καταλήξω να αγοράσω το συγκεκριμένο m3 είχα δοκιμάσει μερικά αλλά m3 και έβλεπα μια διάφορα στην οδήγηση από τα stock μ με του Βαγγέλη το αμάξι. Όχι μόνο στον ήχο που ειναι καταπληκτικός αλλά και μια διάφορα στην απόκριση του γκάζιου, ανταποκρίνεται πολλοί πιο γρήγορα.
Με την evolve είχα μια τέλεια επικοινωνία και με βοηθεισαν πολύ τα παιδιά στην Αγγλία, παρόλο που είχαμε κάποιες διαφωνίες βγάλαμε μια ακρι. Το αμάξι κάποια στιγμή άρχισε να μπερδεύει κ να ρεταρι κ όλοι νομίζαμε ότι ήταν το προγραμμα, ενώ είχε καψι φλαντζα αναμεταξι τον 2 κ 3 κύλινδρο. Και αυτό το πρόβλημα δείχνει να ειναι γνωστό στα m3 e46 που έχουν κάνει πάνω απο 110 000 χλμ, φορά αν το προγραμα κ η εισαγωγή επεξαι κάποιο ρόλο δεν ξέρω, αλλά κ στοκ m3 to έχουν πάθη αρκετά πολλά απο ότι έχω ακούσει κ έχω διαβάσει.
Παντός κ για δικιά μου απορία όταν βγει το αμάξι απο τον καζακο θα το πάω για διναμομετρηση κ θα σας ποσταρο τα αποτελέσματα έτσι για να τα συγκρίνουμε. thumbthumb
Καλώς ήρθες Κώστα .
Ευχομαι γρηγορα να επισκευαστεί το αυτοκινητο κ να το χαρείς .
Καλώς ήρθες Κώστα .
Ευχομαι γρηγορα να επισκευαστεί το αυτοκινητο κ να το χαρείς .
Σ΄ευχαριστω Βαγγελη,
πρέπει να πω ότι και με 5 κύλινδρους το αμάξι φυσούσε :thumbsup::th_Laie_67-1::drive:
Θα το χαρει μια χαρα στα καθιερωμενα ''βολτακια'' μας!! :drive::warriorsmiley:
steliosm46
01-09-14, 23:46
Η απαντηση απο την εταιρία :
do we have any idea what the intake temperatures are on these runs or the conditions?
I can make an airbox car with alphaN run much worse than stock on my dyno also by not allowing the intake temperature to go down to ambient levels.
It is clear ignition timing is being retarded from the shape of the power curve. It is only retarded for the following reasons:
1) Too high coolant temperature
2) Too high intake temperature
Explanation of above:
There is a table in the DME which retards timing if the coolant and/or intake temp rises. If the intake temperature goes over 30degC it starts retarding quite heavily. Go over 40-50degC and it takes away 11 degrees! Then the car will have zero power.
3) Fuel bad (but you have 97 octane so should not be the case)
4) Too much knocking going on but again the shape would not be like this, it would be natural but just lower everywhere.
I have dealt with hundreds of cases on the dyno especially in the USA. The biggest problem with airboxes is the intake temperature on the dyno.
The calibration I have made is proven and works 100% every time because it has engineering to back it up which is logical.
Last question - how many runs were done?
απορια: αν καποιος παει στην bmw αντιπροσωπεια και ζητησει να βαλει εισαγωγη carbon like csl μαζι με το προγραμμα csl μπορει η αντιπροσωπεια να αναλαβει τετοιο project? (ανεξαρτητα απο το κοστος το οποιο θεωρω απαγορευτικο) .... το εχει κανει κανεις ?
Δεν γινεται γιατι οι διαφορες με το CSL δεν ειναι μονο το προγραμμα και η εισαγωγη.
Η απαντηση απο την εταιρία :
do we have any idea what the intake temperatures are on these runs or the conditions?
I can make an airbox car with alphaN run much worse than stock on my dyno also by not allowing the intake temperature to go down to ambient levels.
It is clear ignition timing is being retarded from the shape of the power curve. It is only retarded for the following reasons:
1) Too high coolant temperature
2) Too high intake temperature
Explanation of above:
There is a table in the DME which retards timing if the coolant and/or intake temp rises. If the intake temperature goes over 30degC it starts retarding quite heavily. Go over 40-50degC and it takes away 11 degrees! Then the car will have zero power.
3) Fuel bad (but you have 97 octane so should not be the case)
4) Too much knocking going on but again the shape would not be like this, it would be natural but just lower everywhere.
I have dealt with hundreds of cases on the dyno especially in the USA. The biggest problem with airboxes is the intake temperature on the dyno.
The calibration I have made is proven and works 100% every time because it has engineering to back it up which is logical.
Last question - how many runs were done?
Οτι λεει τα βρισκω πολυ λογικα. εχω δει αυτοκινητο να χανει 25 αλογα στο δυναμομετρο μονο απο την θερμοκρασια περιβαλοντος. 2 ωρες μετα με τις θερμοκρασιες του χωρου σε φυσιολογικα επιπεδα και το αυτοκινητο μια ηρεμη βολτα στην παραλιακη, ολα ηταν οπως επρεπε να ειναι...........
Η παραπάνω φράση μας δείχνει ότι ο Άγγλος δεν παραδέχεται και θεωρεί το πρόγραμμά του αλάνθαστο διότι "it has engineering to back it up" όπως λέει. Σίγουρα έχει βάση το γεγονός ότι η θερμοκρασία εισαγωγής επηρεάζει τις δυναμομετρήσεις, απλά οι δυναμομετρήσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο τεκμηρίωσης της αίσθησης. Και από τα προηγούμενα posts του Στέλιου καταλαβαίνω πως η αίσθηση είναι ότι το αμάξι φαίνεται αργότερο και στο δρόμο....
Να κανω μια παρατηρηση που μπορει μερικοι να την παρεξηγησουν η να μην την θεωρουν σωστη.
Οταν ειναι να κανουμε τετοιου ειδους αναβαθμισεις καλο ειναι να εχουμε
μετρο συγκρισης ενα αλλο αυτοκινητο και να μην βασιζομαστε και τοσο στο
δυναμομετρο.
με φιλικο 46αρι m3 καναμε δοκιμες πριν και μετα το προγραμμα και βλεπαμε
τα αποτελεσματα.
αρχες του χρονου μπηκα κι εγω στη διαδικασια να βαλω προγραμμα στο αυτοκινητο.
Αν και ο προγραμματιστης μου ελεγε ελα να το φτιαξουμε πανω στο δυναμομετρο
του εκανα την εξης συμφωνια.του εξηγησα οτι εχω μετρο συγκρισης φιλικο αμαξι
Και οτι παμε διπλα διπλα.ετσι συμφωνησαμε αν παρω 2καροτσες τον πληρωνω
διαφορετικα οχι.(αυτο βεβαια δεν το δεχεται κανενας απλα μεσολαβησε ο πρωιν ιδιοκτητης
και επειδη ηταν φιλος του το δεχτηκε).
Το αποτελεσμα βεβαια ηταν αντι να παρω να χασω 3 αυτοκινητα και επαναφεραμε την ecu
στην αρχικη κατασταση.
Δεν γινεται γιατι οι διαφορες με το CSL δεν ειναι μονο το προγραμμα και η εισαγωγη.
χωρις να αμφισβητω αυτο που λες εμενα γιατι μου ειπε η αντιπροσωπεια οτι γινεται ...! περισσοτερο αμφισβητω αν πραγματικα μπορουν να κανουνε καλη δουλεια με τα αναμενομενα αποτελεσματα... (εκτος αν κοροιδευουν τον κοσμο)! εκτος απο τον Στελιο που δοκιμασε με evolve εχει δοκιμασει κανεις με M3 να βαλει carbon απο CSL μαζι με προγραμμα... ...? απο οτι φαινεται μαλλον κανεις δεν εχει δοκιμασει γιατι το κοστος αγγιζει τα 5Κ ....
Η Εvolve θεωρειται μια απο τις καλυτερες εταιρειες στα Μ3. Εχει φτιαξει αρκετα αυτοκινητα και ο Salman θεωρειται ενας απο τους κορυφαιους προγραμματιστες πανω στα Μ3 με πολλες γνωσεις. Εχει ρυθμισει και δυσκολα custom αυτοκινητα με εκκεντροφορους, αυξημενες συμπιεσεις κτλ με πολυ καλα αποτελεσματα.
Δεν ξερω τι πηγε στραβα στην δικη σου περιπτωση. Εγω αν ημουν στην θεση σου επιτοπου θα κουμπωνα πανω στο αυτοκινητο το original αρχειο μεσω του R-cable (αυτο που εχεις κρατησει back up-αυτο που εστειλες στην Evolve δηλαδη για να σου στειλει το custom προγραμμα. Ξεχωριζει γιατι ειναι το μονο flle που εχει την μορφη .org. Τα αλλα που σου στελνουν εχουν την μορφη movie clip), θα εβγαζα και την εισαγωγη και θα ξαναπερνουσα δυναμομετρο. Μονο ετσι θα ησουν σιγουρος οτι φταιει κατι απο το προγραμμα και οχι κατι αλλο.
Υποψιν οτι οι δυναμομετρησεις (και εννοειται παντα στο ιδιο δυναμομετρο) ειναι ενα εργαλειο ωστε να εχουμε μια ενδειξη βελτιωσης σε σχεση με πριν (γιαυτο παντα μετρησεις στο ιδιο δυναμομετρο).
Αυτο που πραγματικα μας δειχνει αν οντως εχουμε κερδισει κατι ειναι ο δρομος σε συνδυασμο και ΜΟΝΟ με Vbox (η καποιο αλλο οργανο ακριβειας).
Π.χ. κανε ενα 80-220 με 4η στις ιδιες συνθηκες ωστε να δεις ολο το power band του αυτοκινητου χωρις το παραγοντα αλλαγης ταχυτητας. Κανε δυο τρεις μετρησεις ωστε να επαληθευσεις το αποτελεσμα. Οι χρονοι θα δειξουν αν υπαρχει βελτιωση.
Τωρα δυναμομετρα, διαγραμματα, ρολλ με αλλα αυτοκινητα ειναι πολυ ωραια να τα συζηταμε αλλα δεν ειναι μετρο συγκρισης μιας βελτιωσης. Ενα αυτοκινητο μπορει να ειναι πιο γρηγορο με τα ιδια αλογα (καθως τα αλογα στον κοφτη δεν λενε τιποτα για το υπολοιπο του power band. Ακομα και στην κοντρα δεν οδηγουμε μονο στο κοφτη αλλα σε ενα ευρυτερο φασμα στροφων κατω απο αυτον. Area under the power curve που ειναι πολυ πιο σημαντικο απο την μεγιστη ιπποδυναμη.
Στα ρολλ με αλλους 10 πατηματα μπορεις να κανεις με 10 διαφορετικα αποτελεσματα. Χρονος αντιδρασης, χρονος αλλαγης ταχυτητας, κατασταση του αλλου αυτοκινητου μεταξυ των πατηματων και ενα σορο αλλοι παραγοντας που καθοριζουν το αποτελεσμα.
Πιστευω οτι στο τελος θα μπορεσεις να βρεις την λυση. Στις δυναμομετρησεις που κανεις καλο ειναι να εχεις και wideband μετρησεις ωστε να συγκρινεις και με το στοκ αρχικο προγραμμα (αν εχεις stock A/F διαγραμμα). Τα Μ3 δεν τους αρεσει το πολυ φτωχο (βλ. αυξημενες θερμοκρασιες κυλινδρων) γιατι η φλατζα-τσιγαροχαρτο μεταξυ των κυλινδρων που εχουν (ως αποτελεσμα της υπερεξαχειλωσης του μπλοκ ωστε να χωρεσουν μεγαλυτερα πιστονια και να ανεβασουν κυβικα (απο διαδρομη στροφαλου ηταν τερμα σε αυτο το μοτερ καθως ειναι ηδη υποτετραγωνο) καιγεται απο τις θερμοκρασιες σχετικα ευκολα.
Good luck thumb
steliosm46
02-09-14, 14:02
Η Εvolve θεωρειται μια απο τις καλυτερες εταιρειες στα Μ3. Εχει φτιαξει αρκετα αυτοκινητα και ο Salman θεωρειται ενας απο τους κορυφαιους προγραμματιστες πανω στα Μ3 με πολλες γνωσεις. Εχει ρυθμισει και δυσκολα custom αυτοκινητα με εκκεντροφορους, αυξημενες συμπιεσεις κτλ με πολυ καλα αποτελεσματα.
Δεν ξερω τι πηγε στραβα στην δικη σου περιπτωση. Εγω αν ημουν στην θεση σου επιτοπου θα κουμπωνα πανω στο αυτοκινητο το original αρχειο μεσω του R-cable (αυτο που εχεις κρατησει back up-αυτο που εστειλες στην Evolve δηλαδη για να σου στειλει το custom προγραμμα. Ξεχωριζει γιατι ειναι το μονο flle που εχει την μορφη .org. Τα αλλα που σου στελνουν εχουν την μορφη movie clip), θα εβγαζα και την εισαγωγη και θα ξαναπερνουσα δυναμομετρο. Μονο ετσι θα ησουν σιγουρος οτι φταιει κατι απο το προγραμμα και οχι κατι αλλο.
Υποψιν οτι οι δυναμομετρησεις (και εννοειται παντα στο ιδιο δυναμομετρο) ειναι ενα εργαλειο ωστε να εχουμε μια ενδειξη βελτιωσης σε σχεση με πριν (γιαυτο παντα μετρησεις στο ιδιο δυναμομετρο).
Αυτο που πραγματικα μας δειχνει αν οντως εχουμε κερδισει κατι ειναι ο δρομος σε συνδυασμο και ΜΟΝΟ με Vbox (η καποιο αλλο οργανο ακριβειας).
Π.χ. κανε ενα 80-220 με 4η στις ιδιες συνθηκες ωστε να δεις ολο το power band του αυτοκινητου χωρις το παραγοντα αλλαγης ταχυτητας. Κανε δυο τρεις μετρησεις ωστε να επαληθευσεις το αποτελεσμα. Οι χρονοι θα δειξουν αν υπαρχει βελτιωση.
Τωρα δυναμομετρα, διαγραμματα, ρολλ με αλλα αυτοκινητα ειναι πολυ ωραια να τα συζηταμε αλλα δεν ειναι μετρο συγκρισης μιας βελτιωσης. Ενα αυτοκινητο μπορει να ειναι πιο γρηγορο με τα ιδια αλογα (καθως τα αλογα στον κοφτη δεν λενε τιποτα για το υπολοιπο του power band. Ακομα και στην κοντρα δεν οδηγουμε μονο στο κοφτη αλλα σε ενα ευρυτερο φασμα στροφων κατω απο αυτον. Area under the power curve που ειναι πολυ πιο σημαντικο απο την μεγιστη ιπποδυναμη.
Στα ρολλ με αλλους 10 πατηματα μπορεις να κανεις με 10 διαφορετικα αποτελεσματα. Χρονος αντιδρασης, χρονος αλλαγης ταχυτητας, κατασταση του αλλου αυτοκινητου μεταξυ των πατηματων και ενα σορο αλλοι παραγοντας που καθοριζουν το αποτελεσμα.
Πιστευω οτι στο τελος θα μπορεσεις να βρεις την λυση. Στις δυναμομετρησεις που κανεις καλο ειναι να εχεις και wideband μετρησεις ωστε να συγκρινεις και με το στοκ αρχικο προγραμμα (αν εχεις stock A/F διαγραμμα). Τα Μ3 δεν τους αρεσει το πολυ φτωχο (βλ. αυξημενες θερμοκρασιες κυλινδρων) γιατι η φλατζα-τσιγαροχαρτο μεταξυ των κυλινδρων που εχουν (ως αποτελεσμα της υπερεξαχειλωσης του μπλοκ ωστε να χωρεσουν μεγαλυτερα πιστονια και να ανεβασουν κυβικα (απο διαδρομη στροφαλου ηταν τερμα σε αυτο το μοτερ καθως ειναι ηδη υποτετραγωνο) καιγεται απο τις θερμοκρασιες σχετικα ευκολα.
Good luck thumb
thumb
Ετσι οπως το λες.
Στο μονο που διαφωνω ειναι το βαλε-βγαλε εισαγωγη για να ξανακανω δυναμομετρο κλπ που λες. :original: Δεν μπαινω σε αυτη την διαδιακασια για πολλους λογους. δεν μπορω να κατσω να ασχοληθω τοσο πολυ με το αμαξι. Δεν εχω και τον χρονο.
Ουτε θα το εκανα εκτος αν ειχα ενα αγωνιστικο το οποιο θα μαρεσε να βγαζω να βαζω να ξηλωνω, να δοκιμαζω κλπ ειναι ωραιο χομπυ μαρεσει αρκετα.
δεν εγινε και τιποτα το αμαξι το αισθανομαι γενικα οπως παει και το μαμα.
Μερικες φορες δινει την αισθηση οτι παει καλυτερα μερικες χειροτερα
και αυτο στην ουσια κανω αυτην τη στιγμη εδω. Ισως να παιζουν τοσο πολυ με τις θερμοκρασιες κλπ οποτε αυτο στην ουσια κοιταω και επισημενω στην εταιρια μεσω αυτου του διαγραμματος.
Αυτα μπορει να συμβαινουν οχι μπορει σιγουρα συμβαινουν και οταν ειναι stock το αυτοκινητο. η αισθηση δηλαδη του οτι μερικες φορες το αισθανεσαι καλυτερα και αλλες οχι. Οποιοι εχουνε-ειχανε Μ3 Ε46 το ξερουν αυτο.
ειδικα με αυτον τον αισθητηρα μαζας- Maf σε καποια μολις τον αλλζες εβλεπες αλλο αυτοκινητο!thumb
Mε την εισαγωγή κανονικά πρέπει μετά τα 160-180 να βλέπεις αισθητή διαφορά...Αν δεν βλέπεις εκεί ψηλά που κάνει την δουλειά η εισαγωγή, τότε κάτι παίζει...ίσως κάτι που δεν έχει σχέση με την εισαγωγή σου και απλά να συνέπεσε η βελτίωση. Ψάχτο...
Vasilis M3
02-09-14, 15:39
Good luck thumb
Eγκυκλοπαίδεια στα Μ3 Ε46 είσαι thumb
Eγκυκλοπαίδεια στα Μ3 Ε46 είσαι thumb
Ειχα ασχοληθει πολυ με το συγκεκριμενο μοτερ πριν μπω στην διαδικασια να το κομπρεσαρω.
Vasilis M3
02-09-14, 21:27
Θα σε έχω απο κοντά :thumbsup:
...Εξαλλου τ'αμαξι δεν ειναι κοντραδικο και κακως χρησιμοποιειται ως τετοιο...
:original:
Δεν ξέρω πως το χρησιμοποιείς εσύ Mike το δικό σου, εγώ πάντως το πρόγραμμα το έβαλα για να κοντράρω τον EVERGET στα ράουλα της λύπης :original:
Δεν ξέρω πως το χρησιμοποιείς εσύ Mike το δικό σου, εγώ πάντως το πρόγραμμα το έβαλα για να κοντράρω τον EVERGET στα ράουλα της λύπης :original:
Ναι ηταν κόντρα Ρώσικη ρουλέτα....:th_Laie_67-1:
Βασιλη πρέπει να βάλεις το πόρκε πάνω στα ράουλα να θαυμάσουμε καμπύλες..thumb
Ναι ηταν κόντρα Ρώσικη ρουλέτα....:th_Laie_67-1:
Βασιλη πρέπει να βάλεις το πόρκε πάνω στα ράουλα να θαυμάσουμε καμπύλες..thumb
Νάσο, κοιτάω τα δυναμόμετρα Ελλάδα και εξωτερικό, από πλευράς παροχής αέρα, και είναι για να παθαίνεις κατάθλιψη. Ειδικά για πισωμήχανα.
Τώρα, για τη κόντρα που είχαμε :original: η διαφορά των 6 ίππων που είχαμε
:fountwtis: ήταν λόγω ανεπαρκούς αερισμού. Με αυτό το ανεμιστηράκι για τα κουνούπια, δεν μπόρεσε να αποδώσει το πρόγραμμά μου. Η διαφορά που είχε το αυτοκίνητο μετά τα 180 km/h ήταν εντυπωσιακή.
Με σωστό αερισμό :fountwtis: η διαφορά θα ήταν πάνω από 10 άλογα :fountwtis: συν 2 άλογα λόγω Phoenix goelb χαίρετε !!!
:hystericalbs1:
steliosm46
03-09-14, 21:23
Γιατρε αν θελεις ποσταρησε εδω την καμπυλη να δω πως ειναι. Υπαρχει στο θρεντ με την ομαδικη δυναμομετρηση που ειχατε κανει? γιατι δεν θυμαμαι..
παροχη αερα για κλαματα ε? οσο και δυνατο να ειναι το blower δεν μπορει να δωσει την παροχη που δινει στο δρομο λογικο..
στο δρομο ομως υπαρχει και κοντρα στον αερα εκει αλλαζουν τα πραγματα, δεν ειναι και ιδιο το φορτιο.
Γιατρε αν θελεις ποσταρησε εδω την καμπυλη να δω πως ειναι. Υπαρχει στο θρεντ με την ομαδικη δυναμομετρηση που ειχατε κανει? γιατι δεν θυμαμαι..
παροχη αερα για κλαματα ε? οσο και δυνατο να ειναι το blower δεν μπορει να δωσει την παροχη που δινει στο δρομο λογικο..
στο δρομο ομως υπαρχει και κοντρα στον αερα εκει αλλαζουν τα πραγματα, δεν ειναι και ιδιο το φορτιο.
υπαρχει τροπος να το αναπαραγεις σε κλειστο δωματιο με tunnel effect και πολυ μεγαλους σε παροχη ανεμιστηρες, αλλα ειναι πολυ ακριβο και δεν το κανει κανεις.....
Εγω στο δικο μου δυναμομετρο το ειχα κανει και πετυχαινε effect 180 χιλιομετρων......
Ακομα μεγαλυτερο προβλημα ειναι η απαγωγη της θερμοτητας απο αυτο το δωματιο φυσικα................. αυτο δεν μπορεσα να το πληρωσω και απλα μετα απο δυο πατηματα, στα πολυ δυνατα αυτοκινητα εφτανε θερμοκρασια χωρου (καλοκαιρι) τους 48 βαθμους, οποτε καναμε break για κανα διωρο με τις πορτες ανοιχτες.............
οταν καποτε ειχα για επαγγελμα το χομπι μου.........
steliosm46
03-09-14, 21:50
υπαρχει τροπος να το αναπαραγεις σε κλειστο δωματιο με tunnel effect και πολυ μεγαλους σε παροχη ανεμιστηρες, αλλα ειναι πολυ ακριβο και δεν το κανει κανεις.....
Εγω στο δικο μου δυναμομετρο το ειχα κανει και πετυχαινε effect 180 χιλιομετρων......
Ακομα μεγαλυτερο προβλημα ειναι η απαγωγη της θερμοτητας απο αυτο το δωματιο φυσικα................. αυτο δεν μπορεσα να το πληρωσω και απλα μετα απο δυο πατηματα, στα πολυ δυνατα αυτοκινητα εφτανε θερμοκρασια χωρου (καλοκαιρι) τους 48 βαθμους, οποτε καναμε break για κανα διωρο με τις πορτες ανοιχτες.............
Σωστος.
αυτο μου ελεγε και εμενα ο ανθρωπος εκει που εκανα dyno οτι οταν ρυθμιζω ενα αυτοκινητο και γενικα κανω τετοιες δουλειες. μετα απο καποια πατηματα, ζεστενεται το δωματιο και πλεον το αφηνω, για οσο χρειαστει και κανω αλλες δουλειες.
Ειναι λογικο
steliosm46
03-09-14, 21:53
Ωραιες εικονες.!
Εισαι επαγγελματιας, κανεις αυτη την δουλεια?
το εκανα για 12 χρονια.
Σταματησα το 2007 και τα πουλησα ολα.....
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/02/dyno_data_zpsa97b3a96-1.jpg
Γιατρε, κατι δεν μου αρεσει εδω.........
Πολλες απωλειες βλεπω.
20% απωλειες σε δικινητο αυτοκινητο ?
Γιατρε, κατι δεν μου αρεσει εδω.........
Πολλες απωλειες βλεπω.
20% απωλειες σε δικινητο αυτοκινητο ?
Eίναι Maha, το "wheel power" δεν είναι ιπποδύναμη στον τροχό αλλά στο ράουλο και δεν το λαμβάνουμε καθόλου υπόψη. Το αποτέλεσμα του Maha που έχει νόημα είναι μόνο το corrected power.
μαλιστα......................
m_power_lunatic
04-09-14, 10:55
το εκανα για 12 χρονια.
Πολλα αμαξια του Καψαλιδη βλεπω......γνωστα ολα!
Λατρεμενο το Μ3 Ε30 του Γιαννη, ποσα ειχε βγαλει με το κουτι?????
Ποιος ειναι ο Καψαλιδης ?
Το Μ3 του Γιαννη ειχε βγαλει με τρελη ρυθμιση εκκεντροφορων 295 αλογα, αλλα χαμηλα ηταν νεκρο.
Η τελικη του ρυθμιση με νορμαλ ρυθμιση εκκεντροφορων ηταν αν θυμαμαι καλα 287 και ροπατο παντου.
Το 635 Csi ειχε βγαλει 272 αλογα με συμπιεση, Schrick εκκεντροφορο και εξαπεταλουδο απο Ε34. Ολοκληρη εξατμιση απο χταποδια της Supersprint.
Και τα δυο με AlphaN. To E24 ειχε και παραλληλο της Dastek (τα εφερνα εγω) για το αβανς μονο.
Ο Γιαννης πλεον φοραει αγραφο εγκεφαλο. Δεν θυμαμαι ποσο μου ειπε οτι εχει βγαλει με αυτο το setup, αλλα το αυτοκινητο λειτουργει αψογα και το χρησιμοποιει σχεδον καθημερινα.
(με το Γιαννη ειμαστε φιλοι πολλα χρονια εκτος δουλειας)
Stunt Mike
04-09-14, 17:08
Ε τοτε να'ρθω κι εγω να κοντραριστουμε ολοι μαζι!!! :hystericalbs1: :th_Laie_67-1: Ετσι οπως μας κανανε,μονο στα χαρτια θα γινονται κοντρες πλεον!!
Ε τοτε να'ρθω κι εγω να κοντραριστουμε ολοι μαζι!!! :hystericalbs1: :th_Laie_67-1: Ετσι οπως μας κανανε,μονο στα χαρτια θα γινονται κοντρες πλεον!!
Ωραια, κανονιστε καφε με τις δυναμομετρησεις ανα χειρας ολοι.....
Σουπερ ατου θα εχουμε ?
Ωραια, κανονιστε καφε με τις δυναμομετρησεις ανα χειρας ολοι.....
Σουπερ ατου θα εχουμε ?
Eγω διάλεξα ήδη κάρτα :D
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/09/app_37391-1.jpg
Stunt Mike
04-09-14, 22:29
To super ατου μου!!! thumb
το εκανα για 12 χρονια.
Γιατί σταμάτησες? Κρίμα...
Στελιο εχεις σκεφτεί να το ξανακάνεις μαμά;
Γιατί σταμάτησες? Κρίμα...
Γιατι ο χωρος απο τοτε ειχε αρχισει να παρουσιαζει μια φθινουσα πορεια, ειχε μπλεχτει και ειχε γινει βελτιωτης και ειδημων και η κουτση Μαρια που εμαθε απο τουρμπινες, εκκεντροφορους και προγραμματα απο το POWER...... :ranting2: και η αγορα ειχε γεμισει με καθε λογης καταπληκτικα κινεζικα και Κορεατικα φιλτρακια, σκαστρες, ρυθμιστες πιεσης βενζινης, φιλτροχοανες, οργανακια και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις.....
Εκεινη την εποχη, οταν ελεγες τοποθετηση και ρυθμιση παραλληλου εγκεφαλου 650 ευρω, με εγγυηση και δυναμομετρηση πριν και μετα, τους φαινοντουσαν πολλα γιατι καποιοι τους υποσχονταν 20 αλογα σε 316 με φιλτροχοανη και κονσερβα προγραμμα με ανεβασμενο κοφτη 200 στροφες.............. :th_Laie_67-1:
Οταν δε ακουγαν τις τιμες για κανα ROTREX ή κανα αγραφο της Adaptronic, σε κοιτουσαν στραβα..... :shok:
Ετσι μου παρουσιαστηκε μια ευκαιρια να ασχοληθω με κατι αλλο (που τελικα δεν προχωρησε) και πηρα την αποφαση να το τελειωσω.
Τελικα, με την πορεια που πηρε η αγορα αυτοκινητου και η χωρα γενικοτερα, μαλλον σε καλο μου βγηκε............
Η αληθεια ομως ειναι οτι μου εχει ληψει.... ειναι μικροβιο το ατιμο.....
Και γι αυτο μου την εχει δωσει τοσο που δεν μπορω να κυκλοφορησω το Compact που ειναι το παιχνιδι μου............ :fountwtis:
steliosm46
05-09-14, 00:30
Στελιο εχεις σκεφτεί να το ξανακάνεις μαμά;
Οχι γιατι?
Σε ποιά περιοχή είχες την εγκατάσταση;
Οχι γιατι?
Για να ξαναβρεις την ησυχία σου μήπως ?
dionisisM3
05-09-14, 10:42
με βρισκεις συμφωνο .
το αμαξι μου εχει περασει απο τα εξης σταδια
α) το αγορασα μεφιλτρο προγραμμα και ενα τελικο και πηγαινε σαν μαμα μ3 .
β) εβαλα αλλο προγραμμα (σε επωνυμο και καλα βελτιωτη)και το αμαξι εχασε 2-3 αμαξια :shok: το διορθωσαμε το προγραμμα και εχανε μονο 1,5 αμαξι!!!:thumbsdown:
και ηρθαμε στην τελευταια λυση . μαμα κωδικοποιηση , με καταλυτες milltek kai xpipe με μαμα τελικο. αλλαγη μαφ ,και πολαπλασιαστων και χαρτινο φιλτρο και το αμαξι εγεινε καλυτερο απο ποτε .
και καλυψα και τα κενα που μου ριχναμε και εριξα και 1 αμαξι thumb
ΔημήτρηςΜ3
05-09-14, 12:52
συγνωμη αλλα ο Στελιος εχει δωσει ενα σκασμό λεφτα για να το ξανα φερει μαμα????
λογικα θα τη βρουν τη λύση.
προσωπικά οταν ειχα το 46 ειχα αγορασει carbon εισαγωγή και μετα απο συζητήσεις κλπ κλπ ολοι κατέληγαν οτι για να δεις αλογα η τουρπο με πολλα ευρω
η compressor που ηταν πιο εφικτό οικονομικά..
εχει εξηγησει ο Στελιος αρκετες φορες πως δεν το εκανε για τα αλογα αλλα για τον απιστευτο ηχο της εισαγωγης CSL .... ! οταν ειχε μπει σε CSL με ειχε στοιχειωσει αυτος ο απιστευτος ηχος!! θα το εκανα και εγω αλλα με προγραμμα CSL ....! :original:
steliosm46
05-09-14, 13:59
με φιλου μου μαμα Μ3 Ε46 τα εχουμε δωσει αρκετες φορες οταν κανουμε το χαβαλε μας και οποτε βρισκομαστε και εχουμε ορεξη και απο σταση και απο ρολλ
στοκ εκεινος- στοκ εγω, ημουν περιπου μισο αμαξι μπροστα για ολο το διαστημα.
τωρα μετα τον προγραμματισμο που εκανα. τα δωσαμε παλι ημουν περιπου 1 αμαξι μπροστα.
η διαφορα ειναι μικρη αλλα φενεται οτι δεν εχασα. Ειναι βεβαια λιγο μπακαλιστικο τροπος αυτος γιατι καμια φορα ξερεις μπορει να μην ξεκινησει σωστα ο ενας η ο αλλος ενταξει. απλα αυτο ηταν παντως.
τωρα το συγκεκριμενο διαγραμμα ηταν και με 31 βαθμους θερμοκρασια περιβαλλοντος.
απλως αυτο που ειναι να γινει και θα γινει ειναι λιγο ποιο σωστη ρυθμιση οτι αφορα ολα αυτα.
εγω αυτο λεω παιδια οτι υπαρχουν διαφορες στα νουμερα οτι αφορα την δυναμομετρηση λογω ολων αυτων των συνθηκων που προαναφερονται σε ολο το θρεντ που συζηταμε.
Ειπαμε το κοστος σε οτι αφορα αυτο το αυτοκινητο και την βελτιωση του κοστιζει. οτιδηποτε, οχι μονο το Airbox και το προγραμμα αλλα και τα υπολοιποα γνωστα πραγματα για οτι αφορα το Μ3 Ε46.
Νικο οχι το κοστος ηταν τα μισα σχεδον χρηματα και ποιο κατω απο οτι φανταζεσαι και απο οτι ειναι γνωστο σαν κοστος για το συγκεκριμενο upgrade.
Την εισαγωγη την βρηκα ευκαιρια και γιαυτο προχωρησα στην αγορα της.
Οπως και στην λυση του κομπρεσσορα με τις γνωστα πακετα οπως VF ή ESS π.χ που δινουν και πακετο τον προγραμματισμο, ε ναι να ομως που καμια φορα παιζουν καποια πραγματα στο καθε αυτοκινητο και σε οτι αφορα τις ρυθμισεις που τελικα τις κανει ο ιδιοκτητης μετα στο δυναμομετρο και στον δρομο με την βοηθεια καποιον οργανων οπως ειναι το V-Box. Σε καθε αυτοκινητο και χωρα και συνθηκες δυναμομετρησεις παιζουν ολα αυτα.
Θα ποσταρω στην συνεχεια και αλλα διαγραμματα που θα κανω με τις ρυθμισεις που πρεπει για να υπαρχει μια σωστη εικονα. Με την Evolve εχω διαρκες επικοινωνια και λεμε καποια ωραια πραγματακια. με 1 φορα δεν βγαινει σωστο αποτελεσμα.
steliosm46
05-09-14, 14:17
Για να απαντησω και ποιο σωστα σε αυτο που με ρωτας.
Προς το παρον οχι, ναι μεν εδωσα καποια χρηματα αλλα οχι οσο ειναι το γνωστο κοστος. αλλα σχεδον τα μισα και ποιο λιγα χρηματα.
Οποτε θα δω μαρκο γιατι ακομα δεν εχω καταληξει εμπερειστατομενα και αναλογως θα πραξω.
οποτε βλεποντας και κανοντας λοιπον.thumb
Για να απαντησω και ποιο σωστα σε αυτο που με ρωτας.
Προς το παρον οχι, ναι μεν εδωσα καποια χρηματα αλλα οχι οσο ειναι το γνωστο κοστος. αλλα σχεδον τα μισα και ποιο λιγα χρηματα.
Οποτε θα δω μαρκο γιατι ακομα δεν εχω καταληξει εμπερειστατομενα και αναλογως θα πραξω.
οποτε βλεποντας και κανοντας λοιπον.thumb
Δεν σου το είπα κακοπροαίρετα απλά επειδή όταν φτιάχνεις ή καλύτερα αποφασίζεις να δυναμώσεις την αγάπη σου και βλέπεις οτι δεν είναι αυτό που περίμενες ... ε τότε υπάρχει πρόβλημα ...αρχίζεις να χάνεις τον ύπνο σου ...
Γνωρίζω οτι ότι και αν φτιάξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέλει λεφτά , όσα και αν είναι , αλλά τουλάχιστον θα είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα .
Τώρα περιμένεις τον Αγγλο να σου στείλει ρυθμίσεις ...
Γιατι δεν είναι σωστό απο την αρχή Mr ???:ranting2:
Μακάρι να στο φτιάξουν όπως θέλεις .
Σε ποιά περιοχή είχες την εγκατάσταση;
Αλιμο....
Panos 316T
05-09-14, 21:12
ο Νικος, πρωτοπορος τοτε με το Μ3 στο μπαξιμο, ειχε κατεβασει τον αγγλο Αθηνα . πως το βλεπεις;
να ερθει να στο ρυθμισει στο δυ/τρο , μια στο δρομο και του ξηγιεσαι σουβλακι night life και φραπεδουμπα :)
Γιατι ο χωρος απο τοτε ειχε αρχισει να παρουσιαζει μια φθινουσα πορεια, ειχε μπλεχτει και ειχε γινει βελτιωτης και ειδημων και η κουτση Μαρια που εμαθε απο τουρμπινες, εκκεντροφορους και προγραμματα απο το POWER...... :ranting2: και η αγορα ειχε γεμισει με καθε λογης καταπληκτικα κινεζικα και Κορεατικα φιλτρακια, σκαστρες, ρυθμιστες πιεσης βενζινης, φιλτροχοανες, οργανακια και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις.....
Εκεινη την εποχη, οταν ελεγες τοποθετηση και ρυθμιση παραλληλου εγκεφαλου 650 ευρω, με εγγυηση και δυναμομετρηση πριν και μετα, τους φαινοντουσαν πολλα γιατι καποιοι τους υποσχονταν 20 αλογα σε 316 με φιλτροχοανη και κονσερβα προγραμμα με ανεβασμενο κοφτη 200 στροφες.............. :th_Laie_67-1:
Οταν δε ακουγαν τις τιμες για κανα ROTREX ή κανα αγραφο της Adaptronic, σε κοιτουσαν στραβα..... :shok:
Ετσι μου παρουσιαστηκε μια ευκαιρια να ασχοληθω με κατι αλλο (που τελικα δεν προχωρησε) και πηρα την αποφαση να το τελειωσω.
Τελικα, με την πορεια που πηρε η αγορα αυτοκινητου και η χωρα γενικοτερα, μαλλον σε καλο μου βγηκε............
Η αληθεια ομως ειναι οτι μου εχει ληψει.... ειναι μικροβιο το ατιμο.....
Και γι αυτο μου την εχει δωσει τοσο που δεν μπορω να κυκλοφορησω το Compact που ειναι το παιχνιδι μου............ :fountwtis:
Καταλαβαίνω απόλυτα...
Όσο βέβαια ασχολείσαι με το σπορ, έχει καλώς. Όπως λέει και η παροιμία
"Μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα επεινάσης, πιάστηνε":winkcool:
steliosm46
08-09-14, 20:03
Kαποια νeότερα απο τον κυριο Salman. εν ολιγης και επι της ουσίας, αυτο που βγαινει σαν γενικο συμπερασμα ειναι το εξης. οτι γενικά οι υψηλες θερμοκρασίες περιβάλλοντος και θερμοκρασίες εισαγωγης κατα συνέπεια επηρεάζουν οποιοδηποτε κινητήρα αλλα πόσο μάλλον τα airbox κουτιά.
ο προγραμματισμός ειναι έτσι φτιαγμένος να "κόβει" να το πω έτσι μπακαλίστικα οταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές για να μην υπάρχει κίνδυνος στο κινητήρα και να μην αρχίσει και χτυπάει και πυράκια.
αυτο που λέει ο salman ειναι το εξής:
Hi Stelios,
There is no adjustment for higher temperatures. If I take this into account then you will have less ignition retard based on temperature. BMW retard ignition with inlet temperature for a reason - to not allow any knocking of the engine.
If you have the data from the run with the OBDII readings this will be a perfect thing!
Remember Stelios, in summer here the temp reaches 32 degC. Cars make no power with airboxes on because sometimes we cannot get the fan to discplace the hot engine heat.
No one can do anything about hot weather. It is something we have to live with and the only tuning that can be done is to turn off ignition retard for temperature. I can do this for you but you need to sign a disclaimer and you cannot complain if your engine starts knocking.
That's the best help anyone can give you with the choice and the dangers involved.
I can make it slightly less if you want.
Αυτά.thumb
Ενδιαφέρον...
Πάντως εμένα με ζέστη στην πίστα, έχω μόνο 1 επιπλέον βαθμό (από την εξωτερική θερμοκρασία) στην εισαγωγή (άν έχει 25 έξω, έχω 26, άν έχει 32, έχω 33).
Στην ίδια μέρα με είτε 22 είτε με 32 βαθμούς, διαφορά στην απόδοση δεν είδα από τον κινητήρα (η τελική ταχύτητα στην ευθεία είναι ίδια).
Panos 316T
08-09-14, 20:28
στη πιστα Αλεξη ειναι "ιδανικα" γιατι υπαρχει συνεχης ροη αερα ,
για φαντασου μεσα στη πολη με 40αρια ή επιστροφη απο Χαλκιδικη Θεσ/κη τι θερμοκρασιες αναπτυσσονται στο μηχανοστασιο.
υγ:μου κανει εντυπωση ο ενας βαθμος διαφορα
steliosm46
08-09-14, 20:33
αλεξη με τι μηχανημα μετράς ολα αυτα τα στοιχεία?
αλεξη με τι μηχανημα μετράς ολα αυτα τα στοιχεία?
ΟBD key και το racechrono
steliosm46
08-09-14, 21:26
πολυ ωραία. μηπως μπορεις να μου πεις ποια εκδοση χρησιμοποιεις για να την κατεβασω και εγω?
obd key εχεις με bluetooth ή με καλωδιο?
εγω εχω obd key με καλωδιο usb μπορω να κατεβασω το racecrhono στο laptop και να κανω δουλειά?
αν θελεις μου λες και με π.μ.
πολυ ωραία. μηπως μπορεις να μου πεις ποια εκδοση χρησιμοποιεις για να την κατεβασω και εγω?
obd key εχεις με bluetooth ή με καλωδιο?
εγω εχω obd key με καλωδιο usb μπορω να κατεβασω το racecrhono στο laptop και να κανω δουλειά?
αν θελεις μου λες και με π.μ.
ΟΒD key bluetooth έχω.
Το racechrono pro την τελευταία έκδοση έχω, που δουλεύει σε android.
Βρες κάτι για το laptop να μην τα αγοράζεις όλα από την αρχή.
Οδήγησα το αμάξι και πάει μια χαρά. Από άποψη λειτουργίας, δεν κοπιάζει, δεν κρεμάει, δεν βαράει πυρακια, δεν μπουκώνει, δεν κόβει και πάει καλύτερα από μαμά Μ3.
Προσωπικά δεν θα πείραζα απολύτως τπτ. Ο θόρυβος που κάνει είναι απλά απιστευτος...
παρε τηλ τον κοντό ( sal ) και πες του να βρει χρόνο να έρθει να το κάνει εδω.
μετα απο 3 χρόνια με 12,7 συμπίεση και με λάθος πρόγραμμα ( εγω φταίω και όχι ο salman ) το αμάξι δεν έχει κάνει κιχ.
Δεν έχει πρόβλημα εκτός απο τα έκκεντρα ( είπαμε εγώ φταίω ) και μάλιστα επείδη αραιά και που τα λέμε μεσω email με έχει παρακαλέσει να το φτιάξει αλλά λόγω άλλων θεμάτων δεν ασχολούμαι.
Οταν κατέληξα εγω στην evolve ήταν αρκετά "μικρή" σε μέγεθος.
Εκανα μια συζήτηση μαζί του για το τί έχω τι έχω φτιάξει και το τι ζητάω.
Αυτός ήταν και ο μοναδικός ( πλην μιας εταιρείας στην γερμανία...) που ήξερε τι έλεγα και τι ζήταγα απο το μ@μημενο το S54.
αλλά τον έφερα εδώ. ΠΛΗΡΩΣΑ αλλά την δουλειά μου την έκανα.
Οταν είχαμε πάει μαζί στο maha, είχε παθει ενα σοκ απο την θερμοκρασία και απο το αποτέλεσματα στο maha.
Κακιά κουβέντα όμως δεν έχω να πώ. Οτι ζήτησα το έκανε με δικιά μου ευθύνη και μάλιστα μου βρήκε και εγκέφαλο σε χρόνο dt γιατί τον δικό μου κάποιος απο τους πολύ ειδήμονες έλληνες tuners τον είχε κάψει ( κυριολεκτικά όμως. )
Οσον αφορά αυτό που σου απάντησε για τις θερμοκρασίες έλα να δείς το δικό μου τι παθαίνει πάνω απο τους 33-34. Ουτε turbo να ήταν το γ@μιδι. λύσεις υπάρχουν λεφτά όχι.
Το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να κάνεις λίγο υπομονή μαζί του και να ψηθεί να έρθει.
Αλλιώς βγάλε το πρόγραμμα πάρε τα φράγκα πίσω και κάνε οτι σου είπε o Alex.( θέλει και 2 πράγματα ακόμα)
Καλη συνέχεια αδερφέ
Υ.Γ.
Μην ασχολείσαι αλλο με τον S54. Εκτός εαν έχεις ενα 10αρικο τότε να σου στείλω μια λίστα......
...
μετα απο 3 χρόνια...
Μεγάλη μας το τιμή !
steliosm46
10-09-14, 23:56
Νικ ευχαριστώ για την απάντηση και την ενημέρωση.
απο οτι καταλαβαίνω με τα λεγομενα σου (το εγω φταιω) να υποθεσω οτι μετα απ τον salman το εβαλε χερι και αλλος? εβαλες στην συνεχεια και εκκεντροφορους αλλα παρολα αυτα κιχ? σωστα καταλαβαίνω?
σωστο αυτο που λες. δεν εχω ομως τοσο χρονο βασικα δεν βρισκω και τον λογο να διαθεσω και αλλο παραπανω χρημα για τον φερω εδω.
αρχικα δεν σκεφτομαι να κανω κατι αλλο. πλην ενα tip που μου ειπε να κανω τελευταια που μιλουσαμε, να μετακινησω σε αλλη θεση τον air-temp sensor και να τον βαλω μπροστα οπως τον βαζουν "αυτοί" και νομιζω οτι εχει δικιο γιατι σε εκεινη την θεση που ειναι μπροστα ακριβως απ το ψυγειο οι θερμοκρασιες ειναι μεγαλες.
μεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα κανενα. απο εκει και περα απλως εκανα ενα διαγραμμα για να εχω μια αποψη οσο αναφορα γενικα στοιχεια.
αρχικα το μονο που σκεφτομαι ειναι να παω για εναν καφε καμια μερα που θα εχω χρονο και να κανω ενα ακομα dyno με ποιο νορμαλ συνθηκες και να παρω και ολα τα στοιχεια που θα γραψει το μηχανημα. θερμκσιες εισαγωγης κλπ και γενικα ολα τα στοιχεια.
Επισης Νικ δεν προκειται και να ασχοληθώ και παραπάνω φιλε, βαλε βγαλε προγραμματα κλπ και φυσικα στο βαθμο οπως ασχοληθηκες εσυ που τον εφερες εδω κλπ και εκανες και αλλα πολλα περισσοτερα και πληρωσες και πολλα περισσοτερα. και καλα εκανες γουστο σου.
Οποτε το αφηνω ως εχει εξαλλου το αμαξι παει καλα και λιγο ποιο καλα απο stock απλως μπορει καποιες φορες οταν ειναι καποια ζεστη μερα να χανει λογω του οτι ισως να ειναι ετσι ρυθμισμενο το προγραμμα και εφοσον αυτο μου επιβεβαιωνει και ο ιδιος ο salman με τα λεγομενα του.
δεν μπαινω καν σε τετοια διαδικασια. ουτε θα του πω πως και τι καντο ποιο γρηγορο αλλα να υπογραψω οτι δεν εχω ευθυνη αν παθει καμια ζημια. Ενοειται δεν το κανω εφοσον δεν εχω προβλημα αλλα η ουσια χανεται μετα. αυτο που πληρωσα θελω να εχει και εγγυηση. Αν ειναι φτιαγμενο ετσι καλως να ειναι λοιπον. thumb
Υ.Γ Ερωτηση? Αυτο που λες, που ειπε και ο Αλεξ στο ποστ του, για το προγραμμα απ το CSL δεν θα πρεπει να φοραει και τους εκκεντροφορους απ το CSL? εγω δεν φοραω εκκεντροφορους.
Νικ ευχαριστώ για την απάντηση και την ενημέρωση.
απο οτι καταλαβαίνω με τα λεγομενα σου (το εγω φταιω) να υποθεσω οτι μετα απ τον salman το εβαλε χερι και αλλος? εβαλες στην συνεχεια και εκκεντροφορους αλλα παρολα αυτα κιχ? σωστα καταλαβαίνω?
σωστο αυτο που λες. δεν εχω ομως τοσο χρονο βασικα δεν βρισκω και τον λογο να διαθεσω και αλλο παραπανω χρημα για τον φερω εδω.
αρχικα δεν σκεφτομαι να κανω κατι αλλο. πλην ενα tip που μου ειπε να κανω τελευταια που μιλουσαμε, να μετακινησω σε αλλη θεση τον air-temp sensor και να τον βαλω μπροστα οπως τον βαζουν "αυτοί" και νομιζω οτι εχει δικιο γιατι σε εκεινη την θεση που ειναι μπροστα ακριβως απ το ψυγειο οι θερμοκρασιες ειναι μεγαλες.
μεχρι στιγμης δεν εχω προβλημα κανενα. απο εκει και περα απλως εκανα ενα διαγραμμα για να εχω μια αποψη οσο αναφορα γενικα στοιχεια.
αρχικα το μονο που σκεφτομαι ειναι να παω για εναν καφε καμια μερα που θα εχω χρονο και να κανω ενα ακομα dyno με ποιο νορμαλ συνθηκες και να παρω και ολα τα στοιχεια που θα γραψει το μηχανημα. θερμκσιες εισαγωγης κλπ και γενικα ολα τα στοιχεια.
Επισης Νικ δεν προκειται και να ασχοληθώ και παραπάνω φιλε, βαλε βγαλε προγραμματα κλπ και φυσικα στο βαθμο οπως ασχοληθηκες εσυ που τον εφερες εδω κλπ και εκανες και αλλα πολλα περισσοτερα και πληρωσες και πολλα περισσοτερα. και καλα εκανες γουστο σου.
Οποτε το αφηνω ως εχει εξαλλου το αμαξι παει καλα και λιγο ποιο καλα απο stock απλως μπορει καποιες φορες οταν ειναι καποια ζεστη μερα να χανει λογω του οτι ισως να ειναι ετσι ρυθμισμενο το προγραμμα και εφοσον αυτο μου επιβεβαιωνει και ο ιδιος ο salman με τα λεγομενα του.
δεν μπαινω καν σε τετοια διαδικασια. ουτε θα του πω πως και τι καντο ποιο γρηγορο αλλα να υπογραψω οτι δεν εχω ευθυνη αν παθει καμια ζημια. Ενοειται δεν το κανω εφοσον δεν εχω προβλημα αλλα η ουσια χανεται μετα. αυτο που πληρωσα θελω να εχει και εγγυηση. Αν ειναι φτιαγμενο ετσι καλως να ειναι λοιπον. thumb
Υ.Γ Ερωτηση? Αυτο που λες, που ειπε και ο Αλεξ στο ποστ του, για το προγραμμα απ το CSL δεν θα πρεπει να φοραει και τους εκκεντροφορους απ το CSL? εγω δεν φοραω εκκεντροφορους.
Να ζητήσω συγνώμη
Αλλα πρέπει να ρωτήσω
Τι κουτί φοράς?