Επιστροφή στο Forum : [E46]318i Αλλαγή κινητήρα ή Υπερκυβισμός
Panagiotis07
16-08-14, 15:00
Καλησπερα φιλοι μου, εχω ενα BMW e46 (m43) 318i του 2001 το εχω κουκλι απο εξω και τωρα νομιζω πως ηρθε η ωρα να φτιαξω και το μεσα.. Το αμαξι ειναι 105 ή 118 αλογα στην καλυτερη και δεν τραβαει... Καποιος μου ειπε οτι ο 2500cc κουμπωνει επανω χωρις να χρειαστει να αλλαξω κατι.. Δεν ξερω ομως και γιαυτο ζηταω τα φωτα σας..... Τι μπορω να κανω ή ποιο μοτερ θα πηγαινε?
Υπαρχει καποιο Κιτ ή καποιος αλλος τροπος? Το μονο που εχει επανω ειναι τελικο εξατμησης, με 1ο σταδιο θα κερδισω τιποτα η θα πανε τσαμπα τα λεφτα? Ευχαριστω!!
Δεν νομιζω να μπορεις να το δηλωσεις 2.5 πια.
Panagiotis07
16-08-14, 15:03
Δεν θελω να το δηλωσω....
Στη πρωτη σοβαρη στραβη θα παρακαλας να μη τρεχουν ΚΑΙ τα παιδια σου. Και στο πρωτο ρουφιανο που θα σε δωσει. Αδηλωτο βαλε ο,τι θες, και V8 μπαινει.
Panagiotis07
16-08-14, 15:15
Το θεμα ειναι να βαλω κατι το οποιο να ταιριαζει και να μην χρειαζεται να κανω πολλες μετατροπες.. Μπορεις να με βοηθησεις τι να βαλω??
katsaraios
16-08-14, 15:36
Καντο τουρμπο
Panagiotis07
16-08-14, 15:43
Δεν ειναι καλυτερα και φθυνοτερα να αλλαξω κινητηρα?? Ενα 2500cc ή 3000cc?? Ποσα θα καιρδισω απο το να τουρμπισω το ηδη υπαρχων μοτερ και ποσο θα μου στιχησει?? Συν οτι αν πειραξεις κατι μετα θα τρεχεις και σε συνεργεια συνεχεια......
katsaraios
16-08-14, 15:48
Δεν ειναι καλυτερα και φθυνοτερα να αλλαξω κινητηρα?? Ενα 2500cc ή 3000cc?? Ποσα θα καιρδισω απο το να τουρμπισω το ηδη υπαρχων μοτερ και ποσο θα μου στιχησει?? Συν οτι αν πειραξεις κατι μετα θα τρεχεις και σε συνεργεια συνεχεια......
Βαψτο μπλε και θα παρεις 30 αλογα....φτυνι λησει
Αν δεν σου αρέσει να ασχοληθείς με το μοτέρ που έχεις τώρα η σωστή λύση είναι να πουλήσεις αυτό που έχεις και να πάρεις ένα με περισσότερα κυβικά γνήσιο ή δηλωμένη μετατροπή .
Όπως πολύ σωστά είπε ο Φάνης παραπάνω τα αδήλωτα μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν και τίποτα παραπάνω.
ghost-rider
16-08-14, 16:08
Το 2,2 ειναι φθηνοτερο στην αγορα, δεν υστερει αισθητα σε αποδοση κ μπορει να δηλωθει.
Θες μοτερ + ολα τα περιφερειακα+ πλεξουδα-εγκεφαλο.
Το ιδιο ισχυει για ολα τα εξακυλινδρα.
Panagiotis07
16-08-14, 16:31
Το αμαξι δεν το πουλαω εχω ριξει πολλα λεφτα και πολυ υδρωτα!! Ερωτω λοιπον εσας που ξερετε καλυτερα απο μενα, ποια ειναι η καλυτερη (και οικονομικη αλλα και αποδοτικη) λυση να το τουρμπισω οπως ειπε ο katsaraios ή να αλλαξω μοτερ που λεει ο ghst-rider??
(Θα ανεβαζα φωτο να δειτε το αμαξι αλλα δεν ξερω πως........)
Βαψτο μπλε και θα παρεις 30 αλογα....φτυνι λησει
Topaz blue ρε Γιώργη πες το σωσταααα..!! :whistle:
θελεις πολυ περισσοτερη δυναμη η περισσοτερη για να πηγαινει καλυτερα?
εγω τοτε 8α σου ελεγα να πας στα 2.2 με τα 170 αλογα
το 3.0 ειναι 231 αλογα
τελη κυκλοφοριας
Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
τεκμηριο
α) Για αυτοκίνητα μέχρι και 1.200 κ.ε., η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» ή «τεκμήριο διαβίωσης» ορίζεται σε 4.000 ευρώ.
β) Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κ.ε. και μέχρι 2.000 κ.ε., προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
γ) Για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε. και μέχρι 3.000 κ.ε., προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
να εισαι νομιμος και δες τι αντεχεις!
με το2.2 θα εχεις 5000 τεκμηριο και 660 τελη
και με το 3.0 θα εχεις 880 τελη και 8600 τεκμηριο
Panagiotis07
16-08-14, 18:19
θελεις πολυ περισσοτερη δυναμη η περισσοτερη για να πηγαινει καλυτερα?
εγω τοτε 8α σου ελεγα να πας στα 2.2 με τα 170 αλογα
το 3.0 ειναι 231 αλογα
τελη κυκλοφοριας
Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
τεκμηριο
α) Για αυτοκίνητα μέχρι και 1.200 κ.ε., η «αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης» ή «τεκμήριο διαβίωσης» ορίζεται σε 4.000 ευρώ.
β) Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κ.ε. και μέχρι 2.000 κ.ε., προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
γ) Για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε. και μέχρι 3.000 κ.ε., προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.
να εισαι νομιμος και δες τι αντεχεις!
με το2.2 θα εχεις 5000 τεκμηριο και 660 τελη
και με το 3.0 θα εχεις 880 τελη και 8600 τεκμηριο
Σ'ευχαριστω Δημητρη. Αν βαλω το 2.2 χρειαζομαι κατι αλλο εκτος του μοτερ? Λογικα αν κουμπωσω τον 3.0 θα χρειαστω περισσοτερα??
νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι θελει και τα υπολοιπα μιας και ειναι εξακυλινδρο
ειτε το 2.2 ειτε το 3.0 νομιζω θα εχεις την ιδια ακριβως δουλεια με τα περιφερειακα
φροντισε να εισαι νομιμος
εγω καταλυτη θελω να βγαλω στο αμαξι μου που ειναι μολις 80 αλογα μπας και γινει λειτουργικα καλυτερο και τραβηξει λιγο( γιατι δεν) και το σκεφτομαι και δεν το κανω....
ποσο μαλλον η μετατροπη...ειναι πολυ σοβαρο
τα τεκμηρια στα εχω υπολογισει με 50% μειωση λογο 10ετις..αν ειναι δεκαετιας το δικο σου
δεν ξερω αν με τη μετατροπη μετραει σαν καινουριο...τοτε θα εχεις τα διπλα τεκμηρια απο αυτα που σου εγραψα
katsaraios
16-08-14, 18:49
Αν εισαι απο Αθηνα ελα σε καποια απο τις μελλοντικες συναντησεις να στα πουμε αναλυτικα ...
Για μετατροπη σωστη σε ολα το μονο που θσ μεινη στο αμαξι σου απο αυτα που εχεις τωρα ειναι η μπαταρια....
Με σωστα ολοκληρωμενη μετατροπη θελουν ολα βγαλσιμο....
Σε περιμενουμε λοιπον σε συναντηση thumb
Όπως τα λέει ο Κατς... Μόνο το παγούρι του νερού θα μείνει....
Εαν θυμάμαι καλα χρειάζεσαι τα παρακάτω,
κι ελπιζω να μην ξεχναω κ τπτ...
Μοτέρ
Πλεξούδα
Εγκέφαλο
Βεντιλατέρ
Ψυγεία
Σωλήνες υδραυλικού τιμονιού
Μπροστά φρένα
Σασμάν
Κεντρικος αξονας
Διαφορικό με μεγάλο καβουκι
Πίσω φρενα ή αν πας για τριλιτρο θες και τα ακρα γιατι αλλαζουν οι αισθητήρες του ABS & οι ταμπουροδισκοι
Αντιστρεπτικες, εκτος απο το πάχος η μπροστα εχει κ αλλο σχήμα, λογω του κάρτερ.
Αμορτισερ-ελατήρια λογω βαρύτερου μοτέρ.
Panagiotis07
16-08-14, 20:50
Θα ερθω στην επομενη συναντηση να δειτε το αμαξι και να τα πουμε κι απο κοντα.. Αλλα απο οτι μου λετε ειναι πολυ φασαρια και δεν βλεπω να αλλαζω κατι.... Απο την αποψη υπερκυβισμου η καποιου προγραμματος θα γινει κατι η μπα??
Stunt Mike
17-08-14, 00:10
Αν δεν εισαι της πιατσας και δεν εχεις γνωσεις ιδιαιτερες πανω στα bmw(που αμα ειχες δεν θα'κανες τετοιες ερωτησεις),ΜΗΝ κανεις αλλαγη μοτερ στο δικο σου αλλα ουτε και αλλη μετατροπη....Δωσε το δικο σου και παρε ενα αλλο ετοιμο,οπως το γουσταρεις......
Αν δεν εισαι της πιατσας και δεν εχεις γνωσεις ιδιαιτερες πανω στα bmw(που αμα ειχες δεν θα'κανες τετοιες ερωτησεις),ΜΗΝ κανεις αλλαγη μοτερ στο δικο σου αλλα ουτε και αλλη μετατροπη....Δωσε το δικο σου και παρε ενα αλλο ετοιμο,οπως το γουσταρεις......
Μιχάλη έχεις δίκιο, αλλά απ τα γραφόμενα του συμφορουμίτη, αντιλαμβάνομαι ότι συναισθηματικά είναι δεμένος μαζί του. :original:
Panagiotis07
17-08-14, 11:17
Ο φιλος Gant εχει δικιο. Το αμαξι το εχω 13 χρονια κι εκει επανω εμαθα να οδηγαω.. Εχω ριξει πολλααα λεφτα και προτειμω να το κανω περιστερωνα (που λεει ο λογος) παρα να το δωσω... Χτες να φανταστειτε του εβαλα καινουρια ζαντολασιχα.. Αν το βλεπατε θα καταλαβαινατε γιατι δεν το αποχωριζομαι.. Γιαυτο θελω την βοηθεια σας να μου πειτε τι λυσεις εχω και τι μπορω να κανω.. Ναι, Πειραια μενω και δεν θελω να παω σαν το προβατο σε γνωστα συνεργεια και να με "δαγκωσουν"....
Ο φιλος Gant εχει δικιο. Το αμαξι το εχω 13 χρονια κι εκει επανω εμαθα να οδηγαω.. Εχω ριξει πολλααα λεφτα και προτειμω να το κανω περιστερωνα (που λεει ο λογος) παρα να το δωσω... Χτες να φανταστειτε του εβαλα καινουρια ζαντολασιχα.. Αν το βλεπατε θα καταλαβαινατε γιατι δεν το αποχωριζομαι.. Γιαυτο θελω την βοηθεια σας να μου πειτε τι λυσεις εχω και τι μπορω να κανω.. Ναι, Πειραια μενω και δεν θελω να παω σαν το προβατο σε γνωστα συνεργεια και να με "δαγκωσουν"....
Το κλασικο ΦΠΕ θεωρω πως δεν προκειτε να σε ικανοποιησει και δυο μερες μετα θα το ξανασυζηταμε,
Εγω θα κραταγα τα χρηματα αυτα κ θα εβαζα κατι αλλο,
πχ mpack
Ο υπερκυβισμος στο εν λογω μοτερ δεν νομιζω πως θα αποδωσει αυτο που ζητας, εκτος αν συνδυαστει κ με κανενα τετραπετολουδο, οπου ομως το κοστος ξεφευγει.
Μια καλη ,μετατροπη δεν θα σου κοστισει κατω απο 3Κ,
Αλλα θα εισαι με την ψυχη στο στομα καθως σε εναν τυχαιο ελεγχο θα αντιμετοπισεις πολυ δυσκολες καταστασεις. -Αληθεια γνωριζεις τις συνεπειες ενος αδηλωτου μοτερ?-.
Light turbo ή κομπρεσερ με κλειστο μοτερ θα εισαι περιπου 170-180 hp και κοστος χαλαρα 3 με 4Κ,
Ομως θα εισαι νομοτυπος.
Η αποφαση καθαρα δικη σου....
Panagiotis07
17-08-14, 11:51
Στο νετ βρισκεις μοτερ απο 1500-3000 με ανταλλαγη το δικο μου τοσο δεν θα μου ερθει? Δικιο εχεις παντως θα ηταν μεγαλη μου βλακεια να μην το δηλωσω ή οπως ξερω ενα παιδι που βαρεσε αλλα νουμερα επανω.. Ουτως η αλλως 300 ευρω παραπανω τον χρονο ειναι, υποφερτα.. Οποτε ποια η γνωμη σας να αλλαξω και να βαλω αλλο κινητηρα η να βαλω κομπρεσερ??
Στο νετ βρισκεις μοτερ απο 1500-3000 με ανταλλαγη το δικο μου τοσο δεν θα μου ερθει? Δικιο εχεις παντως θα ηταν μεγαλη μου βλακεια να μην το δηλωσω ή οπως ξερω ενα παιδι που βαρεσε αλλα νουμερα επανω.. Ουτως η αλλως 300 ευρω παραπανω τον χρονο ειναι, υποφερτα.. Οποτε ποια η γνωμη σας να αλλαξω και να βαλω αλλο κινητηρα η να βαλω κομπρεσερ??
Αυτες οι συζητησεις περνουν χρονο,
Ελα οπως σου ειπαν κ τα παιδια σε μια συναντηση
Να το συζητησουμε διεξοδικα για τα pros & cons της καθε περίπτωσης :)
Laggispower
17-08-14, 12:33
Καλυτερη λυση φιλε μ ειναι να περιμενεις και να μιλησεις με τα παιδια του φορουμ..θα παρεις οτι χρειαζεσαι να ξερεις απο τις γνωσεις τους..σε νιωθω για αυτο που θες να κανεις αλλα καλυτερα να ειναι ολα νομιμα και δηλωμενα παρα αδηλωτα..μακαρι να μπορεσω να παρεβρεθω και εγω σε οποιο κοντινο meeting γινει..316 (1900cc) εχω και 'μεγαλωσα' στο αυτοκινητο αυτο..απλα τ λειπει τ νευρο και η δυναμη..ειδικα εαν εχεις πανω απο 2 ατομα μεσα..
Panagiotis07
17-08-14, 12:41
Για να καταλαβεις γιατι δεν μπορω να περιμενω.. (χεχε)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1671570793068215&set=a.1379185672306730.1073741827.100006459306357&type=1&theater
Panagiotis07
17-08-14, 12:44
Αν μπορουσατε να με καθοδηγησετε προς τα που να κινηθω μοτερ ή αναβαθμηση για να ψαξω τιμες και προσφορες... Θα περιμενω μεχρι την επομενη συναντηση.
Αν μπορουσατε να με καθοδηγησετε προς τα που να κινηθω μοτερ ή αναβαθμηση για να ψαξω τιμες και προσφορες... Θα περιμενω μεχρι την επομενη συναντηση.
Το μοτερ που εχεις, αν ειναι σε καλη κατασταση αντεχει ανετα στα αλογα που σου ειπα.
Επισης ενα 2,5lt κατα την γνωμη μου ειναι οτι πρέπει για αυτο το καρότσι.
Κανενα απο τα δυο δεν θα "βαζει φωτια στην ασφαλτο".
Μην περιμένεις να εισαι ο "Αρχοντας" των φαναριων.
Αν μι τι αλλο ομως, κινουνται αξιοπρεπέστατα κ προφανως δεν θα εχουν σχεση με αυτο που έχεις τώρα.
Οτι και απο τα δυο κ αν επιλεξεις, ΕΑΝ γινει σωστα σιγουρα θα ειναι απροβληματιστο.
Kostas Maras
18-08-14, 00:26
φίλε μου βάλε ένα τουρμπάκι που σου λένε τα παιδιά.........ειναι το καλυτερο που εχεις να κάνεις και βεβαια σε μάστορα που ξέρει τι κάνει.......
Panagiotis07
18-08-14, 11:02
φίλε μου βάλε ένα τουρμπάκι που σου λένε τα παιδιά.........ειναι το καλυτερο που εχεις να κάνεις και βεβαια σε μάστορα που ξέρει τι κάνει.......
Κοιταξα για τουρμπο και παει περιπου 3000-4000¤ ενω τα μοτερ ειναι πιο φθηνα... Απο την αλλη το μοτερακι που εχω πανω το ξερω και ειναι σε καλη κατασταση και λιγα χλμ (105000)! Καλο το τουρμπο αλλα παει πιο πολλα λεφτα...: shok:
Stunt Mike
18-08-14, 11:13
Ισχυει αλλα εχεις μεγαλυτερες δυνατοτητες περαιτερω βελτιωσης αργοτερα συν την νομιμοτητα...
Κοιταξα για τουρμπο και παει περιπου 3000-4000¤ ενω τα μοτερ ειναι πιο φθηνα... Απο την αλλη το μοτερακι που εχω πανω το ξερω και ειναι σε καλη κατασταση και λιγα χλμ (105000)! Καλο το τουρμπο αλλα παει πιο πολλα λεφτα...: shok:
Δεν ειναι πιο φθηνα.
Μια κομπλε μετατροπη 3000κυβ με εργατικα κτλ φτανει σε αυτα τα χρηματα και
εχεις μοτερ εργοστασιακο.
Για κινητήρα N42Β18 επειδή και εγώ σκέφτομαι για υπέρ κυβισμό τα μέταλλα θα αντέξουν και το διαφορικό?
Για κινητήρα N42Β18 επειδή και εγώ σκέφτομαι για υπέρ κυβισμό τα μέταλλα θα αντέξουν και το διαφορικό?
Εσύ είσαι άλλη φάση,
και ειναι ποιο ευκολα τα πραγματα...
katsaraios
18-08-14, 14:32
Εαν θυμάμαι καλα χρειάζεσαι τα παρακάτω,
κι ελπιζω να μην ξεχναω κ τπτ...
Μοτέρ
Πλεξούδα
Εγκέφαλο
Βεντιλατέρ
Ψυγεία
Σωλήνες υδραυλικού τιμονιού
Μπροστά φρένα
Σασμάν
Κεντρικος αξονας
Διαφορικό με μεγάλο καβουκι
Πίσω φρενα ή αν πας για τριλιτρο θες και τα ακρα γιατι αλλαζουν οι αισθητήρες του ABS & οι ταμπουροδισκοι
Αντιστρεπτικες, εκτος απο το πάχος η μπροστα εχει κ αλλο σχήμα, λογω του κάρτερ.
Αμορτισερ-ελατήρια λογω βαρύτερου μοτέρ.
Ετσι για να περναμε την ωρα ,να βαλουμε διπλα σε καθε εξαρτημα ενδεικτικες τιμες;:thumbsup:
Συμφωνω και συμπληρωνω...
Απο εμπειρια με μετατροπες για να βρεις ολα οσα χρειαζονται θες καλο ψαξιμο,γερο στομαχι,γεματη τσεπη για εξοδα που δεν υπολογιζονται αλλα βγαινουν στην πορεια και το κυριοτερο επιγνωση του τι θες και τι θα σε ικανοποιει μολις αποφασισεις να σφαξεις το οριτζιναλ οχημα σου.
Εσύ είσαι άλλη φάση,
και ειναι ποιο ευκολα τα πραγματα...
Δηλαδή?,Ποσο ποιο εύκολα?
Panagiotis07
18-08-14, 22:48
Απο οτι εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα (δεν ειμαι σιγουρος) ο κινητηρας μου ειναι Μ43TUB19 1800cc. Μου λες οτι η μετατροπη στα 3000 κυβικα θα μου ερθει κομπλε με εργατικα κλπ. κανα 3000 ευρω?? Αν ειναι ετσι και παραμενω νομιμος χωρις να αλλαξω μοτερ εχεις καπου να με στειλεις? Νικαια-Πειραια??
Laggispower
18-08-14, 23:36
Απο οτι εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα (δεν ειμαι σιγουρος) ο κινητηρας μου ειναι Μ43TUB19 1800cc. Μου λες οτι η μετατροπη στα 3000 κυβικα θα μου ερθει κομπλε με εργατικα κλπ. κανα 3000 ευρω?? Αν ειναι ετσι και παραμενω νομιμος χωρις να αλλαξω μοτερ εχεις καπου να με στειλεις? Νικαια-Πειραια??
*1900cc 105hp
Panagiotis07
18-08-14, 23:40
*1900cc 105hp
Αυτο εχω. Δεν ξερω ομως αν ειναι με τα 105 η τα 118 αλογα.. Οπως και να εχει δεν τραβαει..... :-(
Stunt Mike
19-08-14, 00:10
Μηπως κατι δεν εχεις καταλαβει καλα????Αυτο που γραφεις παραπανω δεν βγαζει νοημα......πως θα γινεις 3000 κυβικα χωρις ν'αλλαξεις μοτερ???
Panagiotis07
19-08-14, 06:16
Ναι δικιο εχεις τωρα το προσεξα.. Αρα με τον κομπρεσορα θα φτασω 170-80 αλογα ενω με αλλαγη μοτερ (πχ 2.5 γιατι νομιζω πως δεν χρειαζεται τοσες αλλαγες οσο το 3.0) θα παρω περισσοτερα... πανω κατω λοιπον ειναι στα ιδια λεφτα. Σωστα?
Σωστα.
Τις ιδιες αλλαγες θελουν και τα δυο ειτε 2.5 ειτε 3.0
Μαλιστα ενα παιδι απο εδω εδινε ολα τα μηχανικα μερη απο 3000 κυβικα
περιπου 3000-3500 ευρω εαν θυμαμαι καλα.
Laggispower
19-08-14, 11:24
https://www.car.gr/parts/view/5151545/ τι αλλο χρειαζεται σε αυτα να συμπληρωσουμε για να ειναι κομπλε ολα;
ghost-rider
19-08-14, 11:36
Eκ πρωτης οψεως τιποτα.
Αυτο ειναι κομπλε μετατροπη.
Laggispower
19-08-14, 11:37
το χαλβαδιαζα καιρο τρ..
Toυ akis330ci πρεπει να ειναι εαν δεν κανω λαθος.
Laggispower
19-08-14, 11:51
συμφορουμιτης είναι;
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=22061
Panagiotis07
27-08-14, 00:02
Καλησπερα παιδες, μπορει καποιος να με στειλει να κανω μετατροπη σε καποιον εμπειρο και δοκιμασμενο?
Πες μας πρώτα που μένεις η που σε βολεύει.
Eχει Ξανανοιξει το ιδιο θεμα το μελος....
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=22581
Ενωσε το Γιωργο σε ενα... thumb
Panagiotis07
27-08-14, 09:20
Πειραια μενω, οποτε καπου κοντα...
H συνηθισμενη μετατροπη ειναι σε 3.000 κυβικα και δηλωμενο 2ιλιτρο εξακυλινδρο (με τα 150 αλογα) μιας που οπτικα ειναι ιδια τα μοτερ.Σιγουρα θα σου βγει πανω απο 3000 ευρω ομως.Πιστευω οτι ολα τα συνεργεια που ασχολουνται κατα βαση με Bmw αναλαμβανουν μια τετοια μετατροπη, το θεμα ειναι που θα βρεις καλα πραγματα να αγορασεις γιατι εχουν περασει και χρονια απο τοτε που κυκλοφορησαν αυτες οι μηχανες...
Και παμε ξανα......
ΔΕΝ μπορει να το δηλωσει ΟΥΤΕ διλιτρο.......................
ghost-rider
27-08-14, 13:22
25% πανω το δηλωνει.
Αν ειναι 1600 ανεβαινει 400 κυβικα. Δλδ δηλωνεται μεχρι 2000.
Αν ειναι 1800 ανεβαινει 450 κυβικα. Δλδ δηλωνεται μεχρι 2250.
κοκ.
Αν περασει το 25% θελει εγγραφο απο την επισημη αντιπροσωπεια που να βεβαιωνει οτι το μοτερ που ετοιμαζεσαι να βαλεις επανω εχει τοποθετηθει απο το εργοστασιο στην καροτσα.
Αν δεν το δινουν πια αυτο το χαρτι, δειτε μηπως καποιος που εχει κανει μετατροπη και τη δηλωσε το εχει.
Ρωτηστε σε διεκπεραιωτες. Μπορει καποιος να εχει τις ακρες του και να μπορει να το εξασφαλισει.
Τελος θεωρω δεδομενο πως αν η μετατροπη γινει μεσα σε επισημη αντιπροσωπεια, αυτη τη ρημαδα τη βεβαιωση καπως καπου θα τη βρουν.
Τωρα ολα αυτα με την προυποθεση οτι δεν αλλαξε κατι τωρα τελευταια και δεν εχω ενημερωθει.
Διοτι ειναι λιγο ρευστα τα ζητηματα τα τελευταια χρονια.
Και παμε ξανα......
ΔΕΝ μπορει να το δηλωσει ΟΥΤΕ διλιτρο.......................
Αυτο φιλε συνεβαινε παντα η τον τελευταιο καιρο?
Panagiotis07
27-08-14, 16:05
Παιδια πηγα σε ενα συνεργειο και μου ειπε φουλ μετατροπη σε 3λιτρο μου ερχεται 3500. Πηρα τηλ ενα αλλο απο το ιντερνετ και μου ειπε πως αν βαλω το 3λιτρο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μην δουλευει το αντισπιν και μου προτεινε το 2.5 που θελει 2500¤.
με ποια λογικη να μην δουλευει το αντισπιν αν εχεις 3000 και να δουλευει οταν εχεις 2500?
πσντως εγω πιστευω οτι μπορεις να πουλησεις το δικο σου και να παρεις ενα γνησιο και θα σου μεινουν και λεφτα στην τσεπη απο την πωληση του δικου σου
και φροντισε να εισαι εξαταχυτος αν μπεις σε ολη αυτη τη διαδικασια!
Panagiotis07
27-08-14, 16:21
Και καλα μου ειπε κατι για το γκαζι οτι εχω ντιζα εγω ενω το αλλο εχει ηλεκτρικο γκαζι... Σαν τιμες σας φαινονται καλες? Γιατι εμενα με τα δεδομενα της εποχης μου φαινονται ακριβα.. Τι λετε εσεις? Παρενθεση αυτος με το 2.5 (που ειναι στην Πατρα) μου δινει 1 χρονο γραπτη εγκυηση.. Ενω ο αλλος που ειναι Καληθεα δεν μου δινει κατι παρα μονο πως αν παθει κατι θα παω εκει και θα συνεννοηθει με αυτον που αγοραζει τα μοτερ να μου αλλαξει οτι προβλημα εχω χωρις καμια επιβαρυνση.. Αλλα δεν μου δινει κατι γραφτο...
ghost-rider
27-08-14, 16:58
με ποια λογικη να μην δουλευει το αντισπιν αν εχεις 3000 και να δουλευει οταν εχεις 2500?
Το 2,5 που λογαριαζουν να του βαλουν ειναι το Μ52ΤUB25 που φοραγαν τα 323.
Αυτο ηταν μηχανογκαζο με asc.
Tο Μ54Β25 ηταν ηλεκτρογκαζο με dsc κ θα πρεπει να αλλαξουν ολα για να δουλεψει ολοκληρωμενα.
Tο ιδιο ισχυει κ για το τριλιτρο b30
Όντος το μοτέρ που έχεις τώρα είναι είναι με ντίζα,
ενώ όλη σειρά "M54"( 2,2-2,5-3,00) έχουν ηλεκτρόγκαζο.
Θεωρώ επίσης, πώς το αυτοκίνητο σου λόγω του ότι είναι pre f/l έχει ASC,
καθώς έμπαινε μέχρι και τον 9/2000.
ΔΕΝ γνωρίζω αν προγραμματίζεται η μονάδα σου,
πάντως σίγουρα συνυπήρχαν ASC και Μ54.
ghost-rider
27-08-14, 17:13
Ηλια οτι συνυπηρχαν ναι.
Αλλα οταν τα τετρακυλινδρα ηταν μηχανογκαζα κ ειχαν asc τα 6κυλινδρα ηταν Μ54με dsc.
Οι Μ54 μπηκαν αρκετα πριν το φεισλιφτ.
Ακολουθησε η αναβαθμιση των τετρακυλινδρων κ σχεδον ταυτοχρονα το φεισλιφτ.
Υπηρξε Μ54 με asc?
Δεν εχω πετυχει κατι τετοιο.
Οσα εχω δει ειναι Μ52 διβανα.
Panagiotis07
27-08-14, 17:14
Το αμαξι το εβαλα σε αγγελια να το δωσω και να παρω ενα αλλο.. Σιγουρα δεν προκειται να παρω πισω τα λεφτα μου αλλα ειναι και λιγο δυσκολο να πουληθει... Φιλε μου ghost-rider εσενα ποια η γνωμη σου? Το 2.5 με 2700¤ η το 3.0 με 3700¤ ? Εκτος κι αν υπαρχει καποιος που να εχει κανει τετοια δουλεια να μιλησω μαζι του και να μου πει πρωτον αν αξιζει τα λεφτα του να το κανω και δευτερον να με στειλει σε καποιον
Panagiotis07
27-08-14, 17:16
Ναι, με asc ειναι το δικο μου.
Ηλια οτι συνυπηρχαν ναι.
Αλλα οταν τα τετρακυλινδρα ηταν μηχανογκαζα κ ειχαν asc τα 6κυλινδρα ηταν Μ54με dsc.
Οι Μ54 μπηκαν αρκετα πριν το φεισλιφτ.
Ακολουθησε η αναβαθμιση των τετρακυλινδρων κ σχεδον ταυτοχρονα το φεισλιφτ.
Υπηρξε Μ54 με asc?
Δεν εχω πετυχει κατι τετοιο.
Οσα εχω δει ειναι Μ52 διβανα.
Δές εδώ (https://www.realoem.com/bmw/partxref.do?part=34516756289&showus=1&showeur=&series=E46)
Εμένα στο τετρακύλινδρο μου βγάζει και τα τρία part (asc,acs+t,dsc)
επειδή δεν έχω εύκαιρα πλαίσια από εξακύλινδρα εδώ που είμαι,
για να το διασταυρώσω.
Αν θέλεις και ευκαιρείς δες στο ΕΤΚ τι δίνει για εξακύλινδρα :original:
ghost-rider
27-08-14, 17:24
Τι τιμες ειναι αυτες?
Μιλας για μτχ?
Φουλ μετατροπη με γεφυρες φρενα κλπ?
Ειναι τιμες με ΦΠΑ? Θα παρεις παραστατικο?
Ο πατρινος που σου λεει για εγγυηση σου εξηγησε οτι αν η μηχανη βγει οφφ κ χρειαστεις αλλη τα εργατικα θα τα ξαναπληρωσεις μονος σου?
Βαλε μεταφορες βαλε βαλε βαλε...
Πρεπει να ελεγχθει επιτοπου απο το μηχανικο σου η μηχανη. Μην πονταρεις στην εγγυηση. Ειναι μπλεξιμο.
Οπως κ να χει αν μιλαμε μονο για μοτερ 3700 για μτχ τριλιτρη μηχανη ειναι εκτος τοπου κ χρονου.
Το ιδιο κ για το 2,5.
Γινοντσι λογικες αν μιλαμε για τα παντα ολα.
Εκει δε σε ενοχλει τι αντισπιν ειχε πριν. Αφου θα τα τραμπαρεις ολα.
Αισθητηρες μοναδες κ οτι αλλο χρειαστει.
Panagiotis07
27-08-14, 17:30
Οι τιμες ειναι για φουλ μετατροπη μου ειπαν και οι δυο... Αυτος στην Καληθεα (μπορω να πω και επωνυμια μαγαζιου αλλα δεν ξερω αν επιτρεπεται λεει πως οι περισσοτεροι τον γνωριζεται) μου ειπε λοιπον πως θελει μαζι με το μοτερ μου απο 3200-3500 συν κανα 500 για τα χαρτια οτι το αγορασα και δεν ειναι κλεμμενο...
Τοσο ακριβο εγινε το χαρτι?
Φιλε μου το οτι το αγορασες και δεν το εκλεψες το αποδεικνυει το τιμολογιο
αγορας του κινητηρα!!!!
Πες του θελω κι εγω 1500 ευρω για ενα χαρτι οτι ο κινητηρας ειναι της BMW
Οι τιμες ειναι για φουλ μετατροπη μου ειπαν και οι δυο... Αυτος στην Καληθεα (μπορω να πω και επωνυμια μαγαζιου αλλα δεν ξερω αν επιτρεπεται λεει πως οι περισσοτεροι τον γνωριζεται) μου ειπε λοιπον πως θελει μαζι με το μοτερ μου απο 3200-3500 συν κανα 500 για τα χαρτια οτι το αγορασα και δεν ειναι κλεμμενο...
Tον ρωτησες αν θα στο δηλωσει κιολας σε αυτα τα χρηματα? Γιατι μαλλον το 500ρικο για εκει παει γιατι κατι παρομοιο δεν εχω ακουσει ξανα...
katsaraios
27-08-14, 18:43
3500 + 500 ΟΛΟΚΛΗΡΗ μετατροπη + υπουργειο ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ καντο ΧΘΕΣ......
Εξασφαλισε οτι τα εξαρτηματα θα ειναι ολα απο τον ιδιο τυπο αυτοκινητου δλδ οχι ακρα φρενα απο διαφορα αλλα που δεν θα ξερεις σε συνεργειο να εξηγεις τι ειναι αν χρειαστεις αλλαγες....
Επιβεβαιωνω επισης ς για Μ54 και asc σε προφεισλιφτ απο τις 2 προηγουμενες δικες μου μετατροπες με 3.0 και 2.2 Μ54thumb
Panagiotis07
27-08-14, 18:59
Μαλλον εγω δεν το διατυπωσα σωστα.. ο μαστωρας θελει για φουλ μετατρωπη το μοτερ μου και 3500¤. Τα 500 μου ειπε θα μου τα κοψει σε φπα οτι αγορασα το μοτερ. Τα εξαρτηματα που θα βαλει επανω δεν ξερω τι ειναι ελπιζω να ειμαι της BMW. Για δηλωμα δεν μου ειπε κατι. Εγω θα το κανω.
katsaraios
27-08-14, 19:25
Μαλλον εγω δεν το διατυπωσα σωστα.. ο μαστωρας θελει για φουλ μετατρωπη το μοτερ μου και 3500¤. Τα 500 μου ειπε θα μου τα κοψει σε φπα οτι αγορασα το μοτερ. Τα εξαρτηματα που θα βαλει επανω δεν ξερω τι ειναι ελπιζω να ειμαι της BMW. Για δηλωμα δεν μου ειπε κατι. Εγω θα το κανω.
Τα εξαρτηματα θα ειναι απο bmw .....φροντισε να υπαρχουν ολα τα κομματια εκτος του μοτερ απο 330.
Φυσικα θα σου δωσει τιμολογιο αλλιως δεν προχωραει στο υπουργειο.....
Δες τα νουμερα του μοτερ να ειναι γνησια και αν υπαρχουν τα σωστα συνοδευτικα.
Ρωτα σε διεκπαιρεωτη ποσο κοστιζει η δηλωση στο υπουργειο και μετα προχωρα παντα πανω απο τον μαστορα να βλεπεις τι σου βαζει στην περιουσια σου.
Panagiotis07
27-08-14, 19:31
Θα παω αυριο το πρωι στο υπουργειο και θα ρωτησω τι χρειαζεται και ποσο θα κοστισει η δηλωση.
Εγω θα ειμαι εκει και θα βλεπω αλλα δεν θα ξερω αν αυτα που βαζει επανω συμπιπτουν με αυτα που θα μου λεει οτι δηλαδη θα ειναι απο 330..
Ρωτα το ιδιο το συνεργειο για την δηλωση θα σε κατατοπισουν αυτοι,αυτα κανουν τοσα χρονια...Ρωτα και στο υπουργειο βεβαια να εχεις και εσυ μια αποψη.Επισης καλο θα ειναι να σου γραψει αναλυτικα τι θα σου βαλει και να στο υπογραψει σαν να παιρνεις μια προσφορα δλδ..
σορρυ αλλα 3500 +500
+1500 που κανει το μοτερ που θα του το παρει συνολο 5500 ειναι "ευκαιρια"?
katsaraios
27-08-14, 20:57
σορρυ αλλα 3500 +500
+1500 που κανει το μοτερ που θα του το παρει συνολο 5500 ειναι "ευκαιρια"?
Καταρχην δυσκολο να κοστολογησει συνεργειο Μ43 μοτερ 1500 ευρω...
Και στα 3500 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ τριλιτρη μετατροπη ναι ειναι αριστη τιμη.
Υπολογισε περιφερειακα και εργασια και θα δεις οτι ειναι καλα.
Panagiotis07
27-08-14, 21:35
Χοντρικα το μοτερ μου το παιρνει για 500¤ κριμα γιατι ειναι σε ΑΨΟΓΗ κατασταση.....
25% πανω το δηλωνει.
Αν ειναι 1600 ανεβαινει 400 κυβικα. Δλδ δηλωνεται μεχρι 2000.
Αν ειναι 1800 ανεβαινει 450 κυβικα. Δλδ δηλωνεται μεχρι 2250.
κοκ.
Ισχυει ομως και το 25% στην ιπποδυναμη. Οποτε, ουτε 2000 μπορει να το δηλωσει γιατι το ξεπερναει. Το ιδιο ισχυει και απο 1800 σε 2500.
Αν περασει το 25% θελει εγγραφο απο την επισημη αντιπροσωπεια που να βεβαιωνει οτι το μοτερ που ετοιμαζεσαι να βαλεις επανω εχει τοποθετηθει απο το εργοστασιο στην καροτσα.
Αν δεν το δινουν πια αυτο το χαρτι, δειτε μηπως καποιος που εχει κανει μετατροπη και τη δηλωσε το εχει.
Ρωτηστε σε διεκπεραιωτες. Μπορει καποιος να εχει τις ακρες του και να μπορει να το εξασφαλισει. Δεν ισχυει πια αυτο και δεν το δεχονται. Πρεπει ΚΑΘΕ χαρτι να εχει τον αριθμο πλαισιου για το συγκεκριμενο αυτοκινητο πλεον
Τελος θεωρω δεδομενο πως αν η μετατροπη γινει μεσα σε επισημη αντιπροσωπεια, αυτη τη ρημαδα τη βεβαιωση καπως καπου θα τη βρουν.
Και το δικο μου σε εξουσιοδωτημενο φτιαχτηκε με τα παντα γνησια και καινουρια και με τιμολογια, και χωρις εγγραφη βεβαιωση απο την BMW Hellas ΔΕΝ το δεχονται.
Τωρα ολα αυτα με την προυποθεση οτι δεν αλλαξε κατι τωρα τελευταια και δεν εχω ενημερωθει.
Διοτι ειναι λιγο ρευστα τα ζητηματα τα τελευταια χρονια.
Διαβαστε το συνημενο για να καταλαβεται πλεον τι ισχυει.....
διαβαστε και αυτο...........
https://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=340&id=&tid=340
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5326015/
Μπαινεις το οδηγας. πας βολτα βλεπεις πως ειναι ακους κτλ κ αν σ αρεσει τα βρισκεται αφου το συζηταει κι ολας...
Γνωμη μου,Μη μπλεκεις με μοντες κτλ...κτλ.. thumb
https://s25.carcdn.gr/5326/5326015_2_b.jpg
Μετατροπή απο 3.20, γενικό σέρβις στα 80000, radio-DVD-TV-navigator OSIO,λαστιχα με πολυ λιγα χλμ
Christopherk
28-08-14, 14:46
Μέσα στην βρώμα το έχει..
Created and sent from my Galaxy Siii
Μέσα στην βρώμα το έχει..
Δε πειράζει, στα 3500¤ καλά είναι αρκεί να μην είναι τρακαρισμένο κ είναι φευγάτο στην ευθυγράμμιση. Απλά υπολογίστε πόσα λεφτά θέλει να του ρίξεις για να γίνει αμάξι. Μπορεί να θέλει και 5000-7000¤και μη πει κανένας ότι είμαι υπερβολικός. Παθών, μαθών.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Panagiotis07
28-08-14, 17:22
[QUOTE=JiMk86;501970]Δε πειράζει, στα 3500¤ καλά είναι αρκεί να μην είναι τρακαρισμένο κ είναι φευγάτο στην ευθυγράμμιση. Απλά υπολογίστε πόσα λεφτά θέλει να του ρίξεις για να γίνει αμάξι. Μπορεί να θέλει και 5000-7000¤και μη πει κανένας ότι είμαι υπερβολικός. Παθών, μαθών.
Δεν με πειραζει να το παρω και να το φτιαξω αλλα πρεπει πρωτα να δωσω το δικο μου.... Εκει ειναι το προβλημα.. Βεβαια τα εξτρα που εχω βαλει πανω στο δικο μου αμαξι ξεπερνανε τις 8000-9000 ευρω..
Panagiotis07
28-08-14, 17:25
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5410091/
Christopherk
28-08-14, 17:53
Γιατί γυαλίζει τόσο πολύ? :p
Πραγματικά είναι μία χαρά το αμάξι σου το μόνο μείον είναι το τιμόνι.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5410091/
Ουτοπικά τα 8000 ευρώ για 4θυρο Ε46 προ facelift.Οπως και να έχει καλοπούλητο.
Τα Μελη Ζαχαριας,Βασιλης εχουν κανει αυτη τη μετατροπη ...
δεν αξιζει για μενα... μπορεις να κανεις και τραμπα με κανενα 3λιτρο που δεν αντεχει..
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5326015/
Μπαινεις το οδηγας. πας βολτα βλεπεις πως ειναι ακους κτλ κ αν σ αρεσει τα βρισκεται αφου το συζηταει κι ολας...
Γνωμη μου,Μη μπλεκεις με μοντες κτλ...κτλ.. thumb
https://www.bmwfans.gr/forum/
Αντωνη και αυτο αδηλωτο ειναι ! 2000->3000cc νομιμα δεν γινεται.
Panagiotis07
29-08-14, 11:24
Τα Μελη Ζαχαριας,Βασιλης εχουν κανει αυτη τη μετατροπη ...
δεν αξιζει για μενα... μπορεις να κανεις και τραμπα με κανενα 3λιτρο που δεν αντεχει..
Γιατι δεν αξιζει??? Σιγουρα θα εχει μεγαλη διαφορα τα 115 αλογα με τα 235!! Ετσι φανταζομαι δηλαδη... Ας απαντησει καποιος που εχει κανει την μετατροπη να μας πει αν αξιζει να το κανω..
Δεν βρισκω πουθενα 6ταχυτο.... :-(
Αξιζει να το κανεις αρκει αν προσεξεις τι να βαλεις πανω αλλιως κανε μια ανταλλαγη με αυτο https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5427486/
Christopherk
29-08-14, 13:17
Αξιζει να το κανεις αρκει αν προσεξεις τι να βαλεις πανω αλλιως κανε μια ανταλλαγη με αυτο https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5427486/
Αυτό όντως μετράει πολύ
katsaraios
29-08-14, 13:31
Αφου το παληκαρι το πουλαει πιο ακριβα το δικο του !
Και θελει και κολλημα το λαστιχο του οδηγου.
Δεν μας κανει:whistle:
Εγω το εβαλα γιατι ταιριαζουν στις εξατμισεις.
Αντωνη και αυτο αδηλωτο ειναι ! 2000->3000cc νομιμα δεν γινεται.
Φανη μου μιλαμε παντα για δηλωμενη μετατροπη.. thumb αν δε γινεται απλα,το να κυκλοφορεις αδηλωτος ειναι το μεγαλο λαθος εισαι off
Γιατι δεν αξιζει???
Δεν ειναι θεμα ιπποδυναμης...ειναι πολυ ψυχοφθορα η διαδικασια, γι αυτο και μονο.. απλα παιρνεις ενα ετοιμο γνησιο η μετατροπη (δηλωμενη)
Πως δηλωθηκε βρε Αντωνη αφου ξεπερνα το 25% ?
Panagiotis07
29-08-14, 14:57
Παιδες βρηκα ενα 2.8 αγγλικο δεξιοτιμονο με περιπου 180000 χλμ τα οποια λεει το παιδι τα περισσοτερα εγιναν Ελλαδα-Αγγλια. Αλλαξε προσφατα βολαν αλλα εμεινε απο συμπλεχτη και δεν τον συμφερει (η δεν θελει δεν ξερω) να το φτιαξει.. Μου δινει ολη την μετατροπη αλλα ο μηχανικος μου μου λεει θελει δισκο-πλατο καινουργια συν (φυσικα) καποιο σερβις. Ολα μαζι λεει (ο μηχανικος) 1600¤. Δεν ειναι πολλαααααα???? (Δισκο-πλατο, σερβις, περαστικα, ηλεκτρολογο, ηλεκτρονικο....)
καποια στιγμη σε ενα αλλο φορουμ...ενα παιδι εκανε μια ''ολοκληρωμενη'' μετατροπη σε μια εξευτελιστικη τιμη και ηταν χαρουμενος ! αυτο το ιδιο παιδι....εγραφε μετα για καιρο, μερα παρα μερα...για τα νεα του προβληματα! Σταματησε λοιπον να γραφει ..αφου πλεον βαρεθηκαν να του απαντανε στα προβληματα του...και οχι οταν σταματησαν αυτα.
Στα γραφω αυτα για να μην νομιζεις πως μια ολοκληρωμενη μετατροπη εχει φθηνα εργατικα...οπως και τα φθηνα εργατικα που μπορεις να παρεις σε μια προσφορα...να τα χρυσοπληρωσεις στο συντομο μελλον.
Παιδες βρηκα ενα 2.8 αγγλικο δεξιοτιμονο με περιπου 180000 χλμ τα οποια λεει το παιδι τα περισσοτερα εγιναν Ελλαδα-Αγγλια. Αλλαξε προσφατα βολαν αλλα εμεινε απο συμπλεχτη και δεν τον συμφερει (η δεν θελει δεν ξερω) να το φτιαξει.. Μου δινει ολη την μετατροπη αλλα ο μηχανικος μου μου λεει θελει δισκο-πλατο καινουργια συν (φυσικα) καποιο σερβις. Ολα μαζι λεει (ο μηχανικος) 1600¤. Δεν ειναι πολλαααααα???? (Δισκο-πλατο, σερβις, περαστικα, ηλεκτρολογο, ηλεκτρονικο....)
α) ειναι λιγα.
β) το δεξιοτιμονο εχει αλλη πλεξουδα κινητηρα (ολα αναποδα), αλλη εξατμιση (χταποδια) και αρκετα ακομα πραγματα. Θα πληρωσεις ενα σκασμο λεφτα σε πραγματα που δεν ταιριαζουν στο αυτοκινητο σου και σε ηλεκτρολογο.
α) ειναι λιγα.
β) το δεξιοτιμονο εχει αλλη πλεξουδα κινητηρα (ολα αναποδα), αλλη εξατμιση (χταποδια) και αρκετα ακομα πραγματα. Θα πληρωσεις ενα σκασμο λεφτα σε πραγματα που δεν ταιριαζουν στο αυτοκινητο σου και σε ηλεκτρολογο.
Μια χαρα ταιριαζει η πλεξουδα και η εξατμιση και ολα τα υπολοιπα μηχανικα, πλυν της κρεμαργιερας + το μαρκουτσι του υδραυλικου τιμονιου... στο λεω γιατι το χω κανει..
Panagiotis07
29-08-14, 21:30
Αυτο μου ειπε κι εμενα το παιδι μονο η ρεμαργιερα δεν ταιριαζει....
Panagiotis07
30-08-14, 11:42
Η τελευταια μου ερωτηση παιδια και δεν θα σας ζαλισω αλλο.. Αξιζει να βαλω το 2.8 με 3200 και θα μου μεινει το μοτερ μου και το υπολοιπο αμαξι που κατι θα πουλησω και θα μειωσω την τιμη (συν οτι το μοτερ ειναι φορεμενο και μπορω να το ελεγξω), η να βαλω το 3.0 με τα 3500 αλλα να μην ξερω τι εχω επανω? Να σημειωσω οτι στην τιμη αυτη το 2.8 εχει σχεδον καινουρια λουρια, μπουζι, βολαν και θα μπουν και δισκο-πλατο... Απλα σκεφτομαι μηπως αργοτερα το μετανοιωσω που δεν εβαλα το τριαρι και θελω κι αλλα αλογα.......
Christopherk
30-08-14, 11:46
Και με το 3,0 μπορεί να θες M μετά. Δεν τελειώνει ποτέ αυτή η ιστορία με τα άλογα όλο θέλουμε και παραπάνω.
https://mpesvges.com/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%C E%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%B5-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B9-%CF%87-%CE%B1%CF%85%CF%84/
Panagiotis07
02-09-14, 20:55
Παιδια τελικα το αμαξι θα το κρατησω! Σημερα πηγα και του εβαλα ενα προγραμματακι και φιλτρο με δυναμομετρηση πριν και μετα και πηρα 15 αλογα.. Δεν εχει καμια τρελη διαφορα, αλλα οντως παει πολυ καλυτερα...
Παιδια τελικα το αμαξι θα το κρατησω! Σημερα πηγα και του εβαλα ενα προγραμματακι και φιλτρο με δυναμομετρηση πριν και μετα και πηρα 15 αλογα.. Δεν εχει καμια τρελη διαφορα, αλλα οντως παει πολυ καλυτερα...
και εγω σημερα το κερωσα και πηρα , τουλαχιστον 12,4433 αλογα.
Παιδια τελικα το αμαξι θα το κρατησω! Σημερα πηγα και του εβαλα ενα προγραμματακι και φιλτρο με δυναμομετρηση πριν και μετα και πηρα 15 αλογα. :shok: :popcorn: . Δεν εχει καμια τρελη διαφορα, αλλα οντως παει πολυ καλυτερα...
:popcorn: :popcorn: :popcorn:
Λευτερη κατι κρυβεις.... δε λες αληθεια :whistle: :whistle:
Μ@λακιες σου ειπαν. Τα νουμερα αυτα δεν υπαρχουν. Ποσα ¤ κλαις?
ghost-rider
02-09-14, 22:35
Edit λαθος ποστ σε λαθος θρεντ!
Sorry!
Μαλακιες σου ειπαν. Τα νουμερα αυτα δεν υπαρχουν. Ποσα ¤ κλαις?
ενοητε πως του ειπαν μαλακιες! Ειναι αυτο που λεμε ..οι μαλακιες πληρωνονται! Του βαλαν την φιλτροχοανη , ακουγεται πιο βαβουριαρικο στο πατα...και πιστευει πως πηρε και 15αλογα.
Panagiotis07
03-09-14, 06:03
Παιδια ξαναλεω. Εγινε Δυναμομετρηση και πριν και μετα! Φιλτρο ελεφθερο εβαλα μεσα στον παπα..
ο μ43 για να παρει 15 αλογα,, δηλαδη απο 115-118 να παει 130 αλογακια( και οχι απο 95-100 που εχουν απομεινει να ξαναπαει 118, λογω κακης συντηρησης).....θελει αρκετα πραγματακια και οχι μονο προγραμμα-φιλτρο.
δυναμομετρηση πριν και μετα, σου εκαναν εκει που το προγραμματισες?
Just a thought
Και αν έχει 316 με τα 105 άτια???
Panagiotis07
03-09-14, 11:00
Εχω το 318i με τα 118 αλογα.. Καναμε δυναμομετρηση πριν κι εγραψε 103 αλογα.. Επαθα εγκεφαλικο.. Απογοητευτηκα.. Μετα το προγραμμα με νεα δυναμομετρηση εδειξε 118.. Κι εγω περιμενα απο 118 να παει 130 αλλα.... Παντως εχει διαφορα στον δρομο. Οχι τρελη, αλλα εχει....
Εχω το 318i με τα 118 αλογα.. Καναμε δυναμομετρηση πριν κι εγραψε 103 αλογα.. Επαθα εγκεφαλικο.. Απογοητευτηκα.. Μετα το προγραμμα με νεα δυναμομετρηση εδειξε 118.. Κι εγω περιμενα απο 118 να παει 130 αλλα.... Παντως εχει διαφορα στον δρομο. Οχι τρελη, αλλα εχει....
.....
δυναμομετρηση πριν και μετα, σου εκαναν εκει που το προγραμματισες?
Ο φίλος paganis έχει πολλές γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο μοτέρ , δεν τα λέει έτσι τα παραπάνω.
Moufas E46
03-09-14, 11:21
φιλε για δωσε πληροφοριες μας ενδιαφερει το θεμα εμας με τα m43. που το πηγες ποσο σου πηγε το θεμα κτλ. :drive:
και χωρις να πληρωσεις προγραμμα..αμα αλλαζες μονος σου το βρωμικο φιλτρο και ισως κανα μαφ....να ειχες τα ιδια αποτελεσματα.
Σε δαγκωσαν κανονικα, το δυναμομετρο μπορει να σου βγαλει οτι θες. Ποσα εδωσες για το προγραμμα κονσερβα? :hystericalbs1:
katsaraios
03-09-14, 15:38
φιλε για δωσε πληροφοριες μας ενδιαφερει το θεμα εμας με τα m43. που το πηγες ποσο σου πηγε το θεμα κτλ. :drive:
Γιαννη οτι και να κανεις στον Μ43 θα πεταξεις τζαμπα λεφτα και παιζει να πηγαινει και χειροτερα...για το 318 μιλαω ,αντε για το 316 να του βαλεις απο 318 εκκεντροφορο και το προγραμμα του..
Τα υπολοιπα φλουδες...
Γιαννη οτι και να κανεις στον Μ43 θα πεταξεις τζαμπα λεφτα και παιζει να πηγαινει και χειροτερα...για το 318 μιλαω ,αντε για το 316 να του βαλεις απο 318 εκκεντροφορο και το προγραμμα του..
Τα υπολοιπα φλουδες...
Μπα δεν χρειάζεται, και έτσι "ράβει"
:warriorsmiley::warriorsmiley:
:fountwtis::fountwtis::fountwtis::fountwtis:
Panagiotis07
03-09-14, 16:43
Παιδια εγω ειδα διαφορα! Ελλαχιστη αλλα ειδα. 250¤ μου πηραν.. Οποιος θελει ας στειλει πμ να τον ενημερωσω.
ghost-rider
03-09-14, 17:57
Σου βαλαν ελευθερο φιλτρο, προγραμμα, εκανες 2 δυναμομετρησεις και εδωσες 250?
Επιτρεπεται να ρωτησω που εγιναν ολα αυτα?
Panagiotis07
03-09-14, 20:01
Σου βαλαν ελευθερο φιλτρο, προγραμμα, εκανες 2 δυναμομετρησεις και εδωσες 250?
Επιτρεπεται να ρωτησω που εγιναν ολα αυτα?
Δεν εβαλα φιλτρο απο αυτους..