Επιστροφή στο Forum : ρεκτιφιέ ή αλλαγή κινητήρα;
priestjohn
09-08-14, 02:58
Καλημέρα σας θέλω να ανοίξω αυτό το θέμα γτ ψάχνω τρόπους να κάνω τη bmw e36 316 του 91 να δουλεύει σαν καινούρια και θέλω να ξέρω αν είναι καλύτερο το ρεκτιφιέ ή η αλλαγή κινητήρα. Εσείς τ προτείνεται για το θέμα αυτό; Μέχρι στιγμής ο κινητήρας που φοράει το αμάξι είναι στα 640000 κυβικά κ είμαι κατά τις αλλαγής κινητήρα γτ αν δεν έχει τη μαμά του πάνω το αμάξι είναι σαν να αλλάζεις σπίτι σε εισαγωγικά.περιμένω τις απαντήσεις-συμβουλές σας. Σας ευχαριστώ παρά πολύ.
ο κινητήρας που φοράει το αμάξι είναι στα 640000 κυβικά :shok:
χιλιομετρα θες να πεις..... :whistle:
priestjohn
09-08-14, 07:22
Κυβικά έγραψα;;;στα χαμένα είμαι:-P ναι χιλιόμετρα ήθελα να πω άλλα ήταν δύσκολη η ώρα:-P
Bazil Van Sinner
09-08-14, 07:51
640.000 χιλιόμετρα???
Να τον βάλεις σε βιτρίνα και να ασχοληθείς με κάποιον άλλο κινητήρα.
Μοτερ με 640000 1600αρι δεν επισκευαζεται λογικα. Αν ο κορμος , η κεφαλη, κι ο στροφαλος ειναι ενταξει, εξεταζεις το κοστος και προχωρας. Νομιζω η ποιο ενδεδειγμενη λυση ειναι να βρεις ενα αλλο ιδιο με καμια 200000 χλμ κι αν χρειαστει, το φρεσκαρεεις.
Καλημέρα σας θέλω να ανοίξω αυτό το θέμα γτ ψάχνω τρόπους να κάνω τη bmw e36 316 του 91 να δουλεύει σαν καινούρια και θέλω να ξέρω αν είναι καλύτερο το ρεκτιφιέ ή η αλλαγή κινητήρα. Εσείς τ προτείνεται για το θέμα αυτό; Μέχρι στιγμής ο κινητήρας που φοράει το αμάξι είναι στα 640000 κυβικά κ είμαι κατά τις αλλαγής κινητήρα γτ αν δεν έχει τη μαμά του πάνω το αμάξι είναι σαν να αλλάζεις σπίτι σε εισαγωγικά.περιμένω τις απαντήσεις-συμβουλές σας. Σας ευχαριστώ παρά πολύ.
Σαν καινούριο δεν θα δουλέψει ποτέ.
Έχει κάποιο πρόβλημα τώρα? Αν όχι, μην το πειράζεις :original:
ghost-rider
09-08-14, 11:38
Εχεις ορεξη?
Ρεκτιφιε κυλινδρων, ρεκτιφιε στροφαλου, εδρανα καινουρια στροφαλου, καινουρια oversize πιστονια με ελατηρια, πλανισμα κεφαλης, αντικατασταση βαλβιδων εξαγωγης, φρεζαρισμα εδρων, νεοι οδηγοι βαλβιδων τσιμουχακια κ ελατηρια, αντικατασταση ολων των φλατζων.
Κ βγαινεις εξω για στρωσιμο.
Την εχω κανει αυτη τη δουλει σε ενα τζιπακι suzuki.
Σε λιγο καιρο κλεινει 200.000 χλμ απο την επισκευη.
Μπορει να σου στοιχισει οσο 1,5 μτχ μοτερ (τοσο θα φτασει αν λογαριασεις οτι κ το μτχ θα θελησει τα ψιλα του κ φυσικα τοποθετηση...) αλλα δεν συγκρινονται για κανενα λογο.
Ενα μοτερ που θα κανει τα παραπανω ειναι καινουριο.
Αλλαγη κινητηρα μονο αν θες να πας σε μεγαλυτερο.
Αλλιως πετας τα λεφτα σου.
Ειδικα για μοτερια 20 ετων.
Αν εισαι συναισθηματικα δεμενος με το αυτοκινητο φτιαξε τον υπαρχων.
Μην ξεχνας ο,τι σε 7 χρονια μπορεις να το κανεις κ επισημα ιστορικο...
Αν το εχεις για απλη μετακινηση βαλε ενα μεταχειρισμενο με ο,τι ρισκο υπαρχει...
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα μη το πειράζεις καθόλου και με το καλό τα 1.000.000 χιλιόμετρα.Αν βέβαια ήρθε η ώρα του βάλτα όλα κάτω και σκέψου οτι και ο μεταχειρισμένος θα έχει άγνωστα χιλιόμετρα...λόγω ηλικίας σίγουρα 200.000 300.000 χιλ. άσχετα τι λένε οι παλιατζίδες που οτι πουλάνε έχει απο 80.000 μέχρι 120000χιλ. το πολύ χεχεχεχε
Εχεις ορεξη?
Ρεκτιφιε κυλινδρων, ρεκτιφιε στροφαλου, εδρανα καινουρια στροφαλου, καινουρια oversize πιστονια με ελατηρια, πλανισμα κεφαλης, αντικατασταση βαλβιδων εξαγωγης, φρεζαρισμα εδρων, νεοι οδηγοι βαλβιδων τσιμουχακια κ ελατηρια, αντικατασταση ολων των φλατζων.
Κ βγαινεις εξω για στρωσιμο.
Έτσι ακριβώς, δεν έχει σημασία πόσα χιλιόμετρα έχει ο κινητήρας όταν κάνεις ρεκτιφιέ γίνεται καινούργιος και θα δουλεύει σαν καινούργιος. Αν πας για αλλαγή κινητήρα μόνο αν έχεις κανένα γνωστό και βρεις κινητήρα με λίγα πραγματικά χιλιόμετρα.
Αν είσαι κοντά στη Λάρισα υπάρχει ένας πολύ καλός μάστορας και ο ίδιος του έχει ένα 316 το οποίο το έφτασε στα 2400κ.εκ αν θυμάμαι καλά. Αν μπεις στο μαγαζί του θα νομίζεις ότι είναι καινούργιο. thumb
Για να μη παρεξηγηθώ γιατί έχουμε και εδώ στο φόρουμ επαγγελματίες αναφέρομαι σε περίπτωση που βρίσκεσαι κοντά στη Λάρισα.
priestjohn
09-08-14, 17:51
ghost rider εχω τεραστια ορεξη προς το παρον και προσ το μελλον και ειμαι πολυ συναισθηματικα δεμενος με το αυτοκινητο, αυτα που ειπες να γινουν στο ρεκτιφιε τι κοστος μπορει να εχουν;ξεπερνουν τα 2χιλιαρικα;
θελω το αμαξι να το κανω σαν καινουριο farmegeo και ανυπομονω να περασει την επταετια να αποκτησει την πραγματικη αξια που του αρμοζει. προπαντων δεν θελω να το πουλησω αυτο το αυτοκινητο θα πιασει με το ζορι 500 ευρω οποτε προτιμω να ιδρωσω, ουτως η αλλιως επιθυμω ναβρω μια ιδιωτικη σχολη η στον οαεδ μηχανικος οχηματων για να ασχοληθω εγω προσωπικα.
i-mnl τα προβηματα π εχει τωρα ειναι μονο του οτι δεν εχει κανει σερβις.παντα το προσεχε ο πατερας μου κ εμεις επισης.
φιλε μιχαλη αν ειναι το αμαξι να παρει πισω την ζωη του θα παω μεχρι και την κρητη για ρεκτιφιε αρκει το χερι που θα μπει να ειναι αριστο για να ζησει το αυτοκινητο.εγω ειμαι ψηλα μακεδονια αλλα οπου ακουσω τον καλυτερο εφυγα.
:worthy::worthy::worthy::worthy::worthy:
:rockz:
οντως εχεις τοσα χιλιομετρα ?
priestjohn
09-08-14, 18:36
638 και βαλε... το ειχε ο πατερας μ απ την αντιπροσωπεια ολα τα χλμ ειναι δικα μας.
ρεκτιφιε τοτε να το κανεις καινουριο!
δωσε κατι παραπανω απο το να βαλεις αλλη μεταχειρισμενη μηχανη
φιλε μιχαλη αν ειναι το αμαξι να παρει πισω την ζωη του θα παω μεχρι και την κρητη για ρεκτιφιε αρκει το χερι που θα μπει να ειναι αριστο για να ζησει το αυτοκινητο.εγω ειμαι ψηλα μακεδονια αλλα οπου ακουσω τον καλυτερο εφυγα.
Είναι πολύ καλός και συνεργάζεται με όλη την Ελλάδα.
Αν το αποφασίσεις επικοινώνησε μαζί του να σου πει κόστος και λοιπά.
https://www.vrisko.gr/details/_h1kag0562cg7a6i35bba7_ddcd7402c
ghost rider εχω τεραστια ορεξη προς το παρον και προσ το μελλον και ειμαι πολυ συναισθηματικα δεμενος με το αυτοκινητο, αυτα που ειπες να γινουν στο ρεκτιφιε τι κοστος μπορει να εχουν;ξεπερνουν τα 2χιλιαρικα;
θελω το αμαξι να το κανω σαν καινουριο farmegeo και ανυπομονω να περασει την επταετια να αποκτησει την πραγματικη αξια που του αρμοζει. προπαντων δεν θελω να το πουλησω αυτο το αυτοκινητο θα πιασει με το ζορι 500 ευρω οποτε προτιμω να ιδρωσω, ουτως η αλλιως επιθυμω ναβρω μια ιδιωτικη σχολη η στον οαεδ μηχανικος οχηματων για να ασχοληθω εγω προσωπικα.
i-mnl τα προβηματα π εχει τωρα ειναι μονο του οτι δεν εχει κανει σερβις.παντα το προσεχε ο πατερας μου κ εμεις επισης.
λοιπον στο ειπαν και αλλοι, εαν δουλευει κανονικά ποιος ο λογος για ρεκιφιέ; Ως και ο ΄νθρωπος θα παθει πλακα που θα του πάτε τον κινητηρα. Περιμενεις όταν και εαν παρουσιασει τα προβλήματα και τοτε πας να κανεις το ρεκιφιε. Τωρα προβλήματα μην αποκτησεις από το πουθενα!
ανεβασε και καμια φωτο απο μηχανη και καντραν να δουν τα ματια μας!
priestjohn
10-08-14, 03:54
Ευχαρίστως να ανεβάσω φωτογραφίες έχω Τώρα στ κινητό φωτογραφιες απ 620000 και 630000 Τώρα να ανεβάσω.τι πρόβλημα πρέπει να δω για να καταλάβω ότι πρέπει να πάει για ρεκτιφιέ φίλε Αντον;
Φίλε Μιχάλη Ευχαριστώ πολύ θα επικοινωνήσω με τον άνθρωπο με την πρώτη ευκαιρία.
ghost-rider
10-08-14, 08:00
Πτωση συμπιεσης->ελατηρια εμβολων η και ρεκτιφιε κυλινδρων
Πτωση πιεσης λαδιου->κομβια στροφαλου-μπιελων η και ρεκτιφιε στροφαλου
το κυριοτερο σημαδι ειναι να καιει λαδια και να φαινεται στην εξατμιση μπλε καπνος και πτωση στην αποδοση πιστευω......
priestjohn
10-08-14, 12:49
Δημήτρη δεν μου τα εμφανίζει αυτά αλλά εντάξει πιστεύω δίνει λογικό η απόδοση μετά απ 22 Χρόνια να έχει πέσει,αν όμως κάνω ρεκτιφιέ τον κινητήρα πριν εμφανιστούν αυτά δε θα μείωσω το κόστος επισκευής;
Ghostrider είναι πολλά τα άγνωστα σημεία που δε γνωρίζω ακόμα για το αυτοκίνητο σ ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση και την πληροφόρηση τι κόστος θα έχουν όλα αυτά;
ghost-rider
10-08-14, 13:02
Το κοστος παιζει.
Αν εισαι για ολικο rebuild θα φτασεις το ποσο που ανεφερες πιο πισω.
Πιθανον ομως αν ελεγθει να μη θελει κ τπτ.
Μπορει να θελει μονο ενα φρεσκαρισμα στο καπακι. Οποτε θα σου κατσει κατω απο χιλιαρικο.
Μπορει να θελει μονο ελατηρια αλλα να μην θελει ρεκτιφιε κ πιστονια.
Ομοιως μπορει κ ο στροφαλος να θελει μονο εδρανα αλλα να μην εχει αποκτησει οβαλ.
Οποτε αν δεν κανεις ρεκτιφιε κ δεν αγορασεις καινουρια oversize εμβολα παλι κρατας σε πολυ λογικα επιπεδα το κοστολογιο.
Πριν κανεις οτιδηποτε μιλας με το μηχανικο σου, κανετε τους απαραιτητους ελεγχους κ βλεπετε τι θα χρειαστει.
Αν αποφασισετε οτι θελει λυσιμο ο κορμος(πτωση πιεσης λαδιου κ συμπιεσης) το αν θα χρειαστει ρεκτιφιε η τη γλιτωνεις μονο με εδρανα κ ελατηρια θα φανει μονο αφου γινουν ολα φιλο κ φτερο.
Αλλιως δεν μπορουν να μετρηθουν τα οβαλ.
priestjohn
10-08-14, 13:24
θα τα μαζεψω και θα τα δοσω ας ειναι οσα ειναι, θελω απλα να εχω μια πληρη εικονα του κοστολογιου και των προβληματων για να μη γινει καποιο αθος στην επισκευη του.
priestjohn
10-08-14, 13:26
https://www.bmwfans.gr/forum/picture.php?albumid=265&pictureid=1806
https://www.bmwfans.gr/forum/picture.php?albumid=265&pictureid=1805
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
10-08-14, 14:07
Εκτέλεις μεταφορές με το όχημα;χαχαχαχα
να το χαίρεσαι και μακάρι να σου φτασει και τα 2 μύρια χλμ(όπως το 2632 6Χ4 θειου μου αγορασμενο καινούργιο με άριστη χρηση και συντηρηση που του αλλαξαμε προληπτικά μηχανή στα 2,5 μύρια χλμ)
priestjohn
10-08-14, 14:21
να σαι καλα κωνσταντινε ελπιζω να φτασει πολα μυρια. τα καινουρια σε εναν ιδιοκτητη μπορουν να φτασουν πολλα χιλιομετρα γτ εχουν ενα στανταρ οδηγησης πιστευω ενω αν αλλαξει ο ιδιοκτητης αλλαζη και ο τροπος οδηγησης και σοκαρετε το αμαξι.
η μπεμπεκα μας εχει γυρισει ολη την ελλαδα και τη μιση ευρωπη, εχει βγαλει τα λεφτα της και μας εχει προσφερει παρα πολλα δεν ειναι κριμα ενα αμαξι με ιστορια να γινει παλιοσιδερα αργοτερα;
να μην γινει!!
οταν ερθει η ωρα απλα καταθετουμε πινακιδες και δεν το παμε αποσυρση για 500 ευρω!
να μην γινει!!
οταν ερθει η ωρα απλα καταθετουμε πινακιδες και δεν το παμε αποσυρση για 500 ευρω!
Το κακό είναι ότι πολλά και πιο παλιά οχήματα άξια του λόγου τους καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλα στα χαρτιά. :thumbsdown:
αλλαξαμε προληπτικά μηχανή στα 2,5 μύρια χλμ)
Προληπτικά;;;;;!!!!:shok:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
10-08-14, 23:30
Ναι,προληπτικά.ίσως το συγκεκριμένο όχημα κυκλοφορήσει στη Σπάρτη οπου το πούλησε το 2009.(40 έτη απροβληματιστα)!!φτιαγμένο σε μια εποχή που τα οχηματα-και νομιζω τα αγαθα-φτιαχνονταν απο μηχανικούς και όχι λογιστές.
Ετσι! Δουλευε και ο πατερας μου ενα φεγγαρι ενα 32αρι τριαξονικο..τερας!
. Φτιαγμένο σε μια εποχή που τα οχηματα-και νομιζω τα αγαθα-φτιαχνονταν απο μηχανικούς και όχι λογιστές.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
priestjohn
06-09-14, 19:26
Καλησπέρα σας κυρίες κ κύριοι, έχετε κάποιο εργοστάσιο κατά νου σου να κάνει ρεκτιφιέ με cnc; Γτ άκουσα πως δεν έχει σχεδόν καμία απόκλιση κ απώλεια λεπτά στον κύλινδρο. Αν ξέρετε μπορείτε να με ενημερώσετε κ για τ κόστος; Ευχαριστώ πολύ.
Όσο κάνει το cnc !! :hystericalbs1::th_Laie_67-1:
ghost-rider
06-09-14, 23:24
Ο Δρακος πρεπει να εχει cnc απ οσο γνωριζω.
Χρεωση θα σου πει ο ιδιος.
priestjohn
07-09-14, 17:14
Τα δίνω φίλε Μιχάλη κ 300000 να κάνει ολόκληρο το μηχάνημα. Ο Δράκος που βρίσκεται;
Τα δίνω φίλε Μιχάλη κ 300000 να κάνει ολόκληρο το μηχάνημα. Ο Δράκος που βρίσκεται;
Με 300κ το φτιάχνεις όλο...σου μένουν και ρέστα !!
καλο ρεκτιφιε ειναι και το ΟΤΕΜ στον βοτανικο κοντα στα τει νοσηλευτικης.
ghost-rider
07-09-14, 20:26
https://www.facebook.com/pages/DrakosEngineering/166986953322129?v=info
https://www.businessclub.gr/profile.php?buz_code=7867
https://www.dynotech.gr/en/about-us/factory.html
Το 1ο ειναι ο Δρακος.
googlαροντας βρηκα δυο ακομα.
Τον 2ο δεν τον ξερω καθολου. Απλα ειδα οτι εχει cnc.
Tην 3η εταιρεια την ηξερα ως κατασκευαστη μπιελων-πιστονιων.
Να ασχολουνται και με ρεκτιφιε?
Με ενα τηλεφωνο, αν σε ενδιαφερει μπορεις να μαθεις.
priestjohn
09-09-14, 18:41
Ευχαριστώ παρά πολύ ghost-rider να σαι καλά θα μιλήσω με τους ειδικούς κ θα ενημερώσω εδώ αν θέλετε.
priestjohn
09-09-14, 18:44
Θα κοιτάξω κ γι αυτό που μου είπες φίλε pagani.
Φίλε Μιχάλη όταν θα τ κάνω καινούριο Ότι περισσέψει απ τα ρέστα κερνάω. :-P :-P :-P
Θα κοιτάξω κ γι αυτό που μου είπες φίλε pagani.
Φίλε Μιχάλη όταν θα τ κάνω καινούριο Ότι περισσέψει απ τα ρέστα κερνάω. :-P :-P :-P
thumb