Επιστροφή στο Forum : λάδια βαλβολινες και μπουζι
priestjohn
07-08-14, 14:32
Καλησπέρα κυρίες και κύριοι θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας σχετικά με την επιλογή να βάλω στΗ bmw e36 316i του 91 λάδια mobile1 αμερικανικά και βαλβολινες ίδιας μάρκας.έχει δοκιμάσει κανένας τα ίδια;
Και σχετικά με τα μπουζι τι προτείνεται;τα ngk είναι καλά; Πόσες ακίδες;ίριδιου η απλά;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Από λάδια, ο κινητήρας σου δεν έχει και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μην βάλεις και... σπορέλαιο, αλλά μην το παρακάνεις και βάλεις από τα 'ακριβά' (πχ. LL-01). Απλά να τα αλλάζεις στα 5-6000 χλμ.
Επίσης, για τα μπουζί, η πείρα λέει, ο,τι προτείνει ο κατασκευαστής. Σε εργοστασιακά μοτέρ, το να βάλεις άλλα μπουζί, περισσότερο πεταμένα λεφτά θα έχεις.
Και τα Bosch και NGK είναι εξίσου καλά.
Υπερβολη η αλλαγη στα 5000-6000. Μπουζι βαλε αυτα που λεει το manual. Bosch/NGK την ιδια δουλεια κανουν.
priestjohn
07-08-14, 20:21
ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ MOBIL 1 EXTENDED LIFE 10W60 5L
Αναφορά MOBIL-10W60-5L
Yπέρ-προηγμένης απόδοσης πλήρως συνθετικό λιπαντικό που παράγεται από υπέρ-υψηλής απόδοσης συνθετικά βασικά λάδια και συμπεριλαμβάνει το σύστημα προστασίας από την φθορά SuperSyn. Είναι σχεδιασμένο για να παρέχει απόλυτη δύναμη, καθαρότητα, προστασία κατά της φθοράς και συνολική απόδοση.
Κατάλληλο για παλιότερους κινητήρες με πάνω από 150,000χλμ. που δεν έχουν χρησιμοποιήσει Mobil 1 στο παρελθόν.
Προδιαγραφές
Υπερκαλύπτει τις:
API SM/SL/SJ/CF, ACEA A3/Β3, A3/Β4
Εγκεκριμένο κατά :
VW 505 00/501 01 , MB-Approval 229.1,
Αυτα τι σας λενε;
ghost-rider
07-08-14, 21:31
Εχεις καταναλωση λαδιου?
priestjohn
07-08-14, 22:11
εννοεις αν καιει;;οχι θα συμπληρωσω μια φορα μονο μεχρι το στανταρ σερβις. μεχρι στιγμης βαζαμε 20w50 απ οποια μαρκα να ναι τωρα ομως θα καθησει στα χερια μ το αυτοκινητο και θελω να το προσεξω παρα πολυ σ ολα τα σημεια του
Το 10W60 θα σε καλύψει, αν δεν κάνω λάθος έχεις μηχανικά ωστήρια πράγμα για το οποίο είναι φτιαγμένο το συγκεκριμένο λάδι.
Ψάξε και για το castrol 10W60.
priestjohn
08-08-14, 00:45
φιλε μου μιχαλη ειδα βιντεο συγκρισης αναμεσα σε λαδια castrol, mobil 1 και nebrok. τα καστρολ ερχονται τελευταια τα νεμπροκ μακραν τα καλυτερα αλλα δεν βρηκα να κυκλοφορουν στην ελλαδα πουθενα και τα mobil 1 ερχονταν στη μεση, επισης εχω κριτικες για τα μομπιλ απ ανθρωπο που τα δοκιμαζε αποκλειστηκα και ειχε και μικροτερη καταναλωση και αψογη αποδοση κινητηρα. δεν ξερω τωρα φοβαμαι μηπως κανω ζημια στον κινητηρα μ αν αλλαξω απο 20-50 σε 10-60 γτ ειναι και κομματακι γερασμενο το αυτοκινητο, θεριο ανημερο μεν αλλα εχουμε την ιδια ηλικια.
VasilisG85
08-08-14, 00:49
10-40 είναι το λαδάκι που βάζω τα τελευταία 10 χρόνια....
από μάρκα δεν έχω κάποια στάνταρ, συνήθως ΒΡ visko 3000 ή shel helix...
(e36 316 κινητήρας m43)
και αλλαγή κάθε 10.000 km. στα 5-6.000 είναι υπερβολικά λίγο...
φιλε μου μιχαλη ειδα βιντεο συγκρισης αναμεσα σε λαδια castrol, mobil 1 και nebrok. τα καστρολ ερχονται τελευταια τα νεμπροκ μακραν τα καλυτερα αλλα δεν βρηκα να κυκλοφορουν στην ελλαδα πουθενα και τα mobil 1 ερχονταν στη μεση, επισης εχω κριτικες για τα μομπιλ απ ανθρωπο που τα δοκιμαζε αποκλειστηκα και ειχε και μικροτερη καταναλωση και αψογη αποδοση κινητηρα. δεν ξερω τωρα φοβαμαι μηπως κανω ζημια στον κινητηρα μ αν αλλαξω απο 20-50 σε 10-60 γτ ειναι και κομματακι γερασμενο το αυτοκινητο, θεριο ανημερο μεν αλλα εχουμε την ιδια ηλικια.
Δες τι δίνει ο κατασκευαστής για τις δικές μας θερμοκρασίες και βάλε το αντίστοιχο, εκτός αν σου καίει πολύ λάδι.
(e36 316 κινητήρας m43)
:+1: Μια από τα ίδια
Ρίξε αν θες μια ματιά στο λινκ σε περίπτωση που θες να ενημερωθείς περί των λιπαντικών ουσιών :whistle:
https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/92083.asp?pageprint=true
από μάρκα δεν έχω κάποια στάνταρ, συνήθως ΒΡ visko 3000 ή shel helix...
(e36 316 κινητήρας m43)
Να σημειώσω ότι η bp έχει αγοράσει την castrol (δεν ταιριάζει το θυγατρική) και συγκεκριμένα λόγο της δουλειάς μας τα έχουμε δουλέψει αρκετά και είναι από τα καλύτερα λιπαντικά. Στην αλλαγή το καταλαβαίνεις. Από τα καλύτερα λάδια κινητήρα, υδραυλικού και βαλβολίνες για μηχανήματα και από τα ακριβά. Άμα σας βγάλω φωτό μόνο τα 20λιτρα τα μπετόνια θα καταλάβατε. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα αλλά πιστεύω σχέση τιμής ποιότητας τα εμπιστεύεσαι.
priestjohn
08-08-14, 14:10
Μιχάλη Ευχαριστώ πολύ θα το ψάξω και θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.