PDA

Επιστροφή στο Forum : 420d sport και ανάρτηση

sem27gr
02-08-14, 12:34
Καλησπέρα σε όλους στο φόρουμ.

Μετά από μια δεκαετία σε σειρά 320 με 17" ζάντες, άλλαξα σε ένα καινούργιο 420d με 18" και με sport look.

Αντιμετωπίζω ένα θέμα με την ανάρτηση, καθώς είναι σκληρή και νιώθω την παραμικρή λακούβα-πέτρα που βρίσκω στον δρόμο.

Θέλω να μαλακώσω την αίσθηση αυτή στο εσωτερικό καθώς χτυπάει πολύ.

Δεν βρήκα κάπου να αναφέρεται ότι έχει sport ανάρτηση και η αντιπροσωπεία στην ΑΘήνα δεν γνωρίζει αν φοράει διαφορετικό αμορτισέρ.

Το φταίξιμο το ρίχουν στα run-flat ελαστικά σαν πιο σκληρά όταν το σύγκρινα με την 320 που είχα πριν.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται και σε εθνική οδό (ταξίδια πολύωρα) και εντός πόλης.

Έχετε παρόμοιες εμπειρίες;

stef
02-08-14, 19:07
Με τον αριθμό πλαισίου σου, μπορείς να δεις αν το αμάξι φοράει sport ανάρτηση ή όχι...

PapajimG
02-08-14, 19:46
Η sport line (όπως και όλες οι lines) δε φέρουν διαφορετική ανάρτηση στο βασικό τους εξοπλισμό.
Η Μ sport ανάρτηση και η Μ προσαρμοζόμενη ανάρτηση είναι έξτρα και θα πρέπει να τις έχεις ζητήσει κατά την παραγγελία σου.

Είναι λογικό να νιώθεις πιο σκληρό, ένα αυτοκίνητο με 18αρια runflat.

Τι ελαστικά φοράς?

Υ.Γ.. το να μη γνωρίζει η αντιπροσωπεία (το τι και το εάν) είναι τραγικό

PapajimG
02-08-14, 20:06
Γράψε εδώ το πλαίσιο,να δεις αναλυτικά τον εξοπλισμό του οχήματος

https://www.bmwarchive.org/vin/bmw-vin-decoder.html

sem27gr
02-08-14, 20:26
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τα ελαστικά είναι Runflat 225/45/18, και ναι άκουσα ότι επιβαρύνουν την κατάσταση, βέβαια σε σκέψη να τα αλλάξω σε κανονικά λάστιχα στην αντιπροσωπεία άρχισαν να λένε "δεν προτείνεται από το εργοστάσιο", "με δικιά σας ευθύνη κλπ".
Μάλλον τα επόμενα ελαστικά θα είναι κανονικά και θα έχω εξτρά ρεζέρβα στον στο πορτ παγκάζ. Αλλά επειδή το προηγούμενο αυτοκίνητο είχε 17" ζάντες πάλι bmw σειρά 3 δεν έχει καμία σχέση το κοπάνημα με το συγκεκριμένο....

Έβαλα στο bmwarchive.org το πλαίσιο αλλά δεν αναφέρει κάπου για sport ανάρτηση. Το αυτοκίνητο το πήρα απο εκθεσιακό γιατί το επειγόμουν και κατά την αγορά δεν ανέφεραν sport ανάρτηση. Μόνο το sport πακέτο (προφυλακτήρες,ζάντες καθίσματα).

Έψαξα όμως και σε ένα configurator των ΗΠΑ μου βάζει όταν επιλέγω sport line στα δεξιά την ένδειξη sport suspension.... βάζω φωτό από το site.

Αν είναι όντως sport ανάρτηση τότε ζητάω στην αντιπροσωπεία να μου βάλουν ανάρτηση από σειρά 4 comfort; Αν ναι αλλάζω όλο το σύστημα ανάρτησης ή ένα μέρος; Τέλος η δυναμική ανάρτηση λέτε να μπαίνει και τώρα;
Το συζητάω μαζί σας καθότι δεν εμπιστεύομαι καν τις αντιπροσωπείες....

https://s4.postimg.org/pdgrbdihp/BMW.jpg

PapajimG
02-08-14, 20:31
αφού το archive δε σου δίνει sport ανάρτηση, φοράς την κανονική.
Μη μπερδεύεσαι με το bmwusa, η εκάστοτε bmw έχει τις δικές της πολιτικές.
Εάν κοιτάξεις τις ευρωπαικές (de,it,ch,gr), θα δεις οτι η sport ανάρτηση είναι στον έξτρα εξοπλισμό.
Δεν γνωρίζω εάν η δυναμική/προσαρμοζόμενη μπορεί να τοποθετηθεί μετέπειτα.

Τι μάρκα/μοντέλο ελαστικά εννοούσα, για να δω αν φοράς 3g rft

sem27gr
02-08-14, 20:42
Pirelli P7 είναι τα ελαστικά...

PapajimG
02-08-14, 20:50
Ωραία.

Η πρώτη σου επιλογή - για να μην μπλέξεις με αναρτήσεις και αλλοιώσεις του setup του αυτοκινήτου, είναι να αλλάξεις ελαστικά και να πας στα bridgestone potenza S001 RFT
Είναι τα λεγόμενα τρίτης γενιάς (3g) runflat ελαστικά και η άνεση τους πλησιάζει εκείνη των συμβατικών ελαστικών

sem27gr
02-08-14, 21:02
Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα είχε σπορ ανάρτηση οπότε και θα άλλαζα σε comfort που να βγαίνει για το ίδιο μοντέλο οπότε θα άλλαζε το setup αλλά σε setup προτεινόμενο από το εργοστάσιο...

Αν την δουλειά την κάνουν οι ζάντες την βάψαμε, γιατί τα ελαστικά θα αργήσουν να αλλάξουν σχετικά (άρα και η μέση θα τρανταχτεί για καιρό) και αν η ζάντα παίζει τέτοιο ρόλο κλάψτα σαν κόστος....
Αλλά είναι δυνατόν τόσα χτυπήματα σε ένα καλό αυτοκίνητο; Νιώθεις την παραμικρή λακούβα στο έδαφος, λες και δεν έχει ανάρτηση....

fanisk
02-08-14, 21:07
Απο 17αρια κανονικα σε 18αρια RF ειναι λογικο να νιωθεις κοπανημα. Ξεκινα πρωτα με τα λαστιχα (που ετσι κι αλλιως βελτιωνουν το αμαξι) και μη πεταξεις ακομη λεφτα στην αναρτηση. Πετα μια ρεζερβα ασφαλειας πισω ή περιμενε την οδικη.

Ποια αντιπρ. σου ειπε οτι δεν ξερει τι φοραει το αμαξι?

sem27gr
02-08-14, 21:13
Ο Σφακιανάκης στην Κηφισίας, είπαν πως δεν είναι σίγουροι και πρέπει να το δουν από κοντά κλπ. Αλλά ας μην πω για ιστορίες που μου έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο συνεργείο, ο λόγος που το πήρα από εκεί ήταν καθαρά ότι ήταν οι μόνοι που είχαν το συγκεκριμένο εκθεσιακό....
Το ζήτημα είναι ότι δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη πλέον και αναγκάζομαι και πάω στην Συγγρού...

stef
02-08-14, 21:22
Τηλεφωνικώς μιλήσατε?
Εαν μίλησες τηλεφωνικώς λογικό να σου απαντήσουν ότι δεν είναι σίγουροι τι ανάρτηση φοράει εφόσον δεν είχαν πλαίσιο...

sem27gr
02-08-14, 21:23
Ναι τηλεφωνικώς...

stef
02-08-14, 21:46
Λογικότατο λοιπόν να μην γνωρίζουν τι ανάρτηση φοράει το αυτοκίνητό σου...
Εαν δεν έδωσες VIN κανείς δεν θα ήξερε.

Tsakirakos
02-08-14, 22:27
οπως και να'χει αδερφε, φοβερο το νεο σου οχημα! να'σαι γερος να το χαιρεσαι!

sem27gr
02-08-14, 22:32
Ευχαριστώ πολύ !
Με έχει προβληματίσει λίγο το θέμα των κραδασμών γιατί το θέλω για ταξίδια και στην εθνική της ακούω λίγο όταν κάνω ταξίδι πάνω από 4 ώρες....

stef
02-08-14, 23:21
Εμένα πάλι μου φαίνεται λίγο βάρκα γυαλός το Ε92 μου με 18άρια σε σύγκριση με Ζ4 που είχα παλιότερα!!

Konstantinos E60
02-08-14, 23:26
Ριξε και μια ματια στις πιεσεις των ελαστικων σου μηπως ειναι μεγαλυτερες απο το κανονικο.

sem27gr
02-08-14, 23:47
Ριξε και μια ματια στις πιεσεις των ελαστικων σου μηπως ειναι μεγαλυτερες απο το κανονικο.

Στην αρχή όταν το παρέλαβα είχε περίπου 38 πίεση, τώρα την έχω ρίξει στο 32 και ελαφρώς ανακούφισε την κατάσταση αλλά όχι αρκετά.... πάντα αναφερόμενος για οδήγηση χωρίς φορτίο

gant
03-08-14, 00:32
Είχα δοκιμάσει την σπορ (https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=20368) έκδοσή τον Νοέμβρη και δεν μου είχε φανεί καθόλου σκληρή.
Φυσικά και το 46αρι μου φοράει την σπορ ανάρτηση με mpack ελατήρια καθώς και 18αρες ζάντες με 225/40 λάστιχα.

fanisk
03-08-14, 00:53
Ξεκινα με τα λαστιχα thumb

Andri
03-08-14, 09:50
Εμένα πάλι μου φαίνεται λίγο βάρκα γυαλός το Ε92 μου με 18άρια σε σύγκριση με Ζ4 που είχα παλιότερα!!

Βάλε Μ-πακ ανάρτηση-ελατήρια με runflat και θα αναθεωρήσεις thumb

stef
03-08-14, 11:03
Μάλλον για Alpina αμορτισέρ -ελατήρια με βλέπω...

mark e92
03-08-14, 14:56
Στην πρώτη ευκαιρία πέτα τα R/F και βάλε και μια ρεζέρβα ... ετσι κιαλλιώς αχρηστα είναι , αν κάνεις ταξίδια και σου τύχει τπτ θα μείνεις σαν μ.... να περιμένεις την οδική ...
Την εχω πατήσει και ξέρω .

sem27gr
03-08-14, 16:45
Η αλήθεια είναι μία φορά που πάτησα πρόκα έμαθα ότι αν κάνεις όντως 50 χλμ χωρίς αέρα μετά προτείνεται να το πετάξεις το λάστιχο
Επίσης προτείνεται η μη επισκευή του, αν και έβαλα μπάλωμα και μια χαρά είμαι....

Μάλλον θα βάλω μια ρεζέρβα και κανονικά λάστιχα επάνω όταν αυτά εξαντληθούν....

stef
03-08-14, 16:54
Ψάξε για ρεζέρβα βοηθητική της BMW

mark e92
03-08-14, 19:28
Η αλήθεια είναι μία φορά που πάτησα πρόκα έμαθα ότι αν κάνεις όντως 50 χλμ χωρίς αέρα μετά προτείνεται να το πετάξεις το λάστιχο
Επίσης προτείνεται η μη επισκευή του, αν και έβαλα μπάλωμα και μια χαρά είμαι....

Μάλλον θα βάλω μια ρεζέρβα και κανονικά λάστιχα επάνω όταν αυτά εξαντληθούν....

Εγώ μετά από 70 περίπου χλμ έμεινα εντελώς και περίμενα την οδική...
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μ.....απο το να μην έχει ρεζέρβα το αμάξι
Ρίξε και μία ματιά αν έχει χώρο για να την βάλεις...

sem27gr
05-08-14, 22:53
Μαρέσει που "εξοικονομούν" χώρο από το πορτ παγκάζ που δεν βάζουν ρεζέρβα, αγοράζεις το πακέτο αποθηκευτικών χώρων και τι κερδίζεις;
Δύο θηκούλες κάτω από την μοκέτα.... και καλά....

Λίγο δηθενιά εκ μέρους της BMW....

Όπως και αυτό το ECO PRO που έχει.... και καλά οικονομία, το αμάξι σέρνεται, σου κάνει παρατήρηση μετά τα 80 χλμ να μην τρέχεις γιατί καις και όταν αφήνεις το γκάζι βάζει νεκρά.... μα ποιος μπορεί να οδηγήσει με αυτόν τον τρόπο;

Άλλα όταν πας να το αγοράσεις σου λέει έχει και ECO πρόγραμμα.... δήθεν θα το οδηγήσει κανείς έτσι το αμάξι...

I_MNL
05-08-14, 23:39
Μαρέσει που "εξοικονομούν" χώρο από το πορτ παγκάζ που δεν βάζουν ρεζέρβα, αγοράζεις το πακέτο αποθηκευτικών χώρων και τι κερδίζεις;

Όπως και αυτό το ECO PRO που έχει.... και καλά οικονομία, το αμάξι σέρνεται, σου κάνει παρατήρηση μετά τα 80 χλμ να μην τρέχεις γιατί καις και όταν αφήνεις το γκάζι βάζει νεκρά.... μα ποιος μπορεί να οδηγήσει με αυτόν τον τρόπο;

Άλλα όταν πας να το αγοράσεις σου λέει έχει και ECO πρόγραμμα.... δήθεν θα το οδηγήσει κανείς έτσι το αμάξι...

Γι αυτό λοιπόν λέω, τι τα θέλουμε τα καινούρια αυτοκίνητα;;;;!!! Πάμε να πάρουμε τα προ του 2010 μοντέλα, για να οδηγάμε εμείς κι όχι ο computer :ranting2:

sem27gr
05-08-14, 23:54
Το αμάξι είναι πολύ βελτιωμένο σε κινητήρα απόδοση κατανάλωση κλπ
Επίσης το Sport έχει νόημα σαν κουμπάκι, απλά λέω ότι το ECO δεν μπορείς απλά να το οδηγήσεις, δεν γίνεται είναι λες και έχεις πάθει βλάβη στον πολλαπλασιαστή....

Και για ποιο λόγο; Να πάει η κατανάλωση πετρελαίου από 7 στο 4,5 ;

Eleni
06-08-14, 06:27

το ECO PRO ειναι για οικονομια, μεσα στην πολη, δεν ειναι για 80 χλμ, κατι σαν .... ξεκινα .. σταματα..... ισως θα πρεπει να ριξεις μια ματια στις "οδηγιες χρησης".

Εχω το 428xi M Pack και δεν εχει κανενα προβλημα απο αυτα που αναφερεις.

Eleni
06-08-14, 06:28
Το αμάξι είναι πολύ βελτιωμένο σε κινητήρα απόδοση κατανάλωση κλπ
Επίσης το Sport έχει νόημα σαν κουμπάκι, απλά λέω ότι το ECO δεν μπορείς απλά να το οδηγήσεις, δεν γίνεται είναι λες και έχεις πάθει βλάβη στον πολλαπλασιαστή....

Και για ποιο λόγο; Να πάει η κατανάλωση πετρελαίου από 7 στο 4,5 ;
επιλογη για καποιον που το χρησιμοποιει μεσα στην πολη.

sem27gr
06-08-14, 06:43
Ελένη οκ πάω πάσο, είναι και αυτό σωστό, αλλά και πάλι νομίζω ότι δεν παλεύεται να το οδηγείς έτσι το αυτοκίνητο.
Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό....

Eleni
06-08-14, 19:28
Ελένη οκ πάω πάσο, είναι και αυτό σωστό, αλλά και πάλι νομίζω ότι δεν παλεύεται να το οδηγείς έτσι το αυτοκίνητο.
Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό....
Εχεις αρκετες επιλογες, ECO PRO, COMFORT, SPORT και SPORT+ .
Μπορεις να χρησιμοποιησεις το SPORTκαι SPORT+ , οπου το αυτοκινητο πεταει.

mark e92
06-08-14, 21:50
Γι αυτό λοιπόν λέω, τι τα θέλουμε τα καινούρια αυτοκίνητα;;;;!!! Πάμε να πάρουμε τα προ του 2010 μοντέλα, για να οδηγάμε εμείς κι όχι ο computer :ranting2:

Αλλη φάση το καινούργιο...
Και τα καινούργια τα οδηγάς αν θέλεις ...

ntinos
07-08-14, 11:11

Για ριξε μια ματια μηπως και ρυθμισεις το ECO PRO να "γκρινιαζει" στα 110 αντι στα 80 thumb

john1979
08-08-14, 15:07
Καλησπέρα σας, νέος στο φόρουμ και ευτυχής κάτοχος για πρώτη φορά ενός bmw 320i ed. Να αναφέρω ότι το eco pro μπορείς να το ρυθμίσεις μέχρι και 130. Στο eco pro υπάρχει ένδειξη με μπλε που σου αναφέρει πόσα επιπλέον χλμ κερδίζεις η οποία μηδενίζει όταν βάζεις βενζίνη. Την τελευταία φορά που έβαλα δεν μηδένισε. Μήπως ξέρει κανείς τι μπορεί να έχει γίνει; Μήπως είναι τυχαίο και την επόμενη φορά μηδενίσει;

ntinos
08-08-14, 15:33
Καλησπέρα σας, νέος στο φόρουμ και ευτυχής κάτοχος για πρώτη φορά ενός bmw 320i ed. Να αναφέρω ότι το eco pro μπορείς να το ρυθμίσεις μέχρι και 130. Στο eco pro υπάρχει ένδειξη με μπλε που σου αναφέρει πόσα επιπλέον χλμ κερδίζεις η οποία μηδενίζει όταν βάζεις βενζίνη. Την τελευταία φορά που έβαλα δεν μηδένισε. Μήπως ξέρει κανείς τι μπορεί να έχει γίνει; Μήπως είναι τυχαίο και την επόμενη φορά μηδενίσει;

Καλοταδιξο, και καλως μας βρηκες

Μηπως πρεπει να μηδενισεις τα (ηδη διανυθεντα) χιλιομετρα για να μηδενισει ?

john1979
08-08-14, 15:50
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για την άμεση απάντηση. Δεν έχει να κάνει αν έχεις μηδενίσει ή όχι. Όλες τις υπόλοιπες φορές που είχα βάλει βενζίνη μηδένιζε αυτόματα. Θα περιμένω να δω την επόμενη φορά αν μου μηδενίσει, αλλιώς θα ρωτήσω και στην αντιπροσωπεία

ntinos
08-08-14, 16:33
Μηηηηπως αν μηδενισεις το "υπολογιστης διαδρομης"

Alex_
08-08-14, 17:16
Μηπως πατησες απλα για να σβησει μονο η μηχανη αλλα η παροχη ρευματος εξακολουθουσε να υπαρχει; πολυ πιθανον να χρειαζεται να διακοψεις κ τα ηλεκτρικα ωστε να το μηδενισει..οπως οταν το σβηνεις εντελως κ φευγεις..

dreamer
09-08-14, 11:57

οσον αφορα το θεμα της ανεσης που εχεις δεν φταινε τα ρανφλατ τοσο πολυ.ενα 20% σιγουρα θα βελτιωθει αν αλλαξεις και βγαλεις τα πιρελι που ειναι οτι πιο σκληρο και αχρηστο ρανφλατ υπαρχει.ομως ειναι το στησιμο του αυτοκινητου τετοιο.αν ηθελες την ανεση για λακουβες επρεπε να στραφεις σε αλλο μοντελλο ειδικα για την ελλαδα των λακουβων.στο εξωτερικο με τους δρομους λαδι μια χαρα θα ησουν αλλα εδω αυτα τα μοντελλα με σπορ στησιμο υποφερουν και μαζι και οι οδηγοι τους.

Bazil Van Sinner
09-08-14, 16:00
οσον αφορα το θεμα της ανεσης που εχεις δεν φταινε τα ρανφλατ τοσο πολυ.ενα 20% σιγουρα θα βελτιωθει αν αλλαξεις και βγαλεις τα πιρελι που ειναι οτι πιο σκληρο και αχρηστο ρανφλατ υπαρχει.ομως ειναι το στησιμο του αυτοκινητου τετοιο.αν ηθελες την ανεση για λακουβες επρεπε να στραφεις σε αλλο μοντελλο ειδικα για την ελλαδα των λακουβων.στο εξωτερικο με τους δρομους λαδι μια χαρα θα ησουν αλλα εδω αυτα τα μοντελλα με σπορ στησιμο υποφερουν και μαζι και οι οδηγοι τους.

Τελευταία στιγμήέχασες το θενκς !

Εγω δέν υποφέρω καθόλου ,ανυπομονώ πότε θα το κάνω βόλτα γι'αυτο το λόγο.Η "ανεση" στο δρόμο για μένα σημαίνει πλαδαρό αυτοκίνητο:original:
όπως είναι και τα δυο πετρελαιοκίνητα όπως και ένα volvo που οδηγαω.

mark e92
09-08-14, 16:55
Αν μπορείς κάνε ένα test drive ενα απλό 3αρι για να δεις αν όντως υπάρχει διαφορά , γιατί δεν έχεις mpack ανάρητση .

anton
09-08-14, 20:35
Ειμαι σιγουρος ότι εκει που ελεγχεις τα ελαστικα σου εχουν πρόβλημα στην αντλία. Στο Rav4 πήγα και εγω σε ενα βενζινάδικο να φουσκώσω στις 30 λίμπρες και ειδα οτι χοροπηδούσε. Εχω αγορασει από Πρακτικερ ενα μηχανακι μετρησης πιεσης ελαστικων, 12 ευρώ, μετραω 45 λίμπρες! Οπότε αγορασε και εσυ ενα φορητο να κανεις τη δουλεια σου,
και γιατι να μην τα φουσκώσει τα ελαστικά του στις 26 λίμπρες; Εμενα πχ το rav4 λεει στο καρτελακι να φουσκωνω τα ελαστικά στις 28, το προηγουμενο στις 26. Τώρα βεβαια την F30 δεν την παρελαβα ακομα, οπότε συγκεκριμενα δεν μπορω να μιλήσω
Δηλαδη δεν επιτρεπεται να πηγαινουν τα run flat με 26 λιμπρες, ενω όλα τα άλλα λαστιχα επιτρεπονται; Παντως σιγουρα με αυτη την πίεση θα βρεις την ησυχια σου

dreamer
09-08-14, 23:25

Εγω δέν υποφέρω καθόλου ,ανυπομονώ πότε θα το κάνω βόλτα γι'αυτο το λόγο.Η "ανεση" στο δρόμο για μένα σημαίνει πλαδαρό αυτοκίνητο:original:
όπως είναι και τα δυο πετρελαιοκίνητα όπως και ένα volvo που οδηγαω.

αυτον τον ενοχλει ομως,γιαυτο το εγραψα.αυτο αρχιζει να γινεται προβλημα οταν στην ελλαδα διαλεγεις το ενα ενω θελεις το αλλο ,ειτε γιατι δεν μπορεις να αποκτησεις το πιο ακριβο μοντελλο ειτε γιατι θελεις να εχεις σπορ στησιμο γιατι αυτο σου αρεσει πιο πολυ σαν ομορφια-σχεδιαση αλλα δεν την βρισκεις (οπως εσυ) με τις λακουβες.

υ.γ. δεν με ενδιαφερουν τα θενκς,με ενδιαφερει να βοηθαω!

sem27gr
23-08-14, 09:47
Είχα την 3άρα πριν με 17 άρες ζάντες και παρόμοιο στήσιμο και δεν είχα αυτή την αίσθηση. Σίγουρα σε δρόμους σωστούς πρόβλημα δεν έχει αλλά άντε να βρεις στην Αθήνα σωστούς δρόμους....
Θα το συνηθίσω μου φαίνεται και όλα οκ....

ίσως αν βελτίωνα την αίσθηση του καθίσματος και τα ελαστικά με νέα rf να βελτιωθεί το θέμα...

Έχετε ποτέ δοκιμάσει μαξιλαράκια κλπ για μεγαλύτερη άνεση στο κάθισμα;

Bazil Van Sinner
23-08-14, 10:54
αυτον τον ενοχλει ομως,γιαυτο το εγραψα.αυτο αρχιζει να γινεται προβλημα οταν στην ελλαδα διαλεγεις το ενα ενω θελεις το αλλο ,ειτε γιατι δεν μπορεις να αποκτησεις το πιο ακριβο μοντελλο ειτε γιατι θελεις να εχεις σπορ στησιμο γιατι αυτο σου αρεσει πιο πολυ σαν ομορφια-σχεδιαση αλλα δεν την βρισκεις (οπως εσυ) με τις λακουβες.

υ.γ. δεν με ενδιαφερουν τα θενκς,με ενδιαφερει να βοηθαω!

υπαινιγμοί ,εμπάθεια.

Είδες πουθενά να γράφω ότι την βρίσκω με τις λακούβες?

Πώς βοηθάς όταν λές πέτα τα πιρέλι?

:facepalm:

dreamer
23-08-14, 12:30
υπαινιγμοί ,εμπάθεια.

Είδες πουθενά να γράφω ότι την βρίσκω με τις λακούβες?

Πώς βοηθάς όταν λές πέτα τα πιρέλι?

χαρακτηρισμοι: κομπλεξ,ευθιξια...

ειπα οτι στην χωρα των λακουβων,που παραδεχονται ολοι οι ελληνες οτι ετσι ειναι,δεν ειναι ευχαριστο να εχεις σπορ στησιμο.γιατι παρανιωθεις τις ατελειες του δρομου,που ειναι συνεχεις και ατελειωτες,επομενως δεν σαφηνει να χαρεις το σπορ στησιμο οπως στο εξωτερικο που τις νιωθεις αραια και που και αν...αλλα εσυ απαντησες οτι οχι μονο σου αρεσει αυτο αλλα και ανυπομονεις στην ελλαδα να βγεις με αυτο το σπορ στησιμο και να βρεις τις λακουβες!

εδω ...

Εγω δέν υποφέρω καθόλου ,ανυπομονώ πότε θα το κάνω βόλτα γι'αυτο το λόγο

....γραφεις οτι ανυπομονεις για τις...λακουβες!!!!

:facepalm:

τον βοηθαω λεγοντας την γνωμη μου δημοκρατικα και ελευθερα και δεν προσβαλα κανεναν.
τις λιγες γνωσεις που εχω,γιαυτα λεω.εχω γνωση για τα πιρελλι,υποκειμενικη η' οχι και την λεω.δεν αναφερθηκα σε εσενα ,στον ανθρωπο που ρωτησε αναφερθηκα..εσυ αντι να απαντησεις σε εκεινον απαντησες σε εμενα.εσυ σχολιασες την γνωμη μου και σου απαντησα .και αποτι φαινεται- απο το επιθετικο και προσβλητικο γραψιμο σου- παρεξηγησες το υφος μου,το οποιο δεν ηταν εριστικο.:original:

Bazil Van Sinner
23-08-14, 13:16
τρολλαρεις ,για να καταλάβω?

Ούτε αρνήθηκα την ύπαρξη της λακούβας,ούτε πήρα κουπέ για να κλαίγομαι,μπορούσα να πάρω ένα jimny,να κάνω την δουλειά μου.Αν διαβάσεις καλά τα γραπτά μου,θα δείς ότι το bmw είναι το 4ο αυτοκίνητο απο αυτα που οδηγάω και όταν το βγάζω έξω ,το βγάζω για να ευχαρηστηθώ τον όποιο καλό δρόμο έχει μείνει,μέ ή χωρίς λακούβες.

Επίσης έχεις ξεχάσει την λειτουργιά της "ανάρτησης" ή οποία,εκτός άλλων ,έχει να κάνει και με την αποσβεση των ανωμαλιών του δρόμου.....

Το πρώτο μου πόστ,με την δικιά σου παράθεση,ήταν πολύ χαλαρό και με χιουμορ,κάτι το οποιό πρώτος εσύ δεν κατάλαβες ,όπως επίσης δέν έχεις καταλάβει την λειτουργία των θένκς(τα οποία ΔΕΝ χρειάζεσαι).

Επιθέτικο δεν ήταν σε καμία περιπτωση το στύλ μου,ήταν ένα σκαλί κάτω απο το δικό σου.

Οσον αφορά το κόμπλεξ,θα το αφήσω ασχολίαστο .... και την ευθυξία.

Αυτα απο μένα ,α και μία πληροφορία,ανταλλάσεται navara με 116thumb

sem27gr
25-08-14, 22:13
Δεν θέλω τσακωμούς και να λασπολογούμε για τους ελληνικούς δρόμους και λακούβες, στο κάτω κάτω σε κρατάνε σε εγρήγορση και δεν βαριέσαι.... ;-)

Σήμερα τελείωσα ένα 9 ωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο και η μέση μου είναι στους κάτω οσφυικούς σπονδύλους πολύ καταπονημένη.....

Το κάθισμα είναι sport απλό χωρίς την οσφυική υποστήριξη της bmw.
Έχετε εμπειρία;

Ο σπανός είπε στο τηλέφωνο που έκανα ότι μπορεί ταπετσέρης να βάλει μικρό μαξιλαράκι στο κάτω μέρος της πλάτης, αλλά φταίει μόνο αυτό ή να φταίει και κάτι άλλο;

Βοηθήστε την ταλαιπωρημένη μέση μου παρακαλώ...

Bazil Van Sinner
25-08-14, 23:04
Σε ένα χειροπρακτκό και γρήγορα!

Με το συμπάθειο κι όλας ,άλλα μάλλον λάθος αμάξι διάλεξες.

sem27gr
25-08-14, 23:14
Σε ένα χειροπρακτκό και γρήγορα!

Με το συμπάθειο κι όλας ,άλλα μάλλον λάθος αμάξι διάλεξες.

Η μέση καταπονείται μετά το δίωρο, αλλά καταπονείται....
Τώρα τι να πω, δεν μου έχει συμβεί στα τόσα αυτοκίνητα που οδηγάω να με πονάει η μέση μου μετά από δύο ώρες.... και στο test drive εννοείται δεν το καταλαβαίνεις....

Bazil Van Sinner
25-08-14, 23:45
Θα θελες να μας πείς τι διαδρομη περιελάμβανε αυτό το 9ωρο?

Koyotte
26-08-14, 00:00
Με άλλο BMW έχεις κάνει το ίδιο ταξίδι?Πολλά μπορει να φταίνε, μήπως ήσουν κουρασμένος ούτως ή άλλως? Μήπως έχεις " καλομαθει" με τίποτα γαλλικά αυτοκίνητα?

Bazil Van Sinner
26-08-14, 00:07
Μήπως έχεις " καλομαθει" με τίποτα γαλλικά αυτοκίνητα?

Στο μυαλό μου είσαι!!!:shok:

Κανα C5 2.0 ήμουν ετοιμος να προτείνω ή το 407-8 coupe .

sem27gr
26-08-14, 00:11
Το ταξίδι ήταν Αθήνα Κατερίνη, Κατερίνη Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη Καβάλα, Καβάλα Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη Σέρρες....
Όλα τα χιλιόμετρα από Εθνική και Εγνατία...
Το ίδιο ταξίδι το έχω κάνει με 523 με απλά καθίσματα χωρίς πρόβλημα....

Κούραση δεν υπήρχε.... Το κάθισμα δεν είναι ιδιαίτερα bucket αλλά παρατηρώ ότι είναι εντελώς flat η πλάτη, δεν έχει καθόλου οσφυική υποστήριξη...
Έκανα διάφορες πατέντες με μια μπλούζα πίσω από την πλάτη για να στηρίζω την οσφυική περιοχή, βελτίωνε τα πράγματα αλλά όχι και εντελώς....

Μόλις κατέβω Αθήνα θα επισκευτώ τον Σπανό μπας και με τον ταπετσέρη τους λύσουμε το πρόβλημα... μήπως όμως υπάρχουν και εξωτερικοί ταπετσέριδες που αναλαμβάνουν τέτοιους "καλλωπισμούς".

Σκέφτομαι ότι φταίει μάλλον το κάθισμα, αλλά δεν μαρέσει η ιδέα του μαξιλαριού να περιφέρεται μέσα στο αμάξι λες και είμαστε παππούδες...

Bazil Van Sinner
26-08-14, 00:18
Η λύση σου είναι σπορ καθίσματα,
τα απλά είναι σαν παγκάκια.

Άν και το μεγαλύτερο σου θέμα πρέπει να είναι η ανάρτηση,
οχι σαν λειτουργια της συγκεκριμένεις ,αλλα σαν φιλοσοφία.
Μήπως θα ήταν σοφότερο να κλέισεις κάποιο test-drive για
κανένα μοντέλο της σειράς Χ ?

sem27gr
26-08-14, 00:22
Η λύση σου είναι σπορ καθίσματα,
τα απλά είναι σαν παγκάκια.

Άν και το μεγαλύτερο σου θέμα πρέπει να είναι η ανάρτηση,
οχι σαν λειτουργια της συγκεκριμένεις ,αλλα σαν φιλοσοφία.
Μήπως θα ήταν σοφότερο να κλέισεις κάποιο test-drive για
κανένα μοντέλο της σειράς Χ ?

Τα Χ σαν ψηλά τα θεωρώ δύσκολα σε εκτός εθνικής ταξίδια.
Η ανάρτηση σύμφωνα με το πλαίσιο είναι απλή ανάρτηση και όχι σπορ.

Οι επόμενες υποψίες εκτός του καθίσματος πέφτουν στα ελαστικά RF τα οποία είναι πολύ νωρίς για αλλαγή... η 18 άρα ζάντα με 45άρι προφίλ δεν νομίζω να δημιουργεί το πρόβλημα....

Bazil Van Sinner
26-08-14, 00:24
Αδερφέ ,συγγνώμη πάλι,κάπου διάβασα οτι οδηγούσες χρόνια Ε46,αν ναι ποιό.
Και κάτι ακόμη,ηλικία,ύψος και κιλά.

Koyotte
26-08-14, 00:24
Μήπως έχεις ελαστικά με χαμηλό προφίλ και ταυτόχρονα πολύ υψηλές πιέσεις? Όλα παιζουν ρόλο στην καταπόνηση της μέσης...

sem27gr
26-08-14, 00:35
Μήπως έχεις ελαστικά με χαμηλό προφίλ και ταυτόχρονα πολύ υψηλές πιέσεις? Όλα παιζουν ρόλο στην καταπόνηση της μέσης...
Η πίεση είναι περίπου στο 30 που δεν την θεωρώ υψηλή, το προφίλ είναι 45άρι....
που επίσης δεν το θεωρώ φοβερό....

sem27gr
26-08-14, 00:37
Αδερφέ ,συγγνώμη πάλι,κάπου διάβασα οτι οδηγούσες χρόνια Ε46,αν ναι ποιό.
Και κάτι ακόμη,ηλικία,ύψος και κιλά.

Το 318 του 2004 μοντέλο, με την 17άρα που τότε έβαινε το σπορ πακέτο Μ με mixed μεγέθους ζάντες.
29 ετών, 1,82 , 90 κιλά , 18,5 % λίπος (LOL...)

Bazil Van Sinner
26-08-14, 01:09
Θεωρείς το Ε46 ποιό άνετο απο αυτό που έχεις τώρα?

Μικρός είσαι για να ταλαιπωριέσαι τόσο εύκολα και δέν είσαι και κανα νταμάρι,

τι να πώ,μήπως να δείς για κανένα audi?

sem27gr
26-08-14, 08:34
Θεωρείς το Ε46 ποιό άνετο απο αυτό που έχεις τώρα?

Μικρός είσαι για να ταλαιπωριέσαι τόσο εύκολα και δέν είσαι και κανα νταμάρι,

τι να πώ,μήπως να δείς για κανένα audi?

Μια χαρά είναι το αμάξι κατά τα άλλα, με ικανοποιεί σε όλες τις άλλες πλευρές του. Αν είναι να μιλάμε για αλλαγη καήκαμε....

Το ζήτημα είναι να βελτιωθεί αυτό το πράγμα...
Το ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο όλο αυτό που λέω, αλλά ο πόνος στην μέση υφίσταται , άρα κάτι τρέχει...

Bazil Van Sinner
26-08-14, 08:58
Τότε,χωρίς να είμαι ειδικός,αλλά επειδή έω πολύ ταλαιπωρημένη μέση,δοκίμασε σπορ καθίσματα και μήν σφάζεις τα δικά σου.

Moufas E46
26-08-14, 09:25
Το ταξίδι ήταν Αθήνα Κατερίνη, Κατερίνη Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη Καβάλα, Καβάλα Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη Σέρρες....
Όλα τα χιλιόμετρα από Εθνική και Εγνατία...
Το ίδιο ταξίδι το έχω κάνει με 523 με απλά καθίσματα χωρίς πρόβλημα....

Κούραση δεν υπήρχε.... Το κάθισμα δεν είναι ιδιαίτερα bucket αλλά παρατηρώ ότι είναι εντελώς flat η πλάτη, δεν έχει καθόλου οσφυική υποστήριξη...
Έκανα διάφορες πατέντες με μια μπλούζα πίσω από την πλάτη για να στηρίζω την οσφυική περιοχή, βελτίωνε τα πράγματα αλλά όχι και εντελώς....

Μόλις κατέβω Αθήνα θα επισκευτώ τον Σπανό μπας και με τον ταπετσέρη τους λύσουμε το πρόβλημα... μήπως όμως υπάρχουν και εξωτερικοί ταπετσέριδες που αναλαμβάνουν τέτοιους "καλλωπισμούς".

Σκέφτομαι ότι φταίει μάλλον το κάθισμα, αλλά δεν μαρέσει η ιδέα του μαξιλαριού να περιφέρεται μέσα στο αμάξι λες και είμαστε παππούδες...

ολο το ταξιδι που περιγραφεις ειναι σε αυτοκινητοδρομο με αριστο οδοστρωμα. σιγουρα το αυτοκινητο δε φταιει ψαξου λιγο με το καθισμα. thumb

Ε91
26-08-14, 09:42
Είναι σωστά ρυθμισμένο το κάθισμά σου;
Γενικά, τόσο εργονομικά όσο και από θέμα ασφάλειας, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ρύθμιση του καθίσματος, ειδικά σε αυτοκίνητα με χαμηλή θέση οδήγησης όπως τα BMW.
Κατ' εμέ, ο πόνος στη μέση συνηγορεί σε λανθασμένη ρύθμιση του καθίσματος.Ίσως εάν έφερνες σε πιο όρθια θέση την πλάτη να σε βοηθούσε. Μιλάω ως παθών στο παρελθόν.
Γνώμη μου, μη χαλάσεις το κάθισμα με πατέντες.
Δύο βίντεο για το πώς ρυθμίζουμε το κάθισμα.

https://youtu.be/xnLKdubxRcI

https://youtu.be/dKMJZBsP9fc

ntinos
26-08-14, 13:21
Θα πω και εγω κατιτις, μπορειτε να πειτε οτι ειναι ανοησια....

Το "μυστικο" κρυβεται στο αφρωδες υλικο (και γενικως τα εντοσθια του καθισματος) που υπαρχει κατω απο την ταπετσαρια

Εχω βασιμες υποψιες οτι ανεξαρτητα αν ειναι σπορ ή μη τα καθισματα στα bmw, το καθισμα ειναι του κωλου...

Δεν ξερω αν ο δικος μου κ.λος ειχε συνηθίσει στην καρεκλα του κορσα, αλλα μετα απο μιας βδομαδας χρησης αποκλειστικα του bmw (με σπορ καθισματα), ερεθιστικε ο κόκκυγας μου... Δεν το θεωρω τυχαιο...

Για τον φιλο που τον επιαση η μεση του, εκτιμω πως καθοταν σε λαθος σταση

micz
26-08-14, 14:49
Να πω και εγώ την δικιά μου άποψη μια που έχω καθήσει σε διάφορα αμάξια σαν οδηγός ή συνοδηγός. Την χειρότερη καταπόνηση και άβολη θέση γενικά για μένα έχει η e60 m pack του φίλου μου (συγνώμη Άρη, αλλά δεν του βρίσκω και κάποιο άλλο ελάττωμα) και η 116 m pack και την καλύτερη όσο και αν φαίνεται περίεργο, έχει η e36 318is όχι με σπορ, αλλά με τα απλά δερμάτινα καθίσματα.
Στα m pack μοντέλα της και ειδικά στα τελευταία (αναλόγως και το σωματότυπο του καθενός βέβαια), η BMW έχει μικρά περιθώρια αριστερά και δεξιά με αποτέλεσμα όταν κινείσαι σε στροφές ειδικά να <<σκαρφαλώνει>> το σώμα στις άκρες του καθίσματος και να μην κάθεσαι καλά με αποτέλεσμα να πιάνεσαι σε πολύωρα ταξίδια. Είναι και προσανατολισμένα στη σπορ οδήγηση τα αυτοκίνητά της δεν έχουν και πολύ επένδυση εσωτερικά όπως λέει και ο Nτίνος, ε δεν θέλει και πολύ.
Γενικά πιστεύω τα πολυριθμιζόμενα σπορ καθίσματα της BMW δεν είναι ότι καλύτερο, προτιμώ τα απλά. Παρεπιπτόντως, περιέργως τα καθίσματα της m3 δεν μου αφήνουν κανένα παράπονο, όπως και η ανάρτησή της σε θέματα άνεσης!

mark e92
26-08-14, 16:48
Αν μπορείς δοκίμασε το κάθισμα σε πιο όρθια θέση πριν τα πειραξεις.

Eleni
26-08-14, 19:25
ΔΕν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα στο δικο μου(428), εχει sport M pack καθισματα. Το καθισμα ειναι ανετο , "αγκαλιαζει το σωμα" . Εχω δοκιμασει οδηγηση σε αυτοκινητοδρομο αλλα και στην πολη με υπερβολικη κινηση Νεας Υορκης!!!
Ισως θα πρεπει να ρυθμισεις την κλιση στο καθισμα σε πιο καθετη θεση.

sem27gr
26-08-14, 23:28
Έχω δοκιμάσει να φέρω σε κάθετη θέση το κάθισμα, τόσο που οι ώμοι μου ακουμπάνε στα πάνω αριστερά και δεξιά σημεία του καθίσματος. Βελτιώνεται εκει ελαφρώς το πρόβλημα καθώς η μέση έρχεται σε κάθετη θέση ωστόσο οι οσφυικοί σπόνδυλοι είναι στον αέρα, καθώς το κάθισμα είναι εντελώς επίπεδο και δεν κάνω το μικρό s στο κάτω μέρος ώστε να αγκαλιάσει του σπονδύλους. Τα περισσότερα καθίσματα έχουν αυτό το εξτρά εξόγκωμα στο κάτω μέρος της πλάτης ώστε να στηρίζει το σημείο αυτό....

Κατά τα άλλα έχω παίξει και με τα πάνω κάτω και με τα μπρος πίσω.... τώρα τι να πω πρώτη φορά δεν βολεύομαι σε αυτοκίνητο και μου φαίνεται εντελώς κουφό, κάτι που όταν το αγόραζα ούτε που το περίμενα.....

Τέλος θα συμφωνήσω ότι το αφρώδες υλικό της bmw δεν είναι και από τα καλύτερα...

Μήπως η δερματίνη παίζει και αυτή το ρόλο της και κάνει το κάθισμα ποιο σκληρό;

P.S. ωραίο το recaro στο βίντεο... το είδα και το ζήλεψα LOL

Θα πάω στο συνεργείο να αρχίσω διάφορους πειραματισμούς.... μια ιδέα του συνεργείου για τους κραδασμούς ήταν να μου δώσουν και δοκιμαστικά άλλα ζαντολάστιχα μήπως και φταίνε οι κραδασμοί...

trueno
27-08-14, 00:20
Να πω και εγώ τη δική μου εμπειρία. Πριν απο το Χ3 που εχω και το οποίο έχει τα απλά καθίσματα, είχα ενα Opel vectra με σπορ πολυριθμιζόμενα καθίσματα σε 8 κατευθύνσεις , οσφυική υποστήριξη κλπ. Μετα απο κάθε ταξίδι , εβγαινα πιασμενος, ότι και αν δοκιμαζα, ακομα και σε μικρα ταξιδια των δυο ωρών. Στο Χ3 που εχει τα απλά καθίσματα δεν εχω πιαστει ΠΟΤΕ! Δεν εχω εμπειρια απο σπορ καθίσματα σε BMW , αλλα νομίζω πως τα σπορ καθίσματα δεν μπορούν να προσφέρουν την ανεση των απλών , ούτε είναι αυτός ο σκοπός τους.

sem27gr
27-08-14, 19:16
Σήμερα έπαιξα λίγο με την κλίση όλου του καθίσματος από τον κάτω λεβιέ και άνοιξα λίγο περισσότερο και το μπροστά μαξιλαράκι του καθίσματος, με σκοπό να ακουμπάνε καλύτερα τα πόδια στο κάθισμα μήπως και εκτονώνεται προς τα εκεί η πίεση.... θα σας ενημερώσω για την συνέχεια.
p.s. στο βιβλιαράκι της bmw αναφέρει μόνο τους διακόπτες και δεν αναφέρει σωστή στάση κλπ