PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή ρουλεμάν πίσω τροχών 318ci E46 Mod. 2000

Lykouras
11-07-14, 20:10
Παιδιά,καλησπέρα.
Σήμερα πήγα το αυτοκίνητό μου στον μηχανικό γιατί όταν λύνω το χειρόφρενο και πάω να ξεκινήσω, ακούω ένα τρίξιμο (επαφή μετάλλων) από τη μεριά των πίσω τροχών. Επίσης, ακόμα και σε κατηφόρα να είμαι παρκαρισμένος και λύσω το χειρόφρενο, το αμάξι δεν τσουλάει, παρά μόνο αν δώσω γκάζι!
Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει και κόστος επισκευής;
Εκτός αυτού, εκεί που το είχαμε σηκωμένο στο αναβατοριο, διαγνώστηκε και πρόβλημα στα ρουλεμάν των πίσω τροχών.
Μάλλον πρέπει να είναι σε αρχικό στάδιο, γιατί δεν ακούω κάποιο βουητό όπως αναφέρουν άλλοι φίλοι εδώ στο σάιτ.
Γνωρίζει κάποιος κόστος ανταλλακτικών και εργασίας;
Ευχαριστώ πολύ.:thanks:
Κώστας

ghost-rider
11-07-14, 20:27
Το ρουλεμαν δεν εχει να κανει με αυτα που περιγραφεις στην αρχη.
Αν θες ρουλεμαν...
Εχε ενα κατοσταρι στο νου σου για αγορα ρουλεμαν και τοποθετηση. Μπορει λιγο παραπανω μπορει λιγο παρακατω.
Θα προτεινα ρουλεμαν fag η skf.

Tωρα το αλλο μαλλον κατι στα ταμπουρακια του χειροφρενου πισω απο τους δισκους.
Κατι μαγκωνει.
Ενα ανοιγμα για καθαρισμα και τσεκ ειναι μια καλη αρχη.
Τωρα κοστος εδω δεν γνωριζω να σου πω.
Εξαρταται και με το τι θα χρειαστει αντικατασταση.

BILL007
11-07-14, 22:14
Tωρα το αλλο μαλλον κατι στα ταμπουρακια του χειροφρενου πισω απο τους δισκους.
Κατι μαγκωνει.
Ενα ανοιγμα για καθαρισμα και τσεκ ειναι μια καλη αρχη

:+1: thumb

Prevezanos
11-07-14, 22:26
Εγώ άλλαξα πριν 1 μήνα τα ρουλεμάν στους πίσω τροχούς(Ε46 318i 2lt), με fag, με ¤40 περίπου το ένα συν την εργασία(σε εμένα πήγε ¤20).
Βέβαια για να σιγουρευτείς ότι είναι μόνο ρουλεμάν και όχι διαφορικό πρέπει να ξεμοντάρουν τους τροχούς από το διαφορικό ώστε να περιστρέφονται μόνες τους και τότε να αξιολογηθεί.
Αυτό, όμως, που περιγράφεις δεν το είχα εγώ.
Απλώς άκουγα ένα θόρυβο από τον πίσω αξονα σαν να γλείφει η δαγκάνα την δισκόπλακα. Οχι δυνατό θόρυβο και χωρίς καμία επίπτωση στην κίνηση των τροχών.
Πάντως, και γω πιστεύω ότι τα ρουλεμάν δεν φρενάρουν το αυτοκίνητο, υπό την έννοια ότι δεν μπρορεί να είναι τόσο φθαρμένα που να μην αφήνουν την ρόδα να περιστραφεί.

Vassilis ///M
11-07-14, 22:35
Αυτό, όμως, που περιγράφεις δεν το είχα εγώ.
Απλώς άκουγα ένα θόρυβο από τον πίσω αξονα σαν να γλείφει η δαγκάνα την δισκόπλακα.

Τα τακάκια των πίσω τροχών σε τι κατάσταση ήταν???

Prevezanos
11-07-14, 22:59

Τα πίσω τακάκια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Lykouras
11-07-14, 23:04
Παιδιά, πρώτα απ' όλα , ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τη βοήθεια.
Μάλλον το αρχικό μήνυμα που έγραψα ήταν λίγο μπερδεμένο και σας μπέρδεψα κι εσάς.:original:
Το αυτοκίνητο το πήγα στον μηχανικό λόγω του προβλήματος με το χειρόφρενο (που μαγκώνει).
Το σηκώσαμε για να δούμε αν έχουν μπλοκάρει οι τροχοί ώστε να το ξεμπλοκάρουμε.
Εκεί λοιπόν που γυρίζαμε τους τροχούς (που τελικά δεν φαινόταν να είναι μπλοκαρισμένοι, άρα το μάγκωμα είναι στιγμιαίο), ο μηχανικός ακουμπώντας το πίσω ψαλίδι (δεν ξέρω αν το λέω σωστά) και γυρνώντας παράλληλα τον πίσω τροχό , μου είπε ότι χρειάζομαι και ρουλεμαν πίσω (άσχετα με το θέμα του χειροφρένου).
Τα πίσω τακάκια και οι δισκόπλακες αλλάχτηκαν πριν 6 μήνες.
:whistle:

Lykouras
11-07-14, 23:07

Μάγος είσαι? Από το στόμα μου το πήρεςthumb

Lykouras
11-07-14, 23:14

Ευχαριστώ Πρεβεζάνε,

κι εγώ τώρα που το ανέφερες, ακούω ένα γλύψιμο του τακακιού πάνω στην δισκόπλακα. Αλλά το συνδύασα με το χειρόφρενο (και καλά ότι δεν λύνεται εντελώς και ότι κάπως έτσι βρίσκει στην δισκόπλακα).
Άρα πάμε από Δευτέρα ΚΑΙ για ρουλεμάν (ωραίο Σ/Κ θα κάνουμε!):ranting2:

Lykouras
11-07-14, 23:20
Απλώς άκουγα ένα θόρυβο από τον πίσω αξονα σαν να γλείφει η δαγκάνα την δισκόπλακα. Οχι δυνατό θόρυβο και χωρίς καμία επίπτωση στην κίνηση των τροχών.
Πάντως, και γω πιστεύω ότι τα ρουλεμάν δεν φρενάρουν το αυτοκίνητο, υπό την έννοια ότι δεν μπρορεί να είναι τόσο φθαρμένα που να μην αφήνουν την ρόδα να περιστραφεί.

Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα σχετικά με τα ρουλεμάν...
συν το χειρόφρενο!:drive:
:thanks::thnx: