Επιστροφή στο Forum : [E36] τι αμορτισέρ??? SACHS SUPER TUNING ή BOGE TURBO GAS ή BOGE AUTOMATIC??
Παιδες εχω ενα ε36 316Ι i coupe 12/97.Θελω να αλλαξω τα μαμα αμορτισερ αλλα θελω να ειναι οσο γινεται πιο κοντα στα μαμα.Εχω μπερδευτει παρα πολυ και θελω την βοηθειας σας.Τι να βαλω?Επισης δεν ειναι MPACK το μπεμβεδακι.Οτι εχει επανω ειναι μαμα.Και τελος θελω να μαθω πως καταλαβαινω οτι η Χ μαρκα αμορτισερ ειναι για το δικο μου αυτοκινητο?Ρωταω για τι βλεπω π.χ τα ζακς και εχουν για σχεδον ολες τις μαρκες αυτοκινητων.
SACHS SUPER TUNING Ή BOGE TURBO GAS 'H BOGE AUTOMATIC??
Boge turbo gas, θα σου δώσει το κράτημα που σου λείπει, με ίδια άνεση και πιο δεμένη αίσθηση. 350 περασμένα τα έβαλα. Automatic μακριά είναι λαδιού!
Boge turbo gas, θα σου δώσει το κράτημα που σου λείπει, με ίδια άνεση και πιο δεμένη αίσθηση. 350 περασμένα τα έβαλα. Automatic μακριά είναι λαδιού!
Εμαθα οτι το boge turbo gas δεν ειναι για τα δικα μου ελατηρια που ειναι μαμα και οτι ειναι για μ πακ. Ισχυει κατι τετοιο;
Αν αυτό βοηθά, στο δικό μας το 316i Luxus 3/98, έβαλα πριν χρόνια Bilstein
Ειναι πιο ακριβα και το μπατζετ ειναι 3 κατοσταρικα. Σε ευχαριστω παντως.
HLIAS - E36
30-06-14, 23:03
Mπορείς να βάλεις τα Bilstein τα μαύρα... Φοβερή ανάρτηση και με την εγγύηση της Bilstein, πολύ καλύτερο πάτημα και άνεση από την εργοστασιακή σου ανάρτηση... Θα δεις τρελή βελτίωση και δεν ξεπερνάνε τα 300¤...thumb
Δεν εχω ακουσει και τα καλητερα. Βαρκα μεγαλη μου εχουν πει.
Αν θες πιο σκληρή ανάρτηση έχω και είναι σαν καινούριες. Βilstein χοντρό καλάμι με h&r ελατήρια για 4κύλινδρο.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου αλλα θα ηθελα να βαλω boge και να ειναι καινουργια.
Εμαθα οτι το boge turbo gas δεν ειναι για τα δικα μου ελατηρια που ειναι μαμα και οτι ειναι για μ πακ. Ισχυει κατι τετοιο;
Ισχύει. Η sachs-boge στους καταλόγους της λέει ότι τα advantage-turbo gas, που είναι κανονικά για μ-πακ ελατήρια, μπορείς να τα βάλεις και με τα απλά ελατήρια λόγω μικρής διαφοράς στο ύψος. Ναι μπορείς. Αλλά έχεις πει ότι θες να παραμείνει άνετο το αυτοκίνητό σου. Επειδή εγώ έχω sachs advantage με μ-πακ ελατήρια, που σε σκληρότητα είναι μόνο 10% πιο σκληρά από τα απλά ελατήρια που έχεις (στην ουσία ίδια σκληρότητα έχουν, πιο χαμηλά είναι απλώς), το αμάξι μου δεν χαρακτηρίζεται άνετο (είναι μια μέση κατάσταση) και έχω και 16άρα ζάντα.
Οπότε όπως σου ξαναείπα, βάλε sachs super touring - boge automatic.
Και άνεση όπως μαμά και να στρίβεις με αμορτισέρ των 300¤ δεν παίζει.
Αν και η άνεση είναι κάτι καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ, κρίνω πως τα sachs advantage δεν είναι ιδιαιτέρως άνετα. Μπορεί τα boge turbo gas, παρότι θεωρούνται ίδια με τα advantage καθότι είναι ίδια εταιρία ή sachs-boge (ανήκουν στην zf https://webcat.zf.com/index.asp?SPR=4), να είναι πιο μαλακά. Αυτό δεν το ξέρω.
Δεν με νοιαζει να μπαινω μαλιοκουβαρα ειμαι νορμαλ οδηγος. Εγω εχω βαλει 17αρα ζαντα για λογους ομορφιας του αυτοκινητου.Αυτο που θελω ειναι να μην ειναι βαρκα το αμαξι.
Πρέπει να επιλέξεις τί από τα 2 (άνεση ή κράτημα) σε ενδιαφέρει πιο πολύ. Σου υπενθυμίζω ότι έχεις εκφράσει την άποψη ότι θες να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα μαμά. Τώρα λες δεν θέλω να είναι βάρκα. Κατά γενική ομολογία τα μαμά είναι βάρκα.
Ο φίλος πιο πάνω είπε ότι τα μαύρα bilstein τα συνδυάζουν κ τα 2. Δεν το ξέρω. Σου είπα την άποψή μου για sachs-boge.
Η επιλογή αμορτισέρ, θέλει και λίγο τύχη κάποιες φορές, γιατί είναι υποκειμενικό τί είναι τί για τον καθένα.
Για μενα τα μαμα ηταν τρομερα.Καμια σχεση με βαρκα και αν ηθελα να κανω καμια ''τσαχπινια'' σε στροφη δεν με προδωσαν ποτε.Σε ευχαριστω παντως για τα μνμ σου.Μαλλον παω για boge automatic.
Μου δωσανε μια τιμη για koni street πορτοκαλι 330 τοποθετημενα. Εχουμε καμια γνωμη για αυτα;μου ειπαν οτι ειναι πολυ κοντα στα μαμα ελαααχιστα πιο σκληρο.
ghost-rider
01-07-14, 16:55
Ρε φιλε εστιασε στο ποιο απ ολα αυτα εχει αντοχη στα χλμ κ στο χρονο.
Ολα ειναι σουπα.
Κ τα εργοστασιακα βεβαια σουπα ειναι οποτε αφου βολευεσαι με τα εργοστασιακα θα μεινεις κ μ αυτα ικανοποιημενος.
Εστιασε στην αντοχη που εχουν.
Μην απορριπτεις τα μαυρα μπιλσταιν.
Θεωρουνται σουπα σε σχεση με τα κιτρινα μπιλσταιν.
Οχι σε σχεση με τα εργοστασιακα.
Αυτης της συνομωταξιας ειναι κ αυτα.
Ρε φιλαρακι σουπα τα εργοστασιακα εγω για την δικη μου χρηση δεν τα λεω.σιγουρα υπαρχουν καλητερα αμορτισερ απο τα μαμα. Απλα θελω να ειναι οσο πιο κοντα γινεται στα μαμα. Και λιγο πιο σκληρα δεν με νοιαζει. Και φυσικα αυτο που λες εχεις δικιο και κοιταω την αντοχη για αυτο αλλωστε ρωτησα πιο πριν να μην βαλω κατι που δεν τεριαζει με τα ελατηρια μου και σε ενα χρονο θελω αλλαγη.
Να ξέρεις πάντως πως κανένα αμορτισέρ εμπορίου δεν πρόκειται να έχει την αντοχή των εργοστασιακών που είχες.
Καλα ναι αυτο ξερω. Στα μαμα που ρωτησα την bmw μου ειπαν 700.
αμα ειναι να το κρατησεις το αμαξι 10 χρονια μαζεψε λεφτα και βαλε τα γνησια...καμια σχεση με του εμποριου σε αποδοση-αντοχη.του εμποριου στα 50.000 χλμ το πολυ ειναι για πεταμα.τα μαμα κρατανε 100.000 χλμ.
αμα ειναι να το δωσεις μετα απο 2-3 χρονια βαλε boge απλα και τελος...
Εχω καταληξει σε αυτα που λες για automatic.σε ευχαριστω πολυ.