Επιστροφή στο Forum : Dacia
Nαι, καλά διαβάσετε, Dacia!
Που λέτε, πήγα Ελβετία για ένα σεμινάριο (όπως θα είδατε από φωτό που έβαλα σε άλλο θρεντ) κι έχω πάθει πλάκα. Σε κεντρικά σημεία στο Lugano υπάρχουν διαφημισεις για Duster, Sandero και Logan SW! Για το πόσο cool είναι, αφού δροσίζουν τόσο με το a/c όσο και με την τιμή τους, αφού είναι τα φθηνότερα στην κατηγορία τους ως καινούρια και χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς για την τιμή τους.
Και σκέφτομαι...αυτή η οικονομική κρίση πάει παντού...αλλά και στην Ελβετία;!;!!!
Να μετονομαστεί το thread σε dacia fans άμεσα!!! :th_Laie_67-1:
Η αλήθεια είναι πως έχουν πέραση σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έχω δει ήδη αρκετά εδώ (ακόμα και στο παρκινγκ του καζίνο:shok:)
Στις Ασιατικές αγορές προωθούνται ως Renault. Στην νοτια Ινδία έχω δει μερικά Renault Duster με ωραία χρωματάκια και δερμάτινο σαλόνι!!!
Τι μου θύμησες τώρα.... πριν δεκαετίας κυκλοφορούσε πολύ ένα μοντέλο στην Ελλάδα, που ήταν πιστό αντίγραφο του Renault 12.
Δούλευα εκτός έδρας στην Δράμα και συνεργαζόμασταν με 3-4 Ρουμάνους. ένα βράδυ με βλέπει ο Γκεόρκυ, ο επικεφαλής τους με το Ε21 και μου λέει θέλω να με βγάλεις μια φώτο να κάθομαι στο τιμόνι για να την στείλω στους δικούς μου.
Του λέω γελώντας, τι το πέρασες το bmw για ferarri?
Η απάντηση του ήταν, για μας είναι όπως η ferarri εδώ. Έχω κάνει αίτηση εδώ και 6 χρόνια να αγοράσω Dacia και θα περιμένω περίπου άλλα 2-3 χρόνια.
Αυτά την δεκαετία του 80 στην Πουμανία του Τσαουσέσκου!
Το Renault 12
https://imageshack.com/a/img843/5930/njmhn.jpg
Το Dacia
https://imageshack.com/a/img829/6913/lxtv.jpg
dark knight
12-06-14, 12:32
το sandero ειναι το αγαπημενο αυτοκινητο των παρουσιαστωνν του top gear:hystericalbs1:
φώτο να κάθομαι στο τιμόνι για να την στείλω στους δικούς μου.
Του λέω γελώντας, τι το πέρασες το bmw για ferarri?
Η απάντηση του ήταν, για μας είναι όπως η ferarri εδώ. Έχω κάνει αίτηση εδώ και 6 χρόνια να αγοράσω Dacia και θα περιμένω περίπου άλλα 2-3 χρόνια.
Δεν κατάλαβα....είχε κανει ΑΙΤΗΣΗ :shok: ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ για να αγοράσει Dacia?!?;;; !!!! Και ακόμα περίμενε;;;!!!!
Ναι, έτσι όπως το γράφω. :original:
είναι έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέει ο Γιώργος.
σε όλες τις πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ.
πχ ανατολική γερμανία trabant, σοβιετική ένωση lada.
μία δεκαετία αναμονή. τρελή παραγωγικότητα
Konstantinos E60
12-06-14, 13:13
σε όλες τις πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ.
πχ ανατολική γερμανία trabant, σοβιετική ένωση lada.
μία δεκαετία αναμονή. τρελή παραγωγικότητα
συν η σφηνωμένη τυρόπιτα που ειχαν στο κεφαλι τους οι διοικούντες όλων των Σοβιετ. καθεστώτων και δεν επετρεπαν τις εισαγωγες αλλων εταιρειών.
Nαι, καλά διαβάσετε, Dacia!
Που λέτε, πήγα Ελβετία για ένα σεμινάριο (όπως θα είδατε από φωτό που έβαλα σε άλλο θρεντ) κι έχω πάθει πλάκα. Σε κεντρικά σημεία στο Lugano υπάρχουν διαφημισεις για Duster, Sandero και Logan SW! Για το πόσο cool είναι, αφού δροσίζουν τόσο με το a/c όσο και με την τιμή τους, αφού είναι τα φθηνότερα στην κατηγορία τους ως καινούρια και χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς για την τιμή τους.
Και σκέφτομαι...αυτή η οικονομική κρίση πάει παντού...αλλά και στην Ελβετία;!;!!!
Extremely cool ντάτσια :
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/06/dacia1300dric_zps6dad30c7-1.jpg
:D
Δεν κατάλαβα....είχε κανει ΑΙΤΗΣΗ :shok: ΠΡΙΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ για να αγοράσει Dacia?!?;;; !!!! Και ακόμα περίμενε;;;!!!!
Σκέψου όταν επιτέλους ήρθε, να ήταν λάθος το χρώμα:th_Laie_67-1:
Ένας φίλος μου έχει Renault 12 με ιστορικά. Eπειδή τα ανταλλακτικά renault ήταν ακριβά και δυσεύρετα (μιας και το 12άρι είχε σταματήσει από παραγωγή το '80), είχε επιχειρήσει να βάλει κάποιες φορές ανταλλακτικά Dacia αφού ήταν ουσιαστικά το ίδιο αμάξι και ανταλλακτικά υπήρχαν μιας και το liberta παραγόταν ως το 2006. Οτιδήποτε είχε βάλει λοιπόν από Dacia η φθορά του στο χρόνο ήταν εκθετική και η ποιότητά του καμία επαφή με το αντίστοιχο γαλλικό ανταλλακτικό....
αμαξι συμβολο για ενα λαο για πολλα χρονια, εμπαζε παντα χιονια απο ολα τα παραθυρα κ φοβοσουν να αναψεις τσιγαρο γιατι το υγραεριο που ειχαν ολα τα ταξι μυριζε τοσο πολυ που εβγαινες μαστουρωμενος κ παγωμενος μετα απο καθε διαδρομη, επισης ηταν οι πρωτοι που ειχαν ανακαλυψει το start/stop μια που σε καθε φαναρι μολις γινοταν πορτοκαλι εσβηναν την μηχανη κ πηγαιναν ρολαροντας μεχρι να σταματησουν, οταν αναβε πρασινο αναβαν ξανα την μηχανη, μπορει να εχουν αλλαξει τωρα αλλα εμενα η γνωμη μου δεν αλλαζει...ειναι σκυλια-δεν καταλαβαινουν τιποτα αλλα για τα μπαζα!:thumbsdown:!:sm-scared5:
οποτε ενταξει αφου το θελετε παρτε το...ειναι σαν να βλεπω το duster
https://www.youtube.com/watch?v=Fu2cL-mjSJI
https://www.youtube.com/watch?v=c2Qh8IsU3LM
εγω παντως δεν αντεξα να δω κανενα βιντεο μεχρι το τελος:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
ps
6 χρονια φοιτητης τα εφαγα στην μαπα να τα βλεπω κ μερικες φορες σαν μεταφορικο μεσο (ταξι) ευτυχως ειχα την merc 280se για κανενα χρονο κ μετα μια e30 οπου ξεμπουκωνα τις νεανικες μου ανησυχιες:thumbsup:
αμαξι συμβολο για ενα λαο για πολλα χρονια, εμπαζε παντα χιονια απο ολα τα παραθυρα κ φοβοσουν να αναψεις τσιγαρο γιατι το υγραεριο που ειχαν ολα τα ταξι μυριζε τοσο πολυ που εβγαινες μαστουρωμενος κ παγωμενος μετα απο καθε διαδρομη, επισης ηταν οι πρωτοι που ειχαν ανακαλυψει το start/stop μια που σε καθε φαναρι μολις γινοταν πορτοκαλι εσβηναν την μηχανη κ πηγαιναν ρολαροντας μεχρι να σταματησουν, οταν αναβε πρασινο αναβαν ξανα την μηχανη, μπορει να εχουν αλλαξει τωρα αλλα εμενα η γνωμη μου δεν αλλαζει...ειναι σκυλια-δεν καταλαβαινουν τιποτα αλλα για τα μπαζα!:thumbsdown:!:sm-scared5:
Τι μου θύμησες τώρα.Και λίγα είπες.Καμία έκφραση δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς το τι βίωνες κάθε φορά.:shok:Ουκ ολίγες διαδρομές με τα συγκεκριμένα ταξί.Κρατική εταιρεία ταξί, με Dacia μόνο,αλλά αυτά υπήρχαν μέχρι να έρθει η DAEWOO.Ασυντήρητα οχήματα.Δεν δούλευε τίποτα.Πρέπει να βρω φωτογραφίες που έχω από λάστιχα σε αμάξι που κυκλοφορούσε.Το "φαίνονται τα λινά" είναι λίγο.Στα πιο πολλά έτσι ήταν.Βράδυ χωρίς φώτα.(δεν δούλευαν; για λόγους οικονομίας;)Μονίμως μεθυσμένοι οι περισσότεροι οδηγοί.Έχει τύχει πάνω σε στροφή να ανοίξει η εξωτερική πόρτα.Απλά πρέπει να σφήνωνε η πόρτα στο πίσω φτερό(κλασσική περίπτωση) δεν δούλευε κάτι στις ασφάλειες του συγκεκριμένου (αν υπήρχαν κιόλας)!.Ευτυχώς που είμασταν 3 και κράταγε ο ένας τον άλλον.Το χειμώνα περισσότερο κρύο ένιωθες μέσα στο ταξί παρά έξω.Και άλλα πολλά.
[QUOTE=Alex_;490466]αμαξι συμβολο για ενα λαο για πολλα χρονια, εμπαζε παντα χιονια απο ολα τα παραθυρα κ φοβοσουν να αναψεις τσιγαρο γιατι το υγραεριο που ειχαν ολα τα ταξι μυριζε τοσο πολυ που εβγαινες μαστουρωμενος κ παγωμενος μετα απο καθε διαδρομη, επισης ηταν οι πρωτοι που ειχαν ανακαλυψει το start/stop μια που σε καθε φαναρι μολις γινοταν πορτοκαλι εσβηναν την μηχανη κ πηγαιναν ρολαροντας μεχρι να σταματησουν, οταν αναβε πρασινο αναβαν ξανα την μηχανη, μπορει να εχουν αλλαξει τωρα αλλα εμενα η γνωμη μου δεν αλλαζει...ειναι σκυλια-δεν καταλαβαινουν τιποτα αλλα για τα μπαζα!:thumbsdown:!:sm-scared5:
Τι μου θύμησες τώρα.Και λίγα είπες.Καμία έκφραση δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς το τι βίωνες κάθε φορά.:shok:Ουκ ολίγες διαδρομές με τα συγκεκριμένα ταξί.Κρατική εταιρεία ταξί, με Dacia μόνο,αλλά αυτά υπήρχαν μέχρι να έρθει η DAEWOO.Ασυντήρητα οχήματα.Δεν δούλευε τίποτα.Πρέπει να βρω φωτογραφίες που έχω από λάστιχα σε αμάξι που κυκλοφορούσε.Το "φαίνονται τα λινά" είναι λίγο.Στα πιο πολλά έτσι ήταν.Βράδυ χωρίς φώτα.(δεν δούλευαν; για λόγους οικονομίας;)Μονίμως μεθυσμένοι οι περισσότεροι οδηγοί.Έχει τύχει πάνω σε στροφή να ανοίξει η εξωτερική πόρτα.Απλά πρέπει να σφήνωνε η πόρτα στο πίσω φτερό(κλασσική περίπτωση) δεν δούλευε κάτι στις ασφάλειες του συγκεκριμένου (αν υπήρχαν κιόλας)!.Ευτυχώς που είμασταν 3 και κράταγε ο ένας τον άλλον.Το χειμώνα περισσότερο κρύο ένιωθες μέσα στο ταξί παρά έξω.Και άλλα πολλά.
Ρε κόψτε το δούλεμα, όποιος δεν έχει μπει σε Dacia 1200 με μπουφάν και σκούφο το χειμώνα να μου τρυπήσει την μύτη. Μην μιλήσω για τούρκικα ταξί που ερχόταν μέσω Βουλγαρίας χωρίς πρόβλημα. Επίσης χιόνι πεζοδρόμιο 4 μέτρα πάγο στο δρόμο και ο ταξιτζής μεθυσμένος να κορνάρει γιατί δεν ξεκινάει ο μπροστινός ενώ έχει κόκκινο φανάρι.. ..
Αναφέρθηκα στα μοντέρνα Dacia. Αν μιλάμε για αυτοκϊνητα του 70 και 80, τότε καλά κρασιά. Όλες οι μάρκες τότε είχαν προβλήματα.
Χωρίς πλάκα, έχω κάνει test drive τόσο στο Duster όσο και στο Sandero και σχετικά εντυπωσιςστηκα για την τιμή τους. Και για Ελλάδα ούτε που θα φοβομουν να το παρκάρω οπουδήποτε!
Σκέψου όταν επιτέλους ήρθε, να ήταν λάθος το χρώμα:th_Laie_67-1:
Δεν φτάνει που σου ενέκριναν να πάρεις αυτοκίνητο, θέλεις και επιλογή στο χρώμα ;;; :th_Laie_67-1:
Σοβαρά τώρα !
Και η Γαλλία άρχισε να γεμίζει απο Dacia . Λογικό είναι να πουλάνε, αφού πρόκειται ουσιαστικά για Ρενώ, με φτηνότερα εργατικά.
Κάτι παρόμοιο δεν ισχύει και με την Σκόντα ;;;
μετα την απο την alpina κ την jaguar αφου δεν σε επιασε σοκ μεσα στο dacia εισαι super!!!
Φαίνεται βέβαια η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό που δεν συγκρίνεται με ακριβότερα αυτοκίνητα, αλλά πάλι...
£6,800.00 για ένα καινούριο Sandero με υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ραδιο-CD, καπώ που στέκεται από μόνο του ( δεν ξέρω πώς το λένε...είναι με αέριο ή υδραυλικό), αερόσακους οδηγού-συνοδηγού, 3 χρόνια εγγύηση και γλυκιά φατσούλα...δεν παίζεται:hyper:
Το δε πιο φθηνό, που δεν έχει τα ηλεκτρικά καλούδια ούτε ραδιόφωνο, κάνει £5,995.00:shok:
Τις προάλλες ήμουν πίσω από ένα στον αυτοκινητόδρομο: μια χαρά πήγαινε με 120χλμ/ώρα. Το παρακολουθούσα, ήμουν και κουρασμένη λιγάκι. Σταθερή κίνηση. Σε μια στιγμή το ατιμούλι κάνει ένα γκαζάκι και νάσου το από δεύτερη λωρίδα, ξεπετάχτηκε στην γρήγορη λωρίδα, ενώ εγώ ξέμεινα με τον Ιαγουάρο πίσω από το mobile object (που το Sandero μόλις προσπέρασε) περιμένοντας καρτερικά την σειρά των αυτοκινήτων της γρήγορης λωρίδας να φύγουν, αφού δεν μπόρεσα να χωθώ ανάμεσα τους... Είπαμε, ήμουν κουρασμένη:whistle:
Μωρέ, μπράβο του, λέω... 1200 κυβικά!:cheers:
6.800 λίρες...όσο ένα μεταχειρισμενο Ε46, ένα Saab 9-3,ένα Leon tsi, ένα golf tsi,μια 159...δεν περιγράφω άλλο...:facepalm:
katsaraios
12-06-14, 23:42
6.800 λίρες...όσο ένα μεταχειρισμενο Ε46, ένα Saab 9-3,ένα Leon tsi, ένα golf tsi,μια 159...δεν περιγράφω άλλο...:facepalm:
Αυτα τα μεταχειρισμενα "κοστιζουν" παραπανω ,3 χρονια εγγυηση καλα ειναι για καινουριο αλλα το θεμα ειναι εχουν ξεφυγει απο τις σακαρακες που εβγαζαν παλια??
Mία νορμάλ έκδοση του sandero έχει κάπου στα 11k. To να δίνεις αυτά τα λεφτά και να παίρνεις Dacia είναι σαν να τους βάζεις φωτιά και να τα καις! Εδώ όταν παίρνουμε ένα ψυγείο ή ένα φούρνο κοιτάμε το brand να είναι καλό, δεν θα το κοιτάξουμε όταν παίρνουμε αμάξι? Το brand παίζει ρόλο: πέρα από το χειροπιαστό τομέα της ποιότητας, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το "owning experience" του μοντέλου και κατ' επέκταση τη ψυχολογία του κατόχου. Γι' αυτό δεν είναι κακό να πληρώνεις υπεραξία για κάποιο καλό brand, είναι απολύτως λογικό...
Το brand παίζει ρόλο: πέρα από το χειροπιαστό τομέα της ποιότητας, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το "owning experience" του μοντέλου και κατ' επέκταση τη ψυχολογία του κατόχου. Γι' αυτό δεν είναι κακό να πληρώνεις υπεραξία για κάποιο καλό brand, είναι απολύτως λογικό...
Μα, συμφωνούμε απόλυτα σ'αυτό!:original:
https://www.youtube.com/watch?v=CzwnmAIcUIU
:facepalm:https://www.youtube.com/watch?v=SUJlVJrlfrE
Φαίνεται βέβαια η ποιότητα των πλαστικών στο εσωτερικό που δεν συγκρίνεται με ακριβότερα αυτοκίνητα, αλλά πάλι...
£6,800.00 για ένα καινούριο Sandero με υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ραδιο-CD, καπώ που στέκεται από μόνο του ( δεν ξέρω πώς το λένε...είναι με αέριο ή υδραυλικό), αερόσακους οδηγού-συνοδηγού, 3 χρόνια εγγύηση και γλυκιά φατσούλα...δεν παίζεται:hyper:
Το δε πιο φθηνό, που δεν έχει τα ηλεκτρικά καλούδια ούτε ραδιόφωνο, κάνει £5,995.00:shok:
Τις προάλλες ήμουν πίσω από ένα στον αυτοκινητόδρομο: μια χαρά πήγαινε με 120χλμ/ώρα. Το παρακολουθούσα, ήμουν και κουρασμένη λιγάκι. Σταθερή κίνηση. Σε μια στιγμή το ατιμούλι κάνει ένα γκαζάκι και νάσου το από δεύτερη λωρίδα, ξεπετάχτηκε στην γρήγορη λωρίδα, ενώ εγώ ξέμεινα με τον Ιαγουάρο πίσω από το mobile object (που το Sandero μόλις προσπέρασε) περιμένοντας καρτερικά την σειρά των αυτοκινήτων της γρήγορης λωρίδας να φύγουν, αφού δεν μπόρεσα να χωθώ ανάμεσα τους... Είπαμε, ήμουν κουρασμένη:whistle:
Μωρέ, μπράβο του, λέω... 1200 κυβικά!:cheers:
6 και 7000 λίρες είναι πεταμένα λεφτά για Dacia.
Χίλιες φορές κάτι μεταχειρισμένο.
Στη λίστα αξιοπιστίας TUV για το 2013 σε 132 μοντέλα το σαντέρο είναι στη θέση 122. Δηλαδή το δέκατο χειρότερο.
Τελευταίο στη θέση 132 είναι το ντάτσια λόγκαν .
Δεν πάει πιο κάτω
Πάτος
Χαίρομαι που το ανάφερες! :original:
Οπότε έκανα κι ένα google το θεμα της αξιοπιστίας του και...τρελλάθηκα...:shok:
Παραθέτω τα σχετικά sites. Κάποια στα Ελληνικά, κάποια στα Αγγλικά...πω, ρε μελέτη που θα πέσει :th_Laie_67-1:
https://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=3299
https://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=32189&start=135
https://www.teriosclub.net/teriosclub/viewtopic.php?f=23&t=171
https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/dacia/sandero-2013/
https://www.autoexpress.co.uk/dacia/sandero
https://www.telegraph.co.uk/motoring/car-manufacturers/Dacia/9721121/Dacia-Sandero-review.html
https://www.whatcar.com/car-reviews/dacia/duster-crossover/summary/25987-3
Αυτά :whistle: :drive::hyper:
Υπάρχει κάποια αιτία που ασχολούμαστε με το DACIA? Σκοπεύει να το αγοράσει κανείς απο εδώ και θέλει γνώμες? Είναι άξιο ιδιαίτερης μνείας για κάποιο λόγο?:confused:
ΣΩΣΤΟΣ! :original:
Καθώς όμως είναι κατηγορία αυτοκινήτων εκτός BMW, αναφέραμε μερικά πράγματα, απόψεις και υλικό.
Ποτέ δεν ξέρουμε αν αυτό μπορεί να χρειαστεί ή όχι.
Πάμε next topic
Εγω ενδιαφέρθηκα στο παρελθόν .
Οχι οτι είμαι αντικειμενικό δείγμα , μιας κ κατα καιρούς εχω ενδιαφερθεί για καθε τι απίθανο ! Χαχαχαχαχα
m_power_lunatic
13-06-14, 20:18
συν η σφηνωμένη τυρόπιτα που ειχαν στο κεφαλι τους οι διοικούντες όλων των Σοβιετ. καθεστώτων και δεν επετρεπαν τις εισαγωγες αλλων εταιρειών.
Τοπ σχολιο........
Πλάκα πλάκα εδώ που κατέβηκα στην περιοχή Côte d'Azur στη Γαλλία για μερικές μέρες, είδα μπόλικα Sandero και Duster!