Επιστροφή στο Forum : Ε92-Γυρισμένα χιλιόμετρα
Καλησπέρα!
Φίλος αγόρασε πριν ένα χρόνο από μάντρα Ε92 μτχ 2008 μοντέλο με 60.000χμ.
Έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο BMW, ουδέν μεμπτό μηχανολογικά, τα χιλιόμετρα σε κοντέρ και στο διαγνωστικό συμφωνούν και προχώρησε στην αγορά.
Πριν μερικές ημέρες το πηγαίνει για σέρβις. Ο μηχανικός μπαίνει στο online service book (δεν ξέρω αν λέγεται έτσι, κι εγώ πρώτη φορά το άκουσα) να δηλώσει το σέρβις και βλέπει ότι πριν δυο χρόνια στο αυτοκίνητο είχε περαστεί σέρβις στα 110.000χιλιόμετρα σε αντιπροσωπεία.
Καθόλου πρωτότυπη ιστορία, πόσο μάλλον για τα ελληνικά δεδομένα που 9 στα 10 μτχ είναι γυρισμένα.
Το ερώτημα είναι τι γίνεται τώρα;;
Απ'όσο ξέρω ΠΡΙΝ τη μεταβίβαση το πήγε με τον μαντρά σε κτέο για έλεγχο, όπου πήρε χαρτί που έγραφε τα ''χιλιόμετρα'' του, 60.000 δηλαδή.
Μπορεί λοιπόν με το χαρτί του ΚΤΕΟ και μια βεβαιωση από τον αντιπρόσωπο που είχε περάσει εκείνο το σέρβις να διεκδικήσει κάτι;
Ή θα βρεθεί μπλεγμένος;
Ευχαριστώ!thumb
Bazil Van Sinner
10-05-14, 22:31
Ενδιαφέρον θέμα.Στήν ευρώπη σιγουρα θα μπορούσε.
να διεκδικησει τι και απο ποιον?
οσο για τα γυρισμενα χιλιομετρα μη νομιζετε οτι στην ευρωπη δεν το κανουν...
Κ εδώ ίσως να διεκδικίσει κάτι, αλλα είναι χρονοβόρο κ πολυδάπανο, πάλι καλά που δεν είχε 250.000+
Sent from my iPhone using Tapatalk
katsaraios
10-05-14, 22:53
με δικηγορο και χρονο+χρημα μπορει
Συγνωμη ρε παιδια τα πραγματικα χιλιομετρα δεν υπαρχει τροπος να τα δουμε;
Δεν καταγραφονται στον εγκεφαλο;
Πολυ τρέξιμο και το μονο που θα καταφερει ειναι
Να παρει πισω τα χρηματα που έδωσε για την αγορα,
Επιστρέφοντας βεβαια πισω το αμάξι.
Και το σημαντικότερο χωρις να ειναι βέβαιο οτι θα εχει κυρωσεις ο έμπορος.
Αυτα απο κουβεντα που ειχα κανει παλιοτερα με φιλο δικηγόρο
Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
να διεκδικησει τι και απο ποιον?
οσο για τα γυρισμενα χιλιομετρα μη νομιζετε οτι στην ευρωπη δεν το κανουν...
To αυτονόητο. Αποζημίωση από τον έμπορο που το πούλησε...
Η επιστροφή των χρημάτων του/μέρους αυτών και ανταλλαγή με το αυτοκίνητο.
Έστω ότι πάς να το πουλήσεις τώρα όπως είναι με τα γυρισμένα χμ...και ο επόμενος ιδιοκτήτης το αντιληφθεί. Τι γίνεται? Θεωρείσαι συνένοχος? Βρίσκεις και εσύ τον μπελά σου?
ghost-rider
10-05-14, 23:08
Οτι καταγραφεται διαγραφεται...
Τα καταγραφουν σε δυο τρεις μεριες τα αλλαζουν σ ολες.
Δυστυχως δεν εντοπιζονται.
Συγνωμη ρε παιδια τα πραγματικα χιλιομετρα δεν υπαρχει τροπος να τα δουμε;
Δεν καταγραφονται στον εγκεφαλο;
Φυσικά. Αλλά πλέον οι κοντεριτζίδες προγραμματίζουν και τον εγκέφαλο να λέει τα ίδια με το κοντέρ.
Πολυ τρέξιμο και το μονο που θα καταφερει ειναι
Να παρει πισω τα χρηματα που έδωσε για την αγορα,
Επιστρέφοντας βεβαια πισω το αμάξι.
Και το σημαντικότερο χωρις να ειναι βέβαιο οτι θα εχει κυρωσεις ο έμπορος.
Αυτα απο κουβεντα που ειχα κανει παλιοτερα με φιλο δικηγόρο
Αυτό νομίζω είναι και το σωστό. Ανταλλαγή αυτοκινήτου-ποσού αγοράς..
εκτος απο τον εγκεφαλο υπαρχουν και αλλοι τροποι να βρεις τα πραγματικα χιλιομετρα.
Πως θα αποδειχθει το ποιος γυρισε τα χιλιομετρα? ( προηγουμενος κατοχος ή ο μαντρας),θα ξεκινησει ενα τρεξιμο δικαστικο) απιστευτο και μετα απο καμια πενταετια θα ερθει και η αποφαση...
Σταθμιζεις τα εξοδα και τα κουραγια και ξεκινας!!!
Οτι καταγραφεται διαγραφεται...
Τα καταγραφουν σε δυο τρεις μεριες τα αλλαζουν σ ολες.
Δυστυχως δεν εντοπιζονται.
Κι όμως υπάρχουν στον εγκέφαλο, όπου εμφανίζονται σαν ιστορικό μαζί με κάποια νέα βλάβη που θα καταγραφεί. Αλλιώς δεν, σβήνουν μόνο με φορματ και επανεγκατάσταση του προγράμματος.
'Ετσι πήρα το 46αρι πριν 2 χρόνια με 69000χλμ, αλλά ο Καζάκος με τις διαρροές που είχε το μοτέρ από διάφορες τσιμούχες μου πε φυσιολογικό αλλά μετά τις 180 - 200.000 χλμ.
Το αμάξι του 2005, σε άριστη κατάσταση, μας είχε πει ότι το χε αραγμένο και ένα χρόνο μπλά μπλά. Όταν όμως άναψε ένα λαμπάκι και το βάλαμε στο GT1, τότε στο ιστορικό έδειξε στα 187000 χλμ, πρόβλημα με αισθητήρα στροφάλου.
Για αυτο έγραψα πριν οτι πιθανότατα να μην εχει κυρωσεις ο εμπορος,
Μια περιπτωση να τον τσιμπησεις ειναι το αμαξι να ειναι εισαγωγης
Και να το εχει φερει αυτος, οπου συνηθως εκτελωνιζουν με τα πραγματικα
Για λογους κοστους και τα γυρνανε μετά...
Οχι δεν τα γυρνανε και οι πωλητες του Εξωτερικου ετσι...
Κι όμως υπάρχουν στον εγκέφαλο, όπου εμφανίζονται σαν ιστορικό μαζί με κάποια νέα βλάβη που θα καταγραφεί. Αλλιώς δεν, σβήνουν μόνο με φορματ και επανεγκατάσταση του προγράμματος.
'Ετσι πήρα το 46αρι πριν 2 χρόνια με 69000χλμ, αλλά ο Καζάκος με τις διαρροές που είχε το μοτέρ από διάφορες τσιμούχες μου πε φυσιολογικό αλλά μετά τις 180 - 200.000 χλμ.
Το αμάξι του 2005, σε άριστη κατάσταση, μας είχε πει ότι το χε αραγμένο και ένα χρόνο μπλά μπλά. Όταν όμως άναψε ένα λαμπάκι και το βάλαμε στο GT1, τότε στο ιστορικό έδειξε στα 187000 χλμ, πρόβλημα με αισθητήρα στροφάλου.
Ναι βρε Γιωργο τι να λεμε τωρα!, εδω αν θελουν βλεπουν και ποσες φορες εχεις βαλει βενζινη.
Εαν κανουν reflash την dme και μηδενισουν και τον counter δεν υπαρχει τροπος να τα βρεις,
Εκτος εαν το αμαξι πηγαινε μονο σε εξουσιοδητενα για service ή εαν ανοιξεις ψευτοκαπακο και αρχισεις να μετρας με μικρομετρο την φθορα του εκκεντροφορου...
Εαν κανουν reflash την dme και μηδενισουν και τον counter δεν υπαρχει τροπος να τα βρεις,
Εκτος εαν το αμαξι πηγαινε μονο σε εξουσιοδητενα για service ή εαν ανοιξεις ψευτοκαπακο και αρχισεις να μετρας με μικρομετρο την φθορα του εκκεντροφορου...
Ηλία ποια μονάδα είναι το dme?
Ο εγκεφαλος,
Ειναι αυτο που περιγραφεται ποιο πανω κε Γιωργο.
Υπαρχει τρικ (ενα τικ κανεις) να φλασαρεις ξανα το προγραμμα χωρις να
ενημερωθει ο μετρητης που εμφανιζει ποσες φορες εχεις "ριξει"προγραμμα
Οκ γιατί σαν ecu τον ξέρω εγώ. Δηλαδή το ίδιο πράγμα λέμε.
...'Ετσι πήρα το 46αρι πριν 2 χρόνια με 69000χλμ, αλλά ο Καζάκος με τις διαρροές που είχε το μοτέρ από διάφορες τσιμούχες μου πε φυσιολογικό αλλά μετά τις 180 - 200.000 χλμ.
Κύριε Γιώργο, όταν ανακάλυψες τα γυρισμένα χλμ τα ξαναγύρισες στα κανονικά του κατά προσέγγιση (πχ. 195.000 τότε) ή τα άφησες ως έχουν για ψυχολογικούς λόγους και απλά γνωρίζεις πως αν και λέει 80.000 στην πραγματικότητα είναι 200.000;
Κύριε Γιώργο, όταν ανακάλυψες τα γυρισμένα χλμ τα ξαναγύρισες στα κανονικά του κατά προσέγγιση (πχ. 195.000 τότε) ή τα άφησες ως έχουν για ψυχολογικούς λόγους και απλά γνωρίζεις πως αν και λέει 80.000 στην πραγματικότητα είναι 200.000;
Οχι μωρέ έτσι τα αφήσαμε, σιγά τώρα.
γιαυτό αγοράζει κανεις μεταχειρισμένο και όχι καινούργιο ρισκάροντας πάντα κάποια πράγματα.
τίποτα δεν μπορείς να κάνεις μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο.
ούτε και να αποδείξεις αν τα ΧΛΜ είναι όντως γυσρισμένα και απο ΠΟΙΟΝ? τον έμπορο? ή τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για να το δώσει στον έμπορο πιο έυκολα?
οτι πήρες πήρες δυστυχώς ή ευτυχώς...
όσο για τα ΚΜ γενικά προσωπικά δεν δίνω σημασία γιατί ένα αμάξι στην Ελλάδα δεν κάνει γενικά πολά ΚΜ. τα σημερινά αμάξια αντέχουν πολλές εκατοντάδες ΚΜ.
θα έχει σαπίσει το αμάξωμα πριν παραδώσει πνέυμα ο κινητήρας λόγω ΚΜ...
αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι αν το αμάξι είναι εισαγωγής ή Ελληνικό.
γιαυτό αγοράζει κανεις μεταχειρισμένο και όχι καινούργιο ρισκάροντας πάντα κάποια πράγματα.
ούτε και να αποδείξεις αν τα ΧΛΜ είναι όντως γυσρισμένα και απο ΠΟΙΟΝ? τον έμπορο? ή τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για να το δώσει στον έμπορο πιο έυκολα?
όσο για τα ΚΜ γενικά προσωπικά δεν δίνω σημασία γιατί ένα αμάξι στην Ελλάδα δεν κάνει γενικά πολά ΚΜ. τα σημερινά αμάξια αντέχουν πολλές εκατοντάδες ΚΜ.
αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι αν το αμάξι είναι εισαγωγής ή Ελληνικό.
Κι όμως φίλε μου, συμβαίνει.
Το συγκεκριμένο πρωτοκυκλοφόρησε εδώ με άδεια 10 Δεκ. 2005. Στις 14 Δεκ καταγεγραμμένο σέρβις στα 5400χλμ και δεύτερο και τελευταίο τον Ιούνιο του 2006 με 54600χλμ.
Κι όμως φίλε μου, συμβαίνει.
Το συγκεκριμένο πρωτοκυκλοφόρησε εδώ με άδεια 10 Δεκ. 2005. Στις 14 Δεκ καταγεγραμμένο σέρβις στα 5400χλμ και δεύτερο και τελευταίο τον Ιούνιο του 2006 με 54600χλμ.
τι συμβαίνει? δεν κατάλαβα τι εννοείς.....
bimmer-corfu
11-05-14, 14:52
μα καλά απο τα 60.000 που ειχε στο ΚΤΕΟ πως έφτασε στα 110.000?
Μήπως είχε καμια '10ετία' να περάσει απο ΚΤΕΟ?
Μήπως και το ΚΤΕΟ είναι μπλεγμένο?
Δύσκολο το βλέπω να βρείς ακρη ...
Οσο άκρη θα έβρισκες αν σε καινούργιο ανακάλυπτες μετά απο 6 μήνες οτι έχει βαφτεί μία πόρτα πχ ...
Για να μην κάνεις τον φακίρη ΠΑΝΤΑ καινούργιο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .
Δυστυχώς Μάρκο, ούτε αυτό ισχύει απόλυτα, ναι μεν οι πιθανότητες είναι πολύ μικρότερες αλλά υπαρκτές.Κάποιοι όχι απλά φακιρηδες έγιναν, έχουν πλέον ενωθεί με το σύμπαν πνευματικά προσπαθώντας να βγάλουν άκρη!
τι συμβαίνει? δεν κατάλαβα τι εννοείς.....
όσο για τα ΚΜ γενικά προσωπικά δεν δίνω σημασία γιατί ένα αμάξι στην Ελλάδα δεν κάνει γενικά πολά ΚΜ.
αυτό εννοώ,
μα καλά απο τα 60.000 που ειχε στο ΚΤΕΟ πως έφτασε στα 110.000?
Μήπως είχε καμια '10ετία' να περάσει απο ΚΤΕΟ?
Μήπως και το ΚΤΕΟ είναι μπλεγμένο?
Πέτρο δεν ήταν από ΚΤΕΟ, πήρα την πληροφορία απ το δίκτυο της BMW, μέσω του VIN.
Που το παράξενο? Απ τον Ιούνιο του 2006, μεχρι τον Απρίλη του 2012 πρόσθεσε άλλα 120.000χλμ περίπου.
nikos valvetronic
11-05-14, 20:21
Για να μην κάνεις τον φακίρη ΠΑΝΤΑ καινούργιο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .
Και εγώ έτσι έλεγα και πήρα ένα καινούργιο Civic το 2002 και όταν πήγα να το δώσω το 2006 ανακάλυψα ότι όλη η μούρη ήταν βαμμένη!!!
ghost-rider
11-05-14, 20:46
Και εγώ έτσι έλεγα και πήρα ένα καινούργιο Civic το 2002 και όταν πήγα να το δώσω το 2006 ανακάλυψα ότι όλη η μούρη ήταν βαμμένη!!!
Ειναι δυνατο το ποσοστο των καινουριων που εχουν τουλαχιστον βαφτει.
Καποια εχουν κ τρακαρισματακια. Φαινομενα οχι σπανια.
κοιταξτε ποσα χιλιομετρα εχουν τα μικρα ντιζελ στο mobile και ποσα αυτα που εχουν φερει απο γερμανια οι μαντραδες.......εστη γερμανια εχουν 200βαλε και αυτα που εχουν φερει στην ελλαδα εχουν 80-100
ΟΛΑ γυρισμενα.....
κοιταξτε ποσα χιλιομετρα εχουν τα μικρα ντιζελ στο mobile και ποσα αυτα που εχουν φερει απο γερμανια οι μαντραδες.......εστη γερμανια εχουν 200βαλε και αυτα που εχουν φερει στην ελλαδα εχουν 80-100
ΟΛΑ γυρισμενα.....
οτι αμαξι ειναι απο γερμανια το παιρνεις εις γνωση σου οτι εχει 100κ+ μινιμουμ και απλα αυτο που μενει ειναι να κοιταξειε την κατασταση του...δεν σκεφτεσαι αν ειναι γυρισμενα
ειδικα με τα χιλιομετρα με την ταξινομηση συμφερει τους μαντραδες να εχουν οσο περισσοτερα γινεται..γτ μειωνεται η τιμη στο τελωνειο.......
Παρόμοια περιπτωση πελάτη σε δικηγορικό γραφείο συγγενή μου.
Ανακάλυψε μετα απο καιρό (όταν ξαναπήγε κτέο) οτι το αμαξι ειχε περάσει στο παρελθον κτεο με περισσοτερα χιλιομετρα απο οσα εγραφε οταν πουλήθηκε στον επόμενο ιδιοκτήτη και πελατη του δικηγορικου γραφείου.
Αγωγή αποζημιωσης με κύριο αποδεικτικό το χαρτί του ΚΤΕΟ και την αγγελία πώλησης που ανέφερε τα δήθεν χιλιομετρα (την είχε κρατήσει) .
Αποτέλεσμα μετα απο 3-4 χρόνια το δικαστήριο του επεδίκασε αποζημίωση όση ηταν η διαφορά τιμής του ιδιου αυτοκινητου ως μεταχειρισμένου αλλα με τα περισσοτερα χιλιομετρα (τα πραγματικά).Συνολικά του επεδικασε γύρω στα 2.000 και δεν ξέρω πόσα του έμειναν στην τσέπη μετα τα δικαστικα εξοδα.
Περισσοτερο εγινε η ιστορια για το γαμώτο και για να τρέξει τον μαντρά , παρά για τα χρήματα.
O πιο ασφαλής τρόπος για να καταλάβεις στο περίπου τα χιλιομετρα του αυτοκινητου ειναι :
- Η κατασταση του τιμονιου
- Οι φθορες των καθισματων
- Η φθορά του λεβιέ ταχυτήτων
Αγορασα Ε92 από ιδιώτη με 29.000 και η κατασταση του αυτοκινητου εσωτερικα ήταν σαν να αγόραζες καινουριο...!
O πιο ασφαλής τρόπος για να καταλάβεις στο περίπου τα χιλιομετρα του αυτοκινητου ειναι :
Αγορασα Ε92 από ιδιώτη με 29.000 και η κατασταση του αυτοκινητου εσωτερικα ήταν σαν να αγόραζες καινουριο...!
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο,γενικά στα Ε92 από την πολύ χρήση φθείρετε εύκολα το τιμόνι και ο μοχλός ταχυτήτων και τα χερούλια στις πόρτες και φαίνεται,εγώ το πείρα με 16.000 και επειδή φοβόμουν μην είναι γυρισμένα τα km εκτός από τον Ντακουνάκη που το πήγα,έψαξα μέχρι και τα τακάκια και τα λάστιχα τα οποία ήταν μαμίσια και ήταν σχεδόν καινούργια.
Και αν τα αλλαξεις δεν φαινεται τιποτα. Καλος τροπος, οχι ασφαλης.
Αλλαξες δέρματα, τιμόνι με αερόσακο και όλο το λεβιέ ταχυτητων (κομπλε).....
Εχω την εντύπωση πως είναι πολύ μεγάλο έξοδο, μόνο και μόνο για να το πουλήσεις με λιγότερα χιλιόμετρα!
Μπορεις πολύ ευκολα απο τις εσωτερικές φθορες και την γενική εσωτερική του εικόνα να καταλαβεις αν το αυτοκινητο ειναι 20,000χλμ ή 150.000χλμ!
Εχω την εντύπωση πως είναι πολύ μεγάλο έξοδο, μόνο και μόνο για να το πουλήσεις με λιγότερα χιλιόμετρα!
Μπορεις πολύ ευκολα απο τις εσωτερικές φθορες και την γενική εσωτερική του εικόνα να καταλαβεις αν το αυτοκινητο ειναι 20,000χλμ ή 150.000χλμ!
Ναι αμα τα αλλαξω σε κανα κουβαδακι πολης δεν αξιζει. Αν το Μ5 μου ειχε γυρισει ολη την Ευρωπη, αξιζει. thumb
Σε κάποιον "επαγγελματια", οι εργασίες που περιγράφεις δεν θα του στοιχησουν πάνω από 500¤, θεωρείς ότι είναι απογορευτικο το κόστος μπροστά σε αυτά που θα κερδίσει?
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk
Συνήθως επειδή οι μαντράδες είναι γύφτοι και τσιγκούνηδες δεν αλλάζουν τίποτα μόνο τα χιλιόμετρα γυρίζουν,έχω δει αμάξι στο car.gr με 30.000 και εσωτερικό απελπιστικα φθαρμένο, βέβαια άμα θέλει κάποιος να κάνει καλή δουλειά θα τα αλλάξει γιαυτό και όπως προείπα θέλει συνδυασμό ελέγχων ώστε να είσαι όσο το δυνατό σίγουρος για τα χιλιόμετρα που έχει ένα μεταχειρισμένο.
Συνήθως επειδή οι μαντράδες είναι γύφτοι και τσιγκούνηδες δεν αλλάζουν τίποτα μόνο τα χιλιόμετρα γυρίζουν,έχω δει αμάξι στο car.gr με 30.000 και εσωτερικό απελπιστικα φθαρμένο, βέβαια άμα θέλει κάποιος να κάνει καλή δουλειά θα τα αλλάξει γιαυτό και όπως προείπα θέλει συνδυασμό ελέγχων ώστε να είσαι όσο το δυνατό σίγουρος για τα χιλιόμετρα που έχει ένα μεταχειρισμένο.
Τους τσιγκουνηδες τους καταλαβαινεις ευκολα γιατι το camel παει σύννεφο.
προφανως θελει καλο ελεγχο, πονεμενη ιστορια πάντως...
Ειναι δυνατο το ποσοστο των καινουριων που εχουν τουλαχιστον βαφτει.
Καποια εχουν κ τρακαρισματακια. Φαινομενα οχι σπανια.
Παλιά (1980-85) ήταν συχνό φαινόμενο γιατί και στα τελωνεία δεν τα πρόσεχαν τωρα είναι σπάνιο γιατι υπάρχει και καλύτερος έλεγχος .
Εκτός απο την αλλαγή μπορούν και να επισκευασθούν με 200-400 ευρώ !
ghost-rider
18-06-14, 22:44
Παλιά (1980-85) ήταν συχνό φαινόμενο γιατί και στα τελωνεία δεν τα πρόσεχαν τωρα είναι σπάνιο γιατι υπάρχει και καλύτερος έλεγχος .
Ποσο παλιοτερα λες?
Το 2005 πηρα ενα τζιμνι κουτα και διαπιστωσα λιγο καιρο μετα οτι ειχε στοκαρισμενο εμπρος προφυλακτηρα καθως και την πλαστικη ποδιτσα που εχει απο κατω. Πισω απο τον εμπρος προφυλακτηρα.
Τα ζωα δεν τον αλλαξαν καν. Τον κολλησαν, τον στοκαραν και τον εβαψαν.
Το 2009 φιλος παιρνει κουτα ΚΙΑ ceed.
Το βλεπω και το αμαξι εκανε κρα οτι τα ειχε αλλαξει ολα μπροστα.
Δεν μιλησα για να μην του κανω την καρδια περιβολι.
1 μηνα μετα τον παιρνει τηλεφωνο μια κοπελιτσα απο την αντιπροσωπεια να τον ρωτησει αν εμεινε ευχαριστημενος με την επισκευη του αυτοκινητου του.
Ευτυχως αυτη καταλαβε τη μλκια της και του ειπε οτι εκανε λαθος και αυτος το πιστεψε οτι εγινε λαθος και κοιμαται ησυχος τα βραδια.
Το αμαξι εχει αλλαξει 2 εμπρος φτερα, καπω και μετωπη σιγουρα.
Να προσθεσω οτι φιλος που δουλευε στη φορντ για ενα διαστημα ειχε αναφερει ενα καρο παρομοια περιστατικα.
Εγω δεν το πιστευω οτι το εκοψαν.
Απλα δεν κανουν αυτα που εκαναν παλια.
Ας πουμε alfa gtv που επεσε απο την νταλικα και εσκασε κατω με τον ουρανο.
Εκατσε δυο μηνες συνεργειο.
Ανεβηκε στην εκθεση σαν οχημα test drive και λιγο πιο μετα πωληθηκε μτχ με πολυ λιγα χλμ.
Εχω δει με τα ματια μου σε καταστημα τοπικης βαφης, alfa romeo mito (ετσι νομιζω λεγεται, γενικα απο μπροστοκινητα αυτοκινητα δεν θελω να ξερω ουτε πως λεγονται) ολοκαινουργιο χωρις πινακιδες και με τα προστατευτικα για καθισματα κλπ να επισκευαζεται στον θόλο απο χτυπημα κατα τη μεταφορα.
Προσωπικα με την απαξιωση των αυτοκινητων που υπαρχει δεν θα αγοραζα με τιποτα καινουργιο.
Έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο BMW, ουδέν μεμπτό μηχανολογικά, τα χιλιόμετρα σε κοντέρ και στο διαγνωστικό συμφωνούν και προχώρησε στην αγορά.
Πριν μερικές ημέρες το πηγαίνει για σέρβις. Ο μηχανικός μπαίνει στο online service book (δεν ξέρω αν λέγεται έτσι, κι εγώ πρώτη φορά το άκουσα) να δηλώσει το σέρβις και βλέπει ότι πριν δυο χρόνια στο αυτοκίνητο είχε περαστεί σέρβις στα 110.000χιλιόμετρα σε αντιπροσωπεία.
Συγνώμη, δεν μπορούσε το εξουσιοδοτημένο την πρώτη φορά να κάνει τον έλεγχο που έκανε ο άλλος αργότερα;
Τι μαγικό δηλαδή έκανε ο δεύτερος;
Είναι πάντως και να μην τύχεις σε βαριεστημένους υπαλλήλους.
Εννοείται ότι ΠΑΝΤΑ δίνεις μπουρμπουάρ και σε δυο και σε τρεις μάλιστα σε αυτούς που θα το τσεκάρουν ΠΡΙΝ το τσεκάρουν. ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ. Ειδικά όταν μιλάμε για καλό/ακριβό αυτοκίνητο. Και να το βγάλουν χάλια, καλύτερα να χάσεις 100-150 ευρώ, παρά να τρέχεις μετά από ένα χρόνο...
Αν περιμένεις να κάνεις δουλειά με τα πενήντα ευρώ που θα τα πάρει η αντιπροσωπεία, σώθηκες....
και μην μου πει κανένας ότι θα πρέπε να κάνουν την δουλειά τους.....στην Ελλάδα ζούμε. Οποιος θέλει να το παίξει νόμιμος ας το ρισκάρει.
Σε κάποιον "επαγγελματια", οι εργασίες που περιγράφεις δεν θα του στοιχησουν πάνω από 500¤, θεωρείς ότι είναι απογορευτικο το κόστος μπροστά σε αυτά που θα κερδίσει?
Αναλογα το αυτοκινητο. Συγκεκριμενα θεωρεις οτι σε μια Ε92 το να αλλαξεις και τα 3 θα κοστισουν μονο 500 ευρω ?
Τους τσιγκουνηδες τους καταλαβαινεις ευκολα γιατι το camel παει σύννεφο.
προφανως θελει καλο ελεγχο, πονεμενη ιστορια πάντως...
:hystericalbs1::hystericalbs1:
Ποσο παλιοτερα λες?
Το 2005 πηρα ενα τζιμνι κουτα και διαπιστωσα λιγο καιρο μετα οτι ειχε στοκαρισμενο εμπρος προφυλακτηρα καθως και την πλαστικη ποδιτσα που εχει απο κατω. Πισω απο τον εμπρος προφυλακτηρα.
Τα ζωα δεν τον αλλαξαν καν. Τον κολλησαν, τον στοκαραν και τον εβαψαν.
Το 2009 φιλος παιρνει κουτα ΚΙΑ ceed.
Το βλεπω και το αμαξι εκανε κρα οτι τα ειχε αλλαξει ολα μπροστα.
Δεν μιλησα για να μην του κανω την καρδια περιβολι.
1 μηνα μετα τον παιρνει τηλεφωνο μια κοπελιτσα απο την αντιπροσωπεια να τον ρωτησει αν εμεινε ευχαριστημενος με την επισκευη του αυτοκινητου του.
Ευτυχως αυτη καταλαβε τη μλκια της και του ειπε οτι εκανε λαθος και αυτος το πιστεψε οτι εγινε λαθος και κοιμαται ησυχος τα βραδια.
Το αμαξι εχει αλλαξει 2 εμπρος φτερα, καπω και μετωπη σιγουρα.
Να προσθεσω οτι φιλος που δουλευε στη φορντ για ενα διαστημα ειχε αναφερει ενα καρο παρομοια περιστατικα.
Εγω δεν το πιστευω οτι το εκοψαν.
Απλα δεν κανουν αυτα που εκαναν παλια.
Ας πουμε alfa gtv που επεσε απο την νταλικα και εσκασε κατω με τον ουρανο.
Εκατσε δυο μηνες συνεργειο.
Ανεβηκε στην εκθεση σαν οχημα test drive και λιγο πιο μετα πωληθηκε μτχ με πολυ λιγα χλμ.
Δυστυχώς δούλευα σε pdi και τα γνωρίζω αυτά , αλλά σε εμάς τότε αυτά πήγαιναν για εταιρεία ενοικιάσεως.
Και τα ψιλοχτυπημένα πουλιούνται ως καινούρια, και τα πλημμυρισμένα πουλιούνται ως καινούρια.
Και από χαλάζι επίσης.
Το παρέλαβες χαίρεται !
Ενώ το μεταχειρισμένο, έχει άλλη χάρη !!!
Το ελέγχεις πριν το πάρεις.
Έχει πάντως και την πλάκα της η όλη φάση...πολλοί τα παίρνουμε μτχ με τάδε χλμ έχοντας στο μυαλό μας ότι τα πραγματικά είναι σχεδόν σίγουρα παραπάνω...και τους φερόμαστε σαν να είναι καινούργια!!! Π.χ. "αλλάζω λαδάκια κάθε 7500χλμ", "δεν πέφτω σε λακούβες" και άλλα τέτοια όμορφα και ο/οι προηγούμενος/οι ούτε ξέρουμε τι έκανε!!!:th_Laie_67-1:
Πραγματικό γεγονός!το αυτοκίνητο είναι ακόμα στο car.gr.
Ο κουμπάρος μου πούλησε σε αντιπροσωπεία το αυτοκίνητό του για να αγοράσει καινούριο από την ίδια αντιπροσωπεία. Η ίδια αντιπροσωπεία το προώθησε σε μαντρά ( μπορεί και να συνεργάζεται) και το αυτοκίνητο από τα 63.000 και κάτι χλμ, βρέθηκε να πουλιέται με ακριβώς 52.000χλμ.
Προφανώς και δεν μπορούσε να το κατεβάσει περισσότερο λογω καταγεγραμμένου ελέγχου στα 50.000 και κάτι χλμ. Αυτοκίνητο γερμανικό του 2010....!
Αναλογα το αυτοκινητο. Συγκεκριμενα θεωρεις οτι σε μια Ε92 το να αλλαξεις και τα 3 θα κοστισουν μονο 500 ευρω ?
Τιμόνι και αερόσακος δεν αλλαζονται με κουτα. Απλά ντύνονται. Τα καθίσματα είτε τα φροντίζουν detailers με ειδικά υλικά ώστε να "ξανανιωσουν " είτε αν είναι μεγάλη η φθορά επισκευαζονται τοπικά στα σημεια.
Ενδεικτικά θα σου πω πως το κόστος παραγωγής ενός σετ σαλονιου δεν έχει καμία σχέση με τα 2k που το χρεώνει η αντιπροσωπεία...
Το 500αρικο πάντως είναι υπεραρκετο για ντύσιμο τιμονιου καινούριες φούσκες,ντυσιμο λεβιε και επισκευή σαλονιού
Το 500αρικο πάντως είναι υπεραρκετο για ντύσιμο τιμονιου καινούριες φούσκες,ντυσιμο λεβιε και επισκευή σαλονιού
Αν ειναι μονο 500, στείλε μου διευθυνση να φτιαξω το αυτοκινητο του πατερα μου που το εχει ψιλοπαρατησει!
Υγ: Το δερμα με την χρήση ξεχειλωνει. Δεν εχω δει ποτε επισκευη , περιποιηση που να το επαναφέρει το δερμα σε σταδια πολυ πρωιμης χρησης...! αν καποιος το εχει δει, παρακαλω να μου προτεινει συνεργειο..!
Σιγα μη σου πουμε τις πηγες μας, θα μας χαλασεις τη πιατσα. :th_Laie_67-1:
Christos 330
20-06-14, 14:08
Με 3 μαντραδες εχω συνεργασια ειτε με το συνεργειο ειτε με τα ελαστικα οι 2
οικονομικα πολυ δυνατοι (ριχνουν φραγκα στα αυτοκινητα) ο ενας οπως ερχεται το
αμαξι ετσι το δινει . . .
Το πρωτο που βλεπουν ειναι αν ειναι ατρακαριστο και το 2ο αν εχει πανω απο 200κ χλμ
γιατι αλλαζει η οδηγια στο τελωνειο και ειναι πολυ πιο φθηνο απο εκει και μετα με το car
πουλανε αβερτα ενα service ενα κινεζικο ελαστικο αλοιφη βαζουν τον πιτσιρικα στο ποδι
και ετοιμο . . .
Απο τα 5 αυτοκιντα που ειχα τα 3 ηταν απο μαντραδες μονο το 1 ηταν οκ και αυτο γιατι
το βρηκα εγω μεσα απο την Bmw premium selection οποτε δεν υπηρχε θεμα για κατι . . .
Ενω ξερουμε ολοι οτι ναι ειναι γυρισμενα εκεινη την στιγμη δεν κανουμε καμια κινηση
αντε εγω λογου τις δουλειας μου οτι και να χρειαστει θα το αλλαξω σε τιμες κοστους
χωρις εργατικα . . .
Το καλυτερο ειναι οταν παει να γινει μια αγορα να δινεται και μια εγγυση εστω 6 μηνων
οποτε οτι βγαλει το αυτοκινητο να το αναλαμβανει ο μαντρας . . .
Οσον αφορα τα καινουργια εχω δει σχεδον τα παντα απο ολικο βαψιμο αυτοκινητου
μεχρι ενω το αμαξι yaris ειχε δισκοφρενα πισω του εβαλαν αξονα με ταμπουρα . . .
Τεσπα εγω ειμαι τις φιλοσοφιας υπερ του μεταχειρισμενου το ελεγχεις και αν ειναι
καθαρο αγοραζεις αν οχι θα βρεθει το επομενο χαμος γινεται ετσι και αλλιως και φυσικα
στην μιση τιμη και βαλε !!!
Αν ειναι μονο 500, στείλε μου διευθυνση να φτιαξω το αυτοκινητο του πατερα μου που το εχει ψιλοπαρατησει!
Υγ: Το δερμα με την χρήση ξεχειλωνει. Δεν εχω δει ποτε επισκευη , περιποιηση που να το επαναφέρει το δερμα σε σταδια πολυ πρωιμης χρησης...! αν καποιος το εχει δει, παρακαλω να μου προτεινει συνεργειο..!
Είσαι επαγγελματίας? Δεν μίλησα ποτέ για τέτοιες τιμές σε ιδιώτες που θα πάνε μια φορά στο χ μαγαζί, αλλά για επαγγελματίες που τζιραρουν σε αυτά τα μαγαζιά...
@fanis
Φίλε έχω επίγνωση των γραφομενων μου, άμα βρεθούμε το συζητάμε από κοντά :)