Επιστροφή στο Forum : m για παντα.....
μια συγκριση που ολοι λιγο πολυ θα αναρωτιομαστε....ειναι τα καινουργια m σαν τα παλια?????
www.youtube.com/watch?v=m8amcRnmYfM#aid=P-X7sqWjbiM
Bazil Van Sinner
15-04-14, 22:30
Μιά χαρά τα είπε ο γυαλαμπούκας στο τέλος,σ'ενα ονειρικο γκαράζ θα τα ήθελα και τα 2.
Πολύ νευρικό μου φάνηκε το 235,στην περίπτωση που όντως κάνει τον ίδιο χρονο,κραταω αμφιβολίες,δεν δίνει(σίγουρα) την ίδια ευχαρηστιση στον όδηγο...
Stunt Mike
15-04-14, 22:34
Προσωπικα δεν μου λεει τιποτα ο χρονος της πιστας εν τελει....Πιθανον η συγκεκριμενη να βολευε τα ξεσπασματα ροπης του τουρμπατου Μ235 ή να'χε στροφες που βολευαν περισσοτερο το Ε46 και σε καποια αλλη πιστα ν'αλλαζανε τα συμπερασματα.Αυτα που λεει ειναι τα σημαντικα.Το Μ3 Ε46CSL ειναι η πιο σκληροπυρηνικη εκδοση του Ε46,ενω το Μ235 σαφεστατα οχι...Το Μ235 ειναι αμαξι καθημερινης βολτας-ταξιδιου και φυσικα πρεπει να συγκερασει πολλα γνωρισματα για να ικανοποιησει το μεγαλυτερο ποσοστο των αγοραστων του.Κι αυτο απο μονο του,το κανει ακαταλληλο για απευθειας αντιπαραθεση με το Track focused Μ3CSL.....
Μιά χαρά τα είπε ο γυαλαμπούκας στο τέλος,σ'ενα ονειρικο γκαράζ θα τα ήθελα και τα 2.
Πολύ νευρικό μου φάνηκε το 235,στην περίπτωση που όντως κάνει τον ίδιο χρονο,κραταω αμφιβολίες,δεν δίνει(σίγουρα) την ίδια ευχαρηστιση στον όδηγο...
Το Μ235i έχει πιο μαλακό setup και για αυτό σου φαίνεται έτσι... Σίγουρα με πιο σφιχτή ανάρτηση και με τη μεγαλύτερη ακαμψία που έχει το σασί του θα είναι καλύτερο. Το θέμα είναι ότι ο ήχος του S54 δε συγκρίνεται με τίποτα!
Vasilis M3
15-04-14, 23:13
Το Μ235i έχει πιο μαλακό setup και για αυτό σου φαίνεται έτσι... Σίγουρα με πιο σφιχτή ανάρτηση και με τη μεγαλύτερη ακαμψία που έχει το σασί του θα είναι καλύτερο. Το θέμα είναι ότι ο ήχος του S54 δε συγκρίνεται με τίποτα!
Έγινες η υπογραφή μου... thumb
το γεγονος οτι ενα καθημερινο 2πορτο αμαξι
φουλ εξτρα, με ολες τις ανεσεις που παει τα παιδια σχολειο
παει στο σουπερ μαρκετ, ταξιδευει εθνικη
χωρις καρμπον οροφες,καπο, χειροκινητο κτλ κτλ κτλ
κανει σε αυτην την μικρη πιστα τον ιδιο χρονο με το CSL
για μενα λεει πολλα!
σαν αποτελεσματικοτητα μηλαω
γιατι απο αισθηση σιγουρα υπαρχει μεγαλο κενο
ειναι εμφανες και απο το video εξαλου
Εάν επιβεβαιωθεί το rendering και βγει Μ2 το οποίο θα είναι έτσι:
https://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/BMW-M2-image1.jpg
....τότε ίσως!
Πάντως όσων αφορά στον ήχο, το μοτεράκι του Μ235 έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές σαν μοτέρ με άξιο bmw-δικό ήχο!
HLIAS - E36
16-04-14, 01:50
Δεν μ' ενδιαφέρει η εικόνα του βίντεο.............
....................................αλλά ο ήχος!!!!!!!!:tt1:
Bazil Van Sinner
16-04-14, 08:47
Σίγουρα με πιο σφιχτή ανάρτηση και με τη μεγαλύτερη ακαμψία που έχει το σασί του θα είναι καλύτερο.
Θα είναι?
Έχει πιθανότητες?
Παρα το γεγονος οτι ολοι ειστε κολλημενοι με το Ε30 κτλ
εγω σαν αντιδραστικο στοιχειο και επειδη δεν ειμαι ρομαντικος
παραμενω κολλημενος με το 46αρι!!!
Ειναι κατα τη γνωμη μου το τελευταιο σχετικα Μ που τα κανει ολα.
Ελπιζω να ειμαι καλα και να το αποκτησω καποια μερα!!!
Το θέμα είναι ότι ο ήχος του S54 δε συγκρίνεται με τίποτα!
offtopic
Συγκρίνεται και δυστυχώς χάνει (:tease:), από τον υπέρτατο straight six S50B32...ο ήχος αυτού του μοτέρ είναι αξεπέραστος.-
Τεό, είσαι φανερά σε λάθος δρόμο, RX-8 τη μία, 328 την άλλη...μπάξε έναν S50B32 να ησυχάσεις ρε άνθρωπε!!!!!!:fountwtis:
HLIAS - E36
16-04-14, 11:31
offtopic
Συγκρίνεται και δυστυχώς χάνει (:tease:), από τον υπέρτατο straight six S50B32...ο ήχος αυτού του μοτέρ είναι αξεπέραστος.-
Nαι μωρέ τρέλα!!! Περίμενα να δω ποιός θα το πει...:thumbsup:
https://www.youtube.com/watch?v=FXNTx3Az8yw
Hxητική πανδαισία!!!:notworthy:
Αυτό το βίντεο δείχνει απλά πόσο μεγάλα άλματα έχουν κάνει τα αυτοκίνητα της εταιρείας τα τελευταια 12 χρόνια. Το CSL είναι πραγματικά σταθμός, απλά και μόνο διότι είναι τόσο πολύ καλύτερο απο το απλό ε46 Μ3.
Το 2002 είχε 85000 ευρώ. Εάν χρησιμοποιήσεις ΜΕΡΑ 1.25% για 12 χρόνια (γερμανικού πληθωρισμού, κοντά πρέπει να είμαι) σημερινά λεφτα είναι 98664.13 ευρώ.
Το 235 με το σηματάκι Μ που κάνει τα μισά λεφτά κάνει τον ίδιο χρόνο; Αυτό ΕΙΝΑΙ πρόοδος.
Εάν επιβεβαιωθεί το rendering και βγει Μ2 το οποίο θα είναι έτσι:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/04/BMWM2image1-1.jpg
....τότε ίσως!
Πάντως όσων αφορά στον ήχο, το μοτεράκι του Μ235 έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές σαν μοτέρ με άξιο bmw-δικό ήχο!
Καλά, μοιάζει και με kyalami orange...Εάν έχει και bespoke τετρακύλινδρο μοτερ Νάσο, η ουρά ξεκινά από εμένα.
HLIAS - E36
16-04-14, 11:38
Καλά, μοιάζει και με kyalami orange...Εάν έχει και bespoke τετρακύλινδρο μοτερ Νάσο, η ουρά ξεκινά από εμένα.
E, αν δω και 4κύλινδρο ///Μ μετά πάει...:thumbsdown: Τζάμπα καίει η λάμπα!
Αν και κατά βάθος το ξέρω ότι δεν θ΄αργήσει να έρθει εκείνη η ώρα, δεν θέλω να το πιστέψω...:facepalm:
Vasilis M3
16-04-14, 11:49
E, αν δω και 4κύλινδρο ///Μ μετά πάει...:thumbsdown:
Πάρτο...
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=24348&d=1397638133
:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
HLIAS - E36
16-04-14, 12:00
Πάρτο...
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=24348&d=1397638133
:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ναι, λάθος διατύπωση... Δεν εννοούσα ακριβώς αυτό... Για το βάρος του αυτοκινήτου ήταν ΤΕΡΑΣ ο 4κύλινδρος και μάλιστα ατμοσφαιρικότατος...thumb
Βάλε όμως 4κύλινδρο σε καμια σημερινή BMW 1400+ κιλών και ονόμασέ την ///Μ...:thumbsdown: Μετά αναγκαστικά τούρμπο, κλπ κλπ δηλαδή όλα αυτά που κοροιδεύουμε...:facepalm:
Υ.Γ.: Μ' έκανες και γέλασα πάντως, δεν το περίμενα...:thumbsup:
Vasilis M3
16-04-14, 12:02
Χαχαχαχαχαχχαχαχα το κατάλαβα φίλε σε πειράζω :cheers:
Αυτό το βίντεο δείχνει απλά πόσο μεγάλα άλματα έχουν κάνει τα αυτοκίνητα της εταιρείας τα τελευταια 12 χρόνια. Το CSL είναι πραγματικά σταθμός, απλά και μόνο διότι είναι τόσο πολύ καλύτερο απο το απλό ε46 Μ3.
Το 2002 είχε 85000 ευρώ. Εάν χρησιμοποιήσεις ΜΕΡΑ 1.25% για 12 χρόνια (γερμανικού πληθωρισμού, κοντά πρέπει να είμαι) σημερινά λεφτα είναι 98664.13 ευρώ.
Το 235 με το σηματάκι Μ που κάνει τα μισά λεφτά κάνει τον ίδιο χρόνο; Αυτό ΕΙΝΑΙ πρόοδος.
θα συμφωνησω εν γενει με ολα...αλλα οχι τοσο για την εταιρια αλλα για ολη την αυτοκινητοβιομηχανια...για ι ας μην ξεχναμε να γραψεις τοτε 7.50 ring ηταν σχεδον καλυτερο απο porsche...αρα εξαιρετικη η bmw και τοτε και τωρα αν με ενα σχεδον απλο αμαξι κοντραρει στα ισια το csl...ατιμη εξελιξη....δυστυχως καπου στην πορεια ομως χαθηκε ο ηχος...και εν μερει χαθηκε και η εταιρικη ταυτοτητα....
https://www.youtube.com/watch?v=HH3Vs4hTyho
Ξανα και ξανα!!!
HLIAS - E36
16-04-14, 12:10
Αντρέα, τούτο δεν μαζεύεται με τίποτα!!!:shok:
και εν μερει χαθηκε και η εταιρικη ταυτοτητα....
:+1:
Ακριβώς...!!!thumb
Vasilis M3
16-04-14, 12:18
Να τιμήσουμε και το σπίτι μας... :whistle:
https://www.youtube.com/watch?v=cyRsoTwrh7k"]https://www.youtube.com/watch?v=cyRsoTwrh7k
Αντρέα όποιος έχει ακούσει και δει και του Παντελάκη το Μ3 Ε36 ξέρει... thumb
η Ε30 ηταν 4κυλινδρη οχι γιατι δεν ειχε παλετα κυλινδρων κινητηρων η bmw να της βαλει,
λογος ηταν το βαρος! για αυτο και ολα τα dtm τρεχαν (οπως και τωρα) με 4κυλινδρα μοτερ ακριβως για αυτο τον λογο
το να βγει μια 4κυλινδρη turbo Μ με ελαφρυ μπροστα μερος και τελεια
κατανομη βαρους κανοντας χρονους σε πιστες κτλ κτλ δεν νομιζω
οτι θα χαλασει κανεναν
στο Ε30 εχω 6κυλιδρο μοτερ και δεν το αλλαζω με τιποτα!
, αλλα οποτε οδηγω ή μπαινω σε φιλου Ε30 is σε βολτα στο βουνο
εκπλησσομαι παντα ευχαριστα απο το ελαφρυ μπροστα μερος
που δεν εχω εγω,
οσο και αν μ'αρεσει ο κυλινδρος ηχος
θα χειροκροτησω μια Μ κατασκευη με ελαφρια καροστα
και ελαφρυ μπροστα μερος
(αυτο ηταν εξαλου ενα απο τα μεγαλα ατου της Ε30 Μ3)
dark knight
16-04-14, 17:08
τι κανει ο ανθρωπος με το Μ3 στην ισπανια!!!!
Αν το Csl φορούσε τα μαμά λάστιχα όπως και το φυσητηρι, υπάρχει θέμα υπέρ του τουρμπο.
Εγώ θα σταθώ στο γεγονός του πόσο καλό αμάξι ήταν το 46αρι και όχι στο ποσό προχώρησε η αυτοκινητοβιομηχανια μπροστα.
Είναι σχεδόν γελοίο να προσπαθείς και να παλεύεις, για να μπορέσεις να περάσεις αμάξι το οποίο κατασκευαστηκε 11 χρόνια πίσω. ΚΑΙ ΤΙ ΑΜΑΞΙ...αμάξι το οποίο φτύνει την επόμενη γενιά για πλακα, με ένα σετ φρένα και τπτ αλλο, ενώ το powerband του, δεν είναι και ότι καλύτερο, αφού προσπαθείς να δουλεύεις συνέχεια ψηλά. Πραγμα που δεν συμβαίνει στο τουρμπισιο και μπορεί να συγχωρήσει λάθη λόγο των 17 παραπάνω κιλών ροπής του.
Τι θα προτιμούσα? Δεν τίθεται καν θεμα...το CSL είναι το πιο αλητικο αμάξι που έχει βγει από το ντιβιζιον μέχρι σήμερα.
σχεδόν 15 χρόνια μετά την έλευση του Ε46 και ο κόσμος ακόμα ασχολείται μαζί του και το έχει ως μέτρο σύγκρισης!
End of story...
Ε ναι ντε...
Αν και το συγκριτικό είναι λογικό, αφού μιλάνε για ίδιο μπάτζετ και τι μπορείς να πάρεις. Υπήρξε και αντίστοιχο από Αμερική μεριά αν θυμάστε με τη μ@λ@κι@ το Φορντ και το 46αρι.
Αν αυτο το αμαξι κανει τον ιδιο χρονο με το CSL, εστω και στη συγκεκριμενη πιστα, τοτε το 1Μ λογικά πρεπει να ριχνει στο CSL δυο-τρια δευτερα.
Σε μια πιστα που πρεπει να ειναι δυο και κατι χιλιομετρα δηλαδη.
Εγω γιατι νομιζω οτι ειναι μια καλοστημενη διαφημηση για το 235i ?
steliosm46
16-04-14, 21:28
Συμφωνω με αυτο που ειπε ο Γιωργος παραπανω, οτι 12 χρονια μετα ακομα γινονται σιγκριτικα με το Ε46 Μ3 και το Μ3 CSL. Τυχαίο?? Δεν νομιζω..
Αυτο απο μονο του λεει παρα πολλά. Η μαλλον τα λεει ολα.
Λογικο ειναι να υπαρχει εξελιξη, και να περναει και το CSL στον χρονο ενα καινουργιο τουρμπατο διαφορετικης φιλοσοφιας ///Μ. Το αφυσικο θα ηταν να μην υπηρχε.
Ετσι ερχονται τα πραγματα.
Το θεμα ειναι το συνολικο πλαισιο, ηχος, κινητηρας, κατασκευη, ομορφια, εσωτερικο, κλπ γενικά ολα!
Ειναι κατι που στο CSL σου μενει μια για παντα χαραγμενο. Αυτο το αυτοκινητο σε αφηνει μετα την βολτα του για πολλες ωρες ακομη αδρεναλινης και σκεψης.
Αυτη ειναι η διαφορα. Το αλλο το οδηγεις και λες ειναι πολυ καλο αυτοκινητο και thats it. κατεβαινεις μετα την βολτα σου απο αυτο και το ξεχνας γρηγορα.
Ειναι σαν τις γυναικες. Οταν ποθεις πολυ μια γυναικα αυτη ειναι που θα σου γ@μ@σει το μυαλο! Με την γυναικα σου εχεις και την απλη καθημερινοτητα και οχι τοσο παθος.
Ετσι βλεπω εγω το συγκριτικο 235 vs CSL..:th_Laie_67-1:
Αν αυτο το αμαξι κανει τον ιδιο χρονο με το CSL, εστω και στη συγκεκριμενη πιστα, τοτε το 1Μ λογικά πρεπει να ριχνει στο CSL δυο-τρια δευτερα.
Εχεις δικιο!σκεφτειτε να ειχαν διαφορα οι χρονοι...κανεις δεν θα το σχολιαζε
Με αυτο τον τροπο μα κανουν να το συγκρινουμε με ενα θρυλικο αυτοκινητο που εκανε χροναρες σε πιστα
Stunt Mike
16-04-14, 22:25
Βάλε όμως 4κύλινδρο σε καμια σημερινή BMW 1400+ κιλών και ονόμασέ την ///Μ...:thumbsdown: Μετά αναγκαστικά τούρμπο, κλπ κλπ δηλαδή όλα αυτά που κοροιδεύουμε...:facepalm:
Δεν ισχυει αυτο που λες...Δλδ το καινουριο 328 που ειναι 2λιτρο 4κυλινδρο τουρμπο με 245hp ειναι μαπα δλδ??Αν βγει ενα 2λιτρο-2.5αλιτρο τουρμπατο 4κυλινδρο //Μ με 450hp,εσυ θα λες οτι ειναι μαπα επειδη δεν εχει 6κυλινδρους??Συγχωρεστε με πραγματικα,αλλα δεν καταλαβαινω τι εννοειτε.....
Stunt Mike
16-04-14, 22:29
Θρυλικο το Μ3 Ε46,θρυλικο και το Μ3 Ε30,μαπα ολα τα καινουρια bmw γιατι εξελισσονται και δεν μενουν πισω στην ανοθευτη ιστορικοτητα τους......Τοτε λοιπον ισως θα'πρεπε να οδηγουμε ολοι Ε30 και ν'αφησουμε τα Ε90 και τα F10 στους λοιπους αουντο-χοντακηδες....Καπου νομιζω χανετε το νοημα παιδια...
Εχεις δικιο Μιχάλη.
Καλο αμαξι το 46αρι, αρκετα μπροστά για την εποχή του, αλλα ως εκει.
Νομιζω ή BMW και η καθε εταιρία εξελίσσει με την παροδο του χρόνου τα αυτοκινητα και φυσικά τα κάνει καλύτερα απο τα προηγουμενα μοντέλα που έχει φτιάξει. Θεωρώ οτι όλα τα μετέπειτα μοντελα μετα το Ε46 ειναι κάλυτερα και πιο ολοκληρωμένα αυτοκινητα απ ότι ειναι το Ε46 και καλυτερα σε όλους τους τομείς.
Το ιδιο συμβαίνει με τις σειρές ///Μ.
Προσωπικά στο ποστ που έκανα πιο πρίν αναφερόμουν στο θεμα χρονου σε πιστα.
Απο προσωπική εμπειρία, πιστευω ότι λιγα αυτοκινητα με περισσότερα κιλά και λιγότερα άλογα θα μπορούσαν να ειναι κόντα στο χρόνο ενός CSL σε πιστα.
Το 235i δεν ειναι εξαίρεση όσο καλό αμαξι και να ειναι.
Με όλα τα κουμπάκια στο ΟΝ, θεωρώ ότι πολλά μπορούν να γινουν.
πολυ πιθανον...και επειδη ετυχε και μπηκα σε csl προσφατα...μου φαινεται σαν να μη φοραει τα cup...δεν μπορω να ειμαι σιγουρος προφανως...αλλα εχω αυτη την αισθηση....
το CSL του συγκριτικου δεν φοραει cup..
Stunt Mike
17-04-14, 23:27
Με όλα τα κουμπάκια στο ΟΝ, θεωρώ ότι πολλά μπορούν να γινουν.
Αυτα ακριβως μου φανηκαν κι εμενα απο την αρχη......
Δεν φοράει CUP τελικά? Που το λεει?
φαίνεται ολοκάθαρα στο 1:26..
HLIAS - E36
19-04-14, 01:36
Δεν ισχυει αυτο που λες...Δλδ το καινουριο 328 που ειναι 2λιτρο 4κυλινδρο τουρμπο με 245hp ειναι μαπα δλδ??Αν βγει ενα 2λιτρο-2.5αλιτρο τουρμπατο 4κυλινδρο //Μ με 450hp,εσυ θα λες οτι ειναι μαπα επειδη δεν εχει 6κυλινδρους??Συγχωρεστε με πραγματικα,αλλα δεν καταλαβαινω τι εννοειτε.....
Μιχάλη δεν με κατάλαβες! Σε καμία περίπτωση κατ' αρχην δεν μιλάμε για μάπα... Εκεί που επικεντρώνομαι είναι στο όνομα που έχει δημιουργήσει αυτή η εταιρία και ειδικά στις εκδόσεις ///Μ... Είμαι κατά της τεχνολογίας σε τέτοιες περιπτώσεις και ναι, δεν θα ήθελα με τίποτα να δω καμία BMW σειράς ///Μ με τούρμπο (αν και έχει ήδη βγει με την Χ6 ///Μ)... Από τη στιγμή που μιλάμε για την κορυφαία έκδοση θα περίμενα 6+ κύλινδρους και πολλά ατμοσφαιρικότατα άλογα, αυτό σημαίνει τεχνολογία για μένα...thumb
Ναι ξέρω, οι καιροί έχουν αλλάξει, ο κόσμος δεν έχει λεφτά, η κρίση θερίζει, κλπ κλπ... Ε, τότε αυτοί που δεν μπορούν ας μην αγοράσουν ποτέ τέτοια αυτοκίνητα! Κάποτε οι BMW ήταν μόνο για λίγους ακόμα και οι απλές εκδόσεις και αυτό ήταν που την έκανε ξεχωριστή σαν εταιρία όπως και τη Mercedes και πολλές άλλες...
Αυτό που θέλω να πω είναι πως καλή είναι η εξέλιξη αλλά μέχρι ένα σημείο... Για κάτι τέτοια δημιουργήματα όπως όλα τα μοντέλα σειράς ///Μ ή AMG ή Ferrari, Porsche κλπ πρέπει να διατηρείς και μία ταυτότητα, έναν χαρακτήρα και όχι να τα μαζοποιείς...! Αυτό είναι που θα σε κάνει ξεχωριστό!
Είμαι κατά της εμπορευματοποίησης σε αυτές τις περιπτώσεις...
Καθαρά προσωπική μου άποψη!
Η 235i είναι πολύ πιο driver friendly και συνολικά πιο καθημερινό αυτοκίνητο από μια CSL, χωρίς να χάνει από τον χαρακτήρα των Μ οχημάτων (αν και είναι M-Performance, όχι καθαρό Μ).
Νομίζω ότι αυτό έχει σημασία...πολύ μεγάλη σημασία.
Το να έχεις δηλαδή ένα καθημερινό και εξίσου γρήγορο και ικανό αυτοκίνητο, χωρίς να στερεί την απόλαυση οδήγησης μιας Μ.
Γνώμη μου... thumb
Like it or not, δυστυχώς αυτό είναι το σημερινό ντιβιζιον.
Σαν Θωμάς, θα προτιμούσα 380 άλογα, 1300 - κιλά, φρένα, επιλογή ανάρτησης και καθισμάτων, επιλογή για κλαμπ σπορ, πολύ ελαφριές ζάντες, μηχανικά μέρη ψαγμενα όπως ο καρμπόν κεντρικός του Μ4 και διάφορα άλλα τα οποία θα χαρακτήριζαν το αμάξι ως ψαγμενη κατασκευή. Και ας έτρωγε 850 κολώνες στα βίντεο του board του κολλημενου του γκουσταβ.
Προσωπικά θεωρώ, ότι παρόλα τα άλματα που έχει κάνει η αυτοκινητοβιομηχανια, απέτυχε στο να μπορέσει να διδάξει το τι θα πει pure driving pleasure. Γι'αυτο και τα αμάξια που βγαίνουν είναι κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις αυτών που απλά έχουν το χρήμα για να τα αγοράσουν. Δυστυχώς σαν εταιρείες καλά πραττουν.
Ένα είναι σίγουρο. Εκεί που έφτασαν τα νούμερα, δεν ξαναγυρνάω στην ατμόσφαιρα. Μοναδικό παράδειγμα of high motor engineering είναι. Το 991 gt3. Ατμο με ειδική ισχύ στο θεο.
Like it or not, δυστυχώς αυτό είναι το σημερινό ντιβιζιον.
Σαν Θωμάς, θα προτιμούσα 380 άλογα, 1300 - κιλά, φρένα, επιλογή ανάρτησης και καθισμάτων, επιλογή για κλαμπ σπορ, πολύ ελαφριές ζάντες, μηχανικά μέρη ψαγμενα όπως ο καρμπόν κεντρικός του Μ4 και διάφορα άλλα τα οποία θα χαρακτήριζαν το αμάξι ως ψαγμενη κατασκευή. Και ας έτρωγε 850 κολώνες στα βίντεο του board του κολλημενου του γκουσταβ.
Προσωπικά θεωρώ, ότι παρόλα τα άλματα που έχει κάνει η αυτοκινητοβιομηχανια, απέτυχε στο να μπορέσει να διδάξει το τι θα πει pure driving pleasure. Γι'αυτο και τα αμάξια που βγαίνουν είναι κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις αυτών που απλά έχουν το χρήμα για να τα αγοράσουν. Δυστυχώς σαν εταιρείες καλά πραττουν.
Ένα είναι σίγουρο. Εκεί που έφτασαν τα νούμερα, δεν ξαναγυρνάω στην ατμόσφαιρα. Μοναδικό παράδειγμα of high motor engineering είναι. Το 991 gt3. Ατμο με ειδική ισχύ στο θεο.
Πάντα οι Porsche ήταν μπροστα ως απόλυτες κατασκευές με καλύτερα υλικά απο τα Μ.
Πάντως ως ισχύ ανά ίππο, μπορείς να το πετύχεις στη νέα Μ4, στην οποία έχουν γινει εμφανείς ενέργειες μείωσης του βάρους και φοράει και τον κεντρικό άξονα που θες.
Πάντως, παίδες μη ξεχνάτε οτι δεν είναι όλοι οι οδηγοί χεράδες και δε θέλουν όλοι οι οδηγοί ενα knife edge racer.
Χρειάζεται ενα πιο ολοκληρωμένο και φιλικό προς τον οδηγό όχημα και αυτο προσφέρει η φίρμα, σωστά κατα τη γνώμη μου.
Sent from a mobile device
γενικα θα συμφωνησω...αν και...
1)δεν δικαιολογω το m division να χει παρει π@ρτουζα ενα μοτερ, οσο καλο και να ναι, και να το βαζει σε ολα τα μοντελα...απλα για να χουν γκαζι...καποτε οταν επαιρνες m επαιρνες και το καλυτερο και πιο ξεχωριστο μοτερ...
2)ας μην ξεχναμε οτι το csl στηθηκε με βαση τα cup...για να γραφει χρονους...ειναι λογικο το αμαξι χωρις αυτα τα λαστιχα να γραφει σαφως χειροτερους χρονους...και φυσικα το βρισκω απαραδεκτο για ενα road test να αλλαζουν δεδομενα κατα το δοκουν...
3)ναι οτι ενα αμαξι πρεπει να απευθυνεται σε ολους συμφωνοι....αλλα οχι το csl...το 235 ναι θελω και η γιαγια μου να κανει παντες με αυτο!
4)και κατι τελευταιο...η ατμοσφαιρα στην πιστα ειναι ατμοσφαιρα...και τελος..δεν χρειαζεσαι 180 ψυγεια να σου κατεβαζουν τα λαδια, ξυδια κτλ κτλ για να ευχαριστηθεις...και εγω προσωπικα σαν πιστα freak καταλαβαινω οτι ενα αμαξι σαν το 235...μετα τους 3-4 γυρους θα βρασει στο ζουμι του ασχημα και αναγκαστικα θα μπεις στα pits...ενω με το ατμοσφαιρικο θα γυριζεις ολη την ημερα....no prob...αρα αγοραζουμε και ενα προιον σαφως υποδεεστερο στην σκληρη χρηση..και με συμβιβασμους στην αξιοπιστια ακομα και σε "εργοστασιο" μορφη....δειτε ποσα κολαρα-παρακολαρα ψυκτρες κτλ κτλ εχει το νεο m3-m4 και θα καταλαβετε τι εννοω...
μια συγκριση που ολοι λιγο πολυ θα αναρωτιομαστε....ειναι τα καινουργια m σαν τα παλια?????
www.youtube.com/watch?v=m8amcRnmYfM#aid=P-X7sqWjbiM
Το βιντεάκι που ανέβασες Νικ, άνετα θα μπορούσε να έχει τίτλο :
Softcore vs Hardcore ...
I choose Hardcore anyday, all day
δεν καταλαβαίνω τη λογική του φιλικού αυτοκινήτου, τη μόδα της εποχής (τούρμπο), τί θέλουν οι πελάτες κλπ
οι πελάτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε τόσες εκδόσεις με άπειρα τουρμποάλογα.
όταν σαν εταιρεία έχεις γράψει ιστορία με το m-division, διατηρείς την ιστορία σου και σκασίλα σου τα κέρδη από δύο μοντέλα. αυτά θα χτίσουν ιστορία.
λεφτά στη bmw υπάρχουν. απλά είναι θέμα κάποιων metrosexual managers.
βρήκαμε ένα μοτέρ (άριστο), το βάζουμε παντού, ανεβοκατεβάζουμε πίεση και το βαφτίσαμε //Μ.
όταν έχεις κάνει καμπάνια ότι η πραγματική δύναμη δε συμπιέζεται, πές μας bmw τί πουλάς τώρα; π@π@ρια;
Οι μάνατζερ νικ μπαίνουν για κάποιο λόγο σε μια εταιρεία. Και αυτός δεν είναι το τι αρέσει σε μένα και σενα, αλλά οι στόχοι που είναι τα νούμερα.
Όταν οι ρωσσοι και οι Αμερικάνοι σχολιάζουν αβέρτα κουβέρτα για το πόσο ξύλο τρώει στην ευθεία ένα αμάξι της πεμβε επειδή δεν μπορεί να φουσκώσει, παίρνουν κατευθείαν γραμμή για το τι πρέπει να κάνουν.
Overall βγάζουν ένα άριστο προϊόν, το οποίο στέκεται επάξια στον ανταγωνισμό. Αυτό και τα νούμερα τους ενδιαφερουν.
steliosm46
19-04-14, 19:26
www.youtube.com/watch?v=lQ2YmBc2ZG8
HLIAS - E36
19-04-14, 23:08
Το έχω αναφέρει και σε άλλα παρόμοια θέματα πως η αυτοκίνηση καταστρέφεται! Λυπάμαι πολύ όμως εγώ (αν και νέος ηλικιακά) δεν θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο... Ήδη έχω σταματήσει να παρακολουθώ Formula 1 με τις εξελίξεις και αυτό το χάλι στους φετινούς αγώνες που ήμουν φανατικός ως το κόκκαλο...! Δεν δίνω δεκάρα πλέον για κάθε νέο μοντέλο που βγαίνει στην παραγωγή παραμόνο από τις μεγάλες φίρμες (Ferrari, Porsche, κλπ)... Ας με πείτε ότι θέλετε όμως τα σημερινά αυτοκίνητα, δήθεν σπορ, για μένα είναι λαμαρίνες με ρόδες... Έχουμε φτάσει σε σημείο ο οδηγός να υπάρχει πλέον για διακόσμηση μέσα στο αυτοκίνητο...
Επειδή όμως ξεφεύγω επί του θέματος ας μείνω απλά στο ότι είναι ωραία η νέα BMW και ναι, σύμφωνα με τον ανταγωνισμό έχει κρατήσει υψηλά στάνταρ και μπράβο για ακόμα μία φορά... Όσο για την ταυτότητα και τα μοντέλα ///Μ που είχαμε συνηθίσει ως τώρα μάλλον έφτασε ο καιρός να μην τα περιμένουμε πια...
"Οι καιροί αλλάζουν, κι εμείς με τους καιρούς"
Εγώ απλά θα πω ότι αν δεν μας αρέσουν πλέον όπως βγαίνουν τα πεμβε, υπάρχουν και αλλού περτικαλιες που βγάζουν περτικαλια...
Γιατί να μην προτιμήσει κάποιος πχ ένα C63 AMG από το Μ4? Ή ένα 991?
Αυτή τη στιγμή η πεμβε δεν προσφέρει τπτ παραπάνω από τις υπόλοιπες εταιρείες, όπου μηχανολογικά και μοτερικα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος πλυν της πορσε?
Τες πα, είμαι περίεργος να δω τι θα παίζει όταν θα βγουν τα πρώτα ΦΠΕ. Όπως επίσης, για καμμια ιδιοκατασκευη καγκελομενη και γδυμενη για γούστα, όχι πλαγιολισθησης αλλά για χρονους.
Καλημέρα, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη! :original:
Σίγουρα υπάρχουν και πάντα υπήρχαν καλύτερες φίρμες με επίσης motorsport προϊόν. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Δεν είναι πάντως διαφορετικά τα πράγματα στη Mercedes, όπως είναι πχ στις Porsche. thumb
Σχετικά με τις νέες Μ και M-Performance, εγώ πάλι πιστεύω ότι καλύτερα θα ήταν πριν γίνουμε απόλυτοι να οδηγήσουμε αυτές τις νέες κατασκευές οι οποίες στα χαρτιά μας φαίνονται διαφορετικές ώστε να αποκτήσουμε συνολική άποψη.
Εγώ νομίζω ότι η νέες Μ είναι φανερά βελτιωμένες με νέες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, μοτέρ που μόνο turbo δε θυμίζει, πιο ελαφριές και χρήση carbon.
Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα αναπολούμε τις Μ4, όπως αναπολούμε τώρα τις Ε46. Θυμάμαι όταν είχαν βγει οι Ε46 μιλάγανε για εκτενή χρήση ηλεκτρονικών και πόσο πιο pure ήταν η Ε30.
Οπότε η συμβουλή μου είναι...υπομονή!
Οι μάνατζερ νικ μπαίνουν για κάποιο λόγο σε μια εταιρεία. Και αυτός δεν είναι το τι αρέσει σε μένα και σενα, αλλά οι στόχοι που είναι τα νούμερα.
Όταν οι ρωσσοι και οι Αμερικάνοι σχολιάζουν αβέρτα κουβέρτα για το πόσο ξύλο τρώει στην ευθεία ένα αμάξι της πεμβε επειδή δεν μπορεί να φουσκώσει, παίρνουν κατευθείαν γραμμή για το τι πρέπει να κάνουν.
Overall βγάζουν ένα άριστο προϊόν, το οποίο στέκεται επάξια στον ανταγωνισμό. Αυτό και τα νούμερα τους ενδιαφερουν.
φιλε θωμα...
ασφαλως και τα καταλαβαινω ολα αυτα..και εν μερει τα συμεριζομαι...ομως μονο εν μερει..
δηλαδη...οταν σε ενα παγκοσμιο εμποριο βλεπω οτι μια εταιρια..πχ..η bmw..πλεον παυει να με σεβεται...και να μου παρεχει ενα προιον, που για μενα προσωπικα και το τονιζω, ειναι ημιμετρο..και να το πω και αλλιως θεωρω οτι ειναι η ευκολη λυση και πολυ κατωτερο (μοτερικα παντα μιλω) του παρελθοντος, εε τοτε δεν μενει να κατευθυνθω προς καποιον αλλο παραγωγο, κατασκευαστη...πχ..porsche! που συνεχιζει να σεβεται τον εαυτο του και την εταιρικη του ταυτοτητα...
Μα ήδη πριν από 2 χρόνια το έχουμε πάρει γραμμή το τι παίζει, όταν διέρρευσε το τι έρχεται στις σειρές ///Μ.
Η πεμβε ακυρώνει τον εαυτό της μόνη της, ξευτιλιζοντας το ίδιο της το σλόγκαν. Απορώ με τον ανταγωνισμό που ακόμα δεν τους έχουν κράξει μέσα από επιθετική διαφήμιση.
Οι άνθρωποι πλέον είναι για ντομάτες.
Μα ήδη πριν από 2 χρόνια το έχουμε πάρει γραμμή το τι παίζει, όταν διέρρευσε το τι έρχεται στις σειρές ///Μ.
Η πεμβε ακυρώνει τον εαυτό της μόνη της, ξευτιλιζοντας το ίδιο της το σλόγκαν. Απορώ με τον ανταγωνισμό που ακόμα δεν τους έχουν κράξει μέσα από επιθετική διαφήμιση.
Οι άνθρωποι πλέον είναι για ντομάτες.
Θα συμφωνήσω, σειρές 2, 4, τουρμποκινητήρες κλπ. Μέχρι το Μ3 Ε92 ήταν η ουσία....
Θα συμφωνήσω, σειρές 2, 4, τουρμποκινητήρες κλπ. Μέχρι το Μ3 Ε92 ήταν η ουσία....
Τωρα όμως υπάρχει "κρίση"...
E60_Arkadia
22-04-14, 00:36
Η ατμοσφαιρα πεθανε,ειτε θελουμε να το παραδεχτούμε ειτε όχι πλεον όλα τα μοτερ της BMW είναι υπερτροφοδοτουμενα.Σκεφτε τε ότι μια Α45 AMG είναι μολις 2000κυβικα και εχει τα αλογα μιας Μ3 Ε46 και η Α είναι ταχυτερη από το Μ.Δεν γινοταν η BMW να παραμεινει στα βενζινοβορα παλια Μ με την ατμοσφαιρικη δυναμη οσο και να μας στεναχωρει! Η εξελιξη αυτό προτεινει.Καλα τα παλια Μ με τους κτηνωδεις κινητήρες αλλα η τουρμπινα είναι η ευκολη λυση αυτή τη στιγμη.
εδώ μέχρι και η ferrari έβγαλε turbo!. Τι ψάχνετε να βρείτε.....ποιά Μ τώρα.....
και θέλετε να σας πω και την συνέχεια μετά τα turbo; :
".....αγάπη μου, έβαλες την porsche στην μπρίζα για το πρωϊ; "
Μπρρρρρρρρρρ.... και μόνο στη σκέψη...
dark knight
22-04-14, 16:30
μια είναι η λυση: ορματε στα ε34,36,39,30,46,28,60,92-90-93 Μ///:thumbsup:
https://www.gocar.gr/go-classic/classic-car/12533,FLASHBACK_BMW_M3_Eykairia_gia_M.html
λετε πολυ για αλλες επιλογες! εχω μια απορiα η panamera θεωρειται αναβθμιση σε σχεση με τη m3? και αν ναι απο ποια εκδοση και πανω? φανταζομαι οχι η απλη αλλα απο 4s?
HLIAS - E36
23-04-14, 01:23
https://www.gocar.gr/go-classic/classic-car/12533,FLASHBACK_BMW_M3_Eykairia_gia_M.html
Eνδιαφέρον αλλά γιατί την χαντακώνει έτσι την 36άρα...?:facepalm:
Eνδιαφέρον αλλά γιατί την χαντακώνει έτσι την 36άρα...?:facepalm:
Δεν τη χαντακώνει. Είναι η πραγματικότητα. Κατά γενική ομολογία το Μ3 Ε36 είναι το λιγότερο ενδιαφέρον Μ από όλα, κυρίως όσον αφορά την αίσθηση που πρέπει να δίνει ένα ///Μ στον οδηγό. Όχι ότι δεν δίνει...αλλά δίνει λιγότερο από όλα τα άλλα ///Μ...
Η ατμοσφαιρα πεθανε,ειτε θελουμε να το παραδεχτούμε ειτε όχι πλεον όλα τα μοτερ της BMW είναι υπερτροφοδοτουμενα.Σκεφτε τε ότι μια Α45 AMG είναι μολις 2000κυβικα και εχει τα αλογα μιας Μ3 Ε46 και η Α είναι ταχυτερη από το Μ.Δεν γινοταν η BMW να παραμεινει στα βενζινοβορα παλια Μ με την ατμοσφαιρικη δυναμη οσο και να μας στεναχωρει! Η εξελιξη αυτό προτεινει.Καλα τα παλια Μ με τους κτηνωδεις κινητήρες αλλα η τουρμπινα είναι η ευκολη λυση αυτή τη στιγμη.
Έτσι ακριβώς.
Κι επειδή λοιπόν η ατμόσφαιρα πέθανε, για όλους, ο στόχος είναι/ήταν η BMW να βγάλει μοτέρ που θα έχει τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά και γραμμικότητα ατμοσφαιρικού.
Διαφωνεί κανείς ότι το έχει καταφέρει?
Δείτε το δηλαδή από την άλλη πλευρά.
Δεν πήρε ένα σαλιγκάρι, το κούμπωσε στη πολλαπλή και τέλος. Πειραματίστηκε με δυο σαλιγκάρια, με ένα twin scroll κλπ...για να βγάλει τελικά ένα αποτέλεσμα που θα έχει χαρακτηριστικά γραμμικότητας ατμοσφαιρικού και ΙΜΗΟ τα κατάφερε.
Και για μένα αυτό έχει σημασία.
Ότι ακόμα και με σαλιγκάρι, το μοτέρ παραμένει γραμμικό και δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις turbo γιατί δεν έχει απότομα ξεσπάσματα και ξεφουσκώματα που θα σε αφήσουν εκτεθειμένο τη στιγμή που θα χρειάζεται να έχεις την δύναμη που υπολόγιζες. thumb
Έχουμε περάσει σε μια νέα γενιά Μ αυτοκινήτων και είμαι σίγουρος ότι σε 10 χρόνια θα λέμε πάλι τα ίδια, πολύ πιθανόν γιατί τότε τα σαλιγκάρια θα έχουν αντικατασταθεί από ηλεκτρομοτέρ. :original:
Συμφωνώ. Αυτό έλειπε να μη μπορεί. 100 χρόνια μοτέρ φτιάχνουν!
"Turbochargers are for people who cant build engines." – Keith Duckworth
Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο ισχύει για την BMW.
Εχεις δικιο Γιωργη.
Οι εποχες αλλαξαν, η τεχνολογια εχει προχωρισει, ο ανταγωνισμος μεγαλωσε, οι νομοθεσιες αλλαξαν και οπως εγραψε και ο Νικος σε 10-20 χρονια θα αλλαξουν ακομη πολλα.
Κακως συγκρινουμε και την BMW με την Porsche.
Ηταν και ειναι εταιριες με διαφορετική φιλοσοφια και κοινό άσχετα αν πριν μερικά χρόνια η Porsche εφτιαξε το Cayenne και τη Panamera ξεφευγοντας απο τις καθαρα σπορ κατασκευες, με σκοπό να μεγαλωσει το πελατολογιο της.
Η BMW έχε και εχει ανταγωνιστες το γκρουπ VAG, και τη Μεσρεντες και καλως ή κακώς τα αμαξια που θα φτιαχνει θα απευθυνονται σε αυτό το κοινό.
m_power_lunatic
24-04-14, 14:01
Εχει πλακα οταν διαβαζω σε διαφορα φορουμ δηλωσεις απο διαφορους του τυπου ''εγω δεν αλλαζω,ειμαι ορκισμενος κτλ'' (ασχετα αν μεχρι πριν 2-3 χρονια δεν ειχε ιδεα,εγινε φανατικος απο το πουθενα) και μετα απο λιγα χρονια τον βλεπεις με κατι αλλο τελειως διαφορετικο κτλ-κτλ.
Εγω ξερω οτι δεν ειμαι με παρωπιδες,μου αρεσει η αυτοκινηση και η ταχυτητα και το ωραιο και το ποιοτικο ανεξαρτητα απο την εταιρεια.
Η BMW ειναι συνδεδεμενη μαζι μου,με ενα μεγαλο κομματι της ζωης μου και της οικογενειας που μεγαλωσα (ακομα και το σόι ειναι σχεδον ολοι κατοχοι,ξαδερφια,συγγενεις κτλ) ΑΛΛΑ αυτο δεν σημαινει οτι θα παραμεινει ετσι αν λλαξει πορεια η εταιρεια και δεν με εκφραζει.
Μεχρι στιγμης (18-20 χρονια με κερδιζει με τον ενα ή τον αλλο τροπο η BMW),το αν θα συνεχισει να το κανει δεν το ξερω ακομα ΑΛΛΑ δεν προκειται να παω να αγορασω εκτρωματα εμφανισιακα ή οδηγικα επειδη εχουνε τον ελικα μπροστα στο καπω τους.....
Αυτη την περιοδο χωρις οχημα και για τα επομενα 1-2 χρονια που θα ειμαι ετσι εχω ηδη καταληξει σε 2 αυτοκινητα που θα αγοραστουνε-παντρεια για το γκαραζ και κανενα δεν ειναι ΒΜW.Το ενα και μοναδικο που ΘΑ ειναι BMW δεν χρειαζεται ΚΑΝ να το γραψω και να το αναφερω,πρωτα ο θεος βεβαια και η υγεια μας.
Εχει πλακα οταν διαβαζω σε διαφορα φορουμ δηλωσεις απο διαφορους του τυπου ''εγω δεν αλλαζω,ειμαι ορκισμενος κτλ'' (ασχετα αν μεχρι πριν 2-3 χρονια δεν ειχε ιδεα,εγινε φανατικος απο το πουθενα) και μετα απο λιγα χρονια τον βλεπεις με κατι αλλο τελειως διαφορετικο κτλ-κτλ.
Εγω ξερω οτι δεν ειμαι με παρωπιδες,μου αρεσει η αυτοκινηση και η ταχυτητα και το ωραιο και το ποιοτικο ανεξαρτητα απο την εταιρεια.
Η BMW ειναι συνδεδεμενη μαζι μου,με ενα μεγαλο κομματι της ζωης μου και της οικογενειας που μεγαλωσα (ακομα και το σόι ειναι σχεδον ολοι κατοχοι,ξαδερφια,συγγενεις κτλ) ΑΛΛΑ αυτο δεν σημαινει οτι θα παραμεινει ετσι αν λλαξει πορεια η εταιρεια και δεν με εκφραζει.
Μεχρι στιγμης (18-20 χρονια με κερδιζει με τον ενα ή τον αλλο τροπο η BMW),το αν θα συνεχισει να το κανει δεν το ξερω ακομα ΑΛΛΑ δεν προκειται να παω να αγορασω εκτρωματα εμφανισιακα ή οδηγικα επειδη εχουνε τον ελικα μπροστα στο καπω τους.....
Αυτη την περιοδο χωρις οχημα και για τα επομενα 1-2 χρονια που θα ειμαι ετσι εχω ηδη καταληξει σε 2 αυτοκινητα που θα αγοραστουνε-παντρεια για το γκαραζ και κανενα δεν ειναι ΒΜW.Το ενα και μοναδικο που ΘΑ ειναι BMW δεν χρειαζεται ΚΑΝ να το γραψω και να το αναφερω,πρωτα ο θεος βεβαια και η υγεια μας.
Πολύ ωραία τα λες !
Τι είναι τα 2 αυτοκίνητα αν επιτρέπεται ;
ξέρεις... ποτέ δε σταματάμε να ονειρευόμαστε. Μην αφήσαμε κάτι εκτός λίστας:hystericalbs1:
Vasilis M3
24-04-14, 18:50
Το ενα και μοναδικο που ΘΑ ειναι BMW δεν χρειαζεται ΚΑΝ να το γραψω και να το αναφερω,πρωτα ο θεος βεβαια και η υγεια μας.
Έτσι ρε Γιάννη πάμε να πάρουμε 2 Μ3 Ε46 CSL να βγάζουμε γούστα... :th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Νομιζω πως το ονειρο των περισσοτερων εδω μεσα ειναι η M3 CSL!!! :thumbsup::original:
m_power_lunatic
25-04-14, 08:41
Νομιζω πως το ονειρο των περισσοτερων εδω μεσα ειναι η M3 CSL!!! :thumbsup::original:
Φιλε μου δεν το καταλαβες πως το ειπε ο Βασιλακης απο πανω,πλακα μου κανει....σε αλλο αυτοκινητο αναφερεται και αναφερομαι οχι στην CSL.
Oχι οτι δεν θα ηθελα να ειναι η CSL αλλα για το 95% των μελων εδω μεσα δεν προκειται να γινει πραγματικοτητα η επιθυμια αυτη για το CSL.
Προσωπικά πάντως δε θα με χάλαγε καθόλου κάτι τέτοιο:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/04/FirstBMWM3Sedan20154-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/04/FirstBMWM3Sedan20152-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/04/FirstBMWM3Sedan20156-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/04/FirstBMWM3Sedan201514-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/04/FirstBMWM3Sedan201520-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/04/FirstBMWM3Sedan201524-1.jpg
Ωραίος ήχος και από το εσωτερικό (1:07):
https://www.youtube.com/watch?v=Pz-TJeHB0h0#t=80
Διαβάστε εντυπώσεις. Ο τύπος έχει 1Μ, Ε30 Μ3 και Ε92 Μ3:
https://f80.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=976284
:thumbsup:
m_power_lunatic
25-04-14, 11:30
Περι ορεξεως τραχανοπιτα (εφαγα προσφατα και επαθα πλακα να δοκιμασετε αν βρειτε χωρις πλακα).
Σιγουρα ειναι τελειο-καταπληκτικο αυτοκινητο οπως ολα τα Μ3 καθε γενιας αλλα πραγματικα ειναι τι ζηταει ο καθενας απο το αμαξι του.
ΕΓΩ για παραδειγμα ηθελα παντα και ακομα θελω καθαροαιμη αισθηση,αγωνιστικη,motοrsport αισθηση για αυτο επιλεγω αυτοκινητα πλεον με βαση μονο αυτο και αυτο το προσφερουνε ελαχιστα αμαξια ειτε λεγονται Μ3 Ε30,ειτε λεγονται TYPE-R EP3 ειτε λεγονται 205 RALLYE,CLIO RS, ειτε λεγονται FOCUS RS MK1 ειτε λεγονται 911 GT3 καθε γενιας κτλ.
Το απολυτο για την επιλογη τετοιων αυτοκινητων ηταν και θα ειναι ενα καθαροαιμο αγωνιστικο αυτοκινητο,ξερο,γυμνο,με μυρωδιες,δυστροπιες.
Αυτος ειμαι ομως εγω και πλεον η συγχρονη αυτοκινηση ΔΕΝ παραγει τετοια αυτοκινητα εκτος απο ελαχιστες εταιρειες με απλησιαστα μοντελα (PORSCHE).Που και που μπορει να βγει καποιο μοντελο αλλα και παλι οι επιλογες ειναι περιορισμενες.Δεν θα επρεπε να ειναι τα αμαξια οπως τα θελω εγω με τα παραπανω κριτηρια αλλα οχι και αυτο το χαλι να μην μπορεις να βρεις κατι της προκοπης πλεον.
Περι ορεξεως τραχανοπιτα (εφαγα προσφατα και επαθα πλακα να δοκιμασετε αν βρειτε χωρις πλακα).
Σιγουρα ειναι τελειο-καταπληκτικο αυτοκινητο οπως ολα τα Μ3 καθε γενιας αλλα πραγματικα ειναι τι ζηταει ο καθενας απο το αμαξι του.
ΕΓΩ για παραδειγμα ηθελα παντα και ακομα θελω καθαροαιμη αισθηση,αγωνιστικη,motοrsport αισθηση για αυτο επιλεγω αυτοκινητα πλεον με βαση μονο αυτο και αυτο το προσφερουνε ελαχιστα αμαξια ειτε λεγονται Μ3 Ε30,ειτε λεγονται TYPE-R EP3 ειτε λεγονται 205 RALLYE,CLIO RS, ειτε λεγονται FOCUS RS MK1 ειτε λεγονται 911 GT3 καθε γενιας κτλ.
Το απολυτο για την επιλογη τετοιων αυτοκινητων ηταν και θα ειναι ενα καθαροαιμο αγωνιστικο αυτοκινητο,ξερο,γυμνο,με μυρωδιες,δυστροπιες.
Αυτος ειμαι ομως εγω και πλεον η συγχρονη αυτοκινηση ΔΕΝ παραγει τετοια αυτοκινητα εκτος απο ελαχιστες εταιρειες με απλησιαστα μοντελα (PORSCHE).Που και που μπορει να βγει καποιο μοντελο αλλα και παλι οι επιλογες ειναι περιορισμενες.Δεν θα επρεπε να ειναι τα αμαξια οπως τα θελω εγω με τα παραπανω κριτηρια αλλα οχι και αυτο το χαλι να μην μπορεις να βρεις κατι της προκοπης πλεον.
Toyota gt-86 ??
:offtopic:
sorry για το οφφ, θα μπορουσε να ξεκινησει νεο θρεντ με τιτλο
"Modern-day pure motoring"
:whistle:
παντως και η M3 CSL δεν απεχει πολυ απο αυτο που περιγραφεις ... !! :original: σιγουρα εχει αγωνιστικη αίσθηση ... και οχι μονο ...!!
m_power_lunatic
25-04-14, 15:05
Ειμαι πολυ προσγειωμενος δεν πεταω στα συννεφα,το CSL το ξερω ακριβως τι ειναι ΑΛΛΑ αν δεν μπορεις να το παρεις τί να το συζηταμε????
To CSL το προσφερει το ξερω απλα ετυχε και δεν το ανεφερα γιατι οπως και το GT3 δεν μπορω να το αγορασω οπως το 95% του φορουμ δεν μπορει λογω των χρηματων που αξιζει και ειναι και δυσευρετο στη χωρα μας.Απο BMW αυτο και η Μ3 Ε30 εναι τα καθαροαιμα κατεμε,βεβαια θελω αλλα πρεπει και να μπορω-ουμε......γιατι αλλιως μενουμε με τις μινιατουρες να τις κοιταμε και δεν λεει καθολου......
steliosm46
25-04-14, 15:23
Ωραίος ήχος και από το εσωτερικό (1:07):
https://www.youtube.com/watch?v=Pz-TJeHB0h0#t=80
Διαβάστε εντυπώσεις. Ο τύπος έχει 1Μ, Ε30 Μ3 και Ε92 Μ3:
https://f80.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=976284
:thumbsup:
Τι ατσαλος ηχος ειναι αυτος ρε παιδια? μονο εμενα ειναι ιδεα μου? λες και παιζεις γραν τουρισμο στο play station.
Προσωπικα δεν μου αρεσε ο ηχος του. :thumbsdown:
καλο εμφανισιακα ενταξει, αν και διαφωνω με την 4πορτη Μ3 οποια και αν ειναι αυτη. αλλα ενταξει.
m_power_lunatic
25-04-14, 16:54
Toyota gt-86 ??
:offtopic:
sorry για το οφφ, θα μπορουσε να ξεκινησει νεο θρεντ με τιτλο
"Modern-day pure motoring"
:whistle:
Δεν εχω αποψη επειδη δεν το εχω οδηγησει,για αυτα που εγραψα τα εχω οδηγησει-συνοδηγησει.
Θα βαλω και το πισωκινητο-επος και το τεχνολογικο επος οσο αναφορα στησιμο+τιμονι+μοτερ (αδιανοητο μοτερ απλα) HONDA S2000!!!!!!!!!!!!!!
m_power_lunatic
25-04-14, 17:22
Nα γινω πιο συγκεκριμενος αν και ξεφυγα απο το thread.....RS500 δεν ξαναβγαινουνε ποτε είτε δρομισιο είτε αγωνιστικο.
Οπως και ΜΚ2 ESCORT και 2002 δεν ξαναβγαινουνε ποτε....επρεπε ομως να υπαρχει η επιλογη ακομα και σημερα ο συνηδητοποιημενος να μπορει να αγορασει κατι αντιστοιχο και οχι να ψαχνει για ARIEL ATOM και GT3 RS οσο κανει μισο στρεμα στην Κηφισσια!
Βαζω 2 βιντεο και οποιος θελει τα βλεπει και τα 2 μεχρι το τελος αλλα ΔΕΝ θα εβαζα εκει μεσα ουτε τον Ερντογαν!!Ακομα και σε πολιτικη μορφη εχεις μονο την καρδια σου,τα χερια σου και τα ποδια σου και τα *καρυδια* σου για να την παλεψεις στον δρομο.
https://www.youtube.com/watch?v=b1DmsfPlR8o
Το ΜΚ2 στα 780 κιλα πιο ελαφρυ απο ΑΧ και 106 1.3 και με ιπποδυναμη 300 ιππους.
https://www.youtube.com/watch?v=rdWGWkLhuIk
m_power_lunatic
25-04-14, 17:30
Eνταξει το ξεφτιλισα το thread.....
https://www.youtube.com/watch?v=A1oM1hcMEZI
Μεσα στο μυαλο μου εισαι...
Δες και κατι πιο αντισυμβατικο
Γιατι πρεπει να παινεψουμε και το σπιτι μας...
Εγω παντως βρηκα οτι εψαχνα και κατι παραπανω!
https://m.youtube.com/watch?v=Qfy1VO4ePlA
m_power_lunatic
25-04-14, 20:18
Εεεεε ναι τωρα μιλας σοφα ρε ανθρωπε....απλα μου διεφυγε!!!!!!
Ισως οτι πιο καθαροαιμο και σχετικα προσιτο!!!