PDA

Επιστροφή στο Forum : 225/45/17 tyres & Tyre noise.

120ie87
31-01-14, 21:01
Καλησπέρα σε όλους.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις για τον θόρυβο κύλισης των ελαστικών σας στη πολύ διαδεδομένη για BMW διάσταση 225/45/17?

Ειδικά όσοι χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο σε ταξίδια θα θέλετε να κάνετε ήσυχο και ξεκούραστο ταξίδι και σίγουρα θα έχετε προσπαθήσει να αγοράσετε ελαστικά που να έχουν όσο το δυνατόν μειωμένο θόρυβο κυλισης.
Το πετύχατε αυτό?
Αν ναι, με ποια ελαστικά? Αν όχι, αν δηλαδή έχετε θορυβώδη ελαστικά γράψτε ποια είναι αυτά για να τα αποφύγουμε και οι υπόλοιποι.

Παρακαλώ ας επικεντρωθούμε εδώ στο θέμα του θορύβου κύλισης και όχι σε άλλα χαρακτηριστικά.

120ie87
31-01-14, 21:02
Ξεκινάω: χρησιμοποιώ τα Uniroyal Rainsport2 τα οποία είναι ιδιαίτερα μαλακά με πολύ καλή πρόσφυση και εξωπραγματικό κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα αλλά κάποιες φορές στην εθνική, σε "άγριο" οδόστρωμα έχουν πολύ θόρυβο κύλισης ιδιαίτερα μετά τα 120χλμ/ώρα.

Δεν θα τα σύστηνα σε κάποιον που θέλει να κάνει ήσυχο ταξίδι.

Andri
31-01-14, 23:22
Off topic : Νόμιζα πως φορούσες 18αρια Ηλία, δεν ξέρω γιατί...

zaharias
31-01-14, 23:36
Ξεκινάω: χρησιμοποιώ τα Uniroyal Rainsport2 τα οποία είναι ιδιαίτερα μαλακά με πολύ καλή πρόσφυση και εξωπραγματικό κράτημα στο βρεγμένο οδόστρωμα αλλά κάποιες φορές στην εθνική, σε "άγριο" οδόστρωμα έχουν πολύ θόρυβο κύλισης ιδιαίτερα μετά τα 120χλμ/ώρα.

Δεν θα τα σύστηνα σε κάποιον που θέλει να κάνει ήσυχο ταξίδι.

Σε αγριο οδοστρωμα νομιζω κανενα δεν ειναι "ησυχο"..

Στο στεγνο τι λενε τα Uniroyal Rainsport2? Τα φορας σαν χειμερινα ή all season?

Nick bmwlover
31-01-14, 23:53
Eχω τα sport contact 3, στην εθνικη σε αγριο οδοστρωμα οπως λες και εσυ Ηλια ειναι λιγο φασαριοζικα,αλλα δεν κουραζουν ιδιαιτερα σε γενικες γραμμες,γενικα τα προτεινω ανεπιφυλαχτα,δεν το συζηταω για τα αλλα χαρακτηριστικα,παρα πολυ καλα,αλλα σιγουρα μπορει να υπαρχουν και καλυτερα...
Παντως επειδη ειναι 45αρι το προφιλ,καποιες στιγμες θα ειναι πολυ εντονος ο θορυβος με τα ποικιλομορφα οδοστρωματα,το ξερεις...

HLIAS - E36
01-02-14, 00:27
Θα συμφωνήσω με τον Nick για τα τα Continental...thumb

Τα Pirelli Pzero (του '08 αν θυμάμαι καλά) είναι πολύ φασαριόζικα, όχι βέβαια όσο κάτι no name που είχα πριν...:thumbsdown:

Από εμπειρία και σε μικρότερη διάσταση μάλιστα να προσθέσω για τα Bridgestone Turanza ότι κάνουν αρκετό θόρυβο...:shok:

Andri
01-02-14, 00:31
Θα συμφωνήσω με τον Nick για τα τα Continental...thumb

Τα Pirelli Pzero (του '08 αν θυμάμαι καλά) είναι πολύ φασαριόζικα, όχι βέβαια όσο κάτι no name που είχα πριν...:thumbsdown:

Από εμπειρία και σε μικρότερη διάσταση μάλιστα να προσθέσω για τα Bridgestone Turanza ότι κάνουν αρκετό θόρυβο...:shok:

Λιάκο τα λινά κάνουν την φασαρία στα ελαστικά σου...

HLIAS - E36
01-02-14, 00:34
Λιάκο τα λινά κάνουν την φασαρία στα ελαστικά σου...

:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Προσπαθώ να βγάζω συμπεράσματα από το σύντομο χρονικό διάστημα που παραμένουν σε καλή κατάσταση...:thumbsup:

Nick bmwlover
01-02-14, 00:37
Τα michelin euforia rf που ειχα στην αρχη δεν μου αρεσανε καθολου...

Andri
01-02-14, 00:58
:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Προσπαθώ να βγάζω συμπεράσματα από το σύντομο χρονικό διάστημα που παραμένουν σε καλή κατάσταση...:thumbsup:

Όσο πέλμα και αν έχει το ελαστικό αν έχει πολύ παλιό DOT ....

nikos valvetronic
01-02-14, 01:00
Τα pilot sport 3 συμπαθιτικά στην κύληση,τα dunlop sport maxx tt καινούργια μια χαρά,μετά από 10-15k πολύ θόρυβο με το παραμικρό γρανάζι του δρόμου.Πάντα για 17άρια μιλάμε.

Loukas
01-02-14, 01:44
Τα michelin euforia rf που ειχα στην αρχη δεν μου αρεσανε καθολου...

pirelli ειναι, και ηταν οντως ανυποφορα...
ontopic τωρα, εχω σε 205/50/17 εμπρος και 225/45/17 τα goodyear nct5 rf και ειναι σχετικα θορυβωδη ιδιαιτερα σε κακια ασφαλτο..δεν ειναι τραγικο αλλα δεν θα τα προτινα σε καποιον που θελει να κανει πολυ ησυχα ταξιδια σε επαρχιακες ιδιως διαδρομες...

120ie87
01-02-14, 05:09
Σε αγριο οδοστρωμα νομιζω κανενα δεν ειναι "ησυχο"..

Στο στεγνο τι λενε τα Uniroyal Rainsport2? Τα φορας σαν χειμερινα ή all season?

Ζαχαρια, τα Rainsport2 θεωρουνται "θερινα" ελαστικα, τα φοραω ολο τον χρόνο.
Στον στεγνό ειναι πάρα πολύ καλα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο ζέσταμα για να εχουν προσφυση. Τα βρίσκουν σκούρα σε αρκετα γρήγορους ρυθμούς και σε πίστα.
Θετικό τους η ασυνηθιστη προσφυση για καθημερινα ελαστικα σε λάσπη και χιονι (προφανως επειδη είναι σχηματος V με βαθιά αυλάκια).
(στη βροχή κάνεις πλάκα απλά)
--> επισης θετικο τους η προσφυση μετα απο 3 χρονια χρησης !!!

Θα τα αγόραζα πάλι άνετα αν δεν ειχαν αυτο τον θορυβο σε μεγαλα ταξίδια και ταχυτητες 120+ (ο οποίος θόρυβος όμως σε συγκεκριμενα οδοστρωματα μηδενιζεται!!!!!!!!!!!! :shok: )

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στο νημα, συνεχίστε και άλλοι αν θελετε με εμπειριες, θα ειναι χρησιμο αυτο το νημα σε ενα θεμα που γενικως δεν εχει συζητηθει και πολυ thumb

120ie87
01-02-14, 10:28
Να κάνω μια ερώτηση για να σκεφτούμε όσοι θέλουμε:

το ταμπελάκι με το θόρυβο των ελαστικών που υπάρχει σε κάθε ελαστικό εδω και ενα χρονο περίπου, έχει άμεση σχέση με τον θόρυβο που υπάρχει μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας?

trueno
01-02-14, 11:08
Ηλία μου φαίνεται πως για κάποιο λόγο άρχισες να θέλεις ησυχία στο εσωτερικό...για να μην ενοχληθεί κάποιο αστεράκι ίσως??:whistle:

Andri
01-02-14, 11:37
Καλά κάνει...!! Μεγάλωσε και θέλει ησυχία βρε παιδί μου... :th_Laie_67-1:

Βασιλης
01-02-14, 18:36
Dunlop sport bluerespone.
Απιστευτη ποιοτητα κύλισης,ακομα και σε αντιολισθηρη ασφαλτο.
Αρκετα καλη αίσθηση στο τιμόνι,κατα την αλαγη κατευθυνσης.
Τέλεια στο φρένο σε βρεγμένο.
Αλα το μεγαλο τους ατου η ποιότητα κύλισης.

Nick bmwlover
02-02-14, 20:03
pirelli ειναι, και ηταν οντως ανυποφορα...

thumbΣωστος,εκ παραδρομης το λαθος...

farouk1
02-02-14, 22:18
δείτε και τα toyo sport t1 ειναι αλλού το λάστιχο

HLIAS - E36
03-02-14, 00:11
δείτε και τα toyo sport t1 ειναι αλλού το λάστιχο

To είχα σκεφτει σε περίπτωση που έβαζα καινούρια λάστιχα να πάω σε Toyo όμως έχω την εντύπωση ότι ξεφεύγουν οι τιμές τους...:thumbsdown:

Επιπλέον πολύ καλές εντυπώσεις είχα ακούσει από τον dimimav για τα Good Year (δεν είμαι σίγουρος ποιόν τύπο έβαλε) που άλλαξε όταν είχε περάσει τις 17άρες και από άποψη ποιότητας κύλισης και θορύβου...thumb

farouk1
03-02-14, 09:02
μπα μια τιμή έχουν όλα για τα toyo se 225/45/17 μου έδωσαν τιμή 470 χωρίς ψάξιμο εκτιμώ ότι με κανα 450 τα παίρνεις

HLIAS - E36
03-02-14, 19:46
μπα μια τιμή έχουν όλα για τα toyo se 225/45/17 μου έδωσαν τιμή 470 χωρίς ψάξιμο εκτιμώ ότι με κανα 450 τα παίρνεις

Αν είναι τόσο είναι πολύ καλά όμως πέρυσι που είχα ρωτήσει σε 2 μου είπαν 550!!!:shok:

farouk1
03-02-14, 20:41
πριν απο πεντε μέρες ρώτησα και πηρα την τιμη αυτή αν θέλεις μπορώ να στου στείλω με pm και τηλ

HLIAS - E36
03-02-14, 23:12
πριν απο πεντε μέρες ρώτησα και πηρα την τιμη αυτή αν θέλεις μπορώ να στου στείλω με pm και τηλ

Στείλε να το έχω αν και δεν το κόβω να αλλάζω στον επόμενο μήνα... Αργότερα ίσως...thumb

leo328
04-02-14, 07:28
παιδες ψαχτειτε καλυτερα....
εχει βγει προσφορα conti sport contact 5 με 440ε κομπλε..thumb

GanKostas-E90
04-02-14, 21:56
Μακρια απο dunlop απαραδεκτα απο θεμα θορυβου εχω ακουσει ομως τα καλυτερα για τα Conti τα 5 αυτα απο εμεναthumb

120ie87
04-02-14, 22:07
Μακρια απο dunlop απαραδεκτα απο θεμα θορυβου εχω ακουσει ομως τα καλυτερα για τα Conti τα 5 αυτα απο εμεναthumb

Δεν είναι όλα τα λάστιχα ίδια ακόμα και μέσα στην ίδια την εταιρία (σε οποιαδήποτε εταιρία) και επίσης υπάρχει η εξέλιξη.

Καλύτερα ας γράψουμε την εμπειρία μας από τη συγκεκριμένη διάσταση και να αναφέρουμε τον συγκεκριμένο τύπο ελαστικού (μια εταιρία μπορεί να διαθέτει 2 ή 3 διαφορετικούς τύπους/πέλματα/γόμες σε μια διάσταση) γιατί αν αρχίσουμε να γράφουμε γενικότητες για εταιρίες τότε θα χαθούμε και δεν θα βοηθηθεί συνολικά κανένας.

Παράδειγμα: αντί να γράψουμε "τα michelin είναι για πέταμα", καλύτερα ας γράψουμε ότι τα Michelin Pilot Sport 3 σε διάσταση τάδε ήταν θορυβώδη ή είχαν πολύ καλή πρόσφυση κοκ

GanKostas-E90
04-02-14, 22:36
Δεν είναι όλα τα λάστιχα ίδια ακόμα και μέσα στην ίδια την εταιρία (σε οποιαδήποτε εταιρία) και επίσης υπάρχει η εξέλιξη.

Καλύτερα ας γράψουμε την εμπειρία μας από τη συγκεκριμένη διάσταση και να αναφέρουμε τον συγκεκριμένο τύπο ελαστικού (μια εταιρία μπορεί να διαθέτει 2 ή 3 διαφορετικούς τύπους/πέλματα/γόμες σε μια διάσταση) γιατί αν αρχίσουμε να γράφουμε γενικότητες για εταιρίες τότε θα χαθούμε και δεν θα βοηθηθεί συνολικά κανένας.

Παράδειγμα: αντί να γράψουμε "τα michelin είναι για πέταμα", καλύτερα ας γράψουμε ότι τα Michelin Pilot Sport 3 σε διάσταση τάδε ήταν θορυβώδη ή είχαν πολύ καλή πρόσφυση κοκ

Το dunlop sp 01 ειναι απαραδεκτο το εχω ξαναχρησιμοποιησει οποτε νομιζω πως μπορω να ειμαι απολυτος σε αυτο και να το υποστηριζω απο θεμα θορυβου γιατι νομιζω πως σε αυτο ηθελες να επικεντρωθουμε και οχι στα υπολοιπα σωστα? conti ειχε μαμα και κανενα προβλημα με θορυβοthumbΝομιζω τωρα πως καταλαβαινεται πως δεν λεω γενικοτητες και δεν θα κατηγορουσα μια εταιρια ετσι.

120ie87
05-02-14, 00:10
Το dunlop sp 01 ειναι απαραδεκτο το εχω ξαναχρησιμοποιησει οποτε νομιζω πως μπορω να ειμαι απολυτος σε αυτο και να το υποστηριζω απο θεμα θορυβου γιατι νομιζω πως σε αυτο ηθελες να επικεντρωθουμε και οχι στα υπολοιπα σωστα? conti ειχε μαμα και κανενα προβλημα με θορυβοthumbΝομιζω τωρα πως καταλαβαινεται πως δεν λεω γενικοτητες και δεν θα κατηγορουσα μια εταιρια ετσι.

Συγνωμη φιλε, δεν ηθελα να σε στεναχωρησω, εγω φταιω που ειμαι τελειομανης :original:

leo328
05-02-14, 08:26
conti sp con 5 φοραω εδω και 2μιση χρονια και ουδεν προβλημα με θορυβο μεχρι τωρα...
σκεφτομαι να δοκιμασω και τα goodyear f1 assymetric στην επομενη αλλαγη (εχω ακουσει καλα λογια) ΧΩΡΙΣ ομως να εχω καποια εμπειρια απο αυτα ποτε...
αν καποιος τα φοραει (τα goodyear) ας μας πει εντυπωσεις...thumb

ΜΙΧΑΛΗΣ
05-02-14, 08:55
conti sp con 5 φοραω εδω και 2μιση χρονια και ουδεν προβλημα με θορυβο μεχρι τωρα...
σκεφτομαι να δοκιμασω και τα goodyear f1 assymetric στην επομενη αλλαγη (εχω ακουσει καλα λογια) ΧΩΡΙΣ ομως να εχω καποια εμπειρια απο αυτα ποτε...
αν καποιος τα φοραει (τα goodyear) ας μας πει εντυπωσεις...thumb

conti sp 3 φοραω και ειμαι υπερκαλυμενος απο αποψη θορυβου-κρατηματος ας μην ειναι και στην καλυτερη κατασταση. good year f1 το gsd3 ομως, που φορουσα στο προηγουμενο 36αρι σε αυτη την διασταση ηταν οτι χειροτερο εχω βαλει πανω απο ολες τις αποψεις συν οτι σε 1,5 χρονο τα αλλαξα διοτι ημουν πραγματικα στον αερα. Μακαρι το assymetric να μην εχει καμια σχεση. Τωρα που θα ξαναλαξω παντως μονο conti θα προτιμησω.:original: