Επιστροφή στο Forum : Τη λενε ...Ζετα !!
Nickolas_s2k
15-01-14, 14:36
Μετα απο πολυ καιρο που εχω να δημιουργησω καποιο θρεντ και βλεποντας οτι υπαρχουν καποια ατομα που ειτε ψαχνουν να αγορασουν μια ζ3 ειτε απλως ενδιαφερονται φιλολογικα ειτε τελος παντων γουσταρουν τρελα το συγκεκριμενο αυτοκινητο επειδη το θεωρουν ενα απο τα ομορφοτερα classic roadsters της εταιριας κλπ κλπ αποφασισα να γραψω ορισμενα χρησιμα πραγματα που αφορουν την εξωτερικη εμφανιση, την εσωτερικη διακοσμηση, τη γεωμετρια και το στησιμο καθως και ορισμενες απο τις μεγαλυτερες αδυναμιες του αυτοκινητου.
Σε αυτο το σημειο να δηλωσω πως ουτε εχω την αναγκη να το παιξω ξερολας ουτε τπτ ουτε φυσικα με ενδιαφερουν οι κακοπροεραιτες κριτικες. Οσοι με ξερουν καλα προσωπικα ξερουν οτι ειμαι αρρωστος στο θεμα και δεν ειμαι αντικειμενικος και το γνωριζω και εγω :shok:.. Το αν γνωριζω ομως ορισμενα πραγματα και θελω να τα μοιραστω ειναι αποτελεσμα ατελειωτων ωρων διαβασματος και φυσικα ατελειωτων ωρων ενασχολησης δικων μου με τη δικια μου ζετα και αποφασισα να το κανω για να συνεισφερω σε αυτο το φορουμ γιατι εκτιμω καποιους ανθρωπους οι οποιοι ξερουν φυσικα ποιοι ειναι.
Η παρουσιαση των φωτογραφιων κλπ δεν θα ειναι μονο απο το δικο μου αυτοκινητο και αυτο που θελω να τονισω ειναι πως δεν το κανω για διαφημιση ουτε για θετικα σχολια μιας και η δικια μου ζ3 πλεον ειναι μονιμα σε κλειστο γκαραζ καθοτι κατεθεσα πινακιδες και κατα δευτερον θα κρατηθει για παντα πρωτα ο θεος οποτε δεν τιθεται και θεμα διαφημισης-πωλησης της.
Αυτα για αρχη και θα ακολουθησει η συνεχεια αναλυτικα για το καθε τι και με φωτογραφιες!
Τελος να προσθεσω οτι θα ηταν πολυ χρησιμη επισης η συμβολη και η βοηθεια ορισμενων ανθρωπων που εχουν επισης σημαντικες γνωσεις σε αλλους τομεις (πχ βελτιωσης ιπποδυναμης-μηχανικων βελτιωσεων) οπως και συγκεκριμενα του φιλου nikoz3 και του alexk οι οποιοι επισης ειναι πολυυυ διαβασμενοι και εχουν ασχοληθει επισης πολυ!!
Αυτα για αρχη .. Stay tuned! :cheers:
Nickolas_s2k
15-01-14, 15:12
Καταρχην λοιπον και για να παρουμε τα θεματα ενα ενα εχω σκοπο να δειξω τα σημεια στα οποια ''ποναει'' μια ζ3 και συνηθως βγαζει προβληματα ασχετως κινητηρα διοτι ο καθε κινητηρας εχει τα δικα του κουσουρια!
Απαριθμωντας λοιπον τα θεματακια εχουμε
1.Ακαμψια πλαισιου (το πλαισιο μιας ζ3 ειναι το πιο αδυνατο σημειο της και εκει υποφερει πραγματικα τοσο στον εμπρος αξονα οσο κυριως στον πισω.το αυτοκινητο περα απο το εργοστασιακο x-brace δεν εχει αλλα δεσιματα με αποτελεσμα να μην εχει καλη οδικη συμπεριφορα σε συνθηκες πιεσης και ιδιαιτερα σε ασχημους δρομους οπως οι ελληνικοι να νομιζεις οτι θα κοπει στα δυο σε λακουβες.αν συνδυαστει και με χαμηλωμα και αμορτισερ κουτσουρα τοτε η κατασταση χειροτερευει καθως το πλαισιο υποφερει ακομα περισσοτερο.Τα σημεια ομως που παρουσιαζεται πραγματικο προβλημα ειναι το πισω πατωμα στην ενωση του πλαισιου με το υποπλαισιο στα σημεια που ειναι πονταρισμενα μεταξυ τους, στο bracket του διαφορικου το οποιο μπορει να κοπει, στα σημεια που πιανουν οι αντιστρεπτικες αν καποιος βαλει μεγαλυτερες και στους πισω θολους οπου ενδεχεται να ραγισουν οπως και οι μπροστινοι)
Η ακαμψια μπορει να βελτιωθει σε πολυ μεγαλο βαθμο με συγκεκριμενο τροπο που θα αναλυθει πιο κατω με φωτογραφιες
2.Δευτερο μεγαλο θεμα υπαρχει στην πισω γεφυρα και στα δυο μεγαλα σινεμπλοκ στα οποια εδραζεται.τα συγκεκριμενα εχουν καποια μικρα κενα και σε συνδυασμο με το υλικο κατασκευης τους (γομα) επιτρεπουν στη γεφυρα να πλεει κυριολεκτικα επανω στο υποπλαισιο καταπονωντας το πολυ και οδηγωντας το εν τελει στην αποκολληση αν δεν γινει εγκαιρη διαγνωση.το μεγαλυτερο μειονεκτημα ομως ειναι στην ιδια τη συμπεριφορα του αυτοκινητου η οποια ειναι ΚΑΚΙΣΤΗ ! Η λυση εδω ειναι η τοποθετηση συνεμπλοκ πολυουρεθανης ΚΥΡΙΩΣ για προληπτικους λογους και φυσικα για ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στην οδηγηση!
3.Το λεγομενο traimlining επισης (υπερβολικο διαβασμα του δρομου) που ειναι χαρακτηριστικο ολων των ζ3 εξαιτιας των μαμα σινεμπλοκ ψαλιδιων ειναι ακομα ενα θεμα και λυνεται με τοποθετηση συνεμπλοκ απο μ3 ε36/ζ3μ.ειναι τα εκκεντρα που χαριζουν και μεγαλη θετικη καστερ
4.Η μοναδα του ABS/ASC που σε αρκετους εχει βγαλει προβληματα κυριως σε p/f
5.Πιθανες διαρροες απο την κουκουλα σε διαφορα σημεια που θα αναλυθουν στη συνεχεια απο που προερχονται καθως και η αντιμετωπιση τους!
Τα τρια πρωτα θεματα μπορουν κατα καποιο τροπο να ενοποιηθουν και θα παραθεσω αργοτερα φωτο και λινκ απο το εξωτερικο καθως απασχολησαν και απασχολουν χιλιαδες κατοχους κυριως που αγωνιζονται σε πιστες. Απευθυνονται κυριως αυτα που εγραψα σε οδηγους που δεν εχουν τα αυτοκινητα τους μονο για μια ηλιολουστη βολτα η για μια βραδινη με ..προσωπο. Απλα οπως παραδεχτηκα ειμαι αρρωστος στο θεμα και με το πληκτρολογιο και το γραψιμο δεν το χω ισως να ξεχασω παρα πολλα πραγματα για αυτο τυχον ερωτησεις θα βοηθησουν πολυ!!
Ευχαριστουμε Νικο !
Ειναι ενα μοντελο που (οπως το Ε30, ισως και περισσοτερο) θα μεινει στην ιστορια.
thumb
:popcorn:
Nickolas_s2k
15-01-14, 15:38
Σε αυτο εδω το λινκ https://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1979601-Subframe-trunk-floor-differential-mount-failure βρισκονται ολες οι σχετικες πληροφοριες σχετικα με πλαισιο - υποπλαισιο καθως και για τα σινεμπλοκ της γεφυρας και που βοηθουν για οποιον θελει να δει και να διαβασει γιατι το θεμα ειναι ατελειωτο κυριως στα πιο δυνατα μοντελα! (υπαρχουν ολα τα λινκ κατω μαζεμενα)
Οπως επισης και εδω λιγο πιο συνοπτικα και μαζεμενα για πολυυ γρηγορη αναγνωση μερικα βασικα πραγματακια
https://zroadster.org/wiki/bmw-z3/modifications/bmw-z3-basic-suspension-modifications-by-mike-fishwick/
https://zroadster.org/wiki/bmw-z3/modifications/bmw-z3-subtley-stiffening-a-z3-by-mike-fishwick/
Nickolas_s2k
15-01-14, 16:12
Οπως ευκολα μπορει κανεις να καταλαβει για να γινει απλα καλυτερη μια ζ3 και να ικανοποιει μεγαλυτερες αναγκες ''στριψιματος'' (ναι ναι γιναμε ολοι βατανεν τρομαρα μας χαχαχαχ) χρειαζεται μια μπαρα θολων εμπρος (τεραστια διαφορα), μια μπαρα θολων πισω (η διαφορα δεν ειναι ευκολα αντιληπτη σε νορμαλ συνθηκες),εμπρος σινεμπλοκ απο ζ3μ(πολυ μεγαλη διαφορα),πισω σινεμπλοκ γεφυρας πολυουρεθανης(AKG,powerflex η Ireland engineering) και ισως αλλες αντιστρεπτικες χωρις ομως να ξεφυγουμε πολυ σε μεγεθος διοτι αντι να κανουμε καλο θα φτιαξουμε ενα πολυ επικινδυνο αυτοκινητο..ολα θελουν ενα μετρο! με αυτα τα λιγα εχουμε κανει ενα καλο πρωτο βημα.
Για οσους θελουν να πανε ενα βημα παραπανω εδω θα αναφερω τι εχω φτιαξει εγω προσωπικα χωρις αυτο να σημαινει οτι σε καποιον θα αρεσει καθως ολοι εχουμε διαφορετικο στυλ οδηγησης και διαφορετικες αναγκες!
Για τον μπροστινο αξονα
1.Μπαρα θολων αλουμινιου δικιας μου κατασκευης καθως για ζ3 1.9 με αψογο fitment βγαζει μονο η Bavarian autosport που προσωπικα δεν τη θεωρω κατι αξιολογο καθοτι πριν να φτιαξω τη δικια μου ειχα μια παρομοια
2.σινεμπλοκ ψαλιδιων εκκεντρα απο ζ3μ(τεραστια διαφορα στο τιμονι και στην επαναφορα)
3.topmounts απο ζ3μ (εναλλασεις το δεξι με το αριστερο για μεγαλυτερο καμπερ)
4.πιατελα ενισχυσης θολων ζ3μ(για προστασια θολων)
5.pads ελατηριων ζ3μ 9mm(για μεγαλυτερη αποσβεση)
6.καμπεροβιδες turner motorsport με ροδελες(λιιιιγο ακομα καμπερ ποτε δεν εβλαψε)
7.αντιστρεπτικη απο ζ3 3.0 25,5mm με σινεμπλοκ powerflex(σημαντικη διαφορα στις κλισεις και στην προσφυση)
8.Αποστατες h&r 12mm(επειδη φοραω ζαντες απο ζ3μ με τους αποστατες ηρθα ακριβως εκει που πρεπει λογω διαφορας στους βασιλικους πειρους)
Αυτα ειναι συνδυασμενα με ελατηρια schnitzer και bilstein σεταρισμενα οπως θελω εγω και οχι οπως τα δινει η Bilstein
εδω να παραθεσω μια φωτογραφια της μπαρας που εφτιαξα
https://www.bmwfans.gr/forum/ (https://imageshack.com/i/f18se8j)
Με τον τροπο αυτο το αυτοκινητο αλλαξε τελειως χαρακτηρα στηθηκε πολυ ομορφα μπροστα και εγινε οσο σφιχτο χρειαζεται για τα δικα μου γουστα (οχι σκληρο..-σφιχτο εχει μεγαλη διαφορα) Στις λακουβες ακομα και σε ταφους ειναι πολυ προοδευτικο χωρις να κοπαναει καθολου και οσοι εχουν μπει μπορουν να το επιβεβαιωσουν..
edit αν μπορει καποιος μοντ να σβησει το ακριβως απο πανω ποστ απο αυτο!
Nickolas_s2k
15-01-14, 16:33
Και παμε τωρα στον πισω αξονα οπου εκει εχουν γινει τα εξης αφου σημειωθει πως το αυτοκινητο φοραει απο τη μανα του μπλοκε διαφορικο τυπου torsen 25% ..δεν χρειαζεται να αναλυσω τη χρησιμοτητα του νομιζω.
1.Μπαρα θολων πισω (μικρη διαφορα σε αισθηση - δενει ομως περισσοτερο το αμαξωμα
οσο να ναι)
2.ενισχυσεις πισω θολων απο ζ3μ (μεγαλη προστασια στους πισω θολους)
3.Σινεμπλοκ γεφυρας Powerflex (ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορα σε ΟΛΑ τα επιπεδα και μεγαλη προστασια του πατωματος)
4.Σινεμπλοκ διαφορικου μ3 ε30
5.pads ελατηριων απο ε46 14.5mm (μεγαλη διαφορα στην ανεση σε συνδυασμο με μικροτερο καμπερ)
6.Αντιστρεπτικη απο ζ3 3.0 με σινεμπλοκ powerflex (μικροτερες κλισεις και καλυτερη αισθηση)
Επισης και εδω ελατηρια schnitzer με bilstein επισης σετασισμενα αρκετα σφιχτα
7.Για το τελος κρατησα τη rear strut bar που επισης κατασκευασα μονος μου βασιζομενος πανω στην κατασκευη της Strong Strut (πολυ δυσκολη κατασκευη στην υλοποιηση της καθως οπως θα δειτε απαιτει ακριβεις μοιρες και γωνιασματα για μπει στη θεση της και να εφαρμοσει σωστα και το κυριοτερο να μη βρισκει κατω ΠΟΤΕ οπως συμβαινει με τις μπαρες του Strong Strut εχοντας δημιουργησει σοβαρα προβληματα διοτι εδραζεται στα σινεμπλοκ της γεφυρας και αν βρει κατω με δυναμη ειναι επικινδυνο να στραβωσουν οι πυροι)
Ακολουθουν καποιες φωτογραφιες ενδεικτικα
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/545/mt0b.jpg (https://imageshack.com/i/f5mt0bj)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/543/g2wj.jpg (https://imageshack.com/i/f3g2wjj)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/40/8oh6.jpg (https://imageshack.com/i/148oh6j)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/401/xsg3.jpg (https://imageshack.com/i/b5xsg3j)
Nickolas_s2k
15-01-14, 16:47
Αυτα εχουν γινει απο θεμα στησιματος ξεχνωντας να αναφερω τα topmounts απο μ3 ε46 cabrio και σε αυτο το σημειο να προσθεσω ενα λινκ μεσα απο το φορουμ που ειναι παααρα πολυ χρησιμο για οσους θελουν να πανε ακομα ενα βημα παραπερα και να φτιαξουν τα ζ3 τους η το ε30 τους η ε36 κομπακτ πληρως ρυθμισιμα σε καμπερ/toe.ο Νικοz3 το εχει κανει στο δικο του και τωρα το φτιαχνει και ο chrisz3 επισης! το λινκ ειναι αυτο https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=20136
Nickolas_s2k
15-01-14, 16:52
Προς το παρων κλεινω αυτο το κεφαλαιο το οποιο λιγους μπορει να απασχολει ομως μπορει να φανει σε καποιον χρησιμο στο μελλον που να ψαχτει καπως παραπανω για αυτο και τα εγραψα να ειναι λιγο μαζεμενα οσα μπορουν να γινουν για βελτιωση στησιματος ενος αυτοκινητου δρομου- και οχι ενος αυτοκινητου πιστας!
Panos 316T
15-01-14, 17:00
μπράβο Νικόλα για ότι έχεις κάνει και που μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/01/epicthread-1.gif
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΙΚΟ!!!!! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: :thumbsup: :thnx: :thnx:
Νικο μπραβο, εχεις κανει εξαιρετικη δουλεια και σ'ευχαριστουμε που τα μοιραζεσαι μαζι μας!!thumb
Nickolas_s2k
15-01-14, 19:53
Αφου ειπαμε καποια πραγματακια περι βελτιωσης της γεωμετριας και του στησιματος που δεν αφορουν σχεδον κανεναν παρα μονο ελαχιστους θα παμε σε πραγματα που αφορουν σιγουρα ολους τους κατοχους ζ3 για να μαθουν το αυτοκινητο τους απ'εξω..παμε λοιπον στο θεμα της κουκουλας.
Πολλοι εχουν παραπονεθει κατα καιρους για νερα στο πορτμπαγκαζ,για νερα στα πατακια οδηγου συνοδηγου και γενικα για διαρροες οι οποιες ειναι υπουλες και δυσκολο να βρεθουν εκτος απο τις προφανεις.
Λοιπον τα πραγματα ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.
Οταν θα βρειτε νερα στην πανω μερια απο τη μοκετα οδηγου η συνοδηγου το νερο προερχεται
1.απο την ενωση της κουκουλας με το τζαμι στη γωνια.δακρυζει λιγο λιγο και σταζει μεσα.
2.εχει βουλωσει ο νεροχυτης μπροστα απο το παρμπριζ και οσα νερα δεν μπορει να αποβαλει τα βαζει μεσα
3.απο τις πορτες οδηγου συνοδηγου αν εχει ξεκολλησει η ''μαστιχα'' της μονωσης μεσα απο την επενδυση και το νερο γλυφει απο εκει (εξαιρετικα δυσκολο οχι ομως απιθανο)
4.απο την υδροροη που εφαπτεται στο τελαρο του τζαμιου εκει που κανει γωνια και συναντιεται με το καπω(αν τζαμι και λαστιχο δεν σφραγιζουν τελεια ολα τα νερα περνανε μεσα
5.ζημια στο ψυγειο του καλοριφερ εντονη διαρροη και οσμη παραφλου--> ξηλωμα ταμπλω και μπλεξιμο (μακριαααα)
Παμε σε κατι πολυ πιο υπουλο το οποιο ισως να μην ανακαλυψετε και ΠΟΤΕ γιατι δεν θα δειτε κανενα απολυτως δειγμα.Νερα ΚΑΤΩ απο τη μοκετα.
Οι κουκουλες μας γυρω γυρω απο τη μεσα μερια ειναι βιδωμενες με βιδες και εχουν στεγανοποιηθει με ειδικο υλικο νομιζω παρμπριζοκολλα η κατι αναλογο σε συνδυασμο με εσωτερικο λαστιχο στεγανοποιησης.Απο το ανοιξε κλεισε την κουκουλα συνεχεια η απο συστολες διαστολες λογω θερμοκρασιων καποια στιγμη (μπορει και ποτε) η στεγανοτητα σε καποιο σημειο μπορει να χαθει με αποτελεσμα να δινει τη δυνατοτητα στο νερο να περναει ανενοχλητο.
Αν το αυτοκινητο ειναι σε κατηφορα τοτε το νερο περναει κατω απο τη μοκετα ακριβως πισω απο τα καθισματα μεσα απο τα πισω ηχεια και καταληγει ΚΑΤΩ απο το καθισμα οδηγου και συνοδηγου δημιουργωντας μια λιμνουλα η οποια ομως απορροφαται αμεσως απο τη μοκετα, η οποια μοκετα απο την κατω μερια εχει πολυ μεγαλο παχος και ειναι ακριβως σαν απορροφητικο σφουγγαρι. ενω λοιπον η κατω μερια της μοκετας ειναι γεματη νερα και πιθανον δεν προκειται να στεγνωσει πριν το καλοκαιρι εμεις στην πανω μερια δεν αντιλαμβανομαστε τιποτα καθως η υγρασια δεν περναει διοτι το πανω μερος της μοκετας ειναι απο σκληρο υλικο!καποια δυσαρεστη οσμη ομως θα μας βαλει σε σκεψεις..
Αν το αυτοκινητο ειναι σε ανηφορα τοτε το νερο που μπαινει μεσα περναει απο 2 τρυπες μια αριστερα και μια δεξια που υπαρχουν για να περνανε τα καλωδια της πλεξουδας απο τη μια και τα καλωδια της μπαταριας απο την αλλη και καταληγει στο πορτ παγκαζ ειτε στο χωρο της μπαταριας δεξια στο δοχειο ειτε απο την αλλη μερια επισης στο δοχειο που δεν θα το δουμε ποτε!
Εκτος ομως απο το περιμετρικο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ λαστιχο της κουκουλας υπαρχουν αλλα 2 σημεια που οδηγουν ΑΚΡΙΒΩΣ στο ιδιο αποτελεσμα με τα νερα να καταληγουν στα ιδια σημεια.
Αριστερα και δεξια στην κουκουλα σας αν την ψαξετε καλα θα δειτε οτι υπαρχουν 2 μεγαλα χωρισματα που περναει το χερι σας μεσα κυριολεκτικα και ειμαι σιγουρος οτι κανεις σας δεν το ξερει και ειναι εκει για καλυτερο εξαερισμο λογικα(θα τα δειξω ολα αυτα που λεω σε φωτογραφιες).Απο εκει λοιπον επισης και ΜΟΝΟ σε κατηφορα μπορει να περασει το νερο και να οδηγηθει σε σημεια που δεν θα το αντιληφθουμε ΠΟΤΕ νομιζοντας οτι το αυτοκινητο ειναι απολυτως στεγανο.
το λαστιχακι της κεραιας επισης ειναι σημειο που μπαινουν τα νερα εαν εχει ξεραθει και χασει την ελαστικοτητα του και οδηγουνται στο αριστερο δοχειο κατω απο τη μοκετα καθως και το τριτο στοπ (στα p/f κυριως) οπου τοτε τα νερα θα τα δουμε πανω απο τη μοκετα του πορτμπαγκαζ και οχι απο κατω. Για να λυνονται και ορισμενες παρεξηγησεις απο τα πισω φαναρια υπαρχει πιθανοτητα να μπει λιγη υγρασια μεσα στα ιδια τα φαναρια αλλα ΔΕΝ μπορει να μπει το νερο μεσα στο πορτ μπαγκαζ.
Λογικο ειναι να με ρωτησετε που τα ξερω ολα αυτα και αν μου εχουν συμβει.
Απαντω πως θελω να μοιραστω τις γνωσεις μου και να βοηθησω χωρις να το παιζω ξερολας μεσα απο την εμπειρια μου και την ενασχοληση μου ΜΟΝΟ πανω στο ζ3.
Αν μπορουν καποιοι φιλοι που πιθανον εχουν αντιμετωπισει κατι παρομοιο να το λυσουν η μπορει να το αντιμετωπιζουν και να μη γνωριζουν ΚΑΝ την υπαρξη του διοτι δεν φαινεται,θα χαρω πολυ αν το λυσουν με τη βοηθεια μου. Ξεκαθαρισα απο την αρχη πως εχω ασχοληθει σε τρελο βαθμο απειρες ωρες ψαχνοντας καθε σημειο μεσα εξω και παντου και διαβαζοντας παρα πολυ οποτε τυχον κουτοπονηριες απο καποιους δεν με απασχολουν.
Προσωπικα λοιπον ανακαλυψα μια διαρροη εντελως τυχαια κατω απο τη μοκετα οταν εβγαλα τα καθισματα οδηγου συνοδηγου για να τοποθετησω πυροσβεστηρα και bushings πολυουρεθανης και κατω απο τη μοκετα ειδα αυτο που δεν περιμενα μετα τις περυσινες απιστευτες βροχες που ολοι θυμομαστε.Ελυσα λοιπον τα παντα και ενα πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα το αφιερωσα στο να κανω τη ζετα μου περισσοτερο water proof και απο coupe αφου πρωτα ανακαλυψα καθε πιθανο και απιθανο σημειο εισοδου του νερου και που οδηγει λυνοντας μια και καλη το προβλημα στεγανοποιωντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ για παντα.
Εδω λοιπον ειναι τα παντα με καποιες φωτογραφιες για να γινει πιο ευκολα κατανοητο.
https://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1046177-water-leak-to-trunk-in-weird-place-(-any-ideas
Nickolas_s2k
15-01-14, 20:12
Μετα την κουκουλα θελω να γραψω ορισμενα πραγματα για τα φρενα επειδη πολλοι λενε πως δεν εχουν καλα φρενα στο ζ3 τους η περι υπαρξης μονων δισκων κλπ κλπ..
Προσωπικα δεν ειμαι φρενακιας και ...δεν τα χρησιμοποιω. Μπηκα καποια στιγμη στο τρυπακι της βελτιωσης τους με φρενα απο ε46 330 και μετα απο λιγο καιρο τα εβγαλα διοτι το μονο κερδος που ειχα ηταν καλυτερο φρεναρισμα στα πολλα χιλιομετρα.Σε ολους τους αλλους τομεις το αυτοκινητο ηταν χειροτερο (στριψιμο-ανοιγε πολλα μουτρα, κατανομη βαρους και κατανομη φρεναρισματος,συχνη εμφανιση abs κλπ κλπ με λιγα λογια μου ηταν αχρηστα και ειχαν κανει το αυτοκινητο πολυ πολυ χειροτερο για τη χρηση που το ηθελα εγω. δε λεω οτι δεν θα φρεναρει πιο δυνατα.λεω οτι δεν θα φρεναρει καλυτερα overall) Ετσι λοιπον η δικια μου η γνωμη για μια ζ3 που θελετε να φρεναρει παντου καλα χωρις να επηρεαζεται η κατανομη βαρους και πεδησης με δυσαρεστα αποτελεσματα ειναι μαμα δισκοι-δαγκανες,καλα υγρα, καλα τακακια, και σωληνακια υψηλης (6 συνολικα).αντε το πολυ πολυ να βαλετε αεριζομενους εμπρος για καλυτερη διαρκεια φρεναρισματος η να βαλετε απο ζ3 3.0 στην καλυτερη. οποιος τωρα εχει πολλα αλογα και θελει και φρενα καλυτερα να παει σε μια λυση πολυπιστονης και δισκων με αλουμινενιες καμπανες που λογω μικρου βαρους δεν θα επηρεασει τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου.
εδω ηταν τα φρενα ταψια που ειχα.. χαχαχ
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/17/2e9v.jpg (https://imageshack.com/i/0h2e9vj)
jkourkoulis
15-01-14, 22:38
Καλά Νικόλα την ποιότητα του αυτοκινήτου σου και το πόσο πρόθυμος είσαι να βοηθήσεις σε ότι σε ρωτήσουν από κοντά το ήξερα αλλά αυτό το thread είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Σε ευχαριστούμε!
μιας και γνωριζω προσωπικα τον Νικολα...μπορω να πω , οτι το θεμα στησιμο στο ζ3 το εχει ψαξει μεχρι τελους.
με εχει πρηξει απειρες ωρες με τα δεσιματα..τις μετατροπες..τα λαμακια και καθε τετοια λεπτομερεια(φιλαρακι εισαι αρρωστος)...που ομως συντελουν , στο αποτελεσμα το ζ3 του να ειναι το πιο σφικτο-ανετο ζ3 που εχω μπει..
Nickolas_s2k
15-01-14, 23:16
Παμε τωρα σε ορισμενα μικρα μικρα θεματακια που για καποιους μπορει να ειναι σημαντικα προβληματα ομως ολα εχουν τη λυση τους και σχετικα ευκολα. Καταρχην οσοι εχετε ζ3 προσπαθηστε να κλεινετε τις πορτες σας ΑΠΑΛΑ και οχι κοπανωντας τες με δυναμη. Αυτο μακροπροθεσμα θα εχει σημαντικα οφελη καταρχην σε θεματα τριγμων στο εσωτερικο των πορτων και κυριως θα παρεμποδισει τυχον ζημια στο γρυλο παραθυρου μιας και το ζ3 πανω απο το τζαμι δεν εχει φωλια ωστε να μπει το παραθυρο μεσα,, με το κοπανημα πρωτον προξενουμε φθορες στην ενωση του τζαμιου με την κουκουλα (δεν φαινονται δια γυμνου οφθαλμου αλλα ειναι ικανες να αφηνουν σταγωνιτσες να περνανε μεσα) και παρατεινουμε τη μακροζωια του γρυλου μας. αν οι πορτες δεν κλεινουν σωστα ισως χρειαζονται ρεγουλαρισμα και αν τα τζαμια επισης δεν κανουν καλη επαφη με την κουκουλα ισως χρειαζονται αυτα ρεγουλαρισμα (πιο πιθανο σεναριο)..Επομενως σιγα τις πορτες με στοργη και προδερμ.
Δευτερον αν εχετε αναμενο λαμπακι αεροσακου οι πιο συνηθισμενες αιτιες ειναι οι παρακατω. αισθητηρας θεσης καταληψης συνοδηγου η τεντοτηρας ζωνης οδηγου/συνοδηγου.ενω στα συνεργεια θα σας ζητησουν ενα σκασμο λεφτα ο τροπος επισκευης ειναι πολυ απλος και στις δυο περιπτωσεις. για τη μεν πρωτη περιπτωση υπαρχουν ειδικα ανταπτωρακια που μπαινουν και ξεγελουν το σημα (με μονο θεμα οτι σε περιπτωση συγκρουσης θα ανοιξουν ΟΛΟΙ οι αεροσακοι εν αντιθεσει με πριν που δεν θα ανοιγε κανενας η αν πιανουν τα χερια σας απο ηλεκτρολογικα θελει ενα απλο γεφυρωμα στα καλωδια..
Για τη δευτερη περιπτωση αφου βγει το καθισμα κοβουμε το tire up ανοιγουμε το κουτακι του τεντωτηρα με τα καλωδια και τα πιεζουμε με προσοχη να πατησουν καλα στις επαφες τους.επειτα το κλεινουμε το δενουμε σφιχτα παλι με tire up και ειναι ετοιμο (ο chrisz3 ειναι μανουλα σε αυτα)
Επισης ενα σημαντικο θεμα σε ΟΛΑ τα ζ3 ειναι τα σινεμπλοκ που βρισκονται μεσα στις ραγες των καθισματων και με το εμπρος πισω ''τρωγονται'' με αποτελεσμα τα καθισματα να πηγαινουν ελευθερα μπρος πισω εχοντας εναν τζογο αισθητο κυριως στην επιταχυνση και στο φρεναρισμα! Η επισκευη ειναι επισης πολυ ευκολη και με λιγο διαβασμα γινεται ακομα ευκολοτερη.εγω περυσι εφτιαξα τα δικα μου τοποθετωντας ''σινεμπλοκακια'' πολυουρεθανης που δεν χαλανε ποτε.εδω ορισμενες εικονες και ενα λινκ με τον τροπο https://zroadster.org/wiki/bmw-z3/maintenance-repair-and-overhaul/how-to-fix-your-bmw-z3-rocking-seats/ (φυσικα υπαρχουν απειρα diy)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/560/ptv3.jpg (https://imageshack.com/i/fkptv3j)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/844/mj16.jpg (https://imageshack.com/i/ngmj16j)
και τελικα rock solid καθισματα μετα του πυροσβεστηρος
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/6/dp6e.jpg (https://imageshack.com/i/06dp6ej)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/844/ow08.jpg (https://imageshack.com/i/ngow08j)
Καποιοι μπορει να συναντησουν ορισμενους τριγμους στο εσωτερικο σε κωλοδρομους και εκει αυτο ειναι ΚΥΡΙΩΣ θεμα ακαμψιας του roadster, η ακομα χειροτερα ορισμενων ασχετων τοποθετητων ηχοσυστηματων, φιμε κλπ κλπ που λυνανε το εσωτερικο,κονσολες πορτες κλπ με αρπα-καλα δουλειες και τα κανανε ολα ..μην πω καλυτερα πως τα κανανε ..
Παντως με βελτιωση της ακαμψιας και σωστες δουλειες οι τριγμοι δεν υπαρχουν.
εδω ηταν τα φρενα ταψια που ειχα.. χαχαχ
https://www.bmwfans.gr/forum/ (https://imageshack.com/i/0h2e9vj)
Κάτι μου θυμίζουν αυτά τα φρένα!:original:
Πολλα μπραβο για το θεμα αυτο, πιστευω ειναι ιδανικο βοηθημα για τους κατοχους ζ3 αλλα και εγω που δεν ειμαι ενας απο αυτους το απολαμβανω πολυ!μπραβο και παλι μπραβο!thumb
Nickolas_s2k
16-01-14, 01:40
Σας ευχαριστω πολυ ολους για τα καλα σας λογια! Για να συνεχισω θα ηθελα να πω γενικα στους κατοχους ζ3 πως οτι βρισκετε απο ζ3μ σε ευκαιρια τσιμπατε το αν εχετε τη δυνατοτητα γιατι πραγματικα τα παντα απο ζ3μ ειναι υπερβολικα δυσευρετα και ειδικα αν τα βρισκετε σε καλες τιμες!!
στο συγκεκριμενο roadster που εχει ηδη μια κλασσικοτητα σαν σχημα και σαν αισθηση του ταιριαζουν περισσοτερο ΟΕΜ πραγματα και οχι τοσο aftermarket καθως χανει λιγο το χαρακτηρα του..δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος ειναι καθαρα προσωπικη αποψη!
Με αυτο το γνωμονα αλλωστε ξεκινησα και εγω να ασχολουμαι μεχρι να φτασω σε αυτο το αποτελεσμα
οπως ακριβως ειναι τωρα :
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/600/93k0.jpg (https://imageshack.com/i/go93k0j)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/560/6y1s.jpg (https://imageshack.com/i/fk6y1sj)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/811/fepk.jpg (https://imageshack.com/i/mjfepkj)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/59/u904.jpg (https://imageshack.com/i/1nu904j)
(εδω ηταν πιο παλια πολυ χαμηλωμενο και στη συνεχεια το ψηλωσα μπρος πισω γιατι το πολυ χαμηλωμα ΜΟΝΟ κακο προξενει παντου και κανενα καλο περαν της εμφανισης.αν και δεν μου αρεσε καθολου τοσο χαμηλωμενο εμενα)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/69/2fdf.jpg (https://imageshack.com/i/1x2fdfj)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/546/bdr8.jpg (https://imageshack.com/i/f6bdr8j)
και μια πολυ παλια με το εσωτερικο προτου αλλαξω εξωτερικους και εσωτερικο καθρευτη απο ζ3μ καθως και πεταλιερα m
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/819/hozh.jpg (https://imageshack.com/i/mrhozhj)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/534/t6zi.jpg (https://imageshack.com/i/eut6zij)
Στο θρεντ περιμενω να γραφτουν αποριες/ερωτησεις/γνωμες οποιασδηποτε μορφης αποκλειστικα πανω στο ζ3 ομως καθως οσες περισσοτερες πληροφοριες μαζευτουν τοσο το καλυτερο για καποιον που αγαπα το συγκεκριμενο αυτοκινητο να μπορει να μαθει για αυτο τι θα πρεπει να προσεξει κατα την αγορα η τελος παντων οτιδηποτε σχετικο!
:worthy::worthy::worthy: απλα respect!!!να χαιρεσαι την κουκλα σου!να γινει sticky το θρεντ παρακαλω:thumbsup:
Ωραία και χρήσιμη ενημέρωση Νικόλα.
Να χαίρεσαι την κούκλα σου!
Οποτε προλάβω θα συμπληρώσω κι εγώ μερικά χρήσιμα -κατά τη γνώμη μου- links και κάποιες εμπειρίες ενδεχομένως.
Καλή συνέχεια.
-ένας Ζ3 fan-
Νικολα, μπραβο στο κουραγιο σου να ξανασυγκεντρωνεις ολα αυτα που εχουν ξανασυζητηθει ειναι η αληθεια και να τα ξαναγραψεις.
Επισης να πω πως παρα το γεγονος πως διαφωνω σε καποια λιγα πραγματακια που εχεις κανει στο Ζ3, θεωρω πως αν ολοι οι κατοχοι αυτοκινητων ειχαν το ιδιο μερακι με σενα για το αυτοκινητο τους
τοτε σιγουρα θα ηταν καλυτερο να αγοραζει κανεις μεταχ/μενο αυτ/το παρα καινουργιο ασηζητητι !!!!!!
Και ευχομαι η μπεμπα το συντομοτερο στο δρομο παλι εννοειται ! thumb
Επ' ευκαιριας ας κανω καποιες διευκρινησεις/διορθωσεις εχοντας παραλληλα και καποιες διαφωνιες/αντιρησσεις ... :whistle:
1)
3.Το λεγομενο traimlining επισης (υπερβολικο διαβασμα του δρομου) που ειναι χαρακτηριστικο ολων των ζ3 εξαιτιας των μαμα σινεμπλοκ ψαλιδιων ειναι ακομα ενα θεμα και λυνεται
με τοποθετηση συνεμπλοκ απο μ3 ε36/ζ3μ.ειναι τα εκκεντρα που χαριζουν και μεγαλη θετικη καστερ
2.σινεμπλοκ ψαλιδιων εκκεντρα απο ζ3μ(τεραστια διαφορα στο τιμονι και στην επαναφορα)
Προσωπικα πιστευω πως το αντιθετο συμβαινει Νικολα ! Αν κανεις δεν θελει να αποκτησει υπερβολικο διαβασμα του δρομου και προτιμα την καλυτερη ανεση και παραλληλα λιγο πιο ασαφες συστημα διευθυνσης πρεπει
να μεινει στα μαμα σινεμπλοκ. Αν ομως θελει ακριβες συστημα διευθυνσης τοτε πρεπει να μπουν σινεμπλοκ απο Ζ3Μ της Lemforder + τα εξωτερικα μπαλακια στα ψαλιδια τα Heavy Duty της Meyle.
https://i5.photobucket.com/albums/y175/6066nick/Z3%20parts/DSC02376_zps6ededcb0.jpg (https://s5.photobucket.com/user/6066nick/media/Z3%20parts/DSC02376_zps6ededcb0.jpg.html)
Επισης διαφωνω με την τοποθετηση εκκεντρων σινεμπλοκ απο Ε36 M3 (τα Z3M δεν τα φορεσαν νομιζω ποτε αυτα).
Τα ειχα και τα εβγαλα και εβαλα τα μασιφ του Ζ3Μ που τα θεωρω καλυτερα στα Ζ3. Κοπανανε λιγοτερο και αρα υποφερει λιγοτερο το υπολοιπο συστημα.
Και η σαφηνεια εννοειται σαφηνεια στο δρομο ... thumb
2)
... να αναφερω τα topmounts απο μ3 ε46 cabrio]
Και εδω μπαινουν τα Meyle τα Heavy Duty που ειναι κλασεις ανωτερα απο οποια ΟΕΜ της BMW, αλλα και ... φτηνοτερα !!!!
https://i5.photobucket.com/albums/y175/6066nick/Z3%20parts/DSC02513_zpscdbea1cf.jpg (https://s5.photobucket.com/user/6066nick/media/Z3%20parts/DSC02513_zpscdbea1cf.jpg.html)
2.ενισχυσεις πισω θολων απο ζ3μ (μεγαλη προστασια στους πισω θολους)
Συμφωνω και επαυξανω αλλα για να μην μπερδευονται οσοι τα ψαξουν δεν ειναι αποκλειστικα απο Ζ3Μ, ειναι ενισχυσεις για ολα τα Ζ3, Ε30, Ε36 και Ε46.
Υπαρχουν και φτηνα ακρως αξιοπιστα αφτερμαρκετ (εγω ακριβως αυτα εχω αγορασει) : https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-rear-top-mount-reinforcement-plates-E30-E36-E46-Z3-and-Z4-/111235829723
https://i5.photobucket.com/albums/y175/6066nick/Z3%20parts/DSC02516_zpse506fff6.jpg (https://s5.photobucket.com/user/6066nick/media/Z3%20parts/DSC02516_zpse506fff6.jpg.html)
3)
4.Σινεμπλοκ διαφορικου μ3 ε30
[/URL]
Νικολα εχω την εντυπωση πως δεν υπαρχουν σινεμπλοκ ειδικα για Ε30 Μ3 ... νομιζω ειναι ολα ιδια για τα Ε30.
Στα Ζ3 ναι ... υπαρχουν δυο διαφορετικα σινεμπλοκ. Ενα για Ζ3Μ και Ζ3 3.0 ... και ενα για ολα τα υπολοιπα Ζ3 6κυλ/4κυλ.
Και γενικα καλο ειναι να μενει κανεις στο ΟΕΜ γιατι αν βαλει κατι ισχυροτερο θα βαλει σε ρισκο την βαση του διαφορικου. Και κυριως ποτε πολυουρεθανη εκει !!!
Δυστυχως ο χρονος πιεζει, το συνεχιζουμε αργοτερα την οποια προταση και ανταλλαγη αποψεων/γνωσεων.
Μπραβο και παλι και μην το ξεχασω, εκτος ολων των αλλων κορυφαιο και το χρωμα του δερματος της μπεμπας !!! Γ@μ@το κυριολεκτικα ! :cheers:
Nickolas_s2k
16-01-14, 17:05
Νικο σε ευχαριστω πολυ αλλωστε τα εχουμε ξαναπει εμεις ομως λογω του οτι εχω γραψει τοσα κατεβατα για αρκετα θεματα ηταν σχεδον αδυνατο να περιγραφω το καθε πραγματακι με λεπτομερεια και φωτογραφιες και καλα κανεις και το διευκρινιζεις και με φωτογραφιες για να φαινονται ολα αυτα μιας και αυτος ειναι ο στοχος του θρεντ!
Οσον αφορα αυτα που αναφερεις δεν υπαρχει καπου διαφωνια επι της ουσιας.
Για το πρωτο θεμα με τα σινεμπλοκ ψαλιδιων προτιμησα τα εκκεντρα μιας και ηθελα πολυ τη θετικη καστερ (και ειμαι σχεδον βεβαιος πως οπως για το μ3ε36 ετσι και για το ζ3μ βγαινανε και σε κανονικα μασιφ και σε εκκεντρα μασιφ σαν αυτα που εχω εγω-το θυμαμαι οταν προσφατα ηταν να αλλαξει ενας φιλος και του δωσανε τα απλα,τα γυρισε πισω και πηρε τα εκκεντρα)
Η σαφηνεια παντως με τα μαμα ειναι για τα πανηγυρια ετσι και αλλιως.Για να μην κολλαμε στις λεξεις ομως, εγω αλλιως εννοω το ΚΑΚΟ διαβασμα του δρομου και αλλιως τη σαφηνεια (ισως εκει υπηρχε παρερμηνεια)!
Ας καταληξουμε λοιπον οτι με τα μασιφ γενικα ασχετως καστερ το τιμονι αποκτα πολυ καλυτερη σαφηνεια και διαβαζει το δρομο πολυ καλα!
Για το δευτερο θεματακι, στο συγκεκριμενο λινκhttps://www.rogueengineering.com/rogue/S_BUSH/RSM.html (θα το χεις δει φανταζομαι ειμαι σιγουρος) αναφερει και για τα ΟΕΜ και για ΜΕYLE HD πληροφοριες με φωτογραφιες στην εσωτερικη τους σχεδιαση οποτε οπως μπορεις να δεις ειδικα για το βαρος των αυτοκινητων μας πισω μια χαρα ειναι και τα δυο(και τα meyle και απο μ3 ε46)
Ως προς το τριτο ειναι δικο μου το λαθος, το σινεμπλοκ του διαφορικου μου ειναι απο ζ3μ (απλα νομιζα πως ηταν το ιδιο και στα μ3 ε30 ) Εκει ΠΟΤΕ πολυουρεθανη οπως σωστα ειπες διοτι κοβεται το Bracket απο την πανω μερια!!
Οτιδηποτε αλλο που καποιος εχει συναντησει/του εχει προκυψει θα θελα να γραφεται και αποριες αρκει να αφορουν το ζ3 για να μην παει αλλου η κουβεντα..
Kostas Maras
16-01-14, 17:49
γεια σου Νικολα κι από εμενα και ευχαριστούμε για τις χρησιμες πληροφοριες σου........με την σειρα μου κι εγω ρωταω για τα εμπρος τοπ μαουντ που ειπες δηλαδή τα εκκεντρα από z3m που εχουμε την δυνατοτητα να τα τοποθετήσουμε και αναποδα αν θελουμε με κερδος σε καμπερ.......λοιπον εσυ τα εχεις βαλει ή απλα λες ότι μπορούμε;
.....περιμενω απαντηση σου για να πω κι εγω την εμπειρια μου....σε ευχαριστω!
Nickolas_s2k
16-01-14, 18:03
Γεια σου Κωστα και χαιρομαι για την ερωτηση σου! Εγω στη δικια μου δεν τα εχω εναλλαξ μιας και με τις καμπεροβιδες https://www.turnermotorsport.com/p-424-front-camber-bolt-kit-e36-z3-z4-m-turner-motorsport.aspx που εχω βαλει, η καμπερ μου απο -1.3 περιπου πηγε στο -2.3 χρησιμοποιωντας μονο τη μια ροδελα εσωτερικα οχι και τις 2 καθως εκει το πειρακι που εχει το ακρο για ασφαλεια στο καλαμια μενει εκτος και υπαρχει θεμα ασφαλειας (ειναι μονο για χρηση πιστας). το ανεφερα απλα γιατι το εχω δει να συμβαινει σε φορουμ του εξωτερικου. Περιμενω την εμπειρια σου που απο οτι καταλαβαινω θα ειναι πολυ χρησιμη!
Συγκεκριμενα εδω αλλα και αλλου https://www.z3mcoupe.com/forum/showthread.php?t=2243
Kostas Maras
16-01-14, 18:39
Γεια σου Κωστα και χαιρομαι για την ερωτηση σου! Εγω στη δικια μου δεν τα εχω εναλλαξ μιας και με τις καμπεροβιδες https://www.turnermotorsport.com/p-424-front-camber-bolt-kit-e36-z3-z4-m-turner-motorsport.aspx που εχω βαλει, η καμπερ μου απο -1.3 περιπου πηγε στο -2.3 χρησιμοποιωντας μονο τη μια ροδελα εσωτερικα οχι και τις 2 καθως εκει το πειρακι που εχει το ακρο για ασφαλεια στο καλαμια μενει εκτος και υπαρχει θεμα ασφαλειας (ειναι μονο για χρηση πιστας). το ανεφερα απλα γιατι το εχω δει να συμβαινει σε φορουμ του εξωτερικου. Περιμενω την εμπειρια σου που απο οτι καταλαβαινω θα ειναι πολυ χρησιμη!
Κι εγω Νικο εχω βαλει τις βιδες αυτές και επισης και την καμπεροβιδα από m3 που σπρωχνει το μουαγιε λιγακι παραπανω.......πολύ καλος συνδιασμος!!!!!
Εμενα το αμαξι μου είναι e36 compact με πολλα κοινα σημεια στο θεμα μπροστινου και πισω αξονα για να μην πω ιδια.........ψαχνωντας κι εγω στο πλαισιο της συντηρήσεως αλλαξα τα μαμισια τοπ μαουντ με του m3 τα εβαλα και κανονικα και αναποδα.....και ουπς το αμαξι ψηλωσε πολύ και σημειωνω ότι φοραγα τοτε bilsein pss και μιας ειχα ρυθμιζομενο υψος το χαμηλωσα πολύ για να ξαναερθω στα ισια μου αλλα η αναρτηση δεν δουλευε πια.....τερματισε.......και επειδή ειχαν τελειωσει σαν αμορτισέρ τα εβγαλα κι εβαλα bilstein χοντρομπουκαλα και ελατήρια h&r 6ποντα και λεω δεν βαζω παλι τα εκκεντρα τοπ μαουντ μηπως και κατσουν καλα;........ματαια όμως......δηλαδή ξανασηκωθηκε.....σας κουφανα ε;
κι όμως λογω του σχεδιασμου του σηκωνει το αμαξωμα ψηλα.....ισως να εχουμε διαφορετικο θολο που δεν νομιζω.........αυτά από εμενα κι ελπιζω να εδωσα να καταλαβεται τι γραφω.......
Nickolas_s2k
16-01-14, 19:02
Μαλιστα..ναι την καμπεροβιδα τη γνωριζω απλα δεν την εχω βαλει για αλλους λογους εγω,,
Σε αυτο που λες τι να πω..ψιλοκουφο μου ακουγεται οντως να σηκωθει ΤΟΣΟ πολυ απο τα topmounts!Μηπως δεν παταγαν σωστα στο θολο του κομπακτ?
Αν το ειχα δοκιμασει θα σου ελεγα, ομως απλα το ανεφερα σε παρενθεση ως κατι που μπορει να γινει μιας και δεν εχω διαβασει παρομοιο προβλημα στα ζ3..Παντως πολυ χρησιμη πληροφορια!
Kostas Maras
16-01-14, 19:24
Μαλιστα..ναι την καμπεροβιδα τη γνωριζω απλα δεν την εχω βαλει για αλλους λογους εγω,,
Σε αυτο που λες τι να πω..ψιλοκουφο μου ακουγεται οντως να σηκωθει ΤΟΣΟ πολυ απο τα topmounts!Μηπως δεν παταγαν σωστα στο θολο του κομπακτ?
Αν το ειχα δοκιμασει θα σου ελεγα, ομως απλα το ανεφερα σε παρενθεση ως κατι που μπορει να γινει μιας και δεν εχω διαβασει παρομοιο προβλημα στα ζ3..Παντως πολυ χρησιμη πληροφορια!
κι όμως Νικο εχει μεγαλη διαφορα......σε υψος όχι μονο το ανταλακτικο αλλα και αμορτισέρ που μετακινουμενο προς τα πισω και στο πλαι σηκωνει πιο πανω ακομα......συγνωμη αλλα δεν θελω να σου χαλαω και το θεμα που ανοιξες!
Να ρωτήσω κάτι, για έναν που ψάχνει μτχ τι πρέπει να προσέξει;;;:thanks:
Αφου βεβαιωθεις για το σασσι οτι ειναι οκει χωρις σκουριες η" "επισκευες" αρχιζεις να ψαχνεις πολλα ... το πας για ευθυγραμμιση για να δεις σε τι κατασταση ειναι απο κατω πχ αν εχει στραβα ψαλιδια αλλα και αν ειναι οκει τα σινεμπλοκ, κρεμαγιερα για διαρροες (πανακριβη !!!), κατασταση & στεγανοτητα οροφης (κοστιζει πολυ !!!), και βεβαια τα γνωστα που κοιταμε σε ολα τα αυτ/τα οπως καλοριφερ αν δουλευει και αν τυχον μυριζει, μοναδα ABS, αεροσακους, σασμαν αν εχει διαρροες και αν κουμπωνουν καλα οι ταχυτητες (τα Getrak που φορανε δεν ειναι και τα πλεον αξιοπιστα) επισης αν κανει θορυβο το διαφορικο και αν κοπαναει στις αλλαγες και ΟΛΑ τα σινεμπλοκ ... αυτα σε γενικες γραμμες.
Για 6κυλινδρα Ζ3 το θεμα τους ειναι η πολυ υψηλη καταναλωση λαδιου, οποτε λιγο παραπανω ψαξιμο στο συγκεκριμενο.
Και το κυριοτερο για μενα ... βρες πρωτα αξιοπιστο μηχανικο και μετα αυτοκινητο ... αυτο δυστυχως ειναι το πιο δυσκολο !!! :cheers:
Nickolas_s2k
17-01-14, 12:29
Το μονο που εχω να συμπληρωσω σε οσα ειπε ο Νικος (που τα ειπε ΟΛΑ) ειναι να προσπαθησεις να βρεις καποιο που να μην ειναι τερμα χαμηλωμενο (ειμαι φανατικα κατα του υπερβολικου χαμηλωματος) και ειδικα σε ζ3 παιζει ρολο και σε αλλους τομεις αυτο που λεω (περαν του οτι μεσα θα τριζει σαν σομιες) και να ειναι οσο το δυνατον πιο οεμ γινεται με οσο το δυνατον περισσοτερα εξτρα οπως (θερμενομενα) καθισματα μ-πακ, rollbars με ανεμοθωρακα κλπ κλπ που ειναι πραγματα που μετα μπορει να θελεησεις και θα ναι πανακριβα!
Το πιο σημαντικο ομως ειναι το αυτοκινητο να ειναι σωστο σε ολα αυτα που ανεφερε ο Νικος!
Νικο σε ευχαριστω πολυ αλλωστε τα εχουμε ξαναπει εμεις ομως λογω του οτι εχω γραψει τοσα κατεβατα για αρκετα θεματα ηταν σχεδον αδυνατο να περιγραφω το καθε πραγματακι με λεπτομερεια και φωτογραφιες και καλα κανεις και το διευκρινιζεις και με φωτογραφιες για να φαινονται ολα αυτα μιας και αυτος ειναι ο στοχος του θρεντ!
Οσον αφορα αυτα που αναφερεις δεν υπαρχει καπου διαφωνια επι της ουσιας.
Για το πρωτο θεμα με τα σινεμπλοκ ψαλιδιων προτιμησα τα εκκεντρα μιας και ηθελα πολυ τη θετικη καστερ (και ειμαι σχεδον βεβαιος πως οπως για το μ3ε36 ετσι και για το ζ3μ βγαινανε και σε κανονικα μασιφ και σε εκκεντρα μασιφ σαν αυτα που εχω εγω-το θυμαμαι οταν προσφατα ηταν να αλλαξει ενας φιλος και του δωσανε τα απλα,τα γυρισε πισω και πηρε τα εκκεντρα)
Η σαφηνεια παντως με τα μαμα ειναι για τα πανηγυρια ετσι και αλλιως.Για να μην κολλαμε στις λεξεις ομως, εγω αλλιως εννοω το ΚΑΚΟ διαβασμα του δρομου και αλλιως τη σαφηνεια (ισως εκει υπηρχε παρερμηνεια)!
Ας καταληξουμε λοιπον οτι με τα μασιφ γενικα ασχετως καστερ το τιμονι αποκτα πολυ καλυτερη σαφηνεια και διαβαζει το δρομο πολυ καλα!
Για το δευτερο θεματακι, στο συγκεκριμενο λινκhttps://www.rogueengineering.com/rogue/S_BUSH/RSM.html (θα το χεις δει φανταζομαι ειμαι σιγουρος) αναφερει και για τα ΟΕΜ και για ΜΕYLE HD πληροφοριες με φωτογραφιες στην εσωτερικη τους σχεδιαση οποτε οπως μπορεις να δεις ειδικα για το βαρος των αυτοκινητων μας πισω μια χαρα ειναι και τα δυο(και τα meyle και απο μ3 ε46)
Ως προς το τριτο ειναι δικο μου το λαθος, το σινεμπλοκ του διαφορικου μου ειναι απο ζ3μ (απλα νομιζα πως ηταν το ιδιο και στα μ3 ε30 ) Εκει ΠΟΤΕ πολυουρεθανη οπως σωστα ειπες διοτι κοβεται το Bracket απο την πανω μερια!!
Οτιδηποτε αλλο που καποιος εχει συναντησει/του εχει προκυψει θα θελα να γραφεται και αποριες αρκει να αφορουν το ζ3 για να μην παει αλλου η κουβεντα..
Νικ, να εξηγησω για να μην γινονται παρεξηγησεις τουλαχιστον απο αλλους πως ο αντιλογος και οι αντιρρησεις δεν ειναι επι προσωπικου εννοειται !!! Και συ Νικολα οπως ξερεις αλλα δεν ξερουν οι αλλοι εχεις δεχθει βοηθεια απο μενα και γλυτωσες απο περιπετειες που δεν ειχαν λυσεις ... αυτα για τυχον παραννοησεις ... thumb
Στο θεμα μας τωρα ... ποτε το Ζ3Μ δεν φορεσε εκκεντρα σινεμπλοκ ... απλα οταν εγραφα χθες ειπα "νομιζω" επειδη ηθελα να το γραψω πιο ηπια ... παντως δεν μπηκε ποτε !!!
Τα εκκεντρα τα εζησα επανω στο Ζ3 για 3 1/2 χρονια γιατι μου τα εβαλε ενας βλακας μηχανικος και τα αλλαξα πριν λιγους μηνες ... το σκληρο κοπανημα ευτυχως γλυκανε και ηρεμησε το αμαξι και τα χερια μου που εφτανε ο κραδασμος. Με τα μασιφ του Ζ3Μ δεν εξαφανιστηκε η σκληροτητα, γλυκανε ομως καπως και τα υπολοιπα παρεμειναν οπως η σαφηνεια αλλα και το "διαβασμα" ... το τελευταιο αναγκαιο κακο ...
Για το διαβασμα θα επιμεινω οτι υπαιτια ειναι τα μασιφ σινεμπλοκ αλλα και τα Heavy Duty μπαλακια της Meyle. Δεν αφορα ομως αυτους που δεν αγχωνονται και ιδιαιτερα για να φτασουν το Ζ3 στο οριο του !
Για το δευτερο θεματακι, στο συγκεκριμενο λινκhttps://www.rogueengineering.com/rogue/S_BUSH/RSM.html (θα το χεις δει φανταζομαι ειμαι σιγουρος) αναφερει και για τα ΟΕΜ και για ΜΕYLE HD πληροφοριες με φωτογραφιες στην εσωτερικη τους σχεδιαση οποτε οπως μπορεις να δεις ειδικα για το βαρος των αυτοκινητων μας πισω μια χαρα ειναι και τα δυο(και τα meyle και απο μ3 ε46).
Το 'χω διαβασει δυστυχως ...
Το δυστυχως παει γιατι διαβασα τις π@π@ριες που λενε και παραπλανουν του ανθρωπους.
Δηλαδη ... λενε το εξης : Upgrading to E46 M3 rear mounts (a popular alternative) ...
Καταρχην ποιος τους ειπε πως υπαρχουν πισω βασεις ειδικα μονο για Ε46 Μ3 ??? Και το γραφουν με τετοιο τροπο ωστε να ειναι λιγο ασαφες και οχι ξεκαθαρο απο μερια τους, οτι ΝΑΙ υπαρχουν ειδικα για Ε46 Μ3 OEM πισω βασεις, για να μην εχουν και καμμια νομικη εμπλοκη αλλα παραλληλα να κανουν και τη δουλεια τους ! Ποια δουλεια τους θα το εξηγησω παρακατω.
... μπορεις να δεις ειδικα για το βαρος των αυτοκινητων μας πισω μια χαρα ειναι και τα δυο(και τα meyle και απο μ3 ε46).
Νικολα αυτοι αλλο λενε :
The factory BMW rear shock mounts are generally a little soft, to provide the most possible acoustically dampening in the vehicle. However, design precludes them from being stout enough to withstand the rigors of aftermarket suspension, or even badly damaged roads. A decent sized pothole can send a perfectly good factory rear shock mount to pop out, making it entirely useless necessitating replacement. Upgrading to E46 M3 rear mounts (a popular alternative) is not a guarantee that it doesn't happen again and again.
Αρα και αυτες οι δηθεν απο τα Μ3 δεν λυνουν το προβλημα ...
Και φυσικα με εναν πολυ επαγγελματικο, περιπεκτικο και ειρωνικο τροπο φροντιζουν να ολοκληρωσουν το θαψιμο (στα Heavy Duty της Meyle)
για να προωθησουν φυσικα τις δικες τους βασεις που κοστιζουν 100 δολλαρια ως την μοναδικη λυση :
"What about those "heavy doodie" factory style mounts?
There has been the introduction of a factory style mount touted as "heavy duty", "taper-core", "ultimate", "stage 1" and many more marketing names. This revised version of a factory mount addresses a single issue (of many) problems with factory style mounts. "
Λοιπον το θεμα εχει ως εξης ... δεν υπαρχουν πισω βασεις ειδικα για Μ3 ... ειναι ολα ιδια !!! Και αν καποιες φορες υπαρχουν διαφορετικοι κωδικοι που εληξε ο ενας και ισχυει ο αλλος ειναι γιατι οι Γερμανοι απλα αλλαζαν προμηθευτες. Τα πισω τοπ μαουντς στα Ε46 και Ε85 (Ζ4) ειναι κοινα.
Αρα δεν υπαρχει λυση σε ΟΕΜ. Η λυση της Meyle που δινει για επιμερους σημεια, που κρινει οτι ειναι ευπαθη, σε Heavy Duty κατηγορια ειναι λιρα εκατο !!!
Και τα δινει και τσαμπα. Βεβαια δεν βγαζει μονο τα ενισχυμενα αλλα βγαζει και τα υπολοιπα σε απλες OEM προδιαγραφες που βεβαια δεν ειναι τιποτα σπουδαιο.
Οι Αμερικανοι κατασκευαστες τα συγκεκριμενα παντως τα πουλανε απο 100 δολαρια και πανω και λογικο ειναι να τους χαλαει την πιατσα. thumb
Αυτα και τελος ... για να μην χαλαω και το θρεντ και σορρυ για το πλατιασμα
:cheers:
Με αφορμη την ερωτηση του φιλου θα προσθεσω και κατι ακομα.
Επειδη το Ζ3 σε 2 χρονια κλεινει 20 χρονια απο την εναρξη παραγωγης δυστυχως υπαρχει ο φοβος ανα πασα στιγμη στα Ζ3 να βγουν προβληματα λογω γηρατος.
Ενα υπουλο προβλημα που δεν εχει αλλη λυση πλην της εργοστασιακης λεγετα αντλια βενζινης ... και ειναι ακριβη !!! δεν προειδοποιει παντα αλλα εχει και ενα σοβαροτατο μοιονεκτημα !
Ο αισθητηρας σταθμης ειναι μαζι με την αντλια και αν πχ χαλασει ο αισθητηρας ενω η αντλια δουλευει κανονικα τρωμε πακετο γιατι αλλαζει ολο μαζι !!!!
Και καποιες πληροφοριες επιπεδου 1ης δημοτικου, οπως λεμε Λολα να ενα μηλο ...
Το Ζ3 κατα βαθος ειναι κατι σαν υβριδια, δηλαδη ...
Τα πρωτης γενιας που εβγαιναν μεχρι το '98 ειναι απο τη μεση και μπροστα Ε36 και απο την μεση και πισω Ε30.
Η δευτερη γενια τους τα φεισλιφτ το πανε ακομα παρακατω. Απο την μεση και πισω ειναι Ε30 σταθερα αλλα απο την μεση και μπροστα ειναι και Ε36 και Ε46 ιδιως στα ηλεκτρονικα.
Οποτε οτι ειναι το αυτ/το μας και σε οτι αντιστοιχει μπορουμε να συλλεγουμε τεχνικες πληροφοριες αλλα και ανταλλακτικα απο αυτες τις γενιες γιατι ισχυουν σχεδον ολα στο Ζ3 αναλογα την γενια του.
Αυτα thumb
Nickolas_s2k
17-01-14, 14:18
Νικ, να εξηγησω για να μην γινονται παρεξηγησεις τουλαχιστον απο αλλους πως ο αντιλογος και οι αντιρρησεις δεν ειναι επι προσωπικου εννοειται !!! Και συ Νικολα οπως ξερεις αλλα δεν ξερουν οι αλλοι εχεις δεχθει βοηθεια απο μενα και γλυτωσες απο περιπετειες που δεν ειχαν λυσεις ... αυτα για τυχον παραννοησεις ... thumb
.................................................. ..................................................
Αυτα και τελος ... για να μην χαλαω και το θρεντ και σορρυ για το πλατιασμα
:cheers:
Nαι να το ξεκαθαρισω και εγω αυτο για τυχον παρεξηγησεις πως εμεις γνωριζομαστε, τα εχουμε πει και ειναι καθαρα θεμα διαλογου μεταξυ μας και ανταλλαγη αποψεων.Δεν σημαινει οτι θα συμφωνουμε σε ΟΛΑ :thumbsup:
Επειδη λιγους απασχολουν αυτα που λεμε, το τελευταιο πραγμα που θελω να πω πανω στο συγκεκριμενο θεμα για να μην το καψουμε εντελως ειναι πως οντως τα ζ3μ δεν φορεσαν εκκεντρα ομως τα φορανε πααρα πολλα ζ3μ στο εξωτερικο οπως και εγω λογω του οτι προσθετουν θετικη καστερ, καλυτερη επαναφορα στο τιμονι και αισθηση. Το θεμα ειναι οτι τα μασιφ (γενικα) ειναι μια αναβαθμιση που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το αυτοκινητο και κανουν δουλεια!!
Για πισω τωρα το γνωριζω πως δεν ειναι μονο για μ3 ε46 τα τοπ μαουντς, αλλα δεν θεωρησα σκοπιμο να γραψω και ολα τα μοντελα που τα φορανε.
Τη δουλεια τους την κανουνε παντως μια χαρα οπως και τα HD (που ειναι οντως καλυτερα λογω εσωτερικης σχεδιασης). Αλλωστε υπαρχουν και καλυτερα οπως γνωριζεις..
Σε δυο πραγματα θα θελα να σταθω..
το πρωτο ειναι οτι τοτε οντως με γλιτωσες απο μεγαλη περιπετεια και περιττα εξοδα την τελευταια στιγμη κυριολεκτικα και σε ευχαριστω! Αν τελικα ειχα προχωρησει τοτε, ειτε θα αναγκαζομουν να φτασω μεχρι τελους -υπαρχει τροπος αλλα θα εμπαινα σε μεγαλους μπελαδες και δεν αξιζε..ειτε οπως τα επαιρνα...ετσι θα τα αποχωριζομουν..εν καιρω!
και το δευτερο ειναι αυτο που λες στην τελευταια σου προταση ''Αυτα και τελος ... για να μην χαλαω και το θρεντ και σορρυ για το πλατιασμα''
εμενα με στενοχωρει γιατι το θρεντ δεν ειναι δικο μου..ειναι ολων μας και ειναι πολυ ωραιο να γινεται διαλογος και ανταλλαγη αποψεων! :cheers:
jkourkoulis
17-01-14, 14:37
Νικόλα αν και μου έχεις πει κάποια πράγματα θα είχε ενδιαφέρον να μας γράψεις όταν βρεις χρόνο τι να κάνουμε για να σταματήσουμε τους εσωτερικούς θορύβους. Είναι τεράστιο κεφάλαιο το ξέρω για αυτό λέω όταν βρεις χρόνο!
Nickolas_s2k
17-01-14, 14:57
Γιαννη οι τριγμοι στο δικο σου δεν ξερω απο που προερχονται..πιθανολογω ..απο παντου στο ταμπλω και στην κεντρικη κονσολα! Αυτο το κομματι με απασχολησε απο την πρωτη στιγμη πριν απο 5 χρονια. Η ακαμψια του πλαισιου ειναι το νο1 προβλημα σε συνδυασμο με τους δρομους και τυχον επεμβασεις ''τριτων'' στο εσωτερικο του αυτοκινητου.. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ενισχυσεις το πλαισιο σε ολα τα σημεια που μπορεις (απαιτει χρονο,χρημα,προσωπικη εργασια) να δεσεις με αλλα λογια το αυτοκινητο και να το κανεις ΣΦΙΧΤΟ.. Το καθε αυτοκινητο ειναι διαφορετικο ομως Γιαννη αναλογα με τη χρηση του δεν υπαρχουν πανακεια λυσεις..εγω προσωπικα εχω λυσει ΟΛΟ το εσωτερικο και εχω φτιαξει τα παντα απο την αρχη με καινουργιες βιδες κλιψακια κουμπωματα κλπ και τοποθετωντας καποια ειδικα μονωτικα υλικα σε σημεια που υπηρχαν τριγμοι αφου πρωτα ομως τους ειχα εντοπισει ωστε να μην υπαρχει κινηση μεταξυ των πλαστικων κομματιων..Σε συνδυασμο λοιπον και με ολα οσα εχουν γινει στο στησιμο και στο δεσιμο, στην καμπινα της ζετας μου δεν ακουγεται ουτε κιχ χωρις καμια υπερβολη..και δεν το λεω εγω.μπορουν να στο επιβεβαιωσουν παρα πολλοι..εσενα πχ ειναι και με μαμα αναρτηση - υψος - 16αρες ζαντες κανονικα δεν θα πρεπε να τριζει καθολου.. (λεμε τωρα)
Θελει δουλεια.δεν υπαρχουν ετοιμες λυσεις. ΜΙΑ ειναι η ετοιμη λυση
Aν δεν εχεις πειραξει εσυ κατι και ολα τα σινεμπλοκ - αναρτησεις κλπ ειναι σε καλη κατασταση.. τοτε μαθε να ζεις με τους τριγμους και απολαυσε το..καμπριο ειναι και μαλιστα με μειωμενη ακαμψια..εδω τριζουν αλλα και αλλα.. εγω ασχοληθηκα τοσα χρονια μονος μου και ξεμπερδεψα.
Kostas Maras
17-01-14, 17:02
θα ηθελα να πω επισης πως τα πιατελα των ελατηριων που κάθονται τα τοπ μαουντ είναι μεγαλύτερα των m3 με αποτέλεσμα όταν τοποθετήσουμε τα εκκεντρα να ακουμπουν στον θολο δημιουργώντας ένα επιπλέον πρόβλημα.......Νικολα εχε στο νου σου και για αυτό όπως και κάθε μελος που σκέφτεται περαιτερω αναβαθμιση.....
Nickolas_s2k
17-01-14, 17:33
Και μιας και μιλαμε για το εσωτερικο μιας ζ3 ειναι ευκαιρια να δουμε τις διαφορες που υπηρχαν απο pre-facelift σε facelift και φυσικα σε M roadster σε εικονες αρχικα στα καθισματα.Τα καθισματα λοιπον που ειναι διαθεσιμα για μια ζ3 ειναι τα παρακατω
εδω τα απλα
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/802/94hr.jpg (https://imageshack.com/i/ma94hrj)
εδω τα πρωτα μ-πακ
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/713/a7hw.jpg (https://imageshack.com/i/jta7hwj)
εδω τα δευτερα μ-πακ (τα δικα μου)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/69/s88s.jpg (https://imageshack.com/i/1xs88sj)
και εδω του ζ3μ
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/822/rptu.jpg (https://imageshack.com/i/murptuj)
Nickolas_s2k
17-01-14, 17:55
Επισης τα ζ3 βγηκαν με 3 διαφορετικες κονσολες (απο pre-facelift σε facelift και m roadster) φυσικα με πολλους διαφορετικους συνδυασμους χρωματων,ξυλου κλπ.Bαζω ενδεικτικες φωτογραφιες
pre-facelift
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/24/licj.jpg (https://imageshack.com/i/0olicjj)
facelift
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/89/8qfm.jpg (https://imageshack.com/i/2h8qfmj)
m roadster/coupe
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/208/7cnj.jpg (https://imageshack.com/i/5s7cnjj)
Στις δυο τελευταιες φωτογραφιες επισης παρατηρουμε και τη διαφορα στους εσωτερικους καθρευτες των μοντελων!
jkourkoulis
17-01-14, 18:12
Δυστυχώς έχω κίτρινα bilstein άρα η πρώτη μου κίνηση θα είναι η αλλαγή ανάρτησης. Τέλος πάντων θα προσπαθήσω το καλοκαίρι που θα έχω περισσότερο χρόνο να βελτιώσω ότι πιστεύω ότι δε θα καταστραφεί βάζοντας τα χέρια μου... Για την μεμβράνη πίσω ποια ειναι η πρότασή σου για αντικατάσταση για όσους έχουμε αυτή με το φερμουάρ;
Nickolas_s2k
17-01-14, 18:26
Ρε συ Γιαννη απο οσα ειπαμε εσυ καταλαβες οτι το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να αλλαξεις αναρτηση? Σου εξηγησα πως δεν βρισκεται εκει το προβλημα και να αφησεις την αναρτηση στη θεση της ΑΝ ειναι καλη και οχι τελειωμενη..ειναι συνδυασμος πολλων παραγοντων αυτο που με ρωτας και δεν λυνεται στο πληκτρολογιο..υπαρχουν ζ3 που τριζουν σαν σομιεδες με το που πατησαν ελληνικους δρομους και συνεχιζουν να τους πατουν τοσα χρονια και υπαρχουν και αλλα που ειναι σε ΠΟΛΥ καλυτερα επιπεδα..εξαρταται ποσο εχει υποφερει το πλαισιο σου ξαναλεω και τι επεμβασεις εχουν γινει στο εσωτερικο..αλλα και παλι επειδη ειναι καμπριο ολο και κατι θα ψιιιλοτριζει σε κωλοδρομους.. εγω απλα αυτα που εκανα στο δικο μου ηταν για να μην ακουω το παραμικρο και μου πηρε παααααρα πολυ χρονο και προσωπικη εργασια. Roadster πηρες μην το ξεχνας..Να το απολαμβανεις με τα θετικα του και τα αρνητικα του και οτι μπορεις να διορθωσεις να το διορθωσεις!
Οσον αφορα το πλαστικο τζαμι της κουκουλας δεν εχει χρειαστει να το αλλαξω ποτε ομως καποτε που το εψαχνα ειχα βρει αυτο και το εχω ακομη φυσικα στα υποψην μου εαν ποτε χρειαστει! Φυσικα ειναι με φερμουαρ και σε πολυ καλη τιμη! Σιγουρα θα υπαρχουν και αλλα εχω παααρα πολυ καιρο να ασχοληθω! https://www.emiata.com/Z3Window.asp
εξωτερικες διαφορες μεταξυ f/lift και παλαιοτερων?
Δυστυχώς έχω κίτρινα bilstein άρα η πρώτη μου κίνηση θα είναι η αλλαγή ανάρτησης. Τέλος πάντων θα προσπαθήσω το καλοκαίρι που θα έχω περισσότερο χρόνο να βελτιώσω ότι πιστεύω ότι δε θα καταστραφεί βάζοντας τα χέρια μου... Για την μεμβράνη πίσω ποια ειναι η πρότασή σου για αντικατάσταση για όσους έχουμε αυτή με το φερμουάρ;
Γιατί δεν σου αρέσουν τα bilstein;
Για το τζάμι της κουκούλας δες και εδώ: Το έχω πάρει και αξίζει.
https://www.ebay.de/itm/BMW-Z3-Heckscheibe-M-Roadster-Cabrio-/390745393112?pt=DE_Autoteile&hash=item5afa3d87d8
Vassilis ///M
18-01-14, 11:23
5.pads ελατηριων απο ε46 14.5mm (μεγαλη διαφορα στην ανεση σε συνδυασμο με μικροτερο καμπερ)
https://www.bmwfans.gr/forum/ (https://imageshack.com/i/f3g2wjj)
Nικόλα τα εικονιζόμενα που έχεις ποστάρει είναι????
Έχω την εντύπωση ότι είναι απο καουτσούκ του Ε46 ενώ εδώ βλέπω μεταλλικά...
Nickolas_s2k
18-01-14, 11:40
Οχι Βασιλη αυτα ειναι καποιες ειδικες κατασκευες που εφτιαξα στον τορνο για να πατησει και να σφιξει η κατω μπαρα που εχω φτιαξει στα πιατελα των σινεμποκ της πισω γεφυρας που εχουν ενα κοιλωμα στη μεση!!καιμα σχεση με τα pads..τα pads ειναι οντως απο καουτσουκ δεν εβαλα φωτο ειναι τα κλασσικα απο ε46.
Nickolas_s2k
18-01-14, 12:35
εξωτερικες διαφορες μεταξυ f/lift και παλαιοτερων?
Ωραια παρατηρηση!thumb
Λοιπον ενδεικτικα καθοτι συνδυασμοι χρωματων εσωτερικου-εξωτερικου, ζαντων κλπ ειναι αμετρητοι βαζω μονο σε μαυρο που δεν κολακευει και υπερβολικα τις γραμμες μιας ζ3 ετσι για μια ιδεα μονο..
pre-facelift
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/547/vju0.jpg (https://imageshack.com/i/f7vju0j)
facelift
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/30/4jtt.jpg (https://imageshack.com/i/0u4jttj)
m roadster
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/850/3m3f.jpg (https://imageshack.com/i/nm3m3fj)
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/19/35fp.jpg (https://imageshack.com/i/0j35fpj)
δλδ απο οτι παρατηρω πισω ειναι φαναρια, πορτ παγκαζ ,και εμπρος φλασακια στον προφυλακτηρα και μασκα και φαναρια βεβαια...?εχει διαφορα στα πισω φτερα ?πιο φουσκωμενα το f/lift??
Nickolas_s2k
18-01-14, 13:18
Λοιπον ενα ενα..Απο προ-φεισλιφτ σε φεισλιφτ καταρχην.
Διαφορες εξωτερικα εχουν στα πλαινα μασπιε των πορτων, στα πισω φτερα (αισθητα πιο φαρδια και με διαφορετικο σχημα του φεισλιφτ), στο πορτ μπαγκαζ, στα φαναρια και στον προφυλαχτηρα.Και τα δυο εβγαιναν και με κιτρινα φλας και με λευκα..τα λευκα βγηκαν τελευταια. Μπροστα εξωτερικα ειναι τα ιδια εκτος απο προφυλαχτηρα στα εξακυλινδρα μοντελα των φεισλιφτ που ειναι λιγο διαφορετικοι.
Το m roadster απο την αλλη εχεις αλλο προφυλαχτηρα εμπρος αλλες πλαινες γριλιες, ιδια πλαινα μασπιε πορτων με το φεισλιφτ, διαφορετικα πισω φτερα (πιο φαρδια!) , αλλο πορτ μπαγκαζ, αλλο προφυλαχτηρα , ιδια ομως πισω φαναρια με το προ-φεισλιφτ.Επισης εχει διαφορετικους εξωτερικους καθρευτες!
Με λιγα λογια ενα προ-φεισλιφτ μπορει να μετατραπει σε m roadster εξωτερικα πολυ ευκολα απλα θα εχει θεμα με το οφσετ ζαντων καθως οτιδηποτε αλλο πλην των εργοστασιακων ζαντων θα φαινεται πολυ μεσα στο θολο εκτος και αν αλλαξει ψαλιδια και ημιαξονια και βαλει επισης απο φεισλιφτ (πιο μακρια και πιο ενισχυμενα), η βαλει 30mm αποστατες(τελειως λαθος) η φυσικα αλλαξει ολο τον πισω αξονα απο m roadster.
Ενα φεισλιφτ ΔΕΝ μπορει να μετατραπει σε m roadster με τον ιδιο ευκολο τροπο (γινεται αλλα θελει κοψε ραψε ολοκληρη η πισω φασα που πατανε τα φαναρια και δεν αξιζει τον κοπο σε καμια περιπτωση).
Εδω θελω να πω χιλια ευχαριστω στο Νikoz3 που τελευταια στιγμη με απετρεψε στο να προχωρησω σε αυτη την κινηση καθως πιστευα οτι μπορει να γινει κανονικα νομιζοντας οτι οι βασεις των φαναριων ειναι οι ιδιες.. Κατι τετοιο ομως δεν ισχυει οπως φαινεται στις παρακατω φωτογραφιες
εδω του προ-φεισλιφτ
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/27/dvgo.jpg (https://imageshack.com/i/0rdvgoj)
και εδω του φεισλιφτ
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/839/z584.jpg (https://imageshack.com/i/nbz584j)
jkourkoulis
18-01-14, 15:24
Γιατί δεν σου αρέσουν τα bilstein;
Για το τζάμι της κουκούλας δες και εδώ: Το έχω πάρει και αξίζει.
https://www.ebay.de/itm/BMW-Z3-Heckscheibe-M-Roadster-Cabrio-/390745393112?pt=DE_Autoteile&hash=item5afa3d87d8
Ευχαριστώ για το τζάμι, θα πάρω ένα από τα δύο που μου βάλατε εσύ και ο Νικόλας καθώς το δικό μου θέλει αλλαγή.
Απλά αισθάνομαι το αυτοκίνητο αρκετά σκληρό για τα γούστα μου. Εντάξει καταλαβαίνω ότι δεν είμαι μέσα σε μια πεντάρα, σε roadster είμαι απλά θα το ήθελα λίγο πιο άνετο. Το 80% των μετακινήσεων μου είναι μέσα στον Πειραιά που είναι γεμάτος λακκούβες και με κουράζει το πολύ χτύπημα. Σκεφτόμουν να βάλω τα κλασικά μαύρα. Ασφαλώς οι αναρτήσεις μου δεν είναι και στα καλύτερα τους άρα δεν μπορώ να τις κρίνω ως καινούριες.
Υπάρχει μοντέλο με clima?
Nickolas_s2k
18-01-14, 15:40
οχι δεν υπαρχει.μονο Α/C
Kostas Maras
18-01-14, 16:16
Νικολα καλησπέρα.....σε παρακαλω πες μου τι διαφορικο φορας.....το μαμισιο είναι ή καποιο με μεγαλη καβουκι και τι βημα εχεις.....είναι μπλοκε;
Σε ευχαριστω.....
οχι δεν υπαρχει.μονο Α/C
και να συμπληρώσω Νίκο, ότι υπάρχουν και μοντέλα στις αρχές της παραγωγής (1996) που δεν έχουν καν A/C!!!!!:shok::shok::shok::shok::shok::facepalm::fac epalm::facepalm::facepalm:
Nickolas_s2k
18-01-14, 16:38
Νικολα καλησπέρα.....σε παρακαλω πες μου τι διαφορικο φορας.....το μαμισιο είναι ή καποιο με μεγαλη καβουκι και τι βημα εχεις.....είναι μπλοκε;
Σε ευχαριστω.....
Ειναι το εργοστασιακο μπλοκε τυπου τορσεν (lsd) με max 25% εμπλοκη.Για βημα θα σε γελασω αλλα νομιζω οτι ειναι 3.64 αν δεν κανω λαθος.
Nickolas_s2k
18-01-14, 16:38
και να συμπληρώσω Νίκο, ότι υπάρχουν και μοντέλα στις αρχές της παραγωγής (1996) που δεν έχουν καν A/C!!!!!:shok::shok::shok::shok::shok::facepalm::fac epalm::facepalm::facepalm:
Πολυ σωστα υπηρχαν καποια στις αρχες που δεν ειχαν ουτε Α/C Bασιλη!:thumbsdown:
Προσωπικά νομίζω οτι ο Randy Forbes έχει κάνει το καλύτερο "δέσιμο" εκεί που όλοι ξέρουμε οτι "πονάνε" τα Ζ3:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/01/IMG_7039-1.jpg?m=1345524093
Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό για όσους ενδιαφέρονται να δούν τί και πώς, αξίζει.
https://www.spcarsplus.com/gallery3/index.php/CMC?page=1
Κάποια στιγμή πριν 2-3 χρόνια είχα μια επικοινωνία μαζί του (Αμερική είναι ο RF) για να μου έστελνε όλο το "υλικό" και να έκανα εδώ στην Ελλάδα την εφαρμογή. Γινόταν αν και τα μεταφορικά -λόγω βάρους- ήταν σεβαστό ποσό, ήμουν όμως τόσο καψωμένος τότε με το Ζ3 που παραλίγο να προχωρήσω αλλά με (μας) πρόλαβαν οι "εξελίξεις" και η Ζέτα έπεσε σε "χειμερία νάρκη".
Δεν ξέρω αν όταν την ξανακυκλοφορίσω θα έχω "κάψες" σαν και τότε αλλά ευελπιστώ οτι κάποια στιγμή θα το συνεχίσω το "project" και θα γίνει κι αυτή η "αναβάθμιση". Στην δική μου περίπτωση είναι σχεδόν απαραίτητη γιατί τα σχεδόν 50 kg ροπής μπορούν -όχι δύσκολα- να κάνουν το πίσω μέρος της Ζέτας να "διχαστεί"...
Nickolas_s2k
19-01-14, 01:43
Πολυ σωστα αυτη η δουλεια ειναι σωστο να γινεται προληπτικα και προτου γινει το κακο που ειδικα στα ζ3μ η στα πολυ βελτιωμενα ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα συμβει καααποια στιγμη αν και υπαρχουν και πολλα που δεν εχουν παρουσιασει το παραμικρο οποτε ειναι θεμα χρησης κυριως!
Εκτος απο το Randy (εχω βαλει στο ποστ #4 αυτο το λινκ https://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1979601-Subframe-trunk-floor-differential-mount-failure που εχει κυριολεκτικα τα ΠΑΝΤΑ πανω στο θεμα) υπαρχουν και αλλοι πολλοι που εχουν κανει παρομοια κατασκευη ειτε με ενα αυτακι (ο dinan νομιζω) στο διαφορικο ειτε με δυο αυτακια..αν γινει σωστη δουλεια τοτε το ζ3 ειναι για πολλαααα... εδω θελω να ανεβασω ενα σχεδιο του πως ειναι τα κομματια του κιτ του Randy που κανουν μασιφ πλαισιο - υποπαλισιο.
https://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/15/ilwk.jpg (https://imageshack.com/i/0filwkj)
Πολυ σωστα αυτη η δουλεια ειναι σωστο να γινεται προληπτικα και προτου γινει το κακο που ειδικα στα ζ3μ η στα πολυ βελτιωμενα ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα συμβει καααποια στιγμη αν και υπαρχουν και πολλα που δεν εχουν παρουσιασει το παραμικρο οποτε ειναι θεμα χρησης κυριως!
Εκτος απο το Randy (εχω βαλει στο ποστ #4 αυτο το λινκ https://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1979601-Subframe-trunk-floor-differential-mount-failure που εχει κυριολεκτικα τα ΠΑΝΤΑ πανω στο θεμα) υπαρχουν και αλλοι πολλοι που εχουν κανει παρομοια κατασκευη ειτε με ενα αυτακι (ο dinan νομιζω) στο διαφορικο ειτε με δυο αυτακια..αν γινει σωστη δουλεια τοτε το ζ3 ειναι για πολλαααα... εδω θελω να ανεβασω ενα σχεδιο του πως ειναι τα κομματια του κιτ του Randy που κανουν μασιφ πλαισιο - υποπαλισιο.
https://www.bmwfans.gr/forum/ (https://imageshack.com/i/0filwkj)
για φερε κανα προσχεδιο να το μελετησουμε..και θα την φτιαξουμε παρεα.
Ξεκινάνε νέες ιδέες.... :th_Laie_67-1:
Νικόλα σε ευχαριστούμε για τα χρήσιμα πράγματα που μοιράζεσαι μαζί μας... thumb
Εμένα με έχει βοηθήσει κι έχω κάνει χρήσιμα μπαξίματα στο πενβε!!! Κι αν δεν το έδινα τώρα θα συνεχίζαμε σε ακόμα πιο άρρωστα πράγματα...... :worthy:
:notworthy:
Nickolas_s2k
23-06-14, 14:59
Αν και το αυτοκινητο ειναι εδω και μηνες κατατεθημενο πριν απο λιγο καιρο ..τα ειπε με το φιλαρακι του στη ζουλα..
https://s13.postimg.org/5qqnlbtnb/10351302_10202505545583090_1997423142731511217_n.j pg
https://s13.postimg.org/j7nm473yr/10351302_10202505545583090_1997423142731511217_n.j pg (https://postimg.org/image/j7nm473yr/)
Γιατί κάποιες ζ3 έχουν αναλογικό κ άλλες ψηφιακό ρολόι? (Ξέρω λίγο κουλή ερώτηση :o )
Nickolas_s2k
19-08-14, 19:33
το ψηφιακο ειναι και board computer και χει και αλλες λειτουργιες οπως καταναλωση, θερμοκρασια,μεση ταχυτητα κλπ..και ηταν extra απο τη bmw
εκτος απο την θερμοκρασια εγω δεν καταλαβαινω κατι αλλο... δεν ξερω γιατι..
Nickolas_s2k
20-08-14, 16:03
λεγοντας δεν καταλαβαινεις..τι ακριβως εννοεις? πατωντας αριστερα το κουμπακι στο διακοπτη των φλας σου εμφανιζει κατα σειρα την ωρα,την καταναλωση,το range των χλμ για τη βενζινη,τη μεση ταχυτητα και τη θερμοκρασια
λεγοντας δεν καταλαβαινεις..τι ακριβως εννοεις? πατωντας αριστερα το κουμπακι στο διακοπτη των φλας σου εμφανιζει κατα σειρα την ωρα,την καταναλωση,το range των χλμ για τη βενζινη,τη μεση ταχυτητα και τη θερμοκρασια
Υπήρχε και απλό ψηφιακό ρολόι Νίκο, μπορεί να έχει τέτοιο.
Nickolas_s2k
20-08-14, 21:10
Αφου λεει του εχει ενδειξη της θερμοκρασιας Βαγγελη..αρα δεν ειναι μονο ρολοι
Αφου λεει του εχει ενδειξη της θερμοκρασιας Βαγγελη..αρα δεν ειναι μονο ρολοι
Θερμοκρασίας περιβάλλοντος ...
Αυτά τα 2 μόνο.
Nickolas_s2k
20-08-14, 23:23
Βαγγελη του παιδιου ειναι facelift το αυτοκινητο.. αυτο που λες εσυ ηταν στα pre-facelift και ειχε οπως σωστα λες ενδειξη μονο ωρα και θερμοκρασια περιβαλλοντος.. στα facelift τοποθετηθηκε αναλογικο ρολοι η board computer που ειχε ολα τα παραπανω που ανεφερα..
οχι τα δειχνει αλλα δεν ξερω κτα ποσο ειναι σωστα... ας πουμε το κοντερ ειναι ρεζερβα μιση και λεει οτι εχω ακομη 85 χλμ! βεβια νομιζω πως το κοντερ μου εχει ενα θεματακι... θα το αλλαξω!
Νικολα ασε την Ζετα και οπλισε ξανα το s2000 αλλιως δωστο σε εμενα!!!!
Χαχαχα!!!
Nickolas_s2k
21-08-14, 14:45
Αντρεααα το s2k ειναι του φιλου μου του Σαββα (zografias γραφει εδω) αλλα ακομα ζηλευει ζετες χαχαχαχ..εγω ξαναπηρα πινακιδες προσφατα μεχρι τελους του χρονου και κυκλοφορω κανονικα παλι οποτε εχω οπλισει.. οπλο το χοντα παντως ακομα και σε μαμα μορφη ομως κατα τη γνωμη μου ο μονος λογος υπαρξης του ειναι για πιστα..για οτιδηποτε αλλο κατα τη γνωμη μου ...δεν κανει..εκτος και αν το χει καποιος για τριτο αυτοκινητο αλλιως σε μικρο χρονικο διαστημα θα θελησει (με βαρια καρδια) να το αποχωριστει
Μη μου λες τετοια γιατι εγω κοιταω να δωσω το 46αρι ωστε να παρω s2000
Nickolas_s2k
22-08-14, 13:42
αποδειξη σε αυτο που σου λεω αποτελει το γεγονος οτι οσοι αγοραζουνε s2k τα κρατανε για λιγο ασυντηρητα κανουν την κα@λα τους.. πολυ πιθανο τα στουκαρουνε και μεσα σε λιγους μηνες τα πουλανε οσο οσο αφου και σκισμενα ειναι ..και στουκαρισμενα σε ολες τις μπαντες..και εχουν αλλαξει και 5 χερια μινιμουμ..τα καλα s2k ειναι ακομα ακριβα και οι συνειδητοποιημενοι ιδιοκτητες τους δεν τα πουλανε..η τουλαχιστον δεν τα χαριζουν..το s φτιαχτηκε για track car κυριως και αυτο ειναι..τωρα το πως χρησιμοποιειται απο τον καθενα ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο..δεν ειναι επισης καθολου τυχαιο πως η πιο κλασσικη διαδρομη οσων παιρνουν s2k ειναι s2k-->m3e46-->911
Στο στάνταρ πακέτο υπήρχε κ συναγερμός ή ήταν έξτρα?