PDA

Επιστροφή στο Forum : Εισαγωγη αυτοκινητου απο χωρα εκτος ΕΕ!

Wolfgeorge
28-11-13, 20:43
Γεια σας κυριοι

Γνωριζει κανεις τιποτα σχετικα με το τι χρειαζεται για να φερεις αυτοκινητο απο χωρα εκτως ΕΕ?
Θελω να φερω συγκεκριμενα απο Αμερικη ενα αρκετα παλιο προ EURO (1986/7).
Θα θελα να του βγαλω ιστορικες πινακιδες αλλα αυτο δεν γινεται πριν την 30ετια οποτε θα παει για αποθηκευση. Απλα θελω να το φερω και να το εχω νομιμα αλλα χωρις να το κυκλοφορω!

Ευχαριστω!
Γιωργος

A8hnaios
28-11-13, 21:13
Eνδιαφερον Θεμα...
Για πειτε οι Γνωστες....

Eleni
29-11-13, 00:16
Θελεις να το εκτελωνησεις η να το κρατησεις με ξενες πινακιδες?

Wolfgeorge
29-11-13, 09:52
Λοιπόν δεν θα το ξυπνήσουν μέχρι να βγάλω πινακίδες ιστορικού.
Δεν νομίζω να βγαζει ελληνικές πινακίδες έτσι και αλλιώς.
Το αυτοκίνητο που βρήκα θέλει δουλεια για να γίνει ωραίο αλλα είναι σε καλη τιμη!

Απλά θελω να μάθω την διαδικασία, δεν θελω να έρθει στο τελωνείο και να μου ζητάνε τίποτα ΤΡΕΛΑ χαρτιά ή χρήματα!

Leonidas_E39
29-11-13, 10:00
Εχω την εντυπωση οτι το εισαγεις για ανταλλακτικα, δεν το αποχαρακτηριζεις και μολις κλεισει 30 ετια βγαζει ιστορικες πινακιδες , φυσικα και θα εχεις κρατημενα ολα τα παραστατικα που αποδυκνειουν οτι το αμαξι ειναι δικο σου.

Wolfgeorge
29-11-13, 10:07
Σε ευχαριστω

Αυτη την εντύπωση είχα και εγω αλλα κάποιος μου είπε ότι για να το φέρεις σαν ανταλακτικα το αυτοκίνητο πρέπει να είναι κομενο!!

ziaba
29-11-13, 10:18
και γω αυτό ξέρω πρέπει να κοπεί το πλαίσιο για να εισαχθεί για ανταλλακτικά

Leonidas_E39
29-11-13, 10:18
Να σου πω την αληθεια εχω την εντυπωση οτι εχει αλλαξει αυτο, σε αυτοκινητα που εισαγωνται μεσω ευρωπαικης ενωσης και εχουν πινακιδες tsol (αυτες τις κιτρινες) φερνοντας τα οδικως απο το εξωτερικο δεν κανεις δήλωση αφιξης Οχηματος ΔΑΟ στην χωρα , το πας κατευθειαν αποθηκη και περιμένεις να κλεισει η 30ετια για να βγάλεις ιστορικες πινακίδες. Τωρα για αμαξι εισαγωγη απο αμερική μπες στο DetroitCruisers.gr οπου τα παιδια εκει το εχουν κάνει πολλές φορες και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ ειναι και μέλος εδω στο bmwfans. Για ποιο αξιόπιστες απαντησεις καλό ειναι να συμβουλευτεις εναν διεκπαιρεωτη ή τελωνειακό.

Πιστευω να βοηθησα.

fanisk
29-11-13, 14:13
Λεώ οι τσολ δεν ληγουν? Μονο για τη κυκλοφορια ειναι αυτο? Εισαι σιγουρος οτι το φερνεις και το παρατας στην αποθηκη? Στη 30ετια εμφανιζεις το αμαξι και λες βγαλτε πινακιδες ιστορικου?

Leonidas_E39
29-11-13, 14:25
Κατα πασα πιθανοτητα Φανη ναι . Οι τσολ ειναι για 5 μερες η 10 μερες για να το κυκλοφορησεις απλα μια ερωτηση σε καποιον που ξερει ακριβως τι παιζεται θα ξεκαθαρισει το τοπιο.

stefm5
29-11-13, 15:33
οι τσολ πινακίδες βγαίνουν ακόμα και για εξάμηνο. όσο πληρώσεις.
νόμιμα το αυτοκίνητο πρέπει να είναι κομμένο. απλά συνήθως έρχονται τα αυτοκίνητα αυτά φορτωμένα σε νταλίκες και δεν τα ελέγχει κανείς.
αν δεν είναι φορτωμένο ίσως να υπάρξει πρόβλημα

Wolfgeorge
29-11-13, 18:43
Παιδια δεν ξερω τι να πω...
Να το κοψω δεν παιζει σιγουρα!

θα ρωτησω απο Δευτερα στο τελωνειο και δω τι θα μου πουν!!

gnx
29-11-13, 18:52
Το αυτοκίνητο αυτό δεν εκτελωνίζεται στην Ελλάδα διότι είναι πολύ παλιό και από τρίτη χώρα, δεν επιτρέπεται η έκδοση άδειας. Για να εκτελωνιστεί πρέπει πρώτα να βγάλει άδεια άλλης χώρας εντός ΕΕ πχ Γερμανία και να το φέρεις μετά. Με συντελεστή φορολογίας πάνω από 300%. Δες εδώ.

https://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=3&art_id=12922

Όταν το αμάξι έρθει στην Ελλάδα, πρέπει να συμπληρωθεί η ΔΑΟ, δήλωση άφιξης οχήματος. Εάν γίνει αυτό, τότε πρέπει να πάει για εκτελωνισμό. Εάν έρθει και περάσεις πχ από το λιμάνι της Πάτρας, λέω, οδικώς και δεν το δηλώσεις, τότε το αμάξι θα είναι στη χώρα παράνομα μέχρι να έρθει η ώρα να βγάλεις ιστορικές.

Τότε, νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα διότι θα σου ζητήσουν χαρτιά εισαγωγής στην Ελλάδα και εσύ δε θα έχεις. Θα πρέπει να το βγάλεις έξω και να το κάνεις ξανά εισαγωγή, νόμιμα αυτή τη φορά, με ΔΑΟ στην οποία θα αναφέρεται ότι το αμάξι πάει για ιστορικές.

Ρώτα για το θέμα αυτό τις δύο λέσχες που εκδίδουν τις ιστορικές.

Wolfgeorge
29-11-13, 18:55
Σε ευχαριστω!!!

Μιλαμε δεν σκεγτικα καθολου να ρωτησω τις λεσχες!!

gnx
29-11-13, 19:00
Το κρίσιμο ερώτημα Γιώργο είναι εάν μπορείς να το φέρεις στη χώρα νόμιμα, τί χαρτιά θα απαιτηθούν για να βγάλει ιστορικές και εάν αποτελεί προυποθεση η επανεξαγωγή για την έκδοση των πιστοποιητικών αυτών.

Εάν βγάλεις άκρη κάνε ένα update στο θρεντ, χρήσιμο είναι για αρκετούς από εμάς.

Wolfgeorge
29-11-13, 19:07
Θα το ψαξω οσο μπορω αλλα δεν ξερω αν μπορει να περιμενει ο τυπος τοσο!!
Ολοι ξερουμε ποσο παιρνουν αυτα πραματα στην Ελλαδα!

Θελω να το φερω νομιμα, θα το ψαξω λιγο με τις λεσχες και βλεπουμε απο εκει και περα!

Wolfgeorge
29-11-13, 20:28
Οπως το βλεπω τωρα ... Αυτο που θελω δυσκολα γινεται!!

θα το ψαξω αλλα μαλλον ο φιλος GNX εχει δικιο.