Επιστροφή στο Forum : Αερόσακος τιμόνι Μ πακ Ε46 (γδάρσιμο)
Πηρε ενας φιλος προσφατα ενα τιμονι Μ πακ Ε46 κομπλε με αεροσακο..
Εχει ενα πολυ μεγαλο φαγωμα-τριψιμο ο αεροσακος πανω.. (θα σας βαλω φωτο να δειτε)
Αλλαζει το καπακι χωρις να κανουμε ζημια στον αεροσακο? Το χει κανει κανεις?
Δεν νομιζω να φτιαχνει η γρατσουνια..
giannis_compact
20-11-13, 01:22
Υπάρχουν καινούρια καπάκια. Θέλω να πάρω και εγώ, αλλά δεν ξέρω πώς αλλάζει!
Το ξερω οτι υπαρχουν φιλε.. αλλα κι εγω εκει κολλαω, πως αλλαζουν..
Ξερει κανεις?
+1 ένας και εγώ!
giannis_compact
20-11-13, 13:44
Δεν υπάρχει κανένας οδηγός στον νετ που να μπορεί να μας βοηθήσει;
https://www.youtube.com/watch?v=3pcvgBoVjww"]https://www.youtube.com/watch?v=3pcvgBoVjww
εδώ (https://cobywheel.com/index.php/diy-files/bmw-steering-wheel-removal) και με εικόνες
έχει άπειρα στο ιντερνέτε
και με εικόνες
έχει άπειρα στο ιντερνέτε
Πάνο, νομίζω τα παιδιά αναφέρονται σε αντικατάσταση του πλαστικου περιβλήματος που βρίσκεται μέσα ο αερόσσακος.
Εχω δει και εγώ καπάκια στο ebay αλλα δέν έχω βρεί κάτι σχετικό
θανασης Φιλιππου
20-11-13, 14:42
Μια αλλη λυση ειναι να ντυθει μονο η φουσκα.
katsaraios
20-11-13, 16:44
Γιατι δεν δοκιμαζεις με πλατυ κατσαβιδακι Ζαχαρια??
Ειναι πιο ευκολο μιας και δεν ειναι πανω στο αμαξι ,δεν νομιζω να μην βγαινει
Γιατι δεν δοκιμαζεις με πλατυ κατσαβιδακι Ζαχαρια??
Ειναι πιο ευκολο μιας και δεν ειναι πανω στο αμαξι ,δεν νομιζω να μην βγαινει
Ειναι σαν "ραμμενο" Γιωργο.. απο τα κενα (σαν ραφες) που εχει φαινεται ο αεροσακος..
katsaraios
20-11-13, 16:58
Παντως επειδη πουλανε τετοια σηματακια για το τιμονι(οχι μονο αυτοκολλητα που μπαινουν πανω απο το παλιο) σιγουρα βγαινει ,ισως θελει ζορι απλα..
Το έχασα, το προβλημα ειναι το σημα ή όλο το περίβλημα?
Γιώργο στο τετρακτινο που είχα το σημα ήταν περαστο μέσα στο δέρμα δεν έβγαινε χωρις να σκισεις το δερμα , για αυτό είχα βαλει αυτοκόλλητο.
Στον στρογγυλό δεν το έχω κοιτάξει...
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk
dionisisM3
20-11-13, 19:35
Το ενδεχόμενο προσπαθώντας να βγει το πάνω κομμάτι να μας σκάσει ενας αεροσακος στα μούτρα η στα χέρια το έχει σκεφτεί κανείς ? καλύτερα ειναι αυτή η δουλειά να γίνει απο έναν ταπετσιερη που σίγουρα το έχει ξανακάνει
Εδω ο θειος που το εχει κανει σπουδη το θεμα......:original:
Το εξωτερικο ντυσιμο του αεροσακου δεν αλλαζει, μην το επιχειρησει κανεις γιατι μετα θα πρεπει να αγορασει αλλον!!!
Οταν πηρα το 530 ο αεροσακος ειχε δυο λοξες γραμμες, στο 525 δεν τις ειχα προσεξει παρολο που και αυτος ειχε!!!
Οι γραμμες αυτες ειναι σε ολους τους αεροσακους τιμονιου Μ στα Ε60, απλα σε καποιους αεροσακους ειναι πολυ εντονες και σε καποιους αλλους οχι τοσο.
Στο 530 ειχα αλλαξει τρεις.....:original: μεσα σε μια εβδομαδα και ο ενας ηταν χειροτερος απο τον αλλον!!!
Τα σπεκ της bmw αναφερουν ρητα οτι ο αερασακος τιμονιου δεν μπορει να δεχθει καμια παρεμβαση και ετσι η ιδεα του να παω στον ταπετσιερη και να αλλαξω το εμπρος καλυμμα εγκαταλειφθηκε......:whistle:
Η μονη λυση ειναι τριψιμο να λειανει η γρατσουνια και μετα βαψιμο με μαυρο ματ χρωμα πλαστικου.....thumb
τα καπακια που πουλανε στο νετ ειναι για να κλεισει η τρυπα σε περιπτωση που σκασει ο αεροσακος και δεν θες να τον αλλαξεις. το γραφει κιολας οτι δεν κανουν για αντικατασταση του ηδη υπαρχων!!μη το προσπαθησετε Ζαχο θα κανετε ζημια
Παντως επειδη πουλανε τετοια σηματακια για το τιμονι(οχι μονο αυτοκολλητα που μπαινουν πανω απο το παλιο) σιγουρα βγαινει ,ισως θελει ζορι απλα..
Γιωργο, αυτο που μας ενδιαφερει (και εχει και τη γρατσουνια) ειναι το καπακι και οχι το σημα..
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια..
Η αληθεια ειναι οτι κι εμεις φοβομαστε να το αγγιξουμε γιαυτο ανοιξα το θεμα..
Θα το παμε σε ταπετσερη αλλα και σε βαφεα να παρουμε γνωμες..
Αν δεν βρηκες λυσει στο προβλημα σου σου λεω ενημερωτικα οτι ειναι φιξ και δεν αλαζει. Ουτε σε ταπετσερη ουτε πουθενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Γιατι γδυνωντασ το δερμα αυτοματοσ βγαινει και το σημα που ειναι ραμενο εσωτερικα και ανοιγει ο αεροσακος.
Εγώ θα το έκανα με plastidip!!!
Ματ είναι και το μεν και το δε και το δε..
Μη βαζετε τιποτα εκει πανω, μια στις 1000 να μην ανοιξει σωστα ο αεροσακος επειδη ραψατε/βαψατε κατι πανω..
Αν δεν βρηκες λυσει στο προβλημα σου σου λεω ενημερωτικα οτι ειναι φιξ και δεν αλαζει. Ουτε σε ταπετσερη ουτε πουθενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Γιατι γδυνωντασ το δερμα αυτοματοσ βγαινει και το σημα που ειναι ραμενο εσωτερικα και ανοιγει ο αεροσακος.
Το ξερω οτι ειναι φιξ και δεν αλλαζει.. το σημα το ξυλωσε ο φιλος μου αποτι ειδα και μαλλον θα δοκιμασει με φιλο να ντυσει ολο τον αεροσακο με δερμα και να βαλει καινουργιο σημα..
giannis_compact
19-12-13, 16:46
Το ξερω οτι ειναι φιξ και δεν αλλαζει.. το σημα το ξυλωσε ο φιλος μου αποτι ειδα και μαλλον θα δοκιμασει με φιλο να ντυσει ολο τον αεροσακο με δερμα και να βαλει καινουργιο σημα..
Περιμένω το αποτέλεσμα. :)