Επιστροφή στο Forum : [E36] συνδεσμολογια ηχουσυστηματος
Καλησπέρα,
θέλω να αντικαταστήσω την πηγή ήχου με μία νέα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ταιριάζουν τα φις της παλιάς με της νέας πηγής, και μάλλον πρέπει να τη συνδέσω απευθείας με τα καλώδια. Γνωρίζει κανείς ποιο καλώδιο είναι για τι, ή αν υπάρχει κάποιο σχετικό manual??
Καλησπερα!
Οχι φιλε μου το θεμα ειναι πιο απλο!
Υπαρχει ετοιμος ανταπτορας που θα τον βρεις με κανα 10ρικο στα περισσοτερα καταστηματα ηχου αυτοκινητων! Συνδεεται στο μαμα καλωδιο και παει ντουγρου στην νεα πηγη χωρις κοψε ραψε!
πχ κοιτα ενα set απο το ebay που δινει μαζι με to cd player και την φισα!
https://www.ebay.com/itm/BMW-3-Series-E36-car-stereo-CD-player-Pioneer-DEH-3400UB-MP3-AUX-USB-radio-kit-/130949601615?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item1e7d34594f
επισης χρειαζεται ενα ανταπτορας και για το βυσμα της κεραιας!
aimiliosbmw
17-11-13, 16:11
Το πολύ πολύ να χρειαστεί μια αλλαγή με τα ρεύματα...
το κίτρινο (πρέπει να συνδεθεί με το 12V+)για να κρατάει τις μνήμες σου.
το κόκκινο (σε άνοιγμα διακόπτη)αν θέλεις να κλέινει με το σβήσιμο του κινητήρα για να μη το ξεχνάς και σου αδειάσει τη μπαταρία.
μηπως χρειαζεται ανταπτορα iso το παιδι η' ειπα λαλακια?
μηπως χρειαζεται ανταπτορα iso το παιδι η' ειπα λαλακια?
Aυτό ακριβώς χρειάζεται και είναι σαν αυτό που ποσταρε στο λινκ του ebay παραπάνω ο Dermatis thumb
παντως απ οτι θυμαμαι και στα πρωτα ε46 ειναι ιδια η φισα με του ε36 οπως και του ε39,ζ3 κ.λ.π.νομιζω σε αυτα τα bmw καπου το 2005 αλλαξε..
Βάλε μια φωτό με την φίσα .
Τι χρώμα καλώδια έχεις?
το φις που εχει το αυτοκινητο ειναι αυτο
https://dl.dropboxusercontent.com/u/30041046/DSC_0110.jpg
και το φις της νεας πηγης
https://dl.dropboxusercontent.com/u/30041046/DSC_0111.jpg
Τι ειναι αυτο το βυσμα ρε παιδια? Μονο εμενα μου φαινεται παραξενη?
Skyline_IS
17-11-13, 23:08
Σιγουρα το φις του αυτοκινητου δεν ειναι αυτο που ποσταρες.Μαλλον ειναι απο την παλια πηγη και πρεπει να την βγαλεις. Ψαξε μηπως αυτο τα καλωδια οδηγουν καπου αλλου
Πες μας τι φορουσε πριν το αμαξι σου . Βασικα αν δεν εχει γινει πατεντια παλιοτερα δεν θα χρειαστεις τιποτα περα απο την φισα που αναφερθηκε παραπανω!
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
Από οτι μπορεσα να βρώ,
και άν καταλαβάινω καλά απο το σχέδιο
πρέπει να έχεις κάποια απο τις τρείς παρακάτω φύσσες,
οι δύο πάνω είναι για oem ενισχυτή, και η κάτω η κλασσική
του ραδιοφώνου.
Εσύ έχεις την φύσσα του ραδιοφώνου ή όχι?
Η πηγή που είχες πρίν ήταν ΟΕΜ ή όχι?
Αν όχι, κοίτα μήπως υπάρχει αντάπτορας ποιο πίσω όπως σου έιπαν κ πρίν, διαφορετικά μάλλον έχουν σφάξει την oem φύσσα....
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=22654&stc=1&d=1384723200
Σιγουρα το φις του αυτοκινητου δεν ειναι αυτο που ποσταρες.Μαλλον ειναι απο την παλια πηγη και πρεπει να την βγαλεις. Ψαξε μηπως αυτο τα καλωδια οδηγουν καπου αλλου
Καθε καλωδιο μετα το φις εχει δικο του φις, γιαυτό και αρχικά ρώτησα εαν υπάρχει καποιο manual για το τι ειναι καθε καλωδιο βασει του χρώματος του. Οπότε μάλλον η σύνδεση πρέπει να γίνει για κάθε καλώδιο...
Καθε καλωδιο μετα το φις εχει δικο του φις, γιαυτό και αρχικά ρώτησα εαν υπάρχει καποιο manual για το τι ειναι καθε καλωδιο βασει του χρώματος του. Οπότε μάλλον η σύνδεση πρέπει να γίνει για κάθε καλώδιο...
Καλά το ψυλιάστικα, απο την φωτό.
Αν δέν φοράς oem πηγή standard έχουν σφάξει την φυσα,
Πές μας την πηγη σου να ψαξουμε την συνδεσμολογια της!
Καλά το ψυλιάστικα, απο την φωτό.
Αν δέν φοράς oem πηγή standard έχουν σφάξει την φυσα,
Πές μας την πηγη σου να ψαξουμε την συνδεσμολογια της!
Για την νεα την έχω την συνδεσμολογία, για την παλιά δεν μπορώ να βρω κάτι στο web, παρα είναι παλιά μάλλον :P.... πειράζοντας τα καλώδια με συνδεδεμένη την παλιά πηγή, βρήκα τα καλώδια των ηχείων, αλλά για τροφοδοσία βρήκα 2 ζευγάρια καλωδίων, τα οποία ήταν και τα 2 συνδεδεμένα. εκτός από αυτά, υπάρχουν άλλα 2 κόκκινα καλώδια, και ένα λευκό, τα οποία δεν ξέρω τι κάνουν... έχει και άλλα που δεν ήταν συνδεδεμένα καν, αλλά προς το παρών προσπαθώ να βγάλω άκρη με αυτά που δούλευε.
Ευχαριστώ για το ενδιαφερον και τις άμεσες απαντήσεις!
Για την νεα την έχω την συνδεσμολογία, για την παλιά δεν μπορώ να βρω κάτι στο web, παρα είναι παλιά μάλλον :P.... πειράζοντας τα καλώδια με συνδεδεμένη την παλιά πηγή, βρήκα τα καλώδια των ηχείων, αλλά για τροφοδοσία βρήκα 2 ζευγάρια καλωδίων, τα οποία ήταν και τα 2 συνδεδεμένα. εκτός από αυτά, υπάρχουν άλλα 2 κόκκινα καλώδια, και ένα λευκό, τα οποία δεν ξέρω τι κάνουν... έχει και άλλα που δεν ήταν συνδεδεμένα καν, αλλά προς το παρών προσπαθώ να βγάλω άκρη με αυτά που δούλευε.
Ευχαριστώ για το ενδιαφερον και τις άμεσες απαντήσεις!
Η oem φύσα έχει 17 καλώδια αν θυμάμαι καλά,
και την συνδεσμολογια της στην έβαλα ποιο πάνω,
γράψε μας τι μάρκα είναι η πηγή που φοράει τώρα το αυτοκίνητο
προκειμένου να αντιπαραβάλουμε τα καλώδια.
Αν πάς ψάχνωντας μπορεί να κάψεις τπτ, εκτός και αν το κατέχεις...
και δέν στο λέω με κακία, και εγώ απο απροσεξία είχα κάψει πηγή
επειδή ακούμπησε το καλώδιο ρευματος της κεράιας στο σασί
της και δέν είχα δεί οτι ηταν φθαρμένο...