Επιστροφή στο Forum : Ειδοποίηση για ABS!
Καλησπέρα,
Πρόσφατα σε ένα ταξίδι πρώτη φορά είδα στο αμάξι το σήμα του ABS μαζί με το θαυμαστικό σε κύκλο. Ανατρέχοντας στο βιβλίο, είδα ότι αυτή η προειδοποίηση σημαίνει ότι το σύστημα ABS του αυτοκινήτου δεν λειτουργεί...
Πάω για service?
Leonidas_E39
23-07-13, 20:43
Μπορει να ειναι απο αισθητηρα μεχρι μοναδα ABS
Επίσης πες μας για πιο μοντέλο μιλάμε ;)
Ίδιες ενδείξεις σε Ε39 του πατέρα....εγκέφαλος ABS!!!
Να ελπίζεις σε κάτι πιο απλό και φθηνό...
Δηλαδή έχω ακριβή ζημιά?
Πόσο μπορεί να πάει το μαλλί πάνω-κάτω?
θανασης Φιλιππου
24-07-13, 19:16
Δηλαδή έχω ακριβή ζημιά?
Πόσο μπορεί να πάει το μαλλί πάνω-κάτω?Φιλε το πας στο μπριζωνουν
κατα προτιμισει με το gt1 βλεπεις τι βλαβη εχει και αναλογος πραττεις.Τιμη απο 120 μεχρι 1200 λεμε τωρα!!
Φιλε το πας στο μπριζωνουν
κατα προτιμισει με το gt1 βλεπεις τι βλαβη εχει και αναλογος πραττεις.Τιμη απο 120 μεχρι 1200 λεμε τωρα!!
:winkcool: Κάπως έτσι... Άμα δεν βρεθεί ποια είναι η βλάβη δεν μπορείς να καταλάβεις!
Ελπίζουμε πάντα να έχει ξεκουμπώσει απλά καμιά φύσα και τέλος...
dark knight
24-07-13, 20:19
οταν ειχα αλλαξει ψαλιδι και σινεμπλοκ στο ε46, δεν ειχα κανει ευθυγραμιση και εβγαλε την ιδια ενδειξη.μπορει να θελει και το δικο σου, αν για οποιοδηποτε λογο εχει ξεπερασει τις τιμες του κατασκευαστη.
Καλησπερες,
Απο χτες ειναι μονιμα αναμενες και σε μενα οι ενδειξεις ABS και τριγωνο-κυκλακι και δεν λειτουργουν antispin και ABS. (Ε36 compact)
Κατα διαστηματα αναβαν, αλλα μετα απο επανεκκινηση του κινητηρα εσβηναν.
Αφησε χρονους η μοναδα ASC??
Ναι δυστυχώς κατα 99.99%. Θέλει ή επισκευή https://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=226810 ή αντικατάσταση. Eπίσης τσέκαρε τους αισθητήρες μπας και είναι και εκεί κάποιο θέμα.
Το ιδιο κ σε μενα φιλε..μετα την επανεκινηση του κινητηρα,εσβηναν ολα..Αλλα τις τελευταιες μερες δεν σηνει το αντισπιν κ το χειροφρενο..μαλλον θελει διαγνωστικο!Ολα αυτα σε ε46 N42
Leonidas_E39
07-12-13, 09:47
Μπορει να ειναι και θεμα μπαταριας στα 46αρια.
Μου το μπριζωσαν για το ABS αλλά και Γενικότερα και το σέρβις μου απάντησε ότι ανεβαίνει η τάση του αυτοκινήτου και χρειάζομαι αλλαγή στο Δυναμό το οποίο μου το κοστολογισε πακέτο 145 ¤... Μου τόνισε δε ότι πρέπει να αλλαχθεί γιατί υπάρχει κίνδυνος να μου κάψει την μπαταρία κλπ κλπ...
Ποια η γνώμη σας?
Σε αντιστοιχες ενδειξεις σε σειρα 1 τελικα ηταν ο αισθητηρας κλησης τιμονιου (αν θυμημαι καλα ετσι λεγετε) ο οποιος δεν εδεινε εντολη προς τα που ειναι γυρισμενο το τιμονι. Πραγμα απαραιτητο για να δουλεψει το dsc. Αλλαχτηκε στην ουσια ολη η φλασιερα πισω απο τιμονι. Μεταχειρισμενο γυρω στα 200 ευρω
Στάλθηκε από το thl T11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν κρίνετε σκόπιμο να κρατήσω το το παλιό Δυναμό καθώς προφανώς θα βάλω κάτι σε μεταχειρισμένο ή μαϊμού...
ghost-rider
05-08-14, 18:37
Δλδ το δυναμο σου δινει παραπανω ταση?
Δεν το εχω αντιμετωπισει.
Συνηθως δινουν λιγοτερη η βγαινει οφφ ο αυτοματος κ δε δινει τπτ.
Βρες ενα καλο ηλεκτρολογο.
Τα δυναμο επισκευαζονται.
Αν ειναι αυτοματος ειναι πολυ ευκολο.
Πιο περιπλοκο αν θελει περιεληξη αλλα κ παλι γινεται.
Τα περισσοτερα συνεργεια ειναι εξω απο τα νερα τους στα δυναμο κ τα αλλαζουν.
Για τους ηλεκτρολογους ειδικα οι αυτοματοι ειναι ρουτινα.
Δλδ το δυναμο σου δινει παραπανω ταση?
Δεν το εχω αντιμετωπισει.
Συνηθως δινουν λιγοτερη η βγαινει οφφ ο αυτοματος κ δε δινει τπτ.
Βρες ενα καλο ηλεκτρολογο.
Τα δυναμο επισκευαζονται.
Αν ειναι αυτοματος ειναι πολυ ευκολο.
Πιο περιπλοκο αν θελει περιεληξη αλλα κ παλι γινεται.
Τα περισσοτερα συνεργεια ειναι εξω απο τα νερα τους στα δυναμο κ τα αλλαζουν.
Για τους ηλεκτρολογους ειδικα οι αυτοματοι ειναι ρουτινα.
Το εχω ήδη φίλε μου για αλλαγή σε εξειδικευμένο συνεργείο η τιμή του οποίου ελπίζω να είναι χαμηλότερη της αντιπροσωπείας...
Γενικά το συγκεκριμένο μοντέλο μου έχει βγάλει διάφορα με τελευταιο αυτο... Έχω βαρεθεί να τα σκάω... Υπομονή...
VasilisG85
05-08-14, 20:36
παιδιά όταν μου άναψε το λαμπάκι του ABS, έβαλα το αυτοκίνητο σε εγκέφαλο για διάγνωση και η διάγνωση ήταν το χειρότερο πιθανό σενάριο : Βλάβη στη μονάδα του ABS και αντικατάσταση. Τιμή αντιπροσωπείας : 1200 euro με δυνατότητα να βρουν μεταχειρισμένο στα 800 περίπου. Τελικά την αγόρασα από μια μάντρα που πουλούσε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά στα 150 euro.
Επίσης πρόσφατα όταν με άφησε η μπαταρία μου πάλι άναψε το συγκεκριμένο λαμπάκι αλλά έσβησε με το που περάστηκε η καινούρια μπαταρία..
Από τη στιγμή που θα ανάψει πάντως σε λειτουργούν καθόλου τα ABS.
Ελπίζω να βοήθησα...
παιδιά όταν μου άναψε το λαμπάκι του ABS, έβαλα το αυτοκίνητο σε εγκέφαλο για διάγνωση και η διάγνωση ήταν το χειρότερο πιθανό σενάριο : Βλάβη στη μονάδα του ABS και αντικατάσταση. Τιμή αντιπροσωπείας : 1200 euro με δυνατότητα να βρουν μεταχειρισμένο στα 800 περίπου. Τελικά την αγόρασα από μια μάντρα που πουλούσε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά στα 150 euro.
Επίσης πρόσφατα όταν με άφησε η μπαταρία μου πάλι άναψε το συγκεκριμένο λαμπάκι αλλά έσβησε με το που περάστηκε η καινούρια μπαταρία..
Από τη στιγμή που θα ανάψει πάντως σε λειτουργούν καθόλου τα ABS.
Ελπίζω να βοήθησα...
Πάλι καλά φίλε μου την γλιτώσεις οικονομικά τουλάχιστον...
Το δικό μου πρόβλημα ήταν αυτό τελικά το δυναμό δηλαδή και σήμερα το παραλαμβανω κομπλέ το αμάξι και ελπίζω να μην εχω πάλι θέματα...
Το ότι δεν δούλευε σε εμένα το ABS δεν ίσχυε γιατί βασικά δεν ήταν πρόβλημα του ABS ίσως όμως κάποια στιγμή στις διακοπές να αισθάνθηκα πιο σκληρό το φρένο και να χτυπούσε και εκεί...
Μετά την αντικατάσταση του Δυναμό άρχισαν τα προβλήματα πάλι...
Συγκεκριμένα αποσυντονιζεται το ρολόι και μου εμφανίζονται διάφορες κουλές σημανσεις...
Πηγαίνοντας το πάλι στο συνεργείο σήμερα έβγαλε πρόβλημα στην μπαταρια η οποία είναι τετραετίας... Την ζημιά του όμως το παλιό Δυναμό την εκανε...
Τώρα οι τιμές για 70αρα που άκουσα ήταν 140 ¤ ή 110 ¤ κοστούμι...
Μετά την αντικατάσταση του Δυναμό άρχισαν τα προβλήματα πάλι...
Συγκεκριμένα αποσυντονιζεται το ρολόι και μου εμφανίζονται διάφορες κουλές σημανσεις...
Πηγαίνοντας το πάλι στο συνεργείο σήμερα έβγαλε πρόβλημα στην μπαταρια η οποία είναι τετραετίας... Την ζημιά του όμως το παλιό Δυναμό την εκανε...
Τώρα οι τιμές για 70αρα που άκουσα ήταν 140 ¤ ή 110 ¤ κοστούμι...
Υπαρχει 70αρα-75αρα στην αγορα με 90 ευρω δοκιμασμενη για αρκετα χρονια,οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει π.μ
Υπαρχει 70αρα-75αρα στην αγορα με 90 ευρω δοκιμασμενη για αρκετα χρονια,οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει π.μ
Μένω Αθήνα...
Όταν λες δοκιμασμένη? Από δεύτερο χέρι και 90¤?
Μένω Αθήνα...
Όταν λες δοκιμασμένη? Από δεύτερο χέρι και 90¤?
Δοκιμασνενη= πολλα κομματια σε πολλα αυτοκινητα για μεγαλο χρονικο διαστημα,δεν εγραψα εγω για μεταχειρισμενη.
VasilisG85
27-09-14, 18:55
Ύστερα από 6 χρόνια η Ιστορία επαναλαμβάνεται.... με το που κατεβαίνω από το καράβι και κάνω λίγα χιλιόμετρα πετάγεται στο ταμπλώ το ίδιο σπαστικό λαμπάκι... ABS σου λέει και βλακείες... δοκιμάζω τα φρένα, μπλοκάρισμα ατελείωτο.... σβήνω το αμάξι το ξαναανάβω, όλα καλά... μετά από λίγα χιλιόμετρα ξανά το ίδιο... λαμπάκι στο ταμπλώ και ABS ούτε κατά διάνοια... πάω συνεργείο, εγκέφαλο, ενδειξη : πίσω δεξιά αισθητήρας κίνησης και μονάδα ABS... Κάνουμε ένα reset, έχει περάσει 1 βδομάδα και όλα καλά μέχρι στιγμής.... άντε να δούμε πού θα μας βγάλει πάλι αυτή ι ιστορία.......
VasilisG85
24-10-14, 10:55
Ύστερα από 6 χρόνια η Ιστορία επαναλαμβάνεται.... με το που κατεβαίνω από το καράβι και κάνω λίγα χιλιόμετρα πετάγεται στο ταμπλώ το ίδιο σπαστικό λαμπάκι... ABS σου λέει και βλακείες... δοκιμάζω τα φρένα, μπλοκάρισμα ατελείωτο.... σβήνω το αμάξι το ξαναανάβω, όλα καλά... μετά από λίγα χιλιόμετρα ξανά το ίδιο... λαμπάκι στο ταμπλώ και ABS ούτε κατά διάνοια... πάω συνεργείο, εγκέφαλο, ενδειξη : πίσω δεξιά αισθητήρας κίνησης και μονάδα ABS... Κάνουμε ένα reset, έχει περάσει 1 βδομάδα και όλα καλά μέχρι στιγμής.... άντε να δούμε πού θα μας βγάλει πάλι αυτή ι ιστορία.......
Η ιστορία τελικά μας έβγαλε σε αλλαγή του πίσω δεξιά αισθητήρα κίνησης-ABS και όλα καλά.... φθηνά τη βγάλαμε και πάλι.... :P :P
Άλλαξα Δυναμό άλλαξα μπαταρία προχθες και ακόμη και χθες είδα ένδειξη για το ABS παρέα με το τρίγωνο με το θαυμαστικό καθώς και την ένδειξη για λάστιχο σε κίτρινο...
Εάν το ξαναδώ θα ξαναπάω πρώτα στο εξειδικευμενο και μετά σε εξουσιοδοτημένο...
Μα να μη μου βρίσκουν το πρόβλημα? Ήμαρτον...
Άλλαξα Δυναμό άλλαξα μπαταρία προχθες και ακόμη και χθες είδα ένδειξη για το ABS παρέα με το τρίγωνο με το θαυμαστικό καθώς και την ένδειξη για λάστιχο σε κίτρινο...
Εάν το ξαναδώ θα ξαναπάω πρώτα στο εξειδικευμενο και μετά σε εξουσιοδοτημένο...
Μα να μη μου βρίσκουν το πρόβλημα? Ήμαρτον...
καλη δυναμη φιλε...
VasilisG85
09-01-15, 19:55
Κάτι γίνεται, δεν εξηγείται αλλιώς...
Λαμπάκι ABS συνέχεια αναμμένο, το περνάω από διαγνωστικό και η διάγνωση? Πρόβλημα στη μονάδα του ABS.... Για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν πριν από 5 6 χρόνια περίπου...
Πικρα μεγαλη..Εχω κανει τον βοηθο σε ηλεκτρολογο και κατα την διαγνωση και κατα την επισκευη της μοναδας ABS.
Πικρα μεγαλη, και κατα κορον σε 39αρια και 46αρια..