Επιστροφή στο Forum : [E46] ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΣΤΡΟΦΑΛΟΥ N42
nikpapas44
09-07-13, 21:11
Φίλοι για σας, έχω ένα Ε46 2003 με κινητήρα Ν42Β20. Αύριο θα αλλάξω αισθητήρα στροφών (στροφάλου) γιατί στην πορεία μου σβήνει ή στο ρελαντί κάνει ανεβοκατεβάσματα μικρά βέβαια, ή δεν έχει καλή απόδοση γενικά. Κάποιες στιγμές βέβαια έχει τέλειες επιδώσεις. Επειδή σε συνεργείο της BMW μου είπαν να το πάω εκεί να μου το φτιάξουν, ενώ εγώ θα το αλλάξω μόνος μου, θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει αν χρειάζεται επαναπρογραμματισμό μετά την αλλαγή αισθητήρα ή όχι. Σκέφτομαι να βγάλω τους πόλους της μπαταρίας να κάνω την αλλαγή και να ξαναβάλω τους πόλους. Χρειάζεται να προσέξω κάτι? Στην πολλαπλή εισαγωγείς που αναγκαστικά θα βγει πρέπει να προσέξω κάτι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :thanks:
Εχω αλλάξει αισθητήρα στροφάλου σε Ν45Β20. Δεν θυμάμαι να μου είπαν για επαναπρογραμματισμό.
Φίλοι για σας, έχω ένα Ε46 2003 με κινητήρα Ν42Β20. Αύριο θα αλλάξω αισθητήρα στροφών (στροφάλου) γιατί στην πορεία μου σβήνει ή στο ρελαντί κάνει ανεβοκατεβάσματα μικρά βέβαια, ή δεν έχει καλή απόδοση γενικά. Κάποιες στιγμές βέβαια έχει τέλειες επιδώσεις. Επειδή σε συνεργείο της BMW μου είπαν να το πάω εκεί να μου το φτιάξουν, ενώ εγώ θα το αλλάξω μόνος μου, θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει αν χρειάζεται επαναπρογραμματισμό μετά την αλλαγή αισθητήρα ή όχι. Σκέφτομαι να βγάλω τους πόλους της μπαταρίας να κάνω την αλλαγή και να ξαναβάλω τους πόλους. Χρειάζεται να προσέξω κάτι? Στην πολλαπλή εισαγωγείς που αναγκαστικά θα βγει πρέπει να προσέξω κάτι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :thanks:
Προγραματισμό δέν θα χρειαστεις ! Είναι σίγουρο ,υπομονή όπωσδήποτε , έλενξε και τη βαλβίδα ccv και άλλαξε και αισθητήρας θερμοκρασίας μιας και θα τα βγάλεις όλα αυτά ..Δές και στον παρακατω σύνδεσμό πως ακριβώς βγαίνει
https://translate.google.com/translate?depth=1&ei=ZeLXUNHCBcX6qwGWv4DADw&hl=en&prev=/search%3Fq%3Dtis%2Bbmw%2Be39%26hl%3Den%26client%3D firefox-a%26tbo%3Dd%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26biw%3D1275%26bih%3D600&rurl=translate.google.ca&sl=ru&u=https://tis.bmwcats.com/document/repair/
Ευχομαι να βοηθησα ...:thumbsup:
nikos valvetronic
09-07-13, 22:47
Και εγώ έχω αλλάξει δεν χρειάστηκε προγραμματισμός.Λαμπάκι σου ανάβει??
Ξέρεις ότι έχει μανούρα για να αλλαχτεί φαντάζομαι έτσι!?? Καλό κουράγιο.
tasos.kamv
09-07-13, 22:48
nikpapas44 στείλε μου με pm το e-mail σου να σου δώσω επακριβώς info... thumb
Έχει φασαρία...
Από προσωπική φετινή εμπειρία ο αισθητήρας στροφάλου στον ίδιο κινητήρα ΔΕΝ έχει αυτά τα συμπτώματα...Σου βγάζει βλάβη σε διαγνωστικό αν ναι ποια?
nikpapas44
10-07-13, 15:59
Φίλοι μου, τον έβγαλα τον αισθητήρα, στην αρχή αγχώθηκα ότι είναι δύσκολο αλλά όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι θέλει υπομονή, καμιά ωρίτσα έκανα. Δεν βρήκα να αγοράσω και παρήγγειλα. Θα τον έχω αύριο. Όταν τελειώσω θα σας γράψω εντυπώσεις και αποτελέσματα. Ευχαριστώ πάντως αυτό που γίνεται με την αλληλοβοήθεια είναι καλό και επιτέλους να πάψουν να μας γδέρνουν.
το mail μου είναι: nikpapas44@yahoo.gr
tasos.kamv
10-07-13, 16:36
Νίκο έχεις e-mail για βοήθεια... thumb
nikpapas44
11-07-13, 19:43
Παιδιά για σας και πάλι, άλλαξα επιτυχώς τον αισθητήρα στροφάλου και το αμάξι δούλεψε στην αρχή τέλεια. Όταν όμως βγήκα εθνική οδό πάλι τα ίδια, το αμάξι δεν ανέβαζε πάνω από 4000 στροφές και σταδιακά έπεφταν, μετά δεν ανέβαζε πάνω από 3000 μέχρι που έσβηνε, όταν σβήνει πατάω μίζα παίρνει μπροστά και κάνει πάλι τα ίδια. Μετά την αλλαγή του αισθητήρα στροφών το πρόβλημα έγινε ποιο έντονο υποψιάζομαι μοτεράκι valvetronic ή κάποιο να έχει κοπεί ή ξεκουμπώσει κάποιο καλώδιο. Τι λέτε? Το mail μου είναι nikpapas44@yahoo.gr
nikpapas44
11-07-13, 19:48
Το διαγνωστικό έγραψε εμπρός αισθητήρα Λ. Αλλά ο μάστορας μου είπε ότι δεν είναι ο Λ. Αύριο αναγκαστικά πάει συνεργείο.
Το διαγνωστικό έγραψε εμπρός αισθητήρα Λ. Αλλά ο μάστορας μου είπε ότι δεν είναι ο Λ. Αύριο αναγκαστικά πάει συνεργείο.
Ο μάστορα που θα το πάς , θα πρέπει να έχει το διαγνωστκό της bmw για να είσαι σίγουρος .!! Το DIS thumb ειδάλλως θα πάτε στο περίπου !!!!!.Το αμάξι με τα΄λεγόμενά σου πέφτει σε save mode .... εάν είναι καμένο μοτερ βαλβετρονικ θα στο βγάλει τσεκ μηχανής δέν νομίζω να εχει γενικα το βαλβετρονικ πρόβλημα !!!
nikpapas44
11-07-13, 21:36
Το συνεργείο που πηγαίνω είναι μονο BMW
Από προσωπική φετινή εμπειρία ο αισθητήρας στροφάλου στον ίδιο κινητήρα ΔΕΝ έχει αυτά τα συμπτώματα...Σου βγάζει βλάβη σε διαγνωστικό αν ναι ποια?
Δυστυχώς ήμουνα μάντης κακών..Πέρα από το να διαβάσει βλάβες ο μάστορας σου είδε τιποτα άλλο περίεργο με το διαγνωστικό?Πόσα χλμ έχεις?
nikpapas44
11-07-13, 23:08
To μοτέρ είναι επισκευασμένο πριν από 3000 χλμ. Στην αρχή το μοτέρ πέταγε, σταδιακά έχασε την δύναμή του και άρχισε τα κόλπα αυτά που έγραψα. Το διαγνωστικό δεν έβγαλε άλλη βλάβη. Στην επισκευή που έγεινε δεν αλλάχτηκαν αισθητήρες. Πάντος το μοτέρ δεν έχει ούτε περίεργους θορύβους ούτε κάτι που να προδίδει ότι δεν έγεινε καλή επισκευή. Μόνο τα συμπτόματα που σας έγραψα. Η επισκευή έγεινε από τον ίδιο μάστορα τον οποίο θεωρώ καλό.
nikpapas44
14-07-13, 10:18
Φίλοι μου επανέρχομαι με αποτέλεσμα. ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Αυτό ήταν την άλλαξα με μια παλιά για δοκιμή και το αμάξι πέταγε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να έληξε. Γνωρίζει κανένας από πού θα αγοράσω καινούρια , μόνο το μοτέρ, γιατί ολόκληρη τσούζει (180 Ευρώ)?
Bazil Van Sinner
14-07-13, 11:12
nik πρεπει να βγαλεις το μοτερακι απο την αντλια σου,να μετρησεις τις διαστασεις του και ετσι να πας να αγορασεις ενα καινουριο,στην περιπτωση μου ηταν και πιο δυνατο απο το μανισιο.κοστος γυρω στα 60ευρω.
Φίλοι μου επανέρχομαι με αποτέλεσμα. ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Αυτό ήταν την άλλαξα με μια παλιά για δοκιμή και το αμάξι πέταγε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να έληξε. Γνωρίζει κανένας από πού θα αγοράσω καινούρια , μόνο το μοτέρ, γιατί ολόκληρη τσούζει (180 Ευρώ)?
Κοίτα σε αυτόν thumb https://www.ebay.co.uk/itm/161048520405?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_3008wt_938
nikpapas44
16-07-13, 13:30
Παιδιά το αμάξι χρειάζεται 3,5bar, βρήκα και με 3,5 και με 4bar σε καλή τιμή, να πάρω με 4bar? Τι λέτε?
https://www.e-kostakis.gr/ViewShopProduct.aspx?ProductId=1149537
Ας είναι άλλη μάρκα μπαίνει.:thnx:
Bazil Van Sinner
16-07-13, 15:34
απο αουντι θα'ναι ?χαχαχαχαχα!!!!!
Βαλε την πιο μεγαλη σε δυναμη,καλο θα κανεις οχι κακο.
Οι διαστασεις παιζουν ρολο και οχι η μαρκαthumb
το καλυτεροειναι να κανης και μια διαγνωση πλακετας (τελικη) για να εισαι σιγουρος απο τους πολους μπαταριας δεν θα εχεις διαφορα οι μνημες ειναι ιδιες
το καλυτεροειναι να κανης και μια διαγνωση πλακετας (τελικη) για να εισαι σιγουρος απο τους πολους μπαταριας δεν θα εχεις διαφορα οι μνημες ειναι ιδιες
Στον ηλια να το παει για τετοια δουλεια κολλητε???
Παιδες καλησπερα αλλαξα και εγω αντλια βενινης σημερα. Την πεταω ή επισκευαζεται? καπου?
Νομίζω λες από E46 σωστά?
Άμα φταιει το μοτέρ σίγουρα αλλαζεται, βρίσκεις και στο eBay αν θυμάμαι καλά έχουν κάνα 70αρι. Αν φταίει τι φλοτερ δεν ξέρω τι γίνεται
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk