PDA

Επιστροφή στο Forum : Τριξίματα γηρατειών Z3

jkourkoulis
01-07-13, 15:35
Καλησπέρα σε όλους! Παρότι έψαξα δε βρήκα αντίστοιχο θέμα για Ζ. Έχω ένα χρόνο το Ζ3 του 2000 και παρότι είναι όλα ωραία και καλά δεν μπορώ με τίποτα να συνηθίσω τα τριξίματα που κάνει προφανώς λόγω ηλικίας (μου σπάνε τα νεύρα). Πρώτα από όλα είχα τρίξιμο μπροστά στο ταμπλό που είναι 3 παξιμαδάκια αλλά αυτό το έφτιαξα. Αυτό που δεν ξέρω πως να φτιάξω είναι ο θόρυβος που ακούγεται όταν πέφτω σε λακκούβα από το ένα μέταλλο της οροφής. Στη φωτογραφία έχω βάλει το βέλος ακριβώς στο σημείο από όπου έρχεται ο θόρυβος. Όταν το πιέζω (από μέσα) με το χέρι σταματάει.
https://img690.imageshack.us/img690/8946/hn7g.jpg

Επίσης ακούω θόρυβο στις λακκούβες πάλι από ένα μέταλλο που είναι αριστερά από το κεφάλι του οδηγού (όπως καθόμαστε στη θέση κανονικά) πίσω από το τζάμι.
https://img259.imageshack.us/img259/7315/sygq.jpg

Μπορείτε να με βοηθήσετε; Τι μπορώ να κάνω;

Kostas_1
01-07-13, 16:20
Ειναι κατί αυτοκολητες ταινιες (felt tape νομιζω τις λενε) με κατι σαν τσοχα απο την εξω πλευρα. Για δες μηπως κανεις δουλεια ετσι

Kostas_1
01-07-13, 16:38
Επίσης θα σου πρότεινα κατι που κανω καθε 1-2 μηνες περιπου. Σε ολες τις κλειδωσεις - αρθρωσεις βαζω WD 40.

deepBLUE
01-07-13, 17:36
Είχα και γω το ίδιο θεμα και πήγα στο Βρανακη στο πειραια - Καμίνια και μου το έφτιαξε .
Πιθανο κάποιος ταπετσερης γνώστης να μπορει να το φτιάξει .

Χρίστος
01-07-13, 17:45
Μιλα και με το νικολα(aka nicolasS2K)

Ειναι ψυχασθενικος στο θεμα θορυβος/τριξιμο στο εσωτερικο.....

Ειμαι βεβαιος οτι θα εχει λυσεις

psaroulis
02-07-13, 01:40
φιλε το τριξιμο στο ταμπλο πως ακριβος το εφτιαξες γιατι κ εγω εχω παρομοιο θεμα?
επισης εισαι σιγουρος οτι ο 2ος θορυβος προερχεται απο εκει που δειχνεις?, ακριβως στο ιδιο σημειο ακουγα θορυβους αλλα απο την μερια του συνοδηγου κ ηταν τα μεταλα που υπαρχουν στο μηχανισμο της ζωνης! τσεκαρετο.

jkourkoulis
02-07-13, 17:05
Το τρίξιμο στο ταμπλό προερχόταν από τα 3 παξιμάδια (καλυμμένα με κάποια στρογγυλά πλαστικά) που βρίσκονται κοντά στο παρμπρίζ. Εκεί λοιπόν έβαλα νέα παξιμάδια και αντικατέστησα τις μεταλλικές ροδέλες με αντίστοιχες λαστιχένιες ροδέλες. Βέβαια ο nicolasS2K που δεν είναι τεμπέλης σαν και εμένα μου είχε προτείνει έναν άλλο τρόπο που δε θυμάμαι ακριβώς (έβαζε κάποιο υλικό ανάμεσα στα πλαστικά).

Θα το τσεκάρω για το μηχανισμό της ζώνης!

z3 2.2
02-07-13, 21:23
στην αρθρωση που δειχνεις με το βελακι εχει δυο πλαστικα ταπακια που οταν ειναι η κουκουλα κλριστη ακουμπανε μεταξυ τους.εκει θα βαλεις λιγο γρασο λευκο λιθιου.
Για να το κανεις αυτο θα πρεπει να ανοιξεις την κουκουλα στην μεση και να τραβηξεις λιγο το πανι για νατο δεις.προσεξε γιατι μετα απο λιγη ωρα η κουλουλα πεφτει.
Οσον αφορα το ντιζακι με το balljoint που δειχνεις παλι λευκο γρασο λιθιου αλλα σε σπρει μεσα στην μπιλια,χωρις να λυσεις τιποτα.
Σε οτι τσιμουχα υπαρχει πολυ καλο καθαρισμα με αζαξ και πανι και μετα περασμα με wd40 και πανακι.
Με λιγο υπομονη και ψαξιμο θα το φερεις στα ισα του.
Εγω ειχα το πιο αθορυβο zed ever!!!!

Kostas_1
02-07-13, 22:18
στην αρθρωση που δειχνεις με το βελακι εχει δυο πλαστικα ταπακια που οταν ειναι η κουκουλα κλριστη ακουμπανε μεταξυ τους.εκει θα βαλεις λιγο γρασο λευκο λιθιου.
Για να το κανεις αυτο θα πρεπει να ανοιξεις την κουκουλα στην μεση και να τραβηξεις λιγο το πανι για νατο δεις.προσεξε γιατι μετα απο λιγη ωρα η κουλουλα πεφτει.
Οσον αφορα το ντιζακι με το balljoint που δειχνεις παλι λευκο γρασο λιθιου αλλα σε σπρει μεσα στην μπιλια,χωρις να λυσεις τιποτα.
Σε οτι τσιμουχα υπαρχει πολυ καλο καθαρισμα με αζαξ και πανι και μετα περασμα με wd40 και πανακι.
Με λιγο υπομονη και ψαξιμο θα το φερεις στα ισα του.

Και αυτος που σε ακολουθει εχει το πιο αθορυβο Ζ4 ever :original:

z3 2.2
02-07-13, 23:34
Και αυτος που σε ακολουθει εχει το πιο αθορυβο Ζ4 ever :original:

ειμαι 100% σιγουρος για αυτο φιλε μου

Χρίστος
03-07-13, 00:00

Φταιω τωρα να ποσταρω τα σεντονια που εγραφες με τις βολτες σου????
Να δουμε ποσο αθορυβος ησουν???

Απλα λυπαμαι γτ θα ξυπνησουν οι δρακοι του παρελθοντος και σε κοβω στο μπαλκονι με γεματο τασακι και τους υπολοιπους εδω με τετραγωνα ματια αυριο..........

z3 2.2
03-07-13, 09:27
Φταιω τωρα να ποσταρω τα σεντονια που εγραφες με τις βολτες σου????
Να δουμε ποσο αθορυβος ησουν???

Απλα λυπαμαι γτ θα ξυπνησουν οι δρακοι του παρελθοντος και σε κοβω στο μπαλκονι με γεματο τασακι και τους υπολοιπους εδω με τετραγωνα ματια αυριο..........

Αχ ρε Χρηστο,ωραιες εποχες τοτε.
τωρα πια δεν εχω ουτε τον χρονο να γραψω
σε ευχαριστω για τα ομορφα λογια σου