PDA

Επιστροφή στο Forum : Σφύριγμα από τα πίσω τακάκια σε Ε92

Nikos320
30-06-13, 14:35
Τα πίσω τακάκια μου όταν πατάω φρένο κάνουν ένα σφυριγματάκι το οποίο δεν είναι έντονο άμα έχω κλειστά παράθυρα αλλά όσο να ναι αυτό το σφύριγμα με κάνει να νιώθω ότι οδηγώ καμιά σακαράκα, υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ από αυτό?? σημειωτέων τα τακάκια μου έχουν πάρα πολύ γόβα, είναι σχεδόν καινούργια.

aristent
30-06-13, 14:42
...μια και αντιμετωπιζω το ιδιο θεμα,η απαντηση για λυση στο θεμα αυτο που μου εδωσε γνωστης τεχνικων θεματων BMW και οχι μονο(alexm), ειναι να βγαλεις τα τακακια και να τα ψεκασεις με σπρεϋ γρασου!!!:shok:

...και ομως!!!!.....καποια στιγμη,υπηρχε και "εσωτερικη" οδηγια στους τεχνικους της BMW γι' αυτη τη λυση,ωστε να αντιμετωπιστει το προβλημα απο καποια παρτιδα με δικα της τακακια.

S8N
30-06-13, 14:47
Πες του Πατρινου σιγα μη βαλουμε και ταμπουρα.

aristent
30-06-13, 14:51
τα αφηνω να "σκουζουν" προς το παρων.....δεν εχω χρονο αυτη την εποχη για τετοια θεματα,αλλα με πρωτη ευκαιρια θα το δοκιμασω!!!:thumbsup:

Nino
30-06-13, 14:57
https://store.bimmerworld.com/atebmw-plastilube-anti-squeal-p492.aspx

Nikos320
30-06-13, 14:57
...μια και αντιμετωπιζω το ιδιο θεμα,η απαντηση για λυση στο θεμα αυτο που μου εδωσε γνωστης τεχνικων θεματων BMW και οχι μονο(alexm), ειναι να βγαλεις τα τακακια και να τα ψεκασεις με σπρεϋ γρασου!!!:shok:

...και ομως!!!!.....καποια στιγμη,υπηρχε και "εσωτερικη" οδηγια στους τεχνικους της BMW γι' αυτη τη λυση,ωστε να αντιμετωπιστει το προβλημα απο καποια παρτιδα με δικα της τακακια.

Με σπρέι γράσου?? περίεργο μου φαίνεται….θα έχω πίσω φρένα μετά ή από το γράσο θα γλιστράνε τα τακάκια πάνω στους δίσκους??? Επίσης από τις υψηλές θερμοκρασίες που πιάνουν τα τακάκια μετά από χρήση του φρένου δεν θα αλλοιωθεί το γράσο??

Nikos320
30-06-13, 14:59
https://store.bimmerworld.com/atebmw-plastilube-anti-squeal-p492.aspx

Nino κάποιο ανάλογο προϊόν εδώ στην Ελλάδα να μ προτείνεις έχεις?? το συγκεκριμένο είναι πάστα που αλείφεις τα τακάκια?

Andri
30-06-13, 15:01
Νίκο το έχω και εγώ αυτό το θέμα με τα τακάκια.. Μου είπανε πως μπορεί να φταίει και το καθαριστικό ζαντών που ρίχνουμε...Μου είχε προτείνει και μένα ο Φάνης από εδώ να βάλω αυτή την κρέμα που πόσταρε ο Νίνο παραπάνω αλλά δεν βρήκα χρόνο να πάω να τα βγάλω όλα να καθαριστούν και να περαστεί...
Κράτα μας ενήμερους με ότι κάνεις...

Andri
30-06-13, 15:03
Nino κάποιο ανάλογο προϊόν εδώ στην Ελλάδα να μ προτείνεις έχεις?? το συγκεκριμένο είναι πάστα που αλείφεις τα τακάκια?

Νίκο υπάρχει και Ελλάδα
https://www.saveltrade.gr/antallaktika-autokinhtwn/antallaktika-aitokiniton/frena/takakia/eidiko-lipantiko-frenon-75ml-ate-plastilube

S8N
30-06-13, 15:03
Ολοι το εχουμε αυτο το προβλημα. Θα δοκιμασω το σπρευ γρασσου και θα σας πω

aristent
30-06-13, 15:05
Με σπρέι γράσου?? περίεργο μου φαίνεται….θα έχω πίσω φρένα μετά ή από το γράσο θα γλιστράνε τα τακάκια πάνω στους δίσκους??? Επίσης από τις υψηλές θερμοκρασίες που πιάνουν τα τακάκια μετά από χρήση του φρένου δεν θα αλλοιωθεί το γράσο??

φανταζομαι οτι δεν θα μεινει γρασσο,μετα απο κανα δυο φρεναρισματα!!!

....και εννοητε οτι θα κανεις με πολυ ασφαλεια αυτα τα πρωτα σε δρομο χωρις κινηση και με αξιολογο πλατος,πχ.εδω στο συνεργειο της BMW εχει μια τεραστια αλανα για παρκιγκ αμεσως απ'εξω,οποτε οι πρωτες δοκιμες θα γινουν σε ασφαλες περιβαλον.thumb

δεν το εχω δοκιμασει οπως προειπα,αλλα για να εχει γινει χωρις "παρατραγουδα" στο παρελθον,μαλλον δουλευει.:original:

Nikos320
30-06-13, 15:05
Τελικά μάλλον παιδιά όλοι το ίδιο θέμα έχουμε, υπάρχει κάποιος που να έκανε κάτι και να βρήκε λύση? Είναι πολύ σπαστικό….Ανδρέα παρόλα ότι αυτή την περίοδο τρέχω με την δουλειά οτιδήποτε νέο έχω ή οτιδήποτε κάνω θα σε κρατώ ενήμερο…

Nino
30-06-13, 15:07
στα φορα λενε οτι το σφυριγμα στα τακακια συμβαινει λογω συντονισμου, για αυτο θελει γρασσο χαλκου σε σπραυ ή σε παστα.
Τετοιο υπαρχει παντου οπου πουλανε ειδη αυτοκινητου απλα η παστα λενε (στα φορα) οτι ειναι η καλυτερη!!

S8N
30-06-13, 15:08
Το πολυ πολυ να βαλω την αγγελια στην κατηγορια 'Εχει ζημια'.

spar@
30-06-13, 15:10
επειδη θα σκοτωθειτε, σπρει γρασσου απ την πλευρα που το τακακι εφαπτεται με το εμβολο της δαγκανας, και οχι με τον δισκο....πφφφ!!!

συνηθως σφυριγμα εχουμε οταν το τακακι ειναι σκληρο, ειναι πολυκαιρισμενο ή εχουν μπει χωματοπετραδακια αυτο φτιαχνεται ή με αλλαγη ή με φυσημα αν ειναι καινουρια καλης ποιοτητας...
επισης σφυριγμα ερχεται και απ την δαγκανα,εμβολο πισω τακακι....αυτο θελει σπρει γρασσου!

Nikos320
30-06-13, 15:17
Έτσι το δέχομαι είναι ίσως πιο σωστό και ασφαλές, εννοείς στο πίσω μέρος που συνήθως τα τακάκια έχουν μεταλλική βάση με λαμάκι?? να ρίξω σε όλο εκεί το μέρος σπρέι γράσου? Αν περνούσα μια στρώση γρασογραφίτη θα έκανε κακό????

spar@
30-06-13, 15:19
Έτσι το δέχομαι είναι ίσως πιο σωστό και ασφαλές, εννοείς στο πίσω μέρος που συνήθως τα τακάκια έχουν μεταλλική βάση με λαμάκι?? να ρίξω σε όλο εκεί το μέρος σπρέι γράσου? Αν περνούσα μια στρώση γρασογραφίτη θα έκανε κακό????

θα τα βγαλεις τα τακακια για να το κανεις αυτο, γρασσογραφιτη ριξε καλυτερος ειναι...
αν πεσει στην παστα να ξερεις τα πετας!

Nikos320
30-06-13, 15:24
Όταν τα βγάλω να τα τρίψω και λίγο με σμυριδόπανο??? Ή δεν χρειάζεται?? Να περάσω και την δαγκάνα και το τακάκι με σπρέι καθαρισμού φρένων???

spar@
30-06-13, 15:28
επισης σφυριγμα εχουμε οταν τα τακακια ειναι καινουρια και ο δισκος εχει φτασει στη μεση της ζωης του, πολλοι μηχανικοι δεν σπανε την ακρη στις ακρες, τα αφηνουν οπως ειναι και στα πρωτα κμ η παστα απ το τακακι παιρνει το σχημα του δισκου..
μεχρι τοτε υπαρχει σφυριγμα...

spar@
30-06-13, 15:31
Όταν τα βγάλω να τα τρίψω και λίγο με σμυριδόπανο??? Ή δεν χρειάζεται?? Να περάσω και την δαγκάνα και το τακάκι με σπρέι καθαρισμού φρένων???

σπρει καθαρισμου φρενων αφοβα, και φυσημα το τακακι, εκτος και αν δεις οτι ειχε πετραδακια και εχουν χαραξει κομματι απ το τακακι, απλα μην μπλεξεις με τριψιματα, γιατι θα πρεπει να το κανεις πολυ προσεκτικα, ισια, και σωστα, οποτε αστο...+ οτι, οτι σκονη μυριζεις απ την παστα ειναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ....
αστο να παρει σχημα μονο του πανω στον δισκο, απλα φυσηξε τα να φυγουν πετραδακια κλπ αν εχει!

Nikos320
30-06-13, 15:40
Οκ φίλε θα το δοκιμάσω, μια τελευταία ερώτηση αν βάλω αντί για σπρέι γράσου, κανονικό γράσο που γρασάρουμε θα κάνει κακό???

spar@
30-06-13, 16:14
Οκ φίλε θα το δοκιμάσω, μια τελευταία ερώτηση αν βάλω αντί για σπρέι γράσου, κανονικό γράσο που γρασάρουμε θα κάνει κακό???
βαλε γραφιτουχο γρασσο σε σπρει, εχει την ταση να κολλαει...να αντεχει σε σκουριες και σε θερμοκρασιες..
μπορεις να βρεις και σε μορφη παστας γρασσο κανονικα με τις παραπανω δυνατοτητες..
υπαρχει γραφιτουχο γρασσο για τακακια..
το κανονικο γρασσο που λες, αν δεν εχει αντοχη σε θερμοκρασια κλπ θα γινει λαδι οποτε οχι!

mark e92
30-06-13, 19:59
Στα πίσω το είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα έλυσα τα τακάκια τα πέρασα ενα σπρέι που πήρα για τέτοια δουλειά (στο πισω μέρος) έτριψα και γωνίες και μετά τα ξαναμονταρισα και απο τότε ολα ΟΚ!

kapamaru1
30-06-13, 20:00
Το είχε αυτό το CRV των γωνιών μου. Με το που έβαζες καινούργια σφύριζαν από τη πρώτη μέρα (κ όχι λίγο. Αρκετά δυνατά). Το πρόβλημα ήταν πως βάζαμε τακάκια εμπορίου κ όχι γνήσια. Μόλις δοκιμάσαμε με γνήσια δεν έχει ξανά σφυρίξει....Δε ξέρω μαν αν σε βοηθάω καθόλου......

mark e92
30-06-13, 20:02
Το είχε αυτό το CRV των γωνιών μου. Με το που έβαζες καινούργια σφύριζαν από τη πρώτη μέρα (κ όχι λίγο. Αρκετά δυνατά). Το πρόβλημα ήταν πως βάζαμε τακάκια εμπορίου κ όχι γνήσια. Μόλις δοκιμάσαμε με γνήσια δεν έχει ξανά σφυρίξει....Δε ξέρω μαν αν σε βοηθάω καθόλου......

Εμένα τα πίσω μαμά ήταν...

fanisk
30-06-13, 21:28
Τα πίσω τακάκια μου όταν πατάω φρένο κάνουν ένα σφυριγματάκι το οποίο δεν είναι έντονο άμα έχω κλειστά παράθυρα αλλά όσο να ναι αυτό το σφύριγμα με κάνει να νιώθω ότι οδηγώ καμιά σακαράκα, υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ από αυτό?? σημειωτέων τα τακάκια μου έχουν πάρα πολύ γόβα, είναι σχεδόν καινούργια.

https://www.mt-tuning.com/images/product_images/popup_images/6622_0.jpg

thumb

alexm
30-06-13, 22:23
Σκουξιμο απο τα τακακια και πιο συγκεκριμενα στον θορυβο που παραγουν ορισμενοι τυποι τακακιων

καποια τακακια παραγουν θορυβο απο δυο μεριες

1: στην επαφη του πισω μερος του τακακιου με το εμβολο-α που συνοδευεται συνηθως απο εντονο θορυβο σχεδον σε ολο το φρεναρισμα
2: στην επαφη του τακακιου με τον δισκο που συνοδευεται συνηθως με θορυβο στο τελος του φρεναρισματος οταν τεινει το αυτοκινητο να ακινητοποιηθει

στην πρωτη περιπτωση το προβλημα λυνεται με τα σπρέι ή παστες χαλκου και σαν μια πολυ καλη επιλογη θα ελεγα το γνωστο κοκκινο σπρέι της wurth

στην δευτερη περιπτωση το θεμα ειναι συνθετο γιατι ο θορυβος προερχεται απο διαφορα αιτια: τυπος τακακιου, υλικα κατασκευης τακακιου, ποιοτητα δισκοπλακας, και οι λυσεις απο ειναι πολλες εως καμια.....
στα racing τακακια ή τυπου racing ο θορυβος ειναι αναμενομενος και δεν μπορουμε να κανουμε σχεδον τιποτα...., στα τακακια για χρηση δρομου ομως υπαρχουν καποιες λυσεις που μπορουν να μειωσουν εως να εξαφανισουν τον θορυβο

εαν αλλαξουμε τακακια και δισκους μαζι, στρωνουμε τακακι επανω στο δισκο (https://www.zeckhausen.com/bedding_in_brakes.htm) και μαλλον δεν θα εχουμε καθολου θορυβο
εαν αλλαξουμε μονο τακακια, τρωμε φαλτσα τις γωνιες, κανουμε μια πολυ λεπτη διαγωνια χαραξη στην παστα του τακακιου (εως λιγο πριν την μεταλλικη βαση) και κανοντας λιγα χλμ περιμενουμε να παρει το τακακι το πατημα του δισκου
εαν ο θορυβος μετα απο αυτα συνεχιζει η τελευταια λυση ειναι το σπρέι γρασου!!!
ξεκαζουμε στην παστα του τακακιου λιγο σπρέι γρασου, το αφηνουμε 2-3 λεπτα, μετα το σκουπιζουμε πολυ καλα με ενα καθαρο απο λαδια πανι, τοποθετουμε το τακακι στην δαγκανα και κανουμε 2-3 πρωτα φρεναρισματα σε ελεγχομενο χωρο!!!
μετα τα 2-3 πρωτα φρεναρισματα το φρενο θα ειναι οπως πριν, ο θορυβος στις περισσοτερες των περιπτωσεων φευγει, αφου το γρασο (για αυτη την λιγη ωρα που μενει επανω στην παστα) εχει την ιδιοτητα να σπαει την χημικη αντιδραση των υλικων του συγκεκριμενου τακακιου οταν ερχετε σε επαφη με τον δισκο, η χημικη αντιδραση αυτη παραγει και τον θορυβο

οταν εβαλα τα βρεμπο ειχα λιγο θορυβο στα πισω τακακια, με το χαραγμα και το φαγωμα στις γωνιες μειωθηκε αρκετα, αλλα με το γρασο εξαφανιστηκε τελειως!!!

Υ.Γ: αν και το εχω κανει εδω και 1 χρονο σε Μ5 Ε60 2 τονων βαρους και δεν εχω κανενα προβλημα με τα φρενα, θεωρω πως το γρασο στην παστα του τακακιου ειναι λαθος και δεν θα παροτρυνα ποτε κανεναν να το κανει στο αυτοκινητο του!!!

aristent
30-06-13, 23:55
εμ μας λες την λυση,εμ δεν μας την προτεινεις!!!:D

Nikos320
30-06-13, 23:57
Αρχικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που απαντήσατε στο πρόβλημα μου, ένας λόγος που ειλικρινά χαίρομαι και αγαπώ αυτό το φόρουμ είναι ότι υπάρχουν άτομα που αμέσως βοηθάνε καλοπροαίρετα χωρίς ειρωνείες και τουπέ…στο θέμα μας λοιπόν, αρχικά έχω μαμά τακάκια δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ και το σφύριγμα το κάνουν στην αρχή του πατήματος του φρένου και κυρίως όταν το πατώ πιο απαλά άμα το πατήσω σφιχτά και τέρμα σταματάει…

Ε91
01-07-13, 00:05
Από περιέργεια,πόσο προσδώκιμο ζωής σου γράφει το OBD ότι έχουν ακόμη τα τακάκια, που κάνουν θόρυβο;

Nikos320
01-07-13, 00:35
To obd θα σου πω σίγουρα αύριο πάντως με το μάτι έχουν πάρα πολύ ψωμί...το αμάξι έχει κάνει 19000...

individual
01-07-13, 07:18
παλια και δοκιμασμενη λυση,ειναι το απλο γρασο στην πισω μερια φυσικα.
αν υπαρχει αυτο που εχει χαλκο μεσα,ακομη καλυτερα.
φυσικα κοιταμε αν ο ηχος προερχεται απο καπιο πετραδακι φυσικα η καποιο ξενο σωμα γενικα.
δεν βαζουμε γρασο με τα κιλα......αλλα ισα-ισα να καλυψουμε ολη την επιφανεια.
το εχω κανει πολλες φορες.
αυτο συμβαινει συνηθως με τα ''σκληρα'' τακακια και δεν εχει να κανει αν ειναι του εμποριου η της ''μαμας''

Andri
01-07-13, 15:05
Αρχικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που απαντήσατε στο πρόβλημα μου, ένας λόγος που ειλικρινά χαίρομαι και αγαπώ αυτό το φόρουμ είναι ότι υπάρχουν άτομα που αμέσως βοηθάνε καλοπροαίρετα χωρίς ειρωνείες και τουπέ…στο θέμα μας λοιπόν, αρχικά έχω μαμά τακάκια δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ και το σφύριγμα το κάνουν στην αρχή του πατήματος του φρένου και κυρίως όταν το πατώ πιο απαλά άμα το πατήσω σφιχτά και τέρμα σταματάει…

Ακριβώς αυτό κάνει και σε μένα, έχουμε ίδιο αυτοκίνητο μόνο που εμένα από 19,5Κ χλμ που είχε πέρυσι που το πήρα πλησιάζει τα 43Κ αυτήν την περίοδο... (με μαμά τακάκια-δίσκους) Επειδή είπες ότι έχεις 19Κ χλμ , συγκρίνω χλμ στα τακάκια
Αν έχουμε και ίδια χρονολογία κατασκευής μήπως φταίει κάτι στην ηλικία από τα τακάκια?Δεν ξέρω υποθέσεις κάνω... αυτήν η Plastilube πάντως πρέπει να είναι πολύ καλή...να δω πότε θα βρω χρόνο να αγοράσω και να πάω να μου σηκώσουν το αμάξι ....

Nikos320
01-07-13, 16:46
Θα δοκιμάσω σύντομα να βγάλω τα τακάκια μου και να πειραματιστώ μπας και βγάλω άκρη, θα βάλω για αρχή πίσω γράσο αν συνεχιστή θα βάλω και μπροστά στο τακάκι, Αντρέα ότι νέο έχω θα σε ενημερώσω αν δεν βγάλω άκρη θα ψάξω να αγοράσω και εγώ το plastilube…

fanisk
01-07-13, 17:37
Βαλτε το αμεσα, αν θυμαμαι καλα κανει 4.5¤ το ενα. DS2500 και δεν σφυριζουν πια.

Nikos320
01-07-13, 17:47
Φάνη έβαλες αυτά τα τακάκια και δεν σου σφυρίζουν??πάντως εγώ για αλλαγή θέλω ακόμα καμία 30000km άρα πειραματιζόμαστε να μην σφυρίζουν τα υπάρχων...

Solorider
01-07-13, 18:49
μηπως αλλαξες τακακια σε μη καινουργιους δισκους και δεν τροχιστηκαν στις γωνιες?

Nikos320
01-07-13, 22:46
Όχι φίλε και οι δίσκοι αλλά και τα τακάκια μου είναι μαμά.

fanisk
01-07-13, 22:50
Φάνη έβαλες αυτά τα τακάκια και δεν σου σφυρίζουν??πάντως εγώ για αλλαγή θέλω ακόμα καμία 30000km άρα πειραματιζόμαστε να μην σφυρίζουν τα υπάρχων...

Νικο ειναι το 3ο ή το 4ο σετ που εχω βαλει, δεν θυμαμαι, παντα σφυριζαν αλλα δεν ειχα ανακαλυψει το plastilube. Σε αυτο που εχω τωρα δεν ακουγεται τιποτα.

Nikos320
03-07-13, 16:10
Επανέρχομαι λοιπόν μιας και έλυσα τα τακάκια μου, αρχικά οι γωνίες του ήταν κομμένες εγώ απλά με ένα ψιλό σμυριδόπανο τα έτριψα ένα τακ γιατί είχαν σαν δοντάκι στις άκρες, μετά τα πέρασα με καθαριστικό φρένων και τις δαγκάνες επίσης, διέκρινα ότι στο πίσω μέρος τους κάποια μορφή πάστας πρέπει να είχε μπει από την μαμά bmw γιατί είχε σαν πατούρα από λίπανση και στα ίδια σημεία έβαλα και εγώ γρασογραφίτη σε πάστα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες…αποτέλεσμα μετά από πολλές δοκιμές και ζέσταμα στα φρένα το σφύριγμα να έχει χαθεί αλλά να μου το κάνει όταν κάνω όπισθεν και πατώ φρένο…τι άλλο μπορεί να φταίει???

Andri
03-07-13, 16:17
Έλυσες και τα 4 μόνος σου?!
Τόσο εύκολο είναι?

Nikos320
03-07-13, 16:23
Τους δυο πίσω έλυσα γιατί τα πίσω σφύριζαν, δεν είναι κάτι δύσκολο Αντρέα αν ασχολείσαι γενικά, γύρω στα 15 λεπτά περίπου τον τροχό έκανα γιατί έπλυνα και από μέσα τις ζάντες και έβαψα και την βίδα στην μέση της δισκόπλακας που είχε σκουριάσει…

Andri
03-07-13, 16:24
Εγώ που δεν ασχολούμαι? Συνεργείο αναγκαστικά ε?χμμμ
Μήπως ακούγονται τα μπροστά τώρα που είπες για λίγο??

Nikos320
03-07-13, 16:31
Πάλι τα πίσω ακούγονται αλλά μόνο όταν κάνω όπισθεν, δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, γμτ είμαστε μακριά αλλιώς θα σε έφτιαχνα να μην έμπλεκες με συνεργεία, πάντως πιστεύω άμα ψάξεις όλο και κάποιο DIY θα υπάρχει, όπως επίσης ότι απορία έχεις μπορώ να σου δώσω το τηλ να με πάρεις…

fanisk
03-07-13, 16:33
Αφου ακους τα πισω, μηπως ειναι οι σιαγονες του χειροφρενου και οχι τα τακακια?

Nikos320
03-07-13, 16:35
Γιατί όμως τώρα με το γράσο σταμάτησε ο θόρυβος και κάνει μόνο στην όπισθεν???

Andri
03-07-13, 16:36
Αφου ακους τα πισω, μηπως ειναι οι σιαγονες του χειροφρενου και οχι τα τακακια?

Τι μπορεί να έχουν πάθει δλδ?

fanisk
03-07-13, 16:39
Τι μπορεί να έχουν πάθει δλδ?

Να εχουν πιασει σαβουρα απο τη τριβη και να θελουν καθαρισμα. Ισως να ακουγοταν και πριν αλλα να καλυπτε το θορυβο το τακακι. Πρεπει να παει σε ενα συνεργειο να το δουν, απο το pc δεν βγαινει ακρη.

Nikos320
03-07-13, 16:42
fani το θέμα είναι ότι όλοι μας έχουμε το ίδιο πρόβλημα άρα αποκλείεται σε όλους να επιάσαν σαβούρα οι σιαγόνες πιστεύω...

fanisk
03-07-13, 16:48
Δεν ξερω, βρειτε τα μονοι σας. Η Ζετεσερουμπα δεν κανει κιχ. :D

Nikos320
03-07-13, 16:49
χαχαχα μια χαρά σε βρίσκω τότε...κούκλα το εργαλείο σου.

Andri
03-07-13, 16:56
Δεν ξερω, βρειτε τα μονοι σας. Η Ζετεσερουμπα δεν κανει κιχ. :D

Για Ζ4 f/l ξεκίνησα στην αντιπροσωπεία...με E92 έφυγα :whistle:

S8N
03-07-13, 18:56
Στην όπισθεν αλλάζει η φορά τριβής, γι' αυτό. Είναι φυσιολογικό.

aristent
03-07-13, 19:31
Στην όπισθεν αλλάζει η φορά τριβής, γι' αυτό. Είναι φυσιολογικό.

φυσιολογικο??...να "τριζει" η οπισθεν???:D

...ευτυχως δεν του ειπες του ανθρωπου να την "γρασσαρει την οπισθεν"!!!

Think McFly, THINK!!!

:hystericalbs1: :thumbsup: :th_Laie_67-1:

Nikos320
03-07-13, 21:22
S8N άρα για την όπισθεν δεν έχουμε κανένα γιατροσόφι???

aristent
03-07-13, 21:37
S8N άρα για την όπισθεν δεν έχουμε κανένα γιατροσόφι???

αποφυγε την....οσο μπορεις!!!:thumbsup:

Nikos320
03-07-13, 21:47
χαχαχαχαχα οκ θα προσπαθήσω...;)

mark e92
03-07-13, 21:54
fani το θέμα είναι ότι όλοι μας έχουμε το ίδιο πρόβλημα άρα αποκλείεται σε όλους να επιάσαν σαβούρα οι σιαγόνες πιστεύω...

Συγνώμη που υπάρχουν σιαγόνες στο Ε92????

aristent
03-07-13, 22:03
Συγνώμη που υπάρχουν σιαγόνες στο Ε92????

στους πισω δισκους!!! ...ειναι εσωτερικα στην καμπανα του δισκου και ειναι για το χειροφρενο.thumb

mark e92
03-07-13, 22:14
Που ειναι οι σιαγόνες?
https://realoem.com/bmw/showparts.do?model=WB71&mospid=49564&btnr=34_1478&hg=34&fg=12

aristent
03-07-13, 22:18
Που ειναι οι σιαγόνες?
https://realoem.com/bmw/showparts.do?model=WB71&mospid=49564&btnr=34_1478&hg=34&fg=12

https://realoem.com/bmw/partgrp.do?model=WB71&mospid=49564&hg=34&fg=40

mark e92
03-07-13, 22:29
Και για πιο λόγο το έκανε έτσι ο Γερμανός???
(Ετσι ήταν ενα CRV παλιά...)

aristent
03-07-13, 22:36
Και για πιο λόγο το έκανε έτσι ο Γερμανός???
(Ετσι ήταν ενα CRV παλιά...)

κοστος????.....η εξτρα δαγκανα για χειροφρενο στον πισω δισκο,.... μαλλον κοστιζε παραπανω....

Nikos320
05-07-13, 17:43
Καμιά λύση για να μην κάνουν θόρυβο τα τακάκια στην όπισθεν ώστε να το τελειοποιήσουμε??

aristent
05-07-13, 17:48
Καμιά λύση για να μην κάνουν θόρυβο τα τακάκια στην όπισθεν ώστε να το τελειοποιήσουμε??

κανε μια διαδρομη κανα χιλιομετρο με την οπισθεν,πατωντας μια γκαζι μια φρενο.....αν μετα τριζει ξανα,αλλα αυτη τη φορα οταν προχωρας μπροστα.....εγω δεν φερω ευθυνη!!!:thumbsup:

this is a fly,.... not a diy!!!!:th_Laie_67-1: :thumbsup:

GanKostas-E90
05-07-13, 23:44
Να εχουν πιασει σαβουρα απο τη τριβη και να θελουν καθαρισμα. Ισως να ακουγοταν και πριν αλλα να καλυπτε το θορυβο το τακακι. Πρεπει να παει σε ενα συνεργειο να το δουν, απο το pc δεν βγαινει ακρη.

Φανη μια ερωτηση μπορεις να καθαρισεις τις σιαγονες χωρις να βγαλεις δισκους?

Andri
05-07-13, 23:46
Φανη μια ερωτηση μπορεις να καθαρισεις τις σιαγονες χωρις να βγαλεις δισκους?

Φιλαράκι μας λες ότι σφυρίζει και το e90?
Καλώς ήρθες στην παρέα μας :thumbsup:
Υ.Γ Ούτε σε γήπεδο τόσα σφυρίγματα :whistle:

Nikos320
05-07-13, 23:49
Μα έλεος όλα τα bmw σφυρίζουν??πφφφ τι σκατοτακάκια φοράμε γμτ...

GanKostas-E90
05-07-13, 23:52
Φιλαράκι μας λες ότι σφυρίζει και το e90?
Καλώς ήρθες στην παρέα μας :thumbsup:
Υ.Γ Ούτε σε γήπεδο τόσα σφυρίγματα :whistle:

Το δικο μου φιλαρακι κανει σαν ξεκουρδιστη κιθαρα:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Nikos320
05-07-13, 23:59

Ο θόρυβος από πίσω έρχεται φίλε στο δικό σου???

Andri
06-07-13, 00:04

"Γρατσουνάει" καλά?:th_Laie_67-1:
Δεν φρενάρεις πολύ στο δρόμο ..Θέλει πίστα μου είπε...:whistle:

GanKostas-E90
06-07-13, 00:05
Ο θόρυβος από πίσω έρχεται φίλε στο δικό σου???

Ναι σαν να εχει πιασει κατι ο τροχος ενα διακοπτομενο ηχο πως ειναι οταν πιανει το τακακι στον δισκο καπως ετσι δεν σφυραει εμενα δεν ειναι του καλλιτεχνικου:th_Laie_67-1:

Andri
06-07-13, 00:07
Παιδιά όταν ήμουν μικρός έβαζα τενεκεδάκια από αναψυκτικά στην πίσω ρόδα του ποδηλάτου....Εκεί να βλέπατε σφύριγμα...
Αθόρυβα είναι τα φρένα μας, όλο παράπονα είμαστε....