Επιστροφή στο Forum : Λάδι στο ψυγείο νερού 116i
Ανοίγω την ταπα του δοχειου νερού του ψυγειου να τσεκαρω στάθμη πριν από ταξίδι κ βλέπω πάνω πάνω ίχνος λαδιού κηλίδες ,ωστοσω κάνω το ταξίδι. θερμοκρασιες έχουν ως εξής: temp περιβάλλοντος ~30 C'. Λαδιού ~110 C' . Νερού 94-98 C' ταχύτητα 110~130 στην εθνική . Στάθμη λαδιού κανονική , ελεγχω την ταπα για ίχνος μιγματος νερού με λάδι κ δεν υπάρχει παρά μόνο καθαρό λάδι, το αυτοκίνητο (116I 2007 με 142000 km)200αριζει κανονικά , ούτε στροφές παίζουν ούτε ρεταρι τίποτα άλλο ασυνήθιστο, υποθέτω φλαντζα κεφαλής ότι δεν είναι διότι θα περνούσε κ νερό στο λάδι φαντάζομαι .τις θερμοκρασίες τις βλέπω ψηφιακά στην οθόνη συνδεδεμένη με τον εγκέφαλο.
Ανοίγω την ταπα του δοχειου νερού του ψυγειου να τσεκαρω στάθμη πριν από ταξίδι κ βλέπω πάνω πάνω ίχνος λαδιού κηλίδες ,ωστοσω κάνω το ταξίδι. θερμοκρασιες έχουν ως εξής: temp περιβάλλοντος ~30 C'. Λαδιού ~110 C' . Νερού 94-98 C' ταχύτητα 110~130 στην εθνική . Στάθμη λαδιού κανονική , ελεγχω την ταπα για ίχνος μιγματος νερού με λάδι κ δεν υπάρχει παρά μόνο καθαρό λάδι, το αυτοκίνητο (116I 2007 με 142000 km)200αριζει κανονικά , ούτε στροφές παίζουν ούτε ρεταρι τίποτα άλλο ασυνήθιστο, υποθέτω φλαντζα κεφαλής ότι δεν είναι διότι θα περνούσε κ νερό στο λάδι φαντάζομαι .τις θερμοκρασίες τις βλέπω ψηφιακά στην οθόνη συνδεδεμένη με τον εγκέφαλο.
εισαι σιγουρος στην ταπα του ψυγειου ειχε κηλιδες λαδιου? η μηπως καπιο λιπαρο υλικο που μαζευετε σαν πουρι που ειναι απο το παραπανω αντιψυκτικο, τσεκαρε το παλι
Φίλε μου το έχω τσεκάρει αρκετές φορές εδώ κ δυο μέρες ώσπου τελικά σήκωσα το δοχείο ταπωνοντας in-out χωρίς να κάνω drain το ψυγείο . Γύρισα το δοχείο σε διαφάνει πλαστικό κ το τσεκαρισα με σιγουριά κ είναι ακριβώς το λάδι της μηχανής όλο ίδιο χρώμα(cas..l 5_30)κ είναι λες άνοιξε κάποιος την ταπα του ψυγειου κ έριξε μέσα λάδι μιλάμε τόσο ζωντανό .βεβαια στα τοίχωματα ήταν μπορω να πω σαν τον αφρό του φραπέ ένα τέτοιο πράγμα .
Φίλε μου το έχω τσεκάρει αρκετές φορές εδώ κ δυο μέρες ώσπου τελικά σήκωσα το δοχείο ταπωνοντας in-out χωρίς να κάνω drain το ψυγείο . Γύρισα το δοχείο σε διαφάνει πλαστικό κ το τσεκαρισα με σιγουριά κ είναι ακριβώς το λάδι της μηχανής όλο ίδιο χρώμα(cas..l 5_30)κ είναι λες άνοιξε κάποιος την ταπα του ψυγειου κ έριξε μέσα λάδι μιλάμε τόσο ζωντανό .βεβαια στα τοίχωματα ήταν μπορω να πω σαν τον αφρό του φραπέ ένα τέτοιο πράγμα .
ισως απο καπια αναθυμιαση,,,,,,αλλα Πως,,,,,,τρελλο ακουγετε ,,,,,θα'χε επηρεαση και το κατω ολο συστημα του νερου του μοτερ 100%,,,,,,,, τρελλη φαση
Δες στην τάπα του λαδιού εχει νερά?
Μπωρει να εχει αρχίσει να δακρύζει απ την φλατζα.δεν γίνεται να εχει παει αλιος λαδι στο νερο ή νερό στο λάδι..φαίνεται περίεργο..σου εχει ανεβάσει ποτε θερμοκρασίες?
Στην ταπα του λαδιού βλέπεις μόνο λάδι καθαρο
Σχετικα με Θερμοκρασίες την πιο υψηλή που έχω δει με ζορισμα σε ανηφόρα πάνω από 5 km απόστασης στην εγνατια κ με μεγάλη ταχύτητα (km/h) είναι του λαδιου στους 125 C' max. Και 98 C' του νερού . Φυσικά μόλις κόβω ταχύτητα πέφτουν κατευθείαν,
Αν έστω δακριζε η φλαντζα λογικά δεν θα έπεφτε κ η απόδοση της μηχανής;
Μήπως δεν είναι λαδι από την μηχανή;
Πότε άλλαξες αντιψυκτικο; ή πότε έκανες τελευταίο service?
Μήπως ο μάστορας έβαλε λίγο λάδι στην τάπα του νερού για να βιδωνει πιο εύκολα;