Επιστροφή στο Forum : Θερμοκρασία κινητήρα
Christopherk
28-06-13, 00:04
Είναι φυσιολογικό μετά από 2, 5 ώρες σβηστό ( 21.00 με 23.30 ) να μην έχει πέσει καθόλου η θερμοκρασία του μοτέρ;
Bazil Van Sinner
28-06-13, 00:46
οχι!
να φανταστω οτι μιλας για τον δεικτη και οχι για το μεταλλο?
Christopherk
28-06-13, 00:51
Ναι!
Και φαντάσου πριν είχε κάνει διαδρομή περιστέρι Κορυδαλλός τίποτα το τρελό.
Παίζει να μην δίνει εντολή να κρυώσει ο κινητήρας;
Bazil Van Sinner
28-06-13, 00:52
δεν γνωριζω,αλλα δεν νομιζω.
περιμενω να μαθω και γω,ευχομαι να ναι κανα κολημα απλο.
η θερμοκρασια που ειναι?
μιλαμε για βραδυ ή μεσημερι?
με τη ζέστη που κάνει, μου φαίνεται εντελώς φυσιολογικό.
STREETRACING
28-06-13, 08:30
Καθολου να μην εχει πεσει ειναι περιεργο.
Λιγο ειναι φυσιολογικο.
Και στο δικο μου Ε46 το ίδιο συμβαίνει, όχι δεν πέφτει καθόλου αλλα πολυ αργά.
Κάτι είχα διαβάσει ότι κρατάει τη θερμοκρασία για να είναι ζεστό όταν το ξανα χρησιμοποιήσεις? τώρα το πως? δεν ξερω?
Christopherk
28-06-13, 09:46
η θερμοκρασια που ειναι?
μιλαμε για βραδυ ή μεσημερι?
Για βράδυ λέμε με διαδρομή το αμάξι 10χλμ πες
θερμοστατης.......check επειγοντως....
Αν εννοείς κολλημένος κλειστός θερμοστάτης θα του ανέβαζε υψηλή θερμοκρασία λογικά...κάτι που δεν ανέφερε.
Christopherk
28-06-13, 14:35
Όχι όταν δουλεύει το αμάξι είναι στα κανονικά επίπεδα
Μήπως εχει κολλήσει το καντράν σου?Γιατη αν ηταν θερμοστάτης η κατη άλλο θα σου ανεβαζε θερμοκρασία..
Nick bmwlover
28-06-13, 17:08
Εκτος απ'ολα τα αλλα που ειπαν τα παιδια,το βεντιλατερ το ακους καθολου,ποσα συχνα κ σε τι ρυθμο δουλευει;
δες τον αισθητηρα του οργανου κουνησε το θετικο καλοδιο παντα και δες με δοκιμαστικο αν φερνη ρευμα οταν ειναι ανοιχτο το κυκλωμα χωρις μιζα ,,μετα τσεκαρε και το σωμα (-) καλοδιο του αισθητηρα δες ειναι ενταξει?
Για να δεις αν δουλεύει ο δείκτης κάνε το cluster test...
Christopherk
28-06-13, 20:49
Εκτος απ'ολα τα αλλα που ειπαν τα παιδια,το βεντιλατερ το ακους καθολου,ποσα συχνα κ σε τι ρυθμο δουλευει;
Νομίζω πως όχι, τουλάχιστον όταν είναι
σβηστό δεν το άκουσα ποτέ..
Christopherk
28-06-13, 20:52
Για να δεις αν δουλεύει ο δείκτης κάνε το cluster test...
Δουλευει σίγουρα κανονικά
Απλά αργεί το αμάξι να κρυώσει.
Όταν σβήνει το αμάξι στα E46 δουλεύει το βεντιλατερ;
SoNiC_77Gr
28-06-13, 21:42
Φιλε το θεωρω φυσιολογικο, το βεντιλατερ δουλευει οσο η μηχανη στο αμαξι ειναι αναμμενη. Δεν το εχω ακουσει ποτε να δουλευει ενω εχω σβησει ηδη την μηχανη. Η θερμοκρασια μου ειναι στα νορμαλ επιπεδα. Για την αποσταση που λες εφοσον το αμαξι εχει δουλεψει πανω απο 1 τεταρτο εχει πιασει την θερμοκρασια που πρεπει κ οταν το σβησεις αργει να πεσει, φαντασου οτι με τις ζεστες που εχουμε ειδικα τωρα το καλοκαιρι πολλες φορες παω στην δουλεια το πρωι (9:00) και οταν σχολαω στις (17:00), εχει κρατησει ελαχιστα μεν ο δεικτης θερμοκρασια αλλα φαντασου οτι το ρελαντι δουλευει στα νορμαλ κ οχι οπως οταν το πρωτοξεκινας κρυο..
Οποτε φυσιολογικο ειναι, σε νορμαλ θερμοκρασιες κινητηρα κ σε νορμαλ θερμοκρασιες περιβαλλοντος θελει περιπου 3-4 ωρες για να πεσει τελειως..
Αν εννοείς κολλημένος κλειστός θερμοστάτης θα του ανέβαζε υψηλή θερμοκρασία λογικά...κάτι που δεν ανέφερε.
οι θερμοστατες δεν ειναι απαραιτητο να κολλησουν ειτε ανοιχτοι ειτε κλειστοι...μπορει να κολλησουν και στο ενδιαμεσο......μου χει τυχει καμποσες φορες...οποτε το πιο ανεξοδο που μπορεις να κανεις...ειναι να τον τσεκαρεις!!!!εγω απο εκει θα ξεκιναγα....