Επιστροφή στο Forum : Η παγίδα της μεταπώλησης.
Η μεγαλύτερη οικονομική “ζημιά” στη ζωή ενός αυτοκινήτου δεν είναι ούτε τα τρακαρίσματα, ούτε η ακριβή συντήρηση και τα εργατικά της αντιπροσωπίας. Για όσους δεν το ξέρουν, όλα τα αυτοκίνητα από την ημέρα που θα φύγουν με εσάς περήφανα από την έκθεση, αρχίζουν και “χάνουν” χρήματα. Μετά από τρία χρόνια κτήσης και 45,000 χιλιόμετρα, το καμάρι σας έχει χάσει τουλάχιστον το 50% της αρχικής του τιμής!!! Αν σε αυτό προσθέσουμε και περίπου 4000-8000 ευρώ (ισχύει πάνω-κάτω για όλα τα αυτοκίνητα) για τα έξοδα συντήρησης, τότε σίγουρα μιλάμε για μία από τις χειρότερες επενδύσεις που κάνατε στη ζωή σας.
Ακριβώς για αυτό το λόγο πολλοί από εμάς, υποσυνείδητα επιλέγουμε αυτοκίνητο για να αρέσει στον επόμενο ιδιοκτήτη… Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή, που πάνω κάτω είναι κοινά σε αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας, ένα μεγάλο βάρος στις επιλογές μας είναι και η τιμή μεταπώλησης.
Εμείς λοιπόν στο dreamcar.gr, προτείνουμε σε όλους εσάς να δεχτείτε πως το αυτοκίνητο είναι ένα είδος πολυτελείας (πρόκειται για ένα “κινητό χαράτσι”), και ας προσπαθήσουμε να το χαρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν κάποιος λοιπόν από εσάς επιθυμεί ένα ολοκαίνουργιο ροζ Peugeot 208 ή ένα καφέ Fiat Panda, να τρέξει και να το αγοράσει, όχι μόνο επειδή η ζωή είναι μικρή, αλλά και επειδή το να αγοράζουμε ακριβώς αυτό που μας αρέσει μπορεί να αποτρέψει την παρούσα μόδα του δίπολου Γερμανίας-Κίνας (και πολλά άλλα δίπολα…). Μην ξεχνάτε πως σε αυτές τις χώρες άλλωστε, σχεδόν κανένας δεν κάνει αυτό που πραγματικά θέλει.
Για να καταλάβουμε όμως, πως οι επιλογές αυτοκινήτου μπορεί να οδηγήσουν σε “εξάλειψη” της φθηνής οδήγησης για hobby, πρέπει να το σκεφτούμε σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ο περισσότερος κόσμος που έχει χρήματα στρέφεται προς τις γερμανικές εταιρίες και ο υπόλοιπος (που δεν έχει) προς τις Κινεζο-Κορεάτικες. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί τις πρώτες να μην προσπαθούν καθόλου να φτιάξουν κάτι όμορφο και με πάθος και τις δεύτερες να ρίχνουν τα κόστη παραγωγής τόσο χαμηλά, που κάνουν σχεδόν αδύνατο σε οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαίο κατασκευαστή να φτιάξει ένα αυτοκίνητο της προκοπής! Σε μερικά χρόνια λοιπόν, αν συνεχίσουμε να αγοράζουμε με αυτό τον τρόπο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα μετακινούμαστε σε πλαστικά αυτοματοποιημένα κουτάκια, πάνω σε ηλεκτρικές ράγες…
Αν για κάποιους τώρα αυτό δεν είναι πρόβλημα, επειδή τα αυτοκίνητα είναι απλά μέσα μετακίνησης κ.λπ κ.λπ, λυπούμαστε και του υπενθυμίζουμε πως κάποια στιγμή, αυτή ακριβώς η “κονσερβοποίηση” μπορεί να γκρεμίσει και κάποιο δικό του πάθος!
Τελικά το δίλημμα δεν είναι κόκκινο ή καφέ. Είναι αν δίνουμε τα χρήματά μας σε αυτοκίνητα, επειδή κάτι προσφέρουν στη ζωή μας και μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί ή μόνο και μόνο γιατί σε μερικά χρόνια η τιμή μεταπώλησης τους θα είναι καλύτερη;;;
https://www.dreamcar.gr/oriaka/car-resale-value
Η ζωη ειναι μικρη. Οποιος παιρνει αμαξι για να μετακινηθει απο το Α σημειο στο Β, εχει πολλες φτηνες επιλογες και δεν θα χασει πολλα χρηματα. Οποιος παιρνει αμαξι για ολους τους υπολοιπους λογους, να το παρει ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙ χωρις να σκεφτεται τον επομενο ιδιοκτητη. Ετσι κι αλλιως το αμαξι δεν ειναι επενδυση.
Υπαρχει το πιτογυρο, υπαρχει και η αστακομακαροναδα. Και τα 2 στη τουαλετα θα καταληξουν :th_Laie_67-1:
katsaraios
04-06-13, 18:23
Ειδικα σημερα με τετοια κατασταση ο κοσμος ο περισσοτερος και ισως ο λογικοτερος εχει αμαξι που κανει την δουλεια του και τον εξυπηρετει οικονομικα..
Καλα τα γουστα και οι απολαυσεις αλλα μειωθηκε συντριπτικα ο αριθμος αγοραστων που αγοραζουν για να χαρουν ενα αμαξι..
Σε ηλικιες αψητες η χωρις υποχρεωσεις μπορει να ισχυει ,οι ωριμοτεροι κοιτανε να την περασουν κουτσα στραβα και το θεμα αυτοκινητο παει πολυ πιο ασημαντα...
Υπαρχουν βεβαια και τα φορουμ με τους "ασθενεις" αλλα ειναι μια σταγονα στον ωκεανο,ασε που οι περισσοτεροι τα εχουν κανει βιτρινα αναγκαστικα..
Σε αυτο περι μεταπωλησης παντως συμφωνω ειναι μ@@ακια με το που βαζεις το κελιδι σε καινουριο να χανει την αξια του τοσο γρηγορα,ειναι και ενας λογος ακομα που αγοραζω μονο μεταχειρα..κοροιδευω τον εαυτο μου οτι δεν χανω αφου ηδη εχει χασει απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη..
Το θέμα είναι πιο πολύ αν σε μερικά χρόνια για να κάνεις ένα μπαντιλίκι θα θες το λιγότερο 40,000 ευρώ ενώ πριν 10 χρόνια μπορούσες και με τα μισά (μιλάω μόνο για καινούργια αυτοκίνητα). Μήπως δηλαδή με το να ψωνίζουμε όλοι από το ίδιο μαγαζί, θα κλείσουμε όλα τα υπόλοιπα...
λιγο off
οι σχιστοματηδες τυπωνουν αβερτα χρημα με οτι αποτελεσμα εχει αυτο, καθηστε να δουμε τους γερμανους με τις τιμες που εχουν που θα πουλανε σε λιγο καιρο!!
Ποτε δεν υπηρξε επενδυση η αγορα.ενος αυτοκινητου, εκτος μερικων σπανιων περιπτωσεων που δεν υπαρχει τιμη, ενω το απευθυνομενο κοινο ειναι διαφορετικης εισοδηματικης κατηγοριας σε σχεση με τους πολλους.
Ακριβώς... Οι λέξεις "επένδυση" και "αυτοκίνητο" δεν συνάδουν!
Ελάχιστες εξαιρέσεις τα super συλλεκτικά περιορισμένης παραγωγής μοντέλα π.χ BMW 507, που σήμερα την αγοράζεις 1.000.000 ευρώ (που λέει ο λόγος) και μπορεί σε 10 χρόνια να την πουλήσεις 3.000.000
Για να θεωρηθει ενα αυτοκινητο επενδυση θα πρεπει να σου βγαζει λεφτα.Κοινως τα ταξι.Ολα τα αλλα,θεωρουνται "χασουρα" στην τσεπη.Βεβαια αυτην την χασουρα μας την αναπληρωνει το αυτοκινητο, διαφορετικα στον καθενα μας.Δηλαδη αλλος το εχει απλα για να κινειται και να πηγαινει στην δουλεια του και αλλος απλα για να το καιει και να το ευχαριστιεται.Ή και ολα μαζι :thumbsup:
Ο χρονος που κερδιζεις με το οχημα σου σε σχεση με το να στηνεσαι για να παρεις μμμ, ειναι παραγοντας αποσβεσης. Θεωρειτε οτι ενας μεσος ανθρωπος κερδιζει απο τις μεταφορες του ενα ποσο σε χρονο, το οποιο το διαθετει για κατι αλλο.
Βεβαια αυτο πλεον δεν ισχυει σε πολλα κρατη, μιας και τα μμμ ειναι ο καλυτερος-οικονομικοτερος-γρηγοροτερος τροπος μετακινησης. Σε αντιθεση με την ελλαδα, που στη μια περιπτωση τα μμμ ειναι σκετη αγανακτηση, ενω το ιδιωτικο μμ, ειναι στην κυριολεξια βαρελι απατο για ναετας λεφτα...
dionisisM3
04-06-13, 22:38
Εγω εχω να πω ότι μια ζωή ζούμε και δε. Είναι το παν οι επενδύσεις και το χρήμα .
Και απο το να με πτώχευσει στο τέλος το ίδιο μου το κράτος καλύτερα να πτώχευσω μόνος μου χαλωντας και το τελευταίο μου ευρω σε βενζίνες και λάστιχα .
Και προτιμώ να είμαι στα εξήντα μου με το Μ3 μου με ιστορικά νούμερα παρα με 40 χιλιαρικα παραπάνω στην τράπεζα που έδωσα κάποτε για να το απόκτησω
Bazil Van Sinner
04-06-13, 22:40
Βασικα υπαρχει λυση,μπορεις να εισαι ο "δευτερος" η' ο "τριτος" και να γλυτωσεις
χασουρα.Ο 'πρωτος" πληρωνει για να ειναι "πρωτος" !
Οσον αφορα την διπολικοτητα,δεν την βρισκω σωστη για τον εξης λογο,εχουν
διαφορετικο target-group!Αυτος που θα παρει μεταφορικο μεσο,το πολυ πολυ να
ζητησει χρωμα αντε και κανα ντουλαπακι,ο αγοραστης της Veyron ομως,ζητησε
κατι παραπανω και αυτη ηταν η SS.Ομοιως με Zonda και λοιπες supercar-εταιριες
η' και ακομη πιο γιηνες,οπως η αγαπημενη μας.
Οταν ζηταει λοιπον καποιος που πληρωνει ολοκληρο R&D μπαινει σε λειτουργια,
με μονο θετικα αποτελεσματα προοδου στην οποια τεχνολογια,γυρνοντας αυτο το
γραναζι ,γυρνανε και αλλα πολλα και παραγεται εργοthumb
Το λοιπον,για μενα δεν υπαρχει "παγιδα' ,απλα η κατασταση της
μεταπωλησης.Το αυτοκινητο μαζικης παραγωγης αγαπαει τα νουμερα,
ζηταει πωλησεις για να δικαιολογησει την υπαρξη του να βγαλει και κερδος
Η αξιοκρατεια ερχεται πισω απο την μοδα και την φορολογια!
Το οτι γεμισε η Ελλαδα RX8 ξαφνικα δεν εφταιξε η Mazda που το βγαλε
φθηνο, ο Ελληνας αγοραστης που δεν μπορουσε να το συντηρησει,ομως,
φταει που πηγε και το πηρε!Τα περπατησαν λοιπον 4-5 χρονια και ξαφνικα
βγηκαν να τα πουλησουν,πακετο!Πολλα αυτοκινητα,μεγαλος
ανταγωνισμος,τρελλη πτωση τιμης!
Απο την αλλη,περπατησαν πολλα αυτοκινητα με leasing και αλλες
φοροαπαλλαγες,που επισης ριξαν πολυ τις τιμες.
Τελευταια θα πω πως,για να γινει το αυτοκινητο επενδυση πρεπει να βγει
εξω ο συναισθηματικο τομεας,που διακατεχει τους απανταχου petrolheads
Toτε και μονο τοτε μπορεις να το δεις εμπορικα και να κερδισεις!
Ειναι ακομη ενα κοινο σημειο με τη γυναικα!!!
Οταν συμπεριφερεσαι συναισθηματικα και ανθρωπινα,παντα θα βαζεις
φραγκα που καποια θα τα εισπραξεις ως συναισθηματα,βιωματα εμπειριες
καποια θα χασεις αντε αμα εισαι και τυχερος θα παρεις και προικα.
Οσοι ειδαν την γυναικα εμπορικα και μονο,σαν κρεας δηλαδη,εβγαλαν
κερδος:whistle:
Ε ρε και πως τα κλαιω τα 48 που εδωσα τοτενες...
Bazil Van Sinner
04-06-13, 22:51
Ε ρε και πως τα κλαιω τα 48 που εδωσα τοτενες...
Δεν στα "ξεπληρωσε" ???
Σε γενικές γραμμές εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως ακόμα και σε φθηνά αυτοκίνητα, όλοι μας πρέπει να τα αγοράζουμε ακριβώς όπως μας |φτιάχνουν|. Αν οι αγορές συνεχίσουν να βλέπουν πως μόνο το άσπρο polo ή το Kia ceed καλύπτουν το 40% της αγοράς δεν πρόκειται ποτέ να πούνε κάτσε να φτιάξω ένα ceed με 200 άλογα και τετρακίνηση. Αυτούς τους βολεύει άλλωστε να βγάζουν 3 ίδια μοντέλα από το ίδιο καλούπι. Μόνο αν η αγορά αρχίσει να διαφοροποιείται από τα ίδια και τα ίδια θα αναγκαστούν και αυτοί να βγάλουν κάποιο φθηνό αυτοκίνητο που να εξιτάρει!
Η μεγαλύτερη οικονομική “ζημιά” στη ζωή ενός αυτοκινήτου δεν είναι ούτε τα τρακαρίσματα, ούτε η ακριβή συντήρηση και τα εργατικά της αντιπροσωπίας. Για όσους δεν το ξέρουν, όλα τα αυτοκίνητα από την ημέρα που θα φύγουν με εσάς περήφανα από την έκθεση, αρχίζουν και “χάνουν” χρήματα. Μετά από τρία χρόνια κτήσης και 45,000 χιλιόμετρα, το καμάρι σας έχει χάσει τουλάχιστον το 50% της αρχικής του τιμής!!! Αν σε αυτό προσθέσουμε και περίπου 4000-8000 ευρώ (ισχύει πάνω-κάτω για όλα τα αυτοκίνητα) για τα έξοδα συντήρησης, τότε σίγουρα μιλάμε για μία από τις χειρότερες επενδύσεις που κάνατε στη ζωή σας.
Ακριβώς για αυτό το λόγο πολλοί από εμάς, υποσυνείδητα επιλέγουμε αυτοκίνητο για να αρέσει στον επόμενο ιδιοκτήτη… Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή, που πάνω κάτω είναι κοινά σε αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας, ένα μεγάλο βάρος στις επιλογές μας είναι και η τιμή μεταπώλησης.
Εμείς λοιπόν στο dreamcar.gr, προτείνουμε σε όλους εσάς να δεχτείτε πως το αυτοκίνητο είναι ένα είδος πολυτελείας (πρόκειται για ένα “κινητό χαράτσι”), και ας προσπαθήσουμε να το χαρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν κάποιος λοιπόν από εσάς επιθυμεί ένα ολοκαίνουργιο ροζ Peugeot 208 ή ένα καφέ Fiat Panda, να τρέξει και να το αγοράσει, όχι μόνο επειδή η ζωή είναι μικρή, αλλά και επειδή το να αγοράζουμε ακριβώς αυτό που μας αρέσει μπορεί να αποτρέψει την παρούσα μόδα του δίπολου Γερμανίας-Κίνας (και πολλά άλλα δίπολα…). Μην ξεχνάτε πως σε αυτές τις χώρες άλλωστε, σχεδόν κανένας δεν κάνει αυτό που πραγματικά θέλει.
Για να καταλάβουμε όμως, πως οι επιλογές αυτοκινήτου μπορεί να οδηγήσουν σε “εξάλειψη” της φθηνής οδήγησης για hobby, πρέπει να το σκεφτούμε σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ο περισσότερος κόσμος που έχει χρήματα στρέφεται προς τις γερμανικές εταιρίες και ο υπόλοιπος (που δεν έχει) προς τις Κινεζο-Κορεάτικες. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί τις πρώτες να μην προσπαθούν καθόλου να φτιάξουν κάτι όμορφο και με πάθος και τις δεύτερες να ρίχνουν τα κόστη παραγωγής τόσο χαμηλά, που κάνουν σχεδόν αδύνατο σε οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαίο κατασκευαστή να φτιάξει ένα αυτοκίνητο της προκοπής! Σε μερικά χρόνια λοιπόν, αν συνεχίσουμε να αγοράζουμε με αυτό τον τρόπο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα μετακινούμαστε σε πλαστικά αυτοματοποιημένα κουτάκια, πάνω σε ηλεκτρικές ράγες…
Αν για κάποιους τώρα αυτό δεν είναι πρόβλημα, επειδή τα αυτοκίνητα είναι απλά μέσα μετακίνησης κ.λπ κ.λπ, λυπούμαστε και του υπενθυμίζουμε πως κάποια στιγμή, αυτή ακριβώς η “κονσερβοποίηση” μπορεί να γκρεμίσει και κάποιο δικό του πάθος!
Τελικά το δίλημμα δεν είναι κόκκινο ή καφέ. Είναι αν δίνουμε τα χρήματά μας σε αυτοκίνητα, επειδή κάτι προσφέρουν στη ζωή μας και μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί ή μόνο και μόνο γιατί σε μερικά χρόνια η τιμή μεταπώλησης τους θα είναι καλύτερη;;;
https://www.dreamcar.gr/oriaka/car-resale-value
Ωραια τα οσα γραφεις.Αλλα το αμαξι καποια στιγμη αποφερει κερδος.Αυτη η στιγμη ερχεται μετα απο 10 χρονια περιπου με οσα χλμ κουβαλαει αρκει να το εχεις προσεξει καταλληλα.Το κερδος ερχεται την στιγμη που η τιμη πωλησης μεταχειρισμενου με οσα χλμ εχει=μικρο οφελος αποσυρσης=πιο ηρεμα το γκαζι και αν ειναι μικρο πχ 1600 καταναλωση παρομοια με ενα καινουργιο-τεχνολογια.Χωρια που η φιλοσοφια πλεον εχει αλλαξει.Με τα ιδια χρηματα που επαιρνες παλια ενα αξιολογο οικογενειακο σημερα τα δινεις για ενα μικρομεσαιο αμαξι.Ναι δεν εχουν 6-8 αεροσακους,δεν εχουν GPS,δεν εχουν i-πληρωνω-κεφαλια-της-κεφαλης-μου,tv oθονη αφης καθισματα με μνημη,αυτοματο κλιματισμο,αυτοματα αναδιπλομενους καθρεφτες,συναγερμο ή να πατας ενα μπιπ και απο τον καθρεφτη να ανοιγει η πορτα του σπιτιου.Αλλα οταν βλεπω οποιονδηποτε σε ενα καθισμα 10ετιας,2 πραγματα μου ερχονται στο μυαλο.Το γουσταρε-γουσταρει,δεν μπορει να αλλαξει αυτη την στιγμη.Μπορει να εχω ενα αμαξι ενα μονο χρονο,και ηξερα και ημουν σιγουρος οτι απο την πρωτη στιγμη που θα μπω μεσα χανω χρηματα.Ειναι οι ασφαλειες,ειναι τα σερβις,ειναι πολλα.Πηρα αμαξι που ειχε ξεμεινει και μαλλον θα καθοταν σε μια αντιπροσωπεια ή θα το ειχαν για τεστ drive.Αλλα καθε φορα που το χτυπαει ο ήλιος γινεται πρασινο,και καθε φορα που σκοτεινιαζει-βραδιαζει περνει μια αποχρωση βαθιου μπλε.Ε για αυτο το χρωμα μονο και μονο,χαζογελω καμμια φορα,και χαιρομαι που το πηρα και ας μην εχει και συναγερμο και idrive,και θυρες για ipod και ολα τα extra που καποιος θα επαιρνε.Την ασφαλεια που μου προσφερει και οτι με παει πρωτο εκει που θελει ηταν απο τους πρωτους κανονες μου,οπως και το να ειναι και οικονομικο.Για αυτο διαλεξα το αμαξι μου,και δεν με νοιαζει οσο και να χανει.Για αυτο το πηρα.Για αυτο οταν βλεπω καποιους εδω μεσα να λενε για m3 δεν λεω τον ****** και τα κυβικα και το τελος ταξινομησης και της συντηρησης και την ασφαλεια κλπ κλπ.Χαιρομαι μαζι του γιατι σαν τα παιδια της αλανας οταν βαζαμε ενα γκολ απο ψαλιδακι πηγαιναμε και πανηγυριζαμε ολοι μαζι με το κατορθωμα ακομα και ο τερματοφυλακας.Γιατι και τοτε και τωρα εχουμε την δυνατοτητα να γραψουμε την δικια μας ιστορια,μεσα σε ενα οχημα,και το αγαπαμε και το ποναμε και ας χανουμε χρηματα.Τουλαχιστον οσο μπορουμε εχουμε αυτο το χομπυ.Μην μας το χαλας,αληθεια μην μας το χαλας....thumb
Λεβέντες...κάντε το κέφι σας ...εστω και αν στερηθείτε κάποια που δεν είναι απόλυτα αναγακαία...για την επιβίωσή σας.
Διαλέξτε με συναίσθημα ...και όχι πάντα ορθολογιστικά...αυτά θυμίζουν λογιστες!!
Και ας είναι δεύτερο χέρι..οταν σου μείνουν λίγα και μετρημένα οδηγικά χρόνια....ισως να καταλάβεις τι έχασες....αλλά θάναι αργά
Σ'όλη μου την ζωή εκανα αυτό που με εξητάριζε....και ας στερούμουνα κάποια άλλα....το μόνο σίγουρο ...ΜΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΛΑ ΠΙΣΩ...είτε μηχανή...είτε αυτοκίνητα
Ειδικά στις μηχανές...
Ενα θα πω....μια διαδρομή σπίτι -δουλειά(80χιλ)....κάθε μέρα (και Σαββάτο)...ίδια πάντα...30.000χιλ τον χρόνο απο βαρετή διαδρομή ....μου την έκανε διασκέδαση.
ΠΟΤΕ δεν μετάνοιωσα....και ας πλήρωσα πολλά....(και ακόμα πιο πολλά μου τα γύρισαν πίσω)..