PDA

Επιστροφή στο Forum : μπραβο στο παλικαρι!!!!

alexm
02-06-13, 22:26
Σασμαν.... Made in Greece!!!!

Το οποιοδηποτε καθημερινο χειροκινητο σαζμαν θα μπορει να γινει σειριακο αυτοματο/ημιαυτοματο/χειροκινητο...χωρις τα μειονεκτηματα των αυτοματων...(μετατροπεας ροπης ,πατιναρισμα, υστερηση στο ξεκινημα, μεγαλυτερες απωλειες σε ιπποδυναμη κτλ) και με ταχυτητες και ακριβεια αλλαγων σχεδον εφαμιλλες με dsg κιβωτιο.....οτι πρεπει για γκαζιαρηδες ευθειακηδες....Αν το συνδυασεις με αγραφο εγκεφαλο στο μοτερ...αποκτας launch control και αλλαγες ταχυτητων αυτοματα στις στροφες που θες ....οποτε ατακες του στυλ.." εχασα ταχυτητα" , "μου κρεμασε στην εκκινηση", "βαρεσα κοφτη" ,εξαλειφονται σχεδον πληρως!!!

https://www.youtube.com/watch?v=_P0LiWrZx3E

https://www.youtube.com/watch?v=b6bCeb1H-Zw

alexm
02-06-13, 22:31
εδω σκεπασμενα ολα......:thumbsup:

https://www.youtube.com/watch?v=9AemjhgqP-k

A8hnaios
02-06-13, 22:35
Ωραιοοοςςς... +10000

Κωνσταντίνος
02-06-13, 22:38
Εντάξει, ο τύπος είναι τρελός επιστήμονας.
Σε τι αμάξι έχει κάνει την εφαρμογή, δεν μπόρεσα να καταλάβω απο το εσωτερικό του.

alexm
02-06-13, 22:41
Εντάξει, ο τύπος είναι τρελός επιστήμονας.
Σε τι αμάξι έχει κάνει την εφαρμογή, δεν μπόρεσα να καταλάβω απο το εσωτερικό του.
Σε punto.....:thumbsup:

Kostas_1
02-06-13, 22:43
Μπραβο και παλι μπραβο του

Thomelef
02-06-13, 22:46
Μπραβο του.

aristent
02-06-13, 23:01
ετοιμος ο Πατρινος για την παγκοσμια πρωτη παρουσιαση της SMG Corolla!!!:thumbsup:

BILL007
02-06-13, 23:01
Ε τώρα αμα γράψω ότι έχω σκεφτεί ακριβώς την ίδια πατέντα εδω και χρόνια τι θα μου πείτε??? :D (σίγουρα και πολλοί άλλοι)

Η συγκεκριμένη πατέντα είναι εντυπωσιακή ωστόσο έχει κάποια μεγάλα αρνητικά τα οποία δεν πρέπει να παραβλέψουμε.
Αν κάτσουν κάποιοι παράγοντες απανωτά τότε θα κάνεις γραναζόσουπα (στην καλύτερη). Δυστυχώς τα failsafe της έχουν μεγάλο θέμα γιατί κάπου εκεί εμπλέκεται ο χειριστής (παράγοντας άνθρωπος) και οι αποφάσεις του.
Εκεί ίσως βρίσκεται και το μυστικό γιατί μηχανικοί μεγάλων εταιριών σπάσανε τα κεφάλια τους να κάνουν SMG DSG και δε ξέρω και γω πως τα λένε...Αν ήταν τόσο "εύκολα" τα πράγματα τι νομίζετε?Θα το σκέφτονταν πολύ? thumb

Οφείλω να του δώσω τα συγχαρητήρια μου σε κάθε περίπτωση. :gr:
Απο μεριάς μου έχω σχεδιάσει αντίστοιχο project για μηχανάκι,μιας και εκεί είναι λιγότερες οι απαιτήσεις αυτής της πατέντας και το κόστος αστοχίας παλεύεται κάπως καλύτερα. Ωστόσο επειδή είναι κομμάτι απο ένα project που σχεδιάζω εδώ και καιρό δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο.

aristent
02-06-13, 23:19
Χαϊντε ρε Μπιλ να σε καμαρωσουμε σαν φιλοι σου και σαν Φορουμ!!!:thumbsup:

Tsik.D.
02-06-13, 23:25
συγχαρητηρια στο παλικαρι !!! δυστηχως ομως τετοια μυαλα στο ελλαδισταν μενουν στο ραφι και σκονιζονται..

BILL007
02-06-13, 23:25
Χαϊντε ρε Μπιλ να σε καμαρωσουμε σαν φιλοι σου και σαν Φορουμ!!!:thumbsup:

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει Άρη μου thumb :original:

Stamatis
02-06-13, 23:35
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει Άρη μου thumb :original:
Και τα κοράλλια μεγαλώνουν ένα χιλιοστό το χρόνο ρε Μπιλ.
Το θέμα είναι να ζήσουμε να το δούμε το κόλπο σου.

BILL007
02-06-13, 23:54
Και τα κοράλλια μεγαλώνουν ένα χιλιοστό το χρόνο ρε Μπιλ.
Το θέμα είναι να ζήσουμε να το δούμε το κόλπο σου.

Ελπίζω να ζήσω και εγώ για να το δω Σταμάτη :D Mε βλέπω κάτι σαν τους μεγάλους ζωγράφους...:p

Πέρα απο την πλάκα ευελπιστώ σύντομα ;)

spar@
03-06-13, 00:45
η αποσυμπλεξη στην 1η γινεται με το ποδι?
και μετα μονο του??
βασικα υπαρχει τροπος να φτιαχτει πολυ πιο ευκολα...χααχαχαχ
ηδη υπαρχουν κιτ λεβιε για τα ντιζακια σε καποια αυτοκινητα που το κανουν σειριακο δηλαδη ολες πανω ολες κατω...
το βασικο θεμα ειναι του συμπλεκτη στην εκκινηση...

οπως και να χει η ολη διαδικασια εστω και αν διαλεξε τον πιο δυσκολο δρομο, και η προσπαθεια ειναι για συγχαρητηρια

BILL007
03-06-13, 00:54
το βασικο θεμα ειναι του συμπλεκτη στην εκκινηση...

και όχι μόνο Σπύρο ;)

turbodog
03-06-13, 09:56
Ενα μεγαλο μπραβο και απο εμενα. Σε μια χωρα που εχει ανυπαρκτο R&D (τι reaserch και development να λεμε τωρα, εδω δεν ειχαμε οταν το χρημα ηταν σε αφθονια, τωρα θα αποκτησουμε) η οποια προσπαθεια ειναι αξιεπαινη.
Βεβαια σαν ιδεα δεν ειναι κατι καινοτομο καθως στηριζεται στην λειτουργια του κλασσικου SMG και εχει εφαρμοσει ακριβως τον τροπο με τον οποιο δουλευουν τα κιβωτια αυτου του τυπου. Με την ελευση του χρονου ομως η ιδεα αυτη εγκαταλειφτηκε απο τους κατασκευαστες καθως τα νεα κιβωτια τυπου διπλου συμπλεκτη (DCT) αντικατεστησαν τα κιβωτια τυπου SMG προσφεροντας ακομα καλυτερες αλλαγες καθως σχεδιαστηκαν εξαρχης απο λευκο χαρτι με οτι αυτο σημαινει για τελικο αποτελεσμα καθως και την αξιοπιστια.

Η προσπαθεια ομως ειναι αξιας συγχαρητηριων και μακαρι τετοια μυαλα να βρουν τον δρομο τους και να συνεχισουν να προσφερουν με την προσπαθεια τους κατι καινουργιο στον χωρο του αυτοκινητου.

fast-enough
03-06-13, 10:51
Από ότι είδα, υπάρχει mode και για φουλ αυτόματη λειτουργία.
Σαν concept είναι ωραίο και μπράβο στο παιδί που το σκέφτηκε και το έστησε.
Το μόνο αρνητικό που βλέπω σε αυτή την πρώτη εφαρμογή είναι ο χρόνος αλλαγής, που σίγουρα φαίνεται μεγαλύτερος από μια γρήγορη χειροκίνητη αλλαγή.
Αυτό σίγουρα διορθώνεται με μεγαλύτερη πίεση ή γρηγορότερα "actuators" αλλά δεν παύει να είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια.
+1 !!!

panoramix3519
06-06-13, 15:58
Γεια σας παιδια. Καινουργιος στο φορουμ σας γραφτηκα γιατι ειδα οτι ποσταρατε το βιντεακι μου και ηθελα να παρω και αλλες γνωμες. BILL007 για το fail safe πιστεψε με οτι το εχω κανει ετσι ωστε και να θες να κανεις κατι λαθος δεν θα σε αφησει αυτο ειτε στο manual ειτε ειτε στο αυτοματο. Ειναι ποιο σιγουρο απο ενα απλο σαζμαν χωρις ολο αυτο. Ο λογος που το εκανα οπως το βλεπετε δεν ειναι γιατι μου αρεσε ο δυσκολος τροπος αλλα για να κανω κατι που ανα πασα στιγμη θα μπαινει σε οποιοδηποτε αμαξι και το βασικοτερο φτιαχτηκε ολο αυτο με τετοιο τροπο που δεν εχω παρεμβει πουθενα στο αμαξι ανα πασα στιγμη το αμαξι ειναι οπως ηταν απο την μανα του. Αυτη ειναι και η διαφορα απο τα ετοιμα κιτακια με τις ντιζες που ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ το λεβιε αρα παρεμβαινουν στο αμαξι αρα αμα επαθε τιποτα υρνας με την οδικη βοηθεια. Για θεμα ταχυτητας τωρα μπορει να παει ποιο γρηγορα απο οτι μπορει να αντεξει το συγχρονιζε και με απολυτη ακριβεια δεκατου του χιλιοστου. Φανταστειτε οτι στο τριτο βιντεο δουλευει στα 4 μπαρ απο τα 12 που εχω και η ροη ειναι στο 1/18 οποτε οπως καταλαβαινετε ποιο αργα δεν γινεται να παει μονο ποιο γρηγορα. Οτι αλλο θελετε πολυ ευχαριστως να σας το αναλυσω.

Kostas_1
06-06-13, 16:20
Καλως ηρθες!!!! Μπραβο σου

panoramix3519
06-06-13, 16:24
Ευχαριστω νασαι καλα και οπως εγραψα και ποιο πανω ακουω προτασεις για να το κανω ακομα καλυτερο.

120ie87
06-06-13, 16:31
Φίλε, πολλά συγχαρητήρια!

(δες το θέμα των αγγλικών στα βιντεο αλλά και σε πιθανό site στο μέλλον... έχουν γίνει λάθη τα οποία ίσως να μην επιτρεψουν σε κάποιους να καταλάβουν τι θες να γράψεις)

Με το καλό, καλή συνέχεια!

panoramix3519
06-06-13, 16:35
Ευχαριστω φιλαρακο νασσαι καλα τα ορθογραφικα τα προσεχω οσο μπορω αλλα οπως καταλαβαινεις δεν ειμαι κανενας σπουδαγμενος στη δουλεια τα εμαθα τα αγγλικα απο αναγκη και στο σχολειο τεχνικο λυκειο εβγαλα και αυτο μετα απο 6 χρονια

fanisk
06-06-13, 16:39
Ευχαριστω φιλαρακο νασσαι καλα τα ορθογραφικα τα προσεχω οσο μπορω αλλα οπως καταλαβαινεις δεν ειμαι κανενας σπουδαγμενος στη δουλεια τα εμαθα τα αγγλικα απο αναγκη και στο σχολειο τεχνικο λυκειο εβγαλα και αυτο μετα απο 6 χρονια

Βρες καποιον γνωστο σου να τα διορθωσει, δεν θα παρει πολυ χρονο και θα ειναι ακομη καλυτερο το συνολικο αποτελεσμα. Συγχαρητηρια για τη δουλεια σου thumb

120ie87
06-06-13, 16:40
Φίλε, συμβουλέψου κάποιον που το έχει το θέμα, κάποιο φίλο/φίλη σου και κάνε διορθώσεις όπου χρειάζεται :)

ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

120ie87
06-06-13, 16:41
Φάνη, μαζί γράφαμε! (και γραψαμε τα ίδια) :hyper:

120ie87
06-06-13, 16:44
Φίλε Panoramix, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, ασήμαντες ίσως, που κάνουν όλη τη διαφορά. Από τα κείμενα θα καταλάβει τον επαγγελματισμο σου ο ξένος από την άλλη άκρη του κόσμου, που δεν σε ξέρει (γι αυτό άλλωστε και έγραψες στα αγγλικά, απευθύνεσαι σε ανθρώπους από το εξωτερικό, αλλιώς θα έγραφες στα ελληνικά)

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

panoramix3519
06-06-13, 16:47
Τωρα μολις το τελειωσω γιατι θελω να φτιαξω κανα δυο πραγματακια ακομα στο τελικο βιντεο θα βαλω αλλον να μου τα γραψει για να βγει και ποιο ωραιο γιατι αυτα μεχρι τωρα οπως ειδατε ειναι προχειρα γιατι υπηρξαν πολλοι που αμφισβητουσαν αν μπορω να το φτιαξω. Εδω και μηνες δουλευει πανω στο αμαξι μου καθημερινα και σε θεμα αξιοπιστιας ειναι απολυτο αν και το εφτιαξα απο παλια ανταλακτικα που ειχα για πεταμα και απο θεμα ασφαλειας για το σαζμαν μου να μην κανω γραναζοσουπα οπως προειπαν με αυτο ειναι ποιο ασφαλες απο οτι ηταν πριν.

aristent
06-06-13, 16:57
Γεια σας παιδια.
Καινουργιος στο φορουμ σας γραφτηκα γιατι ειδα οτι ποσταρατε το βιντεακι μου και ηθελα να παρω και αλλες γνωμες.

BILL007 για το fail safe πιστεψε με οτι το εχω κανει ετσι ωστε και να θες να κανεις κατι λαθος δεν θα σε αφησει αυτο ειτε στο manual ειτε ειτε στο αυτοματο. Ειναι ποιο σιγουρο απο ενα απλο σαζμαν χωρις ολο αυτο.

Ο λογος που το εκανα οπως το βλεπετε δεν ειναι γιατι μου αρεσε ο δυσκολος τροπος αλλα για να κανω κατι που ανα πασα στιγμη θα μπαινει σε οποιοδηποτε αμαξι και το βασικοτερο φτιαχτηκε ολο αυτο με τετοιο τροπο που δεν εχω παρεμβει πουθενα στο αμαξι ανα πασα στιγμη το αμαξι ειναι οπως ηταν απο την μανα του.

Αυτη ειναι και η διαφορα απο τα ετοιμα κιτακια με τις ντιζες που ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ το λεβιε αρα παρεμβαινουν στο αμαξι αρα αμα επαθε τιποτα γυρνας με την οδικη βοηθεια.

Για θεμα ταχυτητας τωρα μπορει να παει ποιο γρηγορα απο οτι μπορει να αντεξει το συγχρονιζε και με απολυτη ακριβεια δεκατου του χιλιοστου.

Φανταστειτε οτι στο τριτο βιντεο δουλευει στα 4 μπαρ απο τα 12 που εχω και η ροη ειναι στο 1/18 οποτε οπως καταλαβαινετε ποιο αργα δεν γινεται να παει μονο ποιο γρηγορα.

Οτι αλλο θελετε πολυ ευχαριστως να σας το αναλυσω.

:viannen_01: :viannen_01: :viannen_01:

Καλως ηρθες και πολλα συγχαρητηρια για το εργο σου!!!:thumbsup:

Σασμαν.... Made in Greece!!!!

Το οποιοδηποτε καθημερινο χειροκινητο σαζμαν θα μπορει να γινει σειριακο αυτοματο/ημιαυτοματο/χειροκινητο...χωρις τα μειονεκτηματα των αυτοματων...(μετατροπεας ροπης ,πατιναρισμα, υστερηση στο ξεκινημα, μεγαλυτερες απωλειες σε ιπποδυναμη κτλ) και με ταχυτητες και ακριβεια αλλαγων σχεδον εφαμιλλες με dsg κιβωτιο.....οτι πρεπει για γκαζιαρηδες ευθειακηδες....Αν το συνδυασεις με αγραφο εγκεφαλο στο μοτερ...αποκτας launch control και αλλαγες ταχυτητων αυτοματα στις στροφες που θες ....οποτε ατακες του στυλ.." εχασα ταχυτητα" , "μου κρεμασε στην εκκινηση", "βαρεσα κοφτη" ,εξαλειφονται σχεδον πληρως!!!

https://www.youtube.com/watch?v=_P0LiWrZx3E

https://www.youtube.com/watch?v=b6bCeb1H-Zw

εδω σκεπασμενα ολα......:thumbsup:

Stamatis
06-06-13, 17:03
Μπραβο για την δουλεια σου και την επιμονη σου.
Οτι θελεις απο αγγλικα, γαλλικα και γερμανικα, στη διαθεση σου.
Και παλι μπραβο.

panoramix3519
06-06-13, 17:04
Ευχαριστω πολυ φιλαρακο. Παιδια συγνωμη αλλα τωρα το προσεξα τωρα το εχω αλλαξει και το εχω κανει ετσι

https://www.youtube.com/watch?v=GBN5OpSP_BU

τωρα προσεξα οτι κοιτατε το παλιο. Πλεον το εκανα ετσι ωστε ανα πασα στιγμη μπορεις να το δουλεψεις οπως θες ειναι πολυ καλυτερο

panoramix3519
03-07-13, 12:10
Μετα απο πολλες μερες πειραματα (βασικα λογο αφραγκιας ψιλοκολησα) ειμαι στην πολυ ευχαριστη θεση να σας πω οτι δουλευει τελεια. Τοσο καιρο δεν εχει κανει κιχ. Εβαλα και οπτικη ινα πανω στο λεβιε οποτε οταν εχω το χερι πανω στο λεβιε απομονονει τα paddles. Τωρα το μονο που μενει ειναι φτιαξω ενα κοντρολερακι επειδη εχω ηλεκτρονικο γκαζι ωστε οταν το plc βγαζει τις εξοδους ειτε για launch control ειτε για blip να ξεγελα τον εγκεφαλο και να αφηνει γκαζι η να παταει γκαζι αντιστοιχα και μετα ειναι ετοιμο. Εκτος και αν μου ερθει και καμια αλλη ιδεα να το κανω καλυτερο.

Kostas_1
03-07-13, 12:48
Πολυ χαιρομαστε φιλε με τις προσπαθειες σου που επιτυγχανουν καθως και με το οτι τις μοιράζεσαι μαζι μας!

panoramix3519
03-07-13, 12:58
φιλαρακο η χαρα ειναι ολη δικια μου. Η μεγαλυτερη ικανοποιηση για μενα ειναι να αρεσει αυτο που εφτιαξα. Αυτο παει να πει οτι αξιζε τον κοπο τοσο καιρο που παιδευομαι. Νασαι καλα και παλι σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια

anisos
03-07-13, 21:03
καλησπέρα φίλε και συγχαρητηρια και απο εμενα.την πατεντα την καταχώριση ή όχι ακόμη...

panoramix3519
04-07-13, 01:55
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια φιλαρακο. Ακομα δεν την εχω κατοχυροσει γιατι και γιαυτο θελει λεφτα και γιατι θελω να το κανω τελειο πρωτα

anisos
04-07-13, 06:53
δεν θελει πολλα γυρω στα 1000-1500ευρο.οταν εισαι ετοιμος να μου στείλεις πμ να σου δωσω τηλ για καταχορησι της πατεντας....

panoramix3519
04-07-13, 07:15
Φιλαρακο ξερεις τι ειναι αυτα τα λεφτα για καποιον που δουλευει 14-16 ωρες την ημερα και ειναι και τεσεραμιση μηνες απληρωτος απο πανω? Ενα θαυμα. Αν τα ειχα θα εκλεινα καμια τρυπα. Δυσκολος ο καιρος για επενδυσεις

panoramix3519
30-07-13, 12:06
Ετοιμα και τα σηματα για το ηλεκτρονικο γκαζι. Πλεον τα περναω μεσα απο το plc και τα ρυθμιζω οπως θελω εγω και κανει οτι θελω εγω. Μεχρι και ραμπες φτιαχνω οπως κανουν τα sprint booster. Το μονο προβλημα ειναι οτι πρεπει να αλλαξω λιγο την καλωδιωση που εχω φτιαξει για να δουλεψει ακομα καλυτερα και μετα να το ρυθμισω οπως ακριβως θελω με δοκιμες. Οποτε λιγο υπομονη ακομα. Το καλο ειναι οτι ο τροπος που ελεγχο το γκαζι ειναι χωρις να επεμβω ουτε στον εγκεφαλο ουτε στο πεταλι. Το μονο που κανω ειναι να κλεψω δυο σηματα απο τα καλωδια του πεταλιου.

DIMITr|S
30-07-13, 12:55
η χρηση του συμπλεκτη γινεται παντα?ειτε ειναι χειροκινητο ειτε αυτοματο?

panoramix3519
30-07-13, 13:01
Οταν ειναι στο manual ο συμπλεκτης τοτε το plc ελεγχει ποτε θα τον πατησω τερμα και τοτε κανει την αλλαγη ενω οταν ειναι στο αυτοματο παταει αυτο και απο μονο του και μολις πατηθει τερμα τοτε κανει την αλλαγη. Ετσι το εκανα εγω αλλα επειδη το προγραμμα ειναι δικο μου απο το μηδεν μπορω να το κανω οτι θελω πχ και διπλοσυμπλεκταρισμα σαν τα ρεο του στρατου η πχ αν εχεις σαζμαν που πιστευεις οτι αντεχει να την βαλει καρφωτη χωρις συμπλεκτη αν εχεις ειδικα και dog engagement kit μπορω να κανω θαυματα. Γιατι στο δικο μου λογο κακιστης ποιοτητας σαζμαν εχω ριξει μεχρι και την ταχυτητα αλλαγης στο μισο απο οτι μπορει να παει.

fanisk
30-07-13, 13:02
Φιλαρακο ξερεις τι ειναι αυτα τα λεφτα για καποιον που δουλευει 14-16 ωρες την ημερα και ειναι και τεσεραμιση μηνες απληρωτος απο πανω? Ενα θαυμα. Αν τα ειχα θα εκλεινα καμια τρυπα. Δυσκολος ο καιρος για επενδυσεις

Προσπαθησε να παρεις τη πατεντα πριν στη φαει κανενας εξυπνιδης. Ειναι κριμα τοση δουλεια να παει χαμενη. Συνεχισε τη βελτιωση, τα πας πολυ καλα ! thumb

Ptboul
30-07-13, 13:04
Προσπαθησε να παρεις τη πατεντα πριν στη φαει κανενας εξυπνιδης. Ειναι κριμα τοση δουλεια να παει χαμενη. Συνεχισε τη βελτιωση, τα πας πολυ καλα ! thumb

Αυτό ήθελα να πω και εγώ. Ίσως είναι καλύτερα να μην βάζει καν τα video ούτε τίποτα μέχρι να γίνει κάποια κατοχύρωση.

panoramix3519
30-07-13, 13:09
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια και χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι που αναγνωριζουν αυτο που εχω φτιαξει. Για να δειτε σε τι κρατος ειμαστε μεχρι και για την κατοχυρωση θελει κανα 2000 ευρω και μετα καθε χρονο παραβολα. Αυτη τη στιγμη εγω δουλευω 12-16 ωρες την ημερα και μου χρωστανε και 3-4 μηνες. Οποτε οπως καταλαβαινεις αυτα τα λεφτα για την δικη μου την τσεπη ειναι παρα πολλα και αμα τα ειχα δεν θα μου περισευαν αλλα θα επρεπε να κλεισω καμια τρυπα. Οπως καταλαβαινεις μας κανανε ετσι ωστε να μην μπορουμε να σηκωσουμε κεφαλι οσο και να το θελουμε.

fanisk
30-07-13, 13:11
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια και χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι που αναγνωριζουν αυτο που εχω φτιαξει. Για να δειτε σε τι κρατος ειμαστε μεχρι και για την κατοχυρωση θελει κανα 2000 ευρω και μετα καθε χρονο παραβολα. Αυτη τη στιγμη εγω δουλευω 12-16 ωρες την ημερα και μου χρωστανε και 3-4 μηνες. Οποτε οπως καταλαβαινεις αυτα τα λεφτα για την δικη μου την τσεπη ειναι παρα πολλα και αμα τα ειχα δεν θα μου περισευαν αλλα θα επρεπε να κλεισω καμια τρυπα. Οπως καταλαβαινεις μας κανανε ετσι ωστε να μην μπορουμε να σηκωσουμε κεφαλι οσο και να το θελουμε.

Μην αναφερεις πολλες λεπτομερειες μεχρι να βρεις τα χρηματα. Ισως καποια στιγμη μελλοντικα ο χρονος, ο κοπος και τα χρηματα που εχεις ξοδεψει επιστραφουν πολλαπλασια. Ειναι κριμα να μην εχεις τα δικαιωματα. Συνεχισε να το βελτιωνεις, οταν φτασεις στο σημειο να ειναι αριστο επικοινωνησε με εταιριες, δεν εχεις να χασεις τιποτα.

Ptboul
30-07-13, 13:12
Τα δικαιώματα που περιέχουν οι τίτλοι προστασίας αποκτώνται και διατηρούνται σε ισχύ με την καταβολή αντίστοιχων τελών στον ΟΒΙ. Ενδεικτικά, το κόστος για την κατάθεση και τη χορήγηση ενός ΔΕ είναι συνολικά 275 ευρώ, ενώ το κόστος διατήρησής του σε ισχύ ξεκινάει από 54 ευρώ για τον 5ο χρόνο προστασίας και καταλήγει σε 472 ευρώ για τον 20ο χρόνο. Τα πρώτα 4 χρόνια προστασίας παρέχονται δωρεάν από τον ΟΒΙ με στόχο την ενίσχυση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Συνολικά η κατοχύρωση και προστασία για 20 χρόνια μιας ευρεσιτεχνίας είναι της τάξης των 4.000 ευρώ που πληρώνονται βέβαια στη διάρκεια της εικοσαετίας.

Αυτό (https://opencoffee.gr/2008/05/21/ovi-patents-qa/) βοηθάει;

panoramix3519
30-07-13, 13:32
Εχω κατεβασει ηδη ολη την οδηγια απο τον οβι και την διαβαζω απλα ζοριζομαι λιγο συν το οτι θελω πρωτα να το τελειωσω και τωρα με το γκαζι να ειναι τελειο και μετα θα κανω τετοιες κινησεις. Παντως ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια.

stavr
30-07-13, 17:25
φιλε μου η δουλεια σου ειναι πολυ καλη και θα στεναχωρηθω πολυ να διαβασω σε καμποσο καιρο οτι την εκμεταλευτικε καποιος πονηριδης.........πες για την πατεντα, κι ανεβασε το αποτελεσμα, δεν χρειαζεται να δινεις λεπτομεριες, ασε τον κοσμο να τρωγεται μεχρι να εισαι, οπως τουλαχιστον εσυ ο ιδιος λες, ετοιμος.

Παντα φιλικα

Σταυρος

Kostas_1
30-07-13, 19:54
Παντως αν θες να διαγραψουμε κατι απο τα ποστ σου κανε ριπορτ με πως το θες και θα το κανουμε

send from my S4 mini

panoramix3519
30-07-13, 23:12
το εχουν βαλει σε αρκετα φορουμ οποτε αδικος κοπος το να σβησω κατι γιατι θα πρεπει να τα σβησω απο ολα. Το καλο ειναι οτι ολοι ρωτανε για το τι μπορει να κανει και οχι για το πως. Αν και να ρωταγανε δεν θα καθομουν να αναλυσω το καθετι απλα οπως λεω σε ολους μπορει να κανει τα παντα αρκει να ξερεις να του το πεις. Παντως ευχαριστω για το ενδιαφερον και τα καλα σας λογια

fanisk
30-07-13, 23:13
το εχουν βαλει σε αρκετα φορουμ οποτε αδικος κοπος το να σβησω κατι γιατι θα πρεπει να τα σβησω απο ολα. Το καλο ειναι οτι ολοι ρωτανε για το τι μπορει να κανει και οχι για το πως. Αν και να ρωταγανε δεν θα καθομουν να αναλυσω το καθετι απλα οπως λεω σε ολους μπορει να κανει τα παντα αρκει να ξερεις να του το πεις. Παντως ευχαριστω για το ενδιαφερον και τα καλα σας λογια

Οταν θελησεις, πας στο youtube account σου και αλλαζεις τα βιντεο σε private. Θα χαθουν απο τα forum.

panoramix3519
30-07-13, 23:50
Μολις εγινε και η πρωτη βολτα-δοκιμη με χειρισμο του γκαζιου απο το plc (το χαμογελο μεχρι τα αυτια). Ολα κομπλε ουτε τσεκ στον εγκεφαλο κανονικα κοβει στο ανεβασμα κανονικα δινει στο κατεβασμα. Τωρα μενει να ρυθμισω καποιες παραμετρους ετσι ωστε να το κανει ακριβως οταν πρεπει, για οσο χρονο πρεπει και οσο ακριβως πρεπει.

panoramix3519
03-08-13, 09:33
Πριν κανα χρονο με ειχε πιασει η καψα να βαλω cruise control στο πουντο γιατι καπου ειχα διαβασει οτι αγοραζεις τον διακοπτη απο την αντιπροσωπεια και την καλωδιωση και μπορει να ενεργοποιηθει. Τελικα δεν θυμαμαι ποσο μου ειχε πει η αντιπροσωπεια και εκατσα και το εφτιαξα μονος μου με τα χειριστηρια απο το ραδιοσιντι και μαλιστα για να ειναι κινητα μαζι με το τιμονι τα περασα μεσα απο την σερπαντινα του τιμονιου και φωτιζομενα οταν το ενεργοποιεις. Πλεον εγινε και αλλο upgrade και συνδεθηκε και με το plc οποτε σε μια ανηφορα που ζοριζεται με εκτη να κρατησει τα χιλιομετρα παταω μια κατω χωρις να κανω τιποτα αλλο και αυτο παταει συμπλεκτη κανει την αλλαγη και μετα κανει resume το cruise control και κραταει τα χιλιομετρα που το ειχα ρυθμισει απο πριν.

Stamatis
03-08-13, 09:43
Καλα, εσυ ετσι και,ειχες bmw θα ησουν θεος εδω μεσα.

panoramix3519
03-08-13, 09:53
Ισως στο μελλον να παρω για την ωρα μου κανει τα κεφια το πουντακι. Ετσι και αλιως επιδη δουλευα χρονια στα συνεργεια και ειδα αρκετα δεν κολαω στις μαρκες ουτε φανατιζομαι σαν καποιους αλλους αμα μου κανει τα κεφια οτι μαρκα και ναναι θα μαρεσει. Και νομιζω οτι αυτη ειναι η σωστη λογικη.

Stamatis
03-08-13, 09:57
Σωστος. Φιλος του αυτοκινητου και οχι οπαδος.

panoramix3519
03-08-13, 10:08
μαρεσουν τα αυτοκινητα οχι τα φιατ η τα bmw και ετσι θα επρεπε να σκεφτοντε ολοι ετσι και αλιως ολα παλιοσιδερα ειναι. Αμα πουλησει η bmw περισσοτερα αμαξια θα κερδισεις τιποτα εσυ η εγω? Δεν νομιζω οποτε ποιος ο λογος?

panoramix3519
30-08-13, 00:10
Παιδια χιλια συγνωμη αλλα για διαφορους λογους εσβησα τα βιντεο 1 και 2 οποτε εχουν μεινει τα τελευταια που ανεβασα
https://www.youtube.com/watch?v=GBN5OpSP_BU
Συντομα θα ανεβασω καινουργιο βιντεο με ολα τα καινουργια πραγματα που εφτιαξα αυτες τις μερες. και παλι συγνωμη

JimE36
30-08-13, 15:28
Φιλε μου, συγχαρητηρια και απο εμενα.Μολης διαβασα ολο το thread και επαθα πλακα.Και παλι μπραβο σου.Μακαρι να ανταμειφθεις οπως σου αξιζει (απο εκτος ελλαδας εννοειται,γιατι αμα περιμενεις απο ελλαδα....).

panoramix3519
30-08-13, 17:59
Ευχαριστω πολυ φιλαρακο νασαι καλα. Απο ελλαδα χορτασα φαντασου οτι αυτο ειναι το χομπι μου, στην δουλεια μου κανω πολυ ποιο σοβαρα πραγματα και με μεγαλα ποσα που φερνουν ακομα μεγαλυτερα ποσα στις τσεπες και ποιο ειναι το ευχαριστω? ειμαι 4 μηνες απληρωτος δουλευω 12-14 ωρες καθε μερα και τα σ-κ και τα ακουω και απο πανω. Ετοιμος ειμαι να ξεκινησω να ψαχνω για καμια δουλεια μπουχτισα εδω ειμαι υδραυλικος ψυκτικος συντηρητης προγραμματιστης ηλεκτρολογος ηλεκτρονικος οτι θες και το ευχαριστω ηταν να με πουνε διευθυντη να δουλευω ολο το εργοστασιο μονος μου και να τα ακουω και απο πανω καθε μερα.

vagmag
01-12-13, 17:21
Τυχαία βρέθηκα σε αυτο το site

https://www.kickstarter.com/

Απο οτι καταλαβαίνω , προβάλλεις την ιδέα σου, και υπάρχει κόσμος που την χρηματοδοτεί. Ρίξε μια ματιά.
Δες αν υπαρχουν και αλλα τέτοια site ή οργανισμοί που μπορούν να σου παρέχουν μια χρηματοδότηση.

oldcarskickass
01-12-13, 17:49
Ευχαριστω πολυ φιλαρακο νασαι καλα. Απο ελλαδα χορτασα φαντασου οτι αυτο ειναι το χομπι μου, στην δουλεια μου κανω πολυ ποιο σοβαρα πραγματα και με μεγαλα ποσα που φερνουν ακομα μεγαλυτερα ποσα στις τσεπες και ποιο ειναι το ευχαριστω? ειμαι 4 μηνες απληρωτος δουλευω 12-14 ωρες καθε μερα και τα σ-κ και τα ακουω και απο πανω. Ετοιμος ειμαι να ξεκινησω να ψαχνω για καμια δουλεια μπουχτισα εδω ειμαι υδραυλικος ψυκτικος συντηρητης προγραμματιστης ηλεκτρολογος ηλεκτρονικος οτι θες και το ευχαριστω ηταν να με πουνε διευθυντη να δουλευω ολο το εργοστασιο μονος μου και να τα ακουω και απο πανω καθε μερα.

Σωραίος και πρέπει να είσαι και ωραίο τυπάκι.

Δες και το λινκ του παρακάτω φίλου και ρίξε διάβασμα.

Τυχαία βρέθηκα σε αυτο το site

https://www.kickstarter.com/

Απο οτι καταλαβαίνω , προβάλλεις την ιδέα σου, και υπάρχει κόσμος που την χρηματοδοτεί. Ρίξε μια ματιά.
Δες αν υπαρχουν και αλλα τέτοια site ή οργανισμοί που μπορούν να σου παρέχουν μια χρηματοδότηση.

Επίσης κάνε μια νύξη στην replicar hellas (δεν έχω κάποια σχέση με την εταιρεία αλλά ξέρω ότι είναι η μόνη με συναφές αντικείμενο με αυτό της πατέντας που δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο.

Thomelef
01-12-13, 20:09
Συμφωνώ με λευθερη...άνετα θα μπορούσε να μπει μια τέτοια πατέντα σε καμιά καινούρια αντιγραφή της ρεπλικαρ.

Στην κυριολεξία είναι λόγος για να ψάξουν που μπορούν να το εφαρμοσουν.

Nick bmwlover
01-12-13, 21:51
Πολλα συγχαρητηρια,πραγματικα ΜΠΡΑΒΟ!!!Πιστευω οτι εχεις να δωσεις παρα πολλα στο χωρο κ αυτο φαινεται καθοτι εχεις παιδευτει τοσο κ καταφερες κατι τετοιο,επειδη φαινεται οτι το αγαπας,διαφορετικα δεν θα το εκανες...

panoramix3519
03-12-13, 08:37
Ευχαριστω πολυ παιδια ναστε καλα. Εμενα αυτο ειναι το χομπι μου να εχω κατι να ασχολουμε γιαυτο και ειναι τεραστια ανταμοιβη για μενα να παιρνω καλες κριτικες απο εσας και να ακουω και ολες τις γνωμες για να το κανω ακομα καλυτερο. Αυτος ειναι και ο λογος που το προχωρησα τοσο. Τωρα μαζευω λεφτα σιγα σιγα για να το εξελιξω ακομα περισσοτερο και να το φτιαξω απο την αρχη ακομα ποιο μικρο ποιο ελαφρυ ποιο ευελικτο και ποιο φθηνο ελπιζω κανοντας το ηλεκτρικο ουτε αερα ουτε βαλβιδες ουτε τιποτα μονο δυο μοτερακια και το εγκεφαλακι. Αν αυτο σας αρεσε εκεινο θα σας ξετρελανει. (αν μου πετυχει βεβαια). Το κακο ειναι οτι το προχωραει αργα το προτζεκτ λογο κυριως των καιρων που ζουμε (κοινος δεν υπαρχει μια χαχαχαχχα)

Thomelef
03-12-13, 09:29
θα μ'ενδιέφερε να βοηθήσω να προχωρήσει το πρότζεκτ φίλε...μ'αρέσει πολύ το μεράκι και η δουλειά σου στο σημείο που το έχεις φτάσει.

πιστεύω ότι θα μπορούσε άνετα με λίγη βοήθεια να μπεί στην αγορά αυτοκινήτου στο προσεχές μέλον. χτυπώντας τις κατάλληλες πόρτες, μπορεί να βρεί αγοραστές πιστεύω.

αν σε ενδιέφερε να κάνουμε κάποια κουβέντα, στείλε μου ένα πμ...

ΜΙΧΑΛΗΣ
03-12-13, 10:22
Ψαξου στο εξωτερικο φιλε μου και συντομα!Δεν αξιζει να φας αδικα τα χρονακια σου στο Ελλαδισταν και ειδικα με ανθρωπους που δεν αναγνωριζουν-ανταμοιβουν ενα μυαλο σαν το δικο σου. Εχεις γνωσεις παρα πολλες τις οποιες εφαρμοζεις στην πραξη(αυτο πληρωνουν). Δειχνεις οτι εχεις αγνες προθεσεις με το να το μοιραζεσαι μαζι μας και σ'ευχαριστουμε, γι'αυτο τον λογο εγω σαν Μιχαλης οφειλω να σε συμβουλεψω να κατεβασεις οτι βιντεο εχεις βαλει, να κατοχυρωσεις την πατεντα σου εδω ή στο εξωτερικο και να το εκμεταλευτεις οικονομικα απο την στιγμη που οπως ισχυριζεσαι κι εσυ δεν σου τρεχουν απ'τα μπατζακια. Ειμαι σιγουρος οτι στο εξωτερικο θα σε χρηματοδοτησουν κι ολας για να το τελειοποιησεις και θα λυσεις το οικονομικο σου προβλημα. Να μην απαρνηθεις οτι εισαι Ελληνας αλλα ΜΑΚΡΙΑ απο το Ελληνικο συστημα και την βλακο ελληνικη νοοτροπια. Καλη επιτυχια σου ευχομαι.

panoramix3519
03-12-13, 12:59
Θα ψαχτω απλα θελω πρωτα να το τελειωσω να το κανω να δουλευει οπως θελω ετσι για το γαμωτο

nikos valvetronic
03-12-13, 21:32
Φίλε είμαι και εγώ ηλεκτρολόγος και ασχολούμαι με βιομηχανικούς αυτοματισμούς και καθώς παρακολουθώ την πορεία του προτζεκτ σου αισθάνομαι τόσο μικρός και ανεπαρκής,τόσο λίγος...
Ξέρεις γιατί? Γιατί αυτήν την δουλειά δεν την διάλεξα με διάλεξε.Δεν της "προσφέρω" τίποτα ούτε μυαλό ούτε ψυχή,απλά με βιοπορίζει.Εσύ μην το βάζεις κάτω και ακολούθα αυτό που πράγματι θέλεις.Κάθε upgrade που κάνεις λέμε μπράβο! τώρα είναι τέλειο! Για μας...εσύ πάντα κοιτάς παραπέρα ακόμα τελειότερο θα γίνει λες, και σε σπρώχνει το πάθος σου! Εύχομαι το καλύτερο φίλε,μην τα παρατάς και φυλάξου όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω,ζήσε το μεγαλείο να κάνεις στη ζωή σου αυτό που αγαπάς.Σε νιώθω απόλυτα με τα προβλήματά σου στη δουλειά,φαντάζομαι δεν λες ποτέ όχι και πάντα σου χτυπάν την πλάτη λέγοντας πόσο τσακάλι είσαι και από μέσα τους σκέφτονται πόσα γλύτωσαν από αυτά τα παραπάνω που έκανες εσύ...Μην τρελαίνεσαι πανοραμίξ τράβα μπρος :warriorsmiley::warriorsmiley::warriorsmiley:

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

steliosm46
04-12-13, 00:19
Φιλε ενα μεγαλο μπραβο για το εγχειρημα σου!

παρα πολυ καλη ιδεα αυτη να κανεις ενα προγραμμα στο plc και να το εφαρμοσεις στο αυτοκινητο.

τι γλωσσα χρησιμοποιείς? ξερεις παλαιοτερα ειχα φτιαξει και εγω με ladder ενα αντιστοιχο το οποιο το ειχα χρησιμοποιησει δοκιμαστικα σε ενα απ τα καρουλια που ποτιζω σχετικα για καποιες λειτουργιες, ειπα να το προχωρησω αλλα το παρατησα ειχα χασει το προγραμμα και μετα βαρεθηκα να το ξαναγραψω.

εισαι παρα πολυ καλος κατοχύρωσετο κιολας αν μπορεις και πιστευω οτι μπορεις να το προχωρήσεις σαν καποιο κιτακι το οποιο θα μπορεις να το πουλας αποκλειστικά..

οταν λες μονο ηλεκτρικα τι εννοείς? θα αντικαταστήσεις τα κυκλωματα με τις solinoid με ηλεκτομοτερ που κανουν τις αλλαγες και τις μηχανολογικες κινήσεις?

panoramix3519
05-12-13, 10:05
Φιλε νιικο δεν μπορεις ναφανταστεις τι γινεται και ουτε αυτο το χτυπημα στην πλατη δεν παιρνω μονο χωσιμο 12-14 ωρες απληρωτος κανα τριμηνο και αμα σε βγαλει ποτε ο δρομος απο θηβα ελα να κερασω καφε να δεις και θα καταλαβεις. Αν θα ειμαι ακομα εδω γιατι οπως παν τα πραγματα μπορει να μεινω και ανεργος και να ψαχνω για δουλεια. Στελιο αυτο το προγραμμα το εγραψα σε fbd αλλα εκατσα και εμαθα και ladder. Μην νομιζεις μεχρι πριν καμποσο καιρο ουτε τι ειναι το plc δεν ηξερα απλα μου κινησε το ενδιαφερον εκατσα εψαξα διαβασα παρα πολυ εκανα παρα πολλες δοκιμες ρισκαρισα και καποια λεφτα για να αγορασω καποια ψιλοπραγματα τα οποια δεν μου περισευανε αλλα πιστευω μου βγηκε σε καλο η ολη ιστορια εμαθα κατι παραπανω. Ουτε πτυχια εχω ουτε τιποτα το λυκειο εχω βγαλει και αυτο οχι στα 3 χρονια για να τα μαθω καλυτερα χαχαχα

gant
05-12-13, 14:35
Είσαι άξιος θαυμασμού φίλε μου. :thumbsup:
Και ο μακαρίτης Steve Jobs παράτησε το πανεπίστημιο, αλλά έγινε αυτό που ήταν.

panoramix3519
09-12-13, 11:50
Ευχαριστω πολυ φιλαρακο στο τελος θα παρουν τα μυαλα μου αερα χαχαχαχααχα

mark e92
09-12-13, 12:48
Συγχαρητήρια φίλε!!!!
Μην αφήσεις να σου πάρουν την πατέντα...

panoramix3519
10-12-13, 08:56
προσπαθω αλλα ξερεις ποιο ειναι το κακο με το ζορι να το τελειωσω και μετα για να το κατοχυρωσω θελει κανα δυο χιλιιαρικα περιπου και καθε χρονο παραβολο. Μεχρι και εκει να βγαλουν αντι να βοηθησουν καποιον να παει μπροστα.

panoramix3519
27-08-14, 19:34
https://imageshack.com/i/p5aZ9NnEj
https://imagizer.imageshack.us/v2/567x339q90/905/aZ9NnE.jpg
πλεον και με touch screen για οποιοαδηποτε πληροφορια θελω απο ολο το αμαξι αλλα και διαφορους χειρισμους.

steliosm46
28-08-14, 00:54
προχωρα πανοραμιξ! πολυ καλη ιδεα με την touch screen.

τι εκανες τελικα με τις solinoid? τις αντικατεστησες με ηλεκτρικα μοτερ? δεν θα ναι κατι ευκολο φυσικά..Λογικα θα πρεπει να βρεις και τροπο μετα για την μηχανικη κινηση του λεβιε το πως θα την κανει το ηλεκτρομοτερ. και τι μοτερ θα επιλεξεις σωστα?

panoramix3519
28-08-14, 12:27
Οχι δεν τις αντικατεστησα γιατι δεν μου πηγαινε η καρδια να το χαλασω αυτο εδω ετσι και αλιως εχω πολλα να του φτιαξω ακομα τα πλεονεκτηματα που δινει ο αερας σε σχεση με το ηλεκτρικο ειναι τεραστια. Οποτε θα τελειωσω αυτο εδω και μετα θα φτιαξω και ενα ηλεκτρικο που στην ουσια το ηλεκτρικο ειναι ποιο ευκολο απλα θελει λεφτα.