PDA

Επιστροφή στο Forum : Internet on the car

BILL007
24-05-13, 14:58
Στα πλαίσια της πτυχιακής μου κάνω μια έρευνα για το καινούργιο αυτό δεδομένο που έρχεται και είναι το internet στο αυτοκίνητο.

Η ΒΜW ηδη έχει ξεκινήσει να το λανσάρει
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/bmw_incar_internet-1.jpg

Η ερώτηση που θα ήθελα να μου απαντήσετε είναι: "Aς υποθέσουμε ότι έχετε αυτή την υπηρεσία διαθέσιμη, τι πιθανότητα δίνετε σαν οδηγοί να χρησιμοποιούσατε αυτή την υπηρεσία και μάλιστα εν κινήσει π.χ μια αναζήτηση για πληροφορία ακόμα και αν είστε προσωρινά σταματημένοι σε κίνηση ή φανάρι
θα ήθελα πριν απαντήσετε,επειδή η ερώτηση είναι υποθετική, να λάβετε υπόψιν σας ότι και τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται να τα χρησιμοποιούμε όταν οδηγούμε,ωστόσο πάρα πολλοί απο εμάς τα έχουμε χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά πέρα απο τα σωστά πλαίσια.

Θα σας παρακαλούσα να είστε ειλικρινείς,κανείς δεν πρόκειται να δει τι ψηφίζετε, ώστε να με βοηθήσετε στην έρευνα μου.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για την συμμετοχή:thanks:

Bazil Van Sinner
24-05-13, 15:03
i would .

120ie87
24-05-13, 15:04
Άπειρη πιθανότητα :)

friendgr
24-05-13, 15:07
Το κάνω ήδη με αυτό: https://kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=10695

Παίρνει δικό του 3G στικάκι και του δίνω internet από το κινητό (tethering).

Εχει τον Opera mini σαν browser.

Βέβαια χρειάζεται "πενάκι" για την touch οθόνη γιατί με τα δάχτυλα δεν θα έχετε και μεγάλη επιτυχία. Φάση έχει. Για μια γρήγορη αναζήτηση στο google κλπ είναι καλό.

Θα μου πειτε τό ίδιο δεν μπορείς να κάνεις και από το κινητό;

Σαφώς. Αλλο όμως να παίζεις στις 4" και άλλο στις 7"

BILL007
24-05-13, 15:10
Παιδιά ανέβασα και το poll.Σας παρακαλώ βάλτε και την ψήφο σας εκεί. Ευχαριστώ πολύ!!!

:thanks::thanks::thanks::thanks::thanks:

Μπορείτε να βάλετε και πολλαπλές ψήφους σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι!

A8hnaios
24-05-13, 15:44
ψηφισα το πολυ δυσκολα σε φαναρι σε παρα πολυ κινηση μπορει...

Καλη επιτυχια στην πτυχιακη σου Βασιλη... :thumbsup:

Bitz
24-05-13, 15:56
O συνοδηγος μπορει να κανει οτι θελει...ωστε να μην στα πρηζει.
Θετικα το βλεπω.

nikos-Mpacket
24-05-13, 16:48
Βασιλη καλη επιτυχια στην πτυχιακη σου.

Εγω ψηφισα την 3η επιλογη,εχωντας φυγει απο το καζινο προ 3 μηνου ασχολουμαι με το ταξι μου και εχω ιντερνετ μεσα στο αμαξι,το εχω 1ον γιατι υπαρχουν εφαρμογες που σε βοηθανε στην δουλεια και 2ον σαν υπηρεσια (δωρεαν) προς τους πελατες μου για email,social network,chat αλλα και αναζητηση.

Καλη και συνετη χρηση της τεχνολογιας,αλλα με πολυ προσοχη γιατι μπορει ευκολα να οδηγησει σε ατυχημα.

BILL007
24-05-13, 16:49
ψηφισα το πολυ δυσκολα σε φαναρι σε παρα πολυ κινηση μπορει...

Καλη επιτυχια στην πτυχιακη σου Βασιλη... :thumbsup:

:thanks::thanks::thanks::thanks:

Θετικα το βλεπω.

Καλά σίγουρα! :D Αλλά εδω η έρευνα είναι για τους οδηγούς thumb

Καλη και συνετη χρηση της τεχνολογιας,αλλα με πολυ προσοχη γιατι μπορει ευκολα να οδηγησει σε ατυχημα.

Aυτό είναι πάνω κάτω το θέμα μου :D

BILL007
24-05-13, 16:52
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή
:thanks::thanks::thanks::thanks::thanks:

και για τα σχόλια σας που και αυτά θα βοηθήσουν! thumb

Stamatis
24-05-13, 16:59
Το να εχει το αυτοκινητο ιντερνετ με αφηνει παγερα αδιαφορο.

doctore
24-05-13, 17:03
:thumbsup:

Mπιλάρα, είχα Dynavin 3G και χρησιμοποιούσα opera mini ακόμα και εν κινήσει.
H πρώτη οθόνη του opera χωρίζεται στα 9 (3Χ3) και εκεί αποθηκεύεις όποια
σελίδα θέλεις.
Είχα βάλει λοιπόν τη κίνηση στους δρόμους live από διάφορα sites, naftemporiki, otenet, etc, και κοίταγα εν κινήσει.
Πενάκι δεν χρειαζόταν, όλα με το ένα δάκτυλο.

Μεγαλείο το dynavin !

Kαλή επιτυχία σου εύχομαι !!!

ΔημήτρηςΜ3
24-05-13, 17:09
Εγώ το έχω και δεν το έχω δουλέψει
Ποτε έν κινησει εδω το cic δεν έχω μάθει ακόμη
Το Internet και έν κινησει καλα δε παίζει με τιποτα !!

120ie87
24-05-13, 17:13
Θετικα το βλεπω.

Αυτό το "Ο" συνοδηγός γιατί νομίζω ότι είναι σαν να λέμε ευγενικά "Η" συνοδηγός? :original:

Χρίστος
24-05-13, 18:29
ιντερνετ στο αυτοκινητο......

Προσπαθηστε λιγο να το δειτε μακροσκοπικα.
Βλεποντας μια εικονα της οθονης με ενα google επανω δε σημαινει οτι θα βαλει η εκαστοτε εταιρια ιντερνετ για να μπαινουμε σε forum και να ενοιμερωνομαστε εν κινηση.

Το ανεβασμα και κατεβασμα δεδομενων μπορει (οχ και τοσο) μακροπροθεσμα να μας κανει δουλειες που πιθανως να ξεχναμε αλλα να μας κανει και τη ζωη πιο ευκολη και εξηγουμαι.

Νομιζω ή σειρα 7 το εχει ηδη αν ξεχασεις το κλειδι σου περνεις ενα τηλεφωνο και μεσω δορυφορου σου ξεκλειδωνουν το αμαξι. Φανταστειτε το να γινεται και με μια απλη εντολη απο ενα app στο κινητο με ενα κωδικο....

sosial network. Μπορεις να μιλησεις με τη γυναικα σου ή με τον οποιονδηποτε μεσω skype πχ την ωρα που οδηγεις.

inspection.Πλεον ολα τα νεα μοντελα εχουν ποιο πολλους αισθητηρες απο οτι εμεις παγακια στο ψυγειο.Γιατι οχι να μην υπαρχει μια κεντρικη μοναδα που λαμβανει ολα τα σφαλματα απο τους αισθητηρες και να τα στελνει απ ευθειας στο συνεργειο μας χωρις να χρειαζεται να πηγαινουμε και να κανουμε ενσυρματο ελεγχο(obd). Περνεις το μηχανικο σου και του λες "μπες μια στο αμαξι μου και δες γτ μου κανει αυτο"

navigation.Καθε 6μηνο βγαζουν ολο καινουργιους και ενημερωμενους χαρτες.Με τη χρηση δυκτιου στο αμαξι θα μπορει να γινεται συνεχη ενημερωση 24/7 με τυχων αλλαγες και γτ οχι και ενημερωσεις για κλειστους δρομους απο εργα/κινηση/πορειες κλπ.

ασφαλεια.Υπαρχουν ηδη κιτακια που τα κρυβεις στο αμαξι με μια καρτα σιμ μεσα και αμα χασεις το αμαξι στελνουν συνεχως στιγμα το που ειναι για να το βρεις.Αυτο θα μπορουσε να ειναι εργοστασιακο μ καποιες εξτρα δυνατοτητες.

Αυτα σκεφτηκα προχειρα.
Η απαντηση μου ειναι οτι πολυ συντομα δε θα μπορουμε να εχουμε αυτοκινητα χωρις συνδεση στο διαδυκτιο και οσα (παλαιοτερα) δεν εχουν θα περναμε κιτακια για να το εχουν

Stamatis
24-05-13, 19:05
Θελω οπου πηγαινω να πηγαινω ΜΟΝΟΣ μου. (Και οχι μαζι με 30 ματια που να μελετανε τη συμπεριφορα μου και την πορεια μου)
Ειναι ηθικο το θεμα.
Απο τη στιγμη που ανοιγεις την πορτα, χιλια κακα μπαινουν.

spar@
24-05-13, 19:10
Θελω οπου πηγαινω να πηγαινω ΜΟΝΟΣ μου. (Και οχι μαζι με 30 ματια που να μελετανε τη συμπεριφορα μου και την πορεια μου)
Ειναι ηθικο το θεμα.

φαντασου να εχεις μεινει με το συγχρονο αυτοκινητο σου, και να παρεις τηλ τον Τσιλιμπωνη και να σου πει που εισαι κλπ?
ωραια δωσε μου αριθμο πλαισιου, και σου στελνω...
πατας αξεπτ και κανεις απντειτ και δουλευει το αυτοκινητο κομπλε.....
εγω προτιμω βεβαια ε34 στεισον.... και αν μεινει να την φορτωνω στην οδικη....

freddys
24-05-13, 19:13
+1 Αceman
1)Hδη χρησιμοποιουν προγραμμα για να αποφευγεις την κινηση αλλα και τα ατυχηματα

2)Ασφαλεια,βλεπεις οτι το αμαξι δεν ειναι κοντα,κλειδωνει μεσω ιντερνετ και πας και το παιρνεις με την αστυνομια

3)Entertainment: Η συνοδηγος ή οι τα πιτσιρικια πλεον με το κινητο/ταμπλετ να χρησιμοποιουν και να μπαινουν οπου θελουν.Μην μιλησουμε για κατευθειαν θεαση ταινιας απο καποιο σαιτ.

Γενικα το ιντερνετ το εχω δει και σε καποια λεωφορεια,πχ Θεσσαλονικη-Αθηνα ή και στο τρενο στην ιδια διαδρομη.Θα μου πεις το ειχα αναγκη,οχι!Οτι ξεχαστηκα ομως και οτι ειναι μια επιπλεον υπηρεσια η οποια εκανε πιο ευχαριστη την διαδρομη,ναι!Κατι ακομα,εδω που ειμαι,τα ταξι πλεον κυκλοφορουν με ταμπλετες γιατι τους εκαναν προσφορα και πλεον παιρνουν ηλεκτρονικες κλησεις και απαντουν αν θα ειναι εκει σε 3-5-10 λεπτα,αναλογα.Και οταν δεν ξερουν την διευθηνση βαζουν το Navigon και τους δειχνει κατευεθειαν πως να πανε και αν χρειαζεται να αποφυγουν την κινηση ή ατυχημα!

Σαν συμπερασμα δικο μου τουλαχιστον:Ο οδηγος ειναι για να οδηγει (υπαρχουν χιλιοι τροποι να τον υποστηριξουν,κινητα με 3G GPS συναγερμοι εξειδικευμενοι),οι υπολοιποι αν ειναι να το εκμεταλευτουν τοτε αξιζει καποιος να επενδυσει.Αλλιως δεν υπαρχει λογος!

Stamatis
24-05-13, 19:17
Να στο χακεψει ο 16χρονος μαγκας Τσιλιμπιρδας και αντι για δεξια να στριβει αριστερα.
Εκει να σε δω.

Ασε ρε.
Τοσο καιρο με την εξπρες σερβις καλα ειμαστε.
Δεν χρειαζεται.

spar@
24-05-13, 19:20
Να στο χακεψει ο 16χρονος μαγκας Τσιλιμπιρδας και αντι για δεξια να στριβει αριστερα.
Εκει να σε δω.

Ασε ρε.
Τοσο καιρο με την εξπρες σερβις καλα ειμαστε.
Δεν χρειαζεται.

σιγα ρε συ το μονο που θα σου κανει ο Τσιλιμπιρδας αν στο χακεψει ειναι να σου μπλοκαρει κανα βιντιλατερ να σου καψει καμια φλατζα....
ειπαμε...

εισαι τυπος ρετρο σε παω......

αλλα εχεις ηλεκτρικο οργανο στη λαμπρεττα....

με προβληματιζεις...

fanisk
24-05-13, 19:37
Εκει που κοντευει να τερματισει το κοντερ βαραει ενα restart το router, παθαινουν κοκομπλοκο τα φρενα και :1:

GIANNHS M
24-05-13, 20:39
Ειναι ηθικο το θεμα.

συμφωνω απολυτα.στην εποχη της τεχνολογιας καποιοι τη χειριζονται κακοβουλα.

που ειδες στο τρενο Αθηνα-Θεσσαλονικη ιντερνετ>>>???
το σκεφτομουν την πεμπτη το βραδυ που κατεβαινα με το τρενο , οτι και να ειχε δεν θα εποιανε απ τα κατσαβραχα που περναει....
εδω δεν εχει σημα ουτε το κινητο!:thumbsup:

αυτο ξαναπες το!!!!

Εκει που κοντευει να τερματισει το κοντερ βαραει ενα restart το router, παθαινουν κοκομπλοκο τα φρενα και :1:

κατι αναλογο εχει συμβει με συναγερμους που εχουν μπλοκαρει.

εγω παντως δεν θα μπορουσα να το χρησιμοποιω εν κινηση.ειναι πολυ επικυνδυνο κ θα το απεφευγα.ασε δε που δε θα το χαιρομουνα.να φανταστειτε οτι ακομα στο gps καμια φορα που βαζω διευθυνσεις προτιμω να σταματησω κ να γραψω.θα μου αρεσε να υπηρχε ενα τετοιο συστημα στο αμαξι το οποιο να παρεχει σχεδον τα παντα ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ!!!τι εννοω???
να μην μπορεις να πληκτρολογησεις (για ιντερνετ) αν το αμαξι κινειται εστω κ με 2 χιλιομετρα.ετσι αποφευγεται ενα μεγαλο ποσοστο προκλησεις ατυχηματος.αντιλαμβανομαι οτι η απαντηση μου ειναι καπως γενικη αλλα πιστευω αντιλαμβανεσαι το πνευμα της υπαρξης του.

BILL007
24-05-13, 21:57
ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ!!!τι εννοω???
να μην μπορεις να πληκτρολογησεις (για ιντερνετ) αν το αμαξι κινειται εστω κ με 2 χιλιομετρα.ετσι αποφευγεται ενα μεγαλο ποσοστο προκλησεις ατυχηματος.αντιλαμβανομαι οτι η απαντηση μου ειναι καπως γενικη αλλα πιστευω αντιλαμβανεσαι το πνευμα της υπαρξης του.

Και πάλι αυτό δεν δουλεύει Γιάννη...Σκέψου το παράδειγμα με την ΤV. Το module κανονικά δεν παίζει εν κινήσει,ωστόσο πάρα πολλοί το ξεκλειδώνουν thumb Το ίδιο και με ζώνες ασφαλείας που παρακάμπτουν τα συστήματα προειδοποίησης και ένα σωρό άλλα παραδείγματα...

Το θέμα είναι βρεθεί ο παλμός των πραγμάτων, αν και φαίνεται ποιος είναι (τώρα είναι καλό ή κακό αυτό είναι άλλη ιστορία)

Stamatis
24-05-13, 22:01
φωνητικές εντολές.

Χρίστος
24-05-13, 22:02
απο δαυτο εχουμε καει πολλακις κυριος

GIANNHS M
25-05-13, 00:11
Και πάλι αυτό δεν δουλεύει Γιάννη...Σκέψου το παράδειγμα με την ΤV. Το module κανονικά δεν παίζει εν κινήσει,ωστόσο πάρα πολλοί το ξεκλειδώνουν thumb Το ίδιο και με ζώνες ασφαλείας που παρακάμπτουν τα συστήματα προειδοποίησης και ένα σωρό άλλα παραδείγματα...

Το θέμα είναι βρεθεί ο παλμός των πραγμάτων, αν και φαίνεται ποιος είναι (τώρα είναι καλό ή κακό αυτό είναι άλλη ιστορία)

συμφωνω.αρα,αυτο ειναι λογος για να μην καθιερωθει ενα τετοιο συστημα,δεν χρειαζεται.διοτι βαση γεωμετρικης προοδου (αν το λεω καλα) θα αυξηθουν καθε ειδους ατυχηματα.αλλα ποιον νοιαζει...καλη επιτυχια

sierra
26-05-13, 11:11
Πρώτα πρώτα Καλή επιτυχία στην πτυχιακή σου Βασιλη. Εγώ με τόσα που έχουν δει τα μάτια μου δεν θα το χρησιμοποιούσα. Ούτε θα το ακούμπαγα...

GEORGE BMW 316ci
26-05-13, 13:06
Τεταρτη επιλογη γιατι πρεπει να ειμαστε συγκεντρωμενοι οταν οδηγουμε

Ptboul
27-05-13, 09:53
Bill, δύσκολο το θέμα σου και εγείρει σύνθετη σκέψη που επι του παρόντος δεν δύναμαι να απαντήσω μονολεκτικά.

Είναι κάτι σαν την τηλεόραση πριν 50 χρόνια. Μηχάνημα του διαβόλου τότε, δεν ζεις με κάτω από 50'' τώρα.

και ο πρόεδρας έχει τα δίκια του αλλά και ο Χρηστάρας. Οπότε για άλλη μια φορά θα καταλήξω στο παν μέτρον άριστον.

BILL007
02-06-13, 12:30
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την συμμετοχή σας! :thnx::thnx::thnx: