PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή πινακίδων???

Δημήτρης Λέκκας
24-05-13, 10:25
Καλημέρα παιδιά... Λέω το Ιούλιο να αλλάξω τις πινακίδες της 36αρας με τις νέου τύπου,δηλαδή τις ευρωπαικές. Τα ερωτηματά μου είναι λοιπόν το εξής: 1)πόσο καιρο θα περιμένω να μου τις βγάλουνε 2)αν θα μπορώ να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο ,έστω και με κάποιο δικαιολογητικό(αν και έχουμε και το 46αρι) 3)υπάρχουν μαγαζιά που ετοιμάζουν σφραγίδες και έχω δει πως βγάζουν ευρωπαικές πινακίδες ... μπορώ να πάω και εκεί να μου τις βγάλουν ή δεν θα 'μαι νόμιμος ,οπότε η μόνη λύση είναι το υπουργείο....:thanks::thanks:Οποιαδ ήποτε άλλη σχετική πληροφορία ξέρετε και είναι σημαντική αν μπορείτε να την αναφέρετε.:thnx:

BILL007
24-05-13, 10:46
Απ'οσο θυμάμαι πριν πολλά χρόνια που το είχα ψάξει οι πινακίδες ευρωπαικού τύπου κόστιζαν 80 ευρώ αλλα δεν θυμάμαι πόσος ήταν ο χρόνος αναμονής.

Το σίγουρο είναι ότι αμα πας και φτιάξεις σε τέτοιο μαγαζί πινακίδες θα είναι παράνομες,εφόσον δεν θα φέρουν τη σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας στο κέντρο τους ;)

Samaro
24-05-13, 10:52
Αν κάποιος δηλώσει στην αστυνομία κλοπή των πινακίδων. Τι γίνεται ;; :whistle:

BILL007
24-05-13, 10:54
Πάει αναγκαστικά για να βγάλει καινούργιες (το 80άρι που ίσως είναι πολύ περισσότερο τώρα) με το χαρτί της κλοπής/απώλειας απο την αστυνομία...(απώλεια - σε περίπτωση που του πέσει μια απο τις δυο κάπου και δεν βρεθεί)

A8hnaios
24-05-13, 10:58
Αντώνη εγώ έπεσα θύμα κλοπής πέρισυ της πήρα αυθημερόν από το υπ μεταφορών Νότιος τομέας στον Αϊ Δημήτρη.. Πας στην αστυνομία δηλώνεις τη κλοπή κ με το χαρτί που σου δίνουν πας στο υπ πληρώνεις κάτι παράβολα δίπλα ακριβώς και αναμενεις και τις πέρνεις είχα δώσει νομίζω γύρω στο κατοστάρικο

Ptboul
24-05-13, 10:58
Αν κάποιος δηλώσει στην αστυνομία κλοπή των πινακίδων. Τι γίνεται ;; :whistle:

Ούτε αυτό δεν χρειάζεται, τίποτα, μια καταστροφή/φθορά δηλώνεις, συγκεκριμένα θες τα εξής:

● Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση
● 'Αδεια κυκλοφορίας
● Έντυπο Παράβολο 30 ΕΥΡΩ σε περίπτωση αντικατάστασης, ενώ για δεύτερη ή τρίτη φορά Παράβολο 60 ΕΥΡΩ
● Επιστροφή φθαρμένων ή κατεστραμμένων κρατικών πινακίδων
● Εάν πρόκειται για φορτηγό, λεωφορείο, τρίκυκλο φορτηγό, ή Ε.Δ.Χ., απαιτείται και το Βιβλιάριο μεταβολών κατοχής και κυριότητας
● Βεβαίωση αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής, για περίπτωση απώλειας και κλοπής

Τσίμπα και την αίτηση (https://www.yme.gr/odigospoliti/download/2.6antikatastasi%20pinakidon.pdf)

Bazil Van Sinner
24-05-13, 11:02
Λοιπον,το θεμα εχει ως εξης:

-Aπ'οπου και αν βγαλεις περαν του υπουργριου συγκοινωνιων εισαι παρανομος,δεν ειναι μονο η σφραγιδα αλλα και το υδατογραφημα.

-Εχεις δυο επιλογες,η πρωτη ειναι να πας να κανεις αιτηση για καινουριου τυπου πινακιδες,θα σου βγαλουν επιτοπου την καινουρια αδεια και θα εχεις και ενα χαρτι να κυκλοφορεις νομιμα,κοστος περιπου 80+ ευρω αναλογα με την νομαρχια.

-Η αλλη επιλογη σου ειναι να βγαλεις τις παλιες σου πινακιδες,να τις βιδωσεις πισω απ την πορτα του δωματιου σου και να πας να δηλωσεις κλοπη!!! Οχι απωλεια !!!!,ξυπνησα κυριοι και το βρηκα χωρις πινακιδες!!!!!Ακολουθειτε η ιδια με παραπανω διαδικασια,αξια ? 30 ευρω

edit:στη 2η περιπτωση πρεπει να το δηλωσεις πρωτα σε Α.Τ.

παρακαλω το μηνημα να αυτοκαταστραφει εντος 10λεπτου,ευχαριστω!

Samaro
24-05-13, 11:19
Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνω πως το 100αρικο δεν το γλυτώνεις.
Το θέμα είναι να μπορέσεις να κυκλοφορείς νόμιμα το αυτοκίνητό σου περιμένοντας την γραφειοκρατεία.

ziaba
24-05-13, 11:55
Εγώ κυκλοφορούσα με πρόχειρη πινακίδα κ με χουν σταματήσει (τροχαία + λιμενικό) αλλά ΕΥΤΥΧΏΣ δε με γραψαν γιατί είχα το χαρτί που δήλωσα τ κλοπή κ έχουν κατανοήσει τ κατάσταση ΑΛΛΙΏΣ το πρόστιμο είναι 200 ευρώ αν το όχημα δε φέρει τις πινακίδες του υπουργείου

Δημήτρης Λέκκας
24-05-13, 12:12
Η μάνα ενός φίλου μου εισπράτει τα παράβολα στο υπουργείο μεταφορών στον Άγιο Δημήτριο (νότιος τομέας) - (εκεί θα κάνω και 'γω όλη την διαδικασία ) μου 'πε για 30 ευρώ πάντως ,αλλά η ίδια δεν ξέρει πόσο θα κάνουν να μου τις βγάλουν. Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αν είναι να περιμένω καμιά βδομάδα οκ ,αλλά άμα είναι να περιμένω κανά μήνα καλύτερα να μην το κάνω .

Bazil Van Sinner
24-05-13, 13:11
Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνω πως το 100αρικο δεν το γλυτώνεις.
Το θέμα είναι να μπορέσεις να κυκλοφορείς νόμιμα το αυτοκίνητό σου περιμένοντας την γραφειοκρατεία.

το γλυτωνεις αν δηλωσεις κλοπη!

30ευρω παει.

Δημητρη νομιμος θα εισαι με το χαρτι που θα σου χορηγησουν ,και θα μπορεις να κανεις και ταρζανιες στις φωτογραφικες !

Δημήτρης Λέκκας
24-05-13, 17:04
Aααααααααα σωστός ..... Αλλά μόλις άλλαξα λαστιχάκια και δεν θέλω να τα κάψω(χαχαχχαχαααχαχ)....Και τις παλιές μου πινακίδες θα τις κρατήσω στο δωματιό μου ή τέλος πάντων δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια άλλου?. Κάτι άλλο που δεν ανέφερε είναι ότι η άδεια δεν είναι στο 'νομά μου οπότε μάλλον πρέπει να 'χω και εξουσιοδότηση ... Πάντως απ 'ότι κατάλαβα την δουλειά μου μπορώ να την κάνω και με 30 ευρώ και να κυκλοφορώ . Επομένως μένει να μάθω το πόσο καιρό παίρνει να μου τις δώσουν . Παντως ευχαριστώ όσους ασχοληθήκατε ή ππόκειται ν 'ασχοληθήτε.

Bazil Van Sinner
24-05-13, 17:09
οι παλιες πινακιδες πρεπει να ειναι παρελθον!

ειναι κρατικα εγγραφα και απο την στιγμη που θα δηλωσεις κλοπη....

αν δεν ειναι στο ονομα σου χρειαζεσαι και μια εξουσιοδοτηση.

αν εχουν λαμαρινα θα στις δωσουν σε μια μερα,εμενα με το ΜΧ5 μου τα'χανε ζαλισει

και μου κοβανε καθε βδομαδα κληση για την μπροστα την πινακιδα,μεχρι που πεταξα

και την πισω και σωθηκα!!!ολοκληρο το καλοκαιρι του 08'γυρνουσα χωρις νουμερα,

δεν ειχαν λεει λαμαρινα!!!!!και ολα ζαχαρη ουτε φωτογραφιες ουτε τιποτα!