Επιστροφή στο Forum : E36 ψυγειο
Καλησπέρα σε όλους.
Πεδία θα μπω στο θέμα άμεσος.( σιγά μην μπω αμέσως)
προχθές δανέισα το αυτοκίνητο μου στον πατερα μου , και σήμερα μου ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες μέχρι τα κοκινα , τέλος πάντων το πήγα σε εναν γνωστό μηχανικό του πατέρα μου, και το τσέκαρε, και μου είπε πως είναι ο ανεμιστήρας και κόπιες τσιμούχες αν κατάλαβα καλά.
και μου είπε με ενα 400 ευρω θα είναι το αυτοκίνητο έτυμο σε 2 μέρες. τέλος πάντων τον είπα όχι και ειπα να ψάξω μόνος μου την ζημιά.
κηταξα απο κάτω και δεν έχανε απο πουθενά :shok::shok:.
η στάθμη του νερού ει ταν σωστή. Και δίπλα στο καπάκι του ψυγείου που συμπληρώνεις τα νερά ειχε μια βίδα για εξαερισμό την ανιξα και τελικά ειχε έλλειψη 3 λίτρα νερό :original:. συμπλήρωσα νερό τις βρύσης για να δοκιμάσω αν θα ρθει στα ίσια η θερμοκρασία.και τέλος πάντων δούλεψαν ολα ρολόι.
και έχω μια ερώτηση, θέλω να ξανά κατεβάσω τα νερά που έβαλα και να βάλω παραφλου μήπως μπορείτε να μου πι τε σε ποιο σιμιο ειναι η βίδα για να μην ψάχνω? (e36 316)
Συγνώμη που σας κούρασα με εκτίμηση :thumbsup:.
(συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη απλά με κάνει αυτόματη διόρθωση .
Leonidas_E39
18-05-13, 23:07
Δες μήπως σου είπε αντιο η φλαντζα κεφαλης
Panos 316T
18-05-13, 23:10
και που πηγαν τα 3 λιτρα που ελειπαν;
το τσεκαρες μετα το συμπληρωμα αν χανει νερο;
η βελονα πηγε κοκκινο;
το βεντυλαντερ τσεκαρες αν λειτουργει;
ασπρο καπνο βλεπεις καθολου;
Δες μήπως σου είπε αντιο η φλαντζα κεφαλης
οχι το κιταξα η φλάντζα κεφαλης δεν εχει τίποτα έκανα 2 μέρες βόλτα μετα απ αυτο το συμβάν το αυτοκίνητο δουλεύει ρολόι ούτε χάνει νερά ουτε τίποτα
thumb
και που πηγαν τα 3 λιτρα που ελειπαν;
το τσεκαρες μετα το συμπληρωμα αν χανει νερο;
η βελονα πηγε κοκκινο;
το βεντυλαντερ τσεκαρες αν λειτουργει;
ναι το βεντυλαντερ δουλεύει κανονικά, απ οτι κατάλαβα τα 3 λιτρα που έλειπαν έφυγαν επιδι ο πατερας μου εκανε τιν βλακια ανηξε με ζεστό κινητήρα το ψι γιο. και βγήκαν απ εξω τα νερα,
Panos 316T
18-05-13, 23:20
μπορει ο θερμοστατης να ειναι στα τελευταια του και να εμεινε κλειστος προς στιγμην.
εχε το νου σου...
μπορει ο θερμοστατης να ειναι στα τελευταια του και να εμεινε κλειστος προς στιγμην.
εχε το νου σου...
ναι, μπορεί αλλά ελπίζω να μην είναι .
Κοιτα και την ταπα του λαδιου απο μεσα, μην εχει κατι σαν καφε-γκρι "λασπη", για να εισαι σιγουρος
Καλησπέρα σε όλους.
Πεδία θα μπω στο θέμα άμεσος.( σιγά μην μπω αμέσως)
προχθές δανέισα το αυτοκίνητο μου στον πατερα μου , και σήμερα μου ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες μέχρι τα κοκινα , τέλος πάντων το πήγα σε εναν γνωστό μηχανικό του πατέρα μου, και το τσέκαρε, και μου είπε πως είναι ο ανεμιστήρας και κόπιες τσιμούχες αν κατάλαβα καλά.
και μου είπε με ενα 400 ευρω θα είναι το αυτοκίνητο έτυμο σε 2 μέρες. τέλος πάντων τον είπα όχι και ειπα να ψάξω μόνος μου την ζημιά.
κηταξα απο κάτω και δεν έχανε απο πουθενά :shok::shok:.
η στάθμη του νερού ει ταν σωστή. Και δίπλα στο καπάκι του ψυγείου που συμπληρώνεις τα νερά ειχε μια βίδα για εξαερισμό την ανιξα και τελικά ειχε έλλειψη 3 λίτρα νερό :original:. συμπλήρωσα νερό τις βρύσης για να δοκιμάσω αν θα ρθει στα ίσια η θερμοκρασία.και τέλος πάντων δούλεψαν ολα ρολόι.
και έχω μια ερώτηση, θέλω να ξανά κατεβάσω τα νερά που έβαλα και να βάλω παραφλου μήπως μπορείτε να μου πι τε σε ποιο σιμιο ειναι η βίδα για να μην ψάχνω? (e36 316)
Συγνώμη που σας κούρασα με εκτίμηση :thumbsup:.
(συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη απλά με κάνει αυτόματη διόρθωση .
η σταθμη ηταν σωστη αλλα διπλα στην ταπα εξαερωσης οταν την ανοιξες ηθελε 3 λιτρα νερο???
grigoris_vari
21-05-13, 01:11
οταν ξεσφιγγουμε την ταπα εξαερωσης σιγουρα πεφτει η σταθμη του νερου γιατι φευγει ο αερας απο μεσα που την κραταει εκει που την κραταει αλλα ποσο νερο να θελει...τρια λιτρα ειναι παρα πολλα για να συμπληρωσεις...δηλαδη η επαιξε αυτο που ειπες..δηλαδη 1)οτι ανοιξε ο πατερας σου το καπακι και του φυγε το νερο εξω η 2καπου εχεις καποια διαρροη...και χανει νερο...παντως καλυτερα να το αδειασεις το νερο...(εχει μια πλαστικη βιδα μπλε συνηθως κατω κατω στο ψυγειο που ειναι σαν σταυρος)φαινεται αμεσως ποια ειναι...μετα βαλε παραφλου και αν το παρκαρεις σε γκαραζ να κοιτας κατω στο πατωμα αν χανει..για να καταλαβεις περιπου που ειναι η πιθανη διαρροη...μπορει να χανει κανενα κολαρο η να εχει καμια τρυπα το ψυγειο...γενικα πολλα μπορει να παιζουν...μακαρι απλα να εφταιξε οτι ανοιξε ο πατερας σου την ταπα και να μην ειναι τιποτα αλλο...
Ρε παιδιά όταν ξεσφίγγουμε τη βίδα εξαέρωσης η στάθμη ανεβαίνει και δεν κατεβαίνει γιατί εκτονώνεται η πίεση...
οταν ξεσφιγγουμε την ταπα εξαερωσης σιγουρα πεφτει η σταθμη του νερου γιατι φευγει ο αερας απο μεσα που την κραταει εκει που την κραταει αλλα ποσο νερο να θελει...τρια λιτρα ειναι παρα πολλα για να συμπληρωσεις...δηλαδη η επαιξε αυτο που ειπες..δηλαδη 1)οτι ανοιξε ο πατερας σου το καπακι και του φυγε το νερο εξω η 2καπου εχεις καποια διαρροη...και χανει νερο...παντως καλυτερα να το αδειασεις το νερο...(εχει μια πλαστικη βιδα μπλε συνηθως κατω κατω στο ψυγειο που ειναι σαν σταυρος)φαινεται αμεσως ποια ειναι...μετα βαλε παραφλου και αν το παρκαρεις σε γκαραζ να κοιτας κατω στο πατωμα αν χανει..για να καταλαβεις περιπου που ειναι η πιθανη διαρροη...μπορει να χανει κανενα κολαρο η να εχει καμια τρυπα το ψυγειο...γενικα πολλα μπορει να παιζουν...μακαρι απλα να εφταιξε οτι ανοιξε ο πατερας σου την ταπα και να μην ειναι τιποτα αλλο...
έκανα κιαλα 250 χιλιόμετρα αλλά δεν έχασε καθόλου νερό,
:original:
μήπως φίλε η βίδα ειναι μια κατω απ το ψυγείο χρώμα πράσινο η μπλε αν δεν κανω λάθος?
όταν θα κατεβάσω τα νερα και βαλω παραφλου να εχω ξεβιδωμένη την βίδα εξαερισμού?
Όχι η μπλε, η μπλε είναι για να αλλάζεις υγρά. Δίπλα ακριβώς στην τάπα του ψυγείου είναι η εξαερισμού και πρέπει να είναι ανοιχτή όταν βάζεις υγρά.
Ακόμα, θέλει διπλή εξαέρωση, με κρύο και ζεστό μοτέρ. Αν δεν γνωρίζεις πως γίνεται ψάξε στο νετ (E36 bleeding coolant) ή πήγαινέ το κάπου.
grigoris_vari
21-05-13, 20:29
Ρε παιδιά όταν ξεσφίγγουμε τη βίδα εξαέρωσης η στάθμη ανεβαίνει και δεν κατεβαίνει γιατί εκτονώνεται η πίεση...
εγω παντως οταν ηταν σβηστο το μοτερ φαινοταν απο το πλαι να εχει παραφλου το αυτοκινητο και οταν ξεβιδωσα την βιδα εξαερωσης πηρε ενα λιτρο μεσα...
οταν ανοιγουμε την εξαερωση και εχει αερα το κυκλωμα ψυξης, η σταθμη πεφτει... αλλα οχι 3 λιτρα
οταν ανοιγουμε την εξαερωση και εχει αερα το κυκλωμα ψυξης, η σταθμη πεφτει...
Και όταν δεν έχει αέρα ανεβαίνει;
Και όταν δεν έχει αέρα ανεβαίνει;
οταν δεν εχει αερα παλι πεφτει γιατι πεταγεται νερο .....
Εμένα πάντα ανεβαίνει. Και στο youtube που το έχω δει σε Ε46 με το που ξεβιδώνει την βίδα εξαέρωσης ανεβαίνει η στάθμη...τί σημαίνει αυτό.
Εμένα πάντα ανεβαίνει. Και στο youtube που το έχω δει σε Ε46 με το που ξεβιδώνει την βίδα εξαέρωσης ανεβαίνει η στάθμη...τί σημαίνει αυτό.
δεν ξερω πως κανεις εξαερωση, εχεις την μηχανη σε λειτουργια ή σβηστη?
Σβηστή όταν είναι κρύο σε λειτουργία όταν ζεσταίνεται. Αλλά όπως και όποτε και να το κάνω η στάθμη ανεβαίνει....και μόλις μου το επιβεβαίωσε και συνεργείο ότι πρέπει να ανεβαίνει.
Σβηστή όταν είναι κρύο σε λειτουργία όταν ζεσταίνεται. Αλλά όπως και όποτε και να το κάνω η στάθμη ανεβαίνει....και μόλις μου το επιβεβαίωσε και συνεργείο ότι πρέπει να ανεβαίνει.
αμα στο επιβεβαιωσε συνεργειο ετσι θα ειναι...
grigoris_vari
27-05-13, 23:39
Σβηστή όταν είναι κρύο σε λειτουργία όταν ζεσταίνεται. Αλλά όπως και όποτε και να το κάνω η στάθμη ανεβαίνει....και μόλις μου το επιβεβαίωσε και συνεργείο ότι πρέπει να ανεβαίνει.οντως ετσι ειναι...εμενα επεφτε η σταθμη γιατι ειχε καψει φλατζα...οποτε ηταν λαθος η παρατηρηση που ειχα γραψει σε πιο παλιο ποστ...την εφτιαψα και αυτη τη βλαβη και περιμενω χωρις καθολου ανυπομονησια την επομενη:thumbsup: