PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκέψεις για αλλαγή ζαντων..

vasilis e46
11-05-13, 17:14
Οπως αναφέρει και ο τίτλος σκέφτομαι την αλλαγή των ζαντων έτσι ώστε να φρεσκαριστει λίγο το αυτοκίνητο μετά από 9+ χρονια στην κατοχή μας.Πρωτιστως δεν θέλω να χάσω σε απόδοση και γι αυτό το λόγο τα 17αρια τα θεωρώ απαγορευτικά για το 16αρι χωρίς να είμαι βέβαια σίγουρος.Μου αρέσουν οι ζάντες που φοράει τώρα το αυτοκίνητο αλλά σε 15in δεν μπορείς να βάλεις ένα καλύτερων προδιαγραφών λάστιχο βλέπε PS3 κλπ τα οποία έχουν ως βάση τις 16in.Βλεποντας σε 16in μου αρέσουν αρκετά οι OEM ζαντεs που φορούσε τότε η exclusive έκδοση με τις ακτίνες δεν θυμάμαι δυστυχώς τον κωδικό.Σε aftermarket δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να δείχνει ωραίο.Οποιος έχει κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν και γνωρίζει εκ πείρας ας με ενημερώσει γιατι είμαι σε δίλημμα εαν αξίζει να πάω σε 16in ή να το αφήσω όπως είναι; :thnx:

PANOS-E60
11-05-13, 17:29
Ριξε μια ματά εδω βασίλη και διαλεξε σχεδιο σε 16αρα
https://felgenkatalog.auto-treff.com/?felge=2200
οι τιμες για μεταχειρισμενες εχουν πιασει πατο.

Tsakirakos
11-05-13, 17:41
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/388825_10150444489896080_757204210_n.jpg
17αρες με 205/50/17 style32. ελαχιστη διαφορα απο τις 15αρες σε επιδοσεις και καταναλωση...

120ie87
11-05-13, 17:45
Το πολύ 16άρες να βάλεις και πάνω απ όλα να είναι ίσιες και original bmw.

^ χαζομάρα φαίνεται η παραπάνω σειρά αλλά δεν είναι! :)

Αν δεν είναι original bmw, να πας να τις φτιάξει ο Στέργιος στην Λ.Καβάλας (υπολόγιζε κάποιο επιπλέον έξοδο για ίσιωμα αν δεν είναι τόσο καλής ποιότητας ή για σωστό ταίριασμα στον αφαλό....)

Τι γράφω απογευματιάτικα και κάποιοι θα με νομίσουν για τελείως άσχετο! :mpaks:

vasilis e46
11-05-13, 18:01
Για τη styling 136 ελεγα..Απ' οτι ειδα η διασταση του ελαστικου βγαινει σε 225/50R16 οποτε εαν ειναι ετσι προτιμω να παω σε 17αρα ή καλυτερα να μεινω σε αυτες που εχω γιατι με 225 πελμα με βλεπω να κατεβαινω και να σπρωχνω σε καμια ανηφορικη διαδρομη.Οι διαστασεις των ελαστικων που εχεις φιλε Tsakirako ειναι σωστες;Εαν ναι θα με εδιεφεραν και σαν τις δικες σου..

PANOS-E60
11-05-13, 18:12
Για τη styling 136 ελεγα..Απ' οτι ειδα η διασταση του ελαστικου βγαινει σε 225/50R16 οποτε εαν ειναι ετσι προτιμω να παω σε 17αρα ή καλυτερα να μεινω σε αυτες που εχω γιατι με 225 πελμα με βλεπω να κατεβαινω και να σπρωχνω σε καμια ανηφορικη διαδρομη.Οι διαστασεις των ελαστικων που εχεις φιλε Tsakirako ειναι σωστες;Εαν ναι θα με εδιεφεραν και σαν τις δικες σου..

βαζεις 205/55/16 λαστιχο και εισαι κομπλε.

Tsakirakos
11-05-13, 18:18
195/65/15 φορουσε...
205/50/17 τωρα. Σχεδον ιδιος κυκλος.
15*25,4+2*(0,65*195)=634,5mm κυκλος
17*25,4+2*(0,5*205)=636,8mm κυκλος

vasilis e46
11-05-13, 18:23
βαζεις 205/55/16 λαστιχο και εισαι κομπλε.

Ωραια λοιπον, αυτο ηθελα να ακουσω..α και κατι ακομη, εαν μιλησω με καποια αντιπροσωπεια για αναταλλαγη με τις δικες μου και καποιο χρηματικο ποσο γινεται ή πρεπει να απευθυνθω αλλου;Σας ευχαριστω ολους για τις χρησιμες πληροφοριες και προχωραω στην αναζητηση.Ενδεικτικα οσο και εαν γνωριζω οτι δεν με συμφερει ποσο κοστολογουνται στο περιπου καινουριες;

Stamatis
11-05-13, 19:04
Μεινε με αυτες που εχεις.

mark e92
11-05-13, 21:51
Eγω προτείνω 17" κανε μια αλλαγη να το ευχαριστηθεις!!!
Ειχα 225/45/17 κανενα πρόβλημα.

vasilis e46
12-05-13, 00:29
Eγω προτείνω 17" κανε μια αλλαγη να το ευχαριστηθεις!!!
Ειχα 225/45/17 κανενα πρόβλημα.

Θα την ήθελα και εγω μια 17αρα, θα δείξει πολυ αισθητικά αλλά φοβάμαι ότι θα κόψει αισθητά και θα το μετανιωσω.Τουλαχιστον τώρα μπορείς να πεις ότι ψιλό παίρνει τα πόδια του και κανουμε καμια μπαντα σε γλιστερη ασφαλτο μετα το ξεχναμε.Στο άλλο μου αυτοκίνητο με 17αρια δεν νιώθει καν αλλά μιλάμε για turboμοτέρ.Ειχες 15αρια και έβαλες μεταγενέστερα 17 ή εξ αρχής ήσουνα με 17;

Stamatis
12-05-13, 00:49
Το αμάξι θα σκληρύνει χωρίς λόγο, η κατανάλωση θα ανέβει και το κόστος των ελαστικών θα αυξηθεί.
Πριν τις βάλεις, δανείσου μια τετράδα και δες αν εισαι ικανοποιημένος.
Αυτά απο εμένα.

andreas-d
12-05-13, 01:34
Το αμάξι θα σκληρύνει χωρίς λόγο, η κατανάλωση θα ανέβει και το κόστος των ελαστικών θα αυξηθεί.
Αυτά απο εμένα.
Συμφωνώ απόλυτα, έγω αλλαξα τα χιονολαστιχα 195-65-15 και έβαλα τα καλοκαιρινά 205-55-16 και είδα διάφορα μεγάλη, του έχει κόψη δύναμη και το χειρότερο διαβάζει όλες τις ανωμαλίες του δρόμου, έχει χάσει την άνεση που είχε η 15αρα.

120ie87
12-05-13, 02:38
Αυτά απο εμένα.

+ κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί και το βάρος της μη αναρτώμενης μάζας και, Βασίλη, αν το "οδηγείς" το αυτοκίνητο ;) θα σου κακοφανεί σε ανωμαλίες πάνω σε στροφή.... θα χάσει αυτό το πάτημα, την αίσθηση άνεσης και άμεσης επαφής με το οδόστρωμα σε ανωμαλίες που έχει τώρα.

Οι 17'αρες σε ελληνικό οδόστρωμα απλά δεν......

+ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΠΛΑΪΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ = ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΥΛΙΣΗΣ (ενοχλητικό σε ταξίδια)

+ μεγαλύτερος κίνδυνος να στραβώσεις ζάντα σε λακκούβα (και στους ελληνικούς δρόμους ως γνωστόν υπάρχουν λακκούβες με λίγο δρόμο αναμεσα τους...)

+μεγαλύτερος κίνδυνος υδρολίσθησης σε νερά που εχουν μεινει σε μια μεριά του δρόμου (ελληνικότατο φαινόμενο)

17αρες με τίποτα φίλε μου.... μια ιδέα είναι όλα.... καλύτερα φρέσκα (και φθηνά) 15αρια/16αρια παρά παλιά (και ακριβά) 17άρια

:thnx::thanks::welcome2:

Υ.Γ μη μ΄ ακουτε εμένα.... είμαι και άσχετος

Υ.Γ2 πωωωωω ρε φούστη μου.... 2.40 κάθομαι και γράφω για ζαντολάστιχα... Βασίλη, μεγάλη η χάρη σου! :)

mark e92
12-05-13, 15:47
Θα την ήθελα και εγω μια 17αρα, θα δείξει πολυ αισθητικά αλλά φοβάμαι ότι θα κόψει αισθητά και θα το μετανιωσω.Τουλαχιστον τώρα μπορείς να πεις ότι ψιλό παίρνει τα πόδια του και κανουμε καμια μπαντα σε γλιστερη ασφαλτο μετα το ξεχναμε.Στο άλλο μου αυτοκίνητο με 17αρια δεν νιώθει καν αλλά μιλάμε για turboμοτέρ.Ειχες 15αρια και έβαλες μεταγενέστερα 17 ή εξ αρχής ήσουνα με 17;

Ηταν Μπακ και ειχε 16αρες με υπερβολικο 255 πισω και εβαλα 225/45/17 (316τα 16αρια εμοιαζαν σαν κεφτεδακια)

nikos1400
12-05-13, 19:41
οπως ειπαν τα παιδια παραπανω, εξαρταται τι ζητας απο το αυτοκινητο.

πχ. εγω που το εχουμε οικογενειακο κατα 95%, το μονο που με ενοχλει ειναι η εμφανιση της 15αρας.
ολα τα αλλα ειναι υπερ με τη 15αρα.
τραβηγμα καταναλωση ανεση. η διαφορα της 17αρας στα θεματα κρατημα και προσφυση, μου ειναι αχρηστη επαμαλαμβανω για τη χρηση που του κανουμε.

-sent via android phone-

mark e92
12-05-13, 21:00
+ κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί και το βάρος της μη αναρτώμενης μάζας και, Βασίλη, αν το "οδηγείς" το αυτοκίνητο ;) θα σου κακοφανεί σε ανωμαλίες πάνω σε στροφή.... θα χάσει αυτό το πάτημα, την αίσθηση άνεσης και άμεσης επαφής με το οδόστρωμα σε ανωμαλίες που έχει τώρα.

Οι 17'αρες σε ελληνικό οδόστρωμα απλά δεν......

+ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΠΛΑΪΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ = ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΥΛΙΣΗΣ (ενοχλητικό σε ταξίδια)

+ μεγαλύτερος κίνδυνος να στραβώσεις ζάντα σε λακκούβα (και στους ελληνικούς δρόμους ως γνωστόν υπάρχουν λακκούβες με λίγο δρόμο αναμεσα τους...)

+μεγαλύτερος κίνδυνος υδρολίσθησης σε νερά που εχουν μεινει σε μια μεριά του δρόμου (ελληνικότατο φαινόμενο)

17αρες με τίποτα φίλε μου.... μια ιδέα είναι όλα.... καλύτερα φρέσκα (και φθηνά) 15αρια/16αρια παρά παλιά (και ακριβά) 17άρια

:thnx::thanks::welcome2:

Υ.Γ μη μ΄ ακουτε εμένα.... είμαι και άσχετος

Υ.Γ2 πωωωωω ρε φούστη μου.... 2.40 κάθομαι και γράφω για ζαντολάστιχα... Βασίλη, μεγάλη η χάρη σου! :)

Δηλ. για τα 18 - 19 " τι θα πεις Ηλία???

vasilis e46
13-05-13, 15:11
οπως ειπαν τα παιδια παραπανω, εξαρταται τι ζητας απο το αυτοκινητο.

πχ. εγω που το εχουμε οικογενειακο κατα 95%, το μονο που με ενοχλει ειναι η εμφανιση της 15αρας.
ολα τα αλλα ειναι υπερ με τη 15αρα.
τραβηγμα καταναλωση ανεση. η διαφορα της 17αρας στα θεματα κρατημα και προσφυση, μου ειναι αχρηστη επαμαλαμβανω για τη χρηση που του κανουμε.

-sent via android phone-

Tο μονο που με ενδιαφερει ειναι να βελτιωθει λιγο η εμφανιση μιας και η 15αρα φαινεται ατροφικη απο το πλαι και να εχω τη δυνατοτητα να βαλω ενα ελαστικο καλυτερων προδιαγραφων με κριτηριο να υπαρχει μια συνοχη σε τραβηγμα, ανεση και εμφανιση(σχετικο ειναι αυτο) και να παραμεινει η καταναλωση στα ιδια επιπεδα(205 πελμα ελαστικου φοραει και τωρα με τις 15) Μιλαω παντα για 16 τις 17 τις εχω απορριψει.

120ie87
13-05-13, 16:28
Δηλ. για τα 18 - 19 " τι θα πεις Ηλία???

:original:

Για την Ελλάδα όχι, ξεκάθαρα.
Maximum 17΄ και πάλι με παραχωρήσεις σε άνεση - θόρυβο - αντοχή.

Τα πάντα βέβαια περνούν από το φίλτρο του καθενός.
Κάποιος μπορεί να μην κινείται σχεδόν ποτέ γρήγορα και θέλει να βάλει 17άρες για ομορφιά.
Άλλος οδηγεί γρήγορα και έχει βάλει πιο σφιχτές αναρτήσεις/αντιστρεπτικές και θέλει να βάλει 17αρες για πιο άμεση συμπεριφορά...

Γούστα είναι αυτά!

Πάντως, το να κόβει κανείς χρήματα από τα ελαστικά επειδή είναι πολύ ακριβά και δεν μπορεί να τα αλλάξει για χάρη των μεγαλύτερων ζαντών ... είναι λάθος νομίζω.

Αν θέλετε καλύτερη συμπεριφορά και ασφάλεια, να έχετε φρέσκα λάστιχα και αναρτήσεις - και σωστή ευθυγράμμιση !

mark e92
13-05-13, 17:03
:Πάντως, το να κόβει κανείς χρήματα από τα ελαστικά επειδή είναι πολύ ακριβά και δεν μπορεί να τα αλλάξει για χάρη των μεγαλύτερων ζαντών ... είναι λάθος νομίζω.
!

Αν το βλεπουν ετσι ας μείνουν με 15'η 16 το πολύ ! Τα λαστιχα ειναι η μονη επαφη με τον δρομο ...