Επιστροφή στο Forum : δισκοφρενα σκουρια
Μια μεγάλη καλησπέρα απο μένα. :original:
Σας έχει τύχει ποτέ τα δισκόφρενα να παίρνουν ενα χρυσαφή χρώμα?
εμένα προσοπικα μπρος πισω σαν να πιασαν μια μικρη στρώση σκουριάς χρομα χρυσαφή μήπως γνωρίζει κανείς αν ειπαρχει κάποιο υγρό που θα μπορέσει να το αφερεσει αυτο η να το καθαρίσει?
Με εκτίμηση Αλέξανδρος .
Η χρηση θα το καθαρισει.
Κανε μια βολτα και θα φυγει.
Η χρηση θα το καθαρισει.
Κανε μια βολτα και θα φυγει.
εκανε φιλε αλλά νομίζω πως επανερχετε το χρυσαφή χρώμα
Κωνσταντίνος
21-04-13, 16:26
Στη βόλτα σου, φρέναρες καθόλου ;
Κάθε φορά που έχει υγρασία , βροχή ή πλένεις το αυτοκίνητο έτσι θα γίνονται...με την πρώτη βόλτα και φρενάρισμα φεύγει...αν παρκάρεις για 5 λεπτά σε μέρος με πολύ υγρασία ενδεχομένως να ξαναπιάσουν λόγω διαφοράς θερμοκρασίας κτλπ...αν είναι αυτό το πρόβλημα και όχι κάτι άλλο ,μην σε αγχώνει...
Μη βαλεις κανενα υγρο στους δισκους, θα χασεις και τα φρενα που εχεις με λαθος υγρο. Πατα φρενο στις βολτες σου και θα καθαριζουν.
Απο νερο-υγρασια παιρνουν αυτο το χρωμα. Αυτοκαθαριζονται οταν φρεναρεις.
Μην σε προβληματιζει.
Κάθε φορά που έχει υγρασία , βροχή ή πλένεις το αυτοκίνητο έτσι θα γίνονται...με την πρώτη βόλτα και φρενάρισμα φεύγει...αν παρκάρεις για 5 λεπτά σε μέρος με πολύ υγρασία ενδεχομένως να ξαναπιάσουν λόγω διαφοράς θερμοκρασίας κτλπ...αν είναι αυτό το πρόβλημα και όχι κάτι άλλο ,μην σε αγχώνει...
+ βασικα πρέπει να ειναι απ αυτο το οτι πλένω μερα παρα μερα και στης ζάντες βάζο ενα υγρο που το εφερα απ το εξωτερικό(δεν λέω το όνομα του υγρού για να μην φανεί σαν διαφήμιση η δυσφήμιση του προϊόντος) για να βγει η μαυρίλα μαλων απ τιν υγρασία και απ τα νερά δημιουργήθηκε.
Γιατι το πλενεις καθε 48 ωρες? Τσαμπα κοπος και φθορα απο το υγρο. 1 φορα τη βδομαδα καλα ειναι.
+ βασικα πρέπει να ειναι απ αυτο το οτι πλένω μερα παρα μερα και στης ζάντες βάζο ενα υγρο που το εφερα απ το εξωτερικό(δεν λέω το όνομα του υγρού για να μην φανεί σαν διαφήμιση η δυσφήμιση του προϊόντος) για να βγει η μαυρίλα μαλων απ τιν υγρασία και απ τα νερά δημιουργήθηκε.
Ο λογος που τρομαξα ειναι στο οπελακι πρην 2 χρόνια ειχα τριπισι τα αεριζομενα δισκόφρενα και μια μερα ερχόμουν απο ενα μακρινό ταξίδι και μπήκα να βάλω βενζίνα (rentzos ξέρουν αυτί που ειναι απο σαλονικα) , εκει ειχε ενα πιεστικό νερού, τελος παντον έριξα σε ολο το αμάξι νερό και έριξα με πίεση στο δισκόφρενο μετα απο 5 δευτερόλεπτα το δισκόφρενο είχε ραγιση σαν ενας καθρέπτης.
https://img836.imageshack.us/img836/8753/0602111703.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/836/0602111703.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (https://imageshack.us)
Εριξες νερο με πιεση σε ζεσταμενο δισκο.. τι περιμενες?
Αν τα φρένα είχαν πολύ υψηλή θερμοκρασία και τα πλάκωσες με το πιεστικό λογικότατο να σπάσουν... !!
Φάνη για το σφύριγμα στα φρένα καμία λύση? Μου είπε ο Ηλίας ότι προκλήθηκε από το καθαριστικό ζαντών...(δν ξαναβάζω...)
Φάνη για το σφύριγμα στα φρένα καμία λύση? Μου είπε ο Ηλίας ότι προκλήθηκε από το καθαριστικό ζαντών...(δν ξαναβάζω...)
Εδω εισαι τυπε μου.
https://www.fiat-sportiva.de/images/product_images/popup_images/1035_0.jpg
Το εβαλα στα δικα μου που σφυριζουν γενικα (DS2500) και ειναι σουπερ. Βγαλε τα τακακια και περνα τα γυαλοχαρτο ή πλακωσε το στα φρενα σαν να κανεις bed-in για να καθαρισει το τακακι, και βαλε το plastilube απο πισω.
Εδω εισαι τυπε μου.
https://www.fiat-sportiva.de/images/product_images/popup_images/1035_0.jpg
Το εβαλα στα δικα μου που σφυριζουν γενικα (DS2500) και ειναι σουπερ. Βγαλε τα τακακια και περνα τα γυαλοχαρτο ή πλακωσε το στα φρενα σαν να κανεις bed-in για να καθαρισει το τακακι, και βαλε το plastilube απο πισω.
Πραγματικά φίλε μου με σώζεις...ειδικά τώρα με ανοιχτό παράθυρο μου την δίνει ώρες ώρες γιατί δεν ακούγονται πάντα... Που το βρίσκω?? σε συνεργείο αναγκαστικά θα βγουν τα τακάκια...πόση ώρα δουλειά θέλει , προεργασία κτλπ??:thanks::thanks:
Το πηρα απο εδω:
https://www.saveltrade.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2570&category_id=90&option=com_virtuemart&Itemid=1
Πρεπει να βγαλεις τα τακακια και το βαλεις πισω απο το πλακακι τους. Σε κανα μισαωρο εχεις κανει και τους 4 αξονες.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Με τα λάδια ,αφού πλησιάζει ο καιρός θα γίνει και αυτό !! 1000 thanks Φάνη μου...
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Τι έπαθες Σπάρε?
Τι έπαθες Σπάρε?
τιποτα ειναι οι μερες του μηνα !!!
Ο λογος που τρομαξα ειναι στο οπελακι πρην 2 χρόνια ειχα τριπισι τα αεριζομενα δισκόφρενα και μια μερα ερχόμουν απο ενα μακρινό ταξίδι και μπήκα να βάλω βενζίνα (rentzos ξέρουν αυτί που ειναι απο σαλονικα) , εκει ειχε ενα πιεστικό νερού, τελος παντον έριξα σε ολο το αμάξι νερό και έριξα με πίεση στο δισκόφρενο μετα απο 5 δευτερόλεπτα το δισκόφρενο είχε ραγιση σαν ενας καθρέπτης.
Επίσης μην δοκιμάσεις να πλύνεις να αυτοκίνητο στον ήλιο ειδικά με πολύ υψηλή θερμοκρασία...θα θέλεις βαψιματάκι μετά...
Στη βόλτα σου, φρέναρες καθόλου ;
:wacko:
:wacko:
:hystericalbs1::hystericalbs1:
oldcarskickass
21-04-13, 21:40
Τι έπαθες Σπάρε?
Οι 4 άξονες του χτύπησαν κάπως.
ελα ρε τυπε ξερεις...
ειναι οι μερες του μηνα...οι κοκκινες μερες!!
Φανιη τα ντιες σφυριζουν τα μαμα τα φρενα και τα λιγο πιο ενισχυμενα που βαζουν που δεν σφυριζουν ειναι τυχαιο????
Bazil Van Sinner
21-04-13, 22:33
Σας έχει τύχει ποτέ τα δισκόφρενα να παίρνουν ενα χρυσαφή χρώμα?
.
βασικα αλλο χρυσαφι και αλλο σκουρια!
η σκουρια ειναι κοκκινη και φευγει με μια βολτα!
αν ειναι χρυσαφι εχεις αναψει τα φρενα σου και αρπαξαν.
εχει και τετοιες μελανιες?
https://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=262138&d=1240629839
μάγκες έκανα σήμερα περίπου 55 χιλιόμετρα και τώρα που είδα πήραν το φυσικό τους χρώμα, .
πάντως ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τιν άμεση απάντηση.
Με εκτίμηση Αλέξανδρος.
Bazil Van Sinner
22-04-13, 00:59
μαγκα μην τα ξανακανεις ντεκαπαζthumb
μαγκα μην τα ξανακανεις ντεκαπαζthumb
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
μάγκες έκανα σήμερα περίπου 55 χιλιόμετρα και τώρα που είδα πήραν το φυσικό τους χρώμα, .
πάντως ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τιν άμεση απάντηση.
Με εκτίμηση Αλέξανδρος.
8'
(οκτω με τόνο)
Και ελεγα τι δεν μου κολλαγε :hystericalbs1: Ακρα ηθελα να πω :whistle:
ελα ρε τυπε ξερεις...
ειναι οι μερες του μηνα...οι κοκκινες μερες!!
Φανιη τα ντιες σφυριζουν τα μαμα τα φρενα και τα λιγο πιο ενισχυμενα που βαζουν που δεν σφυριζουν ειναι τυχαιο????
Τα'χα καβατζα στην αποθηκη, οταν τελειωσουν θα ψαξω για αλλο πιο ησυχο τακακι μαλλον. Απο τη βαρεμαρα μου να ψαξω ισως ξαναβαλω τα ιδια, γιατι φρεναρουν μια χαρα και το σφυριγμα λυνεται με τη παστα..