PDA

Επιστροφή στο Forum : Έλεγχος στάθμης λαδιού

bakalos
20-04-13, 21:32
Καλησπέρα,

έχω το εξής πρόβλημα και δεν βγάζω άκρη.

1. Το κάρτερ λαδιού παίρνει 8.2 λίτρα! και όχι 6.5λτ (6κυλινδρο μοτέρ ε36 325).
Οι αλλαγές λαδιού, άρα και τα 8.2 λιτρα, εχουν γίνει σε αντιπροσωπείες (2 διαφορετικές) άρα αποκλείουμε το να κάνω λάθος στη μέτρηση.
Πώς γίνεται να παίρνει 8+ λίτρα λάδι;

2. Άλλαξα λάδια την προηγούμενη βδομάδα, έκανα 80χλμ, κάνω έλεγχο χθες (το αμάξι ακινητοποιημένο τουλάχιστον 3 μέρες και σε ίσιο επίπεδο) και η στάθμη είναι στη μέση. Το πάω κατευθείαν στο εξουσιοδοτημένο που έκανα την αλλαγή το μετράνε και είναι στο μαξ. Το μετράω σήμερα απο μεγάλη ακινησία και μου δείχνει πάλι στη μέση.
(μου 'χει συμβεί τουλάχιστον 2 φορές ακόμη, δηλαδή να μετράω, να το πηγαίνω μετά στην αντιπροσωπεία και να μου λένε οτι είναι οκ)

Τι κάνω λάθος? Πρέπει να δουλέψει η μηχανή λίγο, να το σβήσω, να περιμένω κανα 10λεπτο και μετά να κάνω τη μέτρηση?

Εννοείται οτι τραβάω το dipstick, το σκουπίζω, το βάζω μέσα και μετράω.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει στα 2 παραπάνω.....

Ευχαριστώ

Bitz
20-04-13, 22:25
Το μοτερ χωραει 6.5-7.00 χωρις η' με φιλτρο
Σε επιπεδο εδαφος σβηνεις και μετα απο 5 λεπτα μετρας.
Προσοχη η βεργα να κουμπωσει καλα στο σωληνα,θελει λιγο πιεση,αλλιως θα παρεις λαθος ενδειξη,θα σου δειξει λιγοτερο.

ghost-rider
20-04-13, 23:12
Καλησπέρα,

έχω το εξής πρόβλημα και δεν βγάζω άκρη.

1. Το κάρτερ λαδιού παίρνει 8.2 λίτρα! και όχι 6.5λτ (6κυλινδρο μοτέρ ε36 325).
Οι αλλαγές λαδιού, άρα και τα 8.2 λιτρα, εχουν γίνει σε αντιπροσωπείες (2 διαφορετικές) άρα αποκλείουμε το να κάνω λάθος στη μέτρηση.
Πώς γίνεται να παίρνει 8+ λίτρα λάδι;

2. Άλλαξα λάδια την προηγούμενη βδομάδα, έκανα 80χλμ, κάνω έλεγχο χθες (το αμάξι ακινητοποιημένο τουλάχιστον 3 μέρες και σε ίσιο επίπεδο) και η στάθμη είναι στη μέση. Το πάω κατευθείαν στο εξουσιοδοτημένο που έκανα την αλλαγή το μετράνε και είναι στο μαξ. Το μετράω σήμερα απο μεγάλη ακινησία και μου δείχνει πάλι στη μέση.
(μου 'χει συμβεί τουλάχιστον 2 φορές ακόμη, δηλαδή να μετράω, να το πηγαίνω μετά στην αντιπροσωπεία και να μου λένε οτι είναι οκ)

Τι κάνω λάθος? Πρέπει να δουλέψει η μηχανή λίγο, να το σβήσω, να περιμένω κανα 10λεπτο και μετά να κάνω τη μέτρηση?

Εννοείται οτι τραβάω το dipstick, το σκουπίζω, το βάζω μέσα και μετράω.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει στα 2 παραπάνω.....

Ευχαριστώ

Πως μετρας τα λαδια μετα απο ακινησια?
Οπως ειναι σβηστο?
Η το βαζεις μπροστα, δουλευει 5 λεπτα, σβηνεις, περιμενεις λιγο και μετρας?

Αν κανεις το 2ο δεν παιρνεις σωστη ενδειξη.
Τα λαδια οταν ειναι κρυα αργουν πολυ να πεσουν.
Οχι 10λεπτο... Μισαωρο...

Στο συνεργειο οταν πας, τα λαδια εχουν ζεσταθει, εχουν γινει πιο λεπτορευστα και μαζευονται γρηγορα στο καρτερ.

Τωρα βεβαια αν το μετρας πριν το βαλεις μπροστα...
Δεν μπορω να καταλαβω που παει το λαδι σου...

bakalos
20-04-13, 23:25
Μετράω πριν το βάλω μπροστά και το αμάξι μέρες σε ακινησία...
Σωστό δεν είναι αυτό;
Πώς γίνεται η σωστή μέτρηση;
Και πώς γίνεται να παίρνει 8+ λίτρα λάδι;

ghost-rider
20-04-13, 23:27
Μετράω πριν το βάλω μπροστά και το αμάξι μέρες σε ακινησία...
Σωστό δεν είναι αυτό;
Πώς γίνεται η σωστή μέτρηση;
Και πώς γίνεται να παίρνει 8+ λίτρα λάδι;

Σωστο ειναι.
Δεν ξερω...

Bitz
21-04-13, 10:28
Ποιον 25αρι φορας;; δωσε κωδικο.

bakalos
21-04-13, 11:12
Ποιον 25αρι φορας;; δωσε κωδικο.

Μ50Β25 χωρίς vanos.

ghost-rider
21-04-13, 11:15
Μ50Β25 χωρίς vanos.

Και ενας φιλος με Μ50Β20 αβανο παντως 8 λιτρα μου εχει πει οτι παιρνει.
Του ελεγα κ εγω οτι δεν γινεται 7 θα ειναι, αλλα αυτο για να φτασει στο φουλ θελει 8...
Αβυσσος τα καρτερ των εξακυλιδρων...

bakalos
26-04-13, 10:34
Καλημέρα,

μέτρησα πάλι τα λάδια μετά από ακινησία ημερών και ο δείκτης μου τα έδειξε στη μέση. Το έβαλα μπρος και έκανα μια βόλτα να ζεσταθούν, το έσβησα, τα μέτρησα μετά από 20 λεπτά και μου τα έδειξε στο μαξ.

Τα μέτρησα μετά από 2 ώρες και πάλι στο μαξ. Η θερμοκρασία λαδιών τη πρώτη φορά (μετά από 20 λεπτά) ήταν στους 70C, τη δεύτερη φορά είχε πέσει στους 56C. Πιστεύω όταν γυρίσω σπίτι και τα μετρήσω σήμερα εντελώς κρύα θα είναι στη μέση!

Πώς γίνεται αυτό; Δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Καμιά ιδέα κάποιος?