Επιστροφή στο Forum : [E46] βοηθεια και ιδεες για βελτιωση σε 325
DENNIS E46 CABRIO
03-04-13, 15:41
γεια σας ρε παιδια με επιασαν τα ζουζουνια να ..ξυπνησω ...λιγο τη μπεμπα μου.εχετε καμια ιδεα για τροπους βελτιωσης?σκεφτομουν κατι σε κομπρεσσορα ....α το αμαξι μου ειναι ε46 323 2.5 καμπριο.
Vassilis ///M
03-04-13, 16:06
Πόσο καιρό το έχεις στην κατοχή σου???
Καλό θα ήταν να εξοικειωθείς πρώτα μαζί του όσο μπορείς περισσότερο και να μάθει τα υπέρ και τα κατά στον τρόπο λειτουργείας του και μετά να πας σε κάποιο κιτ βελτίωσεις...
DENNIS E46 CABRIO
03-04-13, 16:28
το εχω 5 χρονια γεματα,ευχαριστω ομως για τη συμβουλη ειναι πολυ σωστη.βεβαια τα εχω δει και τα + και τα - και τωρα τελευταια ψαχνομαι γενικως για κατι το παραπανω.ειναι τελειως μαμα δεν του εχω πειραξει απολυτως τιποτα,και θελω να κανω μια πολυ κυριλε βελτιωσουλα χωρις θορυβο και χωρις υπερβολες
Bazil Van Sinner
03-04-13, 18:27
το εχω 5 χρονια γεματα,ευχαριστω ομως για τη συμβουλη ειναι πολυ σωστη.βεβαια τα εχω δει και τα + και τα - και τωρα τελευταια ψαχνομαι γενικως για κατι το παραπανω.ειναι τελειως μαμα δεν του εχω πειραξει απολυτως τιποτα,και θελω να κανω μια πολυ κυριλε βελτιωσουλα χωρις θορυβο και χωρις υπερβολες
λ7 εχεις??
γεια σας ρε παιδια με επιασαν τα ζουζουνια να ..ξυπνησω ...λιγο τη μπεμπα μου.εχετε καμια ιδεα για τροπους βελτιωσης?σκεφτομουν κατι σε κομπρεσσορα ....α το αμαξι μου ειναι ε46 323 2.5 καμπριο.
ESS κομπρεσσερ 7000
Quaife μπλοκε 1300
KW V2 coilover 1350
Φρενα 6pot 1500
Ζαντες 8-9kg 1500+
Εχε αυτα τα νουμερα κατα νου :thumbsup:
Όπως είπε και ο Φάνης πριν.Για ατμοσφαιρική βελτίωση θα δώσεις τα ίδια λεφτά και αποτέλεσμα της "προκοπής" δεν πρόκειται να δείς.
Κομπρεσάρισμα είναι η καλύτερη λύση,εφόσον δεν θες να αλλάξεις το αμάξι σου.
Το 325 είναι πολύ καλό και τίμιο μοτέρ και σηκώνει τέτοια παρέμβαση ;)
Leonidas_E39
03-04-13, 20:11
Δες και τον υπερκυβισμο αν γινεται στο μοτερ σου.
dark knight
03-04-13, 20:27
https://www.car.gr/parts/view/1556292/ για κοιτα και εδω.τυχαια το βρηκα
dark knight
03-04-13, 21:16
https://www.car.gr/parts/view/3504027/ αλλο ενα
DENNIS E46 CABRIO
03-04-13, 23:05
σορρυ αλλα τι ειναι το λ7?
DENNIS E46 CABRIO
03-04-13, 23:06
ESS κομπρεσσερ 7000
Quaife μπλοκε 1300
KW V2 coilover 1350
Φρενα 6pot 1500
Ζαντες 8-9kg 1500+
σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον με εβαλες στο κλιμα
Bazil Van Sinner
03-04-13, 23:07
σορρυ αλλα τι ειναι το λ7?
λ - εφτα
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTF0vjax_TuhatJlYkfg-OkwE56zHr3pVjYLmOeNfi1e1F9G2UhhQ
thumb
DENNIS E46 CABRIO
03-04-13, 23:09
Όπως είπε και ο Φάνης πριν.Για ατμοσφαιρική βελτίωση θα δώσεις τα ίδια λεφτά και αποτέλεσμα της "προκοπής" δεν πρόκειται να δείς.
Κομπρεσάρισμα είναι η καλύτερη λύση,εφόσον δεν θες να αλλάξεις το αμάξι σου.
Το 325 είναι πολύ καλό και τίμιο μοτέρ και σηκώνει τέτοια παρέμβαση ;)
αυτο ειχα σκεφτει και εγω εξ αρχης το θεμα ειναι τωρα που θα πρεπει να απευθυνθω για να κανουμε σωστη δουλεια.παντως σε ευχαριστω πολυ κ εσενα φιλε βιλλ
DENNIS E46 CABRIO
03-04-13, 23:12
λ-εφτα
χα χα καλο δεν εχω εμπειρια σε φορουμ κ τισ λεξεισ κλειδια τωρα τις μαθαινω.εννοειται πως για μια τετοια αποφαση εχω μαζεψει καποια φραγκα
Bazil Van Sinner
03-04-13, 23:20
ωραια τοτε προχωρας!
Θες να κανεις μετατροπη η' βελτιωση του δικου σου?Αποφασισες?
ESS κομπρεσσερ 7000
Quaife μπλοκε 1300
KW V2 coilover 1350
Φρενα 6pot 1500
Ζαντες 8-9kg 1500+
Φάνη το ξέρεις ότι με τα χρήματα αυτά (και λίγο λιγότερα) αγοράζεις "έτοιμο" το cabrio 46άρι του Βασίλη που τα έχει όλα φορεμένα (εκτός του μπλοκέ αλλά έχει άλλα πολλά).
Οποιος ενδιαφέρεται, στην έκθεση του Φλασκή στην Καλλιθέα τό΄χει.
DENNIS E46 CABRIO
03-04-13, 23:29
https://www.car.gr/parts/view/3504027/ αλλο ενα
φιλε ευχαριστω παρα πολυ πιστευω να βοηθησει.να ειστε καλα ολοι
DENNIS E46 CABRIO
03-04-13, 23:34
ωραια τοτε προχωρας!
Θες να κανεις μετατροπη η' βελτιωση του δικου σου?Αποφασισες?
λεβεντακο μου το μοτερ θα ηταν μαγκια,αλλα δεν γουσταρω να μπλεξω με τοσα πολλα μαστορεματα κ λεφτα,ασε που θα εχω κ το αγχος καθε φορα που θα βαζω το κλειδι στη μιζα με τους μπατσους κ τα μεικτα μπλοκα...αρα θα παμε στη βελτιωση του ιδιου μοτερακου.....
Bazil Van Sinner
04-04-13, 01:13
Προφανως περασες το τεστ
,ξερω τι θελω,ειμαι ετοιμος,δεν κανω τζαμπα μοχαμπετι ! thumb
Απο δω και μετα θα σε αφησω στα παιδια που γνωριζουν και εχουν κανει τετοιες δουλειες και θα αραξω να παρακολουθησω την βελτιωση :popcorn:
Θα χει ενδιαφερον!
Keep us update.
Καλη αρχη.
Φάνη το ξέρεις ότι με τα χρήματα αυτά (και λίγο λιγότερα) αγοράζεις "έτοιμο" το cabrio 46άρι του Βασίλη που τα έχει όλα φορεμένα (εκτός του μπλοκέ αλλά έχει άλλα πολλά).
Οποιος ενδιαφέρεται, στην έκθεση του Φλασκή στην Καλλιθέα τό΄χει.
Ο Βασιλης το σκοτωνει το αμαξι.. οποιος το παρει μπορει να το κυκλοφορησει ειτε να πουλησει τα κομματια να βγαλει και κερδος. Το ESS του θελει πολλη δουλεια και λεφτα για να μπει σε 2.5αρι ομως, εισαγωγη/σωληνωσεις/ecu κ.α
λεβεντακο μου το μοτερ θα ηταν μαγκια,αλλα δεν γουσταρω να μπλεξω με τοσα πολλα μαστορεματα κ λεφτα,ασε που θα εχω κ το αγχος καθε φορα που θα βαζω το κλειδι στη μιζα με τους μπατσους κ τα μεικτα μπλοκα...αρα θα παμε στη βελτιωση του ιδιου μοτερακου.....
Ασε τα αδηλωτα για αυτους που θελουν να ζοριζονται. Ειτε θα σε τρακαρουν και θα τραβας τα βυζια σου, ειτε θα λες απο που να παω βολτα μη με σταματησουν. Με δηλωμενο νομιμο μοτερ κοιμασαι ησυχος. Βελτιωσε αυτο που εχεις μια χαρα ειναι.
DENNIS E46 CABRIO
04-04-13, 15:26
Ο Βασιλης το σκοτωνει το αμαξι.. οποιος το παρει μπορει να το κυκλοφορησει ειτε να πουλησει τα κομματια να βγαλει και κερδος. Το ESS του θελει πολλη δουλεια και λεφτα για να μπει σε 2.5αρι ομως, εισαγωγη/σωληνωσεις/ecu κ.α
Ασε τα αδηλωτα για αυτους που θελουν να ζοριζονται. Ειτε θα σε τρακαρουν και θα τραβας τα βυζια σου, ειτε θα λες απο που να παω βολτα μη με σταματησουν. Με δηλωμενο νομιμο μοτερ κοιμασαι ησυχος. Βελτιωσε αυτο που εχεις μια χαρα ειναι.
με νιωθεις .....πολυ το αγχος.ευχαριστω για τη συμπαρασταση απολουσ αντε κ καλη μου αρχη
Εγώ λέω ένα ΦΠΕ είναι αρκετό!!! Και χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία.
750 εξατμιση
500 προγρ
250 φιλτρο
1500 euro το λιγοτερο με κερδος αμφιβωλο.
Ενα κομπρεσορα μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση και φρενα και ειναι μια χαρα. για μενα.και γω αυτο θα εκανα.
750 εξατμιση
500 προγρ
250 φιλτρο
1500 euro το λιγοτερο με κερδος αμφιβωλο.
Ενα κομπρεσορα μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση και φρενα και ειναι μια χαρα. για μενα.και γω αυτο θα εκανα.
250 φίλτρο???
250 φίλτρο???
Μαλλον αναφερεται σε CAI.
250 φίλτρο???
Μιλαω για εισαγωγη και οχι φιλτρο στο εργοστασιακο φιλτροκουτι.
πχ https://www.sonicms.net/index.php?route=product/product&product_id=761
Αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.νομιζω οτι ειναι τσαμπα τα λεφτα για να παρεις 10 αλογα. που κατω κατω δεν θα καταλαβει κατι ουσιαστικο σε επιταχυνσεις.
Είναι πολύ ακριβά τα άλογα που "κερδίζεις" σε ΦΠΕ αναβάθμιση σε ατμοσφαιρικό κινητήρα BMW.
Βέβαια τα χρήματά του ο καθένας τα χρησιμοποιεί όπως νομίζει καλύτερα αλλά επειδή κι εγώ κάποτε (όχι πολύ παλιά) "νόμιζα"... και τα πλήρωσα ακριβά αυτά τα άλογα, είπα να παραθέσω την άποψη μου μπάς και η εμπειρία μου φανεί χρήσιμη.
DENNIS E46 CABRIO
04-04-13, 21:50
Είναι πολύ ακριβά τα άλογα που "κερδίζεις" σε ΦΠΕ αναβάθμιση σε ατμοσφαιρικό κινητήρα BMW.
Βέβαια τα χρήματά του ο καθένας τα χρησιμοποιεί όπως νομίζει καλύτερα αλλά επειδή κι εγώ κάποτε (όχι πολύ παλιά) "νόμιζα"... και τα πλήρωσα ακριβά αυτά τα άλογα, είπα να παραθέσω την άποψη μου μπάς και η εμπειρία μου φανεί χρήσιμη.
ας υποθεσουμε οτι ξεκιναω τη βελτιωση μου με ενα φιλτρο ,ενα πραγραμμα κα μια εξατμιση.στην εξατμιση τι μπορουμε να κανουμε ωστε ναι μεν να βοηθησει στην υπολοιπη βελτιωση αλλα απο την αλλη,να μην κανει πολυ θορυβο???ειμαι πολυ εναντια στο θορυβο.....αν αφηναμε το ιδιο τελικο καζανακι μπορει να γινει κατι με τα υπολοιπα 2 ωστε να εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα?
Θα ρωτήσεις εξατμισα αν γίνεται να βάλεις χταπόδι και μεσαίο και μετά μαμά νομίζω γίνεται.
ας υποθεσουμε οτι ξεκιναω τη βελτιωση μου με ενα φιλτρο ,ενα πραγραμμα κα μια εξατμιση.στην εξατμιση τι μπορουμε να κανουμε ωστε ναι μεν να βοηθησει στην υπολοιπη βελτιωση αλλα απο την αλλη,να μην κανει πολυ θορυβο???ειμαι πολυ εναντια στο θορυβο.....αν αφηναμε το ιδιο τελικο καζανακι μπορει να γινει κατι με τα υπολοιπα 2 ωστε να εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα?
Αν είναι να "ελευθερώσεις", θα ελευθερώσεις απο μπροστά μέχρι και πίσω αντίστοιχα αλλιώς δεν έχει νόημα.
Πάντως στο 46άρι, η επιβάρυνση σε θόρυβο δεν θα'λεγα οτι είναι ενοχλητική, ίσως να σου αρέσει και ο πιό μπάσος ήχος που θα κάνει ένα πιο ελευθερο τελικό (ακόμα και να καταργήσεις το μεσαίο)
Αν θες να κανείς μια καλή ατμοσφαιρική βελτίωση βαλε 6πεταλούδη εισαγωγή από σ54 , χταπόδια από τα πρώτα μ52τυ (χωρίς προκαταλύτες) κ έναν αγραφο όλα αυτα μπορείς να τα βρεις μεταχειρισμένα κ σε καλες τιμές