Επιστροφή στο Forum : [E46] Μετατροπή απο 316 σε 320
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα τα φώτα των ειδικών σε αυτή τη μετατροπή.
Έχω το 316 M43 1895cc 2001 μοντέλο και θέλω να αλλάξω τον κινητήρα σε 320 2.2λ 170πς για τους ευνόητους λόγους, ψόφιο, ψόφιο, ψόφιο :th_Laie_67-1:
Θα ήθελα λοιπόν να μου πει κάποιος <<ειδικός>> εκτός απ'τον κινητήρα, το διαφορικό και το σασμάν τι άλλο είναι <<απαραίτητο>> να αλλαχτεί και πόσο περίπου θα στοιχήσει μια τέτοια μετατροπή;
Ευχαριστώ! thumb
nikos valvetronic
31-03-13, 23:30
Εκτός από σασμάν διαφορικό πρόσθεσε και κεντρικό.Επίσης θέλεις και πετάλ γκαζιού γιατί εσύ είσαι με ντίζα.Τα φρένα είναι ίδια μπροστά,τα πίσω είναι αεριζόμενα του 2.2 οπότε καλύτερα να βρείς μετατροπή με κομπλέ πίσω άξονα.Αν δώσεις τα δικά σου τα πράματα πίσω νομίζω δεν θα χρειαστείς πάνω από 2500.Ας μιλήσουν και όσοι έκαναν πρόσφατα παρόμοια μετατροπή για πιο σίγουρες απαντήσεις.
giannis_compact
31-03-13, 23:35
Εκτός από σασμάν διαφορικό πρόσθεσε και κεντρικό.Επίσης θέλεις και πετάλ γκαζιού γιατί εσύ είσαι με ντίζα.Τα φρένα είναι ίδια μπροστά,τα πίσω είναι αεριζόμενα του 2.2 οπότε καλύτερα να βρείς μετατροπή με κομπλέ πίσω άξονα.Αν δώσεις τα δικά σου τα πράματα πίσω νομίζω δεν θα χρειαστείς πάνω από 2500.Ας μιλήσουν και όσοι έκαναν πρόσφατα παρόμοια μετατροπή για πιο σίγουρες απαντήσεις.
Τι 2500 ρε τρελε; 2000 πανε τα 25αρια χωρις να δωσεις τα δικα σου πισω.
nikos valvetronic
31-03-13, 23:45
Μαζί με τα βάλε βγάλε?
giannis_compact
31-03-13, 23:51
Μαζί με τα βάλε βγάλε?
Οχι.:original:
Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα τα φώτα των ειδικών σε αυτή τη μετατροπή.
Έχω το 316 M43 1895cc 2001 μοντέλο και θέλω να αλλάξω τον κινητήρα σε 320 2.2λ 170πς για τους ευνόητους λόγους, ψόφιο, ψόφιο, ψόφιο :th_Laie_67-1:
Θα ήθελα λοιπόν να μου πει κάποιος <<ειδικός>> εκτός απ'τον κινητήρα, το διαφορικό και το σασμάν τι άλλο είναι <<απαραίτητο>> να αλλαχτεί και πόσο περίπου θα στοιχήσει μια τέτοια μετατροπή;
Ευχαριστώ! thumb
πάρε άλλο αμάξι πιο γρήγορο κ μην μπλέκεις με μετατροπές, 2λίτρα, μηχανικούς κτλ
Bazil Van Sinner
01-04-13, 10:03
Έχω το 316 M43 1895cc 2001 μοντέλο και θέλω να αλλάξω τον κινητήρα σε 320 2.2λ 170πς για τους ευνόητους λόγους, ψόφιο, ψόφιο, ψόφιο
1)κατσε εκει που εισαι και το 2,2 θα σου φαινεται ψοφιο μετα απο λιγο καιρο.
2)γιατι να βαλεις 2.2 και οχι 3.0 ? οπτικα δεν εχουν διαφορες.
3)θα το δηλωσεις?
4)ακυρα και τα 3 απο πανω...σταματηστε τις μετατροπεςthumb
το εχω βαλει της παναγιας τα ματια επανω να παρω αλλο και φτου απτην αρχη δε αντεχει η τσεπουλα μου, οσο για το 3λιτρο που λες ειναι για βολτα μονο οχι για να σε παει στη δουλεια.Μια χαρα ειναι 170 αλογα φτανουν.
Bazil Van Sinner
01-04-13, 12:02
3)θα το δηλωσεις?
?????
Μια χαρα ειναι 170 αλογα φτανουν.
Οντως ... και απο την αλλη εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.
Αν και καλη λυση ειναι να παρεις ενα ετοιμο, οπως γραφτηκε και πιο πανω αλλα αφου προτιμας να αναβαθμισεις το δικο σου να προσεξεις τι μοτερ θα βρεις γιατι
οπως εχει χιλιογραφτει το Μ54 μπορει ευκολα να σου βγει φριτεζα με τρομερα μεγαλη καταναλωση λαδιου (εως και 1ml/1km) ...
Φροντισε να παρεις εγγυηση απο αξιοπιστο εμπορο για την καταναλωση.
Και μιας και βλεπω οτι εισαι στη Βεροια να ξερεις πως στο βορρα εχει εναν απο τους πιο αξιοπιστους εμπορους σε θεματα εγγυησης και οχι μονο ! thumb
Σασμαν θεωρητικα θα μπορουσες να κρατησεις το δικο σου γιατι εχω την εντυπωση πως εχει την ιδια κλιμακωση με του 2.2 αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν διαφερουν
σε επιπεδο πιο ενισχυμενων γραναζιων γιατι η αληθεια ειναι πως εχουν αλλους κωδικους. Οι σχεσεις ομως οπως ειπα πρεπει να ειναι οι ιδιες ακριβως.
Θελεις τον κεντρικο αξονα και το διαφορικο απο 2.2 και πισω αλλους δισκους μαζι με δαγγανες απο 2.2 η' και 2.5.
Αξονα διαφορικο και φρενα εγω θα εφερνα απο ebay που εχει βρωμησει ολη η Ευρωπη απο τετοια και ειναι τσαμπα σε σχεση με εδω.
Μιλαμε για τιμες εξω στο 1/4 η' και 1/5 απο οσο τα πουλανε εδω ... :thumbsdown:
Για το μοτερ να κανεις ανταλλαγη για να μειωσεις λιγο το κοστος, αρκει να μην σου βαλουν πιο μεγαλο καπελο σε αυτο που σου δινουν ... ελληνικο δαιμονιο βλεπεις !
Μεχρι 1500 ευρω ολα, καλα εισαι ... Μετα σηκωνει κουβεντα το θεμα ...
ποιος ειναι αυτος ο εμπορος Νικο;
το εχω βαλει της παναγιας τα ματια επανω να παρω αλλο και φτου απτην αρχη δε αντεχει η τσεπουλα μου, οσο για το 3λιτρο που λες ειναι για βολτα μονο οχι για να σε παει στη δουλεια.Μια χαρα ειναι 170 αλογα φτανουν.
ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΓΩ!!
giannis_compact
01-04-13, 18:37
ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΓΩ!!
Τρίφωνα από την Κομοτηνή είσαι; Το παλιό αμάξι του Τάσου έχεις;
Τρίφωνα από την Κομοτηνή είσαι; Το παλιό αμάξι του Τάσου έχεις;
Ναι τον ξερεις;καναμε ανταλλαγη ενα A3 2.0tfsi Quattro που ειχα.
Το ξερεις το αμαξι μου;Απο κρητη ειμαι!!Βρεθηκαμε αθηνα και καναμε τραμπα.
giannis_compact
01-04-13, 19:20
Ναι τον ξερεις;καναμε ανταλλαγη ενα A3 2.0tfsi Quattro που ειχα.
Το ξερεις το αμαξι μου;Απο κρητη ειμαι!!Βρεθηκαμε αθηνα και καναμε τραμπα.
Τρίφωνα το ξέρω το αμάξι σου, από την μέρα που αγοράστηκε καινούριο. Πεντακάθαρο πραγματικά. Πολύ προσεγμένο, να το χαίρεσαι!
Τρίφωνα το ξέρω το αμάξι σου, από την μέρα που αγοράστηκε καινούριο. Πεντακάθαρο πραγματικά. Πολύ προσεγμένο, να το χαίρεσαι!
Ευχαριστω φιλε να σια καλα.και συ το δικο σου.και αν το δεις πες του χαιρετισματα.και αν του αρεσε η ρακι να του στειλω κι αλλη.
giannis_compact
01-04-13, 19:46
Ευχαριστω φιλε να σια καλα.και συ το δικο σου.και αν το δεις πες του χαιρετισματα.και αν του αρεσε η ρακι να του στειλω κι αλλη.
Έγινε φίλε! Πόσο καιρο το έχεις;
Έγινε φίλε! Πόσο καιρο το έχεις;
10 μηνες.Μια χαρα μεχρι τωρα...
Εγω φιλε μου Ολα αυτα που λες και Σκοπευεις να Κανεις τα βλεπω ανουσια και τζαμπα πεταμενα λεφτα,!
π.χ. 2.000 ευρουδακια για αγορα μονο του πισω συστηματος ,,,,,,χωρια τα αλλα,,,,,,,,,,,
σου λεω με λειτουργεια σε 1.5 ατμοσφερα και ενα 45 ιντερκουλερ μπροστα το αυτ. θα δωση ΤΗΝ Ωθηση απο την Τπυρμπινουλα που χρειαζετε ,,,,,,ας ερθει μετα οπιο 20ρι και 25ρι ακομη να σου την βγη ,η μπορεις να βαλεις προγραμμα να σπαη 2,5 ατμοσφερες ψηλα με χρονικο κοφτη οποτε απο τα 320/25 θα χανεσε,,,,,
Το μονο που πρεπει να αλλαξεις ειναι δαγκανες μπροστα (κατα προτιμηση brembo γιατι οι ///Μ μπορει και πιο ακριβα να βγουν) μεταχειρισμενα εστω μπροστα και βελτιωση τοις πισω με καλυτερης ποιοτητας Αντιθερμικο κεραμικο Racing τακακι, και φυσικα αναρτησεις χαμηλωματος για 46 μεταχειρισμενες σε καλη κατ/ση δαγκανες και καινουργιες αν. μεσω e-b δεν υπερβενη το 500ρικο.
διαφορικο δεν το πειραζης αφηνης το δικο του με τη διαφορα το στελνης αθηνα και σου κανουν φθηνα την κορωνα μπλοκε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΤΗΤΟ.
Και,,,,,,,,ελα μετα να μου μιλησης για γκαζια.
Leonidas_E39
01-04-13, 20:34
f@ck βραχυκυκλωσα.
Ειχα τουρμπινατο 18αρι Ε30 και δεν θελω να μπλεξω παλι.Οσο πιο μαμα τοσο το καλητερο.
Και οπως ειπα μια χαρα τα 170, οι κόντρες δεν με ενδιαφερουν πια..Τα χορτάσαμε τα γ@μισι@τικα.. Ευχαριστώ πάντως!
Bazil Van Sinner
01-04-13, 21:41
Εγω φιλε μου Ολα αυτα που λες και Σκοπευεις να Κανεις τα βλεπω ανουσια και τζαμπα πεταμενα λεφτα,!
π.χ. 2.000 ευρουδακια για αγορα μονο του πισω συστηματος ,,,,,,χωρια τα αλλα,,,,,,,,,,,
σου λεω με λειτουργεια σε 1.5 ατμοσφερα και ενα 45 ιντερκουλερ μπροστα το αυτ. θα δωση ΤΗΝ Ωθηση απο την Τπυρμπινουλα που χρειαζετε ,,,,,,ας ερθει μετα οπιο 20ρι και 25ρι ακομη να σου την βγη ,η μπορεις να βαλεις προγραμμα να σπαη 2,5 ατμοσφερες ψηλα με χρονικο κοφτη οποτε απο τα 320/25 θα χανεσε,,,,,
Το μονο που πρεπει να αλλαξεις ειναι δαγκανες μπροστα (κατα προτιμηση brembo γιατι οι ///Μ μπορει και πιο ακριβα να βγουν) μεταχειρισμενα εστω μπροστα και βελτιωση τοις πισω με καλυτερης ποιοτητας Αντιθερμικο κεραμικο Racing τακακι, και φυσικα αναρτησεις χαμηλωματος για 46 μεταχειρισμενες σε καλη κατ/ση δαγκανες και καινουργιες αν. μεσω e-b δεν υπερβενη το 500ρικο.
διαφορικο δεν το πειραζης αφηνης το δικο του με τη διαφορα το στελνης αθηνα και σου κανουν φθηνα την κορωνα μπλοκε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΤΗΤΟ.
Και,,,,,,,,ελα μετα να μου μιλησης για γκαζια.
....μιλησε η πειρα η' η μπυρα :hystericalbs1:
f@ck βραχυκυκλωσα.
οχι ρε Λεω ... εσύ είσαι έμπειρος ... :thumbsup:
Leonidas_E39
02-04-13, 08:33
Τα εσκισα τ πτυχια μου Πανο δεν καταλαβα απολυτως τιποτα ασε που πρεπει να ανεβασα και πυρετο.:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Bazil Van Sinner
02-04-13, 10:14
Τα εσκισα τ πτυχια μου Πανο δεν καταλαβα απολυτως τιποτα ασε που πρεπει να ανεβασα και πυρετο.:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Τυπε να σε πεταξω ενα τηλε-ξεματιασμα,απο δω,να στρωσεις χαρακτηρα???:hystericalbs1:
Leonidas_E39
02-04-13, 13:22
Θα σε ειμαι υποχρεος αν μπορεις τυπε.
Bazil Van Sinner
02-04-13, 13:47
...πρεπει να εισαι ενταξει ηδη!Εχει 2ωρες που σε ξεματιαξα και δεν μπορω να ανοιξω ματι.....:th_Laie_67-1:
Ειχα τουρμπινατο 18αρι Ε30 και δεν θελω να μπλεξω παλι.Οσο πιο μαμα τοσο το καλητερο.
Και οπως ειπα μια χαρα τα 170, οι κόντρες δεν με ενδιαφερουν πια..Τα χορτάσαμε τα γ@μισι@τικα.. Ευχαριστώ πάντως!
εχει ενας φιλος ενα κοκκινο 46 318 και εκανε ακριβως την ιδια δουλεια,,,,,,ερχετε δευτερες στα καρφουρ μακ. σαλ/κη και το σβουριζη καπου καπου αν δης τι πεννα ειναι μεσα εξω και τι Ξυραφι και ποσο φθηνα του βγηκε το ολο μπερεγκετι πιστευω θα αλαζες γνωμη
Τελικά ένας ειδικός δε μίλησε..
Τες πα, την βρήκα την άκρη..Thanks!!!!
Bazil Van Sinner
03-04-13, 18:23
Τελικά ένας ειδικός δε μίλησε..
Τες πα, την βρήκα την άκρη..Thanks!!!!
Φιλε μου ακουσες τις αποψεις μας,διαβασες και τα οφφ-τοπικ μας!
Τον ειδικο θα τον διαλεξεις εσυ ,που θα τον πληρωσεις κι ολας!
Και αφου βρηκες την ακρη,για πες μας και μας να μαθουμε.
:thanks:
Θα κατεβασω απο γερμανια τρακαρισμενο με ενα φιλο που κανει μεταφορες βρηκα κανα δυο τα ειδε και αυτος σε καλη κατασταση ειναι λεει, θα το ψαξω ακομα λιγο για κανα ακομα και ετσι θα γινει η δουλεια...
Θα κατεβασω απο γερμανια τρακαρισμενο με ενα φιλο που κανει μεταφορες βρηκα κανα δυο τα ειδε και αυτος σε καλη κατασταση ειναι λεει, θα το ψαξω ακομα λιγο για κανα ακομα και ετσι θα γινει η δουλεια...
Η καλύτερη λύση,αφού θες να κρατήσεις το δικό σου σκαρί thumb
παλι ετσι ΔΕΝ γινετε δουλεια εκει που ψαχνης για βαλε βγαλε ετοιμο και θα χης την ανεση τοτε δεν ψαχνης για δυο διακοσα αλλα για το κορυφαιο της σειρας τι δυο διακοσα τι τρια διακοσα ,,,,γιατι παλι με το χρονο θα αλλαξης γουστα και γνωμη και ουτε ο πρωτος η τελευταιος θα'σαι γιατι με το καιρο παλι τα γκαζια του 2.2 θα σου φαινονται λιγα , γι'αυτο ψαχνε απο τωρα καλυτερα για τρακαρισμενο μ3 46ρι
Αδερφε καθε μερα κανω 142 χιλιόμετρα για να παω στη δουλεια μου.Λες να πηγαινω με το μ3.Δυστηχως δουλεια και βολτα με το ιδιο αμαξι θα τα κανω.
Οποτε;
Τότε θέλεις πετρέλαιο...πολλά τα χλμ ....
Αδερφε καθε μερα κανω 142 χιλιόμετρα για να παω στη δουλεια μου.Λες να πηγαινω με το μ3.Δυστηχως δουλεια και βολτα με το ιδιο αμαξι θα τα κανω.
Οποτε;
παρε για τι δουλεια ενα γιαρις ,,,η ενα ατος πετρελαιο ,,,,,εμεις τι κανουμε Νομιζης εχει πλακα να υποθετης οτι π.χ.παω με τ'αμαξι μου στη δουλεια
Εχει η γυναίκα μου 1600 εγω θα εχω 3200 και θα παρω και ενα χιλιαρι..Αρε κατακαημενη ελλάδα γιαυτο παμε μπροστα..Καλά μας κάνουν τότε...
Δεν κατάλαβα πως το εννοείς το παραπάνω...που το κακό να έχει κάποιος άλλο αυτοκίνητο για τη δουλειά του και όχι το "μεγάλο" ...Ο καθένας κάνει ότι θέλει στην τσέπη του...
Christos 330
03-04-13, 20:15
O Μαριος ρωτησε 5 πραγματα για αυξηση κυβισμου ρε παιδια οχι για το αν καιει η οχι
επισης εβγαλε ακρη με ολοκληρο αμαξι για να το κανει μαμα . . .
Τα διαφορα σχολια καντο μ3 παρε αλλο κτλ δεν τον ενδιαφερουν . . .
Θα παρακαλεσω να ειμαστε συμαζεμενοι σε τετοιου ειδους θρεντ οκ ειναι λατρεια το μ3
αλλα οχι για ολους αμαξι καθημερινο δεν παιρνεις μ3 ουτε φτιαχνεις . . .
ΥΓ Μαριε κοκκινο ε30 βλεπω turbo διαβασα ειχε πριν 2 χρονια ο αδερφος μου
ε30 κοκκινο 2,700eta και το εκανε turbo μονος του αλλη φαση !!!
ε30 ΘΕΑ...Το έχω απ'τα 18..τωρα ειναι στο γκαραζ κατι σαν αντικα αλλά λιγο γκαγκούρικη..
Οσο γιαυτό που δε καταλαβε ο Andri. Απλα δεν μπορω να δικαιολογήσω τοσα αμαξια σε μια φορολογικη θα με σκισουν.
Οσο γιαυτό που δε καταλαβε ο Andri. Απλα δεν μπορω να δικαιολογήσω τοσα αμαξια σε μια φορολογικη θα με σκισουν.
Α οκ τότε...λογικό αν το λες έτσι...εγώ δεν σου λέω να το κάνεις Μ3 , απλά είπες βρήκα Γερμάνια και συνήθως για Μ3 γίνεται αυτή η δουλειά... thumb
παρε για τι δουλεια ενα γιαρις ,,,η ενα ατος πετρελαιο ,,,,,εμεις τι κανουμε Νομιζης εχει πλακα να υποθετης οτι π.χ.παω με τ'αμαξι μου στη δουλεια
Γιωργαρα δεν τα εχουμε ολοι αδηλωτα γενικα (αμαξια-φαντασματα) ουτε και θελουμε να μπλεξουμε σε τροχαιο με μετατροπη αδηλωτη, σταματηστε αυτη τη καραμελα με τα βαλε 3λιτρο βαλε Μ3 γιατι καποιοι κανουν ακομη φορολ. δηλωση thumb