Επιστροφή στο Forum : [E46] Βελτίωση ιπποδύναμης 316
Καλησπέρα.
Έχω το τελευταίο 46άρι, το οποίο είναι μετάχειρο βέβαια και αυτό το αναφέρω, γιατί ο τύπος το είχε κάνει κανονικό Μ(και facelift και μηχανή).
Βέβαια, μετά, έβγαλε τη μηχανή(ή την έσπασε, δεν ξέρω χαχ) και έβαλε πάλι την 16άρα.
Το θέμα είναι ότι ακόμη βγάζει παραπάνω άλογα, γύρω στα 140+ υπολογίστε, παρά το βάρος του.
Τι θα μπορούσα να κάνω, προκειμένου να πάμε στα 160?
Και που κοντά το κοστολογείται;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Ατμόσφαιρα δεν ειναι??? Που τα βρηκε τα 140????
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω, γιατί δεν έχω πάει καν να το κοιτάξω σε κανά μάστορα.
Υποθέτω, πάντως, ότι 4 εξατμίσεις δίνουν ένα bonus.
Ναι, ατμόσφαιρα είναι.
giannis_compact
31-03-13, 17:53
115 άλογα είναι φίλε μου άν είναι όντως facelift, άρα Ν40-Ν45!
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω, γιατί δεν έχω πάει καν να το κοιτάξω σε κανά μάστορα.
Ναι, ατμόσφαιρα είναι.
Βαλε καμια φωτο !
115 άλογα είναι φίλε μου άν είναι όντως facelift, άρα Ν40-Ν45!
Facelift δεν εννοώ το μοντέλο, αλλά την όλη διαδικασία που έκανε, γιατί φέρνει λίγο σε M. Άσε που το αναφέρει κ η άδεια περί 46αρίου.
Βαλε καμια φωτο !
Λες ε; και να φανταστείς το σκεφτόμουν τις προάλλες ότι δεν το 'χω βγάλει ποτέ(όχι για επίδειξη ή κάτι τέτοιο, αλλά για παρόμοιες -όπως τώρα- περιπτώσεις).
Moufas E46
31-03-13, 18:08
Καλησπέρα.
Έχω το τελευταίο 46άρι, το οποίο είναι μετάχειρο βέβαια και αυτό το αναφέρω, γιατί ο τύπος το είχε κάνει κανονικό Μ(και facelift και μηχανή).
Βέβαια, μετά, έβγαλε τη μηχανή(ή την έσπασε, δεν ξέρω χαχ) και έβαλε πάλι την 16άρα.
Το θέμα είναι ότι ακόμη βγάζει παραπάνω άλογα, γύρω στα 140+ υπολογίστε, παρά το βάρος του.
Τι θα μπορούσα να κάνω, προκειμένου να πάμε στα 160?
Και που κοντά το κοστολογείται;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
κοιτα την αδεια τι χρονολογια γραφει και πες μας. ειναι ελληνικο η εισαγωγης?
Φιλε theo,χωρις παρεξηγηση, τα ρασσα δεν κανουν τον παπα...
(τα αυτοκολλητα Μ)
προφανως ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε αλλαξει μοτερ κλπ, και πριν πουλησει το αυτοκινητο, πουλησε το μοτερ ξεχωριστα.
εκτος κι αν το εσπασε οντως, οπότε εβαλε παλι το παλιο ή καποιο αλλο.
με τον αρ. πλαισιου σου δες τα δυο-τρια sites που εχουν ποσταριστει εδω μεσα (realoem.com, bmwvin.??? δε θυμαμαι τωρα) για να δεις πως βγηκε το αμαξι απο το εργοστασιο και με τι εξοπλισμο.
thumb
Stunt Mike
31-03-13, 18:15
Ναι, ατμόσφαιρα είναι.
4 μπουκες πισω δεν δινουν 25 αλογα κερδος!Πιο πιθανο να'χεις χασει κιολας..... :hystericalbs1:
Λέτε να μην μπορώ να διαχωρίσω τα 116 από τα 140? Είπαμε...
Πάντως, έχετε δίκιο. Θα δω άδεια και τα συναφή και επιστρέφω στο topic για τα περαιτέρω.
Ευχαριστώ για το μέχρι στιγμής feedback.
Πάντως, έχετε δίκιο. Θα δω άδεια και τα συναφή και επιστρέφω στο topic για τα περαιτέρω.
Ευχαριστώ για το μέχρι στιγμής feedback.
Μετρα 0-100 και 0-400 να δουμε αν ειναι 140 (που μαλλον δεν ειναι, γιατι οταν εβγαλε το Μ μοτερ απο πανω, τα υπολοιπα πραγματα δεν ταιριαζουν με το 1.6.) Καλως ηλθες.
Καλά ρε παιδιά, μην τρελαίνεστε, δεν το λέω για να δείξω ότι το 16άρι μου έχει παραπάνω άλογα από κάθε άλλο.
Άλλωστε δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα. Τα extra άλογα τα θέλω για καλύτερη κατανάλωση, γιατί είναι αρκετά βαρύ με ότι φοράει το αμάξι.
Για καλύτερη οικονομία το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται περισσότερα άλογα αλλά ροπή.
Βάλε τις ζάντες-ελαστικά από 316 (ότι πιο λεπτό έπαιρνε από την BMW σε ελαστικά - 195 ή 205 μάλλον.... με 16άρες ζάντες - και φρόντισε τα ελαστικά να μην έχουν λιγότερη πίεση από τη συνιστώμενη από το εργοστάσιο...για να μην έχεις αυξημένη τριβή κύλισης..).
Επίσης, αν το μοτέρ είναι χωρίς πρόγραμμα κτλ- οι 4 εξατμίσεις το βοηθούν ώστε να αποδίδει.... λιγότερη ροπή χαμηλά (μειωμένο backpressure) οπότε βάλε και την εξάτμιση της 316 για καλύτερη απόδοση και οικονομία....
(επίσης φρόντισε μπουζί και φίλτρο αέρος να είναι σε καλή κατάσταση για να αποδίδει σωστά και να μην πληρώνεις πολλά σε καύσιμα)
(επίσης βγάλε και το σήμα της //Μ3....επειδή δεν είναι....)
Moufas E46
31-03-13, 18:50
Καλά ρε παιδιά, μην τρελαίνεστε, δεν το λέω για να δείξω ότι το 16άρι μου έχει παραπάνω άλογα από κάθε άλλο.
Άλλωστε δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα. Τα extra άλογα τα θέλω για καλύτερη κατανάλωση, γιατί είναι αρκετά βαρύ με ότι φοράει το αμάξι.
δε τρελενομαστε τις αποριες που εξεφρασες θελουμε να σου λυσουμε. γραψε αριθμο πλαισιου και ημερομηνια πρωτης εγγραφης πες μας αν ειναι εισαγωγης η οχι ανεβασε καμια φωτο οταν μπορεσεις και εισαι κομπλε. τα παιδια εδω το θεμα e46 το ξερουνε καλητερα και απο το πατερ ημων thumb
giannis_compact
31-03-13, 19:21
Όπως ακριβώς είπαν τα παιδιά, γράψε τα τελευταία 7 τελευταία στοιχεία του αριθμού πλαισίου σου (2 γράμματα-5 αριθμοί) και θα στα πούμε όλα. Βάλε και καμιά φωτογραφία από τον κινητήρα σου!
Πάντως ασχέτως του ποιά είναι η πραγματική ίπποδύναμη του συγκεκριμένου κινητήρα τώρα, για να φτάσει σε επίπεδα ίπποδύναμης 160-170 ίππων, το forced induction είναι μονόδρομος. Το θέμα είναι ποιός μπορεί να αναλάβει το project.
giannis_compact
31-03-13, 20:50
Πάντως ασχέτως του ποιά είναι η πραγματική ίπποδύναμη του συγκεκριμένου κινητήρα τώρα, για να φτάσει σε επίπεδα ίπποδύναμης 160-170 ίππων, το forced induction είναι μονόδρομος. Το θέμα είναι ποιός μπορεί να αναλάβει το project.
Τι εννοεις Βαγγελη;
oldcarskickass
31-03-13, 20:56
Ενδιαφέρον.
Και τα παραπάνω άλογα τι θα τρώνε; Κουτόχορτο;
Εκτός αν λέγοντας καλύτερη κατανάλωση εννοείς περισσότερη.
Γιατί δυστυχώς φίλε μου στην σάπια κοινωνία που ζούμε το καλύτερο έτσι μεταφράζεται.
Δεδομένου λοιπόν ότι το αμάξι είναι ατμοσφαιρικό, δεν έχεις 140 άλογα με την καμία, είτε γράψε τα τελευταία νούμερα του VIN είτε ακόμα καλύτερα στείλε μια φωτογραφία από το μοτέρ σου.
ghost-rider
31-03-13, 20:59
Aν νιωθεις οτι ειναι 140 αλογα και το εχεις τσεκαρει και με αλλα 1600 πχ...
Τοτε δεν εχεις 1600.
Ισως εβαλε διλιτρο μοτερ μετα.
Βρισκεις κανενα κωδικο απο το μοτερ που εχεις τωρα επανω, να δουμε τι γινεται?
Το 1600 χωρις κανα κομπρεσσορα δεν μπορει να περασει τα 130 αλογα.
Stunt Mike
31-03-13, 21:00
Γιατι ο πρωτος θα'σαι ή ο τελευταιος??Κανεις δεν γεννηθηκε ''κινητο δυναμομετρο''.....Εν πασει περιπτωσει,ειναι μαλλον απιθανο το 316 σου να'χει 140hp και σιγουρα ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βγαλει 160 χωρις τη χρηση υπερσυμπιεσης.Το οτι ηταν Μ3 πριν,δεν σημαινει οτι βγαζοντας το καποια αλογα ξεμειναν κατω απο το καπο σου!
Απο την αλλη μας λες οτι θες αλογα για να'ναι πιο οικονομικο στην οδηγηση,πραγμα που ειναι εντελως οξυμωρο....Αν δεν καψει,δεν παει φιλε μου,αυτος ειναι ο χρυσος κανονας...Οποτε ή δεν μας τα λες καλα ή δεν τα ξερεις καλα....Δειξε μας τ'αμαξι σου λοιπον να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε βεβαια.. :viannen_01:
giannis_compact
31-03-13, 21:05
Επισης, αν ειναι ο Ν40-Ν45 δεν προκειται ποτε να γινει τουρμπο/κομπρεσσορας. Αυτα τα μοτερ δεν τουρμπιζονται με τιποτα.
Επισης, αν ειναι ο Ν40-Ν45 δεν προκειται ποτε να γινει τουρμπο/κομπρεσσορας. Αυτα τα μοτερ δεν τουρμπιζονται με τιποτα.
Γιαννη δε βαζανε κατι κομπρεσσορες σ αυτα, πχ καφουνης, και δηλωναν 170?
giannis_compact
31-03-13, 22:43
Γιαννη δε βαζανε κατι κομπρεσσορες σ αυτα, πχ καφουνης, και δηλωναν 170?
Οχι, σε αυτα τα μοτερ ποτε. Στα Μ43 και συνηθως τουρμπο.
βαλε υγραέριο, πάρε άλλο αμάξι ή παπάκι για οικονομία μην περιμένεις να πέσει η κατανάλωση με τ βελτίωση του μοτερ
4 μπουκες πισω δεν δινουν 25 αλογα κερδος!Πιο πιθανο να'χεις χασει κιολας..... :hystericalbs1:
οντωςthumb
φιλος αγορασε ενα 316 μνρα απλα με 19αρες snitzer επανω...facelift 2004....περα απο αυτο το αυτοκινητο καταναλωνε 10 ευρω βενζινη σε καθημερινη βαση με οχι πολλες μετακινησεις.....στις ανηφορες μονο με πρωτη εβγαινε:th_Laie_67-1:ως πορωμενος κ με τις επιδοσεις περαν του οτι ειχε αγορασει ενα πολυ ωραιο αυτοκινητο ηταν ταφος...κ ηθελε να το ανεβασει.....αρχικα του δανεισα τις 2 16αρες μου....νομιζε οτι πηρε 20ιππους κ μονο απο αυτο....δν τις εχει βγαλει ακομα απο πανω κ θελει να τις αγορασει....επειτα θελει κι αλλες επιδοσεις κ αρχισε κ εκεινος να σκεφτεται εξατμισεις turbo κ τετοια....Σαν καλος φιλος παλι του ειπα οτι για να δεις ασπρη μερα με λιγα χρηματα με αυτο το μοτερ η πιο φθηνη λυση ειναι NITROUS...μπηκε κ σε αυτη τη διαδικασια με ενα κiτ της nos κ ψεκαζει 28 ιππους κ γινεται κατι...Αλλα κ παλι το αυτοκινητο ειναι τοσο βαρυ που με ενα τοσο χαμηλου κυβισμου κινητηρα χωρις ροπη δεν γινεται τιποτα..αφου οταν ψεκαζει την διαφορα την ακους μονο στον ηχο δεν νιωθεις καμια ωθηση μεσα στην καμπινα:th_Laie_67-1:Με λιγα λογια οποιος ριχνει χρηματα σε 316 απλα πεταει τα λεφτα του....βαζεις ενα 6κυλινδρο 330 κ καθαρισεςthumbαλλα παει για μ3 ο δικος μου:thumbsup:
θες μια τουρμπινουλα και προγραμμα σε 1μιση ατμ. και θα εισαι χαλαρα με πιο πολλα αλογα
θες μια τουρμπινουλα και προγραμμα σε 1μιση ατμ. και θα εισαι χαλαρα με πιο πολλα αλογα
Γιωργο αν δεν εισαι σιγουρος μην γραφεις, μπορει να παρασυρεις σε λαθος αποφασεις. Δεν μπαινουν αυτα οπου ναναι
Γιωργο αν δεν εισαι σιγουρος μην γραφεις, μπορει να παρασυρεις σε λαθος αποφασεις. Δεν μπαινουν αυτα οπου ναναι
ενας και δυο εχουν κανει την ιδια δουλεια ? τουλαχιστον αυτα που ειδα
ενας και δυο εχουν κανει την ιδια δουλεια ? τουλαχιστον αυτα που ειδα
Εννοω οτι οπως ειπαν πριν δεν γινεται σε ολα. Πχ στα σειρας Ν ειναι αδυνατον
ghost-rider
02-04-13, 19:58
Γιωργο εγινες φαν του τουρμπο?
Παθαινω την πλακα μου...
Εννοω οτι οπως ειπαν πριν δεν γινεται σε ολα. Πχ στα σειρας Ν ειναι αδυνατον
ΔΕΝ Υπαρχη κινητηρας που να ειναι Αδυνατον ενταξη αν συζητησης με εναν Πελατη μου που (Παρολο λενε οτι ειναι ακριβως εδω σαλ/κη) θα σου βρη 100 λυσεις:
https://www.turbo-mechanika.com/
Παθαινω την πλακα μου...
ΚΑΙ Βεβαια Αν Ημουν στη Θεση του θα εκανα κι Εγω το Ιδιο
Bazil Van Sinner
02-04-13, 20:18
Παθαινω την πλακα μου...
τον περασαν κανα 2-3 uno turbo και το σκεφτεται :hystericalbs1: :hystericalbs1:
ΔΕΝ Υπαρχη κινητηρας που να ειναι Αδυνατον ενταξη αν συζητησης με εναν Πελατη μου που (Παρολο λενε οτι ειναι ακριβως εδω σαλ/κη) θα σου βρη 100 λυσεις:
https://www.turbo-mechanika.com/
Ασε ρε Γιωργο, εδω παλευουν τοσα χρονια και δουλεια δεν γινεται με τα βαλβτρονικ
Ασε ρε Γιωργο, εδω παλευουν τοσα χρονια και δουλεια δεν γινεται με τα βαλβτρονικ
δηλδ το συστημα μεταβλητου χρονισμου δεν προσαρμοζετε? και αν παρουσιαζη κατι κατα διαστηματα πιστευω πως ισως κατι να γινετε
δηλδ το συστημα μεταβλητου χρονισμου δεν προσαρμοζετε? και αν παρουσιαζη κατι κατα διαστηματα πιστευω πως ισως κατι να γινετε
Οχι τα valvetronic δεν παιρνουν τιποτα Γιωργαρα, το 850 ειναι ασφαλες και δεν χρειαζεται να φοβαται :th_Laie_67-1:
ghost-rider
02-04-13, 20:40
Γιωργο για να τουρμπιστουν αυτα πρεπει να φυγουν ολα απο πανω, να καταργησεις πολλα πραματα(vanos κ valvetronic αν υπαρχει) και να δουλεψουν με αγραφο εγκεφαλο.
Δεν ειναι οτι δε γινεται. Απλα οικονομικα θα φτασει οσο θες να το κανεις Μ3.
Και βαλε(και αμα δουλεψει στρωτα χαιρετα μου τον πλατανο. Αχαχαχα).
Το κρατας οπως ειναι και παιρνεις ετοιμο τουρμπακι με αυτα τα λεφτα.
Το ιδιο ισχυει και για τους εξακυλινδρους Μ54.
Ειδικα για τις πιεσεις που αναφερς(1,5 μπαρς).
...
...
για τους Μ54 υπάρχει λύση για F/I, τουλάχιστον για πιέσεις απο 0,6 εως 1 bar
Γιωργο για να τουρμπιστουν αυτα πρεπει να φυγουν ολα απο πανω, να καταργησεις πολλα πραματα(vanos κ valvetronic αν υπαρχει) και να δουλεψουν με αγραφο εγκεφαλο.
Δεν ειναι οτι δε γινεται. Απλα οικονομικα θα φτασει οσο θες να το κανεις Μ3.
Και βαλε(και αμα δουλεψει στρωτα χαιρετα μου τον πλατανο. Αχαχαχα).
Το κρατας οπως ειναι και παιρνεις ετοιμο τουρμπακι με αυτα τα λεφτα.
Ειδικα για τις πιεσεις που αναφερς(1,5 μπαρς).
ε ενταξη αλλαζης μοτερ
ghost-rider
02-04-13, 21:06
για τους Μ54 υπάρχει λύση για F/I, τουλάχιστον για πιέσεις απο 0,6 εως 1 bar
F/I?
Δλδ?
F/I?
Δλδ?
Forced Induction = F/I (το αντίπαλο δέος του Ν/Α)
ghost-rider
02-04-13, 21:14
Forced Induction = F/I (το αντίπαλο δέος του Ν/Α)
thank you!
Δεν ειχα ιδεα, ξεκιναω το ψαξιμο!!:thumbsup:
thank you!
Δεν ειχα ιδεα, ξεκιναω το ψαξιμο!!:thumbsup:
π.χ.: https://www.esstuning.com/categories/BMW/
ghost-rider
02-04-13, 21:24
π.χ.: https://www.esstuning.com/categories/BMW/
Κομπρεσσορατα?
Ναι αυτο το ηξερα!
Με τουρμπο τι γινεται, οπου οι πιεσεις σε δεδομενες στροφες δεν ειναι σταθερες?
Εκει ακομα και το μισο μπαρ για ενα Μ54 μοιαζει μπερδεμα...
ghost-rider
02-04-13, 21:26
Οφ τοπικ.
Παραμενει πολυ τσουχτερη η ess ρε γμτ...
Bazil Van Sinner
02-04-13, 21:29
Οφ τοπικ.
Παραμενει πολυ τσουχτερη η ess ρε γμτ...
5+
παααρα πολυ τσουχτερη!!!
ghost-rider
02-04-13, 21:31
5+
παααρα πολυ τσουχτερη!!!
Σε σιγοψηνει κ σενα η δουλεια κομπρεσσαρισματος να φανταστω?
Bazil Van Sinner
02-04-13, 21:42
Σε σιγοψηνει κ σενα η δουλεια κομπρεσσαρισματος να φανταστω?
νταξ το ξεχυλωσαμε το θεμα του φιλου.....
Γκοστ ,την αποφαση μου την πηρα,ειναι θεμα χρονου πια.
Ουτε turbo,ουτε Kompresser ,οχι οτι δεν μ'αρεσουν!,αλλα μ'αρεσει πιο πολυ η ιδεα ενως 8κυλινδρου Ε46 με οσο ποιο κοντα στο ΟΕΜ look thumb
....345 ci:thumbsup:
Stunt Mike
09-04-13, 00:14
παντως ο τυπας ξενερωσε που του αποκαλυψαμε οτι το 316 του δεν εχει 140 αλογα και δεν ξαναμπηκε απο τοτε στο φορουμ!!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχ αχαχαχα!!!Παω στοιχημα οτι το'δωσε και πηρε Leon Cupra!
Οχι, σε αυτα τα μοτερ ποτε. Στα Μ43 και συνηθως τουρμπο.
yeap thats me :whistle:
140 άλογα? αλλα και να τα πας 160? πως? εγω στο οπελακι μου πρην αλαξο μοτέρ και βάλω ΒΕΡΤΟΝΕ ειχα 1.4 90HP για να τον ξεζουμιξο που λεει ο λόγος 35ΆΛΟΓΑ + ειχα σκιστι στο τάλιρο το έκανα τουρμπατο 1800Euro και μετά απο 2 μηνες αλαγι μοτέρ γιατί ειχα φαει φλανζα κεφαλής. αλλα τορα το να βαλεις 4 εξάτμισής να σου δώσουν κατι εξτρά δεν το νομίζω..Ειναι βάρος 4 εξάτμισής και πιστεβο αντιθέτως έχασες κιόλας