PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με κλιματισμο

vasilis e46
29-03-13, 20:54
Καλησπερα παιδια! Προχθες πηγα για σερβις το αυτοκινητο σε επισημο αντιπροσωπο και εγινε και σερβις στο κλιμα.Καθως παρελαβα το αμαξι και γυρισα σπιτι και ενω δεν ειχα σε λειτουργια τον κλιματισμο δεν περιμενα να μην λειτουργει κατι μιας και ο κλιματισμος λειτουργουσε κανονικα πριν το σερβις.Εχοντας το αμαξι σε ακινησια αυτες τις 2 ημερες και πηγαινοντας να το παρω πριν λιγο διαπιστωσα να μην εισερχεται αερας στην καμπινα ενω ακουγεται να ανοιγει και να κλεινει ο στροβιλοσυμπιεστης.Τι μπορει να ειναι ή τι δεν κανανε σωστα στο σερβις; Exω να παω και ταξιδι αυριο γαμωτο! :thnx:

Bazil Van Sinner
29-03-13, 22:28
Βασιλη τους περιστροφικους διακοπτες που βρισκονται στους αεραγωγους τα τσεκαρες αν ειναι ανοιχτα?η' ειναι γυρισμενα σε ζεστη/κρυο?

vasilis e46
29-03-13, 22:35
Βασιλη τους περιστροφικους διακοπτες που βρισκονται στους αεραγωγους τα τσεκαρες αν ειναι ανοιχτα?η' ειναι γυρισμενα σε ζεστη/κρυο?

Δεν τιθεται τετοιο θεμα φιλε Bazil ειναι ανοιχτοι ολοι...το θεμα ειναι οτι ενω η ενδειξη δειχνει οτι λειτουργει ακομα και στην υψηλοτερη ενταση δεν εισερχεται καθολου αερας στη καμπινα λες και ειναι φιμωμενο.

Leonidas_E39
29-03-13, 22:40
Η κατι παιχτηκε με το φιλτρο καμπινας η τα επαιξε ο φακιρης .

vasilis e46
29-03-13, 22:48
Ξαναλεω ουδεποτε ειχα προβλημα και οταν παρεδωσα το αμαξι λειτουργουσε κανονικα, απλο σερβις θα γινοταν στο AC τι μπορει να εγινε απο την αντιπροσωπεια εως το σπιτι.Δεν μετακινηθηκε να πεις και δεν μπορω να διανοηθω οτι χαλασε ο φακιρης ετσι ξαφνικα.Το θεμα μου ειναι ομως οτι πρεπει να φυγω αυριο και το Σαββατο δεν λειτουργει και το συνεργειο να το πηγαινα...

Dimimav
29-03-13, 22:54
Επρεπε όταν το κατάλαβες να γυρίζες επιτόπου γιατί αν δεν είναι σωστοί θα αρχίσουν τα εμείς δεν φταίμε έγινε αργότερα η ζημιά κ αλλά τέτοια που μου την δινουν

vasilis e46
29-03-13, 23:03
Επρεπε όταν το κατάλαβες να γυρίζες επιτόπου γιατί αν δεν είναι σωστοί θα αρχίσουν τα εμείς δεν φταίμε έγινε αργότερα η ζημιά κ αλλά τέτοια που μου την δινουν

Θελω να πιστευω οτι δεν θα γινει κατι τετοιο... το διαπιστωσα σημερα το απογευμα που πηγα να παρω το αμαξι δεν ειχα ανοιχτο το κλιματισμο την ημερα που το παρελαβα αλλιως εννοειται και θα γυριζα πισω.

bill_m3
29-03-13, 23:31
Η κατι παιχτηκε με το φιλτρο καμπινας η τα επαιξε ο φακιρης .

Τον έχεις αλλάξει ποτέ????

Αν όχι, αυτό είναι κατά 99% και δεν φταίει το συνεργείο!

vasilis e46
29-03-13, 23:34
Τον έχεις αλλάξει ποτέ????

Αν όχι, αυτό είναι κατά 99% και δεν φταίει το συνεργείο!

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχει αλλαχθει ποτε αλλα να παραδωσει πνευμα την ιδια ημερα; Τα συμπτωματα του φακιρη ειναι αυτα που περιεγραψα; Αν ναι για τι ποσο μιλαμε;

120ie87
29-03-13, 23:58
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχει αλλαχθει ποτε αλλα να παραδωσει πνευμα την ιδια ημερα; Τα συμπτωματα του φακιρη ειναι αυτα που περιεγραψα; Αν ναι για τι ποσο μιλαμε;

Αν ανοίξεις το καπάκι/καπάκια κάτω από το τιμόνι (ή πάνω από τα πόδια του οδηγού/πάνω από τα πεντάλ) μπορείς να γυρίσεις με το χέρι το μοχλό που κινεί το κλαπέτο για να ανοίξει.

Πρέπει να ανοίξεις το καπάκι που σου γράφω παραπάνω και να δεις μέσα και στο κέντρο της περιοχής (να δεις κάτω από το τιμόνι και μέσα-δεξιά). Είναι δύσκολα προσβάσιμο σημείο.

(δεν γνωρίζω από Ε46 αλλά στο Ε87 εκεί βρίσκεται... μάλιστα ο μοχλοβραχίονας που αλλάζει θέση στο κλαπέτο είναι λευκός στο χρώμα)

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο

Υ.Γ Αν είναι εκεί, τότε μπορείς να μετακινήσεις τον μοχλοβραχίονα χειροκίνητα και να κάνεις ταξίδι χωρίς να κρυώνεις.
Όταν γυρίσεις από το ταξίδι, θα δεις αν πρέπει να αλλαχτεί το μοτέρ ή έχει σπάσει κάτι στον μοχλοβραχίονα που αλλάζει θέση στα κλαπέτα. Υπάρχει περίπτωση να έχει αποσυνδεθεί το φισάκι και απλά να μην παίρνει ρεύμα το μοτεράκι του μοχλοβραχίονα (θα είσαι πολύ τυχερός αν έχει γίνει αυτό).

120ie87
30-03-13, 00:11
πάρε και το link από realoem για το Ε46 (αν και δεν ειναι και τοσο καλες οι εικονες)

Α. το κλαπέτο

https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL31&mospid=47631&btnr=64_0817&hg=64&fg=35

(το νο 10 είναι ο μηχανισμός κίνησης του κλαπέτου όπως αναφέρει από κάτω)

Β. Σύστημα θέρμανσης/κλιματισμού (γενικό link με όλα τα υποσυστήματα)

https://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=AL31&mospid=47631&hg=64

Υ.Γ Το πρόβλημα δεν είναι το κόστος των ανταλλακτικών αλλά τι μπορεί να ζητήσει το συνεργείο αν απαιτείται η αποσυναρμολόγηση του ταμπλό για να αλλαχθεί το ανάλογο κομμάτι. Τα σημεία αυτά είναι δύσκολα προσβάσιμα συνήθως.

bill_m3
30-03-13, 11:42
Βρε Ηλία μην το τρελαινεις το παιδί!!

Φίλε μου κατα 99.9% είναι φακιρης, διάβασε εδώ και θα καταλάβεις https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=13404&highlight=%D6%E1%EA%E9%F1%E7%F2

120ie87
30-03-13, 14:01
Μακαρι βασιλη!

vasilis e46
01-04-13, 00:37
Λοιπον επανερχομαι με νεοτερα..το Σαββατο το πρωι το πηγαινω σε ενα γνωστο μαστορα στη περιοχη μου ο οποιος μου διαβεβαιωσε οτι οντως ειναι ο λεγομενος φακιρης που ειπατε και εσεις και διαβαζωντας και σε διαφορα φορουμ.Το θεμα απ' οτι καταλαβα ειναι γνωστο και στα 36αρια τα τελευταια και ενα μεγαλο ποσοστο αυτων εχει αλλαχθει.Να μην πολυλογω ξεκινησα το προγραμματισμενο <<δυσκολο>> ταξιδι καταλαβαινεται εαν δεν λειτουργει ο κλιματισμος :banana:, ο οποιος εβγαζε λιγο αερα εως και καθολου θα ελεγα στους 16 σε συνδυασμο με τον εμπρος αεραγωγο του παρμπριζ.Κανοντας 70χλμ και εχοντας πολυ δρομο μπροστα μου και συνεχιζοντας να το εχω αναμμενο αρχιζει και δουλευει κανονικα διχως κανενα ιχνος προβληματος οσον αφορα την ενταση και τη ψυξη ως δια μαγειας.Εχοντας κανει 700χλμ πηγαινε-ελα ο κλιματισμος λειτουργει κανονικα και ευελπιστω να μην ξαναπαρουσιασει προβλημα αλλιως με βλεπω για αλλαγη του φακιρη ο οποιος κοστιζει αρκετα.Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις αποψεις που παραθεσατε στο ζητημα αυτο και ιδιαιτερα τον 120ie87 για τα χρησιμα ποστ..:original: