PDA

Επιστροφή στο Forum : Μοτέρ M43TUB19

andreas-d
24-03-13, 20:47
Παιδια έχω ένα BMW με 208.000κλμ, εντάξει δεν έχω παράπονο αλλα το πήγα για σέρβις και μου είπαν 780¤????
Συμφέρει να δώσω τόσα χρήματα για ένα αμάξι του 2000μοντελο.
Η εφοσον δεν έχει προβλήματα, να του αλλάζω εγω τα βασικά και αν καποια στιγμη ζητήσει κάτι παραπάνω να το σουταρω??

Η τιμη ενός BMW E46 προ facelift στην Γερμανία δεν ξεπερνάει τα 3000¤,
Εγω το πήρα 2500¤ οπότε δεν αξίζει να δώσω τόσα χρήματα για σέρβις, τα βάζω στην αρκεί και άμα τα παίξει παίρνω άλλο.
Τα 780¤ είναι για τα βασικά λάδια φίλτρα μπουζι και τακακια μπροστά πίσω έχουν αλαχτει.

dark knight
24-03-13, 20:54
παρα πολλα για λαδια φιλτρα μπουζι

merbeind
24-03-13, 20:58
Λαδια,φιλτρα, μπουζι με εργασια ειχα κανει στο ιδιο μοντελο 220 ευρω.Οχι αντιπροσωπεια αλλα bmw service.
Η τιμη που σου ειπαν πολυ τσιμπημενη

PANOS-E60
24-03-13, 21:02
παιδιά ο Αντρεας μας γραφει από τη Γερμανία thumb

andreas-d
24-03-13, 21:13
Ρε παιδια στη Γερμανία ζω και εδω είναι όντως ακριβά, καθώς και τα ανταλλακτικά,
Για εργασία το συνεργείο θέλει θέλει 230¤ τα υπόλοιπα είναι ανταλακτικα και φυσικά όχι στην BMW γιατι εκει θα πλήρωνα τουλάχιστον 900¤+. Εδω ένα λίτρο castrol 5-30 έχει 30¤ σε λιανική στο βενζινάδικο.
Και κάτι ακόμα είναι καλυτερο το 5-40 απο το 5-30 γιατι ο μάστορας μου είπε ότι είναι ποιο καλο, πάντα για castrol μιλάμε.
Σκέφτηκα να το αφήσω για όταν κατέβω Ελλάδα αλλα θα με βγάλει να ταξίδεψε μέχρι Ιταλία η θα τα παίξει και θα τρέχω με την adac.

Dourios
24-03-13, 21:23
Πάρε τα πράγματα απο Ebay κ καντα μόνος σου, τσάμπα θα σου βγει.

andreas-d
24-03-13, 21:27
Και όμως εδω όλοι μου λένε ότι είναι και λίγα? και το συγκεκριμένο συνεργείο είναι απο τα οικονομικά, για να μην πω το ποιο οικονομικο στην περιοχή μου.
Το αμάξι μηχανικά δεν έχει κάτι μου το είπε και ο μάστορας, καποια στιγμη πρέπει να αλλάξω κάτι στο σύστημα διεύθυνσης μπροστά δεν πολυ κατάλαβαινω και τα Γερμανικά κάτι για γκουμι που είναι το λάστιχο, και αυτο έχει μου είπε 92¤
Τώρα συνεμπλοκ είναι τη είναι δεν ξέρω. Αλλα δεν είναι για άμεση αλλαγη.

andreas-d
24-03-13, 21:34
Για eBay το σκέφτηκα και όντως είναι φθηνά αλλα πως ξέρω ότι αυτα που θέλω αυτα είναι πχ τα τακακια, και τα μπουζι , και τα φίλτρα όλα, με τι κωδικούς θα τα βρω για να τα αγοράσω. Και το κυριότερο αν δεν έχει ιδιωτική αυλή η γκαράζ δεν μπορείς να κανείς τίποτα, αν συμπλήρωσεις λάδια πχ.. Στον δρόμο και σε πάρει κάποιος τηλ. Την polize την έβαλες.
Αλλα αυτο λύνεται θα πάω στην πεθερα μου που έχει χώρο.

GIANNHS M
24-03-13, 21:35
ελα στην ελλαδα κ κανε ενα καλο σερβις με τα μισα λεφτα κ τελειωνει η ιστορια.κοιτα να εχεις μονο λαδια...κ μην συγκρινεις ποσο εχει το αμαξι κ αν αξιζει να ριξεις λεφτα για συντηρηση....απο τη στιγμη που σου αρεσει , δεν εχει προβληματα κ δεν θες απαραιτητα να το αλλαξεις τα ριχνεις τα λεφτα.οχι εκει ομως.ειναι πανακριβα!

giannis_compact
24-03-13, 21:43
Ρε Ανδρεα, συμφωνω οτι στο βενζιναδικο τοσο εχει το λαδι, μια φορα το χρειαστηκα κοντα στο Neumarkt σε ενα Autohof για ενα Ε46 323 και το πληρωσα 27 ευρω. Ομως, τα λαδια εγω τα παιρνω απο μαγαζι στη Γερμανια (Regensburg) γνησια BMW 5w30 στα 6 ευρω/λιτρο.

andreas-d
24-03-13, 21:43
Όχι δεν θέλω να το αλλάξω για τουλάχιστον δυο χρόνια μετα σίγουρα, εξάλλου το Ε90 σε τρία χρονακια θα έχει 3- 4000¤ οπότε πάμε για άλλο, τώρα μπορει στην Ελλάδα να βρίσκεις λόγο κρίσης φθηνό αυτοκίνητο αλλα εδω τα αυτοκίνητα εκτός απο χιλιόμετρα δεν έχουν τίποτα άλλο, ασε που άμα ψάξεις βρίσκεις και με λίγα και πραγματικά χιλιόμετρα. Ασε που δεν είναι και τρακαρισμενα.

giannis_compact
24-03-13, 21:46
Και όμως εδω όλοι μου λένε ότι είναι και λίγα? και το συγκεκριμένο συνεργείο είναι απο τα οικονομικά, για να μην πω το ποιο οικονομικο στην περιοχή μου.
Το αμάξι μηχανικά δεν έχει κάτι μου το είπε και ο μάστορας, καποια στιγμη πρέπει να αλλάξω κάτι στο σύστημα διεύθυνσης μπροστά δεν πολυ κατάλαβαινω και τα Γερμανικά κάτι για γκουμι που είναι το λάστιχο, και αυτο έχει μου είπε 92¤
Τώρα συνεμπλοκ είναι τη είναι δεν ξέρω. Αλλα δεν είναι για άμεση αλλαγη.

Μηπως σου ειπε Hydrolager? Ετσι ειναι τα σινεμπλοκ στα γερμανικα.

andreas-d
24-03-13, 21:48
Ρε Ανδρεα, συμφωνω οτι στο βενζιναδικο τοσο εχει το λαδι, μια φορα το χρειαστηκα κοντα στο Neumarkt σε ενα Autohof για ενα Ε46 323 και το πληρωσα 27 ευρω. Ομως, τα λαδια εγω τα παιρνω απο μαγαζι στη Γερμανια (Regensburg) γνησια BMW 5w30 στα 6 ευρω/λιτρο.
Δώσε λεπτομέρειες με πμ. Αλλα είναι καλυτερο το λάδι της BMW απο το castrol?
Τα τακακια πως θα τα αγοράσω απο eBay και τη μάρκα?? το συνεργείο έχει γράψει ATE στην προσφορά, αλλα όχι κωδικό για να τα βρω μόνος μου.

andreas-d
24-03-13, 21:51
Μηπως σου ειπε Hydrolager? Ετσι ειναι τα σινεμπλοκ στα γερμανικα.
Querlenker gummilager γράφει στην προσφορά.

giannis_compact
24-03-13, 21:52
Αυτα ειναι τα μπροστινα τακακια που χρειαζεσαι. thumb Kostenlos μεταφορικα.
https://www.ebay.de/itm/original-TEXTAR-BREMSBELAGE-BELAGE-BREMSKLOTZE-BREMSBELAGSATZ-VORDERACHSE-/380449861693?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3ABMW|Platform%3AE46&hash=item589494303d

Castrol Magnatec 5w40 27 ευρω τα 5 λιτρα.
https://www.ebay.de/itm/Castrol-Magnatec-A3-B4-5W-40-5-Liter-5W40-Motorol-/170547826118?pt=Autopflege_Wartung&hash=item27b5714dc6

giannis_compact
24-03-13, 21:54
Querlenker gummilager γράφει στην προσφορά.

Querlenker gummilager ειναι τα ψαλιδια. thumb

andreas-d
24-03-13, 22:02
Querlenker gummilager ειναι τα ψαλιδια. thumb

Ψαλιδια ωραία δεν τα αλλάζω γιατι δεν μου κάνει κάτι στον δρόμο, χθες ήμουν autobahn και του τα έδωσα μιας και είχα αργησει και δεν είδα κάτι,
Γιάννη τα magnete είναι καλύτερα απο τα edge?
Για φίλτρα έχουμε τίποτα?
Το μοτέρ είναι μετα 77kw 1895cc.

giannis_compact
24-03-13, 22:05
Ψαλιδια ωραία δεν τα αλλάζω γιατι δεν μου κάνει κάτι στον δρόμο, χθες ήμουν autobahn και του τα έδωσα μιας και είχα αργησει και δεν είδα κάτι,
Γιάννη τα magnete είναι καλύτερα απο τα edge?
Για φίλτρα έχουμε τίποτα?
Το μοτέρ είναι μετα 77kw 1895cc.

Αν θελεις να περιμενεις Αντρεα, ειμαι απο κινητο, αργοτερα θα παω σπιτι και θα τα βρω ολα και θα σου τα στειλω.

andreas-d
24-03-13, 22:13
Αν θελεις να περιμενεις Αντρεα, ειμαι απο κινητο, αργοτερα θα παω σπιτι και θα τα βρω ολα και θα σου τα στειλω.

Γιάννη αυτο έλειπε να έχω και την απαίτηση για άμεση απάντηση, εξάλλου απο εβδομάδα θα κανω παραγγελία και αρχές Απρίλη που θα βγάλω τα χειμερινά ζαντολαστιχα για να βαλω τα καλοκαιρινά θα του κανω και το σέρβις.

katsaraios
24-03-13, 22:20
10-40 παιρνει το μοτερ σου.
τα 780 για φουλ ινσπεκτιον 2 και σερβις ειναι τζαμπα για Γερμανια..
επισης με την λογικη οτι τα κρατας στην ακρη για ενα αλλο φτηνο δεν κανεις τιποτα γιατι πολυ απλα και το επομενο θα θελει καποια στιγμη σερβις..οποτε τι θα κανεις θα αλλαζεις καθε λιγο (αναλογα την χρηση) αυτοκινητο για να μην τα δινεις στο σερβις??
Βεβαια αναλογως την τσεπη του καθενα thumb

andreas-d
24-03-13, 22:33
10-40 παιρνει το μοτερ σου.
επισης με την λογικη οτι τα κρατας στην ακρη για ενα αλλο φτηνο δεν κανεις τιποτα γιατι πολυ απλα και το επομενο θα θελει καποια στιγμη σερβις..οποτε τι θα κανεις θα αλλαζεις καθε λιγο (αναλογα την χρηση) αυτοκινητο για να μην τα δινεις στο σερβις??
Βεβαια αναλογως την τσεπη του καθενα thumb
Όχι και τζάμπα για λάδια φίλτρα μπουζια και τακακια μπροστινα μόνο. (τη εννοείς φουλ ινσπεντιον ιι και σέρβις δεν είναι το ίδιο)
Δεν είπα ότι θέλω να αλλάζω αμάξι συχνά αλλα αυτο το πήρα βιαστικά χωρίς πολυ ψάξιμο μέσα σε μια κυριακή γιατι ήθελα άμεσα όχημα λόγο δουλειάς,
Μπορω να πω ότι για τα χρηματα που το πήρα είναι τζάμπα, είναι σε τέλεια κατάσταση μέσα έξω με θερμενομενα καθίσματα χωρίς φθορά, τεμπέλη, αισθητήρες παρκαρίσματος , μεταλλικό χρωμα ,ζάντες , γενικά καλο.
Απλα επειδη σίγουρα σε τρία χρονακια θα το αλλάξω γιαυτο είπα αν συμφέρει να δώσω αυτα τα χρηματα.

katsaraios
24-03-13, 22:40
(αναλογα την χρηση) Βεβαια αναλογως την τσεπη του καθενα thumb

Όχι και τζάμπα για λάδια φίλτρα μπουζια και τακακια μπροστινα μόνο.
Δεν είπα ότι θέλω να αλλάζω αμάξι συχνά αλλα αυτο το πήρα βιαστικά χωρίς πολυ ψάξιμο μέσα σε μια κυριακή γιατι ήθελα άμεσα όχημα λόγο δουλειάς,
Μπορω να πω ότι για τα χρηματα που το πήρα είναι τζάμπα, είναι σε τέλεια κατάσταση μέσα έξω με θερμενομενα καθίσματα χωρίς φθορά, τεμπέλη, αισθητήρες παρκαρίσματος , μεταλλικό χρωμα ,ζάντες , γενικά καλο.
Απλα επειδη σίγουρα σε τρία χρονακια θα το αλλάξω γιαυτο είπα αν συμφέρει να δώσω αυτα τα χρηματα.

ναι εγραψα ομως για ινσπεκτιον 2 οχι μονο αυτα που λες..
οποτε ισως εχεις δικιο
η λογικη σου οτι σε 3 χρονια θα το δωσεις δεν πρεπει να συναδει με το αν σε συμφερει να πληρωσεις αυτα τα χρηματα για το οχημα που οπως λες χρειαζεσαι αμεσα και μαλλον καθημερινα οπως καταλαβαινουμε απο αυτα που λες..
Πληρωνεις κατι για να το χρησιμοποιεις ,τωρα αν μπορεις να βρεις φτηνοτερα σε γερμανικο συνεργειο ψαξτο λιγο ,στο φορουμ τι να σου πουν οποιοι δεν εχουν δει τιμες και χρεωσεις απο εκει??
ειναι ατοπο το ερωτημα σου..

andreas-d
24-03-13, 22:54
ναι εγραψα ομως για ινσπεκτιον 2 οχι μονο αυτα που λες..
οποτε ισως εχεις δικιο
η λογικη σου οτι σε 3 χρονια θα το δωσεις δεν πρεπει να συναδει με το αν σε συμφερει να πληρωσεις αυτα τα χρηματα για το οχημα που οπως λες χρειαζεσαι αμεσα και μαλλον καθημερινα οπως καταλαβαινουμε απο αυτα που λες..
Πληρωνεις κατι για να το χρησιμοποιεις ,τωρα αν μπορεις να βρεις φτηνοτερα σε γερμανικο συνεργειο ψαξτο λιγο ,στο φορουμ τι να σου πουν οποιοι δεν εχουν δει τιμες και χρεωσεις απο εκει??
ειναι ατοπο το ερωτημα σου..

Το ερώτημα έγινε γιατι τον Ιούλιο θα κατέβω Ελλάδα οπότε εκει έχω την άνεση και την εμπιστοσύνη να το κανω ένα γενικό κοντρόλ, και ηθελα να δω αν ειναι οντως πολλα η οχι, αλλα επειδη τουλάχιστον τα φρένα θέλουν αλλαγη δεν μπορω να το αφήσω μέχρι τότε είναι είδη 3εβδομαδες με αναμενο φώτακι φρενων.
Λάδια φίλτρα εντάξει αυτα τα αλλάζω μόνος μου όπως και τα φρένα άνετα.

andreas-d
26-03-13, 22:30
Παιδια πιο είναι καταλληλότερο λάδι για το μοτερ μου, εδω στην Γερμανία που ο καιρός είναι σχεδόν πάντα απο -7 εώς +3. Και δεδομένου ότι το μοτέρ έχει είδη 208.000klm και πιθανόν να τις παει και λίγο λαδακι. Όταν το πήρα του συμπλήρωσα περίπου 650grm castrol edge 5-30 αλλα φυσικά δεν ξέρω ποσών καιρο είχε ο προηγούμενος να τα αλλάξει.
Πάντως αν η προηγούμενη αλλαγη έγινε όπως γράφει το ταμπελακι που έχουν δέσει στο μοτέρ της castrol γράφει 183.000κλμ άρα λογικό είναι να ήθελε συμπλήρωμα.
Όταν κανω εγω αλλαγη θα το παρακολουθήσω και θα ξέρω.

andreas-d
03-04-13, 18:05
Με τη βοήθεια του giannis compact που τον ευχαριστω και δημόσια αγορασα σχεδόν όλα τα ανταλλακτικά για το σέρβις απο eBay.de φυσικά το κόστος είναι σχεδόν τα μισά λεφτα, και τα πακέτα έρχονται στην εξώπορτα μου και τα παίρνω στο χέρι.
Λοιπόν λάδια BMW ll-04 (0-40w) 6lt =42.50¤. 60¤ ήθελε το συνεργείο τα 4lt.
Φίλτρα όλα μαζι 40¤. 97¤ ήθελε το συνεργείο.
Τακακια εμπρός με το καλωδιο 39.90¤. 72,70¤ ήθελε το συνεργείο. Στην 28¤ το καλωδιο.
Και μπουζι NGK 40¤ τα Bosch ποιο φθηνα και τα original 58¤ αυτα θα τα πάρω σε μερικές μέρες γιατι η κάρτα είναι ελληνική και ξεμεινε απο χρήμα, πρέπει να κανω εμβασμα.
Γιαννάκη και πάλι ευχαριστω,

Κάτι ακόμα σε τη χρειάζεται η πάστα φρενων??? αν δεν βαλω παθαίνει κάτι?
Πρέπει να προσέχω κάτι για την αλλαγη τακακιων η όπως όλα τα αυτοκίνητα?