PDA

Επιστροφή στο Forum : 318is Νερα στο μπουζι.

JimE36
17-03-13, 21:56
Σημερα το πρωι καθως εβαλα το αυτοκινητο μπροστα δουλευε ρεταριστο.Λεω καποιο μπουζι θα μου την εκανε.Βγαζω την πρωτη μπουζοπιπα και οπως την τραβαω πεταχτηκαν νερα :ranting2: .Υποψην οτι στο αμαξι συμπληρωνα που και που λιγα νερα.Μηχανικος δεν ειμαι αλλα απο οσα ξερω αυτο σημαινει ρωγμη στην κεφαλη.Θα αλλαξω μπουζι αυριο εγω για να μην ρεταρει.Ποσο θα με βγαλει αυτο τωρα?Υπαρχει περιπτωση να παθω χειροτερη ζημια αν το δουλευω ετσι μεχρι να το φτιαξω?Επισης ποσο θα παει το μαλι περιπου(εργατικα,ανταλλακτ ικα)?

Stunt Mike
17-03-13, 22:08
Απο τη στιγμη που εχεις ηδη ρωγμη στην κεφαλη ή καμμενη φλατζα ή και τα 2,ποιος ο λογος ν'αλλαξεις μπουζι??Αφου θα ξαναρεταρει συντομα!Φιλε μου τ'αμαξι σου θελει συνεργειο κι επειγοντως μαλιστα...Κι εκει θα εκτιμησουν και την εκταση της ζημιας..

spar@
17-03-13, 22:20
πως γινεται να τραβηξεις την μπουζοΦιφα, και να πεταξει νερα??
μπας και δεν ειναι φλατζα...και απλα βραχυκυκλωθες τα μπουθια?απο νερα βροχης η πλυσιμο κινητηρα???γιατι αν φτασεις να βγαζεις νερα απο πανω απ το σπειρωμα του μπουθι δεν μιλαμε για φλατζα....
θα σε βγαλει περιπου στα 45κμ.... για τιμες κλπ ειναι αναλογα τον μαστορα!

JimE36
17-03-13, 22:56
Νερα βροχης ή απο πλυσιμο του κινητηρα δεν ειναι.Το ενα το πιτσιλιστηρι χανει και σταζει λιγο πανω στο ψευτοκαπακο καμια φορα, αλλα δεν νομιζω να ειναι απο αυτο γιατι εκτος του οτι εχει το μαυρο το προστατευτικο πανω απο τις μπουζοπιπες, οι αλλες ηταν μια χαρα στεγνες.Μονο η πρωτη ειχε νερα μεσα.Να υπολογιζω πανω απο 500 ευρω για αλλαγη καπακιου?

spar@
17-03-13, 23:03
Νερα βροχης ή απο πλυσιμο του κινητηρα δεν ειναι.Το ενα το πιτσιλιστηρι χανει και σταζει λιγο πανω στο ψευτοκαπακο καμια φορα, αλλα δεν νομιζω να ειναι απο αυτο γιατι εκτος του οτι εχει το μαυρο το προστατευτικο πανω απο τις μπουζοπιπες, οι αλλες ηταν μια χαρα στεγνες.Μονο η πρωτη ειχε νερα μεσα.Να υπολογιζω πανω απο 500 ευρω για αλλαγη καπακιου?

αν βαζεις αντιψυκτικο στον κινητηρα σου, θα πρεπει να δεις αντιψυκτικο εκει για να πεις οτι ειναι φλατζα...
αν ειναι αντιψυκτικο, και φτανει μεχρι την μπουζοπιπα, πηγαινε το, το πολυ μεχρι τον μαστορα σου ή το καλυτερο φορτωσε το στην οδικη!
χρηματα αναλογα τι θα σου κανει και πως και ποσο τα χρεωνει!

Stunt Mike
17-03-13, 23:15

Εικασια 1η:Αν πεταξε καθαρο νερακι,τοτε ξεχνα το δεν ειναι μεσα απο το μοτερ σου αλλα πιθανον απο το πιτσιλιστηρι-βροχη κτλ.....
Εικασια 2η:Αν οντως ειναι νερο με λαδια,τοτε εγινε το εξης...ειχες ρωγμης/ες στο καπακι,στην τελευταια βολτα εκανε το οριστικο ΚΡΑΟΥ το καπακι σου και με το που κρυωσε,πλημμυρισε το μοτερ σου με νερα....Αν γλυτωσε την υδραυλικη και δεν στραβωσες καμια μπιελα οταν το'βαλες μπρος,φορτωσε το και κατευθειαν συνεργειο.....

JimE36
17-03-13, 23:29
Παντως το αυτοκινητο παιρνει κανονικα μπροστα.Το εχω βαλει 3-4 φορες μπροστα και δεν ειχε προβλημα.Ουτε μου ανεβασε καθολου θερμοκρασια.Το μονο που κανει ειναι να ρεταρει μεχρι τις 2 χιλιαδες στροφες.Δεν δυσκολευεται να παρει ουτε χρειαζεται να κραταω μιζα για ωρα.

ghost-rider
18-03-13, 11:26
Πηγαινε στο συνεργειο για ελεγχο.
Κανε συμπιεσομετρηση τουλαχιστον στον κυλινδρο που σου πεταξε νερα.

Για μενα το πιο πιθανο ειναι να μιλαμε για καμμενη φλατζα η ρηγμα στο καπακι.
Σιγουρος δεν ειμαι για κανενα λογο ομως.

Δες αν τα λαδια σου ειναι καθαρα. Αν ειναι καθαρα οδηγησε το μεχρι το συνεργειο. Να σου πει καποιος υπευθυνα τι ειναι.

Αν εχει ανακατεψει νερα με λαδια(θα δεις το λαδι να εχει παρει ενα χρωμα προς λευκο) μην κανεις ουτε ενα μετρο.
Μην το ξαναβαλεις μπροστα.
Ακομα και δυο τετραγωνα παραδιπλα να ειναι το συνεργειο πηγαινε το φορτωμενο.
Αν δουλεψει με χαρμανι νερου-λαδιου ειναι πιθανο να χτυπησει μπιελα.
Πολυ πιθανο. Στην καλυτερη θα αποκτησει ενα καρο διακενα και μετα δε θα κρατα σωστες πιεσεις λαδιου.

Τελος υπαρχει πιθανοτητα (σε περιπτωση που ειναι φλατζα η ρηγμα) καποια στιγμη να νιωσεις τη μηχανη να μην μπορει να γυρισει η να δυσκολευεται.
Μπορει να σβησει σε πορεια.
Κανει υδραυλικη συμπιεση.
Καλο θα ηταν να μη μιζαρεις καν αν και θεωρητικα η μιζα απλα θα σκαλωσει και δε θα το γυρισει. Δεν ειναι σε θεση(τελειως θεωρητικα το λεω. Εγω θα το φορτωνα) να σου στραβωσει τις μπιελες.
Οπως κ να χει, μην του κανεις κανενα κολπο να το βαλεις μπροστα με ταχυτητα κλπ γιατι μετα παιζει να θελει κ μπιελες, νεα σπειρωματα στο μπλοκ και αλλα πολλα...

ghost-rider
18-03-13, 11:41
Μολις τωρα ειδα οτι σου πεταξε νερα οταν εβγαλες την μπουζοπιπα και οχι οταν εβγαλες το μπουζι.
Αυτο αναιρει καπως τα οσα εγραψα πιο πανω.

Δλδ ειχε γεμισει με νερο ο χωρος γυρω απο τη μπουζοπιπα?

JimE36
18-03-13, 15:33
Ναι ειχε γεμισει με νερο γυρω απο την μπουζοπιπα.
Τελικα γλυτωσα τα χειροτερα.Εβγαλα το μπουζι, εβαλα ενα αλλο που ειχα και δουλεψε κομπλε το αυτοκινητο.Μαλλον τα νερα ειχαν μπει στο χωρο του μπουζι απο το πιτσιλιστηρι και χαλασαν το μπουζι.Τωρα πως μπηκαν μονο στην πρωτη μπουζοπιπα, δεν ξερω.Ευτυχως δεν ηταν τιποτα χειροτερο.Ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια.