Επιστροφή στο Forum : [E90] Καμενο LED
Οπως λεει και ο τιτλος, δεν λειτουργει στο Ε90 fcl, το πισω εσωτερικο φως πορειας (αυτο που ειναι στο πορτ-μπαγκαζ δλδ).
Εκανα μια αναζητηση εδω μεσα και δεν βρηκα κατι παρομοιο.
Τι γινεται τωρα? Αλλαζει οπως οι κοινες λαμπες ή παει ολοκληρο το φαναρι?
Υ.Γ. η παλια μεθοδος με τη σφαλιαρα δεν επιασε ρε γαμ_το!! :ranting2:
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, νομίζω ότι αλλάζει όλο, εκτός αν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος καλός ηλεκτρονικός !!!
Βγαλε το φαναρι και πηγαινε σε εναν ηλεκτρονικο να στο φτιαξει ....δεν χρειαζεται να ειναι καλος για να αλλαξει ενα led...
Απαραδεκτη η bmw.... πληρωνεις πανακριβα ενα αμαξι στο οποιο δεν μπορεις να αλλαξεις ενα λεντακι στα στοπ το οποιο καηκε(!) ....το led υποτιθεται εχει κατι δεκαδες χιλιαδες ωρες ζωης ( εκτος και αν το εχεις τρακαρει και την ακουσε διαφορετικα...)
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Οντως τραγικο ειναι. Το αμαξι ειναι -σχετικα- αδουλευτο.
Το πηρε καινουργιο ο πατερας μου και δεν το χρησιμοποιει συνεχεια. Ουτε λογος δλδ για στουκα.
Στις ωρες που εχουν δουλεψει τα φωτα ακομα και κερι (που λεει ο λογος) θα αντεχε. Οχι να τα φτυσει LED!!!
Επισης εκανε και τα παρθενικα του τσαλιμακια η οθονη του ραδιοφωνου και διπλα του ρολογιου..
Νεκρωσαν-σκοτεινιασαν, εκανε μια σταση ο πατερας μου και οταν το ξεκινησε παλι ολα μια χαρα....
Ναζακια???? :whistle:
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Οντως τραγικο ειναι. Το αμαξι ειναι -σχετικα- αδουλευτο.
Το πηρε καινουργιο ο πατερας μου και δεν το χρησιμοποιει συνεχεια. Ουτε λογος δλδ για στουκα.
Στις ωρες που εχουν δουλεψει τα φωτα ακομα και κερι (που λεει ο λογος) θα αντεχε. Οχι να τα φτυσει LED!!!
Επισης εκανε και τα παρθενικα του τσαλιμακια η οθονη του ραδιοφωνου και διπλα του ρολογιου..
Νεκρωσαν-σκοτεινιασαν, εκανε μια σταση ο πατερας μου και οταν το ξεκινησε παλι ολα μια χαρα....
Ναζακια???? :whistle:
Εμ, Γερμανικο, τι περιμενες :D
Βγαλε το φαναρι και πηγαινε σε εναν ηλεκτρονικο να στο φτιαξει ....δεν χρειαζεται να ειναι καλος για να αλλαξει ενα led...
Απαραδεκτη η bmw.... πληρωνεις πανακριβα ενα αμαξι στο οποιο δεν μπορεις να αλλαξεις ενα λεντακι στα στοπ το οποιο καηκε(!) ....το led υποτιθεται εχει κατι δεκαδες χιλιαδες ωρες ζωης ( εκτος και αν το εχεις τρακαρει και την ακουσε διαφορετικα...)
δεν ειναι ετσι απλα τα παργματα. τα φαναρια με λεντ ειναι φιξ και θελουν ζεσταμα για να ανοιξουν,αλλα και να ανοιξουν παλι τα λεντ που εχουν μεσα δεν ειναι ''κοινα'' λεντ για να τα αλλαξεις διοτι θα φωτιζουν διαφορετικα απ τα αλλα και παλι θα δειχνει ασχημο. ο μονος τροπος ειναι να βρεθει φαναρι χαλασμενο να ξεκολλησει λεντ απο κει και να μπει στο αλλο. ποιος ομως θα παρει την ευθυνη να ξεκολλησει το φαναρι και να το κλεισει σωστα μετα χωρις να γινει ενυδρειο δεν ξερωthumb
Οποτε να φανταστω παω για το n.2.
https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=PG31&mospid=51030&btnr=63_1074&hg=63&fg=20&lang=el
Με τις υγειες μου...
δεν ειναι ετσι απλα τα παργματα. τα φαναρια με λεντ ειναι φιξ και θελουν ζεσταμα για να ανοιξουν,αλλα και να ανοιξουν παλι τα λεντ που εχουν μεσα δεν ειναι ''κοινα'' λεντ για να τα αλλαξεις διοτι θα φωτιζουν διαφορετικα απ τα αλλα και παλι θα δειχνει ασχημο. ο μονος τροπος ειναι να βρεθει φαναρι χαλασμενο να ξεκολλησει λεντ απο κει και να μπει στο αλλο. ποιος ομως θα παρει την ευθυνη να ξεκολλησει το φαναρι και να το κλεισει σωστα μετα χωρις να γινει ενυδρειο δεν ξερωthumb
λοιπόν, επειδή για τον ένα ή τον άλλο λόγο έχω αγοράσει 3 φανάρια εμπρός για το αμάξι μου.... θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει η κόλλα που χρησιμοποιεί η bmw (ή ο προμηθευτής της) για τα φανάρια στα τελευταία μοντέλα (δεν μιλώ για ε46 κλπ αλλά για πιο πρόσφατες σειρές).
Αν η κόλλα που χρησιμοποιείται στα πίσω είναι η ίδια με αυτή για τα μπροστά, τότε είναι πραγματικά δύσκολο να ανοίξουν και πάντα με θερμοπίστολο και όχι μόνο με φούρνο όπως μπορεί να γίνει σε άλλα αυτοκίνητα.
Ακόμη πιο δύσκολο είναι να γίνει η δουλειά και να φαίνεται και ωραίο μετά.
Το πρόβλημα δεν είναι να μην γίνει ενυδρείο - αυτό είναι εύκολο να αποφευχθεί αν χρησιμοποιήσουμε στο κλείσιμο κλασική παρμπριζόκολλα με σωστή εφαρμογή. Το δύσκολο είναι να ξανακλείσουν καλά τα σημεία που "ανοίξαμε" περιφερειακά κατά το ξεκόλλημα και να φαίνεται όμορφο το περίγραμμα του φαναριού όταν θα ανοίγουμε το πορτ-μπαγκαζ για παράδειγμα...
Η πολύ ισχυρή κόλλα χρησιμοποιείται από την εταιριάρα για να μην μπορεί να μπει χέρι σε αυτά και να είναι δύσκολο κάθε diy, οπότε ο "τυχερός" ιδιοκτήτης να αναγκάζεται να αγοράζει καινούργιο φανάρι (που ακούστηκε για ένα καμμένο λεντάκι να πρέπει να ξανααγοράσεις όλο το φανάρι!........τέλος πάντων.....)
(φυσικά τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που χρησιμοποιείται η ίδια κόλλα για τα πίσω φανάρια που χρησιμοποιείται για τα μπροστινά στα τελευταία μοντέλα).
Με το canbus,δεν θα έπρεπε να σου βγάζει ένδειξη καμμένης λάμπας/led;
Ίσως από το άνοιξε-κλείσε του πόρτ-παγκάζ έχει χαλαρώσει κάποια επαφή και δεν έχει καεί το led;
Μήπως πρέπει να το συνδέσεις σε κάποιο διαγνωστικό,πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση;
Απλές εικασίες κάνω.
Με το canbus,δεν θα έπρεπε να σου βγάζει ένδειξη καμμένης λάμπας/led;
Ίσως από το άνοιξε-κλείσε του πόρτ-παγκάζ έχει χαλαρώσει κάποια επαφή και δεν έχει καεί το led;
Μήπως πρέπει να το συνδέσεις σε κάποιο διαγνωστικό,πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση;
Απλές εικασίες κάνω.
Φιλε, δεν ειναι ο,τι με καιει και ιδιατερα το αν θα λειτουργει το συγκεκριμενο 'φωτακι'. Εχει αλλα 3. thumb
Ειναι ομως απαραδεκτο να απο-τυγχανει και να 'χαλαει' σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα! +να χρειαζεται και μπριζωμα!!
ΟΚ, αντε να το δεχτω ο,τι ειναι ηλεκτρονικα και δεν μπορει να σου εγγυηθει κανεις ποτε 8α του κανει ΚΟΥΚΟΥ και θα βγει εκτος...
Αλλα να σε 'υποχρεωνουν' να παρεις ολοκληρο φαναρι??!!!
Παλι καλα που δεν εβαλα και xenon, να εχω στην ακρη κανα κουμπαρα με 600ρουδες!!!
Θα ψαχνω για μτχ, γιατι καινουργιο δεν προκειται να παρω.
Ευχαριστω για τις απαντησεις παντως!! :thanks:
Γι'αυτό σου λέω,προκειμένου να αποφύγεις να αλλάξεις φανάρι,να ελέγξεις μήπως το led δεν τροφοδοτείται σωστά με ρεύμα.
Τα led και δη τα εργοστασιακά δεν χαλάνε τόσο εύκολα,εκτός αν έχεις τύχει στην περίπτωση.
Πιστεύω ότι μία σύνδεση σε διαγνωστικό θα σε διαφωτίσει.
Παιδες επανερχομαι με θεματακι...
Ξανα-νεκρωσε η οθονη του radio και διπλα της ωρας.
Το ωραιο ειναι οτι οση ωρα ηταν νεκρη, τοση ειναι και η καθυστερηση στην ωρα που δειχνει!
Δλδ απο εκει που σταματησε, εκει συνεχισε οταν λειτουργησε.
Εχετε καμια ιδεα??
BMW : "DIE BESTEN QUALIT'A'T" που λέει και ένας φίλος.....
φίλε, εύχομαι να μην σου στοιχίσει ακριβά (στη θέση σου αν ήθελα να κάνω κάτι για το θέμα, θα άρχιζα να κοιτάω μτχ radio-cd στο ebay)
Τι ράδιο cd έχεις? professional ή business? ξέρω ένα business που κάθεται thumb
Αν μπορεί ο φίλος να το τοποθετήσει για μερικές μέρες και να σιγουρευτεί ότι πρόκειται καθαρά για θέμα του radio-cd... αυτό θα ήταν ιδανικό!
επειδη ειμαι παθων με διακοπες σε οθονες κτλ να πω πως ολα ωφειλοντε σε κατι κ τιποτα δεν ειναι τυχαιο οταν συμβαινει για δευτερη φορα!απλα να σου πω πως ξερω ενα καταπληκτικο ηλεκτρονικο που δημιουργει ευαγγελια πανω στα BMW αν σε ενδιαφερει σου στελνω τηλ του.Α!!!!κ δεν περνει κεφαλια επειδη εχουμε BMW.εγω σημερα πηρα το αμαξι μου,θα ενημερωσω κ το ποστ που εχω ανοιξει για περαιτερω πληροφοριες κ φωτο!!!
Τι ράδιο cd έχεις? professional ή business? ξέρω ένα business που κάθεται thumb
Βusiness ειναι!
Αλλα το αμαξι ειναι του πατερα μου και σιχτιριαζει συνεχως τα ηλεκτρονικα...
Να συμπληρωσω οτι οταν σβηνει η οθονη, συνεχιζει να παιζει κανονικοτατα μουσικη και να αλλαζει σταθμους.
Αρα φανταζομαι να ειναι μονο θεμα της οθονης, οποτε θα μου ηταν χρησιμο το τηλ του ηλεκτρονικου, φιλε GIANNHS M.
Μήπως έχει κανένα θέμα η μπαταρία και όλα τα προβλήματα οφείλονται σε αυτή;
Με το led τελικά τι έκανες;
Η μπαταρια μια χαρα ειναι, αφου κινειται το αμαξι τουλαχιστον 3 μερες τη βδομαδα (συμπεριλαμβανομενου και ταξιδιου) και λειτουργει κανονικα και το start-stop.
Με το led δεν ασχοληθηκα ακομα γιατι δεν εχω καλο timing με τον πατερα μου.
Οταν ερχομαι Αθηνα απο Πατρα, αυτος φευγει...
+ οποτε του λεω να το κοιταξει μου απανταει : 'θα παρω το ε21 που γνωριζομαστε και δεν εχει παθει τιποτα 35 χρονια τωρα...' Αντε να βγαλω ακρη! :P
Οπως το βλεπω... το Πασχα θα ασχοληθω! :( Στο μεταξυ θα κοιταω για κανα μτχ φαναρι.
Παντως ισχυει το ρητο: 'Ο,τι δεν υπαρχει, δεν χαλαει!!'
Βusiness ειναι!
Αλλα το αμαξι ειναι του πατερα μου και σιχτιριαζει συνεχως τα ηλεκτρονικα...
Να συμπληρωσω οτι οταν σβηνει η οθονη, συνεχιζει να παιζει κανονικοτατα μουσικη και να αλλαζει σταθμους.
Αρα φανταζομαι να ειναι μονο θεμα της οθονης, οποτε θα μου ηταν χρησιμο το τηλ του ηλεκτρονικου, φιλε GIANNHS M.
το οτι σβηνει η οθονη κ ακομα παιζει ηχος σημαινει οτι το gps σου θελει κοιταγμα κ οχι η οθονη ,ισως θελει ξαναπρογραμματισμο.!!!!το τηλ θα στο στειλω με pm.
το οτι σβηνει η οθονη κ ακομα παιζει ηχος σημαινει οτι το gps σου θελει κοιταγμα κ οχι η οθονη ,ισως θελει ξαναπρογραμματισμο.!!!!το τηλ θα στο στειλω με pm.
Λεγοντας gps, τι εννοεις??
Γιατι δεν εχει ουτε πλοηγηση, ουτε i-drive...
Λεγοντας gps, τι εννοεις??
Γιατι δεν εχει ουτε πλοηγηση, ουτε i-drive...
κατι εχω καταλαβει λαθος για την τηλεοραση που φορας.:whistle::whistle:
Αυτο (https://https://www.google.gr/imgres?hl=el&newwindow=1&sa=X&biw=1366&bih=705&tbm=isch&tbnid=FKy6Kbn3BC4SXM:&imgrefurl=https://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic131571_Teilenummer_gesucht_-_Pic_inside_3er_BMW_-_E90___E91___E92___E93.html&docid=TVOrWK0bYvoo6M&imgurl=https://www.rw-server.net/bmw/e90_klima2.jpg&w=640&h=480&ei=CjpQUeyeNPLG7AaS-oDoBw&zoom=1&ved=1t:3588,r:33,s:0,i:186&iact=rc&dur=1397&page=2&tbnh=163&tbnw=218&start=17&ndsp=21&tx=126&ty=65) ειναι το radio που εχω.