PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] Λαμπακι DSC και κιτρινο χειροφρενου.

trifonas
11-03-13, 09:32
Μου αναψε ταυτοχρονα το λαμπακι DSC και κιτρινο χειροφρενου.
Μου αναβει ενα λεπτο μετα που θα κινηθει το αμαξι.το DSC μενει απενεργοποιημενο και το αμαξι σπιναρει ελευθερα.
Παιζει να ειναι τακακια;

ghost-rider
11-03-13, 09:46
Μαλλον οχι.
Πρεπει να το βαλεις σε gt1 για διαγνωση.

trifonas
11-03-13, 10:17
Να ενημερωσω οτι εχθες το πρωι επλυνα το αυτοκινητο με το πιεστικο και το βραδυ μου αναψε.παιζει να πηρε υγρασια;
Στο αμερικανικο διαβασα διαφορες αποψεις οπως υγρα φρενων, αισθητηρας DSC, τακακια.
Συνεβει σε αλλον εναν μετα απο 2 μερες συνεχομενες βροχοπτωσεις.

Vassilis ///M
11-03-13, 10:32
Λοιπόν πιθανά σενάρια:

1) Αισθητήρας ο οποίος μετράει τις μοίρες τιμονιού (γωνία τιμονιού)

2) Αισθητήρες ABS εμπρός-πίσω

3)Μονάδα ABS

4)Δυναμό (Σπάνια περίπτωση)

Για αρχή έλεγξε αν είναι κουμπωμένοι όλοι οι αισθητήρες καλά...
Βγάλε τους και καθάρισε τους λίγο...
Κυρίως αυτούς στους τροχούς....

lazaros
11-03-13, 11:04
καλημερα!
Ειχα ενα 330xi touring ε46 και ειχε το ιδιο θεμα απο την πρωτη βδομαδα που το ειχα παρει. Αραια και που αναβαν ολα αυτα λαμπακια. DSC εκτος λειτουργιας, κοντερ, καταναλωση καυσιμου και οτι εχει σχεση με ταχυτητα (γιατι μεσω DSC διαβαζει ταχυτητα) εκτος. safe mode κοφτης 5200. και το steptronic οτι να ναι. Το πηγα σε 2-3 συνεργεια εκεινη τη περιοδο και ο καθενας τα δικα του. Προβλημα στη μοναδα DSC (το ηλεκτρονικο κομματι ή κιτ επισκευης οπως το λεει εχει 1200 ευρω) η/και στον αισθητηρα γωνιας τιμονιου(350 ευρω). Η πιο σιγουρη λυση να τα αλλαξω ολα. Ειδικα σε αντιπροσωπεια "λυση μονοδρομος". Αλλαξα λοιπον τον αισθητηρα για αρχη μιας που ηταν και πιο οικονομικο, διορθωθηκε το προβλημα για καποιο διαστημα και μετα ξανα τα ιδια. Παραλληλα ειχα ψαξει και τη λυση ανακατασκευης του DSC. Μετα απο πολυ ψαξιμο στο νετ κι ερωτησεις σε συνεργεια και ανταλλακτικαδικα βρηκα εναν ανθρωπο που συνεργαζεται με ενα εργαστηριο στη Γερμανια και με 300 ευρω περιπου ειχα ανακατασκευασμενη μοναδα DSC, ελεγμενη σε ειδικο διαγνωστικο 100% χωρις σφαλματα. Δυστυχως ακομα και μετα απο αυτο αναβαν τα λαμπακια και ειχα προβλημα. Στην αρχη περιστασιακα και μετα μονιμα. Τα εβαλα με ολους οσους ειχαν βαλει χερι στο αμαξι οτι δεν ξερουν τι κανουν, οτι πεταγα τα λεφτα μου σε επισκευες και ανευθινες διαγνωσεις ωσπου καποιος μηχανικος προσεξε οτι ειναι λιγο λασκα η βιδα της γειωσης της μοναδας.... Και διορθωθηκε μονιμα το προβλημα μεχρι που το πουλησα το αμαξι μετα απο κανα μηνα. Αν θες καποιες εξτρα πληροφοριες οπως και τα ονοματα συνεργειων που πηγα στειλε μου πμ για να μη θεωρηθει διαφημιση ή δυσφημιση αναλογα με τη περιπτωση.

trifonas
11-03-13, 11:28
Δεν εχω καποια αλλη δυσλειτουργεια σε αλλα συστηματα.
Μονο τα κιτρινα αυτα λαμπακια.
ειμαι απο κρητη οποτε δεν με εξυπηρετει καποιος απο αθηνα που μαλλον εννοεις. ευχαριστω παντως.

Bazil Van Sinner
11-03-13, 12:58
GT1 και το κεφαλι σου ησυχο και τα χερια σου καθαρα!

απενεργοποιεις το DSC οποτε σου κ@υλ**ι??? για να κανεις μπαντες???

αν ναι,χαλαρα εχεις σφαλμα!

το DSC απενεργοποιειται οταν το αυτοκινητο ειναι σε σταση.

fast-enough
11-03-13, 13:13
το DSC απενεργοποιειται οταν το αυτοκινητο ειναι σε σταση.

:think::think::think:
Εμένα απενεργοποιείται όποτε θελήσω.
Είτε κινείται το αυτοκίνητο είτε όχι.
Αυτό που λες παίζει μόνο σε συγκεκριμένα μοντέλα???

trifonas
11-03-13, 13:19

και μενα το ιδιο.

Bazil Van Sinner
11-03-13, 13:46

sorry λαθος διατυπωση!

και μενα απενεργοποιειται εν κινηση.

η σωστη κινηση ειναι να το αμενεργοποιεις σταθμευμενος .

ειχα το ιδιο προβλημα με τα λαμπακια ,εβγαλα οους τους τροχους,καθαρισα τα μαγνητακια,εψαξα απ εδω,απ εκει....τελικα το κουμπωσα στο GT1 μου σβησε το σφαλμα,που πιθανοτατα ηταν επειδη επαιζα μαζι του οποτε ηθελα και ολα καλαthumb

ghost-rider
11-03-13, 13:59
Οταν το κουμπωσες στο gt1 που εδειχνε βλαβη?
Σε αισθητηρα η στη μοναδα?

Samaro
11-03-13, 17:09
Μου αναψε ταυτοχρονα το λαμπακι DSC και κιτρινο χειροφρενου.
Μου αναβει ενα λεπτο μετα που θα κινηθει το αμαξι.το DSC μενει απενεργοποιημενο και το αμαξι σπιναρει ελευθερα.
Παιζει να ειναι τακακια;

Προχθές παρουσίασε και το δικό μου το ίδιο σύμπτωμα !

Σταμάτησα δεξιά, έσβησα τη μηχανή και ξαναέβαλα μπροστά ! Τίποτα !

Τηλέφωνο στο μηχανικό μου αμέσως και περιγραφή του προβλήματος.

Τηλεφωνική διάγνωση : Λάθος στην ανάγνωση δεδομένων απο τον εγκέφαλο ! Χωρίς συνέχεια, όλα καλά,

andreas-d
12-03-13, 18:29
Ρε παιδια αυτο το asc κάνει τίποτα η απλα μόνο για να υπάρχει είναι??
Γιατι σημερα με πολυ χιόνι στην Γερμανία, έφτιαχνα παντιλικια για πλάκα, και το μόνο που κατάλαβα είναι μερικά γκαπ γκαπ και το φώτακι να αναβοσβηνει στο καντραν.
Και κάτι ακόμα για να μην ανοίγω άλλο θέμα όταν ανέβουμε τα φώτα στο καντραν ανάβει η όχι ενδειξη αυτή η πρασσινη για τα φώτα η όχι γιατι εμένα δεν ανάβει τίποτα μόνο η μεγάλη σκάλα έχει ενδειξη στο καντραν.
Και ένα μικρό σαν λαμπάκια που υπάρχει δίπλα απο το περιστρεφομενο διακόπτη για τα φώτα τη είναι?? το bmw είναι 316i του 2000.

E461800
12-03-13, 20:28
Ρε παιδια αυτο το asc κάνει τίποτα η απλα μόνο για να υπάρχει είναι??
Γιατι σημερα με πολυ χιόνι στην Γερμανία, έφτιαχνα παντιλικια για πλάκα, και το μόνο που κατάλαβα είναι μερικά γκαπ γκαπ και το φώτακι να αναβοσβηνει στο καντραν.
Και κάτι ακόμα για να μην ανοίγω άλλο θέμα όταν ανέβουμε τα φώτα στο καντραν ανάβει η όχι ενδειξη αυτή η πρασσινη για τα φώτα η όχι γιατι εμένα δεν ανάβει τίποτα μόνο η μεγάλη σκάλα έχει ενδειξη στο καντραν.
Και ένα μικρό σαν λαμπάκια που υπάρχει δίπλα απο το περιστρεφομενο διακόπτη για τα φώτα τη είναι?? το bmw είναι 316i του 2000.

Να είσαι σιγουρος ότι κάτι κάνει, αλλα ποιο καλά θα το καταλάβεις μετά τα 50χλμ όσω για αυτό που μοιάζει σάν λαμπάκι, είναι το φωτοκύταρο για μέσα στο καντράν, εκεί που μας λέει ποσα χλμ έχει δυανήσει το αυτοκίνητό μας Την ημέρα κλείστο με το δαχτυλός σου και θα δείς ότι χαμηλώνει ο φωτισμός.[Μήν ανάψεις φώτα !!]

kostas_ke35
12-03-13, 22:05
για σου φιλε μου απο που εισαι απο κρητη αμα εισαι χανια μια βολτα στου καλαμαριδη στο χανια καρ και θα σου λυση το προβλημα

andreas-d
12-03-13, 23:20
Να είσαι σιγουρος ότι κάτι κάνει, αλλα ποιο καλά θα το καταλάβεις μετά τα 50χλμ όσω για αυτό που μοιάζει σάν λαμπάκι, είναι το φωτοκύταρο για μέσα στο καντράν, εκεί που μας λέει ποσα χλμ έχει δυανήσει το αυτοκίνητό μας Την ημέρα κλείστο με το δαχτυλός σου και θα δείς ότι χαμηλώνει ο φωτισμός.[Μήν ανάψεις φώτα !!]
Θα το δοκιμάσω! Όχι το asc με άνω τον 50χλμ:th_Laie_67-1: το φωτοκυταρρο,
Τελικά ενδειξη για αναμενα φώτα στο καντραν έχει η BMW?

trifonas
13-03-13, 10:14
για σου φιλε μου απο που εισαι απο κρητη αμα εισαι χανια μια βολτα στου καλαμαριδη στο χανια καρ και θα σου λυση το προβλημα

Ιεραπετρα ειμαι δυστηχως.Σημερα θα παω να το τσεκαρω σε διαγνωστικο.αναμεινατε νεοτερα.

trifonas
13-03-13, 15:05
Λοιπον προς το παρον η ενδειξη ηταν αισθητηρας γωνια τιμονιου.το διαγνωστικο αν καταλαβα καλα απο το λογισμικο ηταν bosch.
Ο μαστορας πιστευει οτι ειναι ο αισθητηρας γωνιας κατω απο το τιμονι.
Aυριο θα το ξαναπαω για πιο αναλυτικο ελεγχο.

E461800
13-03-13, 16:00
Θα το δοκιμάσω! Όχι το asc με άνω τον 50χλμ:th_Laie_67-1: το φωτοκυταρρο,
Τελικά ενδειξη για αναμενα φώτα στο καντραν έχει η BMW?

Οταν ανάβεις τα φώτα δέν σου ανάβουν τα όργανα !!! Τι άλλο θέλεις ???:original:

trifonas
13-03-13, 18:00
Λοιπον προς το παρον η ενδειξη ηταν αισθητηρας γωνια τιμονιου.το διαγνωστικο αν καταλαβα καλα απο το λογισμικο ηταν bosch.
Ο μαστορας πιστευει οτι ειναι ο αισθητηρας γωνιας κατω απο το τιμονι.
Aυριο θα το ξαναπαω για πιο αναλυτικο ελεγχο.
Α ξεχασα να αναφερω οτι την ωρα που τσεκαρε και το τιμονια(γωνιες τροχων)στριβοντας μου ειπε οτι επρεπε να διαβαζει γωνιες ανω εμενα ηταν σταθερα μηδεν.

trifonas
16-03-13, 10:43
Λοιπον τα νεα ειναι τα εξης.
Πηγα στο μαστορα πριν το ξαναβαλει κουνησε τον αισθητηρα κατω απ το τιμονι και δουλεψε κανονικα. Το εβαλε στο διαγνωστικο εδειχνε ενδειξη το τιμονι κανονικα. Εσβησε το λαθος και 2 μερες τωρα ολα καλα.
Συμπερασμα. Ολα θελουν τη σφαλιαρα τους αν σας κανουν νερα.

Christopherk
16-03-13, 11:18
μου το έβγαλε και εμένα αυτό χτες μαζί με το eml άλλα το αμάξι έμεινε στον τόπο στην κυριολεξία.. με το που πάταγα γκάζι να ξεκινήσω έκανε τρελές διακοπές το μοτέρ και έσβηνε, εκεί ξεκινάει ο τρόμος για το τι πάθαμε. αρχίζω να το ψάχνω άλλοι να λένε τρομπα άλλοι πλεξούδα γκαζιού και να ακούω μεγάλα πόσα να με περιμένουν.
το απόγευμα το ξανά βάζω μπροστά για να δω τα χάλια μου τίποτα όλα ήταν εντάξει πάω βάζω βενζίνη το πάω έως καλαμο κομμάτια ξανά πίσω τίποτα, πιστεύω ότι το έβγαλε από φόλα βενζίνη που είχα βάλει το προηγούμενο βράδυ.

trifonas
16-03-13, 16:23
μου το έβγαλε και εμένα αυτό χτες μαζί με το eml άλλα το αμάξι έμεινε στον τόπο στην κυριολεξία.. με το που πάταγα γκάζι να ξεκινήσω έκανε τρελές διακοπές το μοτέρ και έσβηνε, εκεί ξεκινάει ο τρόμος για το τι πάθαμε. αρχίζω να το ψάχνω άλλοι να λένε τρομπα άλλοι πλεξούδα γκαζιού και να ακούω μεγάλα πόσα να με περιμένουν.
το απόγευμα το ξανά βάζω μπροστά για να δω τα χάλια μου τίποτα όλα ήταν εντάξει πάω βάζω βενζίνη το πάω έως καλαμο κομμάτια ξανά πίσω τίποτα, πιστεύω ότι το έβγαλε από φόλα βενζίνη που είχα βάλει το προηγούμενο βράδυ.

Μπα. μαλλον απο κανενα ηλεκτρονικο βραχυκυκλωματακι θα λεγα.

nikos1400
16-03-13, 19:05
μου το'κανε και εμενα μια μερα (κανα μηνα τωρα) to dsc,
αλλα πιθανολογω για τακακια ή χαμηλη πιεση που ειχα στα λαστιχα (??).
να θυμηθω ομως μολις εχω χρονο να το συνδεσουμε για ελεγχο...
thumb