Επιστροφή στο Forum : [E46] βραχυκύκλωμα προβολείς ομίχλης και antispin
Καλησπέρα σε όλους τους FUN του CLUB
έχω ένα E46 1600 M3 LOOK 2002 και όταν ανάβω τους προβολείς ομίχλης μαζί με το πράσινο κλασικό λαμπάκι ανάβουν (για κλάσματα δευτερολέπτου) και το λαμπάκι του antispin και του χειρόφρενου. Όταν τα σβήνω και τα ξανανάβω ανάβει μόνο το λαμπάκι των προβολέων. Τα χέρια μου πιάνουν γενικά και έλεγα μήπως έχει κάποιος καμία ιδέα του τι να κοιτάξω :thanks:
Καλως ηρθες Νικο,
....ομως περνα πρωτα απο την ενοτητα γνωριμιας https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23 να μας πεις δυο λογια για σενα και να σε καλωσορισουμε.thumb
Αν και η "τηλεδιαγνωση" ειναι ενα απο τα μεγαλα πλεονεκτηματα του φορουμ μας,μια συνδεση με ενα διαγνωστικο θα βρει πιο σιγουρα τις απαντησεις!!!:thumbsup:
ΥΣ...προχθες στην κοπη πιτας στη Θεσ/νικη,γνωρισα τον Σαββα Παπαδοπουλο, που εχει αναλαβει την αντιπροσωπεια της BMW Λαρισας και βρισκεται στις ιδιες εγκαταστασεις που ηταν η Metalaxis,νομιζω οτι υπαρχει μεγαλη διαθεση για πολυ καλυτερη εξυπηρετηση πελατων!!!thumb
Θα προσπαθησω σημερα να περασω μια βολτα απο εκει,μεταξυ αλλων θα συζητησω να εχουμε σαν φορουμ μια καλυτερη εξυπηρετηση και ισως καποιες εξτρα εκπτωσεις.thumb
Bazil Van Sinner
27-02-13, 08:52
.....εγω παντως,οταν διαβασα αναβουν τα λαμπακια.....μου ρθε μια εικονα απο Βιεννη,ξαφνικα:hystericalbs1:
Nickolas_s2k
27-02-13, 16:10
Δουλεψε το αμαξι. Σβηστο. Πηγαινε στη μπαταρια, πιασε το θετικο πολο στην ενωση με το καλωδιο και πες αν ζεματαει..Εχεις ενισχυτη?
το εχω βαλει στο διαγνωστικο δεν δειχνει τπτ. Η μπαταρια νορμαλ ουτε κρυο ουτε ζεστη. Μερικες φορες αναβουν (παλι για κλασματα)σε βρεγμενο οδοστρομα μονο με τα φωτα θεσης ανοιχτα
δεν εχει κανεις καμια ιδεα?
Bazil Van Sinner
28-02-13, 15:47
δοκιμασε να απενεργοποιησεις εσυ το DSC και αναψε τα μετα να δεις τι θα κανει.
αφου πιανουν τα χερια σου τσεκαρε τις ενωσεις του διακοπτη των προβολακιων.
μην αναβεις τα προβολακια!
Nickolas_s2k
28-02-13, 16:38
Απο καπου χανεις ρευμα αυτο ειναι το μονο σιγουρο! σε περιπτωση εστω και μικρης στιγμιαιας απωλειας ρευματος λογω καποιου βραχυκυκλωματος τα πρωτα λαμπακια που αναβουν ειναι του asc..θελει λιγο ψαξιμο για να βρεθει που ακριβως γινεται το βραχυκυκλωμα ομως απο τη στιγμη που γινεται μονο με τα φωτα καπου εκει ειναι και η λυση..Ασχετο..Οταν πατας φρενο δες λιγο στο καντραν σου αν ''ανεβοκατεβαινει'' στιγμιαια η ενταση του φωτισμου εκει που γραφει ποσες χιλιαδες χιλιομετρα εχεις.δοκιμασε το ιδιο ακριβως και με αναμενα φωτα και πατα φρενο.τσεκαρε το πολυ προσεκτικα για να το διακρινεις..αν συμβαινει κατι τετοιο με το φρενο (δοκιμασε να το δεις και με τα αλαρμ) τοτε το βραχυκυκλωμα ειναι καπου πολυ κοντα στη μπαταρια και εχεις απο κει απωλεια τασης η οποια προφανως θα ειναι πολυ μικρη και απλα ''φαινεται'' μονο με τα φωτα διοτι αυτα τραβανε περισσοτερο ρευμα
Kαλησπέρα φίλε μου ,κατι την δική μου άποψη,βγάλε τα προβολάκια απο τις φύσσες ,[είναι στους κάτω θόλους μπροστα φυσικά ]αφού τα έχεις βγάλει πάς και τα ανάβεις απο μέσα ,λογικά θα σου ανάψει ότι έχεις καμένες λάμπες ,εάν σου ανάψει [ kai το antispin ] τότε κάτι δέν πάει καλά με τον διακόπτη,[ εάν όλα καλά πας στην επόμενη φάση , τοποθετής στη φύσσα το ένα προβολάκη, πάς και ανάβεις απο το διακόπτη εάν είνα καλό τότε στην κάνει το άλλο .Σου λέω όλες τις ενέργειες διότι απο υγρασίες ,το ντουι στο προβολάκι ,η κάτι άλλο μπορει να έχεις κακή επαφή η και κάποιο προβολάκη να τη έχει ακούσει.....Τον προφυλακτήρα και τα προβολάκια τα έβαλε εσυ ??? Η τα είχε απο το εργοστάσιο το αμάξι, διότι εάν είναι εκτον υστέρον δέν ταιράζουνε οι φίσσες και έχει γίνει ένωση καλλωδίων......
Ευχομαι να βοήθησα.......
Αμα βρείς την αιτία πές μας ??!!
nikos valvetronic
03-03-13, 13:07
Όταν υπάρχει βραχυκύκλωμα καίγεται ασφάλεια.Εδώ δεν έχουμε τέτοιο θέμα.Δεν είναι λίγα τα
46άρια που άλλαξαν καντράν δυστυχώς,εμένα εκεί πάει το μυαλό μου.Σε πρώτη φάση εγώ θα
έβγαζα το καντράν και θα έκανα έλεγχο στις φίσες και στις καλωδιοταινίες μήπως και δω κάτι.
Αλλιώς κάνε μια τράμπα με ένα άλλο αν σου είναι εύκολο και βγάλε συμπέρασμα.Δεν ξέρω να
σου πω βέβαια αν παίζει έτσι εύκολα,ας βοηθήσει κανείς που ξέρει παραπάνω!
θανασης Φιλιππου
03-03-13, 13:19
Όταν υπάρχει βραχυκύκλωμα καίγεται ασφάλεια.Εδώ δεν έχουμε τέτοιο θέμα.Δεν είναι λίγα τα
46άρια που άλλαξαν καντράν δυστυχώς,εμένα εκεί πάει το μυαλό μου.Σε πρώτη φάση εγώ θα
έβγαζα το καντράν και θα έκανα έλεγχο στις φίσες και στις καλωδιοταινίες μήπως και δω κάτι.
Αλλιώς κάνε μια τράμπα με ένα άλλο αν σου είναι εύκολο και βγάλε συμπέρασμα.Δεν ξέρω να
σου πω βέβαια αν παίζει έτσι εύκολα,ας βοηθήσει κανείς που ξέρει παραπάνω!Αν μπριζωθει στο gt και μπουν στα οργανα θα δειξει αν εχει βλαβη,αλλιως ενα αλλο καντραν για δοκιμη βγαινει μπαινει ευκολα,αλλα μαλλον πας για οργανο σιγα σιγα.
nikos valvetronic
03-03-13, 17:35
Αν μπριζωθει στο gt και μπουν στα οργανα θα δειξει αν εχει βλαβη,αλλιως ενα αλλο καντραν για δοκιμη βγαινει μπαινει ευκολα,αλλα μαλλον πας για οργανο σιγα σιγα.
Σάκη ξέρω ότι μπαίνει-βγαίνει εύκολα,δεν ξέρω αν θέλει κωδικοποίηση και τέτοια.Στο
διαγνωστικό λέει δεν έδειξε τίποτα,αλλά δεν μας είπε αν ηταν gt.Τεσπα αν θέλει ο φίλος
ας ενημερώσει για να βγάλουμε συμπέρασμα για άλλες περιπτώσεις(μακριά από δω!)
Σάκη ξέρω ότι μπαίνει-βγαίνει εύκολα,δεν ξέρω αν θέλει κωδικοποίηση και τέτοια.Στο
διαγνωστικό λέει δεν έδειξε τίποτα,αλλά δεν μας είπε αν ηταν gt.Τεσπα αν θέλει ο φίλος
ας ενημερώσει για να βγάλουμε συμπέρασμα για άλλες περιπτώσεις(μακριά από δω!)
Χρειάζεται οπωσδήποτε κωδικοποίησει και θα πρέπει να κοιτάξει οι αριθμοι στο κατραν που θα βρει να είναι όσω το δυνατόν ποιο κοντά στους δικούς του....δέν είναι θέμα βραχυκηκλωματος αλλά κακή επαφή η απο υγρασία στα προβολάκια η οι επαφέ του διακόπτες θέλου καθαρισμό !!!:original:
θανασης Φιλιππου
03-03-13, 20:48
ας ενημερώσει για να βγάλουμε συμπέρασμα για άλλες περιπτώσεις(μακριά από δω!)Φιλε οτι εγραψα παραπανω δε ηταν μομφη για το post σου,προς
αποφυφει παρεξηγησης:original:
Φιλε οτι εγραψα παραπανω δε ηταν μομφη για το post σου,προς
Δέν τρέχει κάτι τέτοιο μήν αγχώνεσαι ,πρέπει να υπάρχει διάλογος και διάφορες απόψεις......thumbthumb
Ουπς σε άλλον απαντούσες sorry .....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::whistle::whistle:
nikos valvetronic
03-03-13, 22:46
Φιλε οτι εγραψα παραπανω δε ηταν μομφη για το post σου,προς
Όχι ρε συ δεν παίζει κάτι τέτοιο,αλίμονο,τις γνώσεις μας μοιραζόμαστε εδώ ότι ξέρει ο
καθένας μας το λέει!
Χρειάζεται οπωσδήποτε κωδικοποίησει και θα πρέπει να κοιτάξει οι αριθμοι στο κατραν που θα βρει να είναι όσω το δυνατόν ποιο κοντά στους δικούς του....δέν είναι θέμα βραχυκηκλωματος αλλά κακή επαφή η απο υγρασία στα προβολάκια η οι επαφέ του διακόπτες θέλου καθαρισμό !!!:original:δηλαδη αν κουμπωσω ενα άλλο καντραν πάνω στο δικό μου δεν θα δουλέψει χωρίς κωδικοποίηση(μου κανει κάτι τρέλα κι εμένα τελευταία ανάβουν οτι να ναι λαμπάκια χωρίς λόγο)
δηλαδη αν κουμπωσω ενα άλλο καντραν πάνω στο δικό μου δεν θα δουλέψει χωρίς κωδικοποίηση(μου κανει κάτι τρέλα κι εμένα τελευταία ανάβουν οτι να ναι λαμπάκια χωρίς λόγο)
Καλησπέρα φίλε μου ,δέν δουλέυει[Ε46] θέλει κωδικοποίησει ...Γιά ποιο αμάξι όμως???:original:
τι λετε ρε παλικαρια γιατι δεν θα δουλεψει το καντραν χωρις κωδικοποιηση?δουλευει φιλε μου το καντραν κανονικα απλα για να γινει σωστο,θελει προγραμματισμο να περαστουν τα στοιχεια του αυτοκινητου σου και θελει ''ειδικη''κωδικοποιηση για να αλλαξει ο αριθμος πλαισιου του αυτοκινητου στο καντραν για να μη βγαζει ενδειξη σφαλματος στην οθονη
Γνωστός μου αγόρασε μεταχειρισμένο το έβαλε επάνω και δέν δούλευε , πήγε σε εξουσιοδτημένο bmw το κωδικοποιήσε δούλεψε αλλα΄στην μέση του βγάζει μία τελεία διότί δέν μπορεσε να περάσει το αριθμό πλαισιου του αυτοκινήτου.Για αυτο του είπα, εαν δέν κάνω λάθος να κοιτάξει οι αριθμοί του καντραν που θα αγοράσει,να είναι όσο δυνατόν ποιο κοντα στο δικό του.Εδω βρε παιδιά διακοπτη φώτων σε Ε46 αγοράζει και εάν δεν το κωδικοποι΄σεις δέν δουλέυει!! :original:
paides euxaristo gia tis apopseis telika den patouse kala h fusa sto ena probolaki me apotelesma me thn paramikrh ugrasia(ti kanei autos o phneios) na anabei kai na sbhnei
paides euxaristo gia tis apopseis telika den patouse kala h fusa sto ena probolaki me apotelesma me thn paramikrh ugrasia(ti kanei autos o phneios) na anabei kai na sbhnei
thumbthumbthumb
θανασης Φιλιππου
08-03-13, 21:50
Γνωστός μου αγόρασε μεταχειρισμένο το έβαλε επάνω και δέν δούλευε , πήγε σε εξουσιοδτημένο bmw το κωδικοποιήσε δούλεψε αλλα΄στην μέση του βγάζει μία τελεία διότί δέν μπορεσε να περάσει το αριθμό πλαισιου του αυτοκινήτου.Για αυτο του είπα, εαν δέν κάνω λάθος να κοιτάξει οι αριθμοί του καντραν που θα αγοράσει,να είναι όσο δυνατόν ποιο κοντα στο δικό του.Εδω βρε παιδιά διακοπτη φώτων σε Ε46 αγοράζει και εάν δεν το κωδικοποι΄σεις δέν δουλέυει!! :original:
Φιλε μου καλε δε ξερω που πηγε ο γνωστος σου και τι εκανε,μτχ καντραν μπαινει και δουλευει μια χαρα το ιδιο και ο διακοπτης φωτων,με την κωδικοποιηση απλως δηλωνεις αντικατασταση υλικου και δε βγαινει η τελεια στα οργανα :original:
Καλησπέρα φίλε μου ,δέν δουλέυει[Ε46] θέλει κωδικοποίησει ...Γιά ποιο αμάξι όμως???:original:e46 cabrio έχω και απο προχθές μου κάνει το εξής κουλο,προχθές όταν γυρνούσαν το κλειδί στη θέση 2 άναβαν όλα κανονικά και εσβηναν και μόλις εβαζα μπρος άναβε το λαμπακι του αεροσακου και το λαμπακι του cabrio για 5 δευτερόλεπτα(τρεμοπαιζαν λιγο) και μετά σβηνανε κ όλα καλά.απο σήμερα το πρωί όταν γυρνάω στη θέση 2 ανάβουν τα λαμπάκια κανονικά σβήνουν όπως πρέπει και μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα ανάβει το λαμπακι το πράσινο του αυτ πιλότου της ζώνης αν δεν κάνω λάθος,η ένδειξη για καμένη λαμπα πίσω δεξιά και αριστερά και ενώ ανάβει η οθόνη (navi)δεν παίζει το ράδιο και μένουν έτσι ακόμα και να το βάλω μπρος.αν σβησω και ανοίξω ξανά μια δυο φορές μετά όλα καλά.το αμάξι δεν το πολύκινω τελευταία και μια υποψία μου ειναι η μπαταρία.επισεις επειδή υπάρχουν 2 46αρια στην οικογένεια λέω να κάνω μια δοκιμή να κουμπωσω άλλο καντραν πανω(μια βίδα ειναι)να σιγουρευτω πρώτα οτι δεν χάλασε το καντραν,μετά να βγάλω τον πόλο της μπαταρίας μπάς και συνέλθει και τέλος επειδή πριν μερικές μέρες έβγαλα την πίσω αριστερή μοκετα στο πορτ μπαγκαζ για να φτιάξω τη σιντιερα και ειναι γεμάτο καλώδια εκεί πίσω μήπως έκανα καμία παπαρια και ξεκουμπωσα κανένα φισακι.
Φίλε μου ,καλημέρα κοίταξε να δεις τι έχει γίνει μπας και έχει ξεκουμπωθει κάποια φύσσα πίσω που έψαξες ,κατι άλλω μήπως πρέπει να ανοιχτει άλλη παράγραφω για αυτο το θέμα ή να μεταφερθει !! Λοιπων θα σου πω και κάτι άλλο που γίνεται στο δικο μου το Ε46 όταν έχω καιρο να το βάλω μπροστα..με το που το μιζάρο ανάβει το λαμπάκι το antispin το τριγωνάκι, μπροστά στο καντράν και το λαμπάκι του χειρόφρενου κίτρινο, όλα αυτα στηγμιαία μετα απο εκει και πέρα όλα καλά !! στην πρωτη μιζιά μετά απο καιρο και με πολυ παγωνια ,άλλαξα και μπαταρία τα ίδια :original:Προσπάθησε να δείς τη φύσσα πισω αριστερα..Το αμάξι το έχεις σε γκαράζ????
Καλησπερα παιδια..Την ιδια βλαβη εχω κ γω χωρις ομως να αναβω τα προβολακια..Αναμενο το antispin κ το χειροφρενο + τα πισω φαναρια λες κ παταω φρενο ενω δεν..μαλλον θελει διαγνωστικο για να βρω το βραχυκυκλωμα!
Αυτό με την τελεία ισχύει...
Bazil Van Sinner
07-12-13, 14:11
Καλησπερα παιδια..Την ιδια βλαβη εχω κ γω χωρις ομως να αναβω τα προβολακια..Αναμενο το antispin κ το χειροφρενο + τα πισω φαναρια λες κ παταω φρενο ενω δεν..μαλλον θελει διαγνωστικο για να βρω το βραχυκυκλωμα!
DSC+χειροφρενο αν ειναι μονιμος αναμενα,πιθανον να ειναι αλλη βλαβη.
τα πισω φαναρια ,τι εννοεις ?ειναι αναμμενα μεσα στο καντραν?