PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] Μονάδα ελέγχου dsc

ghost-rider
25-02-13, 20:09
Tην Παρασκευή εκεί που ταξίδευα τι ωραία τι καλά, το ταμπλώ μου έγινε χριστουγεννιάτικο δένδρο, έπειτα απο το χαρακτηριστικό ήχο(μπιπ), όμοιο ακριβώς με αυτόν που κάνει όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 3 βαθμούς.

Έμεινε αναμμένο:
1) Το χαρακτηριστικό λαμπάκι του esp(αυτό το τριγωνάκι με το κυκλικό βελάκι μέσα).
2)Το λαμπάκι του χειροφρένου σε κόκκινη απόχρωση.
3)Το λαμπάκι που γράφει abs.

Έπειτα απο ευχάριστη δοκιμή(:whistle:), διαπίστωσα πως δεν έχω:
1) antispin
2) esp
3)abs

Αρχικά δεν πανικοβλήθηκα, λέω αισθητήρας τροχού θα είναι, από δευτέρα πάω και τον αλλάζω.
Πέρασα ομολογουμένως ένα εξαιρετικό ΣΚ και σήμερα πήγα να δω τι ήθελε η κούκλα.

Δυστυχώς ήταν αρκετά χειρότερα από τον αισθητήρα των 100+- ευρώ που είχα στο μυαλό μου.

Μονάδα dsc καπούτ, ήταν το απόφθεγμα του ελέγχου με τζι τι ουάν...
Κόστος καινούριου 1250 ευρώ από το συνεργείο που έκανε το τσέκ.
Αλλού δεν εχω ρωτήσει ακόμα για καινούριο.
Μτχ 300 ευρώ μου είπαν πάνω κάτω...

Μίλησα με φίλο μηχανικό στην Αθήνα(είμαι επαρχία) ο οποίος δεν έθεσε καν ζήτημα καινούριου. Απλά μου ζήτησε να το πάω να το δεί και σε περίπτωση που δεν μπορέσει να κάνει κάτι... μτχ...
Σε ερώτηση μου "Αξίζει ρε Μάκη? Θα αντέξει καθόλου?", η απάντηση ήταν ακριβώς...
"Έλα μωρέ, αφού ξέρεις πως είναι αυτά. Αντέχουν μέχρι να χαλάσουν!"...
:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο?
Αν ναι τι προτείνετε?

Καινούριο? Μτχ? Υπάρχει κανένας ηλεκτρονικός που να μπορεί να επέμβει στην πλακέτα?

ΥΓ1 Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα παρόμοιο θέμα.
Αν υπάρχει και δεν το έχω δεί, ας μεταφερθεί το πόστ εκεί.

bill_m3
25-02-13, 20:35
Και γιατί δεν παίρνεις από το ebay ???

Και εγώ σε μτχ θα πήγαινα!!!!

https://www.ebay.de/sch/i.html?_stpos=&_sop=15&gbr=1&_fcid=80&_localstpos=&_sacat=0&_from=R40&_clu=2&_nkw=bmw+e46+dsc&_ipg=200&rt=nc

Bitz
25-02-13, 20:47
Μπορεις να αλλαξεις μονο την πλακετα που ειναι μεσα στο ABS αν θυμαμαι καλα 500 ευρω,η' βαζεις μεταχειρισμενη με περιπου 300 και με την ευκαιρια αλλαζεις και τα υγρα των φρενων.:original:

ghost-rider
25-02-13, 20:52
Το θεμα ειναι οτι ειδικα σα μτχ, ο μηχανικος θα αναλαβει να τον αγορασει.
Ωστε να μπορει και να τον γυρισει πισω αν δε δουλευει...

Εγω να το παρω απο e bay, αλλα φοβαμαι οτι οι πιθανοτητες να παρω κατι που δεν θα δουλευει απο την πρωτη στιγμη ειναι αρκετες...

Πλακετα?
500?
Καινουρια?
Αυτη που ειναι μεσα στον εγκαφαλο του dsc?

bill_m3
25-02-13, 20:55
Αν σου δίνει εγγύηση έχει καλώς, αλλιώς eBay με 150 και ζητάς μια εγγύηση, συνήθως δίνουν!

deepBLUE
25-02-13, 21:11
Το καινουργιο ειναι παντα κανουργιο αλλα με τεραστιο κοστος.
Προσωπικα ειχα το ιδιο προβλημα στο Ζ3 και ο Φλασκης που μου το αλλαξε μου εδωσε μια μικρη εγγυηση.
Το κοστος ειναι αναλογα απο που θα το προμηθευτει ο καθε αγοραστης η μηχανικος .
Η τιμη που εχω τσεκαρει μπορει να παιζει απο 450 -550 ευρω.

Bitz
25-02-13, 21:12
Το θεμα ειναι οτι ειδικα σα μτχ, ο μηχανικος θα αναλαβει να τον αγορασει.
Ωστε να μπορει και να τον γυρισει πισω αν δε δουλευει...

Εγω να το παρω απο e bay, αλλα φοβαμαι οτι οι πιθανοτητες να παρω κατι που δεν θα δουλευει απο την πρωτη στιγμη ειναι αρκετες...

Πλακετα?
500?
Καινουρια?
Αυτη που ειναι μεσα στον εγκαφαλο του dsc?

Ολοι στα μεταχειρισμενα εχουν καμοια δεκαρια μοναδες στο ραφι...αν δεν δουλευει στην αλλαζουν,μπορεις να το συμφωνησεις και απο πριν.
για την πλακετα εμενα τοσο μου ειχαν ζητησει για καινουρια.

Bitz
25-02-13, 21:16
Α...ξεχασα να σου πω οτι εγω αλλαξα ολη την μοναδα με μεταχειρισμενη,αγορα+τοποθ ετηση και αλαγμα υγρων φρενων 450 ευρωπουλα.

ghost-rider
25-02-13, 21:19
Ναι με την εργασια για τοποθετηση για καπου εκει παει και στη δικη μου περιπτωση το μτχ.
Τωρα εγγυηση απ οσο καταλαβα για κανα δυο μηνες θα εχω.
Μη χαλασει στο εξαμηνο φοβαμαι.

Ειμαι τρελα γκαντεμης σε τετοια θεματα...

Bitz
25-02-13, 21:22
Δεν νομιζω να εχεις προβλημα...αν την αγορασεις μονος σου να προσεξεις ο κωδικος που γραφει η παλαια να ειναι ιδιος με αυτη που θα σου δωσουν γιατι υπαρχουν 2-3 διαφορετικες

υ.γ ποιο γκανεμης απο εμενα...αποκλειεται.

grigoris_vari
25-02-13, 22:15
γιατι δεν ψαχνεις σε καμια ανακυκλωση αυτοκινητων μηπως εχει τιποτα...βγαζουν πολλα ανταλλακτικα και τα δινουν παρα πολυ φτηνα..βεβαια για να βρεις εκει πρεπει να εισαι και τυχερος...να βρεις το συγκεκριμενο αυτοκινητο...αν δεν λειτουργει του το λες εξ'αρχης οτι θα του το πας πισω...εγω ετσι ειχα κανει...

PANOS-E60
26-02-13, 08:21
γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο το μπάουερ ?:D

ghost-rider
26-02-13, 08:37
γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο το μπάουερ ?:D

:th_Laie_67-1:
Mιλησα μαζι του το ΣΚ αλλα τοτε δεν θεωρουσα οτι ειναι κατι σημαντικο και απλα του το ανεφερα. Κανεις μας δεν εδωσε βαση!
Τον επαιρνα χθες παλι, αλλα θα χε δουλειες!
Φυλαει και την πατριδα ο ανθρωπος!

Μιλησα ομως απευθειας με το μηχανικο του:thumbsup:

PANOS-E60
26-02-13, 08:54
:th_Laie_67-1:
Mιλησα μαζι του το ΣΚ αλλα τοτε δεν θεωρουσα οτι ειναι κατι σημαντικο και απλα του το ανεφερα. Κανεις μας δεν εδωσε βαση!
Τον επαιρνα χθες παλι, αλλα θα χε δουλειες!
Φυλαει και την πατριδα ο ανθρωπος!

Μιλησα ομως απευθειας με το μηχανικο του:thumbsup:

τακτοποιήθηκες ... τέλος ! thumb

thread locked :hystericalbs1:

dark knight
26-02-13, 12:04
σε καποιο θρεντ ειχε αναφερθει οτι οι μοναδες dsc-abs επισκευαζονται.μηπως να το επισκευαζες αντι να τοποθετησεις μτχ που δεν γνωριζεις ποσο ακομα θα αντεξει?

spar@
26-02-13, 13:19
Nαι μιλά με τον μπαουερ... Χαχαααχαχα
Ηλία προχωρα μτχ και τέλος ... Ασε που μπορείς να γλιτωσεις και την αλλαγή..