PDA

Επιστροφή στο Forum : Z4 Υγρασια στο φαναρι

Zouzou
25-02-13, 17:46
Γεια σας,

Xρειαζομαι την βοηθεια σας στην εξης ερωτημα: τα φαναρια ενος Ζ4 (2005) μπορουν να ανοιχτουν και να καθαριστουν μεσα?

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα, 3 φορες τα τελευταια χρονια καηκε η λαμπα στο μπροστινο φαναρι και ενω το πηγα στην BMW αντιπροσωπια/συνεργειο αλλαξαν και τις 3 φορες τις λαμπες, με το πρωτο πλυσιμο θαμπωσαν τα φαναρια. τη δευτερη φορα το αφησα καιρο με αποτελεσμα καποιο καλωδιο να σαπισει απο την υγρασια και να αναψει ενα φωτακι.

Ολες τις τις φορες μου ελεγαν στην αρχη δε μπορουν να κανουν κατι, πρεπει να το αφησω να στεγνωσει (λες και ειναι μπουγαδα), anyway σημερα πηγα παρα πολυ τσαντισμενη γιατι και τα 2 ειχαν θολωσει, γκρινιαζοντας κλπ κλπ τελικα μου τα καθαρισαν... και ειμαι βεβαιη οτι στο επομενο πλυσιμο θα εχουμε τα ιδια....

απλα για την ωρα, το φαναρι που εμεινε καιρο με την υγρασια, το περιβλημα της λαμπας ξεφτισε, το νικελ αρχισε να φευγει.... υπαρχει καποιος τροπος να το καθαρισουμε? ο τυπος απο το συνεργειο μου ειπε οτι δεν γινεται και οτι το μονο που μπορω να αλλαξω ειναι ολοκληρο το φαναρι (κοστος πανω απο 300 ευρο), ειναι λογικο αυτο?

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων, ειμαι παντελως ασχετη με το θεμα: αυτοκινητο :original:
Αναστασια

Kostas_1
25-02-13, 19:11
Καλως ηρθες.

Τα φαναρια του Ζ4 δεν ανοιγουν δυστυχως.

Πως στα καθαρισαν?

kwstakhs_Z4
25-02-13, 19:52
οντως δεν ανοιγουν!! αν θες παντως να τα αλλαξεις μπορεις να κοιταξεις και σε μεταχειρισμενα....αρκει να ξερεις αν ειναι ξενον η απλα....

αν γνωριζεις και απο ebay στο γερμανικο βαζουν πολλες φορες φαναρια ζ4 και σε καλες τιμες..... πιο κατω απο 300 το ενα... αλλα χωρις λαμπες.....

απο εκει πηρα και εγω τα δικα μου που εβαλα με λευκο φλας! thumb

fanisk
25-02-13, 19:56
Γεια σας,

Xρειαζομαι την βοηθεια σας στην εξης ερωτημα: τα φαναρια ενος Ζ4 (2005) μπορουν να ανοιχτουν και να καθαριστουν μεσα?

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα, 3 φορες τα τελευταια χρονια καηκε η λαμπα στο μπροστινο φαναρι και ενω το πηγα στην BMW αντιπροσωπια/συνεργειο αλλαξαν και τις 3 φορες τις λαμπες, με το πρωτο πλυσιμο θαμπωσαν τα φαναρια. τη δευτερη φορα το αφησα καιρο με αποτελεσμα καποιο καλωδιο να σαπισει απο την υγρασια και να αναψει ενα φωτακι.

Ολες τις τις φορες μου ελεγαν στην αρχη δε μπορουν να κανουν κατι, πρεπει να το αφησω να στεγνωσει (λες και ειναι μπουγαδα), anyway σημερα πηγα παρα πολυ τσαντισμενη γιατι και τα 2 ειχαν θολωσει, γκρινιαζοντας κλπ κλπ τελικα μου τα καθαρισαν... και ειμαι βεβαιη οτι στο επομενο πλυσιμο θα εχουμε τα ιδια....

απλα για την ωρα, το φαναρι που εμεινε καιρο με την υγρασια, το περιβλημα της λαμπας ξεφτισε, το νικελ αρχισε να φευγει.... υπαρχει καποιος τροπος να το καθαρισουμε? ο τυπος απο το συνεργειο μου ειπε οτι δεν γινεται και οτι το μονο που μπορω να αλλαξω ειναι ολοκληρο το φαναρι (κοστος πανω απο 300 ευρο), ειναι λογικο αυτο?

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων, ειμαι παντελως ασχετη με το θεμα: αυτοκινητο :original:
Αναστασια

Ειδες πως στα καθαρισαν? Δεν ανοιγουν..
Η υγρασια μπηκε απο το "πορτακι" αλλαγης λαμπας, οταν σου αλλαξαν τις λαμπες. Ο καθαρισμος μαλλον θα εγινε με θερμοπιστολο και αερα μεσα απο το πορτακι..?

Θα εχεις τα ιδια αν δεν κοιταξεις το καπακι να μονωνει σωστα.

Το φωτακι που αναψε ειναι σαν γραναζακι με θαυμαστικο?

Andri
25-02-13, 20:03
Αν είναι το δεξί και έχεις και λευκά φλας την βγάζεις φτηνά...
https://www.ricardo.gr/buy/autokinita-mixanes/autokinita-antallaktika/fanaria-provoleis/fanari-bmw-z4/v/an697171812/
Έχω καιρό που το είδα και ακόμα υπάρχει

:thumbsup:

kwstakhs_Z4
25-02-13, 20:07
Αν είναι το δεξί και έχεις και λευκά φλας την βγάζεις φτηνά...
https://www.ricardo.gr/buy/autokinita-mixanes/autokinita-antallaktika/fanaria-provoleis/fanari-bmw-z4/v/an697171812/
Έχω καιρό που το είδα και ακόμα υπάρχει

:thumbsup:

αν δεν εχει και facelift φαναρια....και αρκει να ειναι ιδιο και σε λαμπες....αν εχει ξενον να ειναι ξενον και το φαναρι η αν εχει απλο να ειναι απλο και το φαναρι! αλλα απο οτι καταλαβα αν καταλαβα καλα φοραει με χρωμιο μεσα και οχι μαυρο....

Andri
25-02-13, 20:14
Εεειιι Κωστάκη , σου πω ένα ανέκδοτον???
Πως μπαίνει ένα φανάρι από f/l σε μη?

Απλά μπαίνει ! δεν ανάβει όμως... :th_Laie_67-1:

(από το βίντεο αν θυμάσαι :hystericalbs1: )

kwstakhs_Z4
26-02-13, 01:09
Εεειιι Κωστάκη , σου πω ένα ανέκδοτον???
Πως μπαίνει ένα φανάρι από f/l σε μη?

Απλά μπαίνει ! δεν ανάβει όμως... :th_Laie_67-1:

(από το βίντεο αν θυμάσαι :hystericalbs1: )

χαχαχαχα!!! :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:

πως δεν θυμαμαι ξεχνιεται αυτο?? το εχω δειξει σε ολο το σόι!!! :th_Laie_67-1:

Zouzou
27-02-13, 11:24
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

και ηθελα τοσο πολυ να μην ειχαν δικιο και να μπορω να το καθαρισω.... Δυστυχως δεν ειδα πως το καθαρισαν, αν και υποψιαζομαι οτι κατι σαν μπιστολακι πρεπει να ηταν γιατι αυτο που ξεφτισε εχει απλωσει σε ολο το φαναρι...

σημερα που το κοιταξα μαλλον παλι εχει υγρασια το ενα .... το θεμα ειναι πως να ειμαι σιγουρη οτι η μονωση εχει γινει σωστα και τωρα να τους πω οτι εχει υγρασια παλι τα ιδια θα κανουν, εχετε μηπως να μου προτεινετε καποιο συνεργειο που πιστευετε οτι θα κανουν καλη δουλεια?

δε ξερω τι ακριβως εχω αν ειναι ξενον η οχι, που θα μπορουσα να το βρω αυτο? το φλας ειναι κιτρινο (τηα προτιμουσα το ασπρο παντως :)

το φωτακι ηταν οντως το γραναζι με το θαυμαστικο :)

dbehrakis
27-03-13, 17:20
Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχω λύση, αλλά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα-SOS αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
Έχω μια Z4 E85 μοντέλο '06 (f/l). Πριν από ένα χρόνο, είχα την ...ιδέα να βάλω xenon λάμπες στα ήδη υπάρχοντα φωτιστικά σώματα. Τον πρώτο καιρό, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Βελτιώθηκε αισθητά η ορατότητα που είχα όταν οδηγούσα νύχτα, ενώ και το αυτοκίνητο-κακά τα ψέμματα-έδειχνε ομορφότερο. Κανένα πρόβλημα λοιπόν στην αρχή. Εδώ και δύο μήνες όμως, άρχισε σταδιακά να εμφανίζεται υγρασία στο φανάρι του οδηγού(η οποία ήταν εντονη το πρωί και στην πορεία της ημέρας "έσβηνε" σιγά σιγά). Τις τελευταίε εβδομάδες το φανάρι πλέον δεν καθάριζε καθόλου από την υγρασία, όλη την ημέρα παρέμενε θαμπωμένο... Ψάχνοντας να δω τι συμβαίνει, άνοιξα από την μερία του θόλου τη σχετική τάπα και προσπάθησα να ελεγξω πιθανό σημείο εισόδου της υγρασίας. Δεν φάνηκε κάτι, καθώς είχε μπει μπόλικη σιλικόνη από τον τεχνικό που έβαλε τα xenon. Το προλβλημα κάθε μέρα γινόταν και εντονότερο. Έτσι, πήγα στο συνεργείο ενόος φίλου που διαθέτει κομπρεσέρ, βγάλαμε τροχό(ναι, δυστυχώς για να έχεις πρόσβαση πρέπει να ...βγάλεις τον τροχό-έλεος!) και έβαλα τον αέρα μέσα για πάνω από μισή ώρα, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Τελειώνοντας, έβαλα σχολαστικά σιλικόνη μαύρη,όπου μπορούσα!
Την άλλη μέρα πάλι τα ίδια! Απίστευτο... Το φανάρι δεν είναι πουθενά σπασμένο.
Είναι πολύ άσχημη εικόνα να βλέπεις ένα αυτοκίνητο σαν τη Z4 με το ένα φανάρι θολό! Άσε που το βράδυ φοβάμαι ότι τυφλώνω τους απεναντι...

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Το επόμενο που θα κάνω, είναι να λύσω προφυλακτήρα(!) για να βγάλω το φανάρι μήπως μπορέσω να δουλέψω καλύτερα, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχω κάτι... Φοβάμαι ότι η μόνη λύση είναι να αλλάξω φανάρι. Για καινουργιο δεν το συζητώ, μάλλον μεταχειρισμένο... Και xenon; Θα πρέπει να ξαναβάλω αλογόνου...
Ας βοηθήσει όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δημήτρης

fanisk
27-03-13, 17:26
Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχω λύση, αλλά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα-SOS αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
Έχω μια Z4 E85 μοντέλο '06 (f/l). Πριν από ένα χρόνο, είχα την ...ιδέα να βάλω xenon λάμπες στα ήδη υπάρχοντα φωτιστικά σώματα. Τον πρώτο καιρό, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Βελτιώθηκε αισθητά η ορατότητα που είχα όταν οδηγούσα νύχτα, ενώ και το αυτοκίνητο-κακά τα ψέμματα-έδειχνε ομορφότερο. Κανένα πρόβλημα λοιπόν στην αρχή. Εδώ και δύο μήνες όμως, άρχισε σταδιακά να εμφανίζεται υγρασία στο φανάρι του οδηγού(η οποία ήταν εντονη το πρωί και στην πορεία της ημέρας "έσβηνε" σιγά σιγά). Τις τελευταίε εβδομάδες το φανάρι πλέον δεν καθάριζε καθόλου από την υγρασία, όλη την ημέρα παρέμενε θαμπωμένο... Ψάχνοντας να δω τι συμβαίνει, άνοιξα από την μερία του θόλου τη σχετική τάπα και προσπάθησα να ελεγξω πιθανό σημείο εισόδου της υγρασίας. Δεν φάνηκε κάτι, καθώς είχε μπει μπόλικη σιλικόνη από τον τεχνικό που έβαλε τα xenon. Το προλβλημα κάθε μέρα γινόταν και εντονότερο. Έτσι, πήγα στο συνεργείο ενόος φίλου που διαθέτει κομπρεσέρ, βγάλαμε τροχό(ναι, δυστυχώς για να έχεις πρόσβαση πρέπει να ...βγάλεις τον τροχό-έλεος!) και έβαλα τον αέρα μέσα για πάνω από μισή ώρα, μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Τελειώνοντας, έβαλα σχολαστικά σιλικόνη μαύρη,όπου μπορούσα!
Την άλλη μέρα πάλι τα ίδια! Απίστευτο... Το φανάρι δεν είναι πουθενά σπασμένο.
Είναι πολύ άσχημη εικόνα να βλέπεις ένα αυτοκίνητο σαν τη Z4 με το ένα φανάρι θολό! Άσε που το βράδυ φοβάμαι ότι τυφλώνω τους απεναντι...

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Το επόμενο που θα κάνω, είναι να λύσω προφυλακτήρα(!) για να βγάλω το φανάρι μήπως μπορέσω να δουλέψω καλύτερα, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχω κάτι... Φοβάμαι ότι η μόνη λύση είναι να αλλάξω φανάρι. Για καινουργιο δεν το συζητώ, μάλλον μεταχειρισμένο... Και xenon; Θα πρέπει να ξαναβάλω αλογόνου...
Ας βοηθήσει όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δημήτρης

Μη τρελενεσαι Δημητρη ενα φαναρι ειναι!
Τα φαναρια εχουν μια τρυπα-snorkel, δες αν εχει βουλωσει. Για να βαλεις το ξενον απλα εβγαλες το καπακι απο πισω ή ανοιξατε το φαναρι και το ξανακολλησατε?
Αν το φαναρι ειναι κλειστο, τοτε χανεις καπου απο το καπακι. Εχανα και εγω απο το ενα καπακι, λυθηκε το προβλημα με γρασσο απο γραφιτη.

Nino
27-03-13, 20:30
αν τα "ψησεις" τα φαναρια δεν ανοιγουν?

mark e92
27-03-13, 21:44

Ανοιγουν αλλα πως θα κλεισουν???

fanisk
28-03-13, 00:15

Δεν κλεινουν μετα Γιαννη, κριμα να το γεμισεις σιλικονη.

dbehrakis
28-03-13, 11:44
Παιδιά καλημέρα κι ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας.
(Τα xenon μπήκαν χωρίς να βγούν τα φανάρια. Αφαιρέθηκε το πλαστικό καπάκι πίσω που είναι για την αλλαγή λαμπτήρα και έγινε και τρύπα στην ελαστική τάπα, για να περάσουν τα καλώδια. Εκεί έχει μπει πολλή σιλικόνη).

Θα σας ενημερώσω εκ νέου όταν βγάλω προφυλακτήρα (!) και φανάρι, κάνοντας για μια ολόκληρη μέρα τον μαστροχαλαστή χωρίς κανένα αποτέλεσμα...

Καλημέρα και καλή συνέχεια σε όλους...

fanisk
29-03-13, 03:54
Παιδιά καλημέρα κι ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας.
(Τα xenon μπήκαν χωρίς να βγούν τα φανάρια. Αφαιρέθηκε το πλαστικό καπάκι πίσω που είναι για την αλλαγή λαμπτήρα και έγινε και τρύπα στην ελαστική τάπα, για να περάσουν τα καλώδια. Εκεί έχει μπει πολλή σιλικόνη).

Θα σας ενημερώσω εκ νέου όταν βγάλω προφυλακτήρα (!) και φανάρι, κάνοντας για μια ολόκληρη μέρα τον μαστροχαλαστή χωρίς κανένα αποτέλεσμα...

Καλημέρα και καλή συνέχεια σε όλους...

Ωραια, αρα μπαζεις ειτε απο το καπακι ειτε απο την τρυπα. Στο καπακι βαλε γραφιτογρασσο, στη τρυπα βγαλε ολη τη σιλικονη και βαλε νεα. Αν βγαλεις προφυλακτηρα ελα να βγαλεις και το δικο μου φαναρι γιατι πρεπει να ψαρεψω μια ψειρα led που επεσε μεσα στο φαναρι :th_Laie_67-1:

dbehrakis
29-03-13, 16:02
Καλό:clap:! Τουλάχιστον θα σου πω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βγει ο προφυλακτήρας.
Όσο για την ψείρα που σου 'φυγε και έπεσε μέσα στο φανάρι (!) πολύ κομμάτια και συ βρε αδερφάκι μου μπαίνεις στις στροφές!!! Εγώ το περισσότερο που είχα καταφέρει πριν 3 χρόνια, ήταν μιας φίλης μου να της φύγει το κινητό, να φύγει καπάκι, μπαταρία ΚΑΙ η κάρτα SIM από τη θέση της:drive:! Σοβαρά, χωρίς πλάκα παιδιά. Αλλά αυτά παλιά, τώρα νιώθω ότι ...γερνάω. Όλο και περισσότερο οδηγώ σαν ηλικιωμένος (δεν είναι κακό από τη μία πλευρά...)

dbehrakis
02-04-13, 09:51
Καλημέρα σε όλους!
Έχω ευχάριστα σε όσους έχουν πρόβλημα υγρασίας στα φανάρια. Επιτέλους, μετά από πολύ καιρό, η Ζ4 ξύπνησε το πρωί με καθαρό από την ενοχλητική θολούρα φανάρι!

Χθες, βγήκε το φανάρι, μπήκε αέρας για κανα δεκάλεπτο να φύγουν τα χοντρά από σταγόνες νερού (υπήρχαν σημεία που παρέμεναν σταγονίτσες καθώς είναι δυσκολο φανάρι) και μετά έμεινε ώρα στον ήλιο. Ευχαριστώ πολύ Φάνη για τη συμβουλή σου για τη snorkel τρύπα. Το φανάρι της Z4 έχει δύο τέτοιες τρύπες-αναπνευστήρες. Στην έξοδό τους έχουν ένα ελαστικό σωληνάκι σε σχήμα Π, ώστε να μη μπορεί να μπει νερό. Το ένα από αυτά τα σωληνάκια, στο δικό μου ήταν βουλωμένο από φωλιά εντόμων- είχαν φτιάξει κάτι σαν μεμβράνη. Δεν ξέρω αν αυτό, ήταν και η αιτία (δεν αποκλείεται) ή δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Το σημαντικότερο πράγμα πάντως, είναι ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στον ήλιο, χωρίς την παραμικρή σταγονίτσα. Η χθεσινή ηλιόλουστη μέρα βοήθησε, καθώς σε 45' το είχε κάψει κανονικά...
Τα κακά νέα είναι ότι για να γίνει καλό στέγνωμα, πρέπει να βγει το φανάρι. Διαφορετικά έχεις ελάχιστη πρόσβαση για να το φυσήξεις και να το στεγνώσεις. Και για να βγει το φανάρι, πρέπει ...να βγει ο προφυλακτήρας! Προσωπικά ήμουν άσχετος από τέτοια, απλώς πιάνει το χέρι μου. Η διαδικασία δεν θα έλεγα ότι είναι και το απλούστερο πράγμα... Περίπου 30 βίδες για να βγεί ο προφυλακτήρας (+ένα κάλυμα από κάτω) και καμιά δεκαπενταριά καπάκια πλαστικά στους θόλους των εμπρός τροχών, οι οποίοι πρέπει να ξεκουμπωθουν στο μπροστινό τμήμα τους. Το φανάρι βγαίνει και μπαίνει εύκολα, μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα... ΠΡΟΣΟΧΗ: ο προφυλακτήρας θα σας δυσκολέψει πολύ να ξεκουμπώσει στο πλαι, εκεί που τελειωνει στα πλαινά του, στο πάνω μέρος. Ενώ θα εχετε ξεκουμπώσει και ξεβιδώσει τα πάντα και θα δείχνει έτοιμος να βγει, σε εκείνο το σημείο θα δείχνει βιδωμένος εσωτερικά. Εγώ την πάτησα και μάτωσα τα χέρια μου από τα πλαινά ξεβιδώνοντας με πολυ μεγάλη δυσκολία κάτι ασχετες όπως αποδείχθηκε βίδες. Τελικά, θέλει απλά ξεκούμπωμα. Δεν σου πάει το μυαλό γιατί θέλει αρκετή δύναμη και νομίζεις ότι πάει να σπάσει όπως βγαίνει. Στην πραγματικότητα, θέλει πιάσιμο από το χείλος του στο πλάι και άνοιγμα, σαν να "τραβάς το αυτί του". Μην φοβηθείτε, έχει τρεις εγκοπές που θα ξεκουμπώσουν-έστω και δύσκολα. Το σημείο για το οποίο μιλώ είναι ακριβώς εκεί που είναι ο ασημί ανακλαστήρας, αν έχετε το facelift μοντέλο.
Πρόσθετες επιμέρους διαδικασίες εννοείτε χρειάζεται να προσεχθούν (αφαιρεση βυσμάτων σε προβολείς ομίχλης, στο φανάρι, λάμπα μεγάλης σκάλας στα μη xenon γιατι σου αφήνει οπή μισού πόντου για αερισμό και στέγνωμα, σιλικόνη στην ελαστική τάπα που περνούν τα καλώδια, σιλικόνη στο μεγάλο καπάκι προαιρετικά).

Ευχαριστώ πολύ όλους και πάλι για τις συμβουλές σας.
Καλημέρα και καλές βόλτες, με διαυγή και πάλι φανάρια...:thumbsup:

fanisk
02-04-13, 15:30
Μπραβο Δημητρη! Πιθανον το snorkel και καποια σταγονιδια που δεν φαινονταν με το ματι εκαναν τη ζημια. Τελος καλο ολα καλα thumb